yoscha.hu

2012. szeptember

8183. nap a blog indulása óta
2012. szeptember 30. vasárnap 12:33
Hát Hitvesem jobb szakács mint én, de talán velem sem fognak éhenhalni a gyerekek. Tegnap római tálban sütöttem pulykát szilva és szőlő ágyon sárgarépával, bazslikommal, almával. Korrekt lett. Ma darálthúsos (bolonyaira emlékeztető) csavart tésztát főztem. Valahogy nem volt olyan intenzív és fűszeres mint Hitvesemé, de ez is vállalható azért.
Tegnap ebéd után Zebegényben voltunk a Tökvirág és a Sárkány fesztiválon. Lent a faluban a tököt ünnepelték, fent a hegytetőn sárkányokat lehetett eregetni. Ugyan elég lanyha volt a szél, de azért még a gyerekek (frissen kapott) sárkányai is repültek. Volt lovagi bemutató is. Ez minket Kristóffal lenyűgözött, mivel a színlelt harc helyett bemutatták a korabeli fegyvereket. Eddig nem is tudtam, hogy a lovagi kardoknak csak az első 40 centije volt éles. A többit direkt tompára hagyták, hogy a viselője rá tudjon fogni ott is egy-egy csapás hárításakor. - Szóval sokat tanultunk.
Bár az előrejelzéssel szemben ma is szép az idő, de valószínüleg nem mozdulunk sehová.
2012. szeptember 27. csütörtök 19:47
Lassan telik a hét. Inkább csak a szívás jön a munkából. De ez is kell. Viszont hivatalossá vált hogy 15+ év után költözink a cégünk az Angol utcából a Domussal szembe a Hungária körútra egy "modern" irodaházba. Itt a modern, hogy nem 80 éves, csak 20. Pedig milyen jól beköltöztünk a cég "mellé". Szerencsére ez sem lesz fényévekre, és mások még közelebb laknak a jelenlegi irodához...
A gyerekekkel kapcsolatban is van pár fontos infó. Mostanában feltünően sokat játszanak együtt. Ilyen még nem volt, most meg símán elvannak két órát ketten csendben. Kristóf magában is jól állja az óvodát, biztosan alakítja a nagy fiút aki a bandavezér a kicsik mellett, mégis pélamutatóan szabálykövető az óvónők szerint. Viszi be a katonákat, kiosztja a többieknek, rendezi a szerepeket. Zoé pedig nyomja a sulit. Kapja az ötösöket, és folyamatosan újabb különórákra iratkozik be. Bár lemondta a szolfést - mert a tanárnő tényleg embergyűlölő, de jelentkezett furulyára, énekkarra, rajzszakkörre és nyomja a karatét is. Csak estére fáradnak el mikorra velünk kéne kedves, rendes, szófogadó gyerknek lenni. Nekünk már csak az jut ami megmarad az egész napos hajtás után. Sajnos ők is így vannak velünk, de még ez is szinte tökéletes.
2012. szeptember 25. kedd 19:15
Megjött az ősz de el is ment. Este, hajnalban randa az idő napközben bőven húsz fok felett. Ez kicsit meg is visel, olyana vagyok mint az őszi légy. Majd kinövöm.
Különben teljes a csend. A gyerekek szipognak de járnak oviba, suliba, Hitvesem tanul ezerrel én meg háziasszonyosodom és még élvezem is.
Ja igen minden kedves olvasómnak szeretném jelezni, hogy NEM AKAROK meglepetés partit. Sőt partit sem.
Köszönöm.
Még jelentkezem...
2012. szeptember 20. csütörtök 19:19
Lassan telik a hét. Azért telik.
Holnap este Cs.G barátom második esküvőjén leszek vendég. Emlékszem még hogy az előzőn B.J-vel kellet volna beszédet mondnunk, de nem készültünk rá, (nem is tudtunk a feladatról) és én személy szerint eléggé szét is voltam esve a beszédre. - Fiatalság bolondság. Most nem kell beszélnem. Ja és a legénybúcsúból is kimaradtam. Hiába no, öregszem. Azért várom a holnapot. Remélem G. egy életre megtalálja már a társát.
Tegnap az unokaöcsém vásárolt magának egy Sony a300 fényképezőt. Pont olyat amilyen az enyém. Mondom rohan az idő. Nagy fiú DSLR-rel. Jobbra-balra fut mellettem az idő én meg úgy hiszm hogy vagyok a közepén nyugiban. Persze ez illúzió, de kellemes.
2012. szeptember 17. hétfő 19:21
