Yoschamailbox.hu

2001.12

_______________________________________

--- 2001.12.30.  11:38 ---

Telnek, múlnak a napok az ünnepek között. Nem tudom mit tehettem karácsony előtt, de azóta képtelen vagyok V.L.-t elérni. És ő sem keres. Ebből lehet, hogy okulnom kéne. Persze az is lehet, hogy napok óta nem volt otthon. Vagy csak elrabolták az UFOk. Nekem ez tűnik a legvalószerűbbnek. Szóval nem tudom.

Ma olvastam B.J. levlelét, hogy őróla nem is teszek említést, és emiatt egy kicsit szomorú. Ez  úton kérem bocsánatát: B.J. B.J. B.J. B.J. B.J.  - Most már te vagy az egyik legtöbbet említett barátom. Boldog Új Évet!

Ja  sürgősen szükségem lenne a Cute FTP program 4.2 verziójához egy kulcsra, mert nem lesz mivel felraknom a frissítéseket. Ugyanis lejárt a trial időszak. Persze "Újévi Ajándéknak" szeretném a postaládámba. ;)

Sziasztok jövőre!

 

--- 2001.12.27.  14:48 ---

Na véget ért a karácsonyi hízókúra. Öt napon keresztül csak ettem és az Apák könyvét olvastam...

Huszonötödikén este barátaimmal kocsmáztunk, ahogy már évek óta mindig. Képek is készültek szép számmal, de a nagy rohanásban Vp.-ben maradtak. Na mindegy. Most már kár sírni. Bejöttem dolgozni egy kicsit, mert már fizikailag hiányzott a monitor. Illetve nem is a monitor, mert az otthon is volt/van, hanem a saját gépem. Ciki. A gyári gépet érzem a sajátomnak, de mit tegyek, ha egyszer ezt püfölöm a legtöbbet. Szerintem holnap is benézek, ha csak valami jobb program nem adódik. Siralmas...

 

--- 2001.12.20.  09:58 ---

Rohanok a bankba, épp csak pár képet tudtam felrakni a tegnap eséről. A történésekről többé kevésbé beszámolnak. Csak a jetik maradtak ki.

 

--- 2001.12.19.  16:50 ---

Még 10 perc és kezdődik a karácsonyi buli. Holnap már nem jövök be a gyárba, mert a Bankban kell oktatnom. Péntektől meg szabadság, karácsony és egyéb finomságok. Szóval egy darabig biztos nem lesz frissülés. Viszont ígérem, hogy gyűjteni fogom az élményeket - szépen lejegyezve a Psionomba - így legkésőbb jövőre sok képpel, szöveggel jelentkezem. Addig is mindenkinek  boldog karácsony, újévet, új évet, sok pirostojást.

Ja  akit érint ne feledje, hogy 25-én este kocsmázás Vp.-ben a GC.-ben.

 

--- 2001.12.19.  14:33 ---

Jaj istenem...

Éreztem, hogy el fog jönni a nap, de próbáltam kitérni előle. Reménykedtem, hogy talán mégsem úgy lesz, hogy jobbá válik a világ, hogy nem kell minden adut kijátszani, hogy nem kell mindig felmelegíteni a hullákat. De tévedtem. A Szarjancsi újra támad. Megint összeáll a Sex Pistols...

 

--- 2001.12.19.  10:35 ---

Tegnap V.L.-el voltunk koncerten. Ma egy órával korábban keltem mint ahogy kellett volna. És még nem ittam meg a reggeli teámat.

 

--- 2001.12.18.  14:45 ---

Örömmel jelenthetem be, hogy már tényleg működik a Képek oldal.  Tehát mehetek haza... Este V.L.-lel találkozom, szóval nem biztos, hogy nyitott leszek a programokra.

 

--- 2001.12.18.  14:45 ---

Hazudtam... De dolgozom a hiba elhárításán...

 

--- 2001.12.18.  14:45 ---

Felkerültek az első képek a képek oldal alá.

 

--- 2001.12.18.  14:45 ---

Tegnap kocsmáztunk T.I.-vel, M.P.-vel L.A.-val. Utána még felmentem Cs.G.-hez. (Na azt már nem kellett volna.) Reggel ötkor meg voltam győződve róla, hogy itt a világvége. Persze nem ott volt, így kénytelen voltam bejönni a gyárba. Itt most nyugi van, egy oktatásra kell készülnöm. Szőke kolléganőm ma azzal döbbentett, hogy szilveszterezni elmegy a lányával a Histeria 2002-re. De még csak 11 éves a lánya... 

