http://yoscha.hu  "a hiteles forrás"

2002.01

_______________________________________

--- 2002.01.31.  14:26 ---

Gyönyörűen süt a nap már napok óta. Tavasz van, virágos kedv, és Nusrat Fateh Ali Khan szól a fülhallgatóimban. Mi kell még? Ma nem kellet Patkányvár bugyraiba merülnöm. Ügyvédemmel beszéltem, mégsem olyan rossz a helyzet, mint gondoltam. - Szeretek kétségbeesni? Egyszóval jó a tavasz - bár január végén nem jósolok neki túl nagy jövőt - hétvégén kedvesemmel megyünk kirándulni, meg szombat este lesz Kispál, Anima, Korai koncert az SAP csarnokban, ja és 02.02.02 buli a Cha-cha-cha-ban. Szóval nem hiszem, hogy unatkozni fogok. Ma viszont csak nyugi, pihi, kettesben kedvesemmel. Holnap M.A. (nem azonos Cs.G. felesége M.A.-val.) kolleganőmnél lesz házibuli. Oda hivatalosak vagyunk.

Hiába ilyen napsütésben csak a holnapokról tudok beszélni, és nem a tegnapról. Pedig tegnap Cs.G. és M.A. - az igazi -elrabolta a kedvesemet, én meg majd' beparáztam, mert azt mondta, jóval előttem hazaér, de kocsmázás után megyek haza és Ő sehol. - Gondoltam villamos, vagy tégla a fejére, esetleg  Csecsen túszejtők, de csak a barátaim voltak akik feltartották. Ezután már nem történt semmi érdemleges, csöndes este, nyugalom.

 

--- 2002.01.30.  16:12 ---

Ma kaptam itt a gyárban egy új gépet. Egész korrekt kis szerkezet: P4  1.5GHz, 20Gb HDD, Alaplapi minden, viszont az USB az végre a gép arcán kapott helyet. Ja és HP a márkája. WOW

Ma K.Z.-val találkozom hatkor. Aztán rohanás haza.

Tegnap találkoztunk végre a Tanzániaiakkal. L.A. azt ígérte, hogy összeállít némi írásos anyagot, M.P. pedig a digitális fotóit adja majd közre nálam. Szóval lesznek képek, szöveg, meg minden ami szem-szájnak ingere.

 

 

--- 2002.01.29.  15:18 ---

Reggel ügyvéd. Kicsit (nagyon) lehangolt a bankokkal kapcsolatban. Szóval a bank nem hajlandó ám akármennyit adni, mégoly szép is vagyok. Szóval elkezdhetek izgulni, hogy mennyit is fog adni, és akkor hogy is jövök ki belőle.

Utána Patkányvár. Undor mint mindig, unalom mint mindig.

Este taláxunk niggerekkel Darshan udvarban. Lesz nagy élménybeszámoló, dínom-dánom. Most dolgoznom kell...

 

--- 2002.01.28.  15:20 ---

Mivel döglött az internet elérés a gyárban, ezért megpróbáltam kicsit átdizájnolni az indexlapomat a kor szellemének megfelelően. Szomorúan kell közölnöm mindenkivel, hogy a Micro$oft önmagával sem kompatibilis. - Tudom ez sajnos nem újdonság. Tehát: A FrontPage-ben szerkesztett html oldal nem úgy látszik M$ IE alatt mint ahogy megcsináltam. Persze Opera alatt tökéletesen azt mutatja az oldal amit mutatnia kellene. Lehet, hogy M$-nél Operán tesztelik a FrontPage-t???? Ezért minden kedves olvasót arra bíztatok, hogy használja az Operát, ha eredeti formájában kívánja élvezni az oldalamat. Ja és töltse le tőlem a Comic Sans Ms betükészletet, ami ingyenes Micro$oft termék, de azzal íródott az oldal, mert szép.

 

--- 2002.01.28.  14:25 ---

Ma mégsem kell mennem ügyvédhez, hogy letárgyaljuk a lakásvásárlásomat. - Csak holnap hajnalban. Már most utálom, hogy fel kell majd kelnem. Utána Patkányvárban kezdek, és minden jel szerint ott is leszek egész nap. Szóval nem sokat tudok majd jelentkezni.

Délelőtt elindítottam, hogy a weboldalamon  ne jelenjen meg a felső reklámsor. Még néhány nap/hét és már teljesen úgy fogok kinézni mint a nagyok.