Tegnap anyukámat ünnepeltük. Majd este cangára kaptam és megnézetm a Főzdefesztet ami messze jobb volt mint a Várban fent a sörfesztivál. Itt nem volt belépő, nem szabadultak el az árak, volt két decis pohár (mert sok sört kóstolni inkább úgy jó mit fél literenként) és megtaláltam életem eddigi legjobb sörét a Grabanc IPA-t. Egyszerűen tökéletes. Illetve biztos nem az, de ilyen finomat tényleg nem ittam. Mostantól IPA-t akarok főzni, és remélem egyszer talán nekem is megadatik hogy legalább valami hasonlót készítsek.
A hétvégén ezen túl projektvezetési módszertanokat tanulmányoztam, mert lenne még hova fejlődnöm nekem és a cégünknek is.
2012. szeptember 14. péntek 20:44
Megjött az ősz. Előszedtük a téli garnitúrát és elraktuk a rövid ujjú ingeket. Tegnap este voltam a megújult apaklubbos kocsmánkban is, ami teljesen átállt a belga sörökre. Aki szereti annak mennyország, de én a cseh és az angol söröket kedvelem. Szóval csupa rosszat ittam. Nincs is nagy kedvem újra ott kocsmázni. Nem hittem volna. Legalább hat-hét éve az volt a törzshelyünk. Persze akkor volt csapolt Krusovice. - Hol vannak a régi szép idők?
Vasáranp megyünk anyukám utolsó hatvanas szülinapjára. Hogy repül az idő. Tisztán emlékszem a napra mikor ő volt negyven. Most meg én leszek.
2012. szeptember 10. hétfő 19:40
A hétvége teljesen jól sikerült. Persze ez csak az első volt az elkövetkező 30-40-ből, szóval nem kell még felvágni vele nagyon, de biztató a kezdet.
Hétköznaponként felváltva futunk Hitvesemmel. Ő este, én reggel. Ma kutyául fáztam rövid nadrágban szandiban és még futni sem szeretek, de azért ráveszem magam és ez is valami...
2012. szeptember 07. péntek 20:16
Kissé aggódom a holnapért, ugyanis elkezdődik életünk egy új (három éves) szakasza, mikor Hitvesem hétvégenként a Főiskolán fog tanulni, én meg felvigyázom a gyerekeket. Most megtapasztalhatom milyen az elvált "hétvégi" apukák élete. Még szerencse, hogy esténként és hétköznaponkánt van feleségem, nekik meg anyukájuk. Szóval kissé tartok a holnaptól. Már találtam tök jó programot (Velencén hőlégballon fesztivál) amire nem vágynak a gyerekeim, viszont nem tudom mit fogunk ebédelni. Lehet, hogy a következő években még főznöm is meg kell tanulni. Persze az elvált apáknak könnyebb, mert ilyenkor gyorsan beszeretnek egy főzni tudó barátnét aki segít a hétvégén rájuk szabaduló gyerekek felvigyázásáben is, de nekem érthető okokból "egyedül" kell helyt állnom. :-)
Izgalmas lesz...
2012. szeptember 04. kedd 18:53
Hurrá itt az iskola. Már a második napot nyomjuk az oviban, suliban. Minden rendben, a gyerekek lelkesek. Közben megy a munka is, talán kicsit csökkentett iramban (nem 12-16 órázva).
Ma könyvtári portálok hiányai után kellett vadásznom. Közben fedeztem fel a Bródy Sándor könyvtár mit művel a közösségi médián. (Face, Twitter, Tumblr, Youtube, ...) Nagyon profik. Pontosan tudják, hova mit kell megosztani. Le a kalappal az egri könyvráosok előtt.
2012. szeptember 02. vasárnap 13:14
Ebéd előtt másfél óra alatt lenyomtam 30 kilométert cangával. Nagyon jól jött.
2012. szeptember 01. szombat 20:22
Na ez a szombat pont olyan volt amilyennek, lennie kellett. Közösen a néztük a Vissza a jövőbe-t, nyomtunk Playstatinon pár pályát Kristóffal, és nem dolgoztunk egy percet sem. Olyan jó nyugodt őszi hétvége volt. Ilyen sem lesz sok, mert Hitvesem holnap kezdi újra a főiskolát és szeptemberre három, októberre, novemberre, decemberre két-két hétvégéje lesz foglalt. Valamit biztos kitalálok majd.
A hét korábbi része viszont kicsit sem volt nyugodt. Nyomtuk ahogy tellett. Ugyan csütörtökön este elmentünk Hitvesemmel a budavári sörfesztiválra, mert meghívott rá a főnökünk a sok éjszakázást kompenzálandó, de utána tegnap is éjfélig doksiztunk.
Holnap nem tudom mi lesz, de semmit nem tervezek...

Régebbi hírek:
2012. augusztus, 2012. július
2012. június, 2012. május, 2012. április, 2012. március, 2012. február, 2012. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--