http://yoscha.hu    "munka, munka, munka"

2002.11

_____________________________________________________

 

--- 2002.11.29  18:45 ---

Faszom a szívásba! Gürizek mint állat, és még mindig rettenetes sok van hátra. Holnap, és vasárnap is itt leszek. Kollégám ma öt előtt lelépett, de előtte még nem túl bizakodón megemlítette, hogy hétfőre talán már kész lesz azzal amit már vagy három hete be kellett volna fejeznie. Viszont arról egy szót nem ejtett, hogy mi lesz azokkal a fejlesztésekkel, amiket most hétvégére ütemeztünk be neki.  Ugyanis ő azt ígérte legutóbb, hogy ma reggelre mindennel végez. - Így bíztunk benne, hogy hétvégén segít eltakarítani a szart, amit a késésével okozott. Szóval most az látszik, hogy meggebedhetek, de akkor sem leszünk kész határidőre. Persze emiatt még meggebedek, és a saját részem befejezem, de végtelenül bőszít a hozzáállása. Mintha nem egy csapatban játszanánk. FASZOM!

 

--- 2002.11.28  19:05 ---

Tegnap és ma nem volt internet a cégnél. Így jelentkezni sem tudtam. Bár igazán nem is volt időm ezen töprengeni, mivel nyakamba szakadt egy munka. Kollegámtól át kellett vennem egy feladatot - mivel ő folyamatosan csúszik a határidőkkel, viszont a termékfejlesztésnek mindenképp le kell zárulnia jövő hétfő reggelig. Így most sikerült "kiharcolnom", hogy megkapjam azt a feladatot, amire kicsit több mint 10 nap volt ütemezve, viszont nekem most csak hétfőig van időm. Vidám. Kedvesemet felkészítettem rá, hogy nem lát túl sokat a következő napokban. És az sem valószínű, hogy ide túl sokat fogok írni ezen a héten.

Na csá'...

 

--- 2002.11.27  17:45 ---

Már megint este van.

 

--- 2002.11.26  18:21 ---

A tegnap hihetetlen csendben telt. Hét jócskán elmúlt, mire hazaértem. Kedvesem borral, lazaccal és kedvességgel várt. Vacsoráztunk, aztán meg csak tévéztünk a csajommal…

Igazából sokat így nem is írhatok. Ma este elvileg M.A levágja a hajam, - ha csak nem jön megint közbe valami neki. Szar is az, ha az ember fodrásza másodállásban kutatásokat végez neves cégeknek, és olyankor hanyagolja az ügyfeleket holmi multik piaci részesedésének kikutatásáért. Persze tőlem legfeljebb csak egy üveg bort kap, azok meg fizetnek rendesen, de azért mégis…

Aztán talán pincészkedem is egy kicsit, vagy még nem tudom. Most megyek a Westendbe, mert a vasárnap vett hősugárzó beszart. Még szerencse, hogy már ma feladta, és nem várt vele mondjuk holnapig, mert akkor már garanciális lenne, így meg kénytelenek lesznek kicserélni. Remélem.

 

--- 2002.11.25  17:18 ---

Néhány szó a hétvégéről: Tehát pénteken disznótoros volt nálunk. J. és G csinálták. Finom volt, jót beszélgettünk hozzá. Szombaton eleinte a romokat takarítottuk a vacsora után, majd lementem Cs.G-vel a légópincébe vakarni a falat. Ugyanis nagyon úgy tűnik, hogy sikerült megszerezni a ház légópincéjét, hogy ott próbahelységet, konditermet, és még ki tudja miket alakítsunk ki kedvünkre, ugyanis van vagy 500m². Tehát hely van bőven, és munka is, mert bár nem túl lepattant, de azért elég lepattant és nagy ahhoz hogy akár hetekig vakarjuk. Persze csak akkor esünk pofára, ha valami hülyeség miatt mégsem kapjuk meg – valójában Cs.G nem kapja meg, mert ő lesz a bérlő - de azért én sem örülnék, ha egy ilyen lehetőség kimaradna és falat kaparni sem kaparok szívesen hiába. Hát ez van a légóval. Minden valószínűség szerint ma is ott fogok melózni, ha itt végzek.

