yoscha.hu

2005. december

Elment a Kisjézus!
2005. december. 31., szombat, 13:36
Hát akkor zárjuk ezt az évet...
Ami a legrosszabb volt az évben: Hitvesemmel egyszer sem mentünk el kettesben vacsorázni, kocsmázni, koncertre. Az összes kivételt a két megtekintett (délelőtti) mozi jelentette. Remélem ahogy nő a gyermek, ez azért jelentősen változi fog.
Ami a legjobb volt az évben: Több mint egy éve apa vagyok, és hihetetlen dolgokat megéltem a lányok oldalán. Hej, ha azokat egyszer leírnám egy naplóban...
2005. december. 31., szombat, 11:47
Expedíciós haderőTegnap hihetelen időjárás köszöntöt be. Olyan hóvihar volt Vp-ben, hogy alig hittem el. Mi meg Hitvesemmel persze vásárolni mentünk kétszer is. Elsőre nem voltunk túl felkészültek, de a második expedícióra már mindennel elláttak a szüleim.
Megyek ebédelni. Viszatérek és lezárom ezt az évet....
2005. december. 28., szerda, 17:04
A raj...Hihetetlen mit tesz néhány nap Vp. a windóztól kell megtudnom milyen nap van.
Ma úgy volt hogy elmegyünk Sárvárra fürdőzni. De tegnap és ma reggel is havazott keményen. Így inkább havat lapátoltunk, hóembert néztünk, meg ilyenek...
Esténkén (és mikor csak lehet) Raj-t olvasok. Pedig már a vizsáimra kellene készülnöm, vagy az oldalam 2005-ös évének zárására. De van még pár napom és még vagy négyszáz oldal. Csak anyit mondhatok, hogy állat a könyv. Lehet sorbaállni olvasásért...
2005. december. 27., kedd, 11:33
Kiskarácsony, nagykarácson, sőt hanuka is.
Napok óta nem jelentkeztem. Napok óta alig lehet leszaggatni a Raj-ról.Jó könyv...
Megyek is olvasni...
Egyszer képek is lesznek...
2005. december. 23., péntek, 19:15
Ez egy cím nélküli kép...Szerda óta szabadságon vagyok. Olyannyira hogy még a blogomról is megfeledkeztem. Az elmúlt napok a karácsonyi készülődés jegyében teltek. Beszereztük a maradék ajándékokat, illetve sikerült 16k-ért kicseréltetnem a szemüvegem lencséit. Negyed dipoptriát romlott csupán a szemem, mégis sokszor úgy éreztem mostanában hogy alig látok még szemüveggel is.
Remélem ez a problémám egy időre megoldódik... Reggel leköltöztünk Vp-be. Szegény macska nélkülünk tölti a karácsonyt...
2005. december. 20., kedd, 7:59
Ma ügyfelekhez megyek lebeszélni az évváltást. Aztán fél hattól céges karácsonyi vacsorám lesz.
Tegnap este szívem szerint elmentem volna apaklubba is, de a fél csapat nem ért rá illetve Hitvesem beszervezett magának egy sört B.J-vel. Így alulmaradtam és Parmenidészt olvastam a preszókratikus filozófia vizsgámra.
2005. december. 19., hétfő, 16:37
Vissza-visszatérek a Cseszár.hu-ra és mindig megdöbbenek a látogatottságán.
November hónapban 44 ezer, decemberben eddig közel 35 ezer letöltés érkezett rá. Az több mint napi 1750(!).