 

--- 2002.01.28.  09:38 ---

Legfontosabb: Bejegyeztetett nevemre a http://yoscha.hu  mostantól használjátok ezt a címet, mert rövidebb. :)

Túl vagyok egy hosszú hétvégén... Hol is kezdjem? Talán csütörtök volt (biztosan), mikor kiderült, hogy Kedvesem egy barátnője hirtelen hazatért USA-ból, és persze találkoznunk kellet. Én még elég fáradt voltam a T.Z.-s este után, de azért jó volt. Szimpatikus lány. Persze fényképet már megint elfelejtettem csinálni.

Pénteken egy egész nap megbeszéltünk, hogy mi is legyen a gyárban, merre fejlődjön a termékünk. De olyan amatőr volt a szervezés, hogy senki nem készített vitaanyagokat, mindenki azt várta, hogy a másik csoportnak már biztos van koncepciója. Hát nem volt. Ezen nem érte meg egy napot vitatkozni. A végére kiderült, hogy el kell készíteni az koncepciótervet, hogy aztán tudjunk miről beszélni. (!!!)

Szombat vasárnap fent voltak a nővéremék. Megnéztük a Gyűrűk Urát. Bevallhatom másodikra már elég hosszúnak tűnt. Aztán voltunk a Perzsában. Ott legalább mindig jó. Vasárnap IKEA. Végre sikerült megvennem amit akartam.  Eközben Kedvesem halálán volt, mert éhgyomorra evett meg két Aspirint. És az ő gyomra nem bírja. Szóval nagyon nem volt jól. Délután punnyadtunk.

Ja igen L.A. & M.P. barátaim épségben hazaértek. Bár mindkettő valami náthára panaszkodik. (Sok minden kezdődik így, és végződik rondán a trópusokon.) Szóval csak holnap taláxunk. Addig vagy felgyógyulnak, vagy üvegkalitkán keresztül integetek nekik a fertőzőosztályon.

Ja mindenki aki ismeri őket, és érdekli, hogy mi van velük, az jegyezze a naptárába a holnap 19h-t. És vegye fel a kapcsolatot velem, vagy Ibusszal.

 

--- 2002.01.23.  17:04 ---

Jaj istenem, nehéz napom van... Tegnap T.Z. kollégámmal alkoholizáltunk... Reggel nem volt Aspirinem... Hiba volt... 

Most megyek IKEA-zni, hogy a kedvesem hányódó ruhadarabjainak találjak szállást, mert utálom, ha más is széthagyja a holmiját, nem csak én.

 

--- 2002.01.22.  08:20 ---

Itt dekkolok hajnalban a gyárban, mert Kedvesem ment a "fonóba" reggeli műszakba. De utálok korán kelni, de jobban utáltam volna, ha nem kelek vele. Csík a szemem, forró kispárna az agyam, és mehetek megint Patkányvárba. Nem az én napom ez, már látom. Szegény N.M.-val nem találkoztam tegnap,  pedig megbeszéltük, de a kedvesem beszélgetni akart, és én meg elfeledkeztem N.M.-ról.  - Nem láttam már ezer éve mint ahogy T.I.-t se. - Azé' gondolok rátok lányok, ha niggerek megérkeznek, hatalmas bulit csapunk. Addig is: Atomot a Patkányvárra! 

 

--- 2002.01.21.  10:46 ---

Csöndes hétvégém volt. Péntek este Kedvesem meghívta a barátait (egy részüket) magához, hogy lássák a pasiját. Hát láthatták. Jó volt, csak vettem két csomag pattogatott kukoricát, és reggelre legalább három és fél csomag volt szétszóródva,  széttaposva a lakásban. Aztán szombaton (pót)családlátogatóban voltunk. Na az már fárasztóbb volt, viszont szét PlayStation-ztem az agyamat. Ja igen L.A. barátom harmadik utilevele is megérkezett, és elolvasható a Tanzánia topikban.

Vasárnap megint csönd volt. Kedvesem biztos azt hiszi, hogy otthonülős szobaterrorista vagyok, pedig csak a lendület hiányzik mostanában belőlem, meg igazából sokkal meggyőzőbb kettesben lenni vele otthon. De nem gáz, mert nem soká' jön L.A. és megint mehetünk együtt punk, goa, d'n'b, meg még kitudja milyen partikra, koncertekre, stb.

Most megint rohanhatok Patkányvárba. Már előre utálom. Patkányvár nem onnan kapta ám a nevét, hogy az ott dolgozók vészesen emlékeztetnek arra a kicsiny rágcsálóra - amivel személy szerint semmi bajom. (Bár tényleg van hasonlóság.) - hanem az épület egy zseniális kafkai rémálom. Mindenütt kanyargós sötét folyosók, beugrók, kiszélesedések, kétméteres belmagasság. A legváratlanabb helyeken egy íróasztal ahol valaki valami értelmetlen munkát végez, mert nem végezhet értelmeset senki egy sötét folyosón álló magányos íróasztálnál. Szóval minden adott, hogy klausztrofóbiás, és frusztrált legyek. És most oda kell mennem. Anyúúúú segíts!

