yoscha.hu

2005. szeptember

Szeptember vége
2005. szeptember. 30., péntek, 21:19
Ma reggel leutaztunk Vp-be, mert itt épp víz nem volt és fő a változaztosság. :) Innen nyomattam a nézeteket, és segítettem Nővéremnek újradizájnolni a szakdolgozatát.
Nézetek elfogytak, és kilencre sikerült véglegesíteni az iromány külalakját is.
Hasznos nap volt...
2005. szeptember. 29., csütörtök, 20:58
Most olvasom, hogy már megint meghalt 60 ember Bagdadban pokolgépes robbantásban. Alig található meg a hírek között. A tőzsde nem esett, és nem szakította meg az adását az RTL Klub. Persze azok csak irakiak és nem is számitanak annyit mint egy brit, vagy német, ne adj isten amerikai.
Csoda, hogy mindenki itt akar robbantani???
Már megint szégyellem magam egy kicsit...
2005. szeptember. 29., csütörtök, 8:40
Dögletes bűz volt tegnap a gyárunkban, mert egy elromlott légtelenítő szelep miatt felázott a padlószőnyeg benne a sok porral, poratkával. Most szárad ki és eregeti a dohszagot. - Lehet, hogy nem is maradok sokáig hanem inkább majd otthon nyomatom a vörköt.
Tegnap este Cs.N-nek mutogattam az adActát, és próbáltunk beszélgetni arról, miként is fejleszhetnék az informatikai rendszerüket, mert lenne mit fejlődni.
2005. szeptember. 27., kedd, 15:19
Nyomatom a gyárat. Semmi különös.
Tegnap megkezdték otthon a gáz szerelését. Biztató.
Ma elvileg Apaklub, de lehet hogy inkább otthon tanulmányozom Herakleitoszt. Már meg is van a kiselőadásom bevezetője. Herakleitosz egy "egy mondatos" szerző. (Kétszer nem léphetsz ugyanabba a folyóba.) De ez nem igaz. Többet is mondott, de még azt is félreértették. Valahogy így akarom kezdeni...
2005. szeptember. 26., hétfő, 14:25
Hétvégém az iskola jegyében telt többé-kevésbé. Szombaton feljöttek szüleim+keresztgyerekeim hogy segítsenek szigetelni a lakást, illetve vigasztalják Hitvesemet Nagy Magányában míg én iskolában vagyok. Persze megvártam őket, és együtt szigeteltünk, így csak déluánra mentem be mikor hazamentek. Viszont van vastag függőny a bejárat előtt, ablakpárnák (?) az ablaktáblák között, és a hálóban feltöltöttük az ajtó és az álfal közötti rést a feláldozott blup belsőkkel. Ha lenne fűtés bizonyosan éreznénk a jelentős különbséget. Így csak nem hül annyira a pecó, de ennek is örülök...
2005. szeptember. 25., vasárnap, 7:28
Olvasom Dáliánál az "Add tovább - page 23 játék" felhívását, és úgy érzem csatlakoznom kell. Tehát:

1. Ragadd meg a hozzád legközelebb eső könyvet.
2. Csapd fel a könyvet a 23. oldalon.
3. Keresd ki az ötödik mondatot.
4. Tedd közzé a szöveget az oldaladon ezekkel az instrukciókkal együtt.

"Hogyan képzeled hát, hogy átvitorlázhatsz vele az óceánon?"
[Thor Heyerdahl: Tutajjal a Csendes-óceánon]
2005. szeptember. 23., péntek, 10:40
Tegnap IBM bejelentést hallgattam, ami szerintem ciki volt, aztán családommal sétáltunk az Andrássyn az autómentes napon, majd este M.A-val elmentünk Specko Jedno és Csókolom koncertre. Nekem nagyon bejött. Csak most épp halálomon vagyok, mivel háromnegyed kettőre értem haza.
És ma negyed tízig iskola...
Ja a nap híre, hogy 30 éves a Microsoft ezért a nap képe az "alapítókat" mutatja...
2005. szeptember. 21., szerda, 22:00
Most látom csak, hogy kimaradt a tegnapi bejegyzés is.
Mik vannak!

