yoscha.hu

2006. február

hastífusz
2006. február. 28., kedd, 16:15
Ez egy nehéz napMa szabadságoltam magamat hogy segítsem lányom mielőbbi gyógyulását, és megóvjam Hitvesemet a túlzott aggodalmaktól. A reggel ugyanis azzal telt, hogy Zoé újra és újra lehányta mind Hitvesemet mind magát, mind a körölöttük lévő alacsonyabb tárgyakat. Én meg rohangáltam az újabb és újabb body-kkal, törlőkendőkkel, pólókkal.
Ezt már a doktornéni sem hagyhatta ki, így beugrott a délelőtt folyamán. Szerinte továbbra sincs semmi komoly. Itatni kell a gyereket, és ma böjtöl is. Pedig csak holnap kezdődik a Nagyböjt. Én meg akkor megyek le Délre megbeszélni.
Este Apaklub...
2006. február. 27., hétfő, 11:18
Megnyugtatásul:
Hitvesem beszélt a gyerekorvossal, aki szerint ez most egy divatos betegség a kicsik között. Ne aggódjunk, pár nap és kutya baja lesz Zoénak. Addig meg diétázzon kedvére.
2006. február. 27., hétfő, 10:25
Furcsa nap volt a tegnapi. Valami kórság kapott el, vagy csak szimpla rosszullét. Mindenesetre délben le kellet felüdnöm - ami elveimmel ellentétes. Aztán a további részén sem voltam már toppon a napnak. Viszont sikerült felvenni Zoé hangját ahogy pipiket mond. Majd ma publikálom.
Éjjel rosszul aludt a gyerek és hajnali kettőkor arra ébredtünk, hogy hány az ágyában és még hasmenése is volt egyszerre. Valami van benne... Talán az én kórságom. Most kissé feldúlt a hitvesem és minden rezdülését figyeli, én pedig itt aggódom.
Bár tudom hogy irracionális a viselkedésem és a hetedik nyolcadik betegség vagy gyerek után bizonyosan másként reagálnék, de kezdő vagyok a lányom betegségeiben, rosszulléteiben.
2006. február. 25., szombat, 13:45
Tegnap lejöttünk Vp-be. Most itt nézzük a havazást.
Ma Zoé kapott egy kisméretű nyuszimotort melyről végre leér a lába, Hitvesem pedig egy tavaszi kabátot mely nekem tetszett meg nagyon. Hát ennyi.
Visszatérek...
2006. február. 23., csütörtök, 16:20
A piros pont vagyok én...Hát most lebuktam. a Népszabadság Politográf szerint (Kösz a linket Csegevara.) már-már szélsőségesen liberális, és közepesen jobboldali vagyok. Hát ez van.
Valószinűleg a Magyar Nemzet olvasóihoz képest erősen balra állok, és a Narancs olvasói között pedig nem lennék extrémen liberális. Ateisták között hívőnek hisznek, a hívőknek ateista vagyok. Keresztényeknek buddhista, buddhistáknak csak szimplán hülye, vagy vallásgyalázó.
Egyébként meggyőződésem hogy én vagyok középen.
A világ meg csak pörögjön, én mindjárt megyek haza tévézni. :)
2006. február. 23., csütörtök, 14:31
Tegnap éjjel egyre kiolvastam a Harry Pottert. Most csak az foglalkoztat hogy mi van Pitonnal, és ki az a R.A.B?
Dél körül megétrkezett az új tévénk is. Most melegszik, és várja a beüzemelést.
Szóval eddig a tervek szerint alakul a nap.
2006. február. 22., szerda, 16:52
Szóval tegnap a lányok gyerekklubban voltak Liliéknél, de fotók nem készültek. Aztán az este folyamán Harry Pottert nyomattam apaklub helyett.
Ma szép csendben elsikkadt a problémák megbeszélése, pedig igencsak vártam a tiszta vizet a pohárba. Viszont sikerült a vállalt feladataimat teljesítenem negyjából délre, ahogy azt eredetileg terveztem. Legalább magamnak hozom a határidőket. Apropó határidők. A jövő héten nem költözöm Délre oktatni. Minden csúszik egy hetet. Én meg kapartam, idegeskedtem hogy meglegyek, hogy ne égjünk.
Miért nem tudok örülni?
