http://yoscha.hu    "Tények feketén-kéken"

2002.08

_____________________________________________________

 

--- 2002.08.30.  15:34 ---

Hát úgy érzem véget ért a munkám mára. Maradhatnék még, de nincs kedvem. Kedvesem munka után egyébként is megy kocsmázni a munkatársaival, én meg inkább előbb hazamegyek, és szöszmötölhetek, vagy elmehetek görizni, vagy még nem tudom.

Az bizonyos, hogy holnap lesz a tűzijáték, meg Kedvesem öccsének a születésnapja is. Ma estére akart valamit szervezni Ibusz, de hogy mi lesz belőle még kiderül. Na én megyek... Mindenkinek jó hétvégét.

 

--- 2002.08.30.  11:36 ---

Tegnap loptam egy Kaiser’s bevásárlókocsit. Illetve ez így ebben a formában nem fedi a valóságot, de tény, hogy most a konyhánk dísze a tökéletes állapotban leledző bevásárlókocsi. Kicsit aggódom, mert csak miután hazatoltuk Kedvesemmel, jutott eszembe hogy az egész kerület be van kamerázva, így biztosan én is meg lettem örökítve a kocsival.  Szóval a helyzet az, hogy a tegnapi program alaposan borult, mert nem mentünk moziba, hanem inkább J öccse jött át hozzánk. Míg ő a nővérével beszélt az élet nagy dolgairól, fiúkról, lányokról, jövőről, addig én Cs.G-ék mosógépét segítettem javítani a szomszédban. A mosógép túlélte a beavatkozást, - és még meg is javult – Kedvesem és öccse megbeszélték a frankót, ezután végre vacsorázhattunk. Mikor Öcs elindult hazafelé, mi elkísértük a Kaiser’s melletti trolibuszmegállóhoz.  Mikor felszállt vettem észre, hogy ott árválkodik egy bevásárlókocsi a bolt előtt. Olyan magányosnak tűnt egyedül a parkolóban… Gondoltam befogadom pár napra…

Hát így lettem boldog gazdája egy bevásárlókocsinak. – Egyébiránt el sem hinnétek milyen nagy is egy normális lakáshoz képest. És mennyit eszik… Szerintem kitüntetést érdemelnék, hogy befogadtam…

 

--- 2002.08.29.  11:57 ---

Na kialudtam magam.

Tegnap este végre a punnyadás volt maga. Ugyan P.B barátom felugrott egy negyed órára beszélgetni, de aztán nyolc körül le is lépett: Ekkor megnéztük - néha kicsit félálomban - a Blöff című nagysikerű filmet. Majd egy kis közös IKEA katalógusnézegetés elheverve a franciaágyon, majd egyszer csak, hipp-hopp váratlan elalvás tíz óra előtt. De a váratlan az tényleg váratlan volt, mert egyikünk sem vetkőzött le, nem mostunk fogat, és fogalmam sincs róla, hogy ki és mikor kapcsolta le az olvasólámpát. Talán az ufók. Mondanom sem kell, hogy frissen ébredtem.  :)

Ma este talán elmegyünk moziba, mert hónapok óta nem voltunk, bár anyagi helyzetem elég szűkös. Aztán pénteken T.I nyelvvizsgázik, és össze akarja rántani a niggereket is, hogy találkozzunk már közösen, mert tényleg nem voltuk legalább ezer éve sehol együtt.

Ja igen tegnap este beszéltünk A.Zs barátommal, és meghívtam vacsorázni szerdára. – Csak el ne felejtsem majd! Mert biztos hülyén venné ki magát, hogy se vacsora se semmi.

 

--- 2002.08.28.  11:01 ---

Na Góliát szétcsapta Dávid (nem Beckham) fejét egy bazi sziklával, miután az egy kaviccsal megdobta, ahogy az a Nagykönyvben nincs megírva. Nem is lehetett másra számítani. Persze az öt-null soknak tűnik, de a két csapat között nagyjából ennyi a különbség. Illetve a különbség alapján 10-0 vagy akár 20-0 is lehetett volna, de minden erejét összeszedte a ZTE, és csak ennyire vesztett a vérdühös MU ellen. Akiket már kéthete cukkoltak, hogyan kaphattak ki a kimondhatatlan nevű klubtól, melynek éves költségvetése nem éri el David Beckham egyhavi bérét. Na mindegy. Tegnap közösen néztük a meccset. Volt sör, pattogatott kukorica, tötyi, szotyi, ropi.

