http://yoscha.hu    "amire hivatkozhatsz" - ha épp elérhető

2002.07

_____________________________________________________

 

--- 2002.07.26.  13:20 ---

Na most már aztán tényleg a legutolsó bejegyzés ez. De gondoltam leírom még a tegnapi napot. Nem mintha élményekben és váratlan helyzetekben bővelkedett volna.

Este elmentem találkozni A.Zs-vel aztán hazafelé elhoztam hozzánk Ángélus család két bazi nagy és bazi nehéz bőröndjét. Utána isteni spagetti Cs-M-nél, majd irány K-K család, ahol már vártak minket Ángélusékkal egyetemben. Ott ugyan buli indult, de így harminc felé már senki sem volt túl friss néhány napi szinte folyamatos zúzás után. Inkább csendes pókerezésbe csaptunk át. Aztán éjfél előtt elindultunk haza. Otthon még egy kis punyi, aztán egy felé alvás. Tudom nem nagy történet, de legalább ma fel tudtam kelni, el tudtam menni Patkányvárba - bár csak ott jutott eszembe, hogy minden iratom és pénzem otthon maradt, így fordulhattam vissza.

De már csak három órányira vagyok a szabadságtól.

Mindenkinek minden jót. Majd jelentkezem...

 

--- 2002.07.25.  15:44 ---

Holnap Patkányvár után még be kell jönnöm, és félő, hogy hétfőn is... De legalább még születnek új bejegyzések. :)

Most kaptam az SMS-t, hogy este, miután hazaszállítottuk az Ángélus családot még hivatalosak vagyunk a K-K családhoz is. Hát lehet, hogy már megint nem fogom kialudni magam????

Pedig P.B. is kérdezte, hogy mikor sakkozunk már. Úgy tűnik, nem mostanában...

Végezetül még itt egy érdekes oldal az emberi mozgásról. Mindenkinek ajánlom, mert érdekes. De tényleg.

 

--- 2002.07.25.  11:37 ---

Még nem szidtam eleget a FreeWebet. Pedig megérdemlik. Mint kiderült a leállás - szerver bővítés - során sikerült a weboldalam jó kétharmadát törölniük a szerverről. Persze nem csak én jártam így, hanem mindenki. Még az a szerencséjük, hogy legalább nekem  minden megvolt  mentésben is. Mert nekik a visszaállítás sem sikerült, és a mentés is elszállt. 

Nem tudom milyen náluk a rendszer, de örömmel venném, ha a következő hírlevelüket már más írná alá.

Na megyek dolgozni...

 

--- 2002.07.25.  10:22 ---

Tegnap hamar leléptem a gyárból, mert Kedvesem még mindig rosszul volt. Többünk közös megállapítása, hogy csak az uborkasaláta lehetett a bűnös. Mármint csak neki, mert nekem semmi bajom nem lett tőle, de ő egész nap rosszul volt. Így háromkor elhagytam a munkafrontot - irány érte - majd otthon takarítottam a pécót az atomvillanás után. Ráment vagy három órám, míg ő a halálán volt. Hiába no. Azért mégis csak a férfiak az erősebb nem. Pláne ha porszívózni, mosogatni, felmosni, üres hamutálakat kiborogatni kell.

Aztán elvittük Cs.G.-vel a TV-m szerelőhöz. Talán már ma de legkésőbb hétfőre kész is lesz. Utána csak döglés volt, pizza rendelés, és az Elit alakulat bámulása az HBO-n. Majd alvás.

Ma közvetlen munka után  mennem kell A.Zs. barátommal találkozni. Szegényt alvállalkozónak akartam behozni a cégünkhöz, de a németek és a menedzsment minden új alvállalkozó bevonását megtiltották, meg létszámstop is van. Hiába, ha szarban van az anyacég az mindig a legutolsó szinten csapódik le először. Így rossz híreket kell most közölnöm. Amihez nem sok kedvem van, mert A.Zs. is elég rosszul áll, mint egy informatikai mikrocég vezetője. Én meg azt hittem tudok segíteni. Ő is ezt hiszi még estig.

Aztán még este át kell költöztetnünk hozzánk az Ángélus családot, mert eddig a K-K család vendégszeretetét élvezték, de most mi jövünk.

Holnap nem hiszem, hogy tudok jelentkezni, mert Patkányvárba kell kimennem, aztán hétvégén tapétázás nővéreméknél, majd szabadság ezerrel egész augusztus 12-ig. Egyszóval valószínű, hogy ez az utolsó bejegyzésem ebben a hónapban, sőt talán a szabadságom végéig. Mindenki érezze jól magát a következő két hétben, barnuljon, pihenjen sokat,  és ha elvonása lenne blogommal kapcsolatban, akkor olvassa végig újra és újra a régebbi bejegyzéseket.

