yoscha.hu

2005. május

Kánikula - hidegfront
2005. május. 31., kedd, 11:57
Tegnap jó este volt, de nem sok minden történt. Mérő könyvét olvastam.
Ma Zoé életében először fogat mosott. Ugyan nincs foga, de sosem lehet elég korán elkezdeni, és már hetek óta megbűvőlve figyelt reggelenként, mikor a fogaimat sikáltam. Így némi tanakodás után elővettük a nővéreméktől kapott gyerekfogkefét, és ma már ő is elmélyülten rágcsálta a sajátját, miközben vizslatta hogy én mit művelek a magaméval.
2005. május. 30., hétfő, 8:51
Láttuk Anakin elbukását, és jó volt nagyon. Kiscsillag nem örült igazán a szülei időleges elvesztésének, de feldolgozta azért, és ellentételezésül egész napot tölthetett a kertben, pancsolhatott egy lavor vízben, és aludhatott a fenyő árnyékában. Én már várom az augusztust, mikor hosszabb időt tölthetünk vele a kertben, szüleimnél.
Tegnap délután kimentünk gyereknapra a Ligetbe, sétáltunk nagyot, és nem vettünk lufit, mert Hitvesemnek egyik sem tetszett, Zoé pedig átaludta szinte az egész hacacárét.
Dög meleg volt...
Most éreztem meg igazán mekkora áldás is a klíma az autóban. Délben 35 fokban suhantunk haza élvezve a 21C hűvösét, és csak Pesten kiszállva csapott meg az az őrül hőség.
Zoé már el sem fogja tudni képzelni, milyen úgy utazni, hogy le van húzva az összes ablak, süvít a menetszél, és negyven fok van mégis.
XX. századi vad romantika...
2005. május. 28., szombat, 7:21
Megyünk Vp-be a jedik bukását nézni. Ez az első alkalom, mikor megőrzésre adjuk át Zoét. Nagyszülői feladat lesz pár órára a kényeztetése.
Holnap gyereknap, amin Hitvesem szerint meg kell kapnia élete első lufiját, és aztán minden évben újat. - A gyereknap a lufiról szól. De mit csinálunk azzal a temérdek lufival, mikor felnő?
2005. május. 26., csütörtök, 16:12
Olvasom tökmag blogját, és azon gondolkodom, hogy B.J-nek biztos nem könnyű.
Zoé csak néha sikít, és már attól megfájdul a fejem. Meg hát én nem is vagyok vele egész nap. Persze más anyának lenni.
Még jó, hogy leírja, mert különben csak a szépre emlékezne pár év múlva.
Persze így is... :)
2005. május. 26., csütörtök, 8:30
Tegnap megint orvosnál voltunk Hitvesemmel, de semmit nem tudott mondani a dokker - bár azt próbálta megnyugtatóan. Szóval nála minden oké. Így most várunk pár hetet, aztán majd kiderül mi lesz. Ha nincs változás akkor gasztro-etno-celofánhoz kell fordulnunk. (Vagy valami hasonló nevühöz.)
Este P.B barátom jött át és sakkoztunk egy nagyot. 6:0-nál fejeztük be, és megállapítotuk hogy nem sikerült a játékra, és a beton védelmemre hangolódnia. De legalább örültem, és büszkélkedhetek a sok csúfos vereség után.
Csak most reggel vettem észre, hogy 'Csku Csaba tegnap élte át a születésnapját. Én meg elfeledkeztem róla. Finomítanom kell az előrejelzőmön az oldalon, mert ez így nem kóser.
Boldog Születésnapot Csaba!
2005. május. 25., szerda, 18:15
Ma Zoé megfordult hátról hasra. Életében először. Én meg ott voltam egy métere tőle és néztem. Jó, hogy ilyeneket tud, és nem ott lehetek.
Most beszéltem szüleimmel. Szombat kettőre megyünk Star Wars-t nézni Vp-be. - kb egy éve nem voltunk moziban Hitvesemmel.
2005. május. 24., kedd, 16:43
Meglepő adatot láttam a statisztikáim között. Eszerint az oldalamat meglátogató felhasználóknál 66% alá esett az Internet Explorer aránya. Ez igencsak elgondolkodtató. Tudom a nézettséget komolyan befolyásolja,hogy én is, Hitvesem is, és még többen is a rendszeres látogatók közül Firefox-on keresztül nézzük a lapot, de pár hónapja akkor is 90% fölött volt az IE, most meg már kevesebb mint kétharmad.