Ma nem tervezünk semmi programot. Próbáljuk behozni a lemaradásunkat a kettesben töltött órák számát illetőleg. - Hát ezt megmondtam!

Most dolgozom tovább, mert abban is némi lemaradásom van.

 

--- 2002.08.27.  12:49 ---

Most értesültem, hogy a Kolumbiai Kapcsolatunk már a reptéren van. Érdekes, tegnap beszélgettünk vele talán először igazán jót. Mi lett volna, ha már az első napokban tudunk ilyen jól elbeszélgetni? Ki tudja. De most úgy érzem, hogy szívesen kérdezném még pár dologról. Kicsit olyan érzés, mint gyerekkoromban az úttörő táborban, ahol mindig csak az utolsó egy-két napban kezdtem el élvezni a dolgot, akkor meg hirtelen haza kellet jönni.

Kedvesem ma kiolvasta a Gyűrűk Urát. Most ő is letört egyfelől, hogy a Kapcsolattal pont most alakult ki kapcsolatunk, másfelől, hogy véget ért a könyv amit nagyon szeretet.  Ez egy ilyen nap...

Bizonyára kissé letörtek leszünk este, mikor a Manchester United fogadja otthon a ZTE-t, és nagyon eltökélték, hogy kiköszörülik a két héttel ezelőtti vereség csorbáját. Szóval valószínűleg most megmutatják, hogy Dávidnak nem sok esélye van Góliáttal szemben, ha az túlélte az első csapás meglepetését.

Hát nagyjából ennyi...

 

--- 2002.08.26.  15:42 ---

Na néhány szó a hétvégéről...

Pénteken többen elindultunk, hogy elvigyük a Kolumbiai Kapcsolatot fürdőbe. Mikor odaértünk kiderült, hogy hatalmas Roxy Rádió party van ott több ezer emberrel. Nem is mentünk be, hanem felültünk e Gellért-hegy oldalába, és elkezdtük meginni a borokat, melyet B.J-ék hoztak magukkal. Vidámabb hangulatban jutottunk el a Rácz Kertbe. Ott is ezren voltak, mert a bezárás előtti utolsó estét tartották. - egyébiránt hangulatban tényleg ez volt a nyárbúcsúztató hétvége. Egyszóval ott sem volt hosszabb maradásunk - bár a Kol.Kapcs. felfigyelt a magyar fiuk jóképűségére, és maradni akart volna még, de elrángattunk a Szimpla Kertbe. Persze ott sem voltak kevesen, de legalább a porba le tudtunk ülni meginni pár sört.  Kol.Kapcs. itt  - csajom hathatós segítségével - megismerkedett a hely legrondább brit hímjével. Mi ekkor leléptünk hányni, aludni, de ő maradt reggelig, és a Cha-cha-cha-ban mulatott.

Szombaton nehezen indult a nap, pedig J. gulyáslevest igért többeknek ebédre, de előtte el kellett mennünk cuccokért a piacra. Némi hánykolódás után a Lehel csarnokban kötöttünk ki. Kívülről tényleg szokni kell, de bent teljesen jó. Piac is, csarnok is, modern is, hagyományőrző is, és még olcsó is. - Olyan savanyú pepperónit vettünk, hogy azóta is csíp, ha csak rágondolok...

Az ebéd valamikor fél három tájt kezdődött. Átjöttek B.J-Gy.Z és  M.Á-Cs.G is. Mi adtuk a levest. M.A a túrós tésztát. A "könnyű" ebéd után kivillantunk a Budapest Parade-ra. Ott készítettem pár képet, és nem éreztem különösebben jól magam. - Hiába ez a huszonévesek bulija. :) Aztán jól elfáradva hazazuhantunk. Kedvesem és Kol.Kapcs. bealudt, én valami TV-t néztem. Persze nem volt vége a napnak, mert nyolcra mentünk a Gellértbe - ha már pénteken elmaradt. Most jó volt. Nem voltunk ötvenen se, a medence partján bóléztunk, és fejeseket ugráltunk a hullám medencébe. Aztán gyors hazatérés, és alvás megint.