 

--- 2002.07.24.  10:17 ---

FreeWeb még mindig nem megy.

Több bejegyzés már nem készül míg el nem indul.

Ha el akarod olvasni mindazt amit azóta írtam, hogy áll a szerver, ide bökj.

 

--- 2002.07.24.  10:15 ---

Fárasztó ez a barátság. Tegnap kettőig volt nálunk a vacsora. Reggel semmi kedvem nem volt bemenni a nappaliba, mert egy kisebb atomcsapás nyomait viseli magán. Mindenütt kiürítetlen hamutálak, poharak, melyek alján beszáradt a vörösbor, némi pattogatott kukorica széttaposva, szétszóródva. Estére megvan a program. - Bár elvileg a K-K családhoz kéne mennünk bulira.  Szegény J.-t viselte meg jobban a tegnap este, pedig ő is csak fröccsözött egész éjjel. Bár lehet, hogy az én taktikám volt a kifizetődőbb, mert én már kezdetektől csak nagyon laza hosszúlépéseket ittam. Sok víz, kevés bor, jobb ébredés. Ezt a bölcsességet egy tibeti szerzetes hagyományozta rám. Pedig ők aztán tudnak bulizni.

Tegnap derült ki, hogy nővéremék megkapják az új lakásukat már csütörtökön este, így hétvégén mennem kell segíteni tapétázni. Nem mintha valaha is tapétáztam volna önállóan, de mivel én pont túl vagyok egy lakásfelújításon, ezért tanácsadónak még jó leszek.

Most dolgozom egy adagot - ezért fizetnek, de még jelentkezem. Ja új képek érkeztek ám...

 

--- 2002.07.23.  16:12 ---

Bővítik a FreeWeb szerverét. Most azért áll... Mindig kitalálnak valami indokot, ha nem indokolatlanul állítják le a szolgáltatást.

Sose higgy az ingyen tárhelyeknek! Olyanok is.

- És ha ez egy fontos üzleti oldal lenne? Én nem bíznám a cégem webes megjelenítését rájuk.

De persze ez csak egy jelentéktelen blog alig kétezer eddigi látogatóval, és napi 8-10 rendszeres olvasóval. De most még ők se jutnak hozzá napi bejegyzéseimhez. 

Majd talán holnap eljut Hozzátok is ez az üzenet kedves olvasók. Én lassan megyek, mert készülni kell az esti vacsorára...

 

--- 2002.07.23.  15:38 ---

Mai nap híre, hogy kamerák figyelik a teljes VII. kerültet. Engem már néhány hete figyelmeztetett erre Cs.G. barátom, szóval nem teljesen újdonság a hír az ott lakóknak. Egyfelől persze rögtön felmerül bennem a "Nagytestvér figyel téged" szindróma, másfelől örülök, mert ez tényleg hatékony eszköze a bűnmegelőzésnek. Még ha figyel is a nagytesó. Legfeljebb nem fogok kocsikat feltörni, füvet árulni, idős néniket megerőszakolni az utcán.

Már csak az foglalkoztat, hogy vajon azt látják, ha az autómban a pirosnál túrom az orrom????

 

--- 2002.07.23.  10:26 ---

Tegnap punnyadás volt. Bár teljesen nem, mert este Kedvesem sárgaborsó főzeléket főzött, mire áthívtuk a M-Cs. családot. Aztán B.J is beállított - tegnap fodrász napot tartott M.A. - és nagy hajfestés, vágás indult a lányoknak. Én amíg J. hajából eltűnt vagy 15cm a konyhánkat vágtam haza. Portörlés, mosogatás, és a konyhalap lenolajozása. De most legalább fénylik mint Salamon töke - bár még mindig nem szívta be mindenütt a lenolajat a fa. Hiába adtam neki rendesen.

Aztán este punnyadás kettesben, és újbóli megállapítása az örök igazságnak, hogy mindenütt jó de a legjobb ketten otthon.

Ma este persze nem ez  vár minket. Ángélus család, meg még egy csomó család jön hozzánk vacsorára. Emellett senki ne felejtse el:

Boldog születésnapot Ágnes!

 

--- 2002.07.23.  09:31 ---

Most kaptam meg krisztina@egyperces.hu-tól Andressew Iván blogcímét. Olvassatok bele. Jó.

 Na majd még jelentkezem..

 

--- 2002.07.22.  13:35 ---

Hát akkor jöjjenek a részletek szép sorjában.

Pénteken miután megkaptam a bálnát, felpakoltam asszonyom, és irány Vp.

