yoscha.hu

2005. március

Hóvége
2005. márc. 31., csütörtök, 11:00
Nehézkes a blog írás, ha szinte semmi említésre méltó nem történik az emberrel...
Csendben folynak le a napok egymás után, és csak apró változások vannak, melyek szinte észrevehetetlenek. Viszont legalább visszavonhatatlanul itt a tavasz. A Liget napokra van a kirügyezéstől, és egyre jobb sétálni benne.
Ja igen! A nap híre talán, hogy szombaton beszerlik a kádat. Így elveszítem az általam oly nagyon szeretett zuhanytálcámat, de legalább meglesz a lányok öröme, és az fontos.
Tegnap este megnéztem a magyar foci újabb siralmas fejezetét, ahol hatalmas győzelemként lett elkönyvelve a döntetlen, mely hagy még matematikai esélyt a vb-re kjutásra. Szánalmas... Nem értem miért nem szántják fel a stadionokat, és csinálnak a helyükön játszóteret, vagy plázát, vagy bármit, mert ezért egy fillért nincs értelme kiadni. Legfeljebb együtt tüntetnének a focisták a gazdákkal. Két hasonlóan versenyképes "csapat" a magyar ugaron...
2005. márc. 30., szerda, 10:22
Tegnap jól elhúzódott a munkám...
Viszont Zoénál bevált az új taktika hogy nyolckor lefektetjük. Így van pár óránk kettesben zombizni. - Nagy kaland. Végre nincs ott a gyerek (egy méteres körzetben), és csak arra van erőnk, hogy bámuljunk kifelé a fejünkből bambán. Persze ez is nagy előrelépés. Mostmár csak magunkat kell öszszedni annyira, hogy többek legyünk kilenckor mint az élőhalottak. Zoé a maga részéről mindent elkövet.
Szóval fejlődünk...
Ma voltam az Önkormányzatnál is. Megszereztem a kocsimra a végleges parkolási matricát, így teljes nyugalommal prakolhatok bárhol a "hétben".
Új kádunk beszerelésének ügyében még semmi hír...
2005. márc. 29., kedd, 12:47
Hitvesemnek ma le kellett adnia a céges mobilját, laptopját. Ugyan a szerződése szerint ezek járnak neki a teljes munkaviszony ideje alatt, és a munkaszerződése nem változott attól, hogy szülési szabadságon van, de legyenek boldogak. Így legalább ránk már bizton elmondható, hogy nem herdáljuk az adófizetők pénzét saját szórakozásunkra. Remélem a munkaadója máshol is ugyanennyire költségérzékenyen kíván működni, és óvja az adóforintokat.
Mostantól aki Hitvesemet akarja elérni, az a régi számán teheti meg (+3630/549-..-..), vagy ha nem tudja, akkor elkérheti tőlem, esetleg írhat neki mélt a jirka kukac yoscha hura is.
2005. márc. 28., hétfő, 12:43
Szombaton nem mentünk állatkertbe, mert csúfos idő volt. Így otthoni programokat választottunk helyette.
Tegnap rá kellett döbbennem, hogy nyomorúságos pesti lettem. A napközbeni vp-i levegő úgy betett, hogy délután, este csak lézengtem, és majd szétesetta fejem. Elszoktam tőle. Sajnos...
2005. márc. 25., péntek, 20:41
Három új sorozat került fel Zoéról a lapjára...
2005. márc. 25., péntek, 15:55
Most voltunk Kislányommal kettesben a Ligetben. Csodaszép tavaszi séta volt. Én pólóban, ő takaró alatt, de mindkettőnknek bejött. Hihetetlen jó ám apának lenni, és sétálni a poronttyal, de ezt csak akkor érzi, érti meg az ember, ha van már gyereke. Előtte olyan nyálasnak vagy hétköznapinak tűnhet. (Persze talán így leírva is az.)
