yoscha.hu

2005. június

Jirka - Yoscha
2005. június. 30., csütörtök, 12:35
Majd jelentkezem jól és sokat a vizsgám után. Addig úgyis csak az ezertszel elmondottakat ismételhetem.
Ja igen tegnap beírtam a szabadságos xls-be hogy augusztus 1-től 21-ig én bizony nem leszek. Állat lesz, csak érjek oda...
2005. június. 29., szerda, 14:56
Rájöttem a Frankóra. Tegnap volt Irén ma meg Péter-Pál. Szóval jövőre ilyenkor együtt ünnepelünk majd Hitvesemmel közös névnapot lufikkal meg ilyenek. Aztán még mindkettőnknek marad olyan névnapja is, mikor csak ő az ünnepelt.
Ezt találtam ki, mert okos vagyok...
2005. június. 29., szerda, 9:34
Semmi különös nincs.
2005. június. 28., kedd, 13:00
Boldog Irén Napot! - Minden kedves Hitvesemnek.
2005. június. 28., kedd, 10:48
Zoé megint sikít már reggel hat óta. Tegnap közel éjfélig tanultam, így nem esett jól erre ébredni. Russel viszont elűvölt. Van egy mondata miszerint az okság koncepciója csak azért marad fent a filozófiában amiért a monarchia a briteknél. Hagyománytiszteletből, és mert tévesen azt hiszik nem is olyan ártalmas. Hát lehet nem szeretni azt aki ilyeneket állít?
Ma kinyomtattam az összes jegyzetemet, és immáron lehetségesnek látom hogy mégsem fogok elvérezni (nagyon) a vizsgákon szombaton. Persze addig még vér jön, könnyek és szenvedés...
2005. június. 27., hétfő, 14:21
Sikeresen leadtam a Vallástudományi propedeutika dolgozatomat, és beirattam az Egzegézis jegyemet. Már csak a filók vannak vissza, és a valltud jegybeiratás. Lassan lezárul ez a félév is...
Ma Zoé már reggel ébredés után is sikitozott. Máskor ezt csak este csinálja, mikor fáradt és nyűgős. Nem sok jót ígér a mai napra... Persze nekem könnyű. Hazamegyek, és két óra múlva a gyerek alszik. Én meg tanulhatok ezerrel.
Viszont nyárra sikerült kivennem két könyvet a Sattipathánáról, így ha már nagyon hiányzik az iskola mélyedhetek azokba.
Na dolgozom tovább, mert éhenhalnak a Kínaiak...
2005. június. 26., vasárnap, 19:01
Hát a Jógacsára csak négyes lett. Nem örülök, de jogos volt. Viszont a Lányok elkisértek jól jegyet beiratni és vizsgázni, én meg szétparáztam magam, nehogy hőgutát kapjon a kicsi lány a dögmelegben míg várok a jegyemre.
Persze stramm és semmi baja nem lett.
Aztán pár perce felháborodtam az TV2 hiradóján is, mert hír nem volt benne egy darab sem, csak kicsi szines bulvát. - Fókusz-light félmeztelen nők nélkül.
A Felvonulás téren tombol a Kapcsolat koncert és Lionel Richie. Szerencére nem szűrődik be. Egyedül a kocsimat féltem, hogy szét ne szedjék reggelre.
2005. június. 25., szombat, 16:12
Beirattam három ötöst, és megírtam egy vizsgát a Görög-Római vallásról. Az biztos nem életem főműve, de ha elégedetlen leszek nagyon a jeggyel, akkor legfeljebb kihuzatom, mert az csak úgy fel lett véve, de nem szükséges semmihez.
Délután hármasban elmentünk a Budapesti Bucsuba. Nagy Csalódás volt. Szóval ennél azért sokkal többet vártam volna. Persze lehet, hogy csak a városvezetéssel szembeni elégedetlenségem alátámasztását látom mindeütt a városban. Na mindegy.
Holnap még két vizsga - remélem két ötös. Aztán még egy jegybeiratás a héten, majd végül két szigorú filozófia. Azok csak meglegyenek.
2005. június. 24., péntek, 17:35
Ma hamar hazajöttem gyerekhez, és tanulni.
Fel is raktam új képeket...
2005. június. 23., csütörtök, 13:26
Tegnap apaklubboztunk.
Ma megint tanulnom kell. Várom már a vizsgaidőszak végét.
2005. június. 22., szerda, 12:16
1300 napos a naplóm! Ej-haj-rekettye.