Ha lenyomjuk 50% alá, akkor már nem fogom tovább optimalizálni rá az oldalt.
Az lesz ám a szép világ...

Na megyek haza a lányokhoz...
2005. május. 24., kedd, 13:59
Jól kezdődött a reggelem. Épp csak beértem, és megjelent pár magas rangú kínai, hogy nosza mutassuk a progit. Persze meg volt beszélve jó előre, de én teljesen meglepődtem az érkezésükön. Végül is "Budapest" pólóban is ugyanúgy lehet bemutatózni.
Ebédelni kínaiba mentünk csak a rend kedvéért. Kár volt annak a macskának meghalnia. Igazán jobbat érdemelt.
Zoéról tegnap felraktam pár képet - hogy legyen jó hír is a mai napra.
2005. május. 23., hétfő, 10:13
A hétvége a várakozásokak megfelelően telt. Péntek projektvacsora sörökkel, szombat reggel iskola, majd séta a ligetben, aztán Ángélusok jöttek át megnézni az Arsenal - Manchester United focidöntőt.
Közben szüleinm is beestek Békéscsabáról hazafelé.
Vasárnap megint liget, aztán megnéztem a Forma-1-et, majd bementem a suliba, hogy lehallgassam az utolsó Jógacsára előadásomat. Erre ott derült ki, hogy mivel az egyik tanárunk lebetegedett, ezért előre hozták az órát, és déltől volt. Ennyit az utolsó óráról...
Egyébként ma van a buddhista karácsony(?) húsvét(?) és még kitudja mi minden egyben. Vészákh-nak hívják. A hagyomány szerint ezen a napon ünneplik a Buddha születését, megvilágosodását, halálát(?). Ja és ma kezdődik a buddhizmus 2549. éve is. Kicsit zsúfoltnak tűnik egy napra ennyi ünnep, de ez van. Mikor hagyománnyá vált, még nem törődtek túl sokat a világi vágyakkal és igényekkel.
2005. május. 20., péntek, 9:40
Tegnap este Ángélusoknál voltam házavató partin. Szerettem volna, hogy Hitvesem is elmenjen legalább felesben, míg én vigyázok Zoéra, de még mindig nincs igazán jól.
Aggasztó...
Viszont a buli jó volt. Cs-M család Olga nélkül, kettesben érkezett.
Ők már megtehetik.
Ma céges projektzáró vacsorám lesz hattól, illetve iskola is.
Össze kell hangolnom a dolgokat.
Hétvégén is suli, de mivel túlvagyok egy csomó kiselőadáson, ezért legálisan lóghatom el a szombat délutánt, és a vasárnap napközbent.
2005. május. 19., csütörtök, 12:44
Esik az eső már két napja. - Pocsék idő.
Ma befizettem és leadtam az APEH-et. Mintha a karomat tépték volna ki...
Más különben nincs. Csinálom kínai munkát, és lassan készülök a vizsgaidőszakra is.
2005. május. 18., szerda, 15:35
Hitvesem kicsit beteg. Voltunk ma már orvosnál is ez ügyben, aki felírt egy csomag penicilint, azt mondja attól jól lesz nagyon.
Remélem.
Persze hogy az utolsó pillanatban számoltamki a SzJA-mat, és persze, hogy csak most derült ki, hogy egy fillért sem tudok visszaigényelni a lakásrészletem után, sőt a főiskolától kapott pénzeimért még 30K-t fizethetek is be. Ilyen hónap ez...
2005. május. 17., kedd, 10:09
Jó rég nem jelentkeztem. Pár hiénám már bizonyosan bele is döglött az éhezésbe. A túlélőket ezért most ellátom rendesen.
A péntekről nem nagyon vannak már emlékeim. Talán nem is történt semmi különös aznap este. Viszont másnap jó korán felkeltünk, hogy irány Vp! Már Pest határban jártunk az M7-en mikor felmerült, hogy talán mégsincs lezárva a hősugárzó a fürdőben. Éles forduló, vizslatás, majd irány megint Vp!