Vasárnap feltűnően semmit nem csináltunk. Nem mentünk sehova, csak pihentük az elmúlt két napot, és vártuk, hogy végre csak ketten lakjunk a pecóban.

Kol.Kapcs. holnap délben megy el. Ma még tartunk neki egy kicsi vacsorát, ha nagyon akarja el is visszük valahová. Aztán végre vége a vendégeknek nálunk. Jöhetnek a pihentető hétköznapok, mikor lehet olvasni délután, vagy kimenni estefelé a ligetbe, vagy szeretkezni a "tények" helyett, vagy takarítani csöndesen dudorászva a WC-t, vagy sakkozni, vagy csak nézni a TV-t.

Szóval ilyenek: Ősz, meleg tea,  nyugalom. - Már csak egyet kell aludni.

 

--- 2002.08.24.  16:10 ---

Na megint el telt egy nap...

Este valószínűleg elnézünk a Gellértbe fürdőzni, bár túl nagy kedvem nincs hozzá. Aztán meg holnap a Budapest Parade, ahol is a Magyar Narancs kamionjára mehetünk fel táncolni, bulizni.  Kicsit kételkedem a tánctudásomban, illetve abban, hogy mennyire lesz jó nekem, ha egy fél délutánt végigtáncolhatok egy kamion tetején az Andrássy úton. De hát a kihívásoktól szép az élet.

Most nincs kedvem többet írni. Majd hétfőn. Mindenkinek jó hétvégét.

 

--- 2002.08.23.  16:45 ---

Úr isten, ma még semmit sem írtam ide, és már mindjárt öt óra, és mehetek a kedvesemért. Igazából ma elég pörgős volt a nap eddig, és nem is történt semmi érdekes tegnap.

Ja egy azért fontos. Szombaton Budapest Parade. Mindenki jöjjön el, én ott leszek és majd fényképezlek titeket a kamionról....

 

--- 2002.08.21.  16:00 ---

Már csak egy óra, és letelik az év legrövidebb munkahetének első napja. Aztán mehetek isten hírével világgá, vagy legalább haza. Ahol vár a Kolumbiai Kapcsolat. Pedig jó lenne már csak Kedvesemmel lenni kettesben, zárt ajtók mögött. Ehelyett feltehetőleg megyünk majd valahová este, hogy lássa az (éjszakai) életet. De legalább kialudtam magam.

 

--- 2002.08.21.  13:28 ---

Először is felraktam néhány képet az árvízről, - ahogy én láttam - meg még egy párat a hétvégi kirándulásról. Nézzétek csak. Sajnos nincs minden megörökítve, pedig megérte volna, ha viszek gépet péntek este a Gellért fürdőbe, ahol L.A-t ünnepeltük heves esőzés, és némi sarkvidéki időjárás társaságában. Mivel talán ha húszan voltunk a fürdőben. - Mindenki mást elriasztott az időjárás. De azért jó volt. Kolumbiai Kapcsolat megismerkedett az Unicummal, és rögtön négyet abszorvált is. Így vidáman telt az este.

Aztán másnap elmentünk katasztrófaturistáskodni a Dunakanyarba. Szentendre szép volt. - már amennyi kilátszott a homokzsákok közül. A helyiek lázasan hordták a zsákokat, és nem kedveltek túlságosan minket a fényképezőinkkel egyetemben. Viszont az egyik kis utcában találtunk egy zsidó imaházat és múzeumot, ahol jelentős időt töltöttünk a helyre felügyelő gondnok, idegenvezető, vallási tanácsadó néninek köszönhetően. Aztán egy lángos következett Szentendre legjobb és leghangulatosabb lángossütőjénél. - Így legalább Kol.Kapcs. megismerkedhetett a tradicionális magyar "fast food"-dal is. Utána megpróbáltunk eljutni Visegrádra, de a folyó (és néhány rendőr) utunkat állta. Fordulhattunk vissza, hogy a hegyeken keresztül közelítsük meg Esztergomot. Ott is elég nagy volt a víz - a képek többsége onnan való - de uralták a helyiek, sőt még vásári mulatságokra is jutott erejükből ahol kézművesek és egyéb furcsa szerzetek voltak Kol.Kapcs. legnagyobb örömére. Hihetetlen. Naponta két-három tekercs filmet képes elkattingatni. Szóval olyan mint a japán turisták. A sildes fejpántjával, és az állandó fényképezésével. Még véletlenül sem olvad bele a tömegbe. Hacsak nem egy turista csoport közepébe keveredünk. De hát érthető. Ide jön egy ismeretlen kontinens ismeretlen országába. Valószínűleg életében egyszer és utoljára. Minden épület, minden szobor egzotikus számára, és meg is akarja örökíteni az élményeit az otthon maradók nagy örömére. Egyszóval tipikus turista, de ezt szeretjük benne.

