http://yoscha.hu  "a hiteles forrás"

2002.04

_______________________________________

 

--- 2002.04.30.  14:16 ---

Szép napom van. Holnap Május 1.a dolgozók és a sör-virsli ünnepe a Ligetben. Most kaptam B.J. barátnémtől egy halálos játékot. Nem vírus, de mindenki csak saját felelőségére használja, és utána ne küldjetek gyalázkodó leveleket. - Nekem mindenesetre tetszik.

E.K. londoni kérésére újítottam a lakás oldalon. Hihetetlen változások és sztorik olvashatók a pecóról.

 

--- 2002.04.29.  12:12 ---

A mai nap legfontosabb híre, hogy ma van a névnapom. Khm... De persze ez nem is olyan nagyon lényeges, mint ahogy én érzem, hiszen egy ritka mozgalmas hétvége áll mögöttem.

Pénteken  este voltunk Kedvesemmel azon a bizonyos reggie partyn. Nem volt rossz, bár nem lettem fanatikus rajongóvá. Igazából ezzel a bulival az volt a bajom hogy a zene hangulata számomra a napfényt a meleget idézi, tehát nem éjfélkor akarom hallgatni egy sötét koncertteremben, hanem délután háromkor a tűző napsütésben, vízparton jeges koktélt szopogatva.

Szombaton széttévéztem az agyamat is, de legalább most már én is azok közé tartozom akik ismerik Joe Black-et.

Vasárnap délelőtt végre - a türelem meghozza gyümölcsét - sétáltunk Kedvesemmel és Enivel hármasban a Lizsében. Eni még úszott is a várárokban. Szóval mindenki örült. Aztán P.B. barátomnak segítettünk költözni. Itt is meg kell erősítenem:

40 éves koromig nem vagyok hajlandó P.B. cuccait más lakásba hurcolni.

És még az sem vigasztal ha a közeljövőben hivatalosak vagyunk hozzá valami kompenzációra.

Hát körülbelül ezek voltak az események. Lakásom készül. Ma vonulnak le a kőmívesek, és holnaptól aktív festésbe kezd a másik brigád. Most már igen csak várom, hogy a saját lakásomban a saját ágyamban aludjak a saját nőmmel. Ha már egyszer P.B. is új pecóba költözött. - Bár az enyém sokkal szebb lesz. Beee

 

--- 2002.04.25.  15:56 ---

Végre ez a hét is kezdi megadni magát az enyészetnek. Máskor talán szomorú lennék, hogy mennyire fut az idő, de most minden elmúlt nap közelebb hoz az új lakásomhoz. És az jó, bárhonnan is nézem. Tegnap este a Nincs Pardonban kötöttünk ki, mert  Cs.J.-nek születésnapja volt, és ott zenélt ennek alkalmából. Igazából semmi kedvem nem volt először elmenni, de aztán jól sikerült. Nem is maradtunk soká, és még táncoltunk is. (Bár nem sokat.)

Valahol gyűlik ám megint egy pár kép a fényképezőmben, csak fogalmam sincs, merre tartom olyankor, amikor épp nem fotózom vele. Szóval kicsit káosz van a fejemben meg a cuccaim körül is. De előbb utóbb meg lesz a gép, a képek, és a rend is.

Ja igen. Félve ugyan de felteszem a kérdést, hogy ki mit szólna egy bulihoz május 25-én N.M. barátnénknál. (Ő még nem tud róla, de talán meggyőzhető, ha időben el kezdjük puhítani.)

Másik buli. Holnap este valami Raggie fesztivál lesz az Almássy téren. Nem tudom milyen lesz, de szerintem egy estét megérnek a Rasta csávók Mozambikból vagy honnan. Én igen valószínű, hogy ott leszek.

Hát jó hétvégét mindenkinek.

 

--- 2002.04.24.  14:00 ---

Szinte észrevehetetlenül tűnne el ez a hónap is, ha nem írnék ide néhanap pár sort.

