http://yoscha.hu  "a hiteles forrás"

2002.05

_____________________________________________________

 

--- 2002.05.31.  14:00 ---

Ez az utolsó bejegyzésem ebben a hónapban. Hétfőn már a júniusi oldalt kezdem. Összefoglalóan annyit mondhatok, hogy nem kívánok még egy ilyen hónapot szinte senkinek, de magamnak bizonyosan nem.  Ahogy végigolvastam az eddigi bejegyzéseket, - ha gyengébben is de - átéltem újra az összes szívást. Az összes fáradságot. Egyetlen pozitívum, hogy legalább kocsmázásra nem költöttem szinte semmit.  Most ezennel lezárom ezt a fájlt, ezt a hónapot, remélem az életem ezen szakaszát is, és hétfőtől új lapot kezdek a naplóban, meg mindenhol.

Addig is Kedves Barátaim, Üzletfeleim, Olvasóim:

Mindenkinek jó hétvégéje legyen, és élvezze ki az első júniusi napok minden örömét.

 

--- 2002.05.31.  13:25 ---

Nem rúgtak ki, de mehettem Patkányvárba. Inkább a halál. Na jó mégis inkább lennék Patkányvárban, mint halottként bárhol. Aztán meg futottam haza, mert még mindig vizes a fal a konyhámban. Mint kiderült, még egy darabig lesz is, mert csak két hét múlva fogják eladni a felső szomszédok a pecót, és akkor kezdődik majd a felújítás. Akkor majd talán kiszárad... Viszont kezdek hinni a karmában. Eddig az alsó szomszédunk szívott vagy két hónapot a felújításunktól. Most mi fogunk... De mi lesz a negyediken lakóval? Neki biztos majd a tetőszerkezetet fogják cserélni. Este - na jó délután, este - felfúrtam némi könyvespolcot. Halálos volt. Tudtam eddig is, hogy nem vagyok egy hardveres alkat, de ez teljesen kiborított. Nekem kellet lemérnem, hogy mit hová akarok fúrni, akkor valami kő, vagy vascső, vagy mittomén mi volt amibe nem tudtam belefúrni, a tiplik vagy szorultak, vagy kiestek, szóval rémálom volt. És kedvesem meg nem értette, hogy miért vagyok feszült és ideges... Remélem azért, nem fog túl hamar leszakadni. Aztán persze ma is fúrhatok, vagy holnap. Szeretném, de nem elkerülhető a számomra, én úgy érzem. Mindjárt neki esem az Est.hu-nak, mert mindennél jobban szeretnék már valami koncertet, vagy legalább egy kis szabadtéri életérzést. N.M.-hez is ki lehet menni hétvégén, bár én már láttam a lakását, ő meg még nem az enyémet. Na mindegy. Akkor sem fúrok ma, inkább a Patkányvár.

 

--- 2002.05.29.  13:00 ---

Ma egy tiltakozást juttattam el a cégünk faliújságára:

Tiltakozás

 

Tiltakozom a cégen belüli diszkrimináció ellen, mely súlyosan szembehelyezkedik az európai normákkal, és a *********** cégkultúrájával! Tiltakozásom nem csak a saját magamért szól, hanem az összes hátrányosan megkülönböztetett teafüggő dolgozóért, akik – ellentétben a kávéfogyasztókkal – kéthetente szokhatnak át újabb és újabb teafajtákra, és retteghetnek, hogy a reggeli vagy délutáni tein adagjuknak már csak a hűlt helyét találják a polcon. - Míg a koffein függők a nap és az év bármely szakában azonos kávéfajtához, és minőséghez juthatnak. Ezen rettegés, és a különböző teák folyamatosan eltérő ereje, és zamata hátrányosan befolyásolja a munkamorált is.

Ezért kérem a teaivók diszkriminációjának megszüntetését, és a folyamatos és egyenletes teaellátás biztosítását.

 

Majd meglátom, hogy kapunk-e egyenletes teaellátást, vagy kirúgnak érte. :)

 

--- 2002.05.28.  13:15 ---

Reggel hajnalban kellet kelnem, mert angol órám volt. Még azóta sem sikerült kipihennem, hogy hét óra előtt csörgött a vekker. (Mi a jóisten lesz velem, ha neadj' isten gyerekem lesz, aki minden nap fél hatkor felébred, és foglalkozni kell vele? Biztos utálni fogom.)