2005. márc. 24., csütörtök, 11:44
Tisztelettel jelentem, hogy mostantól elérhető a yoscha.hu RSS csatornán is. Ennek szerintem nem (túl)sok értelme van, mert aki csak úgy olvassa az oldalt, az lemarad az üzenetekről, a nap képéről, és minden más webes jóról. De haladni kell a korral, és hol máshol próbáljam ki az újdonságokat, mint a saját oldalamon?
Szóval aki kapja marja!
2005. márc. 24., csütörtök, 10:14
Tegnap megérkezett az új kádunk. Hát nem egy fürdőmedence, de egy kisebb dézsának talán megjárja. Őszintén megvallva nem teljesen értem, hogy egy 120*120-as negyed kördívnél miért nem tudnak nagyobb részt leválasztani a víz tárolására. Viszont szép padka van körbe-körbe. Na mindegy. Legalább megjött, most már csak a beépítése hiányzik.
Este apaklubbot tartottunk...
2005. márc. 22., kedd, 15:18
Én kérek elnézést mindenkitől.
Nem 3.5 hónapos, hanem 14 hetes Zoé. Csak bennem valahogy úgy volt, hogy
4 hét = 1 hónap,
12 hét = 3 hónap,
16 hét = 4 hónap,
akkor 14 hét az nem lehet más mint három és fél hónap.
Persze nem...
2005. márc. 22., kedd, 10:05
Megint tavasz van, és már hosszabb a nappal mint az éjszaka. Kislányunk 3.5 hónapos a mai napon. Csupa jó dolog...
Tegnap nem sok minden volt. A lányok hamar lefeküdtek, és meg megnéztem egy filmet a National Geographic-on az emberré válásról. - az ilyen téma engem mindig érdekel. Bár Phoebe Buffay óta tudom, hogy az evolució csak egy elmélet, így hitvallás kérdése elfogadjuk-e vagy sem. Én inkább elfogadom.
Ma lemondtam a Sárga Veszedelem biztosításait. Most dolgozom tovább a Kínaiaknak.
2005. márc. 21., hétfő, 16:03
1Gb azaz egy gigabájt RAM van a laptopomban! Ugyanis az IBM Websphere önmagában több mint 512Mb-ot igényel (Annyim volt eddig összesen.) így mióta használnom kellett ezt a csodát, a kilencvenes évek elejét idézte a gépem sebessége. Egy Ms Word indítása alig egy percbe tellett, és bármi más futtatása is hasonló "eredményeket" hozott. Ezért főnököm elérkezettnek látta az időt a bővítésre. - Most annyi RAM van a gépemben, mit két izmos videókártyában. - Megáll az eszem... Pár éve az egy gigás wincsi csodaszámba ment, ma meg már épphogy elég ennyi memória egy durvább program futtatásához. De legalább már megint emberi sebességgel tudok dolgozni...
2005. márc. 20., vasárnap, 21:51
Holnap lesz a Rassziznus Elleni Világnap.
Ezért pár dolgot tisztáznom kell. Az egyik legjobb barátom felerészt ZSIDÓ vagy tán teljesen az. A lányom legalább egynegyedrészben CIGÁNY. Így Hitvesem, Szerelmem sem lehet tipikus árja. Volt egy jó barátom Ázim, - Allah adjon neki békét - aki Afgán és akitől többet tanultam a másság elfogadásáról ,és az iszlmám békéjéről mint bárkitől azóta is.
Én talán tisztán Magyar vagyok. Na és???
2005. márc. 20., vasárnap, 21:30
Hurrá!!! Megszületett Hav és Dorka kisfia Gábor! Légy üdvözölve körünkben! És egy jó tanács az életre: Tartsd távol magad a kislányomtól! :)
2005. márc. 19., szombat, 13:38
Tegnap kettesben töltöttük az estét Zoéval, mivel Hitvesem, Ángélus Barátné és B.J elmentek hármasban kocsmázni. Amire szerintem B.J és hitvesem már vagy fél éve vágyakozott. :)
Kicsilány eleinte egy csöppet hiányolta az anyukáját, de aztán megbarátkozott a helyzettel hogy mostantól velem kell beérnie, és elaludt. Így nem volt horror az este.
