yoscha.hu

2011. február

8154. nap a blog indulása óta
2011. február 27. vasárnap, 19:49
Különleges nap volt a mai. Délelőtt Kristóffal kettesben mentünk le a játszótérre, mert a lányok főztek, henyéltek. Ebéd után a csendes pihenő alatt megnéztük mind a három (!!!) Oroszlánkirályt, melyek sorrendben egyre pocsékabbak lettek. Olyannyira, hogy az utolsót már Zoés is utálta. Viszont utána a gyerekek elmentek ketten játszani és engem hagytak olvasni. Nem is emlékszem ilyen vasárnap délutánra a születésük óta, hogy békében olvashattam volna. Mondom különleges nap volt. (Kezdenek felnőni?)
Holnap Debrecenbe megyek...
2011. február 26. szombat, 11:15
Hitvesem lecserélte a T-Mobile Puls-át egy ZTE Blade-re. Azóta kicsit irigykedem rá.
2011. február 24. csütörtök, 15:42
Ez a Mai TOP hír: Google Maps realtime közlekedési információk - már Magyarországon is!. És tényleg működik telefonról, böngészőről... Nagyon vagány.
2011. február 22. kedd, 19:59
Hulla vagyok. Tegnap egész nap kutyát sétáltattam a Parkban, ma meg Szombathelyen tárgyaltam. Az a nyomorúságos az ilyen vidéki turnékban, hogy két-három órányi megbeszélésért kell utazni hat órát, ami az egész napomat elcseszi. Holnap megyek Szegedre, és egy percet nem készültem rá, utána meg Gyöngyösre szintén felkészületlenül. Ja és ezek miatt hanyagolom a benti projektjeimet is. Biztos cincognak az egerek rendesen.
De legalább ma elhoztunk egy három megás megrendelést. - A benzinpénzt és a napidíjat fedezi.
2011. február 20. vasárnap, 13:33
Tegnap délután és ma délelőtt is kint voltunk Óbudán a Főtéren, ahol egy alkalmi, és ingyenes műjégpályát nyitottak meg. Teljesen korrekt. Nincsenek túl sokan, és még abból is jelentős számú a kisgyerek, így bátran tanulhattak az enyémek is csúszkálni.
2011. február 19. szombat, 14:21
Régi adósságom törlesztettem. Felkerültek a bárányhimlős, és a Velencei-tavi képek is.
2011. február 18. péntek, 22:23
Most olvastam el a világ fölmérése című könyvet, melyről az elején azt gondoltam, hogy vicces, aztán, hogy kissé fanyar, a végére meg azt, hogy zseniális. Nem annyira átütő mint a Selyem, de igaza volt annak aki azt írta, hogy "ez egy fiatal író öregkori műve". Bele kell lendülni. (Hát igen ez a különbség a Limit és az irdalom között.)
Na most folytatom a "Daniel Stein tolmács"-ot Ulickajától, amit a fölmérés közben kezdtem el, mert kicsit sok volt ez a vékony kötet is.
2011. február 16. szerda, 20:33
Furcsa egy hét ez, mindkét gyerek óvodában, mi mindketten munkában.
2011. február 14. hétfő, 23:11
A Torrent dícsérete
Fontos megértésre jutottam az előbb, melyet muszáj megosztanom. Ez pedig a közösségi fájlmegosztás nevelő hatása.
Mint közismert a századunk egyik jelentős vívmánya a közösségi megosztás, nevesen a torrent alapú tartalom elérés biztosítása. Mi ennek a lényege? A közösség számára releváns tartalmak (legyenek ezek filmek, zenék, könyvek) régebben egy szűk terjesztői útvonalon keresztül voltak csak elérhetőek. Megvehettük a boltban legálisan - sokak megélhetését biztosítva ezzel a terjesztői hálózatban. Azután esetleg kölcsönadhattuk, lemásolhattuk, "illegalizálhattuk" ezeket.
Miben több a torrent? Amikor itt is ingyen, a terjesztőket, a készítőket megkárosítva juthatunk a tartalmakhoz. Szóval nem más ez mint az eddigi "sufni lopás" nagyüzemi verziója? Mert szinte korlátlanul érhető el bármi (film, zene, könyv, program) a torrent hálózatán keresztül.
Mégis arra jöttem rá, hogy itt valami sokkal nagyobb történik, mely igenis pozitívan befolyásolja a használók világlátását, erkölcsét.