2005. június. 22., szerda, 10:08
Tegnap Görög-Római vallást és mitológiát tanultam éjfélig.
Mára Zoé is és én is megfáztunk.
Már éjjel hallottam hogy szörcsög a gyerek, de nem tűnt aggasztónak. Viszont nemrég Hitvesem telefonált, hogy egy-két kézzel kevesebbje van mint ahány kellene az Orrszívó Porszívóhoz, és igazán segtíthetnék ebben személyesen is. Én persze csak telefonos segítség lehetek most, mert minden egyes orrszívózáshoz nem tudok hazaugrani, pláne hogy fokozódik a helyzet Kínában.
Nem öröm, de bízom a csajomban és tudom hogy ha kell plussz kezeket növeszt.
2005. június. 21., kedd, 13:38
Monománná lettem. Google már megint. Most találtam meg a legújabb szolgáltatását, a világméretű szatelit térképet. Nagyon brutális. a Nap képén bárki megkeresheti a házunkat. A térképen pedig szinte bármit. Persze még vannak területek, amik nem igazán részletesek, de napról napra javul.
Félelmetes...
2005. június. 20., hétfő, 8:39
Tegnap hirtelen felindulásból lerándultunk Vp-be nagyszülő látogatóba, és beszerezni egy csomó szajrét mert már ürült a hűtőnk. Jó volt ám. A kajákon kivül etetőszéket, napernyőt a babakocsira, és egy láda virágot is raboltunk. Délután apukámmal beszélgettünk a kertben, és úgy elszaladt az idő hogy csak fél ötkor indultunk haza.
Kiscsillag persze nem akart elaludni. Éppen a Forma 1 inditására sikerült elszabadulnom az ágya mellöl.
Akkor jött a döbbenet, hgoy csak hat autó versenyez az Amerikai Nagydíjon. Na szép. Kilenckor inkább átkapcsoltunk a Magyar Vándorra, de azzal sem jártunk jobban.
De legalább Vp-ban jó volt...
2005. június. 18., szombat, 15:40
Szent Pál kereszténységére jelest kaptam. Pedig ha Mohamed iszlámjáról beszélhettem volna. De hát nem lehet minden tökéletes...
Így is elég korrekt ez a nap. Vizsga után a James Dean-ből kivettünk két filmet, melyek várjákaz estét, mögöttem fő egy hatalmas adag lecsó, és fehért bor kortyolok.
Mi kell még?
2005. június. 17., péntek, 19:44
Tanulnom kéne, de képtelen vagyok rávenni magamat.
Délután megcsináltam Zoé oldalán, hogy az első 50 album (!) immáron külön érhető el, és ezzel talán gyorsul valamicskét a megjelenítés. Persze ez is csak időleges megoldás. Az 500. album után valmit gyökeresen újra kell majd gondolnom...
2005. június. 17., péntek, 9:28
Olvasom, hogy a Google mobilkereső szolgáltatást indított. Ez jó, mert a Google tényleg szinte bármit megtalál így nagy segítséget nyújthat akát már a metrón is. Emellett folyamatosan "tanul", így egyre jobb válaszai vannak, minnél többször használjuk. Viszont folyamatosan tanul, és lassan jobban ismeri az érdeklődésünket, a félve feltett rejtett kérdéseinket mint anyánk. A Nagy Testvér, aki jóindulatú és csak segíteni akar. Utálom az összeesküvés elméletemet...

Tegnap Hitvesem kocsmázni ment M.Csku-val, én meg Zoé mellett tanultam, sört ittam, és egy tanulmányon dolgoztam. Nyugodt este volt...
2005. június. 16., csütörtök, 9:43
Semmi kölönös nincs. Továbra is vizsgaidőszak van, és megjött újra a nyár is. Persze ahelyett, hogy a strandon hesszelnék, félóránkét iszom a meleg teákat, hogy ne fázzak a 20C-ra hűtött irodában. Szép...
Nem baj. Nem sokára vége a vizsgaidőszaknak, aztán vége a Kínaiaknak, aztán megyek szabadságra.
De jó lesz...
2005. június. 15., szerda, 11:00
Zoénak ma ünnepeljük a névnapját. Kapott egy malacka babát, és egy mobiltelefont. A mobil a Hitvesemé volt de elromlott. (Lehet, hogy Zoé ette meg, és az tett be neki?) Szerencsére kaptunk a Cs-M családtól használatra egy készüléket - köszönet érte - így most újra elérhetőek a Lányok.