Ma is gyárban vagyok a suli helyett, de lassan lépek le. Mai nagy döntésem, hogy a céges levelezőkliensemet lecseréltem Lotus Notes-ról a Mozzilla Thunderbird-re, mivel az sokkal de sokkal jobb. És ha már nem kell mostanában Notes-ban fejlesztenem, akkor fölösleges az amúgy elég gyenge bár szerfelett biztonságos levelezőjéhez ragaszkodni.Emellet nem elhanyagolható, hogy a saját személyes leveleimet is kezelhetem a Thunderbird-del biztonságosan, és kulturáltan.
2005. márc. 18., péntek, 15:11
Ma iskola helyett dolgozom. - Pótolom a tegnapi védőoltások miatt kiesett időt.
Az oltás egyébként kibírható - mármint nekem. Zoé nagyon üvöltött közel fél percen át, majd később is panaszkodott, mikor csak eszébe jutott a tortúra. Viszont egyenlőre nem lázasodott be, és a nyugtató kúpoknak köszönhetően viszonylag jól is aludt. Szóval semmi különös. Ugynakkor Hitvesem teljesen átérezte a mérhetetlen szenvedését, és sajnálta rettentően. Csak én vagyok egy szívtelen dög, aki úgy gondolja hogy egy szuri még nem a világ, és nem kell nagy feneket keríteni neki.
Este megetettem Cs.G mind a nyolc halát, és kimentem Ángélus elé.
Ja és megnéztük Hitvesemmel az Egy fiúról című filmet, ami nem nagy szám, de legalább angol...
2005. márc. 17., csütörtök, 11:31
Ma éjjel megyek Ángélus Barátnéért reptérre. Viszont előtte kettőkor jön a doktornéni és gigantikus szurikat fog adni Zoénak. Ezért Hitvesem hazarendelt, hogy én fogjam le a gyereket, és velem kapcsolja össze a borzalmakat. Így megyek haza mumust játszani.
Tegnap este a lányok hamar elmentek lefeküdni, én meg nagy szabadságomban Witgenstein Tractatusát olvastam. Igazából teljesen lenyűgüzütt. Olyan mint egy User Guide valamely szoftverhez. Egyszerű kijelentő mondatok, és folyamatos logikai építkezés. Bár több megállapításával nem értek egyet, de akkor is elismerésre méltó a gondolkodásának tisztasága, sőt az újszerűsége is. Szóval élvezetes olvasmány a maga nemében.
Az este későbbi szakában próbáltam kideríteni, hogy hol beszélt Buddha eredetileg a függő keletkezésről - mivel e tárgykörben kell kiselőadást tartanom néhány hét múlva, és jó lenne villantani a háttéranyagokkal. Szóval némi keresgélés után sikerült megtudnom, hogy hol tárolódik ez az infó a Kánonban (Vinaya pitaka, Mahavagga I. 1). Viszont apró gondot jelent, hogy a szükséges részlet nincs meg magyar fordításban, sőt az angol nyelvű lapokon sem találktam. Vicces. De inkább csak szánalmas...
2005. márc. 16., szerda, 10:15
Hurrá tavasz van!
Hosszú volt már ez a tél...
Hétfőn feljöttek nővéremék, és szűk családi körben megkereszteltük (?) Zoét némi pezsgővel, minden istenség színe előtt. Immáron megnyugtatóan elrendeztetett a sorsa. Ha mi meghalunk, akkor is lesz aki becsaphatja egy zárdába, hogy felnőljön keresztényi szellemben (legalább).
Egyébként nyomoruságosak vagyunk... A "keresztelő" végeztével én mentem legutoljátra aludni. 21:30 volt...
Tegnap lementünk Vp-be is, bemutatandó az új autót és a gyerteket. A családlátogatás kiválóan sikerült. Szüleim és az unokatesók is körberajongták Zoét, aki mosolygott, nevetett, és mindenkit megpróbált elbűvölni.