Azt, hogy én hol fogok szilveszterezni (mi hol fogunk) még homály fedi - mint néhány részletét a tegnapi estének. Elvileg Cs.G.-nél lehetne partyzni. Aztán átmozdulhatunk az Almássyra. Vagy valahová. Ötleteket várok. Tőled is!

 

--- 2001.12.18.  11:00 ---

Egy dologról szót kell ejtenem. Először is örülök, hogy többen olvassák ezt a weblogot mint amennyire számítottam. Viszont újfent szeretném megerősíteni mindenki számára, hogy ez egy személyes oldal, tehát az én személyes, elfogult, szubjektív véleményemet tükrözi. Ez a vélemény bizonyára eltér a Tiédtől, aki olvasod  az oldalt, esetleg szerepelsz is benne. Neked jogod van olvasni és jogod van nem olvasni amiket írok de ne kérd azt, hogy  megváltoztassam a felkerült anyagot, és ne akard eldönteni, hogy mit rakok fel és mit nem. Ne feledd ez az én naplóm. Te most csak elcsented és titokban olvasod... 

 

--- 2001.12.17.  17:10 ---

Tegnap munka után agyhalál volt. Punnyadás a TV előtt, és M.P. visszautasítása vacsora ügyben. Szegény. Egyszerűen túl hideg volt, hogy akár a kocsiig elmenjek. Pedig G.Zs. is ott lett volna. - Talán jobb is, hogy hagytam őket kettesben beszélni. Úgy tűnik, hogy van mit tisztázni.  Persze nem az én tisztem kibeszélni a barátaimat, de védjék meg magukat, ha nem tetszik a véleményem. Erről jut eszembe, hogy T.I. ugyan küldött ma egy levelet valami vicces képpel, de nagyon eltűnt. Azt hiszem ideje lesz egy telefont megejtenem felé. Este még nem tudom mit fogok csinálni. Igazából angolt kellene tanulnom, de nem érzem a késztetést. 

Ma mondta meg a főnököm, hogy mennyi jutalmat kapok. Lehet, hogy megérdemelnének a barátaim egy italt. Talán kettő is belefér. Na meglátom. Most húzok haza, mert már eleget voltam itt, elintéztem minden feladatom, egyszóval nincs értelme maradnom. Hazafelé megpróbálom összecsődíteni a többieket. 

 

--- 2001.12.16.  10:55 ---

Hát vasárnap van, és én már megint itt vagyok a gyárban. Sok értelme volt ám kivenni szabadságot péntekre, ha egyszer  ezért be kellett jönnöm ma. Na mindegy. - szerencsére nem az eszemért fizetnek. 

Álljon itt néhány szó péntekről, szombatról. Pénteken a bank azt mondta, hogy hitelképes vagyok. - Jó hogy - ha én nem, akkor ki? Aztán Cs.G.-vel jártuk a bevásárló központokat, áruházakat, hogy karácsonyi ajándékokat vadásszak. - nem sok sikerrel. Viszont egy koccanásos baleset áldozatává váltam. Az Örsön belénk szánkázott egy kocsi hátulról. Meg kell vallani elég dühösen pattantunk ki. Szerencsére az utat borító jég miatt a kocsimat csak meglökte a másik, így nekem semmi károm nem lett, neki meg csak az első rendszáma esett le. Az elkövető egy idősebb kínai házaspár volt. A férfi alig mert kiszállni az autóból. - Pedig megpróbáltam a legkevésbé fenyegetőnek látszani. - Mikor végre előjött, addigra már vidám voltam, hogy ilyen szerencsésen, kár nélkül megúsztam a dolgot, ezért csak boldog karácsonyt kívántam, megráztam a kezét majd a buszmegállóból figyelők döbbenetére visszaültünk a kocsimba, és elhajtottunk. 

A szombati ebéd az elmaradt, mert mindenki lemondta. Ki erre hivatkozott, ki arra. Így hát angolt tanultam.

