yoscha.hu

2006. június

De felvágják a nyelvét.
2006. június. 29, csütörtök, 19:44
Ma egy egésznapos megrendelői megbeszélésen vettem részt. Kemény volt, de talán holnaptól érdmi munkavégzés, munkaszervezés kezdődik. Vagy nem. Ki tudja ezt.
Hazafelé megbüntetett a rendőr. A szokásos utcámba fordultam be hazafelé. Már várt, hogy a Metró felújítás miatt immáron tilos lett behajtani oda.
- Mért nem nézem a táblát, miért rutinból vezetek?
- Na miért???
5K lett a vége, mert elismertem, nem pampogtam, és mert lealkudtam tízről... Ez úgy jó volt hazafelé...
Zoé is ördög volt. Ilyen este...
2006. június. 28, szerda, 13:13
Végre van internet elérésem napközben (is). Ez jó, mert a munkámhoz kapcsolódó leveleiment már nem csak a Godzillán olvashatom, mi ugyan nagyon modern, de a pár megás csatolmányokkal elég gázos.
Tegnap Apaklubbozni voltam. Győztek a Franciák, mi meg csocsóztunk egy nagyot. Nálunk járt a gyerekorvos is. Zoé kapott oltást, és fel kell vágni a nyelvét mihamarabb. Tartottunk ettől már régebb óta, de most elerülhetetlen. Azt mondta a doktornéni, hogy nagyon vérzik, de nem fáj. - Neki. A lányom szerintem más véleményen lesz. Jobb nem belegondolni.
Ma van Hitvesem Második Névnpja.
2006. június. 26, hétfő, 20:03
Megvan az Upanisad vizsgám, és jelesre. Erre igencsak büszke vagyok! Még egy dolgozatot kell leadnom, és kész a harmadik évem is...
2006. június. 25, vasárnap, 11:43
Tegnap reggel elmentünk kettesben a játszótérre homokozni, míg Hitvesem, főzött, mosott, takarított. Aztán beirattam még egy jegyet, majd délután megint ligeteltünk immáron hármasban. Nem volt könnyű nap, mert a meleg, vagy a foga (?) vagy valami más miatt Zoé hihetetlenül nyűgős sőt hisztis volt.
Mutáns csernobili farkasok üldöztekÉjjel is többször felsírt, és Hitvesem órákat nyugtatta. Én közben azt álmodtam, hogy egy csapattal Csernobilba megyünk kirándulni (?), zarándokolni (???), de bizonyosan rettegtem, mert a csordától elóborlókat kapják el először. (Volt egy film délután a gnúk, zebrák vonulásáról.) Az biztos, hogy utáltam a csernobili álmot, és sokat szorongtam, mert persze hogy elkeveredtem hamar...
Ma délelőtt megint homokozni voltunk Zoéval, de a játszótéren összefutottunk B.J-vel és Olivérrel. Jó volt. Én voltam a spricni szörny, mivel a virágspricnivel hűtöttem és zaklattam a csöppségeket. Lányom nevetve, sikítva menenkült, és mindig bevárt, hogy lefújjam. - Ő nem a mutáns farkasokról álmodott az éjjel.
Ebédre jön MóniCsku, és a délután a lányoké hármasban, mivel nekem még készülnöm kell a vizsgára, és még munkám is van.
2006. június. 23, péntek, 8:11
Delelőtt megbeszélek, aztán írnom kell egy tervet hétfőre, majd vizsgázom a kínai buddhisták nyomaiból. Holnap is jegybeiratás, aztán hétfőn még egy vizsga. Adós vagyok továbbá egy dolgozattal is. A hétvégémet ezek ki is töltik. De hétfőtől már vizsgáim nem lesznek legalább.
Na indulok megbeszélni...
2006. június. 21, szerda, 22:00
Ma a Gyárban voltam. Jó érzés ott dolgozni ahol térdgatyában ül a főnököm (is), cangával járunk be, és nem kell vadászni az asztalt ha netán dolgozni szertnék.