Kérték, hogy hajtsam meg a kocsit, mert tisztulnia kéne a motorjának, de nehéz egy olyan gépjárművet meghajtani, aminek 110 km/h a végsebessége. Illetve meg lehet, de azért még így sem éreztem a száguldás mámorát. Aztán vacsora szüleimmel,  majd egy gyors fordulattal száguldás le a partra Nővéremékhez, akik társasággal ott múlattak. Kicsit lelkiismeret furdalásom is lett, hogy szegény szüleim vártak, örültek nekem, én meg vacsora után pattantam le ezerrel. De vezeklésként egész délelőtt anyukámat szórakoztattam, és beszéltünk vele az élet dolgairól. Majd ebéd után bálnába be, utakra fel, de virággal a hátam mögött még annyira sem mertem száguldozni, mint odafelé. Szerencsére az íróasztal és a kanapé felcipelésére megérkezett Cs.G. is. Aztán némi pihi, majd irány a K. családhoz, ahol már készült a fogadóvacsora. Kb. tizenegyre érkezett K.S-E.K családjogi entitás - bár lehet, hogy E.K. már valójában K.K mint asszony, de ez nem tárgya jelen értekezésnek - így továbbiakban csak mint az "Ángélus família" fogom említeni őket. Egyszóval megjöttek. Kezdődött is nagy dínom-dánom. Vacsora és némi Tequila után mentünk át a Szimpla Kertbe. Persze ez így túl szimpla leírás, mert a lányok megvadultak, és parókákban keltek át a városon - a Kedvesem volt a legszebb, de egyetlen elfogadható képet sem tudtam róla készíteni. Pedig tudom, hogy többször is megdicsértem a frizuráját. Aztán parókában - inkognitóban - folytatódott a mulatság a kerthelységben is. Bár mi hamarabb léptünk le Kedvesemmel, de így is négy után kerültünk ágyba.

Vasárnap hajnalban - 10:23 - hívott P.B. hogy ígéretemnek megfelelően segítsek elhozni a szajrét az IKEÁbol. Még alig éltem mikor megint bálnába be, majd jó egy-másfél órás várakozás a tűző napon, majd még egy kicsi bent a légkondiban, aztán bálnaetetés, majd P.B-nél kipakolás. Szerencsére csak a liftig kellett hordanom az árut, így nem is fáradtam el nagyon. Bár amennyire friss voltam nekem ez is elég volt. Aztán a lift bedöglött, és P.B-nek gyalog kellett felvinnie a nagyobb darabokat a negyedikre. De ez már az ő története. Én fél három után értem haza, és háromra már hivatalosok is voltunk N.M-hoz kerti partyra. Persze közel négy lett mire B.J-ékkal odaértünk. Ott a fa alatt elég kellemes volt, néhány órával később elkészültek a húsok is. De addig is jó volt az árnyékban. Persze a csapat fele igencsak punnyadt volt.

Régen bírtam én is az éjszakázást jól, - erre több tanúm is van - de mostanában ha nem fekszem le éjfél tájt, akkor teljesen kivagyok másnap. Talán a kor teszi, talán csak az hogy elszoktam ettől az életformától, vagy csak már megint kihagy a memóriám, és ugyanilyen fáradt és elesett voltam régen is.

Talán csak két apróság árnyékolta be a bulit, amiről közfelkiáltással kilenckor eljöttünk - mégis csak egy délutáni hússütésre mentünk. Tehát az egyik az, hogy én önhatalmúlag meghívtam B.N-t a bulira, aki N.M. volt pasija, és aki még szombaton a Szimplában azt panaszolta, hogy ő csak dolgozik mindig M-nél, de a bulira nem is hivatalos - amiről tudott bár nem én említettem neki. Hát mondtam jöjjön el. Ő meg úgy gondolta, hogy ha N.M. nem hívja meg a bulijára, viszont én azt mondom neki, hogy jöjjön, akkor inkább nekem hisz és nem a volt nőjének. Szóval akár el is ismerem, hogy ezt én szúrtam el. A másik az volt, hogy nem beszéltük meg előre a buli finanszírozási formáját és az összeget, amit mindenkinek be kell fizetnie aki eljött. Persze tudom, hogy régen is összedobtuk a pénzt, csak akkor mindig előre tudta mindenki, hogy mennyi pénzébe is kerül, ha résztvesz. Most meg ez az információ átadás csúnyán elmaradt. Mivel mi sem számítottunk rá, úgy kellet összekaparni Kedvesemmel az összeget. Azt hittük a belépő a bulira, hogy viszünk piát ahogy az kérve is volt, és efölött már nem kell fizetni. Na mindegy. A kommunikáció nem volt ideális...

Aztán már más nem is történt tegnap. Hamar elaludtunk.

 

--- 2002.07.22.  09:52 ---

Néhány képet felraktam a megfelelő helyre. Részletek a hétvégéről később...

