yoscha.hu

2006. augusztus

Mi a halál az a bardó???
2006. augusztus. 31, csütörtök, 10:22
És ez még szép, mert egy feje van...Mocskos idő van. A nyár utolsó napján tombol az ősz.
A gyerek is beteg. Csak egy sima nátha (egyelőre), de éjjel vagy háromszor porszívóztuk az orrát nagy sírások közepette, és Hitvesem alig aludt valamit. Szóval jó nap ez. Este újabb rémalakokkal ismerkedtem meg a Tibeti Halottaskönyvben kiknek véres koponyák ékesítik a nyakukat. Fejük három. Legalább nyolc kezükben szablya, villámfegyver (vadzsra), koponya csésze (szilke) és hasonlóak vannak. Hangjuk bömbölő. Ők a barátaink (azt mondják). Értelmes ember nem rémül tőlük, nem menekül, hanem feloldódik velük egyesülve. - Akinek ilyen barátai vannak, annak már ellenségekre nincs is szüksége.
Na olvasom tovább a Logikai Rendszertervet, mert nekem az jó.

Boldog születésnapot Düdü!
2006. augusztus. 30, szerda, 16:43
Ma egész nap Logikai Rendszertervet olvasok olyan szemüvegben, mintha még életemben nem olvastam volna ilyet, sőt ezt a dokumentumot is ma látnám először. Nem könnyű. Tudatosan kell kivonnom magam a szövegből. Olyan mint mikor Kanttal próbálkoztam.
Tegnap este apaklubboltunk. Jó volt. Közben hívott Ks.G, hogy mindenféle bajaik vannak a legkisebb gyerekkel. Azóta is izgulok kissé.
Ma szerintem a gyerek fotóit fogjuk visszaragasztgatni az albumába, mivel megőrül a magáról készült képekért. Viszont pár hónapja a szépen elrendezett albumát leverte, és minden összekeveredett benne.
Beszéltem ma P.B-vel is az ELMÜs peremről, mivel ő már látta a peranyagokat. Szerinte az ELMÜ már nem 23x.000 forintot követel rajtam, csak 185.000-t. Nem tudom mi bizonytalanította el őket, de ez talán pozitív jel.
2006. augusztus. 29, kedd, 14:02
Tegnap végre jobban belemerültem a Tibeti Halottaskönyvbe. (Hiába no, igazán csak akkor megy ha közben Hitvesem az Áll az Alkut nézi.) Tudom egy diplomamunkához még kevés, de én már ismerem a titkos tanítást. Szóval ha meghalsz, akkor előbb-utóbb fények jönnek. MINDIG AZ ÁTLÁTSZÓ, TISZTA FÉNYŰT KÖVESD, és ne az opálos, átlátszatlant. - Bármely csábító is legyen az. Hát ennyi a nagy titok. Ha ezt betartod, nem lesz rossz születésed. Valljuk be, ez nem túl bonyolult tanítás. Bár haldokló jakpásztoroknak, vagy tőzsdeügynököknek általában nem is kell ennél cizelláltabb.
Ma érkezik az új hűtőnk. Látom már a hétvégi programunkat, miszerint tele kell vásárolni, hogy ne árválkodjon olyan üresen.
2006. augusztus. 28, hétfő, 14:34
Szeretem a Firefoxot. Nem csak azért mert ingyenes és jó program hisz úgy mutatja a webet ahogyan az van, hanem mert egyre újabb és újabb hasznos kiegészítő érhető el rajta keresztül ingyenesen.
(Aki meggyőződéses IE felhasználó az inkább lapozzon most.)
A mai nap felfedezettje az AllPeers ami nem más mint egy fájlmegosztó alkalmazás (publikus béta verziója). Könnyedén két kattintással lehet vele megosztani a családi fotókat, a hasznos programokat, a céges sablonokat, de akár az mp3 gyűjteményeket is. Hatalmas előnye, hogy a megosztandó tartalmaidat nem az egész internetes közösség látja, hanem csak az általad megbízhatónak definiált család, barátok, kollégák. Tehát mindenki maga alakíthatja ki a különböző bizalmi köreit, melyeken keresztül hathatósan csereberélhető az információ. Szerintem eszeveszett kiegészítő...
