yoscha.hu

2006. május

Vizsgaidőszak
2006. május. 31., szerda, 21:39
Kanállal eszik!Ma háromtól egy belső konferenciát (?) tartotunk a múlt héten elsajátított ismereteim alapján. Szerintem jó volt. Végre elvi szinten beszélgetünk napi kérdésekről. Talán érdemes lenne ezt gyakrabban megismételni.
Tegnap este megint lenyomtam vagy száz oldalnyi titkos tanítást. Ha nem vigyázok, hamarosan tűzáldozatot gyújtok és a Brahmanban találom meg a lelkem. Pedig nekem eddig azt mondták, hogy nincs is lelkem... (Biztos csak össze akarnak zavarni.)
Ja és Zoé egyedül, kanállal eszik!
2006. május. 30., kedd, 13:14
Szent ember...Töltödik / települ az IBM Rational Software Modeller frissítése. Ezalatt nem sok másra jut ereje a gépemnek. Vicces. Egy 1Gb rammal felszerelt erős P4-es kerreg, csattog izzad. Szóval nem csak a Microsoft képes nagy benga, lomha szoftvereket írni.
Tegnap este nekiestem az upanisádok kijegyzetelésének. Sikerült abszorválnom a Brihadáranyaka-upanisadot. Már csak háromszáz oldal figyel vissza. Ha nem vizsgáznék belőle, nem hiszem hogy valaha is ilyen lelkesen olvasgatnám. De most, és így egész élvezetes (a maga nemében).
2006. május. 29., hétfő, 16:38
Nehéz volt az éjszaka. Valamiért Zoé rosszul aludt. Sokat forgolódott, nyöszörgött, és Hitvesem szerint furcsán vette a levegőt is (szerintem csak szuszogott). Aztán hat előtt felkelt...
Én az egy hét tanfolyam után próbálok visszazökkenni. Letöltöttem a tervezőeszközt, és most nézegetem a lehetőségeket, a tanultakat.
Este illetve a héten dolgozatokat kell írnom. Még nem döntöttem el miből és hogyan tegyem ezt, aztán olvashatom az upanisádokat, és ókori filozófiát sem ártana tanulnom.
Közben beköszöntött az ősz is. Nem vicc. Jó hogy a leveleket nem fújja a szél. Még hogy nincs klímaváltozás.
2006. május. 28., vasárnap, 13:44
Gyereknap van. Miután tízkor sikeresen levizsgáztam metafizikából, kimentünk hármasban a Ligetbe. Persze már megint esett mint május elsején. Ha pünközskor is ez lesz, akkor el fogok kezdeni hinni az összeesküvés elméletben, miszerint direkt csinálják ezt velünk (valakik).
Egyébként a tanfolyamon sikeresen túlestem. Azóta immáron a második éjszakámat modellezem végig, ahelyett hogy a tantráról, a metafizikáról vagy valami másról álmodnék. De nem. modellezek pálcikaemberekkel, dobozokkal, nyilakkal. Sajnálni lehet, de meg azért még ne vessetek.
Na nézem a Forma 1-et, mivel idén még egy futamot sem láttam (ha jól emlékszem).
2006. május. 25., csütörtök, 8:59
Nyugszanak a kedélyek. Kedden a tanfolyam után a Tulajdonos felhívott, hogy a doktoros projektbe azonnal küldjek egy angol önéletrajzot, mert a projekt nyelve angol lesz. Rögvest besokalltam. Jó,jó hogy olvasom a szakirodalmat, és ha elég időm van rá, akkor még egy szútrát is lefordítok, de ez nem tárgyalási szint. Nagy volt a pánik mit mondjak. Aztán éjfél körül eszembe villant, hogy a kiírás szerint a projekt nyelve magyar, és az összes dokumentációt is magyarul kell beadni. Mára megnyugtatott a főnököm, hogy tényleg.
