http://yoscha.hu  "a hiteles forrás"

2002.06

_____________________________________________________

 

--- 2002.06.27.  16:46 ---

Péntek este Emil Rulez, Quimby, Kispál koncert lesz a Felvonulási téren. Mindenkit szeretettel várok rá. :) Ja vasárnap meg Joe Cocker ad koncertet. Nem egy nagy szám az öreg, de ingyé' még a Modern Talkingot is megnéztem...

Viva la'Budapesti Bucsu!

 

--- 2002.06.27.  11:46 ---

B.J. barátnénk elküldte a legfrissebb fotókat R.I.-ről. Mindenki megismerheti a legújabb generációt.

Tegnap csöndben otthon punnyadtunk, mert nagyon hónap vége van, és nagyon megroggyant a pénzügyi helyzetün az előző hónapok építkezése, költözködése miatt. Tehát most a pénteken érkező fizetésemre várunk. Addig csak lazán otthon olvasunk, tévézünk, ahogy azt az öregek és a szegények teszik. Ma este viszont megyünk Kedvesem bicikliét elhozni barátnőjétől, aki eddig őrizte. A hírek szerint új gumik kellenek rá, de ha azon túlvagyunk, akkor akár már szombaton kerekeken mehetünk ki a Meleg felvonulásra a Felvonulási térre.

Most megint sokat kell dolgoznom, és holnap Patkányvárba kell kimennem délelőtt, de talán még jelentkezem a hétvége előtt.

 

--- 2002.06.26.  15:02 ---

Fél öttől a nagy tárgyalóban megtekinthető a film a gyári hétvégéről. Még nem biztos, hogy érdekel. Aztán valami vacsora, meg party, de az tuti, hogy nem izgat. Nem is megyek el rá. Viszont ami a tegnapi nap híre:

Megszületett R. I.

Gratulálunk neki meg persze a szüleinek. Érezze kellemesen és otthon magát evilágban.

Ja igen. Másik hír, hogy H.R-?.J a hétvégét kis hazánkban töltik. Szombatra bejelentkeztek, hogy a városban sz6eretnének lazulni valahol. Lazulásban jó vagyok. Na megyek vissza írni az irattárakról, mert abban még nem vagyok jó, de mostantól ez a feladatom.

 

--- 2002.06.26.  09:13 ---

Tegnap annyira dolgoztam, hogy el is felejtkeztem róla, hogy van az oldalam, így bejegyzés sem történt. Bocs. Majd ma. De most megint dolgoznom kell...

 

--- 2002.06.24.  15:43 ---

Évszázados melegrekord. Hiába nyomatja a légkondi ami a lelkén kifér, még így is izzadok. Előbb kimentem a folyosóra, és ott csapott csak meg a pokol igazi hője. Nem akarok kocsiba ülni, vagy hazamenni, vagy bárhova. Jó nekem itt a viszonylagos hűsben. Este tanulhatok angolt ezerrel. Pedig szívem szerint valami kerthelységben múlatnám az időt. Például ahogy tegnap, tegnapelőtt tettem lent Jászszentandráson - ami nem szerepel a magyar weben, így nem tudok mit ide linkelni - a strandfürdő területén elhelyezkedő kerthelységben. Ahol is 180HUF volt a könnyű, de annál hidegebb sör, amit nővérem pasijával fogyasztottunk is jószerivel. Aztán egy kis úszás (lubickolás) majd a nagy ijedségre még egy sör, majd este szalonnasütés, sör, pihi. Le is égett a vállam kissé a nagy napozásban. Kedvesem teljesen beleszerelmesedett az ottani világba. Semmi rohanás, semmi stressz, közvetlenül a fáról szedhető gyümölcs, strand, napfény. Itt meg csak az afrikai meleg. Brrr...

