yoscha.hu

2006. január

Vizsgaparák - VÉGE
2006. január. 31., kedd, 15:53
Csak hogy ne legyen minden egyszerű...
Mikor bejöttem a gyárba és aktiválni akartam a vindózt, közölte a náci program hogy a géphez adott kulcs az nem érvényes. Aztán még kipróbáltam vagy nolc másikat, de megmakacsolta magát a Microsoft. Végül nem volt mit tennem újra húztam egy másik telepítőről a rendszert, és akkor láss csodát elsőre megette a kódot. Így a tegnap éjszakai telepítésem mondhatni kárba veszett. De mostanra megint rendeződni látszanak a dolgok. Csupán a kissé hiányos biztonsági rendszer miatt kell aggódnom...
2006. január. 30., hétfő, 22:31
Ma meg is érkezett a laptopom a szervízből. (Meglepően gyorsan cseréltek ki mindent.) Sikeresen felpakoltam rá a vindózt meg még pár fontos apróságot, hogy holnap nyomathassam a feladataimat, mert sírás ide, sírás oda a jövő hónapra legalább vannak (remélhetőleg nyereséges) feladataim.
2006. január. 30., hétfő, 11:10
ValérralTegnap elmentünk látogatóba P-D családhhoz, és tiszteletünket tettünk Valérnál. Pompás kissrác. Én már teljesen elfelejtettem, hogy ennyire kicsi egy kisgyerek.
A nap további része csendesen telt. Most még a gyárban nyomulok, de továbbra is kifolyik a szemem a kölcsön monitortól ezért az ebédet követően lelépek. Csak akkor jövök megint ha valami NAGYON Fontos van, vagy elkészül a jó öreg laptopom. Vicces. Három hónapon belül cserélik az alaplapját, vincseszterét, cédéjét. De a háza az eredeti...
2006. január. 28., szombat, 13:42
Hurrá, hurrá, hurrá!
Ennek a vizsgaidőszakknak is vége!
Sajnos a nyelvfilozófia írásbeli vizsgám a csak elégséges :( lett. Nagy volt a kísértés hogy jövő hét végén szóban kijavítsam, de egy igazi férfinak tudnia kell nemet mondania. Így a két négyes és az ötösök mellett ott csúfoskodik az a kettes is. Ezzel az edigi leggyengébb félévemet hoztam össze kicsivel négyegész feletti átlaggal.
Persze senki se féltsen jó ez nekem nagyon is.
Legfeljebb nem leszek nyelvfilozófus, bármenyire is kedvencem a téma...
A hévége további része családomé.

Azért azt is el kell mondanom (dicsekvésként), hogy a fordításomat megdícsérte a tanárnőm is.
2006. január. 27., péntek, 11:55
Ne felejts!Tegnap este is csak tanultam.
Most épp költözöm át egy homályos monitorú céges gépre, mert végre elvihetem a laptopom szervízbe. Királyság. 800x600-on kifolyik a szemem tőle.
Aztán vár még egy megbeszélés a Délieknek szóló fejlesztések ügyében, majd megyek jegyeket beitratni a suliba. Este tanulás ismét. De már csak egy nap van vissza.
Nővéremnek megvan az első államvizsgája a jogon. Gratula neki!
Ma van a holakauszt napja és Mozart is ma született...
2006. január. 25., szerda, 22:52
Örömmel tölt el a tudat hogy még csak szerda van, és még két estét végigtanulhatok. Megyek is lefeküdni ezzel a jóeső érzéssel.
2006. január. 25., szerda, 10:22
Tegnap este Hitvesem elment M.Csku-val találkozni, beszélgetni. Ennek eleinte még örültem is, bízva benne hogy legalább kedvemre nyomathatom a kulturantropológia hőseit. Zoé eleludt, ők leléptek, majd fél óra mulva kislányom felébredt. Rögvest (fene sem tudja honnan de) rájött, hogy anyátlan árva. Ezen felismerésének hol hangos zokogással, hol bálnakönnyekkel, hol csak csendes hüppögéssel és a az ajtó felé mutogatással adot hangot. Kemény másfél órámba telt míg végül elfogadta a helyzetet, hogy velem kell beérnie estére, és ideje végre elaludni.
