yoscha.hu

2005. február

Hétkezdet
2005. feb. 28., hétfő, 9:27
Megint kezdődik egy új hét. Az előző végén eldőlt, hogy Kína mégsem Lotus Notes-ban akarja a programját. Ez jó. Viszont így kezdődik megint elölről az egész hercehurca. Szóval nem menekülhetek egyhamar...
Pénteken felmérték a Sárga Veszedelmet. Azt mondják, hogy a gumijai eléggé kopottak. - ez nem újdonság. Alkudtak az árából 30K-t, de beígértek valami ajándékot az új kocsi melé. Viszont Ezüst Nyíl (Még nem hivataols név. Olyan mint a Sára Luca volt.) késik. A nekem előadott verzió szerint azért, mert egyenesen Franciaországból érkezik, és már úton is van, de nem biztos, hogy most pénteken átvehetem. Ez rossz, mert már eléggé beleéltem magam a hétvégi nagy autókázásba.
Na dolgozom...
2005. feb. 27., vasárnap, 17:39
Elmúlt egy iskolával teli hétvége...
2005. feb. 24., csütörtök, 12:34
Egész délelőtt a Kínaiaknak próbáltam összeállítani egy doksit. Délután az M$ Word védelmének feltörésén kell ügyködnöm. Ehhez nem is biztos, hogy a gyár a legalkalmasabb hely. Valószínüleg haza is megyek hamarabb.
Holnap viszem a Sárda Veszedelmet felmérésre, aztán iskola...
2005. feb. 23., szerda, 17:06
Tegnap hamar feladtam a fentlétet.
Ma viszont bedöglöt a laptopom egere - mármint az az egér amit a laptopomra szoktam rákötni. Így ebédidőben a MediaMarkt-ban beszereztem egy újabbat alig 3490-ért, és megvettem mellékesen 2990-ért Jézus utolsó megkísértését is. Ami egy jó film, és megérdemli, hogy meglegyen. Különben is ennyiért?! Hihetetlen csábító, hogy csak kétezer(kilencszázkilencven) forint és nem háromezer, ami azért mégis másként hangzik.
Engem szinte mindig meggyőznek az ilyen árak, és az akciók. (Lásd kocsi is. :) ) Ugyanakkor rossz tapasztalni kiszolgáltatottságomat a fogyasztói rendszerrel szemben.
Apropó fogyasztás. Már rég (mióta Hitvesem otthon van.) várom, hogy mikor szánja rá magát, az internetes élelmiszer beszerzésekre. Hónapokkal ezelőtt már többször lellkesen beszélt a GRoby boltjáról aminek nagy előnye, hogy a vásárolt cuccokat házhoz is szállítják. És különben is QL + hatékony. Hát ma megtudtam (mikor csak elkezdte már leesett) hogy nem kell este nekem cipelnem a macskaalmot, vizeket, üdítőket, mert megrendelte őket a neten.
Ez tök jó, és elég XXI. századi. De ha a nagy és nehéz dolgokat mások szállítják házhoz, akkor minek az az óriási csomagtartó az új kocsiba???
2005. feb. 22., kedd, 9:03
Befizettem a kocsira a foglalót. A héten érkeik a szalonba, és a jövő héten át is vehetem. Most azért izgulok, hogy mikor lesz már jövő hét péntek (az a megállapodott céldátum). Este elmentünk Cs.G-vel és P.B-vel kocsmáni. Kibeszéltük a Nagy Öszzeesküvéseket, a rabszolgaságot, illetve az autókat, és a politikát.
Zoé kicsit nyűgös volt az este...
2005. feb. 21., hétfő, 13:55
Hurrá-hurrá!
Összejött a pénz! Este megyek lefoglalni a kis drágát.
2005. feb. 21., hétfő, 10:41
Most hívott a Citroen kereskedő, hogy van egy kocsija számomra.
+50K-ért még tolatóradar, ESP és ASR (kipörgésgátló) is van benne. A szine pedig ezüst metál (azaz alumínium szin) lenne. Egyenlőre csak lenne, mert holnap 11-ig kell befizetnem a foglalót rá. Akkor az enyém lesz.