Lent már minden jó volt. Hitvesem anyukámmal vett egy csomó szépséges ruhát Zoénak, mi addig a keresztgyerekeimmel és apukámmal nyúztuk a kicsilányt, - aki ezt pompásan viselte.
Csak lefekvés után tört ki a pánik. Én lecibáltan Hitvesemet, hogy a gyerek olyan nyugodtan alszik, ugyan jöjjön le hozzánk. Alig tíz perc kellett, és Zoé felébredt, tapasztalta hogy se anya, se apa, se a megszokott hely, és már a vérfarkas is bizonyosan ott ólálkodott a sarokban. Szörnyű percek jöttek mindenkinek. Kiscsillagot alig lehetett megnyugtatni.
Persze utána már nem mozdultunk mellőle, így több ijedelem nem is történt.
Vasárnap ebéd után mentünk haza. A délután és az este még az (re)aklimatizálódás jegyében telt.
Tegnap a pünkösdhétfő szabadságát kihasználva kétszer is sétáltunk a Ligetben. Sőt délután Ángélus Barátnével beültünk egy sörre a Palme ház mellett épp megnyitott kerthelységbe. Ez megvallhatom igen nagy örömömre szolgált. Rég vágytam rá, hogy Hitvesemmel közösen, egy helyen egy időben, (és nem otthon) leülhessünk egy pohár sörre...

Más.
Fáj a fogam. Ez megalázó, legalább 15 éve nem fájt. Most meg kifúrták, betömték, és azóta ha hideg éri, ha meleg éri, ha rágok vele, vagy csak úgy is fáj. Pedig előtte nem tette soha. Ez az állapot a hétvégém több részét is megpróbálta tönkretenni kisebb-nagyobb sikerrel. Tegnap végül felhívtuk az orvost, és kaptam is egy időpontot ma kettőre. Remélem most sikerül rendesen megcsinálnia, mert egyenlőre csak a hátrányát tapasztalom a beavatkozásának.
2005. május. 13., péntek, 14:09
Fenébe!
Elfelejtettem elmenni a tüdőszűrésre. Most jutott eszembe, hogy mára behívtak 8-14h között. Majd jövő héten...
Tegnap Hitvesem unszolására elkezdtem Potok-tól az Asher Lev-et. Azt mondta, hogy nekem tetszeni fog, mert olyan vagyok. Tetszik is. Míg a lányok mellettem aludtak, én csak olvastam, olvastam.
Az oltást túléltük. Reggelre enyhe hőemelkedése lett Zoénak, de a hírek szerint nincs nagyobb baj. Hétvégén lemegyünk szüleimhez, és ott is alszunk. Először fog a gyermekem masutt aludni, mint a szülői házban.
Hirtelen felmerült bennem az érzés, hogy milyen lesz, mikor először fog másutt aludni, és én nem értesülök róla.
Mindez itt kezdődik... Innentől megállíthatatlan a folyamat, míg egyszercsak összecsomagol és végleg elköltözik.
2005. május. 12., csütörtök, 12:11
Ma oltás nap van. Mehetek haza kettő körül lefogni a lányomat a szurihoz...
Tegnap Ángélus Barátné lakását néztem meg este, és némi konyhaszekrényt szereltünk Cs.G-vel és P.B-vel. Sajnos több probléma is adódott, ezért nem mondhatnám, hogy teljes lett a siker, de jó kis lakás lesz idővel.
2005. május. 11., szerda, 9:17
Mégsem vagyok lúzer. Sikerült visszarakni...
2005. május. 11., szerda, 9:15
Lúzer vagyok.
Nem is tudom mióta ez az első alkalom, hogy sikerült úgy frissítenem a naplómat, hogy elvesztettem egy bejegyzést. (A tegnap estit.) Majd otthon a mentésből helyreállítom, addig érjétek be annyival, hogy tegnap semmi érdemleges nem történt velem.
Viszont felraktam Zoé 50. albumát. Hihetetlen. Rólam az első egy évemben készült maximum ötven fotó. Kislányom még nincs öt hónapos és megvan az ötvenedik album amiben egész pontosan 363 fotó található. Csak a neten. Még legalább ötször ennyi figyel DVD-kre mentve otthon.
