yoscha.hu

2005. január

Meginthétfő
2005. jan. 31., hétfő, 10:38
Meginthétfő...
Kicsilány éjjel semmit sem aludt. Így Hitvesem sem. Én csak pár percenként ébredtem félig, mikor hangosabban nyüszürgött. - Gondolhatod Kedves olvasó, hogy friss vagyok és vidám. Viszont tegnap kiolvastam az Átjáró sorozat harmadik kötetét is. Nagyon jó volt. Most izgulhatok, hogy mikor lesz a folytatás, mert a Hicsi oldal szerint lennie kell:
  • Gateway (1977)
  • Beyond the Blue Event Horizon (1980)
  • Heechee Rendezvous (1984)
  • Annals of the Heechee (1987)
  • The Gateway Trip (1990)

  • 2005. jan. 30., vasárnap, 15:25
    Pénteken nem dolgoztam a gyárban, mivel 10-re kellett mennünk csípőficam vizsgálatra, utána pedig ketten maradtunk Zoéval, míg Hitvesem intézkedett a munkahelyén.
    Este apaklubot tartottunk a Szimplában.
    A szombat érdekes volt. Zoé egész nap nem aludt semmit. Ezért délutánra elég fáradttá lett. Viszont életünkben először végigaludta az éjszakát, és csak enni ébredt fel egyszer. - Úgy tűnik, hogy hat rá a napi két csésze feketekávé cumiból. :)
    Így nem mentünk el a M-K család által rendezett babazsúrra. (Nekünk különben is gázos a 18h, mert hétkor van a fürdetés...)
    Ma levizsgáztam Filozófia történert 5-ből. Ha a jövő héten írok egy öt-hét oldalas dolgozatot, akkor egyetlen fontos tárgyat sem kell kihúznom.
    De ma már nem készülök rá...
    2005. jan. 27., csütörtök, 23:00
    Ma TESCO gazdaságos megbeszélésen voltam. Érdekes volt...
    Este megnéztük a Kontroll című filmet. Jó volt.
    Holnap megyünk ortopédiára, ahol Zoé csípőjét fogják leellenőrizni. Utána itthon dolgozom...
    2005. jan. 26., szerda, 11:28
    Tegnap 2:2-t sikerült hozni P.B-vel sakkban. Aztán Nietzschetől olvastam adalékot a morál genealógiájához. Elég megkapó olvasmány.
    Ma ötre haza kell érnem, mert Hitvesemnek felülvizsgálatra kell mennie, és addig kettesben leszünk Kicsilánnyal. - Szerintem megnézzük a Kockásfülü nyúl DVD-t amit már rég tervezünk. Vagy Nietzschet olvasunk. Esetleg ugrálunk az ágyon.
    2005. jan. 25., kedd, 20:10
    Ma annyi időm sem volt napközben, hogy ránézzek az oldalamra. Nem baj most bepótoltam. Mivel lányunk immáron csecsemő, ezért a lapjára felraktam az újszülött kor utolsó és a csecsemő lét első képeit. Érdemes megnézni mit is fejlődött az elmúlt 6 hétben.
    Ma hazafelé bevásároltam a Tecsóban 21K-t sikerült elköltenem, vizekre ivólevekre, tejekre, sörökre, sajtokra. Na meg mellette némi gyerekruhra. - elvégre már csecsemő!
    2005. jan. 24., hétfő, 18:56
    Ma nem volt könyű napom. Hajnalban fejfájásra ébredtem, aztán ha már úgy is fent vagyok magamra vállaltam Zoé felvigyázását, hogy Hitvesem alhasson egy kicsit. A gyárban sem voltam aztán túl friss, és teákkal próbáltam életet lehelni sajgó neuronjaimba. Mindjárt kell kicsilányt fürdetni...
    2005. jan. 23., vasárnap, 13:29
    A hétvégén sikerült öt vizgát letennem 4,6-os átlaggal. Buddhista Etikából, és Kulturálisantropológából nem tökéletes a tudásom, de van ilyen. Jövő héten még megcsinálok egy vizsgát, aztán elkezdem a negyedik félévet.
    Délután Gy-B.O nézőbe megyünk az új gyerekhordóval. Ja igen tegnap szüleim, nővérem és kersztgyerekeim látogattak meg. Jó volt, csak hülye fejjel elfelejtettem fotózni...
    2005. jan. 22., szombat, 9:42