Most már csak egy igenre várok, és akkor indulhat a kocsi projekt.
Szétizgulom magam...
2005. feb. 20., vasárnap, 4:45
Örömmel látom, hogy nagy az érdeklődés a kocsivásárlásom körül. Xsarat tehát nem veszünk, mert a rénszarvasoktól megijed, és felborul. Bár mostanában már télen is ritka állat nálunk a rénszarvas, de mégis... De mégis a legfőbb gond vele, hogy Hitvesem szerint feleslegesen nagy, és még csak nem is szexi.
A jelenlegi helyzet szerint tehát egy Citroen C3 1.6 Exclusive-ot akarunk venni, de nem használtan, hanem szalonból 0 kilóméterrel. Ennek oka prózai. Adtak egy olyan ajánlatot, amit nem lehet viszautasítani. Több mint fél misi kedvezménnyel (árelőny?) alá vágtak az egy éves használt áraknak. Emellett első tulajként jár a 24 hónap teljes garancia mellett a assitance szolgáltatás Európa 27 országában, ami két évnyi nagyfokú biztonságot nyújt a kontinensen bárhol is járjunk. Ezért inkább az új.
Miért pont C3? - Mert formára, tartalomra mindkettönknek ez tetszik leginkább az elérhető árú használt és új kocsikból, és meggyőződésünk hogy a következő öt évre elegendő helyet biztosít nekünk.
És hogy miért 1.6 Excl.? - Mert tetszik a 110 lóerő és az extrák tömkelege. A 6 légzsák, ABS és vészfék asszisztens a négy tárcsafékhez, a kormányról vezéreléhető tempomat és CD, automata klíma, esőérzékelős ablaktörlő, ködlámpa, ülések alatti fiókok, plussz polcrendszer a csomagtartóban, lehajtható kisasztal az első ülések háttámlájában, műszerfalról kapcsolható gyerekzár.
Szóval az ár / érték arány nekem igencsak meggyőző.
A csomagtartó mérete egyébként többektől is jogos felvetés. Hétköznaponként a laptopomnak kell elférnie a kocsiban mellettem, mikor megyek a gyárba, vagy az ügyfelekhez belvárosba parkolóhelyet vadászni. Persze kell majd vinnem Zoét bölcsibe(?), oviba is, de olyankor talán nem kell egy liter sem a csomagtartóból. Hétvégén mikor lemegyünk szüleimhez, hármunk mellé be kell zsúfolódnia egy nyuszimotornak (?!), illetve a ruháinknak. Igazi pánikhelyzet talán akkor alakulhat ki, ha egy hétnél hosszabb időre akarunk elutazni valahová sok cuccal. Ez évente maximum kétszer fordulhat elő. Kérdés, hogy kell-e a további 350 napban a termetes csomagtartó, ami a parkolási lehetőségeket is korlátozza, vagy most csak feleslegesen fizetett luxus lenne, és ráér majd öt év múlva mikor a következő autónkat akarjuk megvenni.
Ugyanakkor a számokat elnézve nem is olyan kicsi a C3 csomagtere:
Suzuki Swift 3/5 ajtó: 169L, Peugeot 206: 245L, Opel Corsa: 260L, Fiat Punto: 265L, Cirtoen C3: 305L, Ford Fusion: 337L Ford Focus 3/5 ajtó: 350L
Persze egy Picassoval (550L) nem mérhető össze, de talán elég lesz ez is mig a Kicsilány nem megy nagycsoportba az oviban. Akkor meg úgy is lecseréljük...