Ja senki ne rémüljön ha meghívót kap tőlem az AllPeers-re, mert tényleg én hívom még ha ékes ángélus nyelven is. Egyébként ott is Yoscha-ként vagyok elérhető.
2006. augusztus. 27, vasárnap, 19:32
Tegnap egy őrült jó babazsúron ünnepeltük Olga második születésnapját. - Könnyű annak kertipartit tartania, aki nyáron szültetett. - Képek hamarosan érkeznek.
Aztán délután új helyet kellet keresnünk a mikrónak. Mert a kedden érkező hűtő olyan magas hogy annak a tetején reális esélye nulla lenne egy sikeres ételmelegítésnek. Már az is felmerült bennem hogy kidobom a mikrót a francba, (mert minek az) de aztán eszméltem, hogy pont amiatt kellett többek között a hatalmas hűtő, hogy sok kaját lehessen mélyfagyasztani, és azután egyszerűen csak felolvasztani benne.
Így végül megmenekült, bár nem Indesit...
2006. augusztus. 24, csütörtök, 22:22
Nézem Zoé képeit. Azokat amik fél éves koráig készültek. Olyan kicsi volt.
Tele vagyok aggodalommal. Milyen lesz mikor megszületk 2.0? Olyan kicsi lesz, olyan butus, és olyan védtelen. Nem is tudom mit fogok vele kezdeni, mikor ott lesz a nagylányom, aki szerelmes tekintettel tud nézni rám, és egy ördög.
Tudom-e mindkettőjüket majd ugyanúgy szeretni?
2006. augusztus. 24, csütörtök, 11:10
Halál a tőkére!Tegnap délután vetem egy új hűtőt (persze hogy Indesit, mi mást vehetnék a Hitvesemnek?), mert a jelenlegi a végét járja. Ugyanis időről-időre le/megolvad egy kissé ami komoly intőjelnek minősül ebben a szakmában.
A boltban azon vacilláltam, hogy miként fizessem ki a jószágot. A szokásos módon 10 hónap alatt 10 részletben + egy tized előre, vagy inkább essek túl rajta egyben annyiért ami rá van írva. Bevallom kicsit fáztam a részletektől tudva, hogy tavasztól új kiadások várnak. Már majdnem megvettem készpénzért, mikor kaptam egy visszautasíthatatlan ajánlatot. Ezek szerint december 5-én kell kifizetnem a hűtő árát. Semmi kezelési költség, semmi tranzakciós díj, semmi. Szóval (több mint) három hónapig a bank hitelez nekem ingyen, míg nálam kamatozik a lóvé. Sok pénzügyi érzéke nem volt annak aki kitalálta ezt a konstrukciót, de tény hogy szimpatikus és vevőcsalogtó. Ha a következő három hónapban összeomlik a globális kapitalizmus, akkor ki sem kell fizetnem a hűtőmet. Ezért:
Halál a fogyasztói társadalomra!
Halál a bankokra!
FORRRADALOM!!!!
2006. augusztus. 23, szerda, 15:25
Tegnap apaklub volt, ami a szokáshoz híven a Krusovice és a csocsó jegyében telt. Próbáltuk L.A-t szembesíteni az új barátnőjével kapcsolatos aggályainkkal, de ha valakit hát őt nehéz lebeszélni a hülyeségről.
Ma Belgát és L.L. Juniort hallgatok. Egyik keményebb mint a másik. Bár egyik sem olyan kemény mint a Bach H-moll mise amivel tegnap ütöttem magam egész nap.

Boldog 14. születésnapot Bori!
2006. augusztus. 22, kedd, 10:55
Tegnap este P.B jött át hozzám mivel ő is szalma. Elmondta, hogy fia a kilenc hónapos élete folyamán eddig már három hónapot vidéken töltött. Én meg odavagyok attól, hogy a lányok egyetlen hétre lementek nélkülem Vp-be. - Nem is vagyok oda.