 

--- 2002.01.18.  11:40 ---

Egész héten Patkányvárban dolgoztam. Se e-mail, se web, csak patkányok mindenütt a sötét kanyargós folyosókon. Most rohanok, mert  kettőkor írom alá a hivatalos szerződést a lakáseladásomról. Remélem jövő héten már lesz időm írni. Illetve lesz lehetőségem írni. Mert most nem volt.

 

--- 2002.01.14.  17:14 ---

Állat módon dolgoztam egész nap, nem volt időm semmire. Remélem jól sikerül a holnapi nap. Megyek bankba oktatni, meg csomó fontos dologban fontoskodni, mert olyan állat fontos vagyok már, hogy fáj. Most még kell vennem ásványvizet, mert nem lesz mit innom este. Aztán találkozom Kedvesemmel, mint egy hete minden nap, de még messze nem unom. Sőt. Bár már mondtam neki, hogy elég ciki, hogy elhanyagolja barátait, üzletfeleit, függetlenségét holmi pasi miatt - pedig még egy hete is büszke volt rájuk - de azt mondja, hogy neki ez jó. Én meg befogom a számat mert nekem is.  

 

--- 2002.01.14.  10:38 ---

Legfontosabb hír: L.A.  barátom újabb levelet küldött. A Tanzánia topikban megtalálható, elolvasható a szerkesztett verzió.

 

--- 2002.01.11.  14:47 ---

Jaj igen a tegnapi nap legnagyobb híre számomra: H.R. barátomnak szombaton lesz a leánybúcsúja. WOW! Hiába ha egyszer a lányokat elkapja a házasodási láz, akkor nincs megállás. Jönnek egymás után az esküvők. :) Én azért nagyon örülök neki, mert jó a pasija, de azé' így elsietni. :)  Szóval döbbenetes, de azért jó hír. Gratuláljon mindenki neki, ha látja majd.

 

--- 2002.01.11.  13:50 ---

Ó én együgyű állat. Mindig mondtam a főnökeimnek, hogy mennyire szeretnék a programozáson túl mást is csinálni. Hát most csinálhatom. Szét is vagyok esve ezerrel. Vágyom az íróasztalomra, a monitoromra, és nem akarok rohangálni emberek között, hogy: - Megcsináltad már? - Kész lesz időben? - Ne aggódj, mindjárt átadja a részed. - Úr isten hogy lesz kész holnapra...

Programozni akarok nyugodtan, csöndben. Nem kéne mást mint megbukni ezzel a feladathalmazzal, és akkor biztos megint csak programoznék néhány évet. :) Persze ezt nem tehetem, de látom, hogy vége a boldog éveknek, zizeghetek ezerrel. 

Egyébként Boldog születésnapot Ibusz! 

Este kellene valamit csinálni, mert Kedvesemmel már napok óta csak otthon tévézünk. Persze semmi kifogásom ez ellen, de mit írjak  ide, ha csak magánügyek történnek velem.

 

--- 2002.01.10.  10:57 ---

Tegnap óta gyomorrontásom van. Most csak üres teát iszom, és háztartási kexet kéne ennem, de annyira nem vagyok éhes - ha csak rágondolok ugrik össze a gyomrom. Szóval vicces. Szerintem ÉcBélRákom van. A brazil sorozatokban is akkor kap ilyet a főhős - vagy a szerelme - ha már túl jóra fordulna minden. Azért annyira nem gáz. Például vettem vasárnapra jegyet a Gyűrűk Urára. Azt meg meg akarom nézni a kedvesemmel, tehát nem pusztulhatok bele egy gyomorrontásba, bármennyire csábító is volna a huszonegyedik század elején.

Egyébként minden barátomtól üzletfelemtől elnézést kell kérnem, ha elhanyagolom mostanában őket, és nem telefonálok, nem akarok sakkozni, nem megyek át, és hasonlóak, de nem akarok sakkozni, nincs kedvem átmenni, és elfelejtelek felhívni titeket. Bocs. Ez van.

 

--- 2002.01.09.  12:04 ---

Napok óta szinte nem írok, mert folyamatosan csak egy témáról szeretnék írni, beszélni.  Csak nem tudom, hogy mit is írhatnék, beszélhetnék ki Róla, mert nem igazán sikerül objektív képet alkotnom nem csak Róla, hanem mostanában szinte semmiről. 

