yoscha.hu
Utolsó bejegyzések idén...
2006. december. 31, vasárnap, 13:30
Zoé ma reggel kilencig aludt! Viszont most is sikerült ágyba parancsolni azzal az indokkal, hogy ha alszik rendesen akkor láthat menyasszonyt. Készül nagyon!
Na majd jövőre jelentkezem...
2006. december. 30, szombat, 19:15
Az elmúlt héten volt pár köhögő rohamon, amik mostanra szűnnek. Kaptam egy igen enyhe agyrázkódást, és kicsivel nagyobb törést jelentett, hogy más sose fogok az én (alig) harminckét éves feleségemmel szerelmeskedni.
Rohannak az évek.
Viszont a karácson jól telt különben. Pihentünk, szaloncukrot ettünk, és még ha akartam sem lett volna mit nagyon bejegyezni. Lenyomtam néhány filozfia tételt, de nagyja még előttem. A világpolitikai helyzet pedig csak fokozódik.
Holnap megyek megnézni, ahogy M.P barátom megnősül...
2006. december. 23, szombat, 11:59
Nem egyszerű az élet a szabadság alatt. Egész nap főzök, gyúrmázok, mesélek. Tanulni még módjával is csak keveset sikerült. Holnap megyünk le Vp-be, ahol talán lesz némi időm és erőm nekigyürkőzni az elkerülhetetlennek.
2006. december. 19, kedd, 22:05
Ma egy igen fárasztó TO megbeszélésen voltam a szabadságom terhére (10 óra elszámolva eddig.) aztán Hitvesem családja jött át egy korai karácsonyra. Most elég fáradt vagyok. Holnap már tanulnom kell ezerrel, és csütörtökön karácsony a gyári kollektívával.
2006. december. 18, hétfő, 19:40
A legénybúcsú jól telt. Az egertszalóki nyílt termálvizes medence pompás ötlet volt. Azért azt nem állíthatom, hogy tegnap nem voltam fáradt. Szerencsémre elmaradt a suli, mert kedvenc tanárunk nem jött fel a vidéki magányából. Persze lett volna mit leadnia, de megoldjuk. Ma még néhány ajándékért mentünk el hármasban. Hazafelé az úton Zoé jól el is mondta, hogy Hitvesemnek mit vettem. Lesz nagy meglepetés.
Tanulság: Két évesen már nem lehet titkokat bízni a gyerekre.
2006. december. 16, szombat, 12:32
Háromkor indulunk M.P barátom legénybúcsujára. Holnap pedig iskola...
2006. december. 15, péntek, 12:06
Nehezen indult ez a szabadság...
Tegnap TD megrendelői megbeszélésen nyomattam az igét egyig. Utána beugrottam a Gyárba is. Szépen elment a nap. Pedig úgy terveztem, hogy az egészet otthon töltöm Lányommal ünnepelve a második születésnapját. Azon túl, hogy csak délutánra értem haza még ő is tiszta nátha volt, és ez komolyan lenyomta a kedvét. Szinte minden nem volt. Szóval semmi sem a tervek szerint folyt, de ma legalább már tényleg szabadságon vagyok.
2006. december. 13, szerda, 12:34
Tegnap jó volt a TD-ben. Egész hatékonyan sikerült megterveznünk a jövő évi erőforrás szükségletét a projektnek, illetve újraírtam a PAD oktatási fejezetét a szájízem szerint. Bizonyos vélemények szerint elég gonoszra sikeredett, ami a jelen esetben egyértelmű dicséret.
Este voltam apaklubban is, ami a szokásos csocsózásban teljesedett ki.
Viszont végképp sikerült meggyőznöm magam arról, hogy nekem kell egy robotporszívó. Januárban, ha az istenek is úgy akarják, beruházok egyre. Tudom, tudom sokak szerint ez csak valami játékszer, ami nem pótolhatja a kézi porszívózást (mert csak az ember lehet alapos és intelligens), de a mosogatógépre is azt hittük, és még senki nem bánta meg. Talán egyes sarkok nem lesznek olyan fényesek, de ha minden nap rázavarjuk a lakásra, akkor az azért mégis csak több min a mostani aktivitásunk. Szerintem dolgozzanak a gépek mielőtt fellázadnak, és pusztulásba sodorják a világot.
2006. december. 12, kedd, 7:58
Tegnap egész nap a kazánmestet vártam. Ezalatt két fél napos megbeszélésen üldögéltem a TD-ben. Hazafelé már teljesen lemondtam a szerelőről, aki viszont már a ház előtt várt rám. A javítás egy óra alatt megvolt. Azóta szép lassan kúszik fel a hőfok a kiinduló 17C fokól.
Este a filo szigorlati dolgozatomat írtam...
2006. december. 10, vasárnap, 20:53
Zoe 2Tegnap ünnepeltük Zoé második születésnapját (másodszor). Persze, hogy ne legyen egyszerű és gördülékeny a nap reggel arra ébredtünk, hogy csak 19C fok van és a kazán nem megy. Volt nagy pánik mit mondjak. Telefonálgattunk, idegeskedtünk próbálva megoldást és kazánszerelőt találni. Amikor végre kijött egy megtudtuk, hogy a szivattyúval van a gond, de az nincs nála. Talán majd ma tudnak keríteni egyet.
Szóval jól kezdődött a nap...