Ja igen, nézem itt az előző bejegyzésemet. Az még csütörtökön és ígértem infókat Bankomról. Tehát pénteken voltam a Legmagyarabb SZtrádAgyáRban (LegSzar). Mellette van a bankom egyik kirendeltsége, ahol közölték velem először, hogy teljesen jó a kártyám. Aztán mikor látták, hogy pusztán csak pénzhez nem tudok jutni vele, akkor végre elkezdték keresni, hogy mi is lehet a baj. - Ezért egy csöppet sem haragszom, mert én sem hiszek a júzernek, míg magam szemével nem látom. - Szó ami szó végül is megtaláltuk a gondot. Egy számlalevelet nem tudtak kézbesíteni nekem, mert pont cserélték a ház összes postaládáját, így nem volt hova dobni a levelem. Ez olyan nagy gond - mármint hogy nem kapok meg egy levelet - hogy inkább letiltották a kártyámat. Logikus...

Aztán péntek este rohanás Tescoba, bevásárlás, majd nyolcra jött a Csku család, akikkel hajnali kettőig (nagyjából) építettük a barátságot több üveg bor társaságában. Ez olyan jól sikerült, hogy kedvesem alig tudott felébredni, és rosszul is lett lefelé az autóban. - valójában csak mellette.

Ma még nem tudom mit is szeretnék. Angolt kell tanulnom, de ANNYIRA nincs kedvem. Meg meleg is van. Évszázados. Persze csak idén, mert melegszünk, és jövőre megdöntjük ezt a rekordot is. Talán ki kéne vándorolnom Lappföldre.

 

--- 2002.06.20.  16:33 ---

Bankom szerint  megcsinálták a kártyámat. Már tudok telefonon és 'neten keresztül is átutalni, már csak a pénzfelvétel nem műxik. - Szerintük ez így rendben is van, de engem egy kissé aggaszt, hogy hogyan jutok lóvéhez mielőtt A.Zs.-vel találkoznék hatkor.

Holnap a 'Csku család jön hozzánk vacsorára. - Kedvesem szervezi. Meg holnap jó lenne vásárolni is mert hétvégénket Keresztapámék telkén töltjük, és nem árt vinni nekik valamit. Szóval légyszi-légyszi gyógyulj meg bankkártyám!

Tényleg holnap nem is leszek bent a gyárban, mert megyek ügyfélhez egésznapra. Szóval véleményem szerint ez az utolsó bejegyzésem a héten. Pesten legközelebb vasárnap délután leszek. Szóval jó hétvégét.

Ja! Mostantól számított két hét múlva megyünk Krk-re. (Csak meglegyen addigra a Kedvesem útlevele! Ja és persze nekem bankkártyám.)

 

--- 2002.06.20.  11:52 ---

Tegnap végül is nem voltunk sétálni, viszont helyette végre megnéztük a Final Fantasy-t én ugyan már láttam, de az egyik kedvencem. Maga a történet nagyon jó, a grafika meg egyszerűen csodálatos. Szerencsére a többieknek is tetszett. Utána elrohantam haza. - Olyan elrohanós hangulatban voltam. Persze ez még nem volt az este vége, mert utána B.J. ajánlatának megfelelően megnéztük a Mementót a HBO-n. Az is jó film. Na ennyit a kultúráról.

Tegnap jócskán megszívtam. Ugyanis pár napja befagyott a palmom, és a szupertitkos bankkártya adataim menthetetlenül elvesztek. (Szegény jó-öreg Psion sosem hagyott így cserben.) Lényeg a lényeg, hétfőn bementem a bankom egy fiókjába, ahol is új TPINt kértem. ezt meg is adták, de valamit csúnyán elrontottak, mert azóta nem működik a kártyám. Ami meg kellemetlen egy olyan embernél, aki szinte sosem hord magánál bankókat. Most intézkednek a banknál - azt ígérték mindjárt visszahívnak - hogy működjön a PIN, TPIN, EPIN számom, és nem mellesleg tudjak már felvenni pénzt, mert kezd nagyon kevés lenni a tárcámban. Szóval most itt tartok. Ha fejlemény fejlődik, leírom.

Most jut eszembe, nem soká kell egyik kolléganőmnek a mosógépét felcipelnünk a negyedikre, mert új albérletbe költözik itt a gyár tőszomszédságában. És ő ne képes rá. Utána meg egy másiknak kell dobozokat elszállítanom, mert ő is költözik. Lehet, hogy inkább költöztetővé kellene lennem.