 

--- 2002.07.19.  15:29 ---

Megjött az áru, és egy kisebb kocsiba is belefér a hírek szerint, tehát enyém a bálna, és indulhatok vele világgá. Na jó hétvégét. Találkozunk legkésőbb vasárnap.

 

--- 2002.07.19.  15:27 ---

FTP megjavult, viszont most hívtak, hogy a Transitnak még van egy fuvarja mielőtt megkaphatnám, az áru amit vinnie kell elvileg 13h-ra érkezett, csak még nincs meg. Hiába a gyakorlat és az elvek... Viszont megkértek, hogy hajtsam meg Vp. felé, mert most állítottak valamit a motorján, és ki kéne égetni. Én eleinte tiltakoztam, de ha ez a cégutasítás, akkor mit van mit tenni.

 

--- 2002.07.19.  14:49 ---

Qrwa FreeWeb már megint nem tudom frissíteni az oldalamat. Az Ok, hogy olcsók, de azért az mégsem minden... Pedig lehet, hogy nem fog menni...

 

--- 2002.07.19.  14:27 ---

Tegnap nem történt semmi. Otthon pusztultam, és hamar elaludtunk Kedvesemmel.  Viszont a nagy hír, hogy vasárnap délután N.M. kerti party-t rendez, ahová mindenkit szeretettel vár. (Kért, hogy jelezzem.) Szóval gyertek.

Én ma este húzok le Vp.-be, aztán meg szombat koradélután vissza nagyasztallal, virággal, majd ángélusék fogadása, szilvapálinka, Unicum és egyéb hazai finomságok bemutatása - ha már birkapaprikást senki nem hajlandó szombat éjszakára főzni bográcsban. Aztán meg mint említettem vasárnap délután irány a városszéle, irány a kert a party.

Egyébiránt szeretném elmondani, hogy már csak egy hetet kell dolgoznom, aztán két teljes hét szabadság, strand, barnulás meg ilyenek... Akkor persze jó nagy elvonásban lesztek, de antiszociális vagyok, és nem fogok bejárni, hogy írhassam ezt a Blogot. Viszont ajánlom mindenkinek az újraolvasását az elmúlt fél évemnek. Én tegnap ezt csináltam fejfájástól gyötörve, és ritka szórakoztatónak tartottam magam.

Ja még egy. Figyelmeztessetek, hogy legalább a buliról készítsek fotókat, mert teljes pusztulásban van a Képek lap.

 

--- 2002.07.18.  16:03 ---

Bevallhatom kedves olvasó, hogy féktelenül improduktív vagyok a mai napon. Egy rohadt jelentést kéne elkészítenem holnapig, de nem megy. Én az időre fogom az állapotom - a gyárban is ezt mondtam - de azé' némi közük bizonyára van a tegnapi este elfogyasztott rozéknak is hozzá. Szerintem.  Így most szenvedek. Pláne, hogy le kellett állnom az Aspirin-ről is, mert a vérlemezkéim igencsak hiányosak a véremben - ezt a céges kivizsgálás vérvételi eredményéből tudom - aminek egyik oka a túlzott Aspirin fogyasztás. Így most nem fogyasztok Aspirint. Fáj is a fejem, és nem mulasztja el se az Algopyrin se a Saridon. De nem a szenvedésem története a fontos - bár engem most eléggé leköt - hanem a tegnap este története.

Szóval nyolcra jöttek N.M. és L.A. barátaim vacsorára. Volt is nagy evészet és borivás hozzá ahogy azt kell. A problémát talán az okozhatta, hogy segítettem Kedvesemnek főzni, de én a főzésről az alapvető ismereteimet Keith Floyd-tól tanultam, aki mindig hatalmas pohár borokkal áll neki a munkának. Én ugyan csak a hagyma és gombapucolásig jutottam tegnap, de mesteremhez hűen jóféle fehérborral növeltem a lelkesedésemet. Így bevallhatom, elég vidáman telt a vacsora, aztán némi félreértésnek köszönhetően - egy félig véletlenül elküldött gyalázkodó SMS, és a lányok emiatt érzett bűntudata miatt  - N.M. egy udvarlója is beállított. Ő ugyan nem dobta fel a hangulatot, de túl sokat nem is rontott. Eleinte mi elvonultunk L.A. barátommal, hogy beszéljünk a nőkről, szerelemről, barátokról, de ő nem volt túl közlékeny. És most még finoman is fogalmaztam. Így egy idő elteltével visszaáramoltunk a lányokhoz, meg a kéretlen kérőköz, akik addigra már Hesse-ről, irodalomról, és egyéb csacskaságokról beszéltek. Talán... Aztán szerencsésen leléptek barátaink, és nekem reggel nagyon fájt a fejem. Biztos az időtől...