Egyébként végre egy hasznos tanfolyamon vagyok nap mint nap. Legalább nem elpazarolt időnek tűnik.
Tegnap nálunk volt M.A és Olga, aki már tényleg gyönyörűen beszél. Bár én bizonyosan meg fogok őrülni, mikor az én lányomnak is minden második mondata az lesz hogy: - Mi ez? ( Lámpa, asztal, cipő, lámpa, maci, könyv, asztal...)
Na kezdődik a tanfolyam...
2006. május. 23., kedd, 7:57
Jó a tanfolyam. Ismereteket és önbizalmat is ad, hogy legyen bátorságom doktorosdit játszani ha kell.
Este a hétvégi vizsgáimra tanultam.
Most meg újra háborgok Orbán Viktoron. Én ugyanis azért nem idézek a Mein Kampfból vagy a Cion Bölcseiből, mert nem elég csak nem rasszistának lenni, annak is kell látszani. Azt hiszem, hogy OV teljesen megőrült. Értelmes felnőtt demokrata ilyen hibákat nem követhet el. Még ha csak viccelt, akkor is vállalja a következményeket mint Zuschag...
2006. május. 22., hétfő, 7:37
Szombaton szárazon megúsztuk a családi kertipartit. Ugyan délelőtt még esett, de délutánra felszárat minden így pompás buli kerekedett. Zoé ott rohangált köröttünk, mi meg ettük a parázson sült husokat, és jól éreztük magunkat. Előbb-utóbb a képek is felkerülnek róla a helyükre.
Tegnap ebéd után hazajöttünk, de Pesten esett. Így inkább a gyereket kínoztuk azáltal, hogy kicseréltük az eddigi pötty fülbevalójár a véglegesre. Volt nagy sírás, jajagatás, rettegés, hiszti. Az amúgy fél perces műveletet sikerült hármunknak kétórán át elnyújtani. De ez a fülbevaló éveken át maradhat és maradni is fog, míg nem múlik ennek a cserének az emléke. - Főleg Hitvesemben és bennem, mert a Leány már túltette magát az inzultuson.
Ma és a hétem is tanfolyamon vagyok, ezért elég esetlegesen fogok írni, jelentkezni.
Szép hetet!
2006. május. 19., péntek, 12:00
Sikerült kinyomtatnom mindent a következő vizsgáimhoz. Már csak el kell sajátítani. - semmiség szinte...
Holnap Nővérem jogi diplomáját ünnepljük, meg egyéb születésnapokat, névnapokat. Lesz nagy kerti sütögetés és remélhetőleg száraz napos idő hozzá. Bár több egymástól független időjósGrill rendszer szerint 30% körüli az esély, hogy Vp. térségében eső legyen, de az nem lesz kitartó (talán). - Lagalább is én így értelmeztem az adatokat. Egyébként meg kit érdekel az időjárás. Évek óta szívunk a nővérem diplomájáért mindahányan más-más mértékben. Ha esik, ha fúj én parázson sült husokat fogok enni a kertben, és ha nagyon hideg lesz, vagy zuhog akkor még pálinkát is fogok inni hozzá...
2006. május. 18., csütörtök, 11:30
A mai napon elindult végre az új portál a www.tkbf.hu oldalon, melynek kialakítása lassan fél éve folyik, és ami munkában magam is részt vettem. Bár még messze nincs feltöltve az összes tervezett tartalom és siralmas a kinézet is, de legalább már ott figyel és benne van a fejlődés lehetősége. Szóval én ennek is örülök.
Tegnap este átolvastam a metafizikát (Na nem a teljes 2500 év alatt felgyűltet), aztán inkább a BL döntőt néztem.
Nehéz rápörögnöm a vizsgaidőszakra.