Este hatkor találkozom A.Zs. barátommal, hogy beszéljünk fociról, nőkről, munkáról.

 

--- 2002.06.19.  15:49 ---

Nagyon nincs kedvem dolgozni, de még itt kell maradnom legalább egy órát.  Tegnap este Aktivitiztünk Cs.-M. K.-K. családokkal. Persze a pasik nyertek. Aztán hamar elaludtunk. Ma a jelek szerint este a Lizsébe nézünk ki. Vagy még nem is tudom. B.J. ajánlott valami filmet ma a HBO-n tíztől.

 

--- 2002.06.19.  11:17 ---

Miniszterelnökünk '77-82 között kémelhárító tiszt volt. Nem ügynök, nem besúgó. Persze akik utálják azoknak mostantól örökre spicli marad.

Vagy az is lehet, hogy megbocsátják neki, ahogy megbocsátották Csurkának, és megbocsátották Torgyánnak, akik a III/III ügynökei voltak. Nem kémelhárító tisztek, spiclik.  Persze ők a Nemzet érdekében súgtak be, MP viszont biztos idegenszívű volt mikor próbált dolgozni más országok hírszerzői ellen. A mocsok. Ahelyett, hogy a barátairól küldözgetett volna jelentéseket mint más rendes ember.

 

--- 2002.06.18.  11:29 ---  A nap vicce:

Két rendszergazda beszélget:

- Te, hogy lehetsz olyan hülye, hogy a kutyád nevét adod jelszónak?

- Miért, mi a bajod azzal, hogy Kc|43_A:w ??

 

--- 2002.06.18.  10:08 ---

Hát rég nem írtam semmit ide, de ennek oka, hogy mind pénteken, mind tegnap Patkányvárban ügyködtem. - Elég fárasztó és kiborító volt.

Na de spongyát rá. Hogy is telt a hétvége?

Pénteken este - idén nyáron először - elmentünk a Ráczkertbe. Épp Öcsi bácsiék zenéltek, ami jó is lett volna, de megpróbálták megmutatni, hogy már tudnak zenélni, ezért valami jazz szerűséget nyomtak órákon át, és hangos is volt, ami igencsak akadályozta az értelmes kommunikációt. Ja! Ezúton, és itt is elnézést kell kérnem ?.O.-tól, amiért leugattam az általa választott zenét. Nem vele van bajom, csak zsémbes vénember vagyok, aki roppant nehezen viseli az ízlésvilágától távol eső művészetet. Mea Culpa.

Szombaton aztán jöttek délre a szüleim, meg a gyerekek. Volt ebéd, fagyi, vigasság. Aztán délután megnéztük a Jégkorszakot. Azt mindenkinek tudom ajánlani, mint egy jó matinét. Jó az animáció, Kedvesem sokat rötyögött is rajta - gyermeki lélek. Viszont mögöttünk egy 5-6 éves kislánynak nem tetszett. Ő unta. Nem is neki szól, mikor kihalásosdit játszanak az állatok, meg evolúciós ugrással poénkodnak. Szóval érni kell ehhez a filmhez, de aki el tudja olvasni az oldalamat, annak már feltehetőleg menni fog a film is. Aztán nagyot shoppingoltunk, mert Kedvesemnek nem volt fürdőruhája, és itt a kánikula. Ennek örömére - mármint hogy négyszáz bolt végigjárása után sikerült egy fekete farabot beújítani - el is mentünk vasárnap Velencére. Ott nem volt naptejünk, viszont sütött hétágra a nap és UVB is kétszázzal nyomult. Szerencsére nem mentünk be a tóba. Mert mikor indultunk volna hazafelé egy kisgyerek jött ki, kissé ijedten, mert egy üvegcserép szépen szétnyírta a talpát. Hajrá Magyarország! Hajrá túrizmus!

A Velencei sokkot enyhítendő este még B.J.-vel hármasban elmentünk a Szimpla Kertbe. Én személy szerint még most is a hatása alatt állok. Eldugott kerthelység bérházak tűzfalai közé szorulva, szolid árak zene nuku. Sajnos M.P. nem jött el, pedig mondta. Szeretném neki is (meg minden barátomnak) megmutatni a helyet. Persze akkor biztos felkapottá válik, és utálni fogok odajárni. Mégis inkább hamis információkat fogok csöpögtetni.

