yoscha.hu

2006. július

Hol van már a Tenkes Kapitánya?
2006. július. 31, hétfő, 14:00
A Tenkes Kapitánya - Eke MátéMost olvasom, hogy meghalt Zenthe Ferenc.
Hola tűnnek a Hősök, ha már a Tenkes Kapitánya sem örökéletű???
Gyerekkorom egyik nagy élménye volt a sorozat. Persze lehet, hogy csak azért mert nem nagyon volt más a tévében, de Zenthe Ferenc azóta is kicsit Indiana Johnes/Harrison Fordos nekem. A szépen, tisztességgel megöregedő hős.
Remélem elkerülik a labancok...
2006. július. 31, hétfő, 9:20
Fránya tablettaSzombaton hihetetlen dolog történt. Már déután háromra összeállt a konyha. Ment a mosogatógép, csillogott-villogot az új munkapad, és még az edényes szekrény is a helyére került. Míg Hitvesem takarította a lakást mi Csabi-Cskuval és Zoéval lemehettünk homokozni is.
Tegnap aztán beszereztük a szükséges vegyszereket a géphez. Kaptunk még 5in1 Calgonitot is ajándékba. Kipróbáltuk, de valahogy nem működik rendeltetésszerüen az a tabletta (Kiugik a tárolórekeszéből, és nem oldódik fel). Misztikus eszköz, de megszelidítjük mint a rókát...
Este Ángélus Barátné jött át.
2006. július. 29, szombat, 7:45
Sikerült szétkapnom a konyhát..
Most minden romokban hever, de remélem estére helyreáll a rend mosogatógépestűl, konyhapultostúl. Egyébként tegnap sikerült 15K-t alkudnm a gépből. Mivel megmondtama helyi erőknek, hogy a Vp-i boltjukban annyival olcsóbb szerkezet. Némi telefonálgatás, magyarázkodás után ők is engedtek nekem az árból.
Este Cs.G jött át és hozta a lyukfúrómat. Söröztünk hármasban, de nem bírom már a gyűrődést, pláne ha Kislányom hatkor kelt utána.
Zoé teljesen megyógyult, és családom többi tagja is javulóban van. Szerencsére pont az egyhetes nyaralásoomra esett a hajcihő...
2006. július. 26, szerda, 11:41
Remélem Zoé éjjeli hányásai inkább már az elfoyasztott töpörtyűknek (!!!) és paradicsomoknak voltak betudhatók mint a vírusnak. Viszont reggel apukám jelentette be, hogy olyan furcsa a gyomra.
Na mitől?

Délelőtt telefonon előrendeltem a mosogatógépet, amit pénteken kell megvenni, és szombaton le is szállítják. A szombat egy jó nap lesz. Már meginvitáltam rá a Csku családot. Szét kel kapni a konyhát szinte teljesen, majd újra összerakn kicserélve mident mindennel. Ja és még egy mosogatógépet is be kell építeni közben...
Hogy szoktam élvezni az ilyen feladatokat...
Na nyaralok még amíg lehet...
2006. július. 25, kedd, 22:02
Mára virradóra azt álmodtam, hogy meghalt a Hitvesem.
Borzalmas volt.
Ilyet soha többé nem akarok átélni se ében se álomban, és másnak sem ajánlom hogy otthon kipóbálja.Móka a kertben

Délelőtt míg Zoé aludt elmentünk shoppingolni. Én kaptam egy új hátizsákot a laptopomhoz, (mert a régi zsákjában egyszerűen lötyögött) Hitvesem pedig egy csodaszép koraőszi kabátot. Déltán Zoéval mászkáltunk, illetve megint csak a kertben hancúroztunk
A vírusfronton enyhe javulás van. Düdüt kiengedték a korhzából, Lányom vacsorára már evett, anyukám még nem. - Ő lett a legcudarabbul. Mi már tünetmentesek vagyunk...
2006. július. 23, vasárnap, 12:10
Pók portré egy centirőlPusztulat van de tényleg. Anyukám egész éjjel rosszul volt és délelőtt kaptuk a hírt, hogy Düdü a sógórom korházba került, mert elvesztette az eszméletét - annyit hányt. Szerintem ezt a víust már nyugodtan betehetnénk a családi fényképalbumba, vagy külözgethetnénk postán a kormányzatnak. Akkor lenne ám csak terrorriadó, és breaking news.