Az egyetlen para, hogy sikerül-e megvenni ilyen akciósan. Ez kedden vagy szerdán derül ki. Addig még le is beszéhet róla aki akar. :)
2005. feb. 18., péntek, 23:23
Egyre közelebb kerül az autóvásárlás, és folyamatosan bújom a használtautó.hu-t, ileltve olvasom a teszteket. Folyamatosan változik a véleményem is. Szerelmes vagyok/voltam a Reanault Megan II.-be, és nagyon tetszik a Citroen C3 is. A Megánnal az a legfőbb baj, hogy igencsak drága, és a csomagtartója sem valami tágas. Az új kacsa nekem csodaszép, csak egy kicsi autó, bár minden földi jóval felszerelve. Kisautóm meg már volt. Viszont - bár tudom, hogy a történelem szemétdombjára való eszme - kontinentalista vagyok. Tehát európai kocsit akarok. Nem amerikait (Ford Focus) és nem japánt (Toyota Corolla/Avensis) mégha ezek verhetetlenek is a megbízhatóságban. Hitvesemnek a Seat nem jön be, nekem a Skoda kevés az árához viszonyítva. Most megtetszett a Citroen Xsara is (Nem Picasso!), ami leginkább egy jóidulatú bálnához hasonlít. Talán be kéne mutatnom Hitvesemnek is, mert az ára baráti, és bár nem egy versenygép, de 470 liter a csomagtartója, és családi kocsinak kell, nem csajozni, vagy gyorsulási versenyekre. Aludni kell rá, de lehet, hogy holnap kicsábítom a családomat egy kereskedőhöz, hogy felmérjük a lehetőségeket...
2005. feb. 17., csütörtök, 20:19
Ma a szívem szerint kettőkor leléptem volna a gyárból, annyi szívás volt a munkával. Kezdem elveszíteni a hitem abban, hogy megoldható rendesen a feladat a rendelkezésre álló eszközzel. Ez nem jó...
Ezért most már megint hulla fáradt vagyok. Ez sem jó...
Talán hétvégén felpumpálom magam...
2005. feb. 16., szerda, 8:54
Tegnap annyi időm és erőm sem volt, hogy bármit is bejegyezzek ide. Persze sok mindent nem is tudtam volna, mert a Kínaiak lenyomtak mint bélyeget.
Tegnap Zoé megkapta élete első kettő oltását.
Visszatérek...
2005. feb. 14., hétfő, 9:53
Ma Bálint barátomnak van a névnapja, de mindenki valami Valentínt emleget, és a reklámozók rászálltak a szerelemre. Nem az én ünnepem. Mi köze van a szerelmemnek az akciós moiltelefonhoz, vagy bármihez amit rám akarnak sózni?
El akarják hitetni velem, hogy csak akkor vagyok igazi szerelmes, ha jó fogyasztó is vagyok mellé. Borzalom.
Kicsit moralista lett mostanság a naplóm, de ilyen napokat élek.
Tegnap iskolában voltam, aztán Hitvesem sütött finom marhasültet, majd elugrotunk a gyerekkel a WestEndbe. Ez igen jó élmény volt, mert az összes eladólány körém sereglett a MediaMarkt-ban, én meg büszkén vittem Zoét a hordozójába, és roppant vagánynak, éreztem magam a Budapestes mackófelsőmben, nyakamban a lányommal. Később a Csku család jött látogatóba.
2005. feb. 12., szombat, 23:56
Ideje aludni térni. Holnap is iskola...
Ma megvettem Vekerdi Józseftől Buddha beszédetit, amit eddig csak a Terebessen olvashattam. Jó szöveg. Egy monomániás ember tanításai, aki képtelen másról beszélni, mint a szenvedésről és annak megszüntetéséről. Valamit meglátott, felismert és mindenkinek próbálja elmagyarázni újra és újra. Becsülendő...
2005. feb. 12., szombat, 8:14
Előző írásom kapcsán felmerült egy kedves olvasómban, hogy az arabokat védem az amerikaiakkal, sőt a zsidókkal szemben. Ez tévedés. Mint írtam az emberi jogok betartását kérem számon azokon, akik ezeket számonkérik másokon, és akár háborút is indítanak a nevében, vagy embargóval sújtanak országokat hosszú évtizedekig, mert azok sárba tiporják a polgári és szabadságjogokat.
Tévedés azt hinni, hogy nem szeretem az amerikaiakat. Inkább csak aggódom, hogy merre halad az a civilizáció, mely a saját alapértékeit nem tartja követendőnek magára nézve. És aggódom, mert az emberek a hitükért könnyedén képesek meghalni, vagy ölni is.