Aztán tegnap megint Patkányvár. Utána este olvasás, pihi alvás korántól. Ma este jön Keresztapám, hogy megnézze az új pécónkat. Utána mi lesz, még ki tudja.

 

--- 2002.06.13.  11:55 ---

Új fórumot indítottam Horvátország címmel. Témája az idei horvátországi nyaralásunk. Akit érdekel plusz információkat ott talál.

 

--- 2002.06.13.  10:55 ---

Hát szemüveges lettem. Nem kell hordanom állandóan, de olvasáshoz számítógépeléshez ajánlott. - Tehát a napom legnagyobb részében.

Tegnap miután megcsináltam ide a bejegyzést, elrohantam a szemészetre. Ott megállapították, hogy nincs glaukómám, de azé' nem árt rendszeresen vizsgáltatni. Aztán ha már arra jártam, elintéztem a parkolójegyet is a kocsimra. Majd Kedvesemmel elmentünk a WestEndbe  szemüvegért. Én válogattam vagy egy órát - mégis csak ezt kell majd hordanom évekig - Ő már igencsak destruktívvá vált a végére. Aztán némi noszogatás - az Ő véleménye erről biztos más - hatásáras újra konstruktivitást mutatott, és némi harc végén sikerült kompromisszumos szemüveget vennem.

Tényleg: Nekem kerek a fejem???? - ezt bizonyos számomra szimpatikus keretekkel kapcsolatban kaptam meg, hogy azok nem állnak jól, mert kerek a fejem.

Az enyém?!

Kerek?!

Én eddig abban reménykedtem, hogy szép hosszú lóarcom van mint P.B. barátomnak. Vagymi.

Szóval most kerekfejű, szemüveges intellektüel lettem. Holnaptól nem beszélek csúnyán, nem piszkálom az orrom, pornóregények helyett szépirodalmat olvasok, és soha többé nem nézem a Barátok közöttet. - Meg kell felelni a külsőmnek. - Ja és be kell szereznem egy tarisznyát is.

Egyébiránt a vásárlás után átjött B.J. és a Cs.-M. családjogi entitás megenni a hétfőre felhalmozott élelmiszerek maradékát. Ez sikerült is. Aztán beszélgettünk egyig, így ma nem csoda, hogy fáradt a szemem és az agyam is.

 

--- 2002.06.12.  15:06 ---

Rohanok szemészetre. Hetek óta nem látok egyik (bal) szememmel. Most voltam egy komputeres szemvizsgálaton, és megállapították, hogy a bal szememre egy 0.75-ös lencse kell. De mielőtt megcsinálnák el kell mennem rendes szemorvoshoz, mert genetikailag halmozottan hátrányos helyzetben vagyok glaukómát illetően. Így most rohanok el. Este lehet, hogy még szemüveget is csináltatok. Na majd holnap jönnek a részletek.

 

--- 2002.06.11.  16:30 ---

Szét vagyok esve. Tegnap kicsit soká tartott a buli. Ma meg egész nap kókadozom. De legalább jó volt a meglátásom, emlékeim szerint. Mindjárt lelépek a gyárból, és mehetek haza mosogatni, takarítani, Cs.G.-hez hazahordani a cuccait. - Külön köszönet a tányérokért, asztalért.

Majd holnap...

 

--- 2002.06.10.  15:30 ---

Most találtam. Szélesebb sávra váltáshoz elengedhetetlen segítség a Terminal Nagy ADSL táblázata.

Mindenkinek jó böngészést, és olcsó elérést!

 

--- 2002.06.10.  12:00 ---

Esik mocskosul az eső. Esik nagyon.