Igazából ez azért lehetséges, mert a hideg vizen és hülő lakáson túl nem sok minden történt. Illetve bent a gyárban nagy a pörgés. Készül, szépül az adActa 3.0.0 és egészen alkotó hangulatban vagyok bár a napom nagy részét hibajavítások teszik ki.
Ma lakógyűlés volt a házban.
Megpályázunk némi pénzt az önkormányzatnál. Emellett kiderült, hogy már/csak hétfőn kezdik a szerelést és ez előreláthatólag október 15-ig tart. (Ha az istenek is úgy akarják.) A harmadik bejelentés és döntés az volt, hogy a közös képviselő cég megpróbálja eladni a tetőteret lakásoknak. Volt velük egy cég képviselője, aki az ajánlata szerint felújítaná a házban a vizet, villanyt és a homlokzatot kívül-belül a lakások kialakításának jogáért. Az egész hercehurca 10 hónapig tartan, de a végére lenne egy pöpec házunk.
Meglepő módon a lakóközösség hevesen támogatta az ajánlatot.
Meglátjuk mit hoz a jövő...
Holnap IBM kiállításon veszek részt. Bejelentik a Lotus Notes 7-t, mi meg megmutatjuk az adActa 3-t. Bár szerintem nem sok értelme van kiállítani, de hiába tiltakoztam...
2005. szeptember. 19., hétfő, 11:20
Tegnap este forraltborral melengettük magunkat. Bár még csak 21C-ra hűlt a kecó, de Hitvesemet már ez is megrémítette. Azzal nem sikerült feldobnom hogy a gyárban sem fűtenek még, sőt a panel házakban sem. Szerinte akkor is kezd aggasztó lenni a helyzet mert pingvineket látott a mosogató mellett.
Én csak reménykedem hogy melegedni fog az idő és nem marad így a következő három-négy hétben, - míg újra lesz gázunk - mert elköltözni csak végső esetben szeretnénk. Viszont tartósan 20 fok alatt működésképtelenné válik Hitvesem. (Már most az üzemi hőfokának alsó sávjában jár.) Szóval nem jó az ősz, és igazán éreztethetné áldásos hatását a globális felmelegedés. Vagymi.
Sajnos meglátásom szerint az olaj radiátor sem megoldás, mert azzal még egy szobát sem tudnánk rendesen kifűteni a nagy légköbméter miatt, viszont a gatyám is rámenne a villanyszámlára. Pedig a gatyámra szükségem van, mert különben befagy a s3gg3m a hideg lakásban. :)
2005. szeptember. 19., hétfő, 10:27
Mocskos hétfő van és hideg. Itt az ősz. Ahogy kinézek az ablakon máris fázom. Szegény lányok otthon. Már biztos befűtenének...
2005. szeptember. 16., péntek, 19:29
Ma reggel újra kellet húznom a laptopomat - nem tett neki jót az alaplap csere előtti 15-20 befagyás. Egész napom ráment, de most már szinte minden rajta van. Délután közösen mentünk boltba. Hazaérve kiderült, hogy csőtörés van a házban és nincs víz.
Tiszta Afganisztán...
Szerencsére azóta legalább a víz visszajött, még ha csak hideg is...
2005. szeptember. 15., csütörtök, 16:51
Hihetetlen. Előbb kapom a hírt az oldalamon, hogy Gy-B család Picassoját ellopták. Tőlünk az utcából. Nem is tudom. Lehet hogy valami extra védelmet kellene beépítenem a kocsimba? Pedig olyan biztonságban tudtam eddig az autómat...
2005. szeptember. 14., szerda, 22:20
Kiolvastam a Hicsik krónikáit Frederik Pohl-tól. Nagyon jó volt. Persze aki nem szereti a sci-fi-t annak biztos semmit nem mond, de nekem már az előző három könyv is nagyon bejött és várom az ötödik majd a hatodik részt. (Csak zárójelben jegyzem meg, hogy az ötödiket év végére ígérik. Szóval jó kis karácsonyi ajándék lehet belőle...)