2006. február. 22., szerda, 9:18
A Timurlenk blogon találtam ezt a linket. Nem semmi. Ki hinné, hogy még ilyenek is vannak.
Még jelentkezem, de most inkább dolgozom ezerrel...
2006. február. 21., kedd, 13:51
Csütrötökön délben érkezik a készülék.
Végülis igy, hogy már bejáratott ügyfél vagyok elég hamar és készségesen megkaptam a hitelt.
Ja az állvány nem jár hozzá, de ilyen képet találtam hirtelenjében...
2006. február. 21., kedd, 10:40
A kiválaszott...Szóval veszünk egy új tévét, mivel a mostani távirányítója végképp bemondta az unalmast. (Talán nem tett neki jót Zoé egy éven át tartó rágcsálása, szopogatása.) Persze csak a távirányítóért még nem kéne lecserélni, de a hangja is egyre hallhatatlanbb. Tegnap utolsó esélyt adva vettem is egy távirányítót 2K-ért, de a Videotont nem támogatja.
Szóval ma vagy holnap elugrok az Euronics-ba, ahol a mosógépet is vettük, és befizetk a jelenlegi akciós tévéjükre. Úgy is folyamatosan cseszegetett a Cetelem bank, hogy had adjon még hitelt, mert annyira jófej módon fizetem a tartozásom. Hát most örülhet.
De addig is munkára...
2006. február. 20., hétfő, 11:37
Jaj istenem. Megöl a gyár...
Jövő héten keddtől péntekig száműzve leszek Délre, hogy oktassam a frankókat (amik kissé elég hiányosak még). Ma jeleztem is hogy gond lesz itt, de csak vészmadár vagyok, mert destruktív magatartás aggódni a határidő miatt egy héttel az oktatás előtt.
Na szót sem érdemel. Szerencsére nem az én felelősségem hogy jól menjenek a dolgok ebben a projektben.
A hétvégém egyébként érdekes volt. Szívem szerint örülnék pár hónap iskolátlanságnak, pedig csak most kezdődött a félév. Viszont az óráink egész jók. A Mahajána filozófia mélyebb elsajátítására rég vágytam, és kiváló tanárok oktatják szerencsére. Másik öröm, hogy ebben a szemeszterben gyakorlatképp Ánápánaszati lesz, ami egy korai buddhista meditáció, melyet Buddha is haláláig gyakorolt még a megivágosodását követően is. (Saját bevallása szerint).
Hát ennyi.
Nyomatom tovább a szalagnál...
2006. február. 19., vasárnap, 7:26
Egész hétvégém iskoláról szól. Most épp azt várom mikor lesz vége már a félévnek. Nincs is időm sokat írni. Csak T.Gy tegnapi viccét osztom meg így búcsuzóul:
Két alsós beszélget:
- Neked van házid?
- Nincs.
- Töltsek?
2006. február. 17., péntek, 11:08
Tegnap este tízkor Hitvesem kölcsönadta Harry Pottert, hogy végre én is olvashassam. Bevackoltam magam a fotelbe, bekészítettem egy Krusovicét azzal a feltett szándékkal, hogy én addig nem állok fel onnan míg el nem olvasom. Persze hiú ábránd volt, mert fél egy után kidőltem. Most meg ragad a szemem. Pedig a megszerzett órarendem szerint ma negyed tízig(!!!) óráim vannak, és nem olyanok melyekről jó ellógni.
Bizonyosan meghalok...
2006. február. 16., csütörtök, 19:36
Zoé altatódik, én meg Wittgensteint olvasok. Ezt írja: "Mert a filozófiai problémák akkor keletkeznek, mikor a nyelv szabadságra megy." - Hát lehet nem rajongani egy olyan filozófusért aki ilyeneket mond???
2006. február. 16., csütörtök, 19:14
Ma Délen jártam megbeszélni. Nem sok minden történt...
Boldog születésnapot MóniCsku!
2006. február. 15., szerda, 15:03
A Szútra (kínaiul)Hihetetlen gyöngyszemre akadtam. A Pradzsnyápáramitá-hridaja azaz a Szív szútra (Ami egy nagy kedvencem a tűzbeszéd mellett.) szanszkritul énekelve lágy asszonykórus által, popzenei alapokon. Akinek felkeltette az érdeklődését, az itt megtalálja.
Mondom, igazi gyöngyszem...