Vasárnap Székesfehérvárt és Veszprémet jártuk be. - Kedvesem szerint azokat is csak végigrohantuk mint a turisták. (Ebben bizonyára teljesen igaza is volt.) Este elmentünk a Füredi Borhétre, hogy a Magyar és a borkultúra rokonságát, kapcsolatát, azonosságát mutassuk be a Kapcsolatnak példákon keresztül. Például Olaszrizling, Tramini, Furmint, stb... 

Hétfőn Tihany, Füred, Almádi következett, majd kerti partyra voltunk hivatalosak M.A-Cs.G családhoz. Aztán tegnap elmaradt az augusztus 20-i tűzijáték. Emlékeim szerint ilyen legalább harminc éve nem volt. - Annál régebbre nem emlékszem. Így bár fél háromra visszaértünk Pestre, mégsem mentünk sehová, mert Kolumbiai Kapcsolatunk bepunnyadt, és a vacsorára alig voltunk képesek felverni. Aztán meg én punnyadtam be, így sikerült jóval több mint 12 órát aludnom.

 

 

--- 2002.08.16.  15:50 ---

Tegnap sárgaborsót etettünk a Kapcsolattal. Én személy szerint három tányérral ettem, mert nagyon ízlett, és az egyik kedvencem is. Ennek hatására az este további részében mozdulni sem bírtam. A főzelékre velünk tartott a Cs-M család, de ők még mindig valami dögvésztől szenvednek, így hamar leléptek. Aztán beállítottak Gy.Z és B.J akik egy gyümölcs prést, vagy gyümölcscentrifugát, vagy valami hasonlót vettek a WestEndben és mutogatták nekünk a harci droidra hajazó készüléket. Aztán én  - J-vel és a Kol.Kap.-al egyetemben -  bepunnyadtam, és barátilag kidobtam a Gy-B párost, hogy most már aztán késő van. (21:40) Tízkor már aludtunk is...

Ma Patkányvárban kezdtem, aztán másik ügyfél, most meg a gyár. Este megyünk L.A-t ünnepelni a Gellértbe éjszakai fürdőzéssel. Mivelhogy:

Ma van L.A barátunk harmincadik születésnapja. Most már nem hivatkozhat arra többé, hogy meggondolatlan huszonéves... De azér' egy tortát megérdemel.

Ja egyébiránt meg jön az év leghosszabb hétvégéje, mikor is katasztrófa turistáskodni  fogok, a Dunakanyarban, a Balatonon, majd itt Pesten is.

Mindenkinek kellemes hétvégét, és nagyon jó szórakozást a töltéseken.

 

--- 2002.08.15.  10:56 ---

Tegnap a varázslatok napja volt. A Zalaegerszeg 1-0-ra megverte a Manchester United-et, ami csoda. Vagy legalább is nagyon közel áll a csodához, illetve a hatalmas mázlihoz. Persze ez az eredményen csöppet sem változtat. Legalább két góllal kell többet rúgnia otthon az MU-nak, ha tovább akar jutni. Persze erre továbbra is minden esélye meg is van, de akkor is jó volt a meccs, és elismerésre méltó a ZTE. Úgy is döntöttem, hogy mostantól fanatikus ZTE drukker leszek. :)

Egyébiránt kisseb buli kerekedett a meccs után, amit eleinte csak P.B. és Cs.G. barátunkkal közösen néztünk, de aztán  félidőre megjött P.B. kedvese is, majd a gól után Cs.G. felesége és Sz.V. is átjött ünnepelni a szomszédból. Én ugyan vettem elég sok sört a meccs alkalmából - reménykedve, hogy annyit mégsem iszunk meg P.B-vel kettesben, és még marad is - de úgy tizenegy tájt, újabbakat kellet hozni. - Hiába a népes sokadalom. :)

Ma reggel hívott keresztapám, hogy tud szombatra három jegyet szerezni Esztergomba az István a Királyra, de percekkel ezelőtt közölte, hogy szorri, de csak péntekre (Attila az isten kardja), vagy vasárnapra (Veled Uram) van már jegy. Így sajnos Kolumbiai Kapcsolatunk nem fog megismerkedni a népszerű szerzőpáros remekével. Péntek és vasárnap meg nem jó, mert akkorra már más programok vannak betervezve, és a fent említett két másik mű nem is hoz lázba. - Tudom kultursznob vagyok.