Hiába, ő már egy jól dokumentált gyerek. Bár kicsit talán tulzásnak tartom ezt a mennyiséget, de olyan jó volt tegnap este is végignézni Hitvesemmel, hogy mit fejlődött eddig és milyen kis béka volt születésekor. (Aranyos kisbéka.)
Szóval lesznek még fotók...
2005. május. 10., kedd, 19:44
Ma fent volt anyukám a Lányoknál. Én ezalatt dolgoztam. Jó későn is értem haza. Más nem is történt.
Képeket kéne már felrakni...
2005. május. 09., hétfő, 13:42
Ma van az Eutópa nap!
Ebben a megfogalmazásában kissé "Valentín napos" (szokatlan és idegen) még nekem, de érthető és sokkal píszíbb, mint a győzelem napja a gonosz németek felett. Szóval hatvan éve van viszonylagos béke Európában, ha nem számítjuk a Balkánt. De azt most hagyjuk... A győzelem a fontos, a közös mítosz kialakulása, melyben a jó megkűzdött a már-már sátáni gonosz erőkkel, és tűzben, lángban, pusztulásban megszületett az új eszme, az új világ, az új Európa.
Még ha mítosszá, hőskölteménnyé válik is szép lassan akkor is jó, hogy így történt.
Ma van az édesapám születésnapja is, nem csak győzelem és eu dínom-dánom.
Boldog születésnapot Apu!
Hétvégén alig voltam otthon. Szinte már meg sem ismertem ma reggel a Lányomat. Ilyen az iskola, és így nő Zoé...
2005. május. 06., péntek, 9:30
Tegnap volt a Keresztfiam születésnapja.
Tegnap Ángélus Barátné vett egy pecót nem messze tőlünk. Így míg én Zoét próbáltam álomba imádkozni, addig a lányok az ikea.hu-n virtuálisan már be is rendezték a nagyszobát, és el is költöttek sok-sok virtuális forintot. Utána közel másfél órát vártunk a vacsora kiszállítására, így miután megérkezett és megettük, mindenki ment aludni.
Ma és hétvégen iskola már megint...
2005. május. 04., szerda, 16:20
Nyomatom a kínai projektet ezerrel. Írni sincs időm igazából.
Tegnap este sikerült összeraknom a kiselőadásomat a Tudományos forradalmak szerkezetéről. Szerintem állat lesz. - Remélem.
Este megyek egy sört meginni Cs.G-vel...
2005. május. 03., kedd, 15:36
Hihetetlen az élet. Mióta Hitvesem és anyukám rendszeresen találkoznak, néha elejt J. egy félmondatot a gyerekkoromról. Például azt hogyan takartattam be magam annó pár évesen. Nekem meg előtörnek a rég feledett emlékek, és azt sem tudom hogy érezzem magam. Furcsa a feleségemtől hallani, hogy mit is csináltam, miként viselkedtem kisgyerekként. Időparadoxon...
2005. május. 02., hétfő, 11:53
Szombaton Lili első születésnapján vettünk részt. Jó volt. Az egyetlen szomorúság hogy mivel elsőnek érkeztünk, ezért mire beindult a buli, Zoé elfáradt és indulhattunk haza. Majd legközelebb nem fél, hanem két órával a meghírdetett kezdés után fogunk beállítani, és akkor jók leszünk. Különben hihetetlen élmény egy ilyen babazsúr... Képek a helyükön...
Vasárnap május 1. volt és anyáknapja. Ennél korábba nem is lehetett
Életemben először a gyerekemmel mentünk virágot venni az anyukámnak és a feleségemnek. Furcsa érzés volt nagyon. Már a lányom is köszönti az anyukáját. A CSAJOMAT!!!
Ebédre feljöttek szüleim, majd délután végigjártuk a Ligetben a kommunista utcát, és az Andrássy úton az EU sétányt. A kommunistáknál többen voltak, de valószínűleg az olcsó sör és kolbász miatt. A MIÉP-et hiányoltam kissé. Évente egyszer kiállítási tárgyként jól mutatnak, és lehet borzongani tőlük. Akárcsak a Kádár János Baráti Körtől. Na mindegy. Annyira azért nem rossz nélkülük. :)

Régebbi hírek:
2005. április, 2005. március, 2005. február, 2005. január