Na megyek aludni.
2005. szeptember. 14., szerda, 16:41
Tegnap este szűkitett apaklub volt csak, mert P.D és Gy. sem jött, így Cs-M család teraszán beszélgettünk pár sör mellett.
Ma Zoé 9 hónapos! Mostantól visszafordíthatatlanul többet élt itt a világban mint az anyukájában. És mi mindent megtanult közben...
Ma intézkedtem az UPC-nél, mert jogtalanul korlátozták az internet elérésem augusztusban, és most még büntetni is akartak. Ezen tegnap igencsak felhúztam magam és már kilépéssel fenyegettem a telefonos ügyfélszolgálatot, akik messzemenőkig nem voltak a helyzet magaslatán. (Olyan felkészületlenek és hülyék, hogy az egész cég szégyenére válnak.) Így ma személyesen mentem el az irodájukba, és pár perc alatt elismerték hogy 1. hibáztak (többször is), és 2. semmiféle büntetés nem jár nekem, hanem 3. bocsánatkérés - amit megtettek!
Szóval nem az egész cég genya.
Viszont a Vodafone vérciki. Tegnap Hitvesem elment hozzájuk, hogy előfizetést kössön hűségnyilatkozattal, 70 forintos telefonért. Felvették az adatait, kikérdezték mennyi a jövedelmünk, milyen a családi helyzetünk, stb. Mondták, hogy a hitelbírálat(!?) után megkötheti a szerződést. Menjen csak haza felhívják nemsoká'. Fel is hívták hogy minden rendben. Csupán kauciót(!) kérnek a szerződéskötés előtt, melynek összege 800000 azaz nyolcszázezer(!!!) forint. Ennyit a kocsira de még a lakásra se kellet lerakni, nem egy tetves telefonra.
Szóval nem akarják, hogy Hitvesem az előfizetőjük legyen. - Köcsögök.
Marad a T-Mobie-nál.
Ha nekik ez kell...
2005. szeptember. 13., kedd, 15:40
Tegnap nem sikerült befejeznem a Hicsik krónikáit. Pedig nagyon akartam...
Valószínleg ma sem fogom már, mivel este a fijjuk apaklubboznak. Ott a helyem...
Ja igen.
Szüleimnek üzenem, hogy felkerült az órarendem a tkbf.yoscha.hu alá...
2005. szeptember. 12., hétfő, 19:28
Jóga vs tajcsi - Istvánnak.
A jóga és a tajcsi között nekem pont annyi a különbség mint az indiai (dél-ázsiai) és a kínai Buddha ábrázolások között. Az egyik szikár és elmélyült, a másik kövér, és vidám. Szellemileg közelebb áll a szikár, de a mindennapokra barátibb a bortól piros arcú...
De most fél évig jógáznmi fogok, szikár leszek és uralmam alá hajtom a testem és a szellemem...
Vagymi....
2005. szeptember. 12., hétfő, 9:15
Naszóvalakkor.
Szombaton anyukám születésnapját ünnepeltük Vp-ben. Vasárnap hajnalban Lányom már fél hatkor vagy mikor felkelt. - Nem örültem neki.
Felautóztunk Pestre, és én mentem iskolába. Erről a félévről elmondható, hogy nem sikerült jelentősen megerősíteni a buddhista vonalat az oktratásban. Viszont jógázunk keményen. Azt nem tudom, hogy a jógának köszönhetem-e, de a hátam (a két lapockám között) az előbb baromira el kezdett fájni...
2005. szeptember. 9., péntek, 23:05
Továbbra sincs nyugtom.
- A kik pedig nem fogadnak titeket, sem nem hallgatnak rátok, onnét kimenvén, verjétek le a port lábaitokról, bizonyságul ő ellenök. Bizony mondom néktek: Sodomának vagy Gomorának tűrhetőbb lesz a dolga az ítélet napján, mint annak a városnak. (Márk 6,11)
- A ki pedig megbotránkoztat egyet ama kicsinyek közül, a kik én bennem hisznek, jobb annak, ha malomkövet kötnek a nyakára, és a tengerbe vetik. (Márk 9,42)