Hétvégén bezzeg nem esett Zalakaroson, hanem hétágra sütött a nap, én meg csak meleg ruhát vittem. Nem volt jó harminc fokban fekete farmerben nyomulni. Na majd legközelebb. Egyébiránt kifejezetten jó gyári bulin voltam. Bár voltak fennakadások a  szervezésben, de alapjáraton igen jól sikerült. Szombat este hatalmas uszoda partyvá alakult a buli, mert a helyi közstrandot kibéreltük éjszakára, és ott folyt a dínom-dánom, pezsgő, whisky, fürödtek ruhástul a cégvezetők, majd mindenki, akit el lehetett kapni. Ezalatt zenekar húzta a talpalávalót. Szóval kemény volt.  Reggelre olyan sérüléseket szereztem, hogy némelyik még most is sajog. (Nehéz sérülés nélkül megúszni egy minden módon tiltakozó igazgató vízbevetését.) De lényeg, hogy túléltem, túléltük. Tegnap este Kedvesemmel, elmentünk bevásárolni a ma esti vacsorára. - Kicsit kétségbe vagyok esve mert 10 meghívott lesz plusz mi ketten. (Tányér csak négy van, szék csak 9, pohár szerencsére 12.) De ez persze senkit ne tántorítson vissza. Szóval mindenkit várok 20h-ra. Ha tudtok ne kocsival gyertek.

 

--- 2002.06.06.  15:11 ---

Putty-purutty, putty-purutty.

Tegnap jót borkóstoltunk és vacsoráztunk cégemmel. Este későre értem csak haza. Ma kicsit megnehezítette a kelést az a jó pár megkóstolt borfajta. De szerencsére láthatóan nem csak én jártam így, mert reggel mindenki a kávéautomatánál nyüzsgött, és fáradságra panaszkodott.

Ma meg mehetek orvoshoz. - Mindenkinek kötelező menni a gyárból. Igazából ezt az első cégem, ahol komolyan veszik az éves kötelező orvosi vizsgálatot. Szóval végig olvashatom a táblát, (ha látom) pisilhetek pohárba, megmérik a vérnyomásom, meg ilyen apróságok. Jövő kedden vért is fognak venni. Abból aztán megtudom a tutit. Este nem tervezek semmit, ha csak azt nem, hogy felporszívózom a pecót, majd összekészülök a hétvégére, melyet nőmtől külön valami hotelben töltök ugyancsak cégtársaságban. Holnap fél tíztől lesz egy megbeszélésem a gyárban, majd tíztől még egy, utána déltől buszraszállás, és irány a mesés Zalakaros. Csak vasárnap jövök meg, és az sem bizonyos, hogy lesz időm holnap bármire is. Ezért mindenkinek jó hétvégét.

 

--- 2002.06.05.  15:28 ---

Rohanok. Ezer a dolgom, aztán négyre angolra kell mennem, majd rohanni tovább, mert cégvacsora fél héttől. Kedvesemmel mellesleg már öt hónapja ismerjük egymást. Ez azé' má' egy tartós kapcsolat. Mi?

Na most rohanok is. Azért küldök egy virágot a Kedvesemnek, ha csak így virtuálisan is:

(Ezek ám tulipánok)

 

--- 2002.06.04.  13:37 ---

Átnéztem az oldalam szerver oldali fájlait, és töröltem is közülük jó néhányat. Azért meg kell vallani, van abban bizonyos perverz báj, mikor az ember egy terminál ablakban karakteres felületen hajt végre bonyolult fájlműveleteket. Illetve nem is bonyolultak, csak szokatlanok. Pláne nekem, Windowson nevelkedettnek.

 

--- 2002.06.04.  13:10 ---

Szépen süt a nap, és nekem valami dokumentációt kell írnom postásoknak postakönyvről. Nem túl hálás feladat az bizonyos. Ma reggel nyolctól itt vagyok, mert angolom volt. Aztán meg mehetek Keresztapámékhoz virágait locsolni, mert rám vannak bízva, és kissé félek, hogy kipusztulnak mind egy szálig. Így aztán meglocsolom a szerencsétleneket. Tegnap este is csak olvastam alapvetően, mert Kedvesem pusztult, és nyolc tájt már aludt. Én meg belefeledkeztem a könyvbe. Jó vastag, amit szeretek. Persze, csak ha van időm, mert annál nincs rosszabb mint mikor hetekre félbe kell hagyni az olvasmányt valami miatt. Az már nem ugyanaz na. Viszont most volt / van időm olvasni. Meglátom hogy lesz kedvesem, ha pusztulat van továbbra is, akkor megmaradok a könyv mellet, ha nincs pusztulat, akkor elviszem valamerre.