Vicces, szoftveres vagyok, nulla kézügyességgel, nulla műszaki érzékkel, és nulla affinitással a kétkezi munkához, - és mégis - az elmúlt két évben két lakás, és most ennek a hodálynak a felújításában veszek részt.

Visszatérve a szombathoz. Este jött a Csku család, és velük beszélgettünk. Kicsit hamar leléptek. Bizonyára megrémítette őket, hogy már megint késhegyre menő vitába bonyolódtunk a Kedvesemmel az információs társadalomról, ahogy azt mostanában rendszeresen tesszük munka után levezetésként. Ugyanis eléggé mást gondolunk a témában, és eléggé konokok vagyunk mindketten. Persze nekem van igazam, de ez nem lényeg.

Vasárnap viszonylag tovább aludtunk, déltől a szép napsütésben a várban sétáltunk, majd shoppingoltunk  egy kicsikét a Westendben. Én kaptam egy hősugárzót, – amit életem veszélyeztetésével még az este felszerelhettem a fürdőszobába – Kedvesem meg három pólót kapott. Mindketten jól jártunk. Ő nem fázik reggel fogmosás közben, én meg gyönyörködhetek az új ruháiban. :)

 

--- 2002.11.22  16:45 ---

Tegnap nem vágta le M.A a hajam, pedig már le kéne… Viszont Cs.G-vel megállapodtunk, hogy indít egy subdomaint ide. Tehát nemsokᒠbárki megnézheti a csegevara.yoscha.hu-t. Lesz atom, csegevara, jirka, és még kitudja hány másik. Egy-két év és olyan lesz a yoscha.hu is mint a startlap. Aztán lesz nagy látogatottság, híresség, reklámbevételek. Hawaii, dizsi, pihi. Persze ez előbb is eljöhet, ha holnap megnyerem a kétmilliárdot a Lottón. Akkor hétfőn kilépek. Na jó nem. Majd csak a jövő hét végén, amikor lezárult ez a meló.

Szombat este a Csku családdal találkozunk, aztán légópincét takarítok - ha minden igaz - a további programom még bizonytalan.

Jó hétvégét mindenkinek…

 

--- 2002.11.21  16:48 ---

Hihetetlen itt a nyomor, a nyüzsi. Egyszerűen elfelejtkezem arról, hogy írnom kéne ezt a naplót. Illetve néha egy-egy percre eszembe jut, de akkor megint valami durvát kell csinálnom. Így lehetséges ez a rendszertelen jelentkezés.

Tegnap este vacsora volt nálunk. Először csak két embert akartunk meghívni, de a végére voltunk vagy tizen. Sokat beszélgettünk, és a jóféle "Apabora" is fogyott. - Bár én igen taktikusan egy idő elteltével már átálltam a narancslére. Így nerm is keltem nehezen.  (Nem úgy mint egyes szívemhez közelállók.) Még szerencse, mert egy konferenciára kellett mennem reggel, de onnan hamar leléptem, hogy az itteni munkámat folytathassam. Pedig tényleg nem vagyok megszállott, csak egy hét múlva be kell fejezni agy verziót, és most csapdosnak a nyakam körül a hullámok.

Ja még egy dolgot kell megörökítenem. Tegnap reggel elvittem a PlayStation 2-t szervízbe, mert fagyott. Fel is készültem rá, hogy vagy két hétig nem lesz min zenét hallgatni, nézni filmeket, és nem utolsó sorban írtani a nácikat. Szóval szervízben átveszik,  én indulnék, mikor mondják, hogy várjak csak, mert ők adnak nekem egy cserekészüléket a javítás idejére. WOW. Mint a májer autóknál...

 

--- 2002.11.19  16:38 ---

Hát jó rég nem jelentkeztem... Bocs mindenkitől, aki olvasna, de nem tudott.