    Bejelenthetem, hogy mostanra teljesen átálltam a Firefox böngészőre és az IE-t száműztem. Bár így nincsenek szép színrefújt görgetősávjaim, de az optikai tuningot ellensúlyozza a belbecs (ABS, ASR, légzsák hegyek, új környezetbarát motor). Emiatt a váltás miatt a jövőben az oldalamat már nem IE-re optimalizálom, és ha valakinek valami nem jól jelenik meg az ne magára vessen, hanem az Internet Explorerre. Nekem közel egy hónapig tartott meggyőzni magamat, hogy jobb lesz ez így, de sikerült.
    Na megyek vizsgázni...
    2005. jan. 21., péntek, 10:21
    Még nem voltam tíz éves, mikor rendszeresen migrének gyötörtek. Emlékszem anyukám tekintetére ahogy rámnézett olyankor. Megnyugtató, és biztonságot adó volt. Tudtam, hogy nem érhet baj, míg úgy néz, bárhogy akart is szétesni a fejem. Tegnap éjjel ugyanezt a pillantást láttam Hitvesemnél is, mikor Zoé szörcsögött álmában. Csak tele volt aggodalommal is. Ez gyerekként nem tűnt fel. Pedig ott volt tudom.
    Jó helyre született a lányunk, hogy ilyen tekintet követi minden rezdülését.
    2005. jan. 20., csütörtök, 16:45
    Tegnap nem volt valami jó az estém sem. Mindhárman fáradtak voltunk eléggé. - Bizonyára nem utoljára.
    Teggel Tecsóban kezdtem. Izgalmas. A budaörsi bolt felett egy hatalmas iroda van, ahonnan irányítják a mindenséget. Jövő csütörtökön megyek újra.
    Ma a biztosítási tanácsadómmal is találkoztunk. Mondott néhány befektetési lehetőséget. Igazából az egyik tetszett meg, amivel a Kicsilánynak lehetne némi pénzt gyűjtögetni az életkezdéséhez. Majd megrágjuk még...
    2005. jan. 19., szerda, 19:11
    Remélem a következő forradalom először a bürokratákat állítja falhoz...
    Ma a voltam az OEP-nél. Kissé kiborítottak. Pl. én nem intézkedhetek a feleségem és lányom támogatási ügyében, csak ha fel tudom mutatni Hitvesem Személyi Igazolványát, Adóigazolványát, TB kártyáját. Amiket persze ő nem adhatna át senkinek, még nekem sem, mert az szabálysértés. De ez az OEP számára indiferens. Na mindegy. Bízzunk az eljövendő forradalomban.
    Ma nem volt egy csepp internet sem a gyárunkban, viszont ki voltam tömve munkával rendesen. Tiszta XIX. század.
    Holnap reggel kilencre megyek TECSO gazdságos termékeket támogatni informatikailag. Részletek talán később.
    Kicsilányról rakunk fel képeket...
    2005. jan. 17., hétfő, 21:00
    Fáradt vagyok, hulla fáradt.
    Tesztel az élet,tesztel a század...
    Hegyekben áll a még meg nem tanult tananyag, nekem meg a fejem olyan mint egy zsák krumpli. Tegnap sem aludtunk valami jól. Illetve én még csak-csak de Hitvesem talán ha egy órát tudott. Ő most alszik is, én pedig próbálom a hinduizmus nagy alakjait, és kifinomult filozófiáját magamévá tenni.
    Az éjjeli műszak mellett bent a gyárban is szorul a hurok. Mivel ismertetlen módszerekkel kűzdünk, ezért napról napra nő a csúszás, és megjósolhatatlan mikorra végzünk. Bár részletes terveink vannak, de senki nem fogja össze igazán a napi munkát és mindenki csak próbálkozik a saját feje után. Enyhe káosz és kétségbeesés uralkodik bent. - Persze bizonyára csupán a szokásos a vészmadár énem beszél belőlem.
    Szóval az Istenek már megint kegyesek, és nem elaprózva adják a kihívást, hanem lezúznak rendesen. - Biztos megerősödöm mikorra vége lesz...
    2005. jan