Tegnap apaklub volt, és a változatosság kedvéért a Kuplungba mentünk.
Itt a gyárban hajtás van és kínaiak. Majd még jelentkezem...
2005. június. 14., kedd, 10:20
Zoé fél éves. Sitty-sutty elrepült ez a fél év...
Tegnap sokáig tanultam, és lefekvés után félálomban arra riadtam, hogy valhogy furcsa hangokat ad ki a kislányom. Már elkezdtem parázni, amitől hirtelen éber lettem, és ekkor tudatosult bennem, csak rosszat álmodik szegény. Teljesen megsajnáltam. Mi rosszat álmodhat a gyerekem alig fél évesen?
Hitvesem szerint ez messze nem az első eset, csak én átaludtam az előzőeket. Szép. Az aggódó apa, aki a 38. rossz álomnál felriad.
Egyébként sok érdekes nincs mostanában velem. Monoteistákat tanulok, és Jógacsárát...
2005. június. 13., hétfő, 11:45
Molnár Ágnes, ha ezt olvasod, kezdjed tesztelni a Kínai projektet...
2005. június. 13., hétfő, 11:42
Tegnap beirattam két jegyet, és bevittük Zoét az Iskolába. Mindenkit elbűvölt, de aztán elég nyűgős lett otthon. A hírek szerint éjfél és egy között Hitvesem hajával játszott, ráncigálta a párnáját, és egyéb csöndes, de hathatós eszközökkel jelezte, hgoy ébren van. Engem nem akart bevonni a játékba. - Anya csak egy van.
2005. június. 12., vasárnap, 10:07
Hát tegnap nem sokat tanultam. Viszont sétáltunk nagyot délelőtt, délután aludtam Zoéval majd voltunk Gy-B családnál, és este Hitvesemmel megnéztük a Luthert. Jó film, megérte leforgatni, és mindenkinek csak ajánlani tudom mert a papírmasé figura helyett egy embert mutat meg.
2005. június. 10., péntek, 10:37
Már nem csupán hidegfront van, hanem egyszerűen itt a tél, vagy valami hozzá hasonló. Utálom is rendesen.
Tegnap délelőtt és délután is kereskedőset játszottam öltönyben. Aztán Cs-M családhoz mentem át sört inni, és felszívni magam Tibet Kultúrájából. Mindkettő sikeres volt.
2005. június. 8., szerda, 10:51
Hidegfront van. Nem jó nekem.
Este Jógacsárát jegyzeteltem és azt érzem, hogy rettenetes mennyiség van erre a félévre.
Tegnap P.B felhívott és elmondta, hogy immáron házas ember. Na szép. Titkon, fű alatt lett azzá. Elvileg múlt hét csütörtökön az anyaklub idején akart találkozni velem, hogy igyunk még egyet a legénységének végére, de nem vettem fel a telefonom. Bizonyára gyerekeztem.
Majd megtudja milyen is az...
2005. június. 7., kedd, 16:25
Hurrá, hurrá! Sólyom László a Magyar Köztársaság Elnöke!
Méltó utódja Göncz Árpádnak, és Mádl Ferencnek. Ugyan emiatt az SzDSz valószínűleg kibukik a parlamentből és a szocik is veszítenek jövőre, de megérdemlik amilyen hülyék voltak...
2005. június. 7., kedd, 14:46
Olvasom, hogy Jennifer Aniston (is) buddhista lett. Lassan már mindenki az, vagy szientológus. (T)rendkivüli dolog keresztnnyé, zsidóvá, muszlimmá válni. Muhammad Ali még tudta...
2005. június. 7., kedd, 9:27
Csöndesen telnek a napok.
Jógacsárát tanultam, illetve Asher Lev örökségét fejeztem be. Muszáj volt, mert különben a vizsgáim rovására ment volna, ha mindig ott van. Így most míg "ki nem megy" a vizsgaidőszak hanyagolom az irodalmat, vagy bármit is. Helyette a XX. századi nyelvfilozófusokat, Tibeti kulturtörténetet, és monoteista vallásokat fogok olvasni, tanulni leginkább. Meg persze még néhány apróságot.

Egyébként hihtetelenül romantikus, vagy inkább szentimentális állat lettem. Az jutott ma reggel eszembe, hogy milyen lesz Zoét az oltárhoz kisérni, mikor férjhez megy. (?!?!)