Senki sem olyan erős, hogy bűntetlenül szembeszállhasson mások itenével.
2005. feb. 11., péntek, 10:30
Mégis mit képzelnek az amarikaiak!?
Most olvasom, hogy a guantanamói koncentrációs táborukban a vallatás része, hogy a mélyen vallásos fogjokat hitükben, vallásuk előírásainak sárbatiprásával alázzák meg, és olyan tettekre próbálják kényszeríteni, melyek ellentétesek az Iszlámmal.
Mint mikor a Tórán kellet taposniuk a zsidóknak. Csak azt a gonosz, mocskos náci állatok követék el, ezt meg a szabadság, az emberi jogok, a demokrácia legfőbb őrei teszik hatvan évvel a holokhauszt után.
Mégis mit képzelnek, mikor fog nekik megbocsájtani az aki csak remélheti, hogy Allah a könyörületes neki megbocsájt. Vagy már úgy is mindegy mit csinál, mert örökre a gyenna tüze várja miattuk?
Mégis mit képzelnek, ezek után lesz-e írgalom és könyörület velük szemben? Mikor az iskolák, a korházak, a templomok lángolni fognak, értetlenül áll majd a média "ezen vadállati kegyetlenség előtt".
Mégis mit képzelnek, mennyire hiteles mikor szabadságot, valllási toleranciát, és emberi jogokat kérnek számon másokon, közben pedig a jól őrzött koncentrációs táboraikban sárbatiporják azokat?
Mégis mit képzelnek az amarikaiak!?
2005. feb. 11., péntek, 9:26
Tegnap este hosszasan beszélgettem apuklámmal telefonon fürdőkádakról, kocsikról. - Szerintem élvezi, ha néha-néha megkaparinthatja a készüléket anyukámtól.
Ma kezdődik a negyedik félévem a főiskolán. Várom már eléggé, hogy milyen tantárgyaim lesznek. Igazából soha egyetlen más iskolámmal nem voltam így. Bár kissé aggódom amiatt, hogy miként tudom majd összeegyeztetni a hétvégéket, de majd csak lesz valahogy, és szeptembertől már Hitvesem is csatlakozni fog újra.
2005. feb. 9., szerda, 21:38
Ma jó volt a gyárban. Végre sikerült megoldanom egy kérdést, amin már napok óta rágódom.
Délután kiugrottam at IKEÁba, és megvettem a Hitvesem által kiválsztott kanapét. Szerencsére hatalmas belső terekkel megáldott a Suzukim, így símán hazaszállítottam. Este sikerült összeállítani. Azóta hol becsukjuk, hogy kinyitjuk, és hárman fetrengünk rajta Kicsilánnyal. (Képek is készültek róla...)
2005. feb. 8., kedd, 9:04
Tegnap arra nem volt időm, hogy blogot írjak.
Munka után bepróbálkoztam a TESCOval. Ugyanis Hitvesemnek akartam ásványvizet és tejet venni. Ásványvíz nem volt, tejből pedig csak egy doboz. Kész szerencse, hogy magamnak tudtam ivóleveket beszerezni. Így ma majd mehetek a Kaisers's-be vízért, tejért.
Tegnap fürdetés és etetés után átnéztem Cs-M családhoz is, ahol a gangaon minusz húsz fokon megittunk két sört, és kedvünkre eregethettük a füstöt Cs.G-vel.
Zoé ma 8 hetes. Olyan ez mint egy új szerelem. Eleinte minden hétfordulónak örül az ember, aztán a hófordulókat ünnepli, majd már csak az évfordulók maradnak. Persze addig évek telnek el... Mindenesetre a legelső hetek izgalmán már túl vagyunk, és lassan a hétköznapivá válik ez az új kapcsolat az életemben. Ideje áttérnem a hónapokban történő számításra, mert ez nem egy futó kaland, ahogy elnézem..
2005. feb. 5., szombat, 17:03
Ha nem vigyázunk előbb-utóbb olyanok leszünk mint a saját nagyszüleink. Emlékszem gyerekkoromban Békéscsabán nagymamámnál az apró képek tömkelegére, melyeket órákon át tudtam bámulni, de sosem hittem, hogy nekem is ilyenek lesznek egyszer a lakásomban...