2006. május. 17., szerda, 16:47
Tegnap este a szabad akarat, a fatalizmus és néhány sör jegyében telt. A metafizika tanulmányozása után ugyanis átmentem Cs.G-hez, ahol kitárgyaltuk a főbb dolgokat. Valószínműleg pár hétig ez volt az utolsó ilyen alkalom, mert nyakamon a vizsgaidőszak.
Közben a doktorok is fokozódnak, és hétfőtől megyek a tanfolyamra is.
Most hívott anyukám, hogy a keresztfiam fekvőgipszet kapott, mert megnyúlt valami szalagja. Szegény...
2006. május. 16., kedd, 14:55
UMLHurrá, hurrá! A Tulajdonos rábólintott, hogy a jövő héten UML tanfolyamon vegyek részt hétfőtől péntekig. Remélem hasznos lesz, mert ez az első ami felkeltette az érdeklődésemet az elmúlt években, pedig minden félévben le kell adni a képzési tervünket. (Ami az elfogadását követően nem valósul meg.)
Elsőre kissé szívta a fogát a T, hogy sokba kerülök neki, de meggyőztem hogy egy heti munkával bejön a tanfolyam ára. - És amúgy is erős deficitben van a képzésem programja az elfogadott tervekhez képest.
Ma már olyan meleg volt, hogy izzadtam reggel nyolc körül a cangán...
Tegnap Zoé két órát aludt délután és jó két órát homokozott a Ligetben, de csak nyolcra aludt el.
2006. május. 15., hétfő, 11:05
Kemény két hetem következik, ugyanis a következő alkalommal már vizsgázni fogok 2-3 tantárgyból. Ezzel talán nem lesz olyan zúzós a vizsgaidőszak további része és belefér Veszprém-Zalaszántó kirándulás/zarándoklat júni elején. Akit érdekel a spirituális testmozgás, az részleteket itt tudhat meg róla.
2006. május. 13., szombat, 10:43
Meglepő, hogy milyen rég nem jelentkeztem már. Csütörtökön megint bátorságpróbán voltam a Perzsa Fogorvosnál. Megnyugtatott hogy nincs komoly baj, és pár napon belül jobb lesz a fogam. - javul is.
Most is mint teganap és holnap is iskolában vagyok. Ez az utolsó előtti alkalom komolyan kell venni.
Anya  csak  egy  vanAmi az elmúlt napok legnagyobb eseménye, hogy sikerült megtanítanom Zoénak az anya szót. Már nem csak kimondani tudja, de az is tiszta számára, hogy ezzel az anyukáját hívhatja, nevezheti meg. Szóval már nem csak pípi vagy baba van, hanem anya is.
Na nyomatom a szimbológiát...
2006. május. 10., szerda, 16:32
Sose tartson bátornak egy perzsa fogorvos!
Tegnap fél négyre elmentem a fogorvosunkhoz. Ő némi vizsgálat után megkérdezte, hogy nem volt-e jobban feldagadva az ínyem mielőtt hozzá elmentem. Én mondtam hogy felvolt az, de megnyomkodtam és kifakadt. Erre helyeslően bólintott, és minden további érzéstelenítés nélkül elkezdte egy kampós eszközzel nyomkodni, döfködni a számat. - Nem jó, ha a fogorvosod tart bátornak...
Mára kicsit javult a helyzet. Holnap kell visszamennem hozzá újabb körre.
Ma nővérem megcsinálta az utolsó államvizsgáját a jogon. Nagy, nagy gratuláció Neki! Bár mindent elkövettek hogy kikészítsék, mégis túlélte. Megérdemli a Dr-t a neve elé, bármely hülyén is fog hangzani. :)
2006. május. 9., kedd, 13:38
Még fél órát kell várnom, hogy a fogorvosom mondjon egy időpontot mikor fogadni tud. Pedig reggel már azt hittem, hogy tök jó minden, de dehogy.
Remélem nem valami hosszantartó gond lesz ez. Na mindegy.