N.M. is jelentkezett délelőtt, hogy majd szétszakad a feje. Franc ezekbe a frontokba...

 

--- 2002.07.18.  12:10 ---

Fáradt vagyok, fejem fáj, zuhog az eső, de a tegnap legalább jó volt. Részletek, ha rendbejövök...

 

--- 2002.07.17.  12:30 ---

Tegnap – tudom eléggé megkésve – de végre megnéztem a Valami Amerika című filmet. Nekem nagyon tetszett. Kedvesemnek a filmzene túl nyálas volt, amiben igaza van, de legfeljebb nem vesszük meg a soundtrack-et. De engem nem zavart. Persze jobban élveztem a „Lé meg a Lola” zenéjét, - vagy még sorolhatnám - de a történet és az egész hangulat azt hozta, amit vártam tőle.

Aztán, aztán kedvesemmel beszélgettünk szerelemről, varjúkról, karókról. Nem is volt ma kedvem felkelni. Háromszor nyomtam le a PALMom…

Este L.A. és N.M. jön hozzánk vacsorára, beszélgetésre, furfangos labirintusozásra. Vacsora biztos, beszélgetés valószínű, labirintusozás… Hát ebbe a többieknek is lesz beleszólása, de nekem a kedvenc társasjátékom és én vagyok a házigazda, vagymi.  Szóval ennyi a ma este. Ja igen úgy tűnik hétvégére sikerült lefoglalni a teherautót, így valószínűleg péntek este megyünk kedvesemmel Vp.-be, oszt szombat reggel jövünk vissza, hogy P.B.-nek is segíthessek. Aztán szombat este jönnek az angélusok. De addig még sok víz folyik le a Dunán…

 

--- 2002.07.16.  14:54 ---

Tegnap nem sok történt. Én nyűgős voltam, és mindenkivel morogtam. – Legfőképp Kedvesemmel. De hát ő volt ott. Aztán este tíz körül, vagy még utána átjött Cs.G. aki egy napot töltött Pesten a balatoni nyaralását megszakítva. Beszélgettünk közel éjfélig. Aztán aludtam. Ma moziba megyünk. Legalábbis a tervek szerint.

Az előbb próbáltam bejegyeztetni magam a Ford Transitra, hogy hétvégére elkérjem, - mert P.B.-nek kéne egy fuvarra - és akkor felhozhatnám végre Pestre az asztalom és a virágom. De még nem szóltak vissza, hogy oké a foglalás.

Hát ennyi.

Meleg van, és esett ma az eső, de nem mosta le a kocsimat. Kár…

 

--- 2002.07.15.  12:20 --- A nap vicce P.B.-től:

Találkozik a kismalac a bátor nyúllal.
-Szia bátor nyuszi Te tényleg nem félsz a rókától?
- Tényleg.
- Veled tarthatok? Hallottam, hogy pont erre vadászik, és nagyon félek.
- Gyere.
. . .
- Te bátor nyuszi már érzem, hogy itt a róka a közelben. Biztos nem félsz?
- Biztos.
- Már látom is, ott vicsorog. Hogy-hogy téged nem esz meg?
- Néhanapján viszek neki egy malacot.

 

--- 2002.07.15.  11:58 ---

Pénteken elfelejtettem jelentkezni. Sajnálom…

Viszont most sok újdonságról számolhatok be legalább. Tehát: Végre, valahára elkészült a hálószoba is. Már van padlószőnyeg a padlón, képek a falakon, és masszívan összecsavarozott franciaágy. Első éjszaka olyan érzésem volt, hogy egy tejesdobozban fekszem, mert szűk volt, magas, és mindenütt fehér. Aztán néhány képpel, kendővel sikerült javítani a tejesdoboz hangulaton. A hálószoba megszületését követően többé-kevésbé elkészült a dolgozó- vendégszoba is. Még néhány könyvespolcot fel kell fúrni, meg a dolgozóasztalomat is fel kell menekíteni Vp.-ből, meg persze a virágomat. De már egybenyitottuk a nappalival, van szőnyeg, karosszékek, rizslámpa. Így újabb 22m2 áll a vendégek és a látogatók rendelkezésére. Emellett már megint újabb képek kerültek a falakra. A hajdan gyönyörű üres falfelületek kezdenek telezsúfolódni. Ezt én egy kicsit sajnálom, mert van annak bizonyos bája, mikor az üres falat bámulod és csak rajtad áll, hogy mit is képzelsz oda. De tényleg otthonosabb így képekkel teleaggasztva a pécó. Na ennyit a lakásról.