Hitvesem azután érdeklődött, hogy: - Milyen oltár?!?!
Illetve várjam már meg hogy járjon, és felnőljön. Addig ne akarjam kiházasítani. Igaza van de nem érti. Én sem értem. Ránéztem Zoéra, és az unokáimat kerestem benne. Pedig még fél éves sincs...
Magam is meglepődöm milyen érzéseket hoz felszinre bennem ez az apaság...
Mostmár mindig ilyen leszek, vagy kinövöm?
2005. június. 6., hétfő, 9:29
Na megint hétfő van, és most már a vizsgaidőszakom is tombol.
Egyébként a hétvége jól sikerült: Egyedül, S.D-vel voltam talán túl kemény Uszón.
Most dolgoznom kell ezerrel, de még jelentkezem.
2005. június. 4., szombat, 5:32
Jól felébredtem hajnalban. Ennek valószínű oka, hogy nem akartam elaludni, mivel 7:30-kor kell felvennem az embereket, akiket viszek Uszóra. A másik lehetséges ok, hogy már 10 előtt(!) lefeküdtem. Szóval arra ébredtem, hogy Zoé mocorog, és kint csivitelnek a madarak. Hihetetlen, de valami rigók beköltöztek pár éve a házba, és nyáron reggelente olyn mintha falun lennénk. Csak nem lehet kimenni pisilni a kertbe...
Tegnap sikeresen lenyomtam a Mérő vizsgámat. Tanulságos volt. - Sose kezdj ki egy játékelméletessel, ha nincs rá jó okod. A tesztben a jó válasz +1 a rossz -1 a nincs válasz 0 pont volt. Nem érte meg totózni...
Pár perce egy kicsi, de okos internetes alkalmazás megmondta, hogy augusztus 29-én leszek 12000 napos. Az azért egy szép szám. A dupláját valószinüleg megélem, a triplájára még gyúrni kell. Nem jó hír...
Viszont aznap már 1368 napos lesz ez az napló, tehát az életem több mint egytizedét felöleli. Vidámabb leszek, ha majd a 9/10-ét fogja. :)
Visszatérek...
2005. június. 3., péntek, 11:15
Reggel nyolcra vittem a kocsit a 2000-res kötelező átvizsgálásra. Mindent rendben találtak, és most van több mint 27000 kilóméterem, vagy két évem a következő szervízig.
Percek múlva indulok vizsgázni az Iskolámba, aztán holnap reggel megyek Uszóra.
Szegény lányok meg itt marandak apátlanul, férjetlenül...
2005. június. 2., csütörtök, 22:10
Tegnap beszéltünk Cs.G-vel, és M.A-val, és már megint nem azt tudtam elmondani amit tudok, és amit akartam. Elsiklok magam melltett, és a szavak másként szólnak a számból. Pedig egyszerű és tiszta is lehetne, ahogy a Dunánál is van, vagy akár a Drágakőfüzérben.
Persze könnyű Nekik...
2005. június. 2., csütörtök, 13:35
Tegnap Cs.G-ékhez mentem át. Jó sokáig beszélgettünk.
Ma riglit kell szereznem, és szerelnem a bejárati ajtóra, mert Hitvesem rámparancsolt. Ugyanis az előző napok szeles időjárása újfent feltárta az ajtónk hiányosságait.
Pontosítok. Az ajtót is többször feltárta...
2005. június. 1., szerda, 16:16
Olvastam, hogy Norodom Szihanuk is blogol. Sok mindent gondoltam volna Kambodzsa hajdani királyáról, de ezt nem. Halad a korral na. Mikor fogom Szili Katalin, vagy Sólyom László (Hajrá Sólyom!) blogját olvasgatni, hogy miket is gondol a politikáról, közéletről, hogyan telnek a napjai a Sándor palotában?
Be kell látnunk, a XXI. század baromira nem, és egyre inkább nem Európáról, és végképp nem Magyarországról szól.
Eljátszunk a koninensünkön, mint egy csapat telepi gyerek a kutyasz@ros homokozóban.
Képtelenek vagyunk megfelelni a kihívásoknak. Szinte csak a katedrálisainkra lehetünk büszkék, melyeket 6-800 évvel ezelőtt építettek. Az EU alkotmány is elbukott...
Ezalatt Ázsában a tombol a XXI. század...

Régebbi hírek:
2005. május, 2005. április, 2005. március, 2005. február, 2005. január