Tegnap felszereltem a kilincseket is már az ajtókra. Ha bezárjuk a kupiszobák ajtaját, akkor teljesen lakás kinézete van a kérónak. Aztán tegnap meglátogatott minket a K. család. Igaz, hogy M.A-Cs.G famíliához mentek, de átjöttek szomszédolóba is.

Ma este boltokba kell menni, mert végre - több hét várakozás után - megérkezett a zuhanyfüggöny tartó. Azt kell beszerezni (beszerelni) No meg a függönyt amit ráakaszthatunk, hogy ne legyen Balaton minden zuhanyzáskor. - Bár a burkoló azt mondta, hogy 20cm magasságig olyan vízzárót rakott mint amilyen a medencékben van. De azé' mégis csak jobb lesz függönnyel én azt hiszem.

Este szeretnék a West Balkánba menni, vagy a Ráckertbe. L.A-val már már folytattam a kérdésről előzetes egyeztetést. N.M sajna nem ér rá, pedig igencsak megnézném az arcát. M.P. dolgozott, T.I.-t még nem hívtam. B.J és pasija is jöhetne. (Ha olvassa, vegye meghívásnak. - Ha nem veszi, majd hívom.)

Szóval este valami Budapest.

 

--- 2002.05.27.  16:41 ---

Fogalmam sincs róla ki volt, de minden jelszavamat lecseréltem... Ha ez után is ilyet tapasztalok, akkor leszek bajban...

 

--- 2002.05.27.  16:26 ---

Na már csak ez kellet. Nem tudom feltölteni az oldalamra ezt a szöveget, mert azt írja ki a szerver, hogy valaki a 213.163.11.130-as IP címről már belépett, és próbálkozzam később... Ki a jóisten az???? És hogy jutott be? Mit csinál ott????

 

--- 2002.05.27.  16:18 ---

Nem is tudom mit írjak. Egész hétvégén a lakást rendezgettük. De lassan legalább a nagyszoba a konyha és a fürdő kész van. Úgyhogy ezúton várok mindenkit mostantól baráti látogatásra. Sakk készletem még nem került elő, de csak idő kérdése. Szóval lehet jönni és megcsodálni.

Különben meg fáradt vagyok - ma reggel kissé igencsak elaludtunk - meg kedvetlen is. Igazából nincs sok kedvem most ide írni se. Este még nem tudom mit csinálok, de már tényleg nagyon vágyom rá, hogy valami vidám helyre kimozduljak. Persze lehet, hogy mégsem fogok menni sehova, de jó lenne.

 

--- 2002.05.24.  15:56 ---

Tegnap szabadságon voltam...

Összeraktuk a lakást a mesterekkel meg utána Cs.G.-vel. Most már csak a WC deszka hiányzik, a melegvíz, amit holnap reggel - 11 körül - üzemel be egy ember, és a konyhaszekrény felső szekrényének felfúrása, ami szintén holnap reggelre marad, ha csak valaki nem jön, mert a Kedvesem nem bírja el, Cs.G. pedig este nem ér rá. De a konyhaszekrény teteje ráér. Így is lesz mit pakolászni. Meg igazából kezdem unni is. Persze annyira nem, de ma este esetleg szeretnék már elmenni valahova. Csak hát pénzügyileg vagyok valahol a béka feneke alatt. - Ez most elég finoman volt fogalmazva. - Persze egy jó bulihoz messze nem a pénz a legfontosabb összetevő. Legfeljebb olcsóért mulatok, és bambival ütöm az estét. Úgy is még előttem a hétvége, mikor szanaszét pakolhatom az agyamat. Na egyenlőre ennyi. Most is baromi sokat kell dolgoznom. - Ki kell derítenem a netről, hogy milyen scanner is lenne jó egy komoly banknak. Hát honnan tudjam én azt... De hétfő reggelre a főnököm asztalán kell lennie a doksinak. Még az is lehet, hogy hétvégén is be kell jönnöm egy-két órára. Na csá...

 

--- 2002.05.22.  11:33 ---

Ebben a pillanatban lépte át a nézettségem az 1500 főt. Gratulálok hozzá magamnak - Mivel pont én voltam a szerencsés.

Egy kis összesítő: Az oldal mérete 4,4Mb. 114 fájlból áll, ebből 97darab kép. A hivatkozások száma 289 amiből 218 az bizony belső hivatkozás. Ergo sokkal egoistább vagyok mint hittem. :)

 

--- 2002.05.22.  11:08 ---

Nővér a beteghez:

- Remélem nem babonás!!

- Miért?