A nap ennek ellenére csendesen telik. Délelőt homokoztunk a kertben, ebédelni meg csak ketten ebédeltünk apukámmal, mert mindenki más vagy aludt, vagy nem volt olyan állapotban.
Ja és fotóztam pókot...
2006. július. 22, szombat, 22:00
Éjjel arra ébredtem, hogy mindjárt minden testnyílásomon (de legalábbis a tápcsatornám két végén) fog kirobbanni belőlem az elmúlt hetek sok feszültsége és az utóbbi órákban elfogyasztott kalória. Bosszantó, és zavarbaejtő erre ébredni egy péntek éjjelen a röpke szabadság első estéjén.
Reggel Hitvesem érezte magát rika pocsékul. Én addigra megkönnyebbültem nem egyszer, így fürgén vettem az IKEÁban új konyhai munkapadot illetve egy szekrényt. Aztán jöttünk Vp-be. Útközben még Fehérvár előtt Zoé összhányta magát és a kocsit. Leérve Hitveem lett egy fokkal még nyomorultabban. Most estére pedig Anyukámon is előtűnt a kórszág.
Viszont Zoé állapota javul. (Legalábbis a környzetéhez viszonyítva...)
2006. július. 21, péntek, 10:43
Tegnap nem sokkal a bejegyzésem után Hitvesem kétségbeesetten hívott, hogy Zoénak már hasmenése is van. Mit volt mit tennem indultam haza támogatni a lányokat. A délután hátralévő részében otthon dolgoztam, illetve bementünk a korházba, mert aggasztóan nézett ki a gyerek. Ott persze feléledt, és megint ördög lett. (Mégiscsak sokkal jobb mikor ördög.) Az éjjel már viszonylag nyugodtan telt eltekintve attól, hogy többször körbecsatangolta a szobát. Én meg mindig megijedtem, hogy mit keres a gyerek az ágyunk szélénél, vagy az ajtónál. Ugyanis mostanában már nem hajlandó a rácsos ágyában elaludni csak a bungijában, de eddig mindig beköltöztettük elalvás után. Viszont tegnap Hitvesem úgy gondolta, hogy inkább a bungit hányja össze, és egyébként is könnyebb ott kezelni mint ki-be emelgetni a rácsokon át. - Szerintem ezzel a rácsos gyerekágy kiebrudalását készíti elő. Gyanakszom...
Ma anyukám feljött segíteni míg én dolgozom. Így nyugodtan nyomathatom a TD-t. Délután még el kell ugranom a Gyárba is, de azután már csak pihenés...
2006. július. 20, csütörtök, 10:17
Tegnap hazaérve egy hulla fáradt feleség és egy nagyon nyűgős gyerek fogadott. Aztán éjfélkor arra riadtam, hogy a lányom szép módszeresen hányja össze a kiságyát. Aztán a mi ágyunkat, majd a bungiját, és közben persze újra és újra a pizsamáját, az anyukáját meg elvétve néha egy kicsit (tényleg csak kicsit) engem is.
Reggelig én még csak-csak aludtam két hányás közben, de Hitvesem semmit. Ekkor a védőnő megnyugtatta, hogy újra felütötte fejét városunkban a Rota, és déltől mehetünk a korházba is ha úgy gondoljuk. Hát mit mondjak Hitvesem nem lett jobban ettől a hírtől.
Viszont most értekeztünk telefonon és reggel óta már nem hányt újra Zoé.
Én bízom benne...
2006. július. 19, szerda, 16:00
Tegnap este elmentem apaklubba, ahol 24 menetet nyomtunk a csocsón. Éjélig tartott, aztán reggel azzal ébresztett a Lányom hogy a talpamat csikizte fél hétkor. (Sok mindent megbocsájt egy apa a másfél éves lányának...) A talp csikiés egyik oka hogy Hitvesem átendezte a gyerekszobát, és pont tűzvonalba került így a lábom. Egyébként szinte hihetetlen miket képes megcserélgetni egymagában is a Hitvesem, ha nekidurálja magát.