Mi ez a csoda? A csoda az, hogy a torrent közösségek elvárják a felhasználóiktól, hogy ne csak kihasználják az infrastruktúrát, tehát letöltsék a tartalmat, majd menjenek isten hírével, hanem vissza is osszák azt legalább olyan mértékben amennyit "kivettek". Régente megtehettük, hogy lemásoltuk a kazettát, CD-t majd a birtoklás örömében felraktuk a polcra és soha, senkinek nem adtuk már tovább. A Torrent korszakában ez az önzőzés nem lehetséges, mert aki csak kivesz a közösből, de nem ad vissza azt a közösség kilöki és megszűnik az addigi forrása a letöltéseknek. Ezáltal a legfogékonyabb (legtöbbet torrentező) korosztály a saját bőrén tanulja meg, hogy "nincs ingyen ebéd", nem lehet folyamatosan kizsákmányolni másokat, az erőforrásokat. A vágy az új tartalmakra, jobb tanító és hajtóerő az önzetlenségre mint bármely példabeszéd, vagy tanári szónoklat. Hiszem, hogy azok akik már a torrent világában szocializálódnak, felismerik, hogy a világ más részein is az összefogás, az önzetlenség a nyerő út. Ezáltal a rögzült viselkedési formáikkal jobb hellyé tehetik nem csak a netet, de akár a világot is.
Hát ezért forradalmi a közösségi fájlmegosztás, még ha ettől a régi elosztók csődbe is mennek...
2011. február 13. vasárnap, 15:22
Hazaértünk épségben Vp-ből. A gyerekek jól elvoltak nélkülűnk is. Most nézik a Hihetetlen családot, én meg ezzel a bejegyzéssel teszelem, mennyire könnyű a blogomat szerkeszteni a telefonomról.
2011. február 11. péntek, 20:12
Reggel leadtuk a gyerekeket!
Apukám tegnap eset feljött, (megittunk sok bor, (főleg Jirka és én) és beszélgettünk sokáig) majd reggel elszállította a gyerekeinket Vp-be. Így a napot délután ötig munkával tölthettük. :-)
Most meg megyünk kettesben vacsorázni. Jó lesz...
Holnap reggel indulunk a csöppségekért.
2011. február 8. kedd, 14:29
Nincs semmi baj. Gyűjtöm a lendületet, hogy újra munkába álljak, pedig egész megszokható a playstation-özés és a babák fésülgetése a lányommal közösen. (Pláne, hogy már nem ráz a hideg, és képes vagyok talpon maradni.) Sajnos a feladatok nem oldódnak meg maguktól a Gyárban, és piszok módon megvárnak bármikor is térek vissza...
2011. február 7. hétfő, 07:20
Ma éjjel már legalább nem rázott a hideg. Apró örömök adják az élet szépségét.
2011. február 6. vasárnap, 08:38
Eddig azt hittem, hogy 36 órát sosem fogok ágyban, kanapén eltölteni úgy, hogy közben ne legyen erős információ elvonásom. Most meg sikerült péntek délutántól feküdnöm egyhuzamban anélkül, hogy el akartam volna olvasni az e-mail-eimet, vagy érdekelt volna bármi a világból. Ehhez nem is kell sok csak egy influenza szerű dögvész amitől az első két nap a fejem akart szétesni és lázas voltam, mostanra inkább a fájdalom a torkomat kaparja. Na csak az kellene, hogy most törjön ki a bárányhimlő is rajtam.
Legalább az én nyugdíjpénzem már örökölhető egy összegben. :-)
Na megyek heverni...
2011. február 2. szerda, 20:07
Zoé teljesen bárányhimlős. Tegnap még elment oviba, de délben már szóltak, hogy vinni kéne haza... Azóta legalább ötször annyi pöttye van mint az öccsének. Tegnap én is vagy fél kilencig nyomtam a gyárban mert a mai bemutatóra szánt anyag nem indult el. Délelőtt azután az egyik megbeszélésen sikerült megtalálnom a javítást. (Az Adobe cég flash előállító terméke inkompatibilis az Adobe flash lejátszójával. - Szánalmas...) Végül szerencsésen sült el a történet, és ha minden jól megy sikerült munkát szereznem.

Régebbi hírek:
2011. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--