yoscha.hu

2011. május

Zárvatermő lett az oldal
2011. május 30. hétfő, 14:35
Höhö, most már elmondhatom, hogy az elmúlt fél órámat azzal töltöttem, hogy kijavítottam az oldalam be/kijelentkezési hibáját. Szóval aki regisztrált, annak a saját gépén elegendő csupán egyetlen egyszer bejelentkeznie, utána amíg ki nem jelentkezik, örökre belépve marad. (Internet kávéházakban, idegen gépeken tessék kiloginolni a yosca.hu olvasása után! :-))
2011. május 29. vasárnap, 21:30
Szóval tegnap kettőig nyomtam a logint, és még ma délelőtt, meg kicsit délután is. Persze akkor már volt elég más dolgom is, mivel bent vagyok a Gyárban és készülök a keddi átadásra. Az elég fontos lesz, így pizzázunk, éjszakázunk. Tegnap Hitvesem fél kilenc után, ma én jó ha tizenegyre hazakeveredem.

Az oldal bezárkózásának egyszerű oka volt. A főnököm szerint nem írhatok a munkámról semmit. Még virágnyelven sem, mert ezt bárki elolvashatja. Én meg úgy gondoltam, hogy nem írok semmi inkrimitálót de ő a munkáltatóm ezért inkább úgy döntöttem, mostantól kollégáim, ügyfeleim inkább ne olvassák a blogom. Persze ettől nem lesz több titok mint eddig. :-)
Sajnos vannak még cudar hibák az oldalon (kijelentkezni nem lehet), de ahogy erőm engedi, majd javítom...
2011. május 29. vasárnap, 1:35
Zárttá tettem az oldalam. Részletek mikor kialudtam magam...
2011. május 24. kedd, 19:38
Ma jól bebuktatta az egyik projektem átadását a Megrendelő. Elég ciki, mert tegnap még egy szót nem hallottam efelől, ma meg már a kötbért számolgattam. Szar nap. Ja és voltunk a Janikovszky iskola szülői értekezletén, ahol az igazgató azt mondta meneküljön ki merre lát, az iskola elveszett. Persze a szülők még próbálkoznak, de szerintem sincs remény.
Fogalmam sincs merre tovább iskola kérdésben.
Holnap és hétvégén menthetem a károkat...
2011. május 22. vasárnap, 20:40
Teljesen hulla vagyok, péntektől szüleimmel, nővéremékkel voltunk közösen Ausztriában egy hosszú hétvégén. Nagyon jól sikerült, lesznek képek is, de a kocsim klíma nélkül rettenet. Úgy érzem magam, mint akit kicsavartak. Majd holnap...
2011. május 19. csütörtök, 20:25
Kedden tizenkét órás műszakot nyomtam le, melybe négy óra autózás és nyolc óra aktív megbeszélés tartozott Debrecenben. Mint a mosott rongy úgy értem haza altatásra. Tegnap ezért Hitvesem állt bosszút. A mai átadásra készülve este nyolcig tesztelte kedvenc szoftverünk a fiukkal a Gyárban. Én meg fürdettem, altattam, vacsoráztattam. Végül is símás meg tudtam oldani, sőt még vasaltam is. - Csak hogy lássa boldogulok a háztartással, ha már ő húzza az igát.
Ma aztán pihenés gyanánt Egerben tartottunk egy kollégámmal oktatást. Nekem csak a sofőr plusz kibic szerep jutott. Ki is használtam. Belepofázta rendesen mindenbe... :-)
Ja és ma ismételten elromlott a kocsim klímája. (Múlt pénteken "javították" meg.) Főnökeim szerint nem kell ezen csodálkozni. Francia autónál az a csoda, ha valami működik. Egyelőre még nem osztom a nézetüket, de roppant kínos volt harminc fokban izzadni a sztrádán.
A legrosszabb, hogy a következő három napban közel 1000 kilométert fogunk utazni, és gyönyörű nyári időt ígérnek. (Azért viszünk gumicsizmát is...)
2011. május 16. hétfő, 20:18
Tegnap délelőtt a PS2-t nyomtuk, majd mivel Zoé tántoríthatatlan volt az ügyben, hogy ő Cskuk Rozijával akar találkozni, így pihenés után ketten kimentünk a Rómaira. Ahol nem értük el Cskukokat, de cserébe szedtünk egy tele zsebnyi kagylóhéjat, melyeket vacsora után elkezdtünk kifúrni, felfűzni. Persze nem értünk a végére, így még ott figyel a dobozban vagy húsz héj. Azért jó buli volt...