Az akarat hegyeket mozgat, hát még egy eltökélt nő..
Már csak kettőt kell aludni...
2006. július. 18, kedd, 16:35
1 mesterlövészTegnap félig megnéztük a hét mesterlövészt. De mivel Hitvesem szerint úgyis meghalnak a végén ezért inkább elmentünk aludni, hisz meghalós filmnek már ott van a Bukás ami azóta is bent motoszkál a tudaomban.
Ha már tudat és meghalás. Tegnap nekiálltam aktívan a Tibeti halottaskkönyvnek. Nem lenne az rossz. Egyetlen hibája, hogy a fordító mindent leliismeretesen lefordított, én meg kereshetem a szótárában, hogy az ismeretlen magyar kifejezések mely szanszkrit (ismert) fogalmat takarnak. Néha meglepődöm magamon. Ha valamiől tartózkodom az a tibeti buddhizmus. De mit van mit tenni a Perzsa és Egyiptomi halotaskönyvekkel együtt ezt is fel kell dolgoznom. Megismerve még a végén meg is szeretem.
Reggel Zoét vittük nyelv felülvizsgálatra. Mikor bementek én csak azt halottam hogy: ANYÍÍÍ! Aztán jöttek is ki, mert a doktornő szerint mesziről is jól látszott, hogy nincs semi baja a nyelvének. Utána beugrottam az ELMÜ-höz, ahol újabb iratokat kértem ki a peremhez.
Egyébként Zoé hihetetlen. Hihetetlenül konkrét. Két-három napja a mese közben azt mondtam neki, hogy ne igyon annyi vizet mert béka nő a hasában. Egy pillanatra látszot hogy meglepődik, aztán elkezdte kigombolni a pizsamáját keresve a békát a hasában. Én meg próbáltam menteni a helyzetet, hogy ezt csak átvitt értelemben (?!) mondtam. Nem volt egyzerű lebeszélni arról, hogy megkeresse a békát. Tegnap meg a tojáshéjjal példálóztam a fenekén. Hát azt is elkezdte keresni. Vicces és rémisztő is egyszerre.
Minden szavamat meg kell már válogatni...
2006. július. 17, hétfő, 17:20
Tegnap könnyed vasárnap esti mulatságként megnéztük a Bukást. Minden volt csak nem könnyed és mulattató. Hitler, bunker, titkárnő és sok öngyilkosság. Viszont maga a film nagyon jó, és bár most nem vágyom az újboli megtekintésére, de egyszer mindenkinek érdemes, sőt javasolt.
Ma kicsit lezúztak a TD-ben. Megint előjött, hogy miért nincs négy kezem és miért nem tudok hat dolgot csinálni egyszerre? Kivágtam magam két kézzel, és tisztáztam azt is hogy a jövő hetem a családomé.
Megyek is haza hozzájuk...
2006. július. 16, vasárnap, 13:20
El vagyok kanászodva, a hiénák pedig éheznek.
Pénteken a szokásos megbeszélésen voltam, azután bemenetem a Gyárba az új gépemért. Brutális jószág. Pontosan egy A4-es lap méretű, és formázatlan akksival is több mint 3 órát bírt töltés nélkül. Szóval minőségi ugrás a régi gépemhez viszonyítva.
Tegnap piaccal kezdtünk, majd megláttogattuk Hitvesem anyukáját, délután pedig a Lánchídra mentünk ahol rendőrségi fúvózenekart hallgattunk Zoé őszinte örömére, és végigsétáltuk a Francia utcabál színhelyét.
Ma reggel nyolc körül mentünk a TECSÓba, mert az úgyis mindig nyitva van, és jobb nem tömegben intézni az elkerülhetetlen vásárlást. Délutáni feladat a pipadohányaim megújítása, - mert teljesen elfogytak - aztán megnézzük a Millenárist.
Holnap megint munka, de a jövő héten szabadságra megyek, és az nagyon jó lesz...
