yoscha.hu

2011. október

8155. nap a blog indulása óta
2011. október 31. hétfő, 19:44
Az oldalam még halott, de a pusztába kiáltott szó inspiráló.
Szóval tegnap kimentünk a Szent István Parkba leveleket gyűjteni. Jól megtréfált az óra átállítás. Fél négykor indultunk, és hamarosan ránk sötétedett. Azért este még összedobtunk egy őszi díszt a bejárati ajtóra.
Ma kétszer voltam játszón. Délelőtt csak Kristóffal, fakarddal, délután mindkét gyerekkel. Nagyot játszottunk "gonosz gyíksárkányosat". (Ez mászókán fogócska valójában, ahol ők voltak a gonosz gyíksárkányok akiknek be kell keríteniük és el kell kapniuk.)
Utána kitartó és csendes ellenszegülésemre fittyet hányva megnéztük közösen a Harry Potter első részét. Én úgy gondolom, hogy az tipikusan olyan könyv, melyet olvasni kell, és csak akkor akkor ha már tudunk olvasni. Engesztelésül Hitvesem a játszózás alatt halloweenbe öltöztette a lakást. Félig bontott polcok és banános ládák tetején gyertyák, mécsesek égtek és új töklámpás is került.
Ja és Kristóf elhagyta az általam oly szeretett "qudom"-ot. Már azt mondja helyette hogy "tudom"...
Simul bele a kultúránkba, veszíti el a különlegességét.
Így ért véget az október is a régi lakásban.
2011. október 29. szombat, 09:10
Megvan a hiba. Bedöglött az sql szerver alattam. Hav javítja. Köszönet érte!
2011. október 29. szombat, 08:30
Csapataink harcban állnak. Általam ismeretlen okból senkit nem enged be az oldalam. Nem tudom hogyan javítható a jelenség, és egyáltalán én tudom-e megtenni.
Szép feladat. ű
2011. október 28. péntek, 23:41
Nem megy mostanában ez a blogolás.
Nincs egyetlen oka, de fő helyen a cégem által rám kényszerített zártság áll. Míg nyilvános volt (a blogom) addig megvolt a szexi varázsa, hogy bárki olvashatja és senki nem olvassa. Most pontosan tudom kik olvashatják, és ki mikor tette azt. Elveszett a varázs... Emellett úgy érzem, hogy az ilyen személyes blog mint műfaj leáldozóban van. Gyorsabb egy fotót küldeni a picplz-re, becsekkolni a 4sq-en mint megírni hol vagyok és miért. Az új technikák ellustítják az embert. A net használatom is változott az elmúlt év(ek)ben. Ma már a legritkább esetben üldögélek esténkén az ölemben a laptoppal, miről könnyen posztolhatnék. Helyette a telefonom fogyasztom az infót, vagy könyvet olvasok. Egyszerűen amikor lenne időm blogolni nincs a közelemben billentyűzet.
Ja és hónapok óta túlélésre játszom/játszunk a lakásban. A napokat inkább elfelejteni akarjuk mint megörökíteni.
Nem tudom mi lesz ebből, de november 30-án lesz tíz éves a bogom és az biztos, hogy így nem mehet tovább.
Vagy megújul, vagy én újulok meg az új kecótol vagy bezárom.
(Valamit kitalálok...)
2011. október 25. kedd, 16:20
Visszatérő vendég vagyok már Egerben. A hétvége után ma is ott jártam. Kezdem egész rutinból lenyomni a távot.
Egyébként tegnap véglegesedett a költözésünk ütemezése. November 19-én már biztos ott lakunk. (Ha nem jön közbe valami váratlan.) Azért elég kemény három hónap lesz/volt ez szétpakolt lakással dobozok között, stresszelve a dátumokon.
Akkor majd kiderül, hogy az új kecóba semmi nem fér el úgy ahogy megálmodtuk és cserélni kell a fele bútorzatot, kiegészítőket. Újra név szerint ismerni fognak az IKEA pénztárosok, és több éves projektet kezdünk belakni a sarkokat.
2011. október 22. szombat, 20:42
Ma a szarvaskői Csipkebogyó fesztivált néztük meg. Nem volt túl nagy szám. Főzték az asszonyok (verseny keretében) a lekvárt, volt lángos és házi sajt, sőt Attila söre is. (Azt nem vettem.) Felmásztunk a kilátóhoz, és szedtünk egy jó marék kökényt is ami már elég aszott, de finom.
Jó nap volt...
2011. október 20. csütörtök, 11:17
2011. október 19. szerda, 08:15
Hurrá, nem csak rákos nem vagyok, de megjött végre a pénz is a köcsög Ersétől. Novemberben költözünk!
2011. október 18. kedd, 16:21