Tegnap este megnéztük Che Guevara A motoros naplóját. Jó rég ott figyelt már a polcon felbontatlanul várva, hogy végre rászánjuk magunkat. Semmi különleges nem volt, de kellemes film.
Ma elvileg apaklub lenne, de jelnlegi állapotomban nem hiszem, hogy elmegyek. Persze még csodát tehet a számmal Hamid.
2006. május. 8., hétfő, 15:41
Szerdáig adok időt az inyemnek az önygyógyulásra. Szerintem jobban járunk, ha összeszedi magát / összeszedem magam.
Tegnap este megnéztünk valami könnyű francia filmet Korzikáról. Ma a reggeli órákban Hitvesem elment szépészkedni, én meg a gyermekkel játszottam addig. Jól elkésve értem a gyárba is.
2006. május. 7., vasárnap, 11:40
Már megint metafizika előadáson ülök, ahelyett hogy az anyukámat köszönteném.
2006. május. 6., szombat, 20:31
Fáj a fogam, illetve az állkapcsom. Valamivel felsértettem az ínyem. Nem kóser kicsit sem.
Zoé első rajzaReggel Zoé jó korán keltett, de cserében megajándékozott az első művészi megnyilvánulásainak egyikével. Utána az iskolámban nyomultunk, majd elmentünk Lili második születésnapjára. - Arra elfelejtettem elvinni a fényképezőmet, kár.
A fürdetésnél is megepett. Két napja imád elfeküdni a kádban úgy hogy a kezem a tarkója alatt van, ő meg "háton úszik". Nagyon bátornak érzi magát.- Az is.
2006. május. 5., péntek, 11:30
Tegnap Hitvesem anyaklubban volt. Én addig próbáltam a szútrában elmélyedni, majd a főiskolai oldallal szüttyögtem. Ma és a hétvégén is iskolám lesz. Még két alaklom van vissza aztán jönnek a vizsgák. - ideje bepánikolni...
Boldog Születésnapot Domi!
2006. május. 4., csütörtök, 16:38
A tegnap este kislányom fülbevalója körül forgott. Ő büszkén mutogatta, nézegette, én meg dícsértem ezerrel. - Olyan igazi lányos lett tőle.
Utána megpróbáltam készülni a vasárnapi kiselőadásomra a Gyémántvágó Szútrából de egyszerűen nem értem. Biztos velem van a baj, mert még az Agócs könyvben szereplő kommentárokat sem értem. Mindenesetre alázatra tanít.
Ma este anyaklub lesz. Legalább rágódhatok tovább.
2006. május. 3., szerda, 11:07
Ma Hitvesem kilövette Zoé fülét. Már hetek óta nyúzott érte a lányunk. - Amikor csak felmerült a fül és fülbevaló szó, ő a saját fülére mutatott és azt mondta, hogy csing-csing (Ez a fülbevaló neve nála.) Mi is hajlottunk már rá látva eltökéltségét, így ma megtörtént a nagy esemény. A hírek szerint Zoé kicsit nyűgős, de reményeim szerint egy-két napon belül csak a büszkeség marad és a csing-csing.
Tegnap apaklubboltunk, de tizenegyre otthon is voltam.
2006. május. 2., kedd, 10:40
Kislány a zongoránál...Tegnap elmaradt a Sör-virsli ünnep.
Délelőtt mi ugyan kimentünk hármasban a szemerkélő esőben, de a Ligetben csak pár kitartó hallgatója akadt Koós Jánosnak, és a zuhé is rendesen rákezdett. Így nem ittam sört, nem ettünk sültkolbászt, és a gyerek perece is csúnyán elázott. Már-már kisérteties volt a sok vursli, pavilon, légvár és az alig pár lézengő. Haza is menekültünk fél órán belül.
Este felbontottunk egy üveg bort és megnéztük a Sin City-t. Jó film. Rodriguez pedig egy állat.

Régebbi hírek:
2006. április, 2006. március, 2006. február, 2006. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--