2006. július. 13, csütörtök, 14:10
MSI S271Ebédkor hívott a főnököm, hogy baj van, mert az általam kinézett gép mégsincs most, de ő talált egy jobbat, és elfogadnám-e esetleg azt. Persze hogy belementem, de csak most sikerült kideríteni, hogy miről is beszélt. Ismét meghajolok a szakmai ízlése előtt. Egy szörnyeteg birtokosa leszek holnaptól...
2006. július. 13, csütörtök, 10:25
Holnap átvehetem az új gépemet a Gyárban. Addigra ha minden OK már rajrta is lesznek a nekem szükséges szoftverek. Közel három év után lecserélődik a HP notebookom. Kicsit sem sajnálom, mert ritka mebízhatatlan és nehéz darab volt. Ne baj az új majd kicsi lesz, gyors (a mostani is gyors) és kevesebb mint 2kg.
Folymtosan roszul érzem magam az ELMÜ miatt. Ezek tényleg azt szertnék rám verni, hogy loptam az áramot. Az tény, hogy valaki megbuherálta az órát, de nem én voltam. Csak ezt miként bizonyíthatom?
Zoé teljesen jól viselte a nyelvfelvágást. Kicsit sem volt nyűgős tőle, és nagyon örült a cserébe kapott babáknak.
2006. július. 12, szerda, 10:50
Ma a lányomnak felvágták a nyelvét, én meg nem tudtam ott lenni, mert rohadtam a bíróságon ahol az ELMÜ azt kívánta bizonyítani, hogy tényleg loptam az áramot. November 15-én folytatódik a második tárgyalással. De hogyan bizonyítható, hogy négy évvel ezelőtt nem tetem meg valamit?
Közben hívott a főnököm, hogy elég a laptopom folyamatos döglődéséből, és vegyek helyette újat. (Jó brutált néztem ki magamnak.) És még dél sincs...
Na dolgozom..
2006. július. 11, kedd, 16:00
Ma jó a napom. Reggel sikeresen bevackoltam magam egy kicsi szobába, ahol van WIFI internet, és a jelek szerint a következő hónapokban itt legalább békében dolgozhatok. - Már amenyire békés lehet a TD. De ma még erre sincs okom panaszkodni. Szóval apróságok is elegek lehetnek a jóérzéshez, csak megfelelő előzmények kellenek. :)
Este P.B-vel egy utolsó egyeztetést tartunk, aztán holnap reggel majd kiderül minden a bíróságon. Nagyon bízom benne, hogy az igazságszolgáltatás nem hibázik valami hatalmasat, és nem az én nyakamba szakad más szemete.
Holnap tízre mennek Hitvesemék is orvoshoz Zoéval. Holnp ilyenkorra még jobb lesz - ha szeretnek az istenek...
2006. július. 10, hétfő, 9:13
Bent ülök a gyárban az asztalomnál. Miután visszaloptam a székem, egész kényelmes.
A hétvégén Vp-ben voltunk. Tombolt a nyár, Zoé végre pancsikolhatott kedvére a tavaly kapott medencében. Pihentető volt mindaddig, míg haza nem értünk. Valószínűleg a nagyszülői nyüzsgés, vagy a vp-i levegő hiányzik neki amint felérünk, mert onnantól ördög. Eddig bíztam benne, hogy csak azért van mindig a hiszti, mert kifárad hazafelé, de tegnap végigaludta az utat, és utána olyan nyűgős (frissen, energikusan nyűgős!!!) volt, mint három ördög.
Tegnap megnéztük a foci döntőt. Rájöttem, hogy a foci legnagyobb hibája mára a szinte tökéletes védekezés lett. Szóval unalmasak a meccsek…
Most két évig megint nem fogom figyelni.
Na dolgozom…
2006. július. 7, péntek, 7:45
Tegnap időm sem volt jelentkezni, ezért most összevonva:
Boldog születésnapot Fruzsa!
Boldog születésnapot Juckó!

Ne fikázz!Szóval a TD-nél nyomulok, és próbálom legalább a sajárt munkámat kicsit megszervezni. Persze ez nem könnyű, ha a hivatalos álláspont az hogy most csak tüzet oltunk. Véleményem szerint tüzet oltani is hatékonyabban lehet szervezetten. Például csatárláncba összeállva, mintha mindenki maga futkos a vödörrel a patakig. - Mert ezalatt esetleg leég nem csak a pajta, hanem az egész falu is.