Szombat este voltunk L.A. barátommal Exploited koncerten. Az első meglepetés az volt, hogy a belépőért 3900 forintot kértek. L.A szerint ma már luxus punk-nak lenni. Aztán a helységben 98% relatív páratartalom, és legalább 50C° volt. Mikor odaértünk akkor kezdett el szakadni. Mondtuk is, hogy nincs rosszabb az ázott punk-nál. Aztán kiderült, hogy van. Az ázott, izzadó punk. Mindenkiről dőlt a víz, a sör viszont meleg volt, és rettenetes lassan adták. Kissé pokol feeling volt. Örültem is ezerrel, hogy Kedvesem megkímélődött ettől az élménytől. – Ő ugyanis inkább otthon olvasta a Gyűrűk Urát. Viszont a koncertek alapvetően jók voltak. És legalább elmondhatom majd az unokámnak 2050-ben – ha addig nem pusztulunk ki mindahányan – hogy és még élőben láttam egy punk legendát. – Nem mintha ez érdekelné szerintem 2050-ben, és akkor is hazudhatnám, ha nem lettem volna szombaton ott a koncerten, pedig ott voltam.

 

--- 2002.07.11.  15:20 ---

Egyre több információ jelenik meg a nagy vágyamról a SonyEricsson P800-ról. Nem tudom, hogy csak egy hülye marketingfogásnak ülök-e épp fel, vagy tényleg jól látom a helyzetet és egy csodálatos zsebketyere+telefon születik. Mindenesetre nagyon várom, mert mikor megjelenik – addig is gyűjtök rá már jó előre – akkor egyszerre eladom a PALMom, a telefonom, és megveszem. Egyébként is ma jelentette be a Vodafone, hogy július 15-től átalánydíjas (2500Ft+Áfa/hó) KORLÁTLAN mobil internet elérést biztosít az ügyfeleinek. Ha év végéig nem vezeti be ugyanezt a Westel is, akkor az új telefonom bizony Vodás lesz, és le sem fogtok tudni szaggatni a ’netről, mert ingyé’ ott lesz a zsebemben állandóan. Na jó nem ingyé’ 2,5K-ért korlátlan csatlakozási idő, korlátlan letöltés, majdnem modemes sebesség bárhol. Matáv meg dögöljön meg az internet kedvezményeivel.

Egyébiránt tegnap sikerült egy jó csomó sittet lecsempésznem a kukákba, így már a jövendő hálószoba egész üres jellegű. – na jó kevésbé sufni jellegű. Este ezt a rendcsinálást fogom folytatni, meg egy kicsit takarítunk Kedvesemmel, míg nem jön P.B. barátom, hogy sakkozzunk.

Aztán holnap este megyünk a Csku családhoz vendégségbe. Ja és L.A. azt üzente, hogy szombaton The Exploited koncert lesz Csepelen. Azt azért meg kéne nézni. Hát egyelőre ennyi.

 

 

--- 2002.07.10.  14:58 ---

Ígéretemnek megfelelően tegnap dinnyét ettünk. De előtte még elkezdtem összepakolni a hálószobát. Illetve hazudok, mert még egyenlőre az a sufni, de ha egyszer kitakarítódnak belőle az építési hulladékok, akkor hálószobává lép majd elő, és dolgozó lehet a mostani háló-kupi szobából. Ezzel sietnem is kell, mert két hét múlva jön K.S.-E.K. családjogi entitás vendégségbe hozzánk angolhonból. Nekik meg nem ártana vendégszobát biztosítani. (Mégiscsak külföldiek, hadd lássák, hogy kis hazánkban is van ám szappan, villany, vendégszoba.)

Egyébiránt nem történt tegnap semmi érdekes velem, hacsak az nem, hogy M.A. befestette a hajamat, így most újra a régi szőkeségemben pompázom. Este már megint a sufni/hálószobát fogom pakolni aztán meg nyolctól nézem a kedvenc sorozatom a HBO-n (Elitalakulat). Tudom nem hangzik valami kihívásokkal teltnek, de nekem most elég. (Pláne, hogy az IKEA bevásárlásnak, a kirándulásnak és az adóságaimnak köszönhetően már megint mínuszos a számlám.)

 

--- 2002.07.09.  16:19 ---

A képek közé felraktam egy spékelt fotót a helyről ahol laktunk.

 

--- 2002.07.09.  15:45 ---

Nyaralni voltam. Jó volt.

Ha röviden akarnám elmondani az elmúlt hétvégémet, akkor csak ennyit kellene írni. Persze ennél jóval több történt, de vegyük sorjában.

Pénteken napközben voltunk az IKEA-ban, ahol egy kisebb vagyont hagytunk ott lakásfelszerelésekért. De most már vannak polcok a szoba falán, és két szuperpraktikus dohányzóasztallal is gazdagabbak lettünk. Meg még egy csomó mással is, de azokat hely hiányában most nem sorolom fel itt. Gyertek el és nézzétek meg.