- Holnaptól csak ballábbal tud felkelni.

                                            (Köszönet érte V.L.-nek)

Kicsit fáradt vagyok. Tegnap pezsgőztünk az új lakásra az új lakásban. Meg ám ott is aludtunk már Kedvesemmel. Aztán  hajnalban fejfájósan mehettem át Cs.G.-ékhez zuhanyozni, mert mint tudhatod víz az még mindig nincs. Talán majd holnap.

Pénteken ki mit szólna egy csendes estéhez nálunk?

Na most megyek dolgozni, mert letépik a fejem a Pomogácsok, ha kettőre nem leszek kész valamivel. - Jaj de titokzatos vagyok...

 

--- 2002.05.21.  15:50 ---

Kész van a lakásom.

Hosszú volt.

És még igazából nincs is kész.

De ma este már lesz saját ágyunk, szobánk, talán még tévénk is.

De a (meleg)vízre végleges villanyra még csütörtökig várni kell. Ott egye meg a fene. Annyit már kibírok.

Hétvégén csiszoltunk, lakkoztunk, költöztünk, lakkoztunk, legóztunk a konyhaszekrénnyel, többször beálltam a parkettalakktól. - Hát szipus nem leszek az tuti. Szóval fárasztó volt, és még messze nem vagyok a végén. A bútoraim, könyveim, ruháim minden be van zsúfolva egy 21m2-es szobába. Szép lassan ki kell őket hordani, de a hálószoba sincs még kész teljesen. És amíg onnan nem ürül ki a sok szemét - csak titkon éjszakánként csempészhetek be néhány zacskónyit a kukákba, hogy ne legyen feltűnő - addig nem tudjuk lerakni a még meg nem vett padlószőnyeget, és nem üzemelhet rendeltetésszerűen. Aztán ma még mennem kell a sütőért ki a MediaMartkba ami csak nyolcig van nyitva, viszont fél hatra jön a kábelbarát, akin keresztül lophatom a TV-t. Remélem hamar végez, mert ha nem akkor ott kell hagynom. De ez már csak végjáték. Hitem szerint hétvégére legalább annyira rendeződik az életem, hogy lesz saját törölközőm, WC papírom, és tudom hol melegíteni a zabpelyhet reggelente. - Remélem. Aztán akkor egy-két vacsorára mindenkit szeretettel várok. Csak már ott lennénk...

 

--- 2002.05.17.  14:37 ---

Kánikula van. Bazi NAGY kánikuila. És nekem nincs légkondi a kocsimban...

Kicsit eltűntem az utóbbi napokban. De ennek csak az az oka, hogy többször jártam mostanság Patkányvárban, - ami szót sem érdemel, emellett ötödik sebességre kapcsolt a lakásfelújításom is. Csempézve van minden - bár az üvegmozaikokat takaró papír még a falon van - festők levonultak, - bár még vissza kell jönniük egyszer befejezni a falat ott ahol beáztam. Ma Cs.G. barátom csiszolja a parkettát, és előzetes hírek szerint estére végez is vele. Ha sikerül, akkor már ma adunk egy réteg lakkot az arcának, hogy vasárnapra kész legyen minden, mert akkor konyhabútor legózás következik.

- Viva la'IKEA!

Aztán meg hétfőn a költözés. Majd szerdán kifúgázzák a fürdőt is, és csütörtökön lesz végre víz, gáz, Rock'N'Roll. Most még itt kell rohadnom a gyárban - nem is rohadok, mert itt legalább van légkondi - ötig, mert lesz a menedzsment szokásos féléves beszámolója arról, hogy mennyire jól/rosszul mennek a dolgok. De aztán hétvége - hosszan - majd költözés, és akkor mindenkit szeretettel várok ám az új pécóban. Ja persze pakolni is hétfőn ebéd után. A mottó:

Hozz magaddal még egy embert!