Ami a legfontosabb. Kezdem végre otthon érezni magam a Palmban. Találtam hasznos oldalakat hozzá. Ma sikeresen töröltem a Flash-ból az Addres Book-ot és a Date Book-ot. Helyére beraktam másokat. Szóval kezdem belakni. Ami jó érzés, mert ha már egyszer megváltam a Psiontól, legalább ne utáljam, ahogy utálom a Nokia 6210-em a Simens S25 után.

Sikeresen "regisztráltam" M.A. barátnémnak a "Bubbles" játékot, mert az a kedvence. és nyúz már egy ideje, hogy ne üvöltse folyton a masina: "Buy Me! Buy Me!". Franc érti...

Különben  viszonylag jó napom van. Este lehet, hogy kellene találkozni  A.Zs. barátommal, akivel rendszeresen lemondjuk a találkozókat. Szerintem ma is ez lesz.

Na én el is megyek megnézni az embereket a pécómban....

 

--- 2002.04.24.  16:34 ---

Ma megint sikerült egy frankó életbölcseletet találnom Razziánál:

"A manhattani csótányok úgy lettek időkapszulák, hogy a feles genetikai tárhelyükre feltöltötték a The New York Times egyik aktuális számát, meg pár kedves szót (az evolúciós biztonság kedvéért hét példányban különböző szakaszokon), aztán szélnek eresztették őket. Azér' szólok, hogy ha majd jó sok idő eltelt, valaki próbálja meg dekódolni az üzenetet, ne legyen hiába. Nagyregényre is gondoltam, muslincában, kullancsban."

 

--- 2002.04.24.  16:00 ---

Korán keltem. Nagyon korán. Fél nyolckor találkoztam - valójában csak háromnegyedkor - Kristóffal a villanyossal. Aztán a közös képviselő nyomasztott kicsit, mert csőtörés van fölöttem. De elvileg ma megoldják. Kapok egy csomó új csövet a falamba a ház pénzéből. Végül is örülhetek, mert, ha ez egy hónap múlva történne, akkor igencsak oda lennék a festés és a csempe miatt. Így inkább most törjenek a vízcsövek, amig még bármi bontható. De aztán kuss legyen vagy húsz évig.

Ma szeretnék kicsit kettesben sétálni Kedvesemmel a Lizsében, mert elegem van abból, hogy csak csövekről, mesterekről, és politikáról tudok megnyilatkozni, pedig sokkal fontosabb dolgok is vannak. Például Ő.

Hétvégén megyek segíteni P.B barátomnak költözni a Kálvin térre. Elhozom a céges furgont, aztán hadd szóljon. - Persze akik ismerik és szeretik P.B barátunkat, azok is jöhetnek ám pakolni. Ha ismerik... És szeretnének segíteni...

Na tűnök el, mert négy óra van, és mostanában egyetlen porcikám sem kívánja a gyárat. Meg még sok mindent. De majd elmúlik.

 

--- 2002.04.23.  16:02 ---

Hát megint itt vagyok. Nem volt hosszú a hétvége, pedig a hétfő is bele csúszott. Pénteken lementünk Vp.-be Kedvesemmel pihenni a hajléktalanság fáradalmait. Vasárnap délután jöttünk csak fel. Az út gyönyörű volt - Alcsúton a platánsoron át. Jó volt látni egy kis zöldet. -Saját felmérésem szerint naponta átlagosan negyed óránál kevesebbet vagyok szabad levegőn. - Szóval jó volt látni (az autó szélvédőjén keresztül), hogy vannak még zöld rétek, virágzó fák, és szemhatárig nyúló dombok. Néha már tényleg kezdem elfelejteni ezeket. Pláne egy ilyen hosszú, hideg tél után. - Bár lehet, hogy nem is volt hosszú és hideg, mert én nem láttam belőle szinte semmit, ha csak nem kellet nagyritkán reggel a kocsi szélvédőjét lehavatlanítani, vagy nem fagytam oda szinte az üléshez némely reggelen. Visszatérve a dombokhoz: Szépek voltak, és jó volt újra látni őket. Remélem gyakrabban leszek közöttük.