Este a Kínai buddhista eszmetörténetet néztem át. Úgy gondolom, hogy abból nem kell nekem a jeles - így is készülök rá. :)
Holnap NAGY megbeszélés lesz a TD-ben a Megrendelőkkel. Csupa öltön nyakkendő.
Visszatérek...
2006. június. 20, kedd, 22:05
Köcsög Vindóz, köcsg Godzilla. Most szállt el a digitális nirvánába 100 (!!!) oldalni upanisad kijegyzetelésem...
2006. június. 20, kedd, 18:43
Holnap jön Bush elnök.
Ezért a fél várost lezárják. Mivl a TD-ez vezető utak is zárlat alatt lesznek, és szerencsémre nincs beütemezve megbeszélésem, ezért cangával megyek a gyárba és ott fogom írni azt a tervet amit feladatul kaptam.
Lesz tea, és lágy fotel. :)
Egyébként ma már nem volt olyan sokoló, bár a TD-s projektvezető újra bemutatott pár alvállalkozónak mint a csapata új munkatársa.
Még mindig nem értem, de valószínűleg a jövő héten kiderül.
Este már megint upanisadokat olvasok, és lehet hogy egyszer átfutom a Kínai eszmetörténetet is.
Peddig megy a foci VB...
2006. június. 19, hétfő, 20:14
Első nap a TeledonDoktornál.
Most mit mondjak tanulságos volt. Reggel egy alvállalkozóhoz kellett mennem hogy végighallgassam a TD (TelefonDoktor) tárgyalását. A TD munkatársával ott kellett megismerkednem, mert előtte még nem mutattak be minket egymásnak. Kilenckor megkezdődött a beszélgetés (két alvállalkozó + én) majd jó húsz perc késéssel beesett egy erősen csapzott ember. Hát ő a TD-s kollégám. Három órán át hallgattam, ahogy a két felkészült szakember próbálja felvilágosítani, meggyőzni a szakmai kérdésekről. Jó belépő. Aztán a végén megkérdezte, hogy kocsival vagyok-e, mert neki nincs jogsija (?!) - hát ezért volt olyan csapzott a BKV után.
Utána még meglepőbb lett.
A TD-ben többen köszöntöttek mint az új kollégát akit már nagyon vártak. (?!?!) Megtudtam, hogy ott senkinek sincs asztala, mert azt mindig másnapra kell foglalni. Mivel még nem kaptam meg a TD-s laptopom, bejelentkezési nevem, ezért asztalra ne is számítsak a héten. Viszont a TD munkakultúrája szerint ingben, nyakkendővel járunk, 10 körül kezdünk, és ciki hét előtt hazamenni. Hát ha ott akarnék dolgozni akkor ezt is elfogadnám, de bizonyosan megelőzte volna ezt egy komoly bértárgyalás.
Így viszont úgy éreztem magam mint Vanek úr a légióban. Megvigasztaltak, hogy ugyan csak két hónapra prolongáltak (egyelőre!), de jövő szeptemberig tart a munka, és végig akarnak rám számítani - ha tudunk együtt dolgozni.
Engem meg ott vár a bőrfotelem, a teáim, a billentyűzetem, az egerem a cégemnél. Ezek meg azt hiszik, hogy én vagyok az új munkatársuk. Szerintem valamit nagyon félteért itt valaki.
Csak ez én vagyok, vagy ők???
2006. június. 17, szombat, 11:29
Na levizsgáztam Filozófiatörténet 2-ből (Arisztotelésztől Szent Tamásig terjedő időszak). Most egy-másfél nap lazulás következik, hogy aztán a jövő hétvégével, és az azt követő hétfővel lezáruljon a harmadik évem. De most csak lecsó és nyár...
2006. június. 15., csütörtök, 13:28
Másfél éves, névnaposGyermekünk a tervezés/időzítés csodája. Amint megünnepli a névnapját, máris mondhatja, hogy +1 éves. - Ez nagyon jól fog neki jönni nyolc-tíz éves korától vagy tizenöt éven át.