Más. Tegnap megmondtam szegény L.E.-nek, hogy neki nem akarom eladni a lakásomat. Hát nem volt könnyű. Nem hiszem, hogy sikerült elmondanom az érveimet. Sajnálom, de nem volt más lehetőség. Be kell vallanom nem dobott fel, és talán joggal van megsértődve, de nem választhattam más utat.

Most próbálok dolgozni, mert van elég, meg érdekes is lenne, de csak Sz.I. jár a fejemben. Nem lesz ez így jó. :) Ja és kéne válaszolnom L.A.-nak, mert talán örülne szóval ezer a dolgom.

 

--- 2002.01.08.  09:09 ---

L.A. batátom küldött beszámolót Tanzániából. Akit érdekel, az itt olvashatja a szerkesztett anyagot. 

 

--- 2002.01.07.  15:20 ---

Hulla vagyok. Jó, ha két órát aludtam az éjszaka. Zakatol a halántékomon a két Red Bull a néhány tea, viszket a szemem, és szívem szerint lefejelném a klaviatúrát. Persze azért jól érzem magam, és nem bánom kicsit sem, hogy ma nem én vagyok a legkipihentebb a gyárban.

A kevés írásért cserébe mindenki megnézheti nálam a horoszkópját. De aztán ne engem utáljatok...

 

--- 2002.01.04.  11:09 ---

Tegnap este nem találkozhattam barátaimmal, mert már pakoltak lázasan. Ma meg már valahol délen vannak +40˚C-ban. Viszont  hívott a lány aki meg akarja venni a pécómat, hogy akár a jövő héten indulhat az üzlet. Körülbelül ez is az összes jó hír, mert rajtam van a depresszió a hidegtől. Folyik az orrom, kiszáradt a szám, anyám sem szeret, és a kutyám is elhagyott.  Blues!

 

--- 2002.01.03.  15:14 ---

Újévi agyhalál van. Tegnap megnéztem a Shindler listáját. Azóta megint tudom, hogy utálom a nácikat. 

Este L.A. és M.P. barátommal találkozunk. Búcsúznak, mert mennek néhány hétre Tanzániába, sátorral, hálózsákkal, helyismeret, vezető, és túl sok pénz nélkül. Bátor tett. Nem tudom, hallunk-e róluk míg távol vannak, - vagy egyáltalán - de azért csinálok egy fórumot Tanzániának. Legfeljebb majd akkor írnak bele, ha hazajöttek, és nem harapta le a kezüket egy oroszlán, vagy cápa a lábukat Zanzibár szigeténél, vagy nem vacog a foguk a maláriától, szóval akkor. Addig is kívánom, hogy szerencsés legyen az útjuk, és remélem, hogy sok élménnyel térnek vissza. 

Ja és ma megtörtént az első bejegyzés a vendégkönyvbe. Persze hogy az Ibusz volt. Köszönöm. 

 

--- 2002.01.02.  14:18 ---

Többen nyaggattak már, hogy mér' nem tudnak megjegyzéseket fűzni az oldalhoz. Hát legyen nektek jó. 

Itt az az ajándék: Vitázz! kedvedre a fórumokon. (Remélem működni is fog...)

 

--- 2002.01.02.  10:39 ---

Hát be kell vallanom elég fárasztó napokon vagyok túl. Jó lesz már egy kis nyugalom és béke a gyárban. A szilveszter nekem már valamikor huszonnyolcadika táján elkezdődött. Akkor két egymás utáni buli N.M., L.A., M.P. társaságában. Utána  M.A. és Cs.G.-vel, voltunk M.A. volt munkatársainak a buliján. Hát hiába, a Hungária az az a zene amire korosztályom többsége biztos táncra kap. Én is így tettem. Aztán persze jött a szilveszter. - Most mit mondjak róla. - Az is jól sikerült. Pár kép is készült. A végére volt minden, csárdás, tűznyelők, idomított jegesmedvék. Buliztunk is vagy fél ötig. Utána elsején a szokásos kínai kaja, mint már évek óta. Majd a punnyadás. 

Most meg itt vagyok egy új év elején. Szilveszteri fogadalmam nem volt, így nincs mit megszegnem. Az előző évem meg úgy suhant el, hogy nem is tudom mivel lettem bölcsebb, okosabb, tapasztaltabb, bár talán nem is az a célja az éveknek. Erre az évre viszont vágyam, hogy legyen új lakásom - mert a mostanit unom, és szeretnék nagyobbat, legyen új kedvesem - mert mostani nincs, nem szeretnék viszont izgulni a barátaimért, családomért. Egyszóval: 

Adj Uram Pécót, Bringát, Békességet!

 

 Régebbi hírek

2001. december

_______________________________________

Vissza