Ja igen, Kislányom tegnap rájött, hogy képes az oldalára fordulni. Ennek annyira megörült, hogy azóta is folyamatosan ezzel szórakázik...
A hétvége képei a Képek alatt találhatóak..
2005. márc. 14., hétfő, 12:33
Gondoltam megetetem a hiénákat, bár sok beszámolni valóm nincs. Hétvégén iskoláztam, ma meg jönnek kettőre Nővéremék. Hát ennyi kb.
Ma három hónapos Zoé Janka!
2005. márc. 11., péntek, 10:36
Új_autó_jó_autó! Nagyöröm...
Tegnap végre átvettük. Nagyon szép, és nagyon jó. Persze rögvest maximális magaságra állítottam az ülést, és most kicsit olyan mintha egy zsebteherautóban vezetnék. Mondjuk egy olyanban, amibe véletlenül legalább kettővel nagyobb motort raktak. Igen izgalmas, de egyben biztonságot is nyújt. Reggel megpróbáltam a fékeit is. Ha Sárga Veszedelemnek ilyenjei lettek volna, sosem töröm össsze. :)

Munka előtt elintéztük az önkormányzai feladatokat is. Átirattam a feleségem a lányom és a kocsim a címemre. Így végre hivatalosan is egy háztartzásban élők lettünk mi hárman, és Szürke Gém is legálisan parkolhat mostantól a kerületben.
Hétvégén iskola, ami jelenleg a legkevésbé sem lelkesít, mikor itt a tavasz és lehetne autókázni is a világban. De legalább hétfőn jönnek nővéremék, aztán közösen megyünk Vp-be bemutatni a város Zoénak...
2005. márc. 10., csütörtök, 13:40
Ötre mehetünk átvenni az új kocsit! :) :) :)
Ma változás állt be a világszemléletemben. Ugyanis el kellet ismenem, hogy Ádám a Szent Őrült kategóriába tartozik, és lehetetlen vele harcolni, inkább félelemmel vegyes tiszteletet érdemel. Ugynais ő az akit már többször időlegesen, majd véglegesen is megpróbáltam kiutálni az oldalamról, mert az üzeneteivel linkjeivel képtelen voltam azonosulni, de sokszor még tolerálni is nehezemre esett. Már-már azt hittem, hogy sikerrel jártam és végleg felhagyott a yoscha.hu-val, erre ma reggel vár az üzenőfalamon az újabb üzenete a "napfényes Thaiföldről".
Hihetetlen. A nyaralásán, a világ másik felén az én oldalamat olvassa, és még írnia is sikerül rá. Nincs mit tennem. Ez a sorsom. Van egy Szent Őrültje az oldalnak, akivel képtelenség bármit kezdeni, mert ragaszkodik hozzánk. Mostantól megint nem blokkolom egy darabig, ha már ilyen kitartó, és lelkes.
Nem tudom meddig bírom...
2005. márc. 9., szerda, 15:56
Ma már nem lesz új autóm...
Kezdem NAGYON unni...
A kereskedő azt mondta, hogy holnap mehetek érte.
Biztos csak hiteget...
Olyanok mint a MERKUR vagymi. %$&?!ß#"*!!!

Más...
Este P.B-vel és Cs.G-vel megyünk el meginni egy sört. - Én persze csak bort, mert húsvétig nem iszom sört, ugyanis úgy gondoltam hogy hamvazó szerdától húsvét vasárnapig böjtölök, mint minden jó keresztény. Ez persze nálam kimerül abban, hogy tartózkodom a sörtől. Tudom nem teljesen kóser böjt, de legalább törekszem, és az is valami.
Jövőre lehet, hogy a ramadant próbálom ki, és akkor bort nem iszom. Vagy disznót nem eszem pikadattól esthajnalig. Majd kiderül...
2005. márc. 9., szerda, 11:11
Megrendeltem az új sarokkádunkat. (Ha már nekem sose lesz kocsim, legalább Hitvesemnek legyen meg az öröme.) Kb. egy hét és szállítják. - Persze ez még egyáltalán nem biztos, hisz ha már az autókereskedőkben sem bízhatunk, akkor mit várjuk a kádasoktól. De legalább a megrendelő elment.