Ez onnan jutott eszembe, hogy ma van a névnapja. :)
Tegnap filozófiát tanultam, és a ma estém sem lesz másként. A napom egyébként csöndes várakozással telik, mivel a TelefonDoktor még nem jelzett, hogy akkor most mikor kezdjek nála. Addig írom a Szimbológia dolgozatomat...
2006. június. 14., szerda, 11:50
Ma másfél éves a lányom!!!
Tegnap este nem tanultam, helyette a meccset néztem az apákkal. Ma már nem lesz kibúvó. Reggel a TelefonDoktornál kezdtem öltöny-nyakkendőben. (Ő egy szereplő az Orvosos munkában.) Megpróbálta felmérni, hogy alkalmas vagyok-e az elvárt feladatra. Szerintem jól sikerült az interjú. Az persze kérdész, hogy tényleg képes leszek-e ellátni a feladatokat. Biztató a helyzet, és ezért aggasztó is.
2006. június. 13., kedd, 12:53
Tegnap semmi említésre méltó nem történt. Hacsak az nem, hogy a lányom elmesélte a napja legfontosabb mozzanatát. (Részletek az ő oldalán.)
Este szivesen mennék Apaklubba, de szombaton vizsgám van, és addig még töménytelen a munka. Szóval valószínűleg kihagyom ahogy az esti Brazília-Horvátország meccset is. Nem is gondolok bele, mert csak a szívemet fájdítom.
Bár jobban belegondolva...
2006. június. 12., hétfő, 11:47
Sztupánál...Hát visszajöttem a zarándoklatról. Végigmentem, és túl is éltem. Pedig még Zalaszántón is meg voltam arról győződve, hogy nem érek fel a sztupához. A második nap delén sikerült meghúznom az egyik bokaszalagom. Mintegy 50 kilométerre a végcéltól. Onnantól kissé nehezebben mentem. Hiába, napi 8 órában ülőmunkát végezni, majd lenyomni három nap alatt 100km-t leginkább meggondolatlanságként értékelhető.
Sztupánál...Viszont tény, hogy volt időm elmélkedni sokat. Leginkább a széteső lábomon, a nem csökkenő távon, illetve a lépésenként felbukkanó, és eltűnő kavicsokon sikerült. De talán tényleg csak ennyi egy zarándoklat. A többi az út után, az eltelt idővel adódik hozzá. Viszont láttam három szarvast, nyulakat, teheneket, (Buddhát csak egyet egy üvegfal mögött.)
A tegnap regenerálódással telt.
Ma saruban nyomom a gyárban, és gólemesen közlekedem a folyosón, de végigmentem, és ez a fontos...
2006. június. 8., csütörtök, 4:39
4:30-kor keltem!!!
Már most nehéz a napom. Viszont Godzillát nem viszem, így leghamarabb vasárnap jelentkezem.
Addig is Minden Jót Hiénák!
2006. június. 7., szerda, 12:25
Bevallhatom, hogy komolyan be vagyok rémülve.
A hétfői két-három óra sétálást már megéreztem estére, és holnap reggel nyolctól nekiindulok a napi 36 kilométernek. Bizonyosan meg fogok halni. Már tegnap elkezdtem összepakolni a holmikat. Szinte semmit nem viszek, -mivel zarándoklat lesz és nem wellness hétvége- de így sem tűnik kellően könnyűnek a zsákom. Az egyetlen vigasztaló, hogy Aigner Szilárd szerint nem várható igazán borzalmas eső. Még csak az kéne...
Na mindegy. A jövő héten bizonyosan többet tudok mondani róla.
Valószínüleg nem is jelentkezem már a héten, bár fényképező és telefon is lesz nálam, szóval akár a nap végén még blogot is írhatok, hacsak nem egy zsák krumpli módjára fogom várni a megváltó álmot.
Biztos csak túldramatizálom a helyzetet. Hisz tíz éve hasonló mennyiségú csomaggal vágtunk neki többször is Európának három hetekre, de akkoriban fiatalabb, felelőtlenebb, és bátrabb is voltam...
Azért sátrat most sem viszek!