Este M.P. barátom ünnepelte velünk a 29. születésnapját. Beszélgettünk egy csomót munkáról, csajokról, barátokról. Jó volt. Hiányzott már mindkettőnknek szerintem. – Máskor is várunk.

Aztán szombaton megpróbáltunk korán kelni, így fél tíz tájban már úton is voltunk Tiszaújváros és a csodálatos élményfürdő felé. Kettő tájt értünk oda, mert kerültük az autópályát, és nem nyomtam neki a dög melegben. Aztán jött a csalódás. Az élményfürdőről kiderült, hogy csak egy szebb strand – ha csak a medencéket nézzük – viszont árnyék, zöld fű, különleges vízi mókák még elvétve sem akadtak. Kicsit olyan ez az élményfürdőkkel, mint a lakóparkokkal. Minden élményfürdő, ahol víz van, és minden lakópark, ami nem panelház. Hát igen. Csalódás volt a város is – bár sokat nem láttunk belőle csak panelt. Emellett drága is volt minden piszkosul. Így fogtuk magunkat és kevesebb mint egy órás élményfürdés után elindultunk Tokajba a borok és a szőlő városába. Némi keresgélés után a Vaskó Panzióban szálltunk meg. – ami megérdemli az általam nyújtott ingyen reklámot, mert tényleg kellemes hely. Szombat este már nem is csináltunk mást, mint ismerkedtünk a helyi borkultúrával, és a várossal. Másnap délelőtt kibéreltünk egy kétszemélyes kenut, és föleveztünk a Bodrogon a forrásáig. Na azt azért nem, de egy holtágat felfedeztünk teljesen, ahol békákat, kiskacsákat láttunk – olyan közel voltak, hogy evezővel leüthettem volna őket, de Kedvesem nem hagyta. Ja és láttunk jégmadarat is. - nagyon kék az életben is. A megerőltető evezés után harcsahalászlé, majd döglés a strandon és úszás a Tiszában. – Aminek egyáltalán nem volt keserűmandula illata, tehát már nem ciános. Aztán megint evés, megint borozás, majd hétfőn irány Miskolc-Tapolca barlangfürdője. Ott némi frissülés, barangolás, barlangolás, napozás. Aztán megint autó, hármas út, kamionok, száguldás nyolcvannal, dög meleg. Viszont 5 azaz öt liter volt a fogyasztása a kocsimnak 600 kilométer alatt. Ez azé’ valami!

Aztán este P.B. barátom átjött, hogy telepítsünk windózt a gépére. Ezzel mi fiuk elszüttyögtünk egy darabig, míg Kedvesem otthon a lányokat látta vendégül.

Hát ennyi volt…

Ja út közben vettünk dinnyéket. Ma azt fogjuk enni.

 

--- 2002.07.04.  14:00 ---

Egyébiránt holnap és hétfőn is szabadságon vagyok. Remélem szép idő lesz, és strandolhatunk kedvünkre. Mindenkinek jó hétvégét, kevés forradalmat, sok pihenést, napsütést, vidámságot. Kedden jelentkezem kipihenten, képekkel, lebarnulva. Remélem...

 

--- 2002.07.04.  13:52 ---

Zsebforradalom van vagy mi, néhány barom reggel elállta az Erzsébet hidat. A rendőrök persze némi huzavona után letolták őket a hídról, erre most a Parlament előtt álltak rá a sínekre. Aztán majd jól csodálkoznak, ha átmegy rajtuk a villamos. Egyébiránt nem oly vicces, mert jobbszéles kollégáim telefonálgatnak, és már várják, hogy népfelkelés legyen a rohadt komcsik ellen. Ja igen szerintük a rendőrök is komcsik, mert nem állnak a tüntetők mellé, akik hősiesen védték a hidat és a nemzet érdekeit ezzel bénítva meg egy város forgalmát. Mindenki komcsi... Hiába mondtam, hogy a demokrácia egyik alapja, hogy a rendőrök és a tüntetők is be kell hogy tartsák a törvényeket. Kértek volna engedélyt. Válasz: - A rohadt komcsik úgy sem engedélyezték volna.

 Félelmetes, hogy nem a törvényeken (szabályokon) akarnak változtatni (pl.: Választási törvény - szavazatok újra összeszámlálása) hanem a rendszert - a szabályokat - akarják felrúgni. Leszarják a többség választását, elutasítják a demokratikus játékszabályokat, hisz ők tudják a Nemzet érdekeit.