Szóval hétvégén Vp-ben voltam. Jó volt, de semmi érdekes. Megünnepeltük nővérem 18. születésnapját. Viszont a hétvégén tönkrement a PALMom (keresztfiam leejtette.) illetve a PS2-m sem túl vidám. Ez egy ilyen hétvége volt. A PS2-t holnap reggel viszem szervízbe, a PALMot talán ma próbálom szétszedni. Ha a gyógyító kezem nem segít, akkor jöhet a szerviz vagy a kuka, ha az előbbi túl drága.

Tegnap azért nem jelentkeztem, mert  Patkányvárban voltam szinte egész nap.  Aztán hét körül mikor hazaértem, P.B-vel sakkoztunk két partit, majd "Die Hard 2" a tévében. Persze tele buzi reklámokkal. Akkor merült fel bennem, hogy ezeknek atom kell. Így most mindenki örömére elkészítettem az

atom.yoscha.hu oldalat. Ott aztán mindenki kedvére válogathat a neki tetsző atomvillanások közül. Jó szórakozást! :)

 

--- 2002.11.15  08:51 ---

Tegnap megérkezett a Funky Business című könyv, melyet Kedvesem rendelt. Felolvasta az előszót, és csemegéztünk belőle. Azóta azt várom, hogy legyen egy kis szabadidőm, hogy elolvassam. Egyébiránt tegnap a gyárban hagytam a telefonom. Hihetetlen milyen kiszolgáltatott tud lenni ez ember fia egy nyomorult telefon nélkül. Aztán még voltunk vacsorázni is. Talán ma is megyünk, de erről még egyeztetni kell. Viszont tegnap volt egy igen jó műsor az RTL Klubon. Címe "Nekem 80" és 1980-ról szólt. Nosztalgikus volt. Traubiszóda, Farkas Berci, Rubik kocka, meg ilyenek.

Nemsoká' kell kimennem Patkányvárba, aztán hétvégémet Vp-ben töltöm, mert nővérem születésnapját üljük. Talán még jelentkezem a héten....

 

--- 2002.11.14  09:36 ---

Hihetetlen vagyok. Mostanában, csak dolgozom, dolgozom, és teljesen elfelejtkezem arról, hogy nekem kötelességeim vannak ezzel a bloggal kapcsolatban. Na most kicsit zanzásítok, mert megint nincs időm semmire. Szóval tegnapelőtt Cs-M entitást látogattuk meg, ahol B.J is feltűnt. Beszélgettünk munkáról, médiáról, miegyebekről, és megnéztük az esküvői DVD-jüket. - Májeréknél már így szokás. Az esküvői pohárköszöntőm miatt megkaptam bele az arcomba, hogy én vagyok aki nem jár le Cs.G-vel kutyát sétáltatni, és nem ő. Ebben igaza is volt.

Tegnap vásárolni voltunk. Nővéremnek kellett ajándékot beszerezni, illetve nekem és Kedvesemnek is pulcsikat. Sikeresen végrehajtottuk a feladatot. Aztán beszélgettünk az orosz irodalomról, néplélekről, Weöres Sándorról.

Most dolgozom, de ígérem, hogy még jelentkezem...

 

--- 2002.11.12  15:16 ---

Ma már jobban vagyok.

Nem hiszem, hogy a fél világ összeesküdt ellenem. Az George W. Bush vagy Osama bin Laden. Na ezzel az írással biztos bekerülök az FBI által megfigyelt weboldalak népes táborába. Meredeken fog emelkedni a nézettségem, és a fél CIA azt fogja fordítani, hogy mit is írhattam. Mindez talán csak azért jutott eszembe, mert tegnap este már megint 007 volt a tévében. Pedig nem is volt jó. Én már azt vártam, hogy mikor lesz vége. Pedig J.B.nél az már ciki, ha a végét várom. Egyébiránt ma hajnalban jöttem be dolgozni. Nem sokkal nyolc után már itt voltam. Most megint tervezek ezerrel. Viszont ötkor le kell lépnem, mert jön a gázos és lelégteleníti a radiátoraimat. Hihetetlen hangok töltik be már néhány hete a lakást. Csöpögés, zubogás, halálhörgés jön a csövekből. Néha csak idegesítő, néha viszont egyenesen rémisztő, mikor a csöndes lakásban lefekvés után egyszer csak valami (valaki?) el kezd hörögni. Majd abbahagyja, és csendes csöpögésbe vált, majd megint hördül egyet, aztán zubogni kezd. Aztán csönd. Persze nem túl sokáig. Hát most ezt fogjuk a gázossal megszüntetni. Remélem.