2006. június. 6., kedd, 10:50
PünkösdTegnap megjártuk a Skanzent. Hihetetlen, hogy mire nem viszi/veszi reá egy gyerek az amúgy normális urbánus, kozmopolita szüleit. De semmi más program nem volt közel-távol, és valójában jól is szórakoztunk. Ettünk sültkolbászt, hagymáskrumplit, kürtőskalácsot, megnéztük a kirakodókat, és közben állandó program gyanánt üldöztünk sok-sok idegen gyereket. Felmentő seregnek megérkezett Gy-B család, és onnantól teljes volt a béke. Zoé boldogan fogta Olivér kezét, és már nem kellet mást hajkurászni. (Képek idővel felkerülnek.)
Este megnéztük a Szamszara című filmet. Jó volt ám. Főleg az utolsó öt perc zúzós, ahol a felesége olyan tanítást ad a kitért és újra betérés előtt álló lámának, amitől elállt a szavam.
- Szóval mi lett Buddha feleségével és fiával, miután az elhagyta őket? (Persze később betértek a rendbe kínjukban.) De mit mondhatott az Jasódhara a fiának arról, hogy hová lett az apja, és miért ment el? Milyen élet várt rájuk az elhagyatottakra? Jasódharának nem volt választása, mert csak egy férfi képes elhagyni, csak egy férfi hagyhatja el a családját a "szellemi útért". A nőnek ezt a tűzhely mellet kell megvalósítania. De róla nem szól a történet...
2006. június. 5., hétfő, 12:32
Gyerek alszik, én pedig befejeztem épp a Filo 2 tételkidolgozást. Még van vissza három, de egyelőre elég. Tegnap is és szombaton is ezzel foglalatoskodtam. Ma viszont (ha Zoé megébred) megyünk ki a Skanzenbe Pünkösdölni. Végre az idő is elfogadhatóbb kezd lenni. Remélem jó lesz.
Visszatérek!
2006. június. 2., péntek, 23:59
Ma nem dolgoztam, mivel nem volt gépem. Ehelyett Szent Anzelm istenérvének utóéletéről írtam dolgozatot. Talán ismeretlen a többég előtt, mi is ez az érv, pedig kétségkívül lenűgöző (még ha ki is derült róla mára hogy hibás). Tehát az érv:
1. Isten az, aminél nem gondolható el nagyobb (teljesebb, tökéletesebb).
2. Isten elgondolható a fenti definíció alapján.
3. A létező Isten nagyobb (teljesebb, tökéletesebb) mint a pusztán csak elgondolt Isten.
4. Istennek valóságosan is létezőnek kell lennie a definíció alapján.
Szóval ez az az amin kilencszáz éve rágódnak, és elmondhatom hogy egyetlen cáfolata sem ilyen elegáns, vagy rövid. Ockham borotvája pedig éles...
Fátylat rá.

Ma épp 1000 napja vagyok házas ember. Röpke idő ahhoz képest, hogy reményeim szerint még minimálisan tizenötször ennyit leszek. De azt merem állítani, hogy az elmúlt 10.000 napban ez kiemelkedően jó ezer volt. Köszönet érte a Hitvesemnek.
2006. június. 1., csütörtök, 19:32
Ma délben minden gyanus előjel nélkül egyszercsak megdöglött a laptopom. Épp dolgoztam rajta, amikor egy villanásal elsötétült. Többet nem is sikerült életet lehelni belé. Így elvittem (már megint) a szervízbe. Egyész baráti volt a légkör, hisz rendszeresen visszatérő ügyfél vagyok. - Soha még ennyit nem javíttatam egyetlen más gépemet sem. Keddre talán kész lesz. Aztán megint működik pár hónapot...
SOHA NE VEGYETEK HP LAPTOPOT!
Így délután hármasban kimentünk az állatkertbe. Jó volt mert eddig csak a meséket hallottam a mosómedvékről, prérikutyákról, tigrisről és a Lányomról ahogy viszonyul hozzájuk.
Most neki kell durálnom magam egy dolgozatnak, amit jó lenne holnap délben leadni.
Belehúzok...

Régebbi hírek:
2006. május, 2006. április, 2006. március, 2006. február, 2006. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--