Egyébként sakkoztunk, és 4-2-re kaptam ki. - Szokásos.A Nagy Sakk
A reggel borotválkozás közben arra a megállapításra jutottam, hogy a sakk bizonyára olyan mint a gyereknevelés. (Illetve fordítva.) Egy két lépésre előre néha vannak jó elgondolásaim, de a parti nincs megírva a fejemben. Sőt sehol sincs megírva. Legjobb tudásom szerint próbálok cselekedni, de aztán oltári baklövéseket követek el amelyek vagy rögvest vagy csak lépéssekkel később derülnek ki. Mégsem veszi ez a kedvemet, mert a játék a fontos. Hiszem, hogy minden generációnak és minden szülőnek máshol, másképp kell elrontania a gyerekeit, hogy egyensúlyban maradjon a világ. (Bármely hülyén is hangozzék ez.)
Azért bízom benne, hogy inkább a győztes partijaimhoz hasonlít majd visszanézve a gyermeknevelésem. De csak a végén derül ki, hogy ki győzött és hol voltak a sorsfordító hibák elnézések.
Addig csak a játék és a kihívás van.
Ma apaklub lesz, ha minden igaz.

2006. augusztus. 21, hétfő, 17:05
Kihívások, hosszútávú karrierLassan letelik a gyári műszak. A pénteki fenyegető levelemnek úgy tűnik (egyelőre) pozitív hatása lett. Na nem mintha ez igazán sokat javítana a globális helyzeten, de legalább a saját státuszomat szilárdítom. Olyan ez mint mikor a süllyedő hajón kinevezik az embert fedélzetmesterré. Ugyan a fedélköz már félig víz alatt van, de a fedélzeten most aztán példás rend legyen...
Szót sem érdemel. Majd jól mutat az önéletrajzomban.
Hazafelé tejet, kenyeret kell vennem.
Szörnyű megerőltető ez az agglegénység.
Este talán nekiesek megint a Halottaskönyvnek.
2006. augusztus. 20, vasárnap, 22:44
Na basszus!!!! Ez katasztrófálisabb mint amilyennek az ablakból tűnt...
2006. augusztus. 20, vasárnap, 22:11
Hát ezt a tüzijátékot elmosta az eső...
2006. augusztus. 20, vasárnap, 21:02
Amről nincsenek szavak...Szalma vagyok.
Családom lent maradt szüleimnél egy további hetes vakációra. Én meg itt ülögélek egyedül a végtelenül csendes lakásban.
Tegnap hatalmas kerti sütögetés volt nővéremékkel. Képek is készültek szép számmal, és a hangulatra sem lehetett panasz. Zoé most már teljesen gyerekké lett. Tökéletesen feltalálta magát, és mindenkivel nagyokat játszott.
Holnap már megint nehéz hetem kezdődik...
2006. augusztus. 17, csütörtök, 12:02
Szóval tegnap voltunk orvosnál, aki igencsak sanosnak látta, hogy Zoénak kistestvére lesz valamikor április-májusban. Több, biztosabb csak szeptember elején várható, mivel jelenleg 2.0 még csak pár miliméteres folt az ultrahangon.
Igazat megvallva én nagyon örülök, és bár kicsit későbbre vártuk az érkezést, de az isteneknek nagy a hatalmuk...
2006. augusztus. 15, kedd, 9:30
:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Csak hogy tudja mindenki!
2006. augusztus. 14, hétfő, 14:33
IBM PCSzombaton nem is tudom mi volt. Jártunk a KIKA-ban, meg a WestEND-ben. Vasárnap Ks-K család jött át látogatóba. Szófia nagy kihívás Zoénak mivel ő az egyetlen korabeli gyerek akit nem hogy lenyomni nem tud a lányunk, hanem még alul is maradt nem egyszer. Hiába Szofinak van egy bátyja ami extra tuning. Bár talán ez sem minden, mert a szemben lakó család kisfiának is van nővére, mégse kihívás Zoénak.
Az Életen csak a Bölcsesség foghat ki. - Mondaná Asszimilész posztszofista görög bölcselő. Én viszont azt mondom, hogy jó tanulás ez már az óvoda előtt.
Hihetetlen a TD. Jól vasalt ingek alól villannak elő a Sziget karszalagok, és meetingek között megy a porban fetrengés szolid meséje. Tornacipőben, pólóban biztos mások is. Persze én nem velük dolgozom.