 

--- 2002.11.11  18:01 ---

Kicsit nem is tudom, mit írjak. Szombaton kint voltunk Lf-n. Aztán szüleimmel, és nővéremékkel vacsoráztunk. Este a Kultiplexbe mentünk, ahol elvileg egy koncert volt, de mi inkább csak ültünk, és pezsgőztünk,  beszélgettünk. A vasárnap fárasztó is volt utána. Reggel tízre mentem B.J-vel lakást nézni. A mi utcánkban akarnak ők is venni pecót. Persze sikertelenek voltunk, mert a tulaj nem volt otthon. Aztán dolgoztam, majd ebédeltünk a többiekkel a Kék Rózsában. Az nem volt túl jó nekem, mert hulla fáradt voltam, enyhén másnapos, és igen feszült, mert még baromi sokat kellett dolgoznom, ami nyomott. Legközelebb ilyenkor inkább maradok otthon. Aztán megint csak dolgoztam, és végül viszonylag hamar lefeküdtem.

Ma szívás volt itt. Szívattak egy csomót a tervekkel. Jó néhány dologban igazuk volt, de egy részét csupán úgy éltem meg, hogy kötözködés. Valakinek az volt a baja, hogy nem úgy tervezek mint ő. Persze, hogy nem. Próbálok új hibákat elkövetni, és nem az övéit utánozni. Másnak meg szerintem csak az a baja, hogy mér’ én tervezek, és nem ő. Nem mintha akarna, de ő már idősebb, tapasztaltabb, és higgyem el, hogy mindig tud kifogást találni a terveimben. Szóval most kicsit nehezebb, de nem kétségbeejtő a helyzet, csupán elfáradtam…

Most megyek is haza…

 

--- 2002.11.08  13:50 ---

Tegnap otthon olvastam csak, mert Kedvesem még mindig betegeskedik. Ma is csöndes este lesz valószínűleg. Holnap este a Kultiplexbe szeretnék elmenni. De ma inkább megyek hamar haza. - Viszek egy bazi erős laptopot, aztán azon dolgozhatom a hétvégén, mint a filmekben a juppik.

 

--- 2002.11.07  15:20 ---

Ma van a Nagy Októberi Szocialista Forradalom évfordulója. Gyerekkoromban, majd később Moszkvában mindig meg kellett ünnepelni. Most már nem kell. Nem is érdemel semmi ünneplést egy olyan puccs, mely eltörölte a demokrácia csíráit, mely résztvevői köptek az emberi és kisebbségi jogokra, és melynek köszönhetően tízmilliók haltak meg világszerte. Ugyanakkor a „jeles” dátumra mindenki emlékszik, - hacsak nem sokkal fiatalabb nálam. Mindenkinek beugranak a régi iskolai ünnepségek, az Auróráról, Leninről és a Téli palota elfoglalásáról,  a közvetítések a tévében a vörös téri felvonulásokról. Minden évben megnézem a naptárat és keresem, hogy pirosbetűs ünnep-e november hetedike. Szerencsére egy ideje fekete már. És ez teszi ünneppé. Lassan elfelejtjük. Pedig kár érte, mert olyan jó örülni, hogy már nem kell ünnepelnünk. Hogy 85 éve történt, de még tizenöt év és a kutya nem fog rá emlékezni... Csak mi - negyvenöt évesen - mikor meglátjuk a naptárban feketével írva. Akkor már talán némi nosztalgia is lesz bennünk a hajdani ünnepségekre gondolva. De most még egy szemernyi sincs...

 

--- 2002.11.07  08:55 ---

Mea Culpa, mea culpa.