 

--- 2002.05.14.  15:11 ---

Fáradt vagyok és nyűgős már tegnap óta. Elegem van a lakásfelújításból. Abból, hogy folyamatosan olyan dolgokban kell döntenem amikhez nem értek, és mégiscsak nekem kell, mert nincs más aki megcsinálná, hogy több a feladatom mint amennyi egy képernyőre kifér a Palmon. Csajommal is veszekszem, mert ő van itt, és kivel veszekedjek. Egyszóval várom már a hétvégét, pedig nem lesz pihenés akkor sem. Fogalmam sincs róla, mikorra végzünk a felcsiszolással, a lakkozással. Tehát van még miért idegeskedhetem. A gyárban is utálok lenni, mert izgat, hogy mi lehet otthon a burkolóval. Meg egyébiránt sem vagyok túl lelkes ezen a héten. Este A. Zs. barátomat fogom lemondani, mert jó lenne már kimenni kettesben a csajommal a Lizsébe egy kicsit leereszteni, és megbeszélni a világ apró dolgait. Minden nap együtt alszunk el, de nem beszélgettünk már mittomén' mióta. Jó lenne már a saját lakásomban bámulni a falat, azon morfondírozva, hogy vajon  húsz centivel odébb kerüljön-e a kép mikor felfúrom, vagy mégsem. Ekkora kihívásokra vágyom csakis.

 

--- 2002.05.13.  15:57 ---

Hú sok minden van.

  1. Vettem konyhabútort. Csodaszép, sárga, énekel, zenél, és most kell hazarohannom érte, mert hozzák az IKEA-ból.

  2. Ma veszek gázt is. (Mindkettőért köszönet a szüleimnek, hogy kölcsönzik a vételárat.)

  3. Ma Patkányvárban voltam... - Rosszabb mint volt. (Vagy csak már elszoktam tőle jó dolgomban.)

  4. Ma már szép színesek lesznek a falak a pecóban.

  5. Hétvégén voltam otthon, és tök jó dolgok történtek velem, de ezeket még ide sem akarom elmondani. Majd személyesen.

  6. Csütörtökön 8-kor nézem meg az új epizódot pontosan négy órával a hülye amcsik előtt. - Hála neked időeltolódás.

  7. Hét végén költözöm! :)

 

--- 2002.05.10.  10:08 ---

A nap híre: Pünkösd hétfőn költözöm az új pécóba!

Mivel jövő hét szerdán levonulnak a festők, de kedden már elkezdik a burkolók a munkát, ezért az látszik, hogy hét vége felé mindennel végzünk. Illetve nem is. Ugyanis a vizesek csak kedden jöhetnek, de mit számít. Majd addig nem pisilünk. :) Már az autót is elkértem a költözéshez. Szóval kedves barátaim és üzletfeleim. Akinek késztetése van rá azt szívesen látom pünkösd hétfőn egy kis pakolásra. (Hűtő, mosógép, szekrények...)

Egyébiránt még mindig rajtam a fekete dögvész. Néha úgy érzem, hogy még az előtt elpatkolok, hogy beköltözhetnék a gyönyörű új lakásba.

Hétvégémet már megint Vp.-ben töltöm. Hát rég nem jártam ennyit haza mint mióta hajléktalan vagyok.

Most megyek dolgozni, mert gázok vannak itt bent. Mindenkinek jó hétvégét, és készüljetek a költözésemre.

 

--- 2002.05.09.  12:16 ---

Minggyá' elalszom.

Itt gőzölög az arcom előtt egy bögre jóféle zöld tea, és mindjárt elalszom. Amellett meg meg is fáztam, és most vörös orral fogom lefejelni a forró teát. Szép lehetőségek... Pedig aludtam egy csomót - na jó kb. hét órát. A megfázásról meg nem tehetek. az jött magától. Pedig már Kedvesem unszolására egy NeoCitránt is ittam. Szóval pusztulás. Pedig okom nem sok lenne rá. Mindenütt szállingózik a nyári hó. - Nem emlékszem, hogy régebben is ennyire utáltam volna. - Ez meg erdei körökben azt jelenti, hogy itt a nyár. Lakásom is készül. Ma már nyílászárókat mázolnak. Ami látványos. Most már nem hiszem, hogy sosem készül el.. Előreláthatólag már több ujjam van mint amennyi napot még a lakáson kívül kell töltenünk. (Ha a lábujjaimat is számolom, akkor tuti.)

Tegnap valami Lotus Notes R6 fejtágítón voltam. Okos lettem, viszont semmi újat nem hallottam. Azt láttam, hogy csicsásabb lett, de hogy mennyire programozhatóbb arról mélyen hallgattak. Aztán meg vagy nyolcig rohangáltunk Kedvesemmel, hogy valami ruhát keressünk neki, amiben hétvégén lehet. Nem volt egy egyszerű feladat, de végül sikerült közfelkiáltással megvenni egy darabot..

Ja igen ma van a győzelem napja. Persze erről sincsenek hírek. Miért is lennének? .Kit érdekel, már, hogy 57 éve ért véget a világ eddigi legnagyobb öldöklése ami nem egy Quake III arénában vívtak. - Apropó, a hónap végén jelentik be a Doom III-t.