Holnap Debrecenbe megyek az egyik bukós projektemben égni.
2011. május 16. hétfő, 16:12
Csak én érzem úgy, hogy a kormánytöbbség szívatja a Bírákat az alkotmányba betonozott nyugdíjazással, erre ők ott ütnek vissza ahol igazán fáj?
2011. május 14. szombat, 20:20
Ma gyerekeim egyik ovistársánál voltunk látogatóban Halásztelek határában egy sorházrészben. Egész délután a kert, a lakás és a szomszédos mező között vándoroltak, míg mi a szülőkkel ismerkedtünk. Vonzó a tenyérnyi kert és a nyugalom, de annyira a világ végére nem költöznék.
Ja és frissítettem a gyerekek lapját is..
2011. május 11. szerda, 20:51
Tegnap fél kilencre értem haza, ma negyed hétre. Nem lesz ez jó így, és a következő két hetem is halálosnak ígérkezik.
Viszont három este alatt kiolvastam az Idő térképét ami nem SCI-FI, vagy annak nem "jó", mert úgy kezdődik és zárul mint egy normál regény, de regénynek kiváló. Igazi veretes irodalom. Szóval volt mivel töltenem a szűkre szabott estéimet.
Most - immár ne tudom hanyadszor - Csilinek rakom helyre a PC-jét. (WinXP-vel, mert az Ubitól fél.) Szerintem neki kellene egy iPAD, mert az pont elég arra amire használná, és azon nem lehet elrontani semmit. Tényleg jobban járnánk mindahányan vele...
2011. május 8. vasárnap, 08:43
Tegnap elmentem a gyerekekkel Gy-B család kerti partijára, bár előtte menetrendszerűen lebetegedtek. Azért jó volt. Ma meg szakad megint, pedig hetekkel ezelőtt Vadasparkot ígértünk nekik. Majd meglátjuk mi lesz...
2011. május 6. péntek, 00:48
Cs.G barátom átjött vacsorára, mert valami nem klappolt a notebookján az új Ubuntuval. A problémát (látszólag) 10 perc alatt sikerült elhárítanom. Ezen felbuzdultunk, és nekiálltunk a telefonján (is) frissíteni a szoftvert. Még nem fejeződött be a művelet, mikor elindultunk az Apaklubba. Odaérve derült ki, hogy a telefonja egy darab kővel egyenértékű. Sebaj, ott a működő laptop, majd arról frissítünk. Igen ám, de a laptop sem indult el rendesen. Ott álltunk két sörrel és két használhatatlan eszközzel. Több próbálkozás után inkább hazajöttünk, és itthon másik két (működő) gép segítségével próbáltuk helyrehozni a bajt. Odáig jutottunk, hogy sikerült legalább a laptop adatait lementeni, és úgy tűnik, hogy a telefon is újra képes bebootolni. Szóval nincs minden veszve - bár nem is túl rózsás a helyzet.
Ja és háromnegyed egy is elmúlt már..
2011. május 2. hétfő, 20:33
Ma az egész családunk elment tüntetni a Janikovszky iskola bezárása ellen. Jó hangulatú buli volt. Lezárták a Király utcát, a fél Körutat...
A Fidesz eddigi kérlelhetetlenségét ismerve nem sok foganatja lesz, de ami késik nem múlik. Három év múlva választások jönnek, és akkor törleszthetünk a keménykedésért. Hát nem egy win-win szitu az biztos...
2011. május 2. hétfő, 7:09
Hurrás, hurrá, hurrá!
Tudom csúnya dolog más halálán örvendezni, de így van ez...
2011. május 1. vasárnap, 20:04
Ronda esős, pállott, bezárt nap volt. Ilyenkor nagyon utálok a lakásomban lenni. Nincs mivel kitölteni az idő, csak unatkozunk és civódunk. Még az anyukámat is csak este hét után volt kedvem felhívni, hogy köszöntsem.
Brrr!!!
2011. május 1. vasárnap, 11:35
Tegnap kimentünk a CM-re, de a bringaemelést már nem vártuk meg. (Felül kell vizsgáltatni a cangámat, mert rossz az első váltóm...)
Ma meg szakad az eső, így a sör-virsli ünnepén se sör se virsli nem lesz a Ligetben.

Régebbi hírek:
2011. április, 2011. március, 2011. február, 2011. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--