Tegnapelőtt elfelejtettem ide írni, mert annyit dolgoztam. Tegnap írtam ezt a szöveget, de elfelejtettem feleftépézni a szerverre. Most jöjjenek a tegnapi írások, aztán a legújabb történetek…

Kedden annyira dolgoztam, hogy nem is volt időm írni ide semmit. Illetve hát elfelejtettem. De most ígérem, bepótolom. Szóval hétfőn este dagadó bankkártyával elindultunk Kedvesemmel bevásárolni a budaörsi Auchan-ba. Hogy miért pont oda? Mert a TESCO-t már unjuk. Illetve a Fogarassy útit. Az nem is túl nagy, nem is túl szép, de a miénk, és ismerjük alaposan. Tudjuk, hogy mi melyik soron található, és hogy mit nem érdemes ott venni, és mit nem. De kell a változatosság, ezért mentünk Budaörsre a konkurenciához. Hát őszintén bevallva annyival nem jobb amennyivel messzebb van. A legjobb vétel a Dogma című film DVD változata volt négyezerért. Az azért megérte. Este meg is néztük kettesben.

Tegnap (Az most már tegnapelőtt.) este M.P, N.M, T.I és B.P barátaimmal találkoztunk a „Belvárosi Lugas”-ban. A koszt jó volt, a kiszolgálás figyelmes, a beszélgetés kiváló. Viszonylag hamar hazaértünk, és este még Kedvesemmel beszélgettünk az új munkahelyéről. Szegény talán már kezdi megszokni az én beszélgető vitatkozó stílusomat. Eleinte mindig meg volt győződve arról, hogy én semmit nem fogadok el az ő tudásából, gondolataiból, mivel mindig ellentmondtam neki.

 

--- 2002.11.04  16:45 ---

Hosszú hétvége van mögöttem. Csütörtök este megünnepeltük Cs.G születésnapját. Egyetlen szomorúság az volt, hogy kedvesemmel kétszer is vesztettünk az Activity-ben két játékból. Aztán pénteken jöttek a szüleim, és együtt mentünk Keresztapámékhoz látogatóba. Ott eléggé telezabáltam magam, meg az izomlazítónak felírt gyógyszerek a gyomromat is hazavágták, ezért nem mentünk utána már sehová, hanem csak otthon öltem a nácikat a PS2-n. Szombaton J öccse látogatott meg minket ebédre, aztán megnéztük a Gyűrűk Urát, majd mikor elment átnéztünk a M-Cs családhoz. Ugyanis H.R a hétvégét itthon töltötte. Egész pontosan a M-Cs párosnál. Így szombat este és vasárnap este is ott voltunk, és beszélgettünk, játszottunk. Vasárnap délelőtt – na jó inkább délután volt már – elmentünk az Állatkertbe. Nagyon jól éreztem magam. Elég szépen felújították, szépek a kifutók, tele van játékokkal a gyerekek számára, és már nem olyan lepukkadt, mint amilyenre emlékeztem. Szóval kezd európai képet ölteni. A legjobb talán a pálmaház, ahol az egyik oldalágban majmok vannak szabadon, és tényleg karnyújtásnyira rajcsúroznak az embertől. A másik szárnyban meg az óriáskígyók pihentek teljes nyugalomban a radiátorokon, miközben a látogatók csodálták a trópusi növényeket. – fél szemmel a hüllőkre figyelve. Nagy élmény, hogy meg lehet simogatni egy óriáskígyót – persze csak saját felelősségre.  Bár nem írták ki, hogy ne tapizd a pitont, mert harap, de azért nem volt nagy a tülekedés köröttük. Sőt inkább a tisztes távolságot próbálta mindenki tartani. Bezzeg a kisbárányokat mindenki simizni akarja. Ez ám a hátrányos faji megkülönböztetés.

Hát ezek történtek a hétvégén. Ma mellesleg leesett az első hó. Arra ébredtem, hogy nem hittem a szememnek. Hatalmas pelyhek szállingóztak lefelé. Persze a betonon rögtön elolvadt, de azért szép volt.

Holnap este barátaimmal találkozom, és megyünk valahová, ha minden igaz...

 

Régebbi hírek:

2002 október, 2002 szeptember, 2002 augusztus, 2002 július

 2002 június, 2002 május, 2002 április, 2002 március, 2002 február, 2002.január

2001

_____________________________________________________________________________

Vissza