Egyébként meg 25 éves a PC...
2006. augusztus. 11, péntek, 19:36
LislányomTegnap az alvállalkozókkal beszélgettem, ma pedig itthon próbáltam összerakni a dolgokat. Négyre bementem a Gyárba, ahol a főnökömmel egy pompás órát töltöttünk az új gyári honlap dizájnolásával. Neki is a fekete hátér az álma. Mondtam hogy azzal elég yoscha.hu-s lesz, és nem is túl konzervatív céges de ez nem zavarta. Jövő héten felrakom a gyári belső hálóra, aztán elindulhat az alkossunk szebb brigádnaplót verseny. Lesz nemulass.
Na ezekért is jó a gyár...
Ma olyannyira sütörtt befelé a nap, hogy csináltam egy csomó képet a lakásról, ha valamikor el szeretnénk adni akkor legyenek ragyogó napos képek. (Nem szeretnénk eladni)
Ja és fürdetéskor Hitvesem vagy háromszor több habfürdőt rakott a vízbe, ami félelmetes hatást keltett. Végül úgy kellett kimerni a habot a kádból, hogy ne pánikoljon a gyerek.
2006. augusztus. 9, szerda, 15:32
Mikor milyen a TD, ha hagynak dolgozni és nem cseszegetnek olyanért amiért nem kellene, akkor tök jó.(Ma eddig ilyen.) Remélem hogy sikerül pontosan körülbástyáznom a feladataimat, felelősségemet, és akkor a saját körömben legalább rend lesz.
Na mindegy, nem munkahelyi blog ez.
Tegnap Zoé már jól volt, de délben hívott Ks.G hogy Szófia is belázasodott, és mi miként kezeltük a helyzetet? (Miként? Kicsit pánikolva, de megoldottuk pár kúppal.)
Este megnéztük a Vejedre Ütök című filmet. Hát mit mondjak igen egyszerű, de mivel nem is vártam semmi jót, legalább a beígért színvonalat hozta. (Néha jót nevettem, de nem venném meg ötszázér' se.)
2006. augusztus. 8, kedd, 17:08
Úgy tűnik, hogy Zoé jobban van. Legalábbis ezek a hírek érkeztek ma hozzám.
A tegnap egyébként csendben telt. Olvastam az "Ami a tudományból még felfedezésre vár" című könyvet. Nem rossz. Lassan a végén járok. Sajtos McRoyalBár inkább a tudomány jelenlegi állását, ismereteit rendszerezi mint a jövőt mutatja be. Végül is olvasmányosabb mint a Tibeti Halottaskönyv.
Lefekvés előtt még elkezdtem nézni a Super Size Me-t és azzal aludtam el hogy:
1. Tiltani fogom a Lányomnak a gyorskaját.
2. Ebédre egy Sajtos McRoyalt ettem..
2006. augusztus. 7, hétfő, 16:49
Érdekes ez a hely.
Olyanért próbálnak elővenni, amivel nincs (szinte) semi baj, de mikor komoly félelmeimet hangoztatom (hónom alatt a szükséges dokumentumokkal, határidőkkel hogy ne csak a levegőbe beszéljek) akkor azt kapom, hogy erről majd később tárgyaljunk. Aztán persze elmarad a megígért megbeszélés, mivel megbeszélni csak meeting keretében lehet igazán, a konyhában kávé mellett nem. Persze az sem könnyíti meg a helyzetemet, hogy fogalmam sincs róla, most épp hol ülnek a kollégáim, és azért nem válaszolnak-e a levelemre, telefonhívásaimra mert házon kívül vannak, vagy csak azért, mert nincs kedvük válaszolni.
Minden ez csak nem működő szervezet...
2006. augusztus. 7, hétfő, 9:59
Szombaton kimentünk az Utcafesztiválra - ami nyomtalanul eltűnt, illetve a Lánchídra. Jó volt. Lőttünk csúzlival, látunk palóc néniket népviseletben, illetve egy uszályt a Dunán (Zoét ez ragadta meg legjobban.)