Vasárnap választottunk. Aztán sokat ittunk.

Hétfőn pihentem ki - volna - magam, ha nem kell Kristóffal a villanyszerelővel találkoznom már megint. Egyre inkább várom, hogy végezzen, mert elég megviselő vele beszélgetni. Egyszerűen csak Túl Sokat Beszél. Nem rosszakat, csak baromi fáraszó végighallgatni.

Ja igen építők figyelem. A Villanyos és a Fűtő is panaszkodik, hogy nem jó anyagot használtak a kőművesek, mert lassan egy hét után sem száradt meg a vakolat a fürdő falán. Mit kell ilyenkor tenni? Megnézitek valamikor?

Na megyek, mert nemsoká' vége a munkaidőmnek, és meg akarom nézni, hogy mit haladtak ma a mesterek. Aztán pihi, nyugi, és várakozás, hogy legyen már saját lakásom, ahonnan van kedvem elindulni bárhová, vagy meghívni bárkit is.

 

--- 2002.04.19.  14: ---

Sikerült új desktopot letölteni a Palmra. Ezzel azért már sokkal kecsesebben néz ki...

 

--- 2002.04.19.  12:00 ---

Tegnap nem jelentkeztem, mert ki kellett menni egy ügyfélhez. Különben sem történik igazán velem mostanában semmi. Villanyszerelő, központi fűtés szerelő, festő, ilyen bűvszavak körül forognak a mindennapjaim.

Ami igazán lényeges: Próbálkozom egy Palm M515-el. Szimpatikus kis jószágnak tűnik, bár még nem láttam át minden csínját-bínját. De egyre újabb és újabb döbbenetem van vele. És már profin megy az "á" és "é" betűk írása is, csak az "ő", "ü"-vel gyűlik meg még mindig a bajom. De lehet, hogy megtartom, mert kisseb, színesebb, és bizonyos szinten okosabb is Mint a Psion. Ma este megyünk Kedvesemmel le Vp.-be, ahol a szülői gondoskodás örömeit élvezhetjük. Aztán meg vasárnap választás... És nagy buli, ha jól alakulnak a dolgok. Remélem győzünk. - Bár mindenki ezt mondja, bármely oldalon is áll.

Szóval adj egy esélyt a demokráciának, hogy elmondhasd:

- Milyen király vagy te? Én aztán nem szavaztam rád.

                                                                                                    (Gyalog galopp)

 

--- 2002.04.17.  14:33 ---

Végre valahára megjavult a szerver. Így két nap után felkerülnek az eddig született irományok.

Ma eldöntöttem, hogy váltok gépet. Az eddigi jó öreg, de megbízható, és szívemnek kedves Psion 5-t lecserélem egy Palm M515-re.  Igazából semmi kedvem eladni a Pistit (Psion neve), de két gépre semmi szükségem. Persze aztán lehet, hogy sírni fogok, és toporzékolni, meg ilyenek, de majd meglátom.

Pénteken megyünk le Vp.-be egy kis nyugira, pihire. Hogy ma mi lesz arról fogalmam sincs.

Na megyek dolgozni, mert azt sem árt...

 

--- 2002.04.16.  13:42 ---

Még mindig döglött a szerver. Így csak magamban motyogok.

Elkapott a hév, hogy vegyek egy Palm 515-t. Nem mintha annyiban különbözne a Psionomtól, de a birtoklási vágy maga... Persze, ha vennék egyet, akkor el kellene adni a Psiont, amiért megszakadna a szívem. Szóval nehéz. Mi lenne a kedvenc Psionos játékaimmal????

 

--- 2002.04.15.  16:26 ---

Most próbáltam feleftépézni az anyagot, hogy Ti is olvashassátok, erre kiderült, hogy a szerver karbantartás és bővítés miatt áll. Szóval már megint csak magamnak iraogatok. Pedig vannak ám változások máshol is az oldalon.