Holnap este céges bulira kell mennem, aztán meg péntek, szombat vasárnap három napos (megint csak céges) ereszd el a hajam. Pedig valamelyik este jó lenne barátaimat vendégül látni némi vacsorára.  Majd kiderül...

 

--- 2002.06.03.  16:00 ---

Pusztuljon meg a Hoffer család - most olvastam, hogy az egész Hoffer családot kirúgják a Barátok közt-ből. Ne mintha érdekelne. Viszont az baromira zavarja a tudatom, hogy nem tudom feltölteni az oldalamat a szerverre, mert valami karbantartás miatt nem műxit. Hát mit képzelnek ezek?! Hol van itt a folyamatos rendelkezésre állás?! Mi az, hogy úgy tartanak karban, hogy attól döglik minden?!

Én most egy nagyon elégedetlen felhasználó vagyok...

 

--- 2002.06.03.  15:41 ---

Töröltem a Lakás oldalt... Mivel véget ért, és már jó ideje úgy is csak ide írtam a fejleményeket. Szóval a lakásvásárlásnak, felújításnak annyi. Spongyát rá. Persze van még mit csinálnom otthon, de ez már messze más mint ami az előző két hónapban volt.  Már nem kell miatta átalakítani az életemet, hanem mikor otthon vagyok és kedvem van egy kicsit szépíteni otthonomon, akkor majd csinálok valamit.

Egész hétvégén nem volt kedvem, és nem is csináltam semmit.  - Isteni volt. Persze ha eltekintek attól, hogy szombaton enyhén -nna- másnapos voltam kedvesemmel egyetemben, mivel volt lakótársa feljött a barátnőjével, és sörunicumoztunk kissé. - Szóval szombaton csak a Tescoba sikerült elvánszorogni ahol is sikerült a hűtőt telepakolni 27k forint értékben. Viszont így most van egy csomó finomság benne, amikre már vágytam egy ideje. Aztán este TV-t néztünk, vagy olvastunk, vagy fogalmam sincs, de a lényeg, hogy hamar elaludtunk. Vasárnap izgalmas volt - bizonyos tekintetben - mivel kimentünk a Budaörsi Repülőnapra. Az izgalmas az volt, hogy olyan állat módon fújt a szél, hogy a gépeket mindig a nézők fölé sodorta, amitől kissé paráztam is, hogy mi lesz, ha rám esik egy. Persze ez csak amolyan folklór para volt, mert valójában qrwa hideg volt a szél miatt, és inkább az kötött le mint a kisgépek.  Meg aztán láttam én már katonai repnapokat is, és ezek a mocskos civilek egyszerűen nem tudnak szervezni, nem volt ülőhelyem, nem kérdezgették, hogy mivel tehetnék vidámabbá a napomat, nem adtak forró teát vagy bármit a hideg ellen és nem mehettem közel a gépekhez se. Egy szó mint száz sokkal jobb egy katonai repülőnap mint egy civil, pláne, ha az ember apja a légierő tábornoka.

Aztán mikor jól átfagyva hazaértünk, kiderült, hogy csajom annyira nem bírja az ilyet - kerozinszag, zaj, vagy a szél, ki tudja - hogy gyorsan be is lázasodott. Ennek hatására nem mentünk moziba fél öttől, pedig terveztük. Ehelyett olvastunk. Én az igazat megvallva talán már két hónapja nem olvastam könyvet. Mármint irodalmat. Aztán kicsit néztünk TV-t, majd áthívtak a Cs.G.-ék mert megjöttek Vp.-ből. Aztán hazamentünk, és megint csak olvastunk. És nagyon jó volt olvasni otthon csöndben.

Ui.: Képek is készültek ám, de azokat elfelejtettem behozni, így majd csak holnap lesznek leghamarabb feltöltve. Na csá!

 

 

 Régebbi hírek

2002 május, 2002 április, 2002 március, 2002 február, 2002.január, 2001. december

_____________________________________________________________________________

Vissza