Na hát utána már nem sokat tanultam. (Hitvesem is megérkezett az elalvást követő fél órában.)
2006. január. 24., kedd, 9:17
Allak from IKEABotrány, hogy mennyire hanyagolom a naplóírást.
Valójában ez azért van, mert botrányosan kevés mindent tudok elmondani a napjaimról. Bár tegnap beszereztem egy új céges széket. (Kényelmes és jó.)
Ezen túl még előttem áll a Kulturantropológia ami kitölti a hetem hátralévő részét, de aztán vagy három hónap nyugi jön sok hosszú bejegyzéssel. Addig meg érjétek be ennyivel Kedves Hiénák...
Viszont a tkbf.yoscha.hu nagyon pörög így visgaidőszakban...
2006. január. 22., vasárnap, 22:07
Hitvesem lefeküdt aludni. Én még itt nyomom kicsit. Ma sikeresen leadtam az angol fordításom második részét is, és délután beszereltem két küszöböt a nappaliba, amiért már beköltözés óta sírt Hitvesem. Mondtam is neki, becsülje meg magát mert kevés más asszonynak van olyan jó sora, hogy alig négy évnyi várakozás után küszöböt kap.
2006. január. 20., péntek, 17:56
Hihetetlen megtiszteltetés ért. A Tiszta Föld szútrafordításom felkerült a terebess.hu ázsiatárjába a Buddhizmus szekcióba. Most kicsit nagyon büszke vagyok ám.
2006. január. 20., péntek, 17:45
Ma jobb volt az Ügyfélnél, mint gondoltam. Sokkal jobb. Aztán leadtam a Lányi dolgozatomat, majd családostúl elmentünk az IKEA-ba. Kaptam egy új fotelt, de nem sikerült beszerezni az előszoba szekrény alkatrészeit, mert pont kifogytak belőle.
2006. január. 19., csütörtök, 13:44
Tegnap este nekiálltam a humánökológiának. Minden jel szerint ma este is azt fogom nyomni, aztán holnap leadom és már csak a fordítás illetve a kulturantropológia marad vissza.
Délelőt a problémás ügyfélnek próbáltam megfelelően kulturált viszontválaszt adni, és most várom hogy viszont-viszont válaszoljon.
Igazából nem nagyon látom, hogy mivel kellene foglalkoznom a következő időkben a gyárban és ez kedvetlenné tesz.
2006. január. 18., szerda, 18:20
Ma egész nap a nővéremék új laptopját kerestem, vettem, telepítettem. De frankó lett nagyon. Este már muszáj humánökológizálnom.
2006. január. 17., kedd, 9:40
Jelenet a filmbőlTegnap el is felejtkeztem a bejegyzésről. Egy céges belső webalkalmazást kellett gyalulnom PHP-ben, és oly élvezetes volt a feladat hogy minden kiesett mellőle.
Este Hitvesemmel megnéztük az V. Henriket. Jó kis film, és Shakespeare Arannyal hihetetlen nyelvi páros. Szerintem Arany lemosná a Belgát, a Rapülőket, és Pajor Tamást is ha most élne. Vagy lenne egy vidéki tanító, aki magában irogat. De amit művel a szócsavarásokkal, az borzongató.
2006. január. 15., vasárnap, 18:45
Megvan a Filo1, nyelvfilo vizsgám. Mivel írásbeli mindkettő, ezért az eredmény egyelőre ismeretlen számomra, de hogy nem buktam meg az bizonyos. Már csak a fordítást kéne befejeznem ma este (nem fogom), Lányinak megírni a dolgozatot humánökológiából péntekig, és két hét mulva Kulturantropológiából szóbeliznem. Aztán akkor megvan a félévem.
Ma nagyon nics kedvem fordítgatni, pedig muszáj...
Holnap gyár...
2006. január. 14., szombat, 9:41
Tegnap lenyomtam a Njaja-Vajsésika vizsgámat (dícsérettel) ötössel. Erre igencsak büszke vagyok. Most aztán kérdezhettek az öttagú szillogizmusról, vagy az ind lételméleti kategóriákról.