 

--- 2002.04.15.  16:10 ---

Pénteken ügyfélnél voltam, így nem igazán tudtam gépközelbe jutni. Nem baj ma pótolom...

Szóval péntek. Kedvesem barátnőivel nyomultunk a Stexben.

Szombaton jött Ole, és azon kellet lenni. Igazat megvallva számomra egyre kevésbé érdekes egy-egy ilyen előadás. Mindig szinte ugyanazt mondja. - Persze, aki először hallja, az is értse a basic buddhizmust. De hosszú volt, és nem is volt jó a hangosítás.

Vasárnap egész nap bevásárlóközpontokat jártunk. De legalább cipőkkel, nadrágokkal, pólókkal gazdagodtunk.

Ma végre találkozunk M.P. barátommal. Rég láttam már az arcát. De mióta otthontalan lettem, azóta igazából nehéz találkozni bárkivel is. Nagyon várom már, hogy kész legyen a pécó... Akkor aztán mindenkit meghívok egyesével és együtt is.  Jó lenne már sakkozni is, de folyamatos rohanás az életem, és nincs meg a biztos pont. De legalább csajom van. Az is valami...

 

--- 2002.04.11.  14:40 ---

Hihetetlen. A gyárban az egyik kollégám folytatja ezerrel a suttogó kampányt. Idegenek jönnek hozzá, és lefojtott hangon meséli, hogy milyen korrupt mindenki aki nem Fideszes, és jön a világvége. Kiábrándító. Ismerem a fiút. Tudja, hogy hazugságokat terjeszt, de a cél szentesíti az eszközt. Szerinte. Szerintem a cél egy szar, viszont az eszközökkel kell együtt élni utána...

Más. Egyik jó barátom (A) megkért, hogy találkozzunk már hárman B-vel, mert afférjuk van. Nekem B is jó barátom és A is. De mostanában mindenki meg van hülyülve. B nem akar találkozni, mert szerinte ezt ők már lezárták, és különben is mi közöm hozzá ha utálják egymást. Sikerül meggyőzni, hogy legalább üljünk le. Erre A hív, hogy ő nem akar jönni, mert inkább csak B-vel beszéljek. - Mikor még ő akarta, hogy leüljünk, és hárman beszéljük meg.

Kezd a tököm tele lenni azzal, hogy ebben a kiba*** országban mindenki meghülyült, és senki nem képes már békésen egy üveg bor mellet megoldani problémákat.

Most bepipultam....

 

--- 2002.04.11.  11:39 ---

Nem sok mindent tudok irogatni. Életem a lakásfelújítás körül forog. Tegnap estére már lett fürdőszobám. - Mármint hogy van fala, ajtaja, meg minden.

Mivel nincs mit írnom, ezért szeretettel küldök egy linket mindenkinek, hogy lásd, mennyire egyszerű meghekkelni a gépedet M$ IE alatt. (Garantáltan nem okoz károkat az oldal.)

 

--- 2002.04.10.  11:19 ---

Tegnap találkoztunk  E.K-val, aki a Kedvesem gyerekkori barátnője. Hozott nekem ajándékba egy karkötőt, vagy mit Nepálból, meg lenyúltuk vagy négy fényképét, amik jól fognak majd mutatni a pécóban. - Szóval jó fej. :) Kemény volt mert összegyűlt először csak három lány, majd végül öt, én meg elmenekültem Cs.G. barátomhoz. Nem mintha nem lett volna jó, csak fáradt voltam, és egyáltalán nem kötöttek le a női témák. -- Szerintem igencsak fáradt voltam.

Ma remélem nem lesz semmi program, mert kicsit már be kellene rendezkedni a Keresztapáméknál, és szeretnék kettesben is lenni a csajommal.

 

--- 2002.04.09.  14:01 ---

Csak a gondok, és a gondok...

Tegnap már Keresztapáméknál aludtunk. Az jó volt.