2006. február. 15., szerda, 10:27
Tegnap gyerekklub volt nálunk. A picik és remélhetőleg a nagyok is jól érezték magukat. Aztán Bálintoztunk, majd este elmentem apaklubba is.
Most dolgoznom kell...
2006. február. 14., kedd, 15:23
Remélem hiányoztam...
A hosszú hallgatásomnak több oka is volt. Hétvégén Vp-ben nem sok kedvem volt blogolni bár szüleim gépéről lehetőségem lett volna. Viszont készítettünk pár jó képet a gyerekről, amik majd felkerülnek idővel. Vasárnap aztán megunva a vindózom döglődését és azt hogy szerinte az Outpost tűzfal nem 32 bites alkalmazás (a hülye!) hirtelen mozdulattal újrahúztam a gépem. Jó késő lett mire nagyjából helyrerázódott nagyjából. Azután valami gond volt az oldalam FTP elérésével is, így nem tudtam feljelentkezni. De mostanra minden helyreállt. Otthon hasít a gép tűzfallal vírusírtóval, itt elérem a yoscha.hu-t.
Ma Bálint napja van. Meg valami Valentin is. Tegnap le akartam mondani emiatt a szokásos apaklubbot, de kaptam akkorát a fejemre hogy megemlegetem. Így a szerelmemet nem csak egy hülye amerikai pénzsóvár ünnepen mutatom Hitvesemnek, viszont ma kocsmázni megyek a fiúkkal.
Magam vagyok az ellenkultúra...
2006. február. 10., péntek, 12:00
Tegnap Hitvesem elment Anyaklubba. Én addig próbáltam kideríteni a sikertelen Outpost telepítésem okait. Reggel így én pátyolgattam a gyereket, de egy Activiával és hat keksszel sikerült lekenyereznek és visszaaltatnom. Ennek örömére felraktam pár képet.
Délután megyünk le Vp-be. Szép havas út lesz...
2006. február. 9., csütörtök, 10:16
Tegnapi estém az Outpost Firewall többszöri sikertelen telepítésével telt és kudarccal végződött. Történt ugyanis, hogy hosszú és kitartó aknamunkám eredményeként a cégünk végre beruházott megfelelő számú tűzfal és vírusírtó programra. Ezek egy-egy példányát lettem volna jogosult telepíteni otthon is. Csak hát a tűzfal szolgáltatás valami "vx09x" vagy hasonló hibából kifolyólag nem képes elindulni a géppel együtt. Legfeljebb kézzel indíthatom. Ez pedig komoly gáz. Szóval lesz még izmozás úgy látom...
Ma Ikeába kell mennem, mert nővérem rákanttant a kattintós termékkiválasztásra, én meg a beszerzést intéz(het)em.
Nem rég üzente meg Hitvesem, hogy a kávéfőzőnk is bemondta az unalmast három év aktív szolgálat után. Így Ikea mellett MédiaMárkt is bejátszik ebédidőben. - Valószíműeg hotdog lesz az ebédem. - Mindent a családért...
2006. február. 8., szerda, 9:50
Jó kis apaklub van a hátam mögött. Kellett már...
Tegnap Hitvesemtől megkaptam a Filozófiai visgálódásokat Wittgensteintől, amire már nagyon rég és nagyon is vágytam. Illetve Chomskytól a Titkok, hazugságok, demokráciát, amibe beleolvastam még az este. - Azóta antikapitalista libero anarchista szindikalista lettem. Vagy valami hasonló. (Remélem hamar elmúlik ez a hatás, és újra képes leszek hittel kiállni a nagyvállalatok jogaiért, a globalizációért, a génkezelt csirkékért, a fogysztói társadalomért, a parlamentáris demokráciáért.) Szóval veszélyes könyv.
Majd Ludwig kijózanít...
2006. február. 7., kedd, 13:44
Tegnap csöndesen telt az este. Cs-M családnál felcsavartam a fűtést, aztán az új pipámat járattam be, olvastam és néztük Hitvesemmel a K1 gálát. (Szerintem őt kevésbé vonzotta.)
KrusoviceA gyárban elkészültem a program degenerálással, bár komoly problémát jelent hogy messze nem kompatibilis a kinti verzióval. Ez szívás lesz az ügyfélnek, de az automatikus migráció szinte megoldhatatlan. Franc se gondolta az új verzió kifejlesztésekor, hogy egyszer még degenerálni kell a régihez hasonlóvá...