Igazából azért örülök, mert olyan cikinek tartanám ha a szerintem kardinális vizasgáimat nem teljesíteném kiválóan. Na azért nem ennyire kemény...Hogy állnék ki ötezer csápoló ember elé mint Diplomás Buddhista Tanító, ha még a hétut (ok, indok) sem tudom jól?
Na félre a tréfát. Holnap még van két szigorú vizsgám nyelvfilozófiából, és preszókratikus görögökből. És hogy állnék ki az univerzális kvantor ismerete nélkül?
Meghülyülök... Inkább tanulok...
2006. január. 13., péntek, 12:08
Péntek tizenharmadika van és nekem két vzsgám. Szép kilátások... Még jó hogy tanultam és nem a csak szerncsés cillagegyüttállásban kell bíznom...
2006. január. 12., csütörtök, 14:39
Közel két napig teljes pusztulat volt a kiszolgáló szerveremen.
Most viszont tanulok mint állat, ezért nem írok, de lesz még jobb...
2006. január. 8., vasárnap, 8:09
Ma 1500 napos a naplóm és az oldalam.
2006. január. 7., szombat, 20:45
Ma beszereztem az iskolámban két ötöst és egy négyest. A jóga tanáromat nem győzte meg mikor bejelentettem, hogy az óráira csak mint "tornaórára" jártam; nem hiszek ebben a humbugban és különben is kerülöm a szellemi utat. Hát így lett négyesem. Ez egy cím nélküli kép...Meg azért mert tényleg nem tudtam volna semmi szellemit mondani a jógáról. Pedig jó...
Utána átmentünk Olivér első szülinapjára. Csodálatos mikor 7(?) 8(?) 15783(?!) gyerek van mindenütt. Kúsznak, másznak szaladnak, és egymás játéka, szeme, haja kell nekik. Mi meg próbálunk civilizáltan rendet tartani közöttük és még bulizni is.
Ez így kaotikusnak tűnket, de átélve inkáb csak vidám volt.
2006. január. 6., péntek, 10:46
Négy éve az volt, hogy ebédelni viszem az előző napon megismert lányt. Hihetetlen nyomozói munka árán kiderítettem a telefonszámát, remegő gyomorral hívtam és megbeszéltünk egy randevút.
Mikor beült a Sárga Veszedelembe rögvest sikerült véglegesen elrontania a biztonsági öv csatolóját. Akkor már éreztem, hogy sokba lesz még nekem ez a lány. Ebédelni a Kék Rózsába mentünk, és fogalmam sincs miről beszéltünk, de biztos próbáltam vicceseket mondani.
Ibolya eszpresszóUtána a vagyon egyenletes elszórását meghirdetve átmentünk a Centrál Kávéházba. És itt tört meg a jég mikor kiderült, hogy mindkettőnk szívéhez közelebb áll az Ibolya eszpresszó, és már vagy tíz éve találkoznunk kellett volna, mivel ugyanazon helyekre jártunk.
Innentől már nem volt megállás...
2006. január. 6., péntek, 10:17
Robbantás utánOlvasom egy harmadrangú hírben, hogy 130(!) körüli áldozata van a tegnapi merényleteknek Irakban. Még szerencse hogy nem fehér emberek (ne adj isten amerikaiak) voltak, mert akkor megint napokig csak a terrorveszély ömlene a médiából. Igaz akkor az összes áldozatot ismernénk név szerint, fotókkal. Tudnánk hogy jó apa volt az egyik, a másik meg élsportoló, és emlékművet avatnának az első évfordulóján a borzalmas tettnek. Így meg szinte fel sem tűnik hogy valakik módszeresen tömegeket robbantgatnak. Álságos hozzáállás.
Na mindegy. Puffogok csak magamban, és szégyellem, hogy milyen rasszista civilizációnak vagyok a tagja.
Tegnap csendben ünnepeltünk Hitvesemmel, aztán tanultam a szombati vizsgámra.
Egész hétvégén iskolám lesz és vizsgák is.
Az eső meg csak esik...