Ma viszont a központi fűtés szerelő megmondta, hogy mennyiért is vállalja a munkát. Kerek 1.000.000 Forintot kér érte... Felháborító... Holnap este jön egy másik szerelő, és tőle is kérek árajánlatot.

Kicsit csalódtam, mert barátaim azt ígérték, hogy jó árakat adnak az embereik, és majd felügyelnek rájuk, erre halálosan elszállt árakat kapok,  és utána nekem kell rohangálnom más mestereket keresni. - Mert hogy ők csak ezeket ismerik. - Ha ezt tudom, akkor nem szarozom ezekkel a "beajánlott" emberekkel, hanem elkezdek telefonálgatni, és magam szerzem meg a munkásokat, amire most rá is kényszerültem. Csak elb**tam két hetet, hiába.

 

--- 2002.04.08.  16:37 ---

"A magyarok vasárnap nem sorsdöntő választáson vettek részt, amint azt a kampány hevessége sugallná: a tét nem a továbblépés vagy a bukás, és pláne nem a hűség vagy az árulás. Egyszerű országgyűlési választásokra került sor vasárnap, 1990 óta már negyedik alkalommal... Talán nem mindegy, ki lesz a jövendő miniszterelnök. Ám annak a ténynek a fényében, hogy Magyarországon stabil a demokrácia, az ország dinamikus gazdasággal rendelkezik, és tetejében 2004-ben az Európai Unió tagja lesz, másodlagos jelentőséggel bír csupán" - írta a Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítója.

 

--- 2002.04.08.  12:28 ---

Na túl vagyunk az első fordulón. Hát hazudnék, ha azt mondanám, hogy le vagyok törve. Bár rohadtul aggódtam, hogy be jut-e az SzDSz. De szerencsére bent van, és szerencsére csak három párt van bent. Talán ezzel tényleg lezárul a rendszerváltás. Erős jobboldal, erős baloldal, és középen egy kis liberális blokk. Persze a második forduló még bármit hozhat, de a lényegen már nem változtat. Nincsenek bent a Kisgazdák nincs MIÉP. Köszönjük meg ezt a Fidesznek, mert végül is ez az ő érdemük. (is)

Na ennyit erről. Hétvégén Vp.-ben voltam, és pihentem sokat.

Hihetetlen árakat mondott a festő, és a villanyszerelő is elég kemény volt. Nem tudom hogy lesz ez.

Ma a munkások eltörték a víz nyomócsövét a lakásnak. Már nem is érdekel. Oldják meg!

Egy kis kedvderítő mindenkinek: Alakíts METÁL zenekart! Próbáld ki magad!  A nap linkje

 

--- 2002.04.05.  13:28 ---

Lakásom romokban! :)

Ma végre reggel hétkor megkezdődött a lakásom aktív felújítása. Kiszállt egy csomó ember, és elkezdték szétverni a pécót csákányokkal, kalapácsokkal, és egyéb nehéz és hegyes tárgyakkal. De olyan vehemenciával,  - hogy ha nem tartanák kordában őket - akkor fél nap alatt egyetlen fal sem maradna a lakásban. Bevallom meggyőző volt a látvány. Aztán rögtön meg is kaptam az első feljelentéseimet is a lakóktól a Város FM-nél (a lakáskezelő cég) mert az alsó szomszéd néni szerint írásos engedélyt kellett volna hoznom a felújítás megkezdése előtt. Szerencsére erről a Város FM-nél nem tudnak. Meg aztán megkaptam a magamét azért is, mert az emberek nyolc előtt kezdtek kopácsolni. (Enyhe kifejezés) De legalább beindult a verkli. Ma vagy holnap megkapom a festő és a villanyász árajánlatát is. Akkor már látni fogom, hogy hogyan jövök ki a büdzséből.

Más. Tegnap voltam az SzDsz kampányzáró buliján.  Csináltam ott is képeket, de persze már megint otthon hagytam a fényképezőt. Lehet, hogy mégis haza kéne ugranom mielőtt megyek le Vp.-be. Legalább meglátnám mi is maradt a lakásból.