Az talán még nem kellene hogy gyanússá váljon miszerint az összes letöltés 95%-a Windows 2000 + IE6 (ami már messze nem a legelterjedtebb OS, viszont jól törhető), de az elgondolkodtató hogy egy kizárólag magyar nyelvű lap letöltéseinek több mint háromnegyede miért érkezik Törökországból (31.61%), Oroszrszágból (24.25%) és Kínából (20.53%)?
Szeretik a törökökÉrthetetlen mi jó van naponta 1700 Win2000-t használó töröknek, orosznak, kínainak abban hogy kevesebb mint egy másodpercre megnézi a Cseszár.hu főoldalát, mert máshová nem mennek a BBClone szerint. Bár lehet hogy nem túl kitartó, de rendszeresen visszatérő magyarul tanuló diákok. Ha az enyém lenne az oldal, vagy a szerver amin fut bizonyosan erősen gyanakodnék hogy valami huncutság áll a háttérben.
Így viszont csak az irigység marad a döbbenetes nézettségi adatok miatt...
2005. december. 19., hétfő, 9:45
Életveszélyes...Na etessük a hiénákat...
Szombaton ömlött a vér... (Ez vagy a fürdős kép bizonyosan növelni fogja a nézettséget.) Szóval ahogy a kép által várható is volt Zoé a szombati fürdetéskor leesett a kád pereméről, és beverte a fejét / száját. Volt nagy sírás és vérömlés, mivel a jelenlegi két - roppant éles - alsó foga beleharapott a felső fogait takaró ínyébe. Durva így elmondva, de a látvány sem volt utolsó...
Vasárnap hármasban elmentünk az iskolai Maitréja-ünnepre és karácsonyi koncertre. Ott kiderült, hogy ez nem valami buddhizált Mikulás parti gyerekeknek, hanem kemény meditáció + alaptanítások. Kb. három percig frusztráltuk vele a Zoét. Ráér még megtudni, hogy az élet szenvedés, meg ilyenek...
Egyébként csak mellesleg szeretném még elmondani, hogy öt nap múlva karácsony (ha jól számolom). Nagyon Kemény...
2005. december. 16., péntek, 8:46
Lányom megajándékozott. Egy torokgyulladással. Eddig azt hittem, hogy azért nyüszög, mert síró-picsogó, ovodába nem való. De nekem nagyon fáj a torkom, pedig sokkal nagyobb vagyok és talán már egy általa szelidített vírust kaptam. Szóval elhiszem hogy rossz neki.
Tegnap nagyjából semmi nem történt. P.B barátommal nem sakkoztunk, viszont megnéztük a Kiskakukk című orosz filmet. Kedves volt, és ennyi pont elegendő is.
Egész hétvégén iskolám lesz.
A szombatra tervezett születésnapi bulit sajnos bizonytalan időre elhalasztjuk. Valószínűleg január legeljére.
Visszatérek...
2005. december. 15., csütörtök, 2:27
Persze, hogy minden más az életben, mint a tervek.
Egy éve, de három napja sem hittem volna hogy hajnali negyed háromkor(!) majd itt ülök a gép előtt frissen a lányom szülinapját követően.
Történt ugyanis, hogy Zoé pont az első születési évfordulójára kapta meg élete első (nekünk komolyabb) torokgyulladását. Így a tegnapi nap doktornénivel, gyógyszertárral, kanalas orvosságokkal és sok nyüszögéssel telt a hivatalos szülinapi programokon túl.
Mindettől úgy kidöglöttünk hogy a gyerek már hatkor, mi pedig negyed nyolckor elaludtunk. Aztán az éjszka - legalábbis eddig - nyugodtan telt. Nem csoda, hogy éjnek évadján itt üldögélek frissen...