Ma elvittük Zoét az IKEÁba. Kapott csörgőt, és már várjuk azt az időt, mikor állhatunk sorba neki ingyen bébiételért. Aztán vettünk egy tucat apró képkeretet...
Délután azokat szögeltem...
2005. feb. 4., péntek, 12:50
Éjjel egy körül sikerült elküldenem a dolgozatomat, így minden kötelességem teljesítettem.
Ma Hitvesem túltermelési válságban szenved. Ugyanis tegnap a kollégáival sikerült meginnia két egész búzasört, ami komoly gondokat okozott. Más normális ember ilyenkor rendszeres pisiléssel oldja meg a dolgot, de egy szoptatós anya szervezete jobb módszerhez folyammodik. Tej lesz a sörből. Azzal meg valamit kezdeni kell, ha a gyereknek már a fülén ömlik kifele a kaja. Szóval túltermelési válság van, és mélyfagyaszás, meg macera.
Viszont sikerült egy újabb hitet eloszlatni. Hitvesem remélte, hogy tavasszal vagy nyáron már B.J-vel, és M.A-val közösen fognak sörözni járni, míg mi fiúk vigyázunk a csöppségekre, és maximum etetni jönnek haza a kocsmázásból. Szép hit, de szegény most rájött, hogy a sörözés mégsem olyan jó ötlet szoptatás mellett, hacsak az ember nem akar átalakulni egy kisebb tejüzemmé. Így hát reggel már erős fogadalmakkal élt, hogy soha többé sör és szoptatás.
Pedig még a feje sem fájt, ahogy nekem szokott egy jobb kocsmázás uán. - Felfoghatatlan...
2005. feb. 3., csütörtök, 16:12
Tegnap Cs-M család jött át, mivel Cs.OM mostanában sikitozik otthon, és úgy gondolták, hogy sokkal jobb lesz nálunk. Így is lett. OM csendes volt és barátságos. Készültek újabb összehasonlító fotók, és büszkén állthatom hogy Zoé szép csendben dolgozza le a hátrányát. Súlyban ugyan még versenyképtelen, de ha nagyon nyújtózkodik, akkor már csak egy fejjel kissebb OM-nál. :)
Este ketten leszünk, mivel Hitvesem megy a kollégáival találkozni (kocsmázni, mig én otthon árulom a petrezselymet). De legalább rávehetem magam a filozófia dolgozat megírására...
2005. feb. 2., szerda, 15:56
Túl sok mesélnivalóm nincs. Nem is emlékszem igazán a tegnap estére. Tudom hogy Jóbarátokat néztünk, és lefeküdtünk időben. Dolgozatot persze nem írtam, pedig nem úszhatom meg. Sajnos...
Ma valahogy nem igazi a napom. Nem is értem miért. Zoé szépen aludt, - adnák az istenek, hogy ez tartós maradjon - és mégis olyan vagyok mint akit fejbevágtak. Talán valami front lehet. Jól jellemzi állapotom, hogy Cseh Tamást hallgatok.
De legalább a gyárban vannak apró sikerélményeim a Kínai fronton.
2005. feb. 1., kedd, 15:15
Újra üzemben...
Egykor voltunk csípőultrahangon. Zoénak nem lesz felemás talpú cipője. Legalábbis születési rendellenességből kifolyólag nem.
Most hajtok ezerrel a Kínaiaknak, este pedig fekhetek neki a Karsai dolgozatnak...
2005. feb. 1., kedd, 10:52
Ma hét hetes a lányom. Éjjel egész tisztességgel aludt. Illetve nem is tudom. Hitvesem nyolc után, és tíz előtt döltem ki. De legalább most friss vagyok.
Oldalam kissé elérhetetlen. Ennek alapvető oka, hogy kicserélték alatta szervert, és az IP címet. Most pár órát igénybevesz, míg magához tér, és elérhetővé válik a nagyvilág számára is. - Legalább is remélem...

Régebbi hírek:
2005. január