 

--- 2002.05.07.  13:14 ---

Ma valahogy az újrakezdések napját élem. Öt hónap kihagyás után ma voltam első alkalommal angol órán a gyárban. Pár hét után ma megint kedvemre fejlesztek - bár nem túl kihívásokkal teli, de legalább fejlesztés. Egyébként szépen süt kint a nap, itt bent pedig bekapcsoltam a légkondicionálást idén először.- bár tudom, hogy a nőknek egészségtelen, de én szerencsémre férfi vagyok, és nekem ez jó. Akinek meg nem tetszik az vegyen fel kardigánt ha fázik, mert nálam van a távirányító. Különben sem a kimagasló empátiás készségemről vagyok híres.

Tegnap keresztapámékkal találkoztunk. - ha már egyszer nálunk lakunk hivatalosan akkor meg kell látogatni őket, ha Pesten vannak. Kedvesem majdnem kapott egy kőmosott denevér szabású farmerruhát, meg egy édi csipkegalléros blúzt. Aztán valahogy elszabadultunk,

Cs.G.- M.A családjogi entitásnál vacsoráztunk padlizsános spagettit. - Ha már egyszer nem hivatalosan náluk lakunk. - Cs.J. is feljött, és kibeszéltük a Sajtóklubot, Bayer Zsoltot, és a többieket. Szegény Cs.J. már magnóra rögzíti a Pannon rádió "jobb" adásait, mint kortörténeti dokumentumokat. Teljesen beleszállt. De hát kinek mi a perverziója.  Én inkább kicsiny állatokat kínzok, minthogy a Sajtóklub egy teljes adását végignézzem.

Viszont holnap végre már jön a burkoló. - És még mindig nem válogattam szét neki a burkolatokat... Estére ez lesz a feladatom.

 

--- 2002.05.06.  15:31 ---

Megint eltelt egy hétvége, és már megint közelebb kerültem a beköltözéshez. Ma kapott a lakás egy új villanyórát az ELMÜ-től. Pénteken olvastam a hirdetményt, hogy ma lesz a nagy nap. Eddig bíztam benne, hogy a lakás díszévé válik a mérő, de ugyanolyan csúf mint volt, csak már a száz éves patinája sincs meg, hanem egy mai ronda ipari darab. Este ki kell keresnem, hogy mely csempék menjenek a fürdőbe, melyek a konyhába, mert holnap, holnapután jön a burkoló, és már messze nem bízom benne, hogy magától képes lesz összeválogatni a megfelelő dobozokat. - Azé' csak tanulok valamit a felújítás alatt. :)

Más. Barátaimon eluralkodott a zsebketyere láz. Múlt hét közepén L.A vásárolt egy Palm M515-öt, majd rá pár nappal T.I. is. Most mindkettő engem hívogat, hogy ez nem megy rajta, azt nem csinálja, mintha én olyan egetrengetően értenék hozzá az egy hét előnyömmel. Persze legalább már ők is digitalizálódnak. Minden esetre csinálok majd idővel egy Palm lapot is, meg elindítottam egy fórumot is, aztán ott megbeszélhetjük a problémáinkat...

Különben hétvégémet már megint Vp.-ben töltöttem, és a jövő hétvégét is ott fogom, de az az utánit már a lakásban AKAROM!

 

--- 2002.05.02.  14:16 ---

Kivagyok.

  1. Csőtörésem van ott ahol egy hete javították meg a vezetéket.

  2. A gázszerelők elfelejtettek gázcsövet vinni a gáztűzhelynek.

  3. A kőművesek csak kívülről pucolták be a parapetek helyét, így az utcát fűtöttem volna, ha nem veszik észre a festők.

  4. Az emberek holnap 9-13h-ig felváltva jönnek, így egész napra szabadságot kellett kivennem...

Egyébiránt jól vagyok ám. Tegnap megünnepeltük a nemzetközi sör-virsli majálist sörrel, virslivel. Este megnéztük Indiana Jones második részét. - Gyerekként sokkal jobb volt.

Hétvégén megyünk Vp.-be kipihenni a felújítás örömeit, de még motoros posztert kell venni keresztfiamnak születésnapjára.

Most mindent utálok. Eléggé...

 

 

 

 Régebbi hírek

2002 április, 2002 március, 2002 február, 2002.január, 2001. december

_______________________________________

Vissza