Legalább van időm felrakni a képeket...
2005. december. 14., szerda, 8:35
Ez egy cím nélküli kép...Pontosan egy éves a kislányunk!
Boldog első születésnapot Zoé!
A nagy örömöt csak kissé árnyékolja hogy megfázott a csöppség. Igy az este orrporszívózással telt. Illetve azzal hogy óránként felébredt, felsírt(!) mi meg próbáltuk visszaltatni, megnyugtatni. Kicsit olyan volt az éjszaka mint pár hetes korában. Segített visszaemlékezni a születését követő hetekre, és megmutatta milyen jó is (szinte mindig) hogy már egy éves nagylány.
Szerencsére láza nincs és nem is néz ki rosszul (egyelőre). Remélhetőleg nem húzza keresztbe ez az esemény a szombati partit.
Tegnap Ángélusok jöttek át, akiktől megkapta születésnapjára Erzsébet babát - a királynő után, hisz londoni szerzemény. Ma pedig várjuk Hitvesem családját további ünneplésre. Délben le is kell lépnem a gyárból, hogy beszerezzem a szükséges mennyiségű lufit.
2005. december. 13., kedd, 14:23
Ez egy cím nélküli kép...Egy Régi Vágyam vált valóra...

Tetris került az oldalamra.
Egyenlőre a toplista nem működik, és csak FireFox 1.5 alatt fut tökéletesen. De van.
Ha valaki olyan szerencsétlen, hogy M$ IE alol akar vele játszani az töltse le hozzá az Adobe SVG Viewer-t. De a FireFox 1.5 lényegesen jobb választás szerintem.
És nem csak a Tetris miatt...
2005. december. 13., kedd, 10:45
A kép csak illusztráió! :(Tegnap este Hitvesem elment Ángélus barátnével kocsmázni. Én kihasználtam a lehetőséget, és jó hamar lefeküdtem. Ennek ellenére rosszul ébretem. Mint kiderült éjjel havazott. Vidám ilyenkor a közlekedés. Viszont sikerült megvizsgálnom, miként funkcionál hóban az ABS és az ESP. Elég unalmassá teszik a közlekedést. :) Bezzeg mikor a Sárga Veszedelem a legapróbb fékezésre megindult toronyiránt. Az volt ám a férfias játék...

Visszaolvastam az egy évvel ezelőtti bejegyzésemet. Még gyermektelen voltam. És rettentően izgultam...
2005. december. 12., hétfő, 16:39
Délelőtt találkoztam anyukámmal és egy hamburger mellett köszöntöttem névnapján, illetve visszakaptam tőle a Vp-ben hagyott fényképezőmet. (Ezért felutazott busszal.) Kemények a szülők. Mit meg nem tesznek a csemetéjükért...
Így estére új képek várhatóak a hétvégéről.
2005. december. 12., hétfő, 8:31
Szombat délután szüleimnél sikeresen beboroztam. Most szégyellem is magam rendesen. Na nem azért mert több bort ittam a kelleténél, hanem mert a fürdetéskor emiatt elég összeszedetlen voltam. Ez megengedhetetlen. Így most elég nyomorultan érzem magam már jó egy napja.
Csak most döbbentem rá igazán, hogy már a lányomnak akarok megfelelni.

Tegnap átjött Ángélus Barátné, mivel újra hazánkba látogattak. Némi unszolásomra Hitvesem megbeszélte vele, hogy elmenjenek ma este kettesben kibeszélni a világot. Én majd vigyázom a Zoéra...

Jó dolog a pillanatnyi haiku. Pont ezt adta ki nekem:
Kitavaszodott.
Hibáink virulnak, sőt
hajtanak újak.
/Kobajasi Issza/
2005. december. 9., péntek, 12:00
Ez egy cím nélküli kép...Tegnap végre megnéztük Krisztus utolsó megkísértését. Jó ideje ott figyelt már a polcon, de Hitvesem tartott tőle hogy sírós lesz. Persze nem volt sírós, inkább elgondolkodtató. Érthetetlen hogy ez ellen tüntettek. Persze biztos olyanok voltak a táblákkal akik sosem vették a bátorságot hogy megnézzék a filmet.
Ma megyünk le Vp-be ünnepelni egy csomó névnapot, illetve Zoé első születésnapját. Hihetetlen, milyen gyorsan eljött ez is.
2005. december. 8., csütörtök, 15:38
Nem sok minden van. Tegnap is olvastam, és ma is csak telik a nap. Évvége van már nagyon...
2005. december. 7., szerda, 9:03
Ez egy cím nélküli kép...Tegnap megjártam Győrt. (Voltam az Északiaknál is immáron, és nem csak a Délieket ismerem.) Jó út volt. Szakadó esőben némi késéssel szaggatni oda-vissza. Ott aztán kiderült, hogy rám igazából szükség sincs. Így munka helyett elbeszélgettem a projektvezetővel, az informaitkussal és ápoltam a kapcsolatokat.
Otthon Mikulás partit szervezett Hitvesem amiről képek is készültek, de este már nem raktam fel. Majd ma...
Az apaklubbra sem mentem, mert a fejem szét akart esni.