Ez csak két kiragadott idézet Jézustól, mely - valljuk be - nem a szeretet és a megbocsájtás legjobb példája.

Persze nem csak ő keménykedik:
- Törjetek reá a szélekről, nyissátok fel az ő magtárait, tapodjátok őt, mint a kévét, és irtsátok ki, hogy ne legyen maradéka. (Jeremiás 50,26)

Tény hogy hülyeséget, könnyen félreérthető mondatokat itt is ott is találhatunk, ha eleget olvassuk "kellő nyitottsággal" a szent könyveket...
2005. szeptember. 9., péntek, 19:38
Fel vagyok háborodva.
Pesten megjelentek iszlámellenes plakátok, és egy brutális oldal is. Csupa torzítás, uszítás. Persze most jó a "táptalaj" erre. Sokan még örülnek is neki. De cseréljük csak ki a muszlimot zsidóra, esetleg katolikusra és rögtön más lesz a képlet. Akkor már fáklyás felvonulást rendeztek volna, és ezrek demonstrálnának.
Ehelyett a Magyar Iszlám Közösség vezetőjének magyarázkodnia kell a hiradóban. Míg a politikusok, értelmiségiek, egyházi vezetők csak hallgatnak sunyin...
Gyáva népség!!!
2005. szeptember. 8., csütörtök, 14:48
Javul a helyzet. Zoénak vagy hozzuk a forró vizet, vagy kempinggázon melegítjük. A laptopom is kész. Kapott új alaplapot, billentyűzetet, szóval szinte új.
Délben voltunk szemorvosnál, ahol kiderült, hogy a lányom szeme úgy jó ahogy van, viszont nekem erősebb szemüveg kéne. Éreztem már egy ideje...
De legalább a gyereknek nem kell.
2005. szeptember. 7., szerda, 7:47
Tegnap közgyűltünk. Nem sok jót mondhatok. Nekem kb 25K-t kell befizetnem a gázcserébe. És csak mikor a ház összedobta a lóvét, akkor kezdődhet a munka ami nagyságrendileg 3 hét. Szóval nem lesz itt melegvíz/fűtés októberben sem.
Viszont tegnap reggel úszni voltam, ami nagyon jól esett. Legalább 15 éve nem úsztam 40 percet. Szerintem a heti kettő bevállalható belőle...
Este megünnepeltük, hogy immáron két éve házaspár (? - na ezt a kifejezést sem használtam még soha, és nem is fogom gyakran) vagyunk. Ennek apropóján megkaptam Nietzsche-től az Antikrisztus című művet amire régóta vágytam, csak igen nehéz beszerezni mert még most sem túl elfogadott az a könyv aminek az alcíme "Átok a kereszténységre". Elkezdtem olvasni, és rá kellett jönnöm újfent, hogy Nietzsche egy állat. Egy olyan állat aki magával ragad, felemel, majd lealáz mert követnéd a tűzbe is.
2005. szeptember. 5., hétfő, 20:12
Ma hideg zuhany volt.
Az nem jó.
Aztán ügyfélnél voltam, majd bementem a gyárba, és hazajöttem dolgozni, mivel a gépem még mindig szerelődik.
Este 20 liter melegvizet hoztam át Gy-B családtól. A lányoknak elég volt, én pedig holnap inkább elmegyek úszni, mintsem a jegesmedve kiképzés.
2005. szeptember. 4., vasárnap, 15:57
Megjöttünk Vp-ből. Felszerelkeztünk mindenféle túlélési eszközzel a gázhiány kiküszöbölésére:
- Van villanyos vízmelegítőnk amivel 1 liter víz kb 1 perc alatt felmelegszik pár kilowattért cserébe. Végszükségre jó.
- Van kempinggázkészletünk tartalék palackkal, hogy legy mivel főzni vagy vizet melegíteni. Amíg kitartanak a palackok addig jó, aztán mehetek Budaörsre töltetni.
- Végül, de nem utolsó sorban hoztunk két tíz literes műanyag kannát, amivel a barátainktól tudok kölcsönkérni(?) forró vizet. (Ez tűnik a legkönnyebbnek eltekíntve a 20kg súly hazacipelésétől.)
Holnap reggel ügyfélnél kezdek, aztán megbeszélek a gyárban, és remélem hogy a laptopomat is sikerül kiszabadítani a szerelők mocskos kis karmaiból...
Két óra múlva megyek Ángélus Barátnéért reptérre, este pedig Hitvesem vele rucaan a Borfaluba mulatni - míg én itthon árulom a petrezselymet.
2005. szeptember. 2., péntek, 13:16
GÁZ VAN!
Illetve nincs gáz az egész házban, mivel a fő gázvezetékünk olyannyira elöregedett, hogy élet- és robbanásveszélyes a Gázművek szerint. Ezért tegnap se szó, se beszéd lekapcsolták. Ez gáz mert a fűtés, a melegvíz és a konyhai gáz is igényli. És most meghatározatlan időre szüneteltetik a szolgáltatást, míg 8 misiért fel nem újítja a ház a fővezetéket. Ez nem holnap lesz...
Így tegnap Zoé csirke alaplében fürdött, mivel csak a sütőben tudtunk melegíteni vizet, (ahol legutoljára csirkeszárnyak sültek roston) és mint kiderült a rost kicsit csirkés maradt. Így a kádban a gyerek mellett legalább egy fél csirke úszott milliméteres darabokban.
Messze nem oly vicces, mint elsőre hangzik...
Ezért ma megyünk le Vp-be, és beszerezzük a kempinggázkészletet, a kinőtt gyerekkádat, és reménykedünk, hogy a fűtésszezonra minden helyreáll.
Ma elmentem a Laptopomért a Szervízbe. Azt mondták a RAM döglött be, és a gyári HP az szakít vele. - Nekem gyanus volt, hogy a HP által ajánlott Kingston meghal, de mivel élettartam gyaranciás ezért az eladó cég szó nélkül kicserélte.
Ekkor kiderült, hogy az új/jó RAM is "rossz". Aztán megpróbáltuk főnököm echte HP - ami valójában SAMSUNG - memóriáját is. Az is "rossz" volt. Így visszavittem a gépet, és talán hétfőre jevítják.
Kutyaütők...

Régebbi hírek:
2005. augusztus, 2005. július 2005. június
2005. május, 2005. április, 2005. március, 2005. február, 2005. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--