Baszki Gilbert szindrómám van. A múlt heti vérvizsgálatom teljesen megnyugtatott, míg fel nem fedeztem két eltérést az ideálistól. (Péntek este, rendelési idő után.) Jól utánanéztem a neten és rájöttem hogy májrákom van, vagy legalább májzsugorom, esetleg mindkettő. Az biztos, hogy az új lakást nem élvezem sokáig, de a részletek fizetésével sem kell törődnöm.
Szóval kellően beparáztam, pláne a családomra hagyandó kölcsöntől. Összeszedve bátorságom ma elmentem a háziorvosomhoz, aki rögvest közölte velem a diagnózist. Megkérdeztem mennyi a várható élettartalmam, erre mosolyogva közölte, hogy nem ettől halok meg. Igyak kevesebb alkoholt és soha ne éhezzek, akkor nem lesz baj.
Szóval nem kérek a születésnapomra pálinkát. :-(
2011. október 16. vasárnap, 19:45
Szóval pénteken eladtam a lakásom. További teendő nincs vele. Az ügyvéd szerint jövő hét második felében egyszer csak ott lesz a lóvé a számlámon. Várom már két hónapja...
Szombaton elvittük Kristófot az első saját jogú ovis zsúrjára. (Persze Zoét is meghívták.) A nagy ricsajból percek alatt elmenekültem Hitvesemre hagyva a gondokat, én meg inkább dolgoztam egy hétfőre ígért anyagon.
Zoé lába javul. Lement a duzzanat, pénteken látta orvos is. Jövő héten nem tornázhat, de szerencsére semmi komoly.
2011. október 13. csütörtök, 19:08
Holnap kettőre megyek eladni (ügyvéd előtt!) a lakásomat. Ha minden jól megy akkor a jövő héten már tényleg utal az Erste.
Ma egész nap kutyáztam. Nem volt nagy szám, de legalább mindenki megerősítette, hogy minket szeretnek. Ez is valami.
Zoé megrántotta a bokáját. bedagadt és fáj neki. Remélem nem komoly...
Na megyek mesélni.
2011. október 12. szerda, 13:19
Azért nincs minden veszve. A héten aláírjuk a banki szerződést a vevőimmel, és így tartható lesz a november közepei (!!!) véghatáridő. Szóval majd valamikor egy hónap múlva költözünk. Alig három hónapos átfutással, melyből kettő és felet dobozokba csomagolva éltünk át. Bevallom eléggé frusztráló, demotiváló, és felháborító. További kockázatot jelent, hogy a megvásárolandó lakásunk eladója is az Ersténél akar végtörleszteni 'szárnyolcvanon. Ha őt is szívatják két hónapig akkor csak januárba költözünk.
(Nem rossz ez a stressz. Újra 72kg vagyok pedig voltam öttel is több pár hónapja.)
Különben megvagyunk. Kristóf élvezi, hogy ő már "nagy" középsós, sőt szerintem még az is jót tett neki, hogy végre kiléphetett a nővére árnyékából. Már nem a Zoé kisöccse az oviban.
Zoé pedig hajt a jó sportoló, jó tanuló címre. Görizik, karatézik, rajz szakkörre jár és egyedül az írásképét tartják négy csillagosnak. Ennyi elfoglaltsággal nem is érzi unalmasnak a sulit.
2011. október 9. vasárnap, 14:35
Semmi hírem nincs. Legalább is olyan amit érdemes lenne megosztani. Bejött a hideg is...
2011. október 5. szerda, 19:20
Hát nem szerződtek. Az Erste "nem ér rá". Megbeszéltük a vevőmmel, hogy holnap fenyegetés gyanánt kikéri az eddigi papírjait, hogy a PSZÁF-hez forduljon. Ha erre sem reagálnak akkor bukott az ügy.
Ma egyedül terelgetem a gyerekeinket, mert Hitvesem kutyásokkal nyomul a Gyárban.
2011. október 4. kedd, 20:43
Talán holnap szerződnek a vevőink. Talán...
Viszont ez nagyon durva:
2011. október 3. hétfő, 16:15
Hát nincsenek jó híreim. A vevőnk bankja csak nem akar szerződni, vagy bármit mondani a szerződéskötés időpontjáról. Én meg lassan kifutok a saját szerződésemmel. Egyre több eséllyel számoljuk, hogy mi lesz ha maradnunk kell a mostani kecóban, bukva a foglalót (melynek szerencsére a nagy részét a vevőm állta). Szóval nem vidám a helyzet. De legalább lent jártunk szüleimnél, ahol csodálatos nyári hétvégét töltöttünk, sárkányt eregetve, kilátóra mászva tollasozva. Legalább ez megvolt még...

Régebbi hírek:
2011. szeptember, 2011. augusztus, 2011. július
2011. június, 2011. május, 2011. április, 2011. március, 2011. február, 2011. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--