Na felpörgetem a gáz üzletágat...
2005. márc. 9., szerda, 9:48
Bent ülök a gyárban, doksikat készítek a Kínaiaknak, és a Gázosoknak (ők új ügyféllé lehetnek, ha meggyőző leszek). Nagyon meggyőzőnek kell lennem... Közben pedig várom a telefont, hogy mehessek leadni szegény Sárga Veszedelmet. Egyes tanítások szerint rossz ragaszkodni a "dolgokhoz". De én mégiscsak kötődöm, mert éveken át jól szolgált, elvitt mindenhová, és még mos sincs vele semmi bajom. Mégis meg kell válni tőle...
Persze nem fogok sírni, de mégis... De mégis mikor hívnak már a genyák??? Csak nem kell holnapig várnom???
Elegem van a sok várakozásból...
2005. márc. 8., kedd, 9:45
Előbb olvastam, hogy a Legfőbb Ügyészség új jogi kategóriát akar bevezetni a személyek és a dolgok mellett. Ez pedig az érző lények kategóriája. Ha sikerül, akkor például az állatvédelmi törvény "Minden Érző Lény" javáról és védelméről fog szólni. Érdekes, már-már buddhista terminológia...
Ugyanakkor érdemes elgondolkodnunk azon is, hogy bizonyos Ashóka király (Kr.e.273-232) kicsit több mint kétezer-kétszáz éve(!) Indiában már megalkotta a ezirányú törvényeit, melyek nem csak az emberek, vagy a gazdaságilag oly fontos igavonó barmok védelmét tekintették fontosnak, hanem a legutolsó féregét is, mivel az is csak egy érző lény, ugyanolyan joggal az élethez mint bárki más. - Persze ő kiemelkedő buddhista uralkodó volt a saját korában.
Mi meg itt vagyunk pár ezredévvel később, és próbáljuk lekűzdeni azt a hamis tanítást, hogy az ember lényegileg különbözik minden más létezőtől, és azok csupán "dolgok", melyek elpusztítása "rongálás".
Szóval bízzunk benne, hogy változik a jogi helyzet - minden érző lény javára - és akkor kicsit jobb lesz a kutyáknak, macskáknak, bogaraknak, hangyáknak, gilisztáknak, de talán még a baktériumoknak is...
2005. márc. 7., hétfő, 10:44
Már csak alig két aláírásnyira vagyok az új kocsimtól, és leghamarabb szerdán legkésőbb csütörtökön beleülhetünk családostúl.
Tegnap igencsak nyomorultan éreztem magam egész délután, és este is. Már attól féltem, hogy valami kórság költözött belém, de szerencsémre a korai lefekvés mára megoldotta a helyzetet.
2005. márc. 6., vasárnap, 13:29
Sajnálattal kellett észrevennem, hogy a gyerekülésünk nem fog kitartani nyár közepéig vagy méginkább a végéig ahogy azt előre terveztem. Maximálisra állítva a hevedert épp csak be tudom szuszakolni Zoét a pántok közé. Mostmár nagyon kell, hogy jöjjön a tavasz és a vékonyabb ruhák, különben baj lesz...
2005. márc. 6., vasárnap, 8:30
A szombat mozgalamasan telt. Délelőtt szüleim jöttek fel gyereknézőbe sok-sok finomsággal felpakolva. Így most megvan pár napi házikosztunk.Utána elmentünk a Mammutba, ahol én pipadohányokat vételeztem, Hitvesem pedig (nem kevés unszolásomra, és bátorság gyűjtést követően) kifuratta az orrát. Egy apró ezüstös göbzi van most benne, és nekem nagyon tetszik.
Délután N.M jött át és a Cs-M család. Az este már csak hármasban telt.