Szerencsére a délutáni buli mindenért kárpótolt minket. Az öt gyerek igazi gyerek módjára játszott, Zoé pompás ajándékokkal lett gazdagabb, és talán egy igazi jó élménnyel.
Reggel lejöttünk Vp-be a fagy és a kilátástalanság elöl. Erre délben hívott a kazános, hogy megvan a szivattyú. Holnap visszatérünk rá, és amint újra meleg lesz, a Lányok követnek haza.
Viszont emiatt nem voltam iskolában ma.
A buli képeit Zoé oldalán találjátok meg...
2006. december. 8, péntek, 20:28
SUZUKI SamuraiMa DT projekt csapatépítésen voltam. Bevallom nem nagy lelkesedéssel mentem, de kellemesen csalódtam. Persze voltak a szokásos hülye játékok, mint egymás átemelgetése fej magasasságban lévő lyukakon, meg bekötött szemű akadálypálya - amit sokat játszottunk nővéremmel gyerekként - de még ezek is bejöttek a szervezőknek, és a többieknek hála. Utána viszont kivittek három SUZUKI Samurai terepjáróval egy off-road pályára, és mindenki mehetett pár kört, illetve profi sofőrök mutatták meg mit tudnak ők. Nem is tudom mi volt az izgalmasabb. Mikor én nyomtam, vagy mikor bent ülve volt időm meglepődni is azon, hogy milyen helyeken nem borul fel a gép.
Pár óra után el lehetne unni bizonyosan, de így nagy élmény volt.
2006. december. 7, csütörtök, 13:30
Ma otthon hagytam a telefonomat és az órámat is.
Kissé magányos érzés...
2006. december. 6, szerda, 21:48
Ma egész nap egy alvállalkozói kamikaze megbeszélésen voltam, ahol fájó, betokosodott sebeket nyitogattunk. Vicces egy ilyen beszélgetés (a maga morbid módján). Aztán ma sikerem is volt a TD-ben, mert szerencsésen meggyőztem a Projektvezetőt, hogy az én projektütemezésemet kell követnie a nagy projekttervben is, mert az (a) jó.
Megérkezett Ángélus is, de nem találkoztunk - lelépett Debrecenbe Olét nézni. Én meg hazafelé másfél órát araszoltam a dugóban a szokásos fél helyett, így lekéstem a vacsorát és csak a fürdetésre jutottam haza. Viszont Zoé a nyakamba csimpaszkodott, és percekig mondogatta mennyire szeret. Meg is bocsátottam neki mindent évekre előre.
Apukámat viszont elfelejtettem köszönteni a névnapján...
2006. december. 5, kedd, 20:02
Ma genetikai ultrahangon voltunk. Semmi izgalmasat nem mondtak. 2.0 láthatólag jól van. Keze, lába a helyén. A vizsgálat komolyságára hivatkozva viszont nem árulták el a nemét. Hülyék ezek. Nekem komoly kérdés. Na mindegy. Délután elmentünk az Alma együttes koncertjére. Zoé nagyon élvezte, de még mi is.
Holnap jön az Ángélus barátnő. Már igencsak várjuk. Vicces lesz nagy hassal látni.
2006. december. 4, hétfő, 1?:46
Már csak másfél hét és megyek szabadságra. Jó lesz ám. Persze, hogy ne legyen felhőtlen az örömöm, most szállt el a lehetősége annak, hogy az általam menedzselt feladatok addigra elkészüljenek. Még szerencse, hogy nem miattam történt ez. Mindegy.
Holnap Alma koncertre megyek munka után családostúl.
Ma letöltöttem egy FreeMind nevű kis ingyenes alkalmazást, ami zseniális gondolat, ötlet, feladat rendezgető. Én eddig a Word-el vagy Excel-el szívtam. Erre itt van ez, ami kicsi gyors, és mindent tud két klikkre. Aki próbálta már összerendezgetni egy szerteágazó feladat ezer szálát, az biztos hasznát vehetné...
2006. december. 2, szombat, 13:22
Zoé terített megTegnap majd' éjfélig munkálkodtam a Gyárnak vagy magamnak. Nem tudom eldönteni, mert saját örömömre kedvtelésből csinálom. Viszont lassanként összeáll egy olyan fejlesztési projekt és dokumentum csontváz, melyet felhasználva igen csak egyszerűsödhet a projektvezetői munka. Szóval akár még hasznos is lehetne. Nekem bizonyosan az. Jó hogy nem határidőre kell kitalálni valami, mert van lehetőségem vissza-visszatérni egy kérdésre, és csiszolni, egyszerűsíteni rajta. Szóval hobbizok.
Mellékelten beraktam a képet, mely megmutatja, milyen is mikor Zoé terít reggelire...
2006. december. 1, péntek, 21:01
Elza napja van. - Négy éve lakik már velünk a macskánk.
Ma mikor megpróbáltunk lejutni Vp-be, kiderült hogy valaki meglógott a fogdából egy tár lőszerrel és egy pisztollyal. A Körúton golyóálló mellényes, géppisztolyos rendőrök voltak, és lezárták a várost. Alig másfél órába került elérni hazulról az M7 kijáratához. Utána már jobb volt.
Itt belőttem kerek öt perc alatt a WIFI-t, így már VP-ben is on-line vagyok.

Régebbi hírek:
2006. november, 2006. október, 2006. szeptember, 2006. augusztus, 2006. július
2006. június, 2006. május, 2006. április, 2006. március, 2006. február, 2006. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--