Este M.P.-vel és L.A.-val el akartunk menni egy GOA partyra. M.P. jött is  valamikor, viszont L.A. eltűnt és hiába kerestük telefonon. Azok után amit L.A. arról a bizonyos szempárról mesélt, és a szempár pasijáról... - Hát egy kicsit aggódtam a barátom testi épségéért. Persze reggel mondta, hogy nem a szempár pasijával, hanem "csak" a szempárral futott össze. - Valaki egyszerűen meg van őrülve a veszélyért...

Ja még egy, aztán nekiállok a munkának. Szóval M.P. napok óta azzal szívat, hogy nem is kell felhívnia, ha tudni akarja, hogy mi van velem. Elég, ha csak olvassa az oldalt. Hmm... Ő bezzeg nem ír. Szóval javaslatom, hogy bárki, aki olvassa ezt az oldalt, és szerepel benne, vagy csak fél, hogy szerepelni fog az  inkább maga írjon magáról, mert előbb-utóbb én fogom megtenni.

 

--- 2001.12.13.  17:28 ---

Most megyek haza, megkocsikáztatom V.L.-t, had szokja a kézifékes fordulókat. Holnap szabadság, bankok. - 16 éves Thai lányok. Megtudom mennyire vagyok hitelképes.

Szombaton ebéd Melindával! - kontaktáljunk.

 

--- 2001.12.13.  11:25 ---

Na megjöttek M.A. és  Cs.G  Londonból. Reggel mikor bekapcsoltam a telefonom, már ott várt az SMS. Ezek szerint meglesz az esti program, bár S.K.-val kellene találkoznom, mert azt mondja valami fontosat akar közölni velem. - Remélem nem szerelmes. És nem belém.

Este L.A. és P.B volt nálam. Valamennyit dumáltunk, autókról nőkről, ukrán maffiózókról. - ahogy ez régi barátok között lenni szokott. L.A. kemény csávó. Olyan dolgokat vállal be egy szempárért - biztos nem barna, mert azok gonoszak - hogy én csak nézek. Remélem nem járja meg nagyon.

Utána sakkoztunk. P.B. persze már megint megvert. De most nem hagytam annyira magam, az első győzelme után kidobtam a pécóból. - Veszíteni tudni kell, és tudni kell megállni, ha rossz szériában van az ember. 

Reggelre akkora hó esett le, hogy alig tudtam kiásni a kocsimat. Szegény V.L. nem igazán lelkesedik a kézifékes fordulóimért - pláne kora reggel -  de mit csináljak ekkora hóban nyári gumikkal? Végül is ha ezt kibírta...

 

--- 2001.12.12.  09:40 ---

Kemény este volt. Először a Mikulás Party. Bűvészek, harangjátékosok, artisták, és egy kis krampusz aki  a konferanszié feladatkörét vállalta magára. A rongyrázás és az igénytelenség keveredett szétválaszthatatlanul. Na valahogy kibírható volt. Aztán V.L.-el leléptünk, és persze, hogy a kedvenc kocsmájában kötöttünk ki. Egyszerűen nem értem, hogy bírták ki a szüleim annó, mikor minden este ilyen füstszaggal állítottam haza. Én hogy bírtam ki azt a tömény füstszagot magamon? Na ez az öregedés. 

 

--- 2001.12.11.  13:30 ---

Ma hívott Erika, hogy most már tuti meg akarja (és talán tudja is) venni a lakásomat. :) Akkor most már nekem is el kell kezdenem az aktív utánajárást a hiteleknek, meg mit tudom én miknek, szóval péntekre már megvan a programom úgy látom. Mert megint szabadságon leszek ám, ha csak közbe nem jön valami. Nemsoká' kell mennem valami mikulás partyra. Egyik partnercég részére lesz. Persze nem én  öltözöm be Mikulásnak, és szavalni sem fogok viszont lesz valami vacsora + műsor + mittomén, de nyolcig tart majd. Estére szeretnék N.M.-től jegyeket szerezni a Lovasi koncertre, de félő, hogy már elkéstem ezzel. Na lesz ami lesz.