 

--- 2002.08.14.  16:53 ---

A varázslat sikerült, mehetek nézni a MU - ZTE meccset. vagy ZTE - MU? Mindegy P.B. barátom már bejelentkezett, hogy együtt némi sörök társaságában élvezzük a nagyok játékát a mégnagyobbak ellen.

 

--- 2002.08.14.  10:49 ---

Gyors leszek, mert egyik ügyfélnél fejreált a rendszer, és én vagyok az ügyeletes, tehát nekem kell kimenni varázsolni. Tényleg varázslás lesz, mert az adott programot nem igazán - igazán nem - ismerem. De hát ezért (is) fizetnek.

Amúgy nem sok minden történt. Kolumbiai Kapcsolatunk tegnap Kedvesemmel bejárta gyalog fél Pestet, ezért már tíz előtt úgy döntött, hogy neki aludnia kell. Utána még átnéztünk a M-Cs családhoz, de éjfél előtt már alvás volt.

Elvileg csütörtök este lesz valami a West Balkánban. Hogy pontosan mi arról fogalmam sincs, de - ha információim helytállóak - akkor többen megyünk oda mulatni. Aki csak akar az jöjjön. Hát körülbelül ennyi...

Ja igen, hogy jól teljen a napod:

- Mi a medvesajt?

- Brumm a Tejbe!

 

--- 2002.08.13.  12:41 ---

Mély megrendüléssel, és gyásszal kell megosztanom mindenkivel, hogy négy évnyi sikeres és boldog élet után elpusztult Alba a világító nyúl. Aki némi mélytengeri medúza géneknek köszönhette sejtelmes fényét az UV lámpák alatt. Élhetett volna még körünkben az első művészi célokból alkotott génkezelt állat. Részletek itt...

 

--- 2002.08.13.  11:33 ---

Megjött a Kolumbiai Kapcsolat, és még ajándékot is hozott. A várakozásokkal ellentétben nem egy kiló kokaint, hanem egy Shakira CD-t. Véleménye szerint az az egyetlen jó és eladható terméke hazájának. Tény, hogy az ifjú hölgy többszörös platinalemezes, és milliós tételekben veszik a lemezeit, - de azért valljuk be őszintén - még mindig nem az a fő exportcikke Kolumbiának. Na mindegy én ezért örültem.

Megérkezése örömére vendégül láttuk némi csirkepaprikással, és koviubival. Gondoltuk, már az első nap tudja meg mi is az a magyar konyha. Mégiscsak hozzá kell szoknia a helyi ízekhez, ha nem akar minden nap McDonald's-ban étkezni. Aztán elmentünk megnézni a Felvonulás térre a "Földünk a magasból" kiállítást. De mivel Kol.Kap. magával hozta az általa is utált londoni időjárást, ezért a kiállítás felénél hazakergetett a folyamatosan szemetelő eső és a hideg.

Ma Kedvesem a közlekedés szépségeit fogja bemutatni neki a városban, mivel számára újdonság a trolik látványa, és kissé összezavarta, hogy a budapesti metrótérképen csak három vonal látható. Ő mindenáron metróval akarta megközelíteni az otthonunkat. Hiába magyaráztuk, hogy Pesten inkább a villamos vagy a troli a divat. Szóval ma ezt fogja élőben megtapasztalni.