Én eddig is azt hittem, hogy a Gyárban már viszonylag szervezett a munka, a szoftver termelés (az elmúlt év nagyot lendített ezen az érzetemen), de azért még távol állunk az ideálistól. Aztán az élet megmutatta hogy nem egész szervezettek, hanem baromira hatékonyak, szervezettek vagyunk.
Van mire felvágni...
Na nem fikázok, hanem próbálom javítani a helyzetet a lehetőségeimhez mérten. Aztán megyünk Vp-be, ahol lehet hogy végre nyár lesz, meleg, de bizonyosan hétvége.
2006. július. 5, szerda, 16:48
Tegnap hihetelen volt az Olasz-Német meccs. Már-már elaludtam rajta, és a 118. percben úgy döntöttem, hogy elmegyek fogat mosni, mert mindjárt jönnek a büntetők. Tápászkodtam fel, mikor a 119-ben jött egy Olasz gól, majd a 120-ban még egy. Szegény friccek. Pedig már azt hitték, hogy 0-0 után büntetőkkel lövik magukat a döntőbe.
Ma a TD-ben importált angolokkal van megbeszélés. Okos csávók, pillanat alatt szétszedték a prezentált koncepciót. Persze voltak is benne elrejtve komoly ziccerek nekik. Legalább megdolgoznak a pénzükért.
Még mielőtt kimenne a fejemből: Boldog születésnapot Palkó!
2006. július. 4, kedd, 13:53
Mindennek ára van. Mára is megkaptam az 1. sorszámú asztalt, ahol elérhető a gyilkos net. Viszont itt olyan jéghideg huzat ömlik a vállamra, fejemre hogy kabátban üldögélek, míg kint tombol a nyár.
Tegnap este Cs.G-nél találkoztunk, ahol P.B-vel megbeszéltük az ELMÜ ügyemet, a gyerekeket, a digitális fotózást és a teljes XXI. századot. Mikor Cs.G kidobott, átmentünk hozzám, ahol B jól lenyomott sakkban háromszor egymás után. - Kellett nekm invitálnom.
Hozzá még a cangámat is elvitte. Bár én most nem használom.
Na dolgozom...
2006. július. 3, hétfő, 10:36
Ma egy jól sikerült kalózakcióval raboltam magamnak asztalt, mivel a múlt héten nem szóltam így foglalásom sincs. Faxnis vagyok, mert nekem nem elég az átlagos TD asztal, hanem olyan kell amihez "piros zsinór" csatlakozik. - A fehérrel a belső hálózat + internet érhető el, a pirossal csak a védtelen internet.
Szeretek veszélyesen élni. Dobjatok ki a netre, én meg élesben tesztelem, hogy tényleg jó választás volt-e a kisírt tűzfal, vírusirtó.
Most megbeszélésem lesz (mint a nap nagyobbik részében általában), de visszatérek…
2006. július. 2, vasárnap, 12:22
Zoénak nőnek a szemfogai. Zúzós. Meg persze hidegfont is van. Végre elaludt, de a délután még előttünk áll.
Na teszek fel képeket róla...
2006. július. 1, szombat, 20:50
Simon most biztos szomorú, Joaou pedig remélem ünnepel valahol Lisszabonban a Portugál-Angol meccs után, ami valljuk be pocsék volt.
Tegnap túlestem egy egésznapos megbeszélésen. Az tény, hogy már legalább látom hol állunk. (Néha jobb a boldog tudatlanság.) Na mindegy.
Délelőtt Zoéval játszottunk nagyokat itton, mert pocséknak tűnt az idő. Délután kimentünk a Ligetbe, elsétáltunk a Bethesda korházig is, ahol a jövő héten átesik a nyelv felvágáson, míg én az ELMÜvel pereskedem. Remélem mindketten sikerrel járunk. Közben mindjárt kezdődik a Brazil-Francia meccs is.
Most megint kicsit furcsa, hogy nem kell tanulnom a következő vizsgákra...

Régebbi hírek:
2006. június, 2006. május, 2006. április, 2006. március, 2006. február, 2006. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--