Tegnap Ks-K családnál voltunk délutáni látogatóban. Kislányuk Szófia nagyon aranyos, hasonlóan eltökélt és dinamikus mint Zoé,és élvezve a hazai pálya előnyét jó kemény kihívás volt a Lányunknak. Hihetetlen vicesek, érdekesek voltak együtt.
A látogatás egyik tanulsága, hogy bizonyára mi vagyunk extrémen gyerekfoglalkoztatók, aggódók és kicsit kevesebb figyelemmel is jól, boldogan elvan egy ekkora gyerek. De attól szép a világ, hogy sokféle...
Hazaérve aztán Zoé hihetetlen nyűgős lett, és estére jól be is lázasodott. Pedig Ángélus Barátné jött át névnapi köszöntésre, de nem igazán figyeltünk rá.(Extrémen aggódók vagyunk, pláne ha beteg.) Reggelre szerencsére sikerül megfogni a lázát.
Remélem nem komoly.
Ja és kijöttek a szemfogai is. (Akár ez is okozhatta a lázát.) Meglátjuk.
2006. augusztus. 5, szombat, 7:42
FalvédőTegnap Hitvesemmel közös erővel és akarattal megalkottuk Zoé falvédőjét. Szerintem elég gyönyörűséges lett, bár a cápáktól kicsit félek. (Részletek a Képek alatt.)
Hétvégére hazahoztam 22 oldalnyi izgalmas olvasnivalót a gyárból - Hülye vagyok???? A TD-ből - amikből jó lenne felkészülnöm hétfőre. És ez még nem is túlóra...
Ebédre átjön Ángélus Barátné, aztán kinézünk a három program egyikére...
Ja Zoé oldala is frissült...
2006. augusztus. 4, péntek, 11:05
Hát hirtelenjében ezeket találtam:
- Utcafesztivál a Hajós utcában
- Nyár a Lánchídon
- Szombati szöszmötölés a Skanzenben.

A bőség zavara...
2006. augusztus. 4, péntek, 10:42
Semmi különös nincs.
Mindjárt hétvége. Ez jó. Viszonylg jobb most a DT is. Talán valamivel érdekesebb feladatok is várnak rám mint eddig. Hétvégén még nem tudom mit csináljunk. Jó kiránduló idő van. Kirándulni kellene valahová, vagy csak kimenni a Skanzenbe, vagy valami ilyesi.
Vasárnap családlátogatni megyünk K.G-ékhez.
2006. augusztus. 2, szerda, 13:19
Villám Budapest felettTegnap hatalmas zuhé kapott el hazafelé. Az autók tolták maguk előtt a vizet, ha nem épp a dugóban araszoltak mint én. Ja és mellettem csapotott be egy villám a Rákóczi úton. Ilyet még nem láttam, pláne nem ilyen közelről. Elég félelmees volt még később otthonról is. Zoé minden dörrenésre felderült, és ragygó arccal a Nanát (anyukámat) emlegette, aki a nyaralás alatt megtanította neki, hogy ilyenkor csak "Péter bácsi görgeti a hordókat". (Szent Péter? És ha Ő akkor miét görget hordókat a mennyek örzője? - Magam sem tudom, pedg ezen nőttem fel már én is...)
2006. augusztus. 1, kedd, 13:44
A tegnapi nap legviccesebb hírét sajnos nem oszthatom meg egyelőre senkivel, mert nincs felhatalmazásom rá, pedig az egész estém hangulatát megatározta. (Mindig felnevettem ha eszembe ötlött.)
A TD-nél még nem történt semmi kiborító. Jót tett az a hét kikapcsolódás. Most lelkesen csinálom a lélekrombolóan unalmas tervsablonok készítését. Csak hozzáállás kérdése. Űlni egész nap szemben egy üres fallal és közben zen mediációt nyomni sem izgalmasabb. Pedig azért lelkesednek és akár még fizetnek is az emberek. Nekem meg ezért fizetnek, szóval szavam sem lehet...
Na ölöm tovább a lelkem, ami egyébként sincs...

Régebbi hírek:
2006. július
2006. június, 2006. május, 2006. április, 2006. március, 2006. február, 2006. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--