2006. január. 5., csütörtök, 10:10
--- 2002.01.04. 11:09 ---
Tegnap este nem találkozhattam barátaimmal, mert már pakoltak lázasan. Ma meg már valahol délen vannak +40?C-ban. Viszont hívott a lány aki meg akarja venni a pécómat, hogy akár a jövő héten indulhat az üzlet. Körülbelül ez is az összes jó hír, mert rajtam van a depresszió a hidegtől. Folyik az orrom, kiszáradt a szám, anyám sem szeret, és a kutyám is elhagyott. Blues!

--- 2002.01.07. 15:20 ---
Hulla vagyok. Jó, ha két órát aludtam az éjszaka. Zakatol a halántékomon a két Red Bull a néhány tea, viszket a szemem, és szívem szerint lefejelném a klaviatúrát. Persze azért jól érzem magam, és nem bánom kicsit sem, hogy ma nem én vagyok a legkipihentebb a gyárban.
A kevés írásért cserébe mindenki megnézheti nálam a horoszkópját. De aztán ne engem utáljatok...

Na a két írás között ismerkedtem meg Hitvesemmel. :)
2006. január. 4., szerda, 21:45
Ma is ügyfélnél váltottam az évet. Ez a hely leginkább egy szociológiai tanulmányra hasonlít. Mindenki ellensége valakinek, és a legfőbb motiváció a seggek védelme, illetve a status quo fenntartása.
Na mindeg, szót sem érdemelnek munkaidőn túl.
Utána elszaladtam az IKEÁba könyvespolcért és szőnyegért. A polc készen várja a könyvek garmadát, de szőnyeget még szokni kell. Kissé nagymamás stílusú. - Én választottam, ami elismerve a saját szépérzékemet merész dolog volt. Viszont egészen "polgári nappali" külsőt öltött tőle a szoba. Holnap majd le is fényképezem, aztán ha nem sikerül megbarátkozni vele a héten, akkor megy vissza a boltba.
Na tanulok...
2006. január. 3., kedd, 8:59
Tegnap délután átrendeztük az irodát a gyárban. Én egy sorral hátrébb kerültem. Mondhatni az utolsó sorba. Így védve van a hátam, hacsak pár Microsoftos könyv vagy szoftver rám nem ugrik a szekrényből, ami nem lenne meglepő amennyit fikáztam a gyártójukat.
Hazaérve nagy parti fogadott Ángélussal, Cs-M családdal. Utána megnéztük a Ponyvaregényt, amit karácsonyra kaptam. Tarantino egy állat...
Ma ügyfélnél váltok évet, és ugyanez lesz holnap is. Hétvégén iskolám, sőt vizsgám is lesz. Délután/este neki kell ülnöm tanulni, de egy apaklub még belefér, mert nem voltam már egy hónapja a fiúkkal.
2006. január. 2., hétfő, 11:30
Ez egy cím nélküli kép...Ma mikor bejöttem a gyárba azt hittem, hogy munkaszüneti nap van. Persze mostanra kezd betellni az iroda, és indul az új év.
Mindig így van ez.
Reggel olvastam egy érdekeset. - Legalábbis nekem újdonság volt. Szóval a csak most tudtam meg, hogy a zalaszántói sztupa Európa legnagyobb sztupája, és Buddhából is van benne egy kevés. Aki többet is tudni szeretne róla, az nézze meg itt vagy itt.
Na munkára!
2006. január. 1., vasárnap, 13:01
Boldog születésnapot Gy-B.O!
Home sweet home!
Végre itthon. Pompás napokat töltöttünk Vp-ben, de itthon lenni csodálatos.
Tegnap szüleimmel, nővéremékkel hatosban ünnepeltük az új évet. - Legalább húsz éve nem volt már ilyen.
Aztán reggel elég félve indultunk neki a hazaútnak, mert a ház előtt az udvar jégpálya volt teljesen. Szerencsére az utak járhatóak voltak.
Hát ennyit a hírekről.
Ez egy cím nélküli kép...
Most hogy kezdődik az új esztendő, szokásomhoz híven valami fohászt kéne rebegnem az istenekhez. De nincs mit kívánnom, hacsak azt nem hogy idén is kíméljenek meg a sorscsapások, és inkább legyen unalmas az évem, mint fordulatos. Legyen ez egy dögunalmas éve a világnak, ahol nem lesz mit feljegyezni a krónikákban...

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--