Hétvégén család, gyerekek, pihi, szavazás.

Mindenki menjen el szavazni,

mert különben mérges leszek.

Vagymi...

 

--- 2002.04.04.  10:58 ---

Éljen április negyedike! Hazánk felszabadulásának ünnepe! Tudom hülyeség, - de kicsit zavar - hogy nem láttam a neten egyetlen ilyen témájú cikket sem, és nem hallottam a rádióban sem hogy említenék. Persze lehet mondani, hogy a rohadt komcsik megszálltak akkor, meg hát kampány is van, de mégis csak felszabadították az országot, és mégis csak ma ért véget a második világháború itthon. Azaz ma a békét ünnepeljük. - Ünnepelnénk - De kampány van és senkit nem érdekel a béke...

Most beszéltem a kőmívessel holnap reggel hétre jön és kezdi a munkát. Hozza a festőt és a villanyászt is. Csak beindulnak a dolgok szép lassan. Délre el kell mennem fizetni az ügyvédemnek, és ezzel a lakásvásárlás legutolsó jogi procedúrája is lezárul. - Tudtommal.

Tegnap este kocsmáztunk egy csöndeset. Ma a lakást kell felkészíteni a szétbombázásra. Holnap este megyek Vp.-be...

 

--- 2002.04.03.  10:10 ---

Hát több mint egy hét  után itt vagyok újra. Érdekes az első pár napban hatalmas elvonásom volt, hogy nem tudom olvasni a leveleimet, hogy nem írhatok ide, de aztán ez elmúlt. Teljesen belefeledkeztem a Real World-be. Pakoltam a lakásban, rohangáltam a szolgáltatókhoz, hogy átiratkozzam, hogy lezárjam a régi lakás számláit, hogy kiköltözzem, hogy az életem dobozokba kerüljön, hogy tudjam melyik dobozba mit tettünk végül, és hol a jóistenben is van most az a doboz a lehetséges három helyszín közül.

Persze nem csak rémálom volt az előző pár nap. Volt itt móka kacagás, kirándulás - ennek képei várhatóak. De hiába, a le nem írt napok azok örökre kiesnek ebből a naplóból, legfeljebb csak én fogok emlékezni rájuk, mikor izzadtan riadok fel hajnalban, és nem tudom pontosan mit is álmodhattam, de biztos a költözködéssel kapcsolatos.

Aztán még rájöttem arra is, hogy öregszem, vagy valami hasonló. Szóval az igazság az, hogy régen nekem nap mint nap el kellet mennem valahová esténként. Akár kocsmába, akár barátokhoz, akárhová. Csak menni, mert az jó. Most meg várom, hogy hazaérjek, és csak kettesben legyek Kedvesemmel, és nem akarok kimozdulni, ha nem muszáj. Persze ennek lehet oka az is, hogy szerelmes vagyok, - de voltam már többször is, és akkor mindig be voltam sózva. Aztán lehet, hogy csak a költözés, lakáscsere, egyebek viselnek meg annyira, hogy már nincs igényem semmi új ingerre. De költöztem már többször és akkor egész jól viseltem. Vagy csak itt a tavaszi fáradság. Vagy tényleg nem vagyok már az a csávó, aki inkább szétpörgi magát, csak ne kelljen otthon kuksolni.

Ja igen. L.A. szőke szempárja bekavart keményen a barátaimnak. Vagy nagyon jó nő, - én csak egyszer láttam, és ez nem derült ki fél perc alatt - vagy nagyon ügyes, - gond nélkül csavarja az ujjai köré a harmincas pasikat - vagy csak a barátaimon is jelentkezik az aggkori elhülyülés. - Én legalább csak otthonülőssé lettem.

És persze a mai nap eseménye: Boldog születésnapot Bálint!

 

 Régebbi hírek

2002 március, 2002 február, 2002.január, 2001. december

_______________________________________

Vissza