A nap kérdése:

- Mit kezel azzal aki játék közben megkérdőjelezi, áthágja a szabályokat, ha nem neki kedveznek?

 

--- 2002.07.03.  13:52 ---

A nap képe. Csak felnőtt olvasóimnak.

 

--- 2002.07.03.  12:58 ---

Mégsem megyünk Horvátországba. Kedvesemnek esélye sincs rá, hogy megkapja az útlevelét, és csak haláleset illetve hivatalos kiküldetés esetén tudnánk gyorsítani a dolgon. Szóval nem lesz tenger, napfény, sült rákok kagylóval. Viszont szabadságra akkor is megyünk. Legújabb terv szerint irány a tiszaújvárosi Élményfürdő, meg Miskolc-Tapolca. Ahol barlang van, meg víz, meg ilyenek. Persze nem egy Krk, de lehet, hogy még sokkal jobb is lesz. – Remélem.

Tegnap egész nap kint szívtam először Patkányvárban, aztán az autósoknál. – Ekkor csúcsosodott ki a helyzet az útlevéllel. Utána hazafelé úton hívott anyukám, hogy kint ragadtak a budaörsi bevásárlóközpontban, és ugyan menjek már értük. Hát értük mentem. Aztán Kedvesem anyukásánál voltunk, akitől kaptunk egy videó készüléket. – életem első videója – Köszönet érte. Persze még nem volt időnk beüzemelni, csak a szintén tőle kapott virágokat ültette el Kedvesem, mert M.A-Cs.G. entitás várt minket vacsorára. Utána persze ott ragadtunk, így angolt sem tudtam tanulni. Ez ma estére marad, bár nem vagyok túl lelkes. Hát dióhéjban ennyi.

Ja, felraktam képeket a hétvégi melegfelvonulásról.

 

--- 2002.07.01.  14:43 ---

Kedvesem kérésére belinkelem az alábbi oldalt : Unicef.hu. - Hogy mire nem képes az ember szerelemből.

Kérlek nézzétek meg, mert szép oldal, és bár nem vagyok egy szociálisan érzékeny lény, de még én is belenéztem.

Szóval legyen ez a nap linkje. Tégy egy klikket a gyerekekért!

 

--- 2002.07.01.  14:19 ---

Hülye szolgáltatóm már megint nem szolgáltatja az oldalamat a nagyszámú látogatók gyülevész hordáinak. Mi lesz így? Én nem vállalok felelőséget, ha forradalom tör ki emiatt. Kisebbért is ontottak már vért...

Na mindegy én azért mint jó krónikás lejegyzem a hétvégémet.

Pénteken úgy volt, hogy nagy csapattal megyünk ki a Felvonulási térre hallgatni a magyar alternatív zenei élet krémjét. De aztán mindenki elmaradozott, és így csak B.K. barátnémmel hármasban mentünk a tömegbe, ami szintén elmaradozott a nagy szél és esőre álló idő miatt. Mi sem bírtuk soká, így átmentünk - immár G.D.-vel és barátnőivel  gyarapodva - a Szimpla kertbe, ahol is volt világmegváltás a bálnák kipusztulását illetőleg, aztán szakmai szimpózium, és sok sör, meg a többi most nem jut eszembe. El is tartott az este vagy fél kettőig. Mindenki bánhatja, aki inkább otthon punnyadt. Aztán szombaton nem túl korai ébredés, majd a foci VB legjobb meccse  (Török-Kóreai 3:2 csak az utókornak.) Délután Kedvesemmel és Cs.G.-vel kimentünk a Meleg felvonulásra - amiről készítettem egy csomó képet, de leghamarabb holnap tudom előhívni. A felvonulás keretében elgyalogoltunk a Felvonulási tértől egész a Ferenciek teréig. Én személy szerint az elmúlt fél évben nem sétáltam ennyit mint most a melegekért. - Szóval szedjék össze magukat. Utána este felé közös vacsora H.R-ék tiszteletére. Ott már igen csak fáradtak voltunk mindketten Kedvesemmel. - Fárasztó a kiállás a melegekért - Így viszonylag hamar, és gyorsan leléptünk éjfél körül. Vasárnap megint meccs, meg angol tanulás, aztán látogatás Kedvesem pótanyukájánál, majd otthon pihenés, TV bámulás, egymás bámulás, majd alvás gyorsan.

Ma reggel Patkányvárban kezdtem, este pedig angolt kell tanulnom. Hát ennyi, ha történik még valami, mielőtt elmegyek haza, megírom, és mindenki olvashatja, ha a szolgáltatóm teszi a dolgát és szolgáltat végre.

 

 

 Régebbi hírek

2002 június, 2002 május, 2002 április, 2002 március, 2002 február, 2002.január

2001. december

_____________________________________________________________________________

Vissza