Na mindegy csak feldühítem vele magamat.
Este apaklub. Ezer éve nem voltam sörözni az apákkal...
2006. február. 6., hétfő, 9:05
Összeszereltem a gáz és villanyóra rejtekhelyet. Jó lett. Bár kissé mindig megijedek tőle hogy rám ugrik egy óvatlan pillanatban, de bizonyosan megszelidül előbb-utóbb.
Aztán tegnap délután vettem egy pipát. Jean-Claude és hosszúszárú. Kifejezett olvasó pipa...
2006. február. 5., vasárnap, 8:08
Ez egy cím nélküli kép...Tegnap családommal elmentünk meglátogatni szüleimet illetve keresztfiamat Bujákon. Évek óta nem voltam már ott, de mint rádöbbentem 25(!!!) éve jártunk oda rendszeresen.
Úr isten...
Na mindegy. Nem a múltidézés a fontos, hanem hogy immáron Hitvesem is látta az üdülőt, mely egykor szupertitkos és szuper exkluzív volt, - bár mára kissé kopottas lett - és melyhez gyerekkorom sok szép emléke köt.
A régi idők emlékére apukámmal újfent papírrepülőket eregettünk a központi hallban, és bejártuk a parkot közösen. (Képek a helyükön)
Utána hazafelé megvettük az előszobaszekrény (II. ütem: "A gáz és vilanyórák takarására.") első darabját. A többiért tízre megyek vissza. Így valószínűleg a mai nap fűrással, faragással telik.
2006. február. 3., péntek, 19:15
Ma beiratkoztam a hatodik félévre. Péntekenként Buddhizmus kulturtörténetét Kínában, majd Upanisádok filozófiát hallgatok nyárig. A további programomat, kurzusaimat még nem ismerem.
Holnap lemegyünk Bujákra a szüleimet, és kersztfiamat meglátogatni.
2006. február. 2., csütörtök, 22:22
Múlt hónapban 7146(!) látogatóm volt. Ez minden idők legjobb havi látogatottsága. Hiába no, vizsgaidőszakban pörög a tkbf.yoscha.hu oldal. Azután jönnek a csende hónapok. De azárt nem semmi...
Persze a cseszar.hu decemberi 50997-jével nem vehetem fel a versenyt, de azóta már ő sem virít annyira.
2006. február. 2., csütörtök, 9:04
CPU:7MHz, RAM:20Mb !!!Olvasom az SG.hu-n, hogy pár német fiatal kiderítette, mi a Windows XP minimális hardverkövetelménye. Megdöbbentő. "A 'nyertes számítógép' 8 MHz-en üzemelő Pentium Overdrive processzorból és 20 MB memóriából állt."
Mikre nincs idejük a mai fiataloknak...
Mostanában az esték kicsit fárasztóak, mivel Zoé vagy nem akar elaludni, vagy ha elalszik rendesen akkor nyolc körül felébred, és akkor nem akar elaludni. Olyankor persze én nem is vagyok elég már, és egyre hangosabban és dühödtebben követeli az anyukáját. - Akivel szintén nem akar elaludni...
Tegnap miután újfent sikerült elnyugtatni megnéztünk egy ausztrál filmet az Európa Európán. Semmi különös nem volt.
2006. február. 1., szerda, 14:30
Csak hogy tudd Kedves Olvasó, eljött a február a tél utolsó hónapja. Már csak ezt kell átvészelni, és itt a balzsamos tavasz. - Ez azért melengető a szürke fagyban...
Tegnap (tök ciki) elfeledkeztem arról, hogy kedd van és apaklubbot ígértem P.B barátomnak. Helyette a Nyelv és elmét olvastam Chomsky-tól, amit előtte kaptam meg Hitvesemtől.
Ma ebédszünetben kiugrottam a suliba, leadtam az indexemet, és beszélgettem a (nagyon lassan) készülő portálról. Talán tudok segíteni abban is valamicskét...
Ez egy cím nélküli kép...
Most pedig degenerálom tovább a programomat felhasználói kérésre. Tudom, tudom nem csak az enyém a program de azért egy kicsit olyan mintha a nyakát nyiszatolnám egy rozsdás késsel. Szóval felemelő...

Régebbi hírek:
2006. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--