Wittgenstein - fiatalonHelyette újra elkeztem olvasni a Tractatus-t. Nem tudom, hogy Wittgenstein ismerte-e Buddhát, vagy méginkább Nagarjunát, de nekem aki mindhármuktól olvastam már valamennyit újra és újra borzong a hátam olyan nagy az összecsengés, egymás kiegészítése. Egyszer megérné egy dolgozatban bemutatni a (képzelt?) kapcsolatukat. Akkor talán nem mint érthetetlen mumusra gondolnának szegény Ludwigra, aki szerintem az egyik legnagyobb nyugati filozófus és még írni is szinte irodalmian írt.
Kár, hogy ufó dolog lelkesedni érte...
2005. december. 5., hétfő, 16:19
Felkerült a laptopomra a ZoneAlarm Security Suite. A vírus/spyware irtója rögvest talált három vírust és öt kémprogramot. Csöndben lapultak a kis dögök és eddig sikerült megúszniuk a jól megérdemelt DDT-t. De most végük. Már csak az izgat, hogy még hányan élték túl a népírtást.
Holnap Győrbe megyek oktatni. Aztán ha minden igaz apalkub?
2005. december. 5., hétfő, 10:25
Ez egy cím nélküli kép...Megint internet és Zoé.
Szóval nem az a furcsa, hogy ismeri az internet szót, hanem hogy számára a világának ugyanolyan valós létezője mint az anya, apa, labda, cica, katica. Ki is borul ha valamiért nem érhető el a net.(Például, mikor kitépi az összekötő kábelt a modem és a PC között.) Egyszerűen nem érti, hogy egy létező egyszercsak nincs. Mert a net az valóságos...
Én meg emlékszem, hogy milyen modern, bizsergető és hihetetlen dolog volt mikor '93-ban egy 14400kbit/s-os modemmel először kattantam / kattintottam a netre pornót és terrorista kézikönyvet keresve - mivel azt hittem hogy csak arra való a Nagy Világháló.
Egyébként a terrorista kézikönyvet megtaláltam cirka öt perc alatt, viszont a pornót felkutatni akkoriban komoly harc és több hét kutatás volt. (Fejlődik a világ. Mára úgy kell kikerülni.)
2005. december. 4., vasárnap, 17:47
Tegnap én lógtam el a sulit, ma pedig az oktatónk felejtkezett el arról hogy előadást kéne tartania korai görög-, majd nyelvfilozófiából.
Délután kimentünk megnézni a nemrég nyílt outlet-eket. Többet bizonyára nem megyünk. Némelyik bolt Csehszlovákia végnapjait idézte, a többi pedig nem volt feltünően olcsó. Talán akkor érné meg, ha egy komplett ruhatárat akarnék beszerezni. Azért Hitvesem talált egy bakelót 30%-kal olcsóbban, amit nem hagyhattunk ott.

Félelmetes hogy a lányom mennyire érti a nyelvet. Pedig ha valaki, hát mi nem tanítjuk tudatosan. - Legalábbis én nem.
Nem hittem el hogy ismeri az internet szót. De ismeri. Megmutatta a gépet és addig várt míg elinditottam a böngészőt. Van kedvenc oldala is. Az egyszervolt.hu. Mindig repes ha megnyituk neki...
Még nincs egy éves.
Mi lesz velünk...
2005. december. 2., péntek, 10:51
A bűnös ital...Tegnap este pizzát rendeltünk, és vörösbort ittunk hozzá. Jó volt, de nem értem mert ma megint zúg a fülem - akárcsak pár hete. A vörösbortól??? Úgy döntöttem hogy bizonyos idő múltán ismételt (ön)tesztet fogok végrehajtani, hogy kiderüljön alergás lettem-e a vérképzéshez olyannyira fontos nedűre. - Persze bízom benne hogy nem. Ugyanakkor ha mégsem a vörösbortól van akkor meg mitől? Mindenesetre reggel orrcsöppöltem, ami hatott is. - Már megint a nyugati orvoslás egyik csapdájába kerültem, ahol a tüneteket szüntetjük meg (egyébként hatékonyan) az okok felszámolása helyett.
Kár rágódni. Csöppentek, és tartozkodom a vörösbortól. Aztán meglátjuk...
Ma délután megint iskolám lesz, de holnap lógni fogok egy kicsit, hogy beszerezzük a karácsonyi, névnapi ajándékokat mert vészesen közeledik minden...
2005. december. 1., csütörtök, 10:09
Elza mikor hozzánk kerültMa van Elza név és nem hivatalos (3.) születésnapja is. Jó kis állat. Szeretjük, és talán neki sem olyan szörnyű közöttünk élnie, még ha a buddhisták szerint nyomorúságos dolog is állatnak születni... (Bár szerintük nyomorúságos dolog születni bárhol, bármikor ezért rájuk kár hallgatni ilyen ügyekben.)
Ma van továbbá az AIDS világnapja is.
Azontúl már csak két hét van Zoé születésnapjáig, és kicsit több mint három a Hitveseméig. Kemény hónap jön, de mindjárt 2006...

Régebbi hírek:
2005. november, 2005. október, 2005. szeptember, 2005. augusztus, 2005. július 2005. június
2005. május, 2005. április, 2005. március, 2005. február, 2005. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--