Viszont láttunk még pénteken egy igen jó és egy silány filmet. A silány az Artur Király, ami lehetett volna akár jó is, de nem lett. Kardozás, csata, amcsi szabadságmítosz, de semmi több. A Jó film pedig a dél-koreai Kim Ki-duk által írt, rendezett,vágott, játszott Tavasz, nyár, ősz, tél... és tavasz volt. Bárkinek ajánlom. Két zen szerzetes van benne, egy hal, egy béka, egy kígyó, egy lány és két rendőr. Ja és alig 10-20 kimondott mondat az egész filmben. Viszont beszédes csendek, csodaszép képek uralják a történetet. Tényleg megéri megnézni, megvenni...
2005. márc. 4., péntek, 13:03
Tegnap és ma is jó nehéz napom volt a gyárban. Rakjuk össze az új kínai projektet, de nekem nagyon neccesnek tűnik...
Aztán este voltam a Citroennél, ahol is űltem a jövendő autómban. Pittyegett a tolatóradar, és a rádió mellett lehet kapcsolgatni az ESP-t. Egy gombnyomásra húzza be a tükreit, és ott figyelt a tempomat a bőrkormányon. Szine végül is sötét szürke metál lett a világos szürke metál helyett. Szép jószágnak tűnik, de nem lesz egyszerű kicsomagolni a mindenét védő nejlonokból (Persze nem sírok nagyon emiatt.) A tegnapi infók szerint szerdán vehetem át. Pedig már mennék vele...
Ma tavasz ide, tavasz oda zuhog a hó, és jónéhány centi takarja a várost. Sárga Veszedelmen pedig a jócskán lekopott nyári gumik figyelnek. Nem lenne szerencsés most megzúzni...
2005. márc. 3., csütörtök, 9:44
Szerintem az anyukák genetikailag kódoltak az aggódásra. Képesek bármiért és bármi miatt aggódni porontyukkal kapcsolatban. Én meg mint zord, és felettéb érzéketlen férfi csak állok bambán, és nem értem hogy mit kell parázni a világ legtermészetesebb dolgain, amikor bizonyosan lesz olyan helyzet, ami valóban okot ad a pánikra. Persze lehetséges, hogy tényleg én vagyok túl flegma vagy spártai, mikor bízom a lányomban, hogy felnő egészségesen akkor is, ha két nap egymás után nem gyarapszik a tömege, vagy nem kakil (majdnem) egy egész napon át.
Valahogy érzem, hogy ez nem veszélyezteti. Ugyanakkor Hitvesem úgy érzi, hogy ez így nagyon nincs jól. (Nem velem, hanem a gyerekkel.) Mindketten legbelső meggyőződésből aggódunk és nem aggódunk.
Ősöktől örökölt szerepek...
2005. márc. 2., szerda, 11:19
Ma reggel kereskedelmi tevékenységet folytattam. Öltöny, nyakkendő, csíkos zokni. Ahogy azt kell.
Munka után indulhatok vadászatra új cumiért Kicsilánynak, mert a kedvence megy tönkre. A másik cumijait pedig utálja leginkább. Viszont ez csak egy ismert helyen szerezhető be. (Pár hónapos infók szerint...)
Kicsit megivisel a mostani hidegfront és a télvége. Csak reménykedem, hogy nem kapok el valami jóféle influenzát. - A reggeli hírek szerint már Pesten is arat a vírus, és hivatalosan is járvány van...
2005. márc. 1., kedd, 12:26
Itt a tavasz a naptár szerint. Ugyan minuszok repkednek és több esélyt látok ma a Nagy Eljegesedésre, de előbb-utóbb bizonyosan megváltozik ez is, és tényleg lesz tavasz.
Új autómról semmi hír. Valahol a franciaországi Citroen gyár és a szalon között lehet, de ennél többet még a kereskedője sem tud róla. Pedig olyan jó lenne a hétvégén furikázni vele a balazsamos tavaszi szélben, de erre nem sok esély látszik. Pláne, hogy -10C-t jósolnak.
A gyárban épp furcsa a helyzet projekt után és projekt előtt. Erőgyűjtés az új kihívásokhoz...

Régebbi hírek:
2005. február, 2005. január