Ja igen. Keresztapám új munkahelye - hogy is mondjam csak - szóval, hát, mit szépítsem a Defend Kft lett. Igen... Bevallhatom majdnem padlót fogtam. Az a cég mely K.Z. barátomat titkos és illegális eszközökkel megfigyelte, - az ügyészség többször is kihallgatta K.Z. ez ügyben - az a cég, amely minden minisztériumot, és állami vállalatot pályáztatás nélkül véd, - még addig, míg újra meg nem pályáztatják ezek védelmét - szóval AZ a cég. Persze mióta Földi ment, és Csintalan is csöndben van, azóta lecserélték a teljes vezérkart. Így kerülhetett Keresztapám is a képbe. Rendes fizetést kap, meg telefont, meg  hat hónap a felmondási idő, szóval neki ideális. Nem is hibáztatom érte. De pont annál a cégnél...

 

--- 2002.08.12.  16:05 ---

Hihetetlen, hogy ennyi pihenés után már semmi kedvem nincs dolgozni. Azért ez már tényleg ciki... Viszont nagy szabadidőmben ma kicsit javítgattam az oldalon, és pár képet is elhelyeztem a megfelelő helyen.

Még egy óra, aztán mehetek Keresztapámhoz, aki valami titokzatos állást kapott - lehet, hogy titkos ügynök lett, vagy igazgató egy olajcégben, vagy szakképesítés nélküli nőgyógyász, vagy nem tudom - de estére kiderül. Utána meg találkozás a Kolumbiaiak Képviselőjével.

Remélem hogy ajándékot...

 

--- 2002.08.12.  12:01 ---

Újra itt vagyok...

Először is minden barátomtól elnézést kell kérnem, hogy az utóbbi hetekben hanyagoltalak titeket. - mármint akiket hanyagoltam. De az igazság az, hogy eléggé fárasztó volt számomra az elmúlt időszak. Persze most is érdekes idők jönnek, mivel ma érkezik a Kolumbiai Kapcsolatunk, de erről majd később...

Szóval kezdjük az elején. Mikor szabadságra mentem utána pár napig még velünk voltak ángélusok. Persze én már könnyen voltam, mert nem kellett bejönnöm kilencre a gyárba. Szegény J szívott csak. De így is kimentünk a szigetre, és pörögtünk elég sokat. Aztán múlt hét vasárnap nővéremékkel elindultunk keletre, hogy felderítsük a Tisza hazai forrásvidékét. Meg sem álltunk egészen Tiszabecsig. Ott éjszakáztunk a kempingben. Aztán másnap fürdés a folyóban, majd délután háromkor jött a nagy elhatározás, hogy itt bizony nem maradunk tovább. A teljes sátortábort sikerült összecsomagolnunk 20 perc alatt, és indultunk nyugatnak a civilizáció felé. Először Gergelyugornyán próbálkoztunk, de ott durva balatoni árak és mégdurvább  hangulat fogadott. Így továbbálltunk Tokajra, ami már megint nem okozott csalódást. - Mármint amíg nem ért el minket is az eső, a felhőszakadás és a világvége. De addig legalább egy napot tudtunk strandolni, és a egy napot evezni a Bodrogon. Aztán már csak esett, zuhogott, megint esett, megint zuhogott. Így Kedvesemmel pénteken leléptünk, és a Miskolcot elöntő felhőszakadást élőben megtapasztalva hazamenekültünk a legalább száraz lakásunkba. Aztán már nem sok történt. Szombaton próbáltuk szárítgatni a szétázott sátrat és egyéb értékeket. Vasárnap pedig rajtam volt a világvége hangulat, hogy ma már megint a szalag mellet kell dolgoznom egész nap. Hát körülbelül ennyiben foglalható össze két hét...

Mint a bejegyzés elején említettem ma este érkezik a Kolumbiai Kapcsolatunk. Ő Kedvesem régi barátnője még Londonból, aki most szeretne megismerkedni szép hazánkkal.  Angolul fenntartásokkal beszél, viszont a spanyolt nyomja anyanyelvi szinten. :) Így mindenkinek ajánlható a vele történő találkozás, aki szeretne elmélyülni a kolumbiai(angol) dialektusban. Meg aztán szeretné is megismerni a magyarokat. Szóval kalandra fel!

 

--- 2002.07.29. - 2002.08.12. ---

Most épp megérdemelt szabadságomat töltöm augusztus 12-ig.

Utána olvashatsz rólam megint, de addig is be kell érned

a régebbi hírekkel.

 

Régebbi hírek:

2002 július, 2002 június, 2002 május, 2002 április, 2002 március, 2002 február, 2002.január

2001. december

_____________________________________________________________________________

Vissza