 

--- 2001.12.10.  13:18 ---

Újabb levél Cs.G.-től mennek  meglátogatni a szupermájerokat. Viszont felvidított néhány információval a pécóval kapcsolatban. :)

 

--- 2001.12.10.  12:14 ---

Na már bent vagyok a gyárban. Eltelt a hétvége... Nem volt  egyszerű, de túl vagyok rajta. Igazából nem mondhatok semmi rosszat, ha csak azt nem, hogy vasárnap nem tudtam  elmenni a Stereo MC's koncertre a PeCsába, mert Martonvásárhelyen a "Macska Panzióban" étkeztem. Senki ne tegye. Nem elég, hogy elcseszte a délutánom / estém, de még a panzió előtt a rendőr is megbüntetett 2k Forintra, mert lelógott a kocsi fele a kerékpárútra. Most mehetek befizetni a csekket. Szombaton cégbulin voltam. Ami jó volt benne:

Ami rossz volt:

Most olvastam el Cs.G. leveleit Londonból. Jól vannak, pörögnek ezerrel, nekem már megint el kell mennem este megnézni a pécójukat.

 

--- 2001.12.06.  12:04 ---

Kösz Lipi a figyelmeztetést. Tényleg nem ment az oldal. Láma vagyok mit tagadjam. De sikerült kijavítani. Szóval most már elérhetőek a menüpontok alatti oldalak is.

 

--- 2001.12.06.  10:58 ---

Most vettem csak észre, hogy  4-6-ig egy beszámolón kell részt vennem. Hát akkor nem fogok ma lelépni túl hamar. Mindegy holnap szabadság, szerelem. 7végén meg cégbuli Siófokon. Szóval napokig el leszek tűnve a világból, de remélem élményekkel és tapasztalatokkal felvértezve ülök majd ismét a gép elé. 

 

--- 2001.12.06.  09:17 ---

Többen (Na jó csak L.A.) jelezték, hogy el sem tudják képzelni mi is lehet a fogegér. Szóval a fogegér olyan  lehetőleg plüss egérfigura, amit a fogtündér küld az első kiesett - Keresztfiam esetében önállóan kitépett (!) - tejfogért cserében. Na errő' ennyit.

Tegnap már megint moziban voltam. Most épp B.K. barátnémmel. A NEXXT-et néztük meg. Szerintem igen vicces volt. Ezt is ajánlom... Lassan elkezdhetek filmkritikákat írni amennyit moziba járok. :)

 

--- 2001.12.05.  16:39 ---

Fogegér, _fogegér_, FOGEGÉR, F O G E G É R, jaj istenem szegény keresztfiamnak elfeledkeztem a fogegeréről. Na most estére akkor megvan a program. Fogegeret vadászni, majd elküldeni postán, ha már olyan bátor volt, hogy magának tépte ki a fogát. Ja és a keresztlányomnak is most volt a névnapja. Neki is kell valami. Meg Apunak és Anyunak is most lesz a névnapja... Jaj....

Meg karácsony...

 

--- 2001.12.05.  10:09 ---

Hát nem lett agyhalál. Este inkább elmentünk M. P. és L.A. barátommal moziba. A Fűbenjáró bűnt néztük meg. Mindenkinek tudom ajánlani. Persze már alig játsszák valahol. Egy jó ideje tudom, hogy szeretem az európai filmeket, de most újabb megerősítést nyertem. Tényleg fel is veszem a listák közlé az európai filmeket. Ugyanis ma úgy döntöttem, hogy kicsit átrendezem az "Én" oldalt. Túl sok volt már a lista, most kivettem onnan és önálló oldallá lett. (Micsoda változások...)

 

--- 2001.12.04.  15:56 ---

Ahogy az megjósoltatott...

Most hívott A.Zs. barátom, hogy lemondja az esti akciót. TV nézés lesz ebből és agyhalál, ha csak ki nem találok valamit.

Este egyébként is át kell mennem Cs.G.-ékhoz, mert elutaztak 2£-ért Londonba. Az szerencsések... Én meg némi mozgást generálok a pécóban, meg kieszem a hűtőjüket. Tévedés ne essen ez nem bosszú, vagy juss, hanem feladat, hogy ne rohadjon be a sok finomság. Pedig nem is vagyok éhes. De talán estére leszek. 

 

--- 2001.12.04 . 14:18 ---

@%$ß÷¤§€*_*!!!!!!!*

Az előbb derült ki, hogy az eddigi dátum bejegyzéseim egy az egyben elvesztek. Szerencsére még nem volt túl sok, de akkor is a %&@ß$!!!** Szóval szívás, most állíthatom vissza fejből, és találhatom ki, hogy miként is küszöböljem ki a hibát, ami okozta.

* Jobb ha nem akarod tudni a pontos jelentést.

** Ez már kevésbé ízes, de azért még mindig nem szalonképes.

 

--- 2001.12.04.  13:57 ---

Tegnap egész este csak a szobám fényeiben gyönyörködtem...

Felraktam  magamról némi infót az Én részbe. Még nem teljes, és nem is végleges, de a Microsoft ezt már biztos kiadná verzióként.

Ma este A.Zs. barátommal fogunk találkozni. Megiszunk pár alkoholmentes sört - ahogy az a kocsival járóknál szokás. Megbeszéljük az IT ipar recesszióját, a nőket, a kamatlábak változását, és egyéb hihetetlen dolgokat. Ha csak közbe nem jön valami egyikünknek és le nem mondja az estét, ahogy ez általában három próbálkozásból kétszer lenni szokott. De most remélem nem ez történik mert jó lenne beszélni vele. Bár akkor láthatom a Barátok közöttet és a Vészhelyzetet is. És mint tudjuk - az öreg tibetiek szerint - ahány részt megnézel egy sorozatból, annyiszor fogsz még újjászületni. - Én szeretek élni, ergo sorozatfüggő akarok lenni. Talán mégis lemondom a találkát A. Zs.-vel.

 

--- 2001.12.03.  15:52 ---

Na hétfő van már megint. Viszont hasznos volt a hétvégém. Sikerült a lakásomat alapvetően átalakítanom, miután az eddigi egy központi lámpát kicseréltem egy ötös szpotsorozatra. Hihetetlen a változás. Azóta szívem szerint csak otthon moziznék a fényeken. Ja és vettem szombaton egy pár Jamo hangfalat. Na az is hihetetlen történet volt. Takarítás közben hallgattam zenét, és teljesen ki voltam bukva, hogy mennyire szarul szólnak a hangfalaim. Erre Cs.G. hívott, hogy akciósan vett hét hangfalat, És érdekelne-e engem is ilyen árban? Persze, hogy érdekelt. Emellett persze szinte csendesen telt a hétvégém. Szombat este elmentünk az Amorf Ördögökre, de bénáztunk az indulással, így már csak az utolsó pár számra értünk oda. De különben sem volt jól kihangosítva a zenekar.

Vasárnap meg M. névnapját ültük. Először nálam (mindenkinek dicsekedtem a fényeimmel, és a hangjaimmal) aztán átmentünk Cs.G.-ékhez, ahol már egy kisebb buli volt. (Azé' elég lájtos volt még.) De aztán hamar felpörögtek a dolgok, és éjfélig flippereztünk.

Most vettem Cs.G.-nek egy 3Com Palm III-t igazából ez a hangfalak árából jön le, és nem is volt túl bonyolult megvenni, mert a kollegám akarta eladni, akit átcsábítottam a Psion hívők közé, és akkor meg már minek neki egy Palm is. Különben egész okos kis szerkezetnek tűnik. Bár én azért megmaradok már a jó öreg Psionnál. Viszont megnéztem, ehhez is elég tisztességes szoftverválaszték van. És egész szórakoztató nyomogatni. 

Végigolvasva a bejegyzést úgy tűnhet, hogy egy "adok-veszek" ember vagyok. Pedig ez nem igaz. 

- Bár ki a fenét akarok én  erről meggyőzni?

 

--- 2001.11.30.  16:30 ---

Hurrá két teljes nap szívás után sikerült némi kerülővel elérnem, hogy tudjak FTP-zni a gyárból. Hát nem volt könnyű. Így már tudom rendesen frissíteni az oldalt. Na ennek örömére megyek haza.

Szombaton az Amorf Ördögökön megtalálhatsz. ;) 

 

------------------------

Az oldal elindult! 

A design minimalista, a tartalom még kevés, de nem is célom ma összerakni a teljes oldalt. Az biztos, hogy lesz valami menüféle, mert szeretnék pár képet, telefon logot, és talán pár hosszabb szöveget is felrakni ide.  Viszont tudom, hogy ragaszkodni fogok a minimalista design-hoz, mivel ennek az oldalnak Psion-on is olvashatónak kell lennie.

HALÁL A FRAME-EKRE, HALÁL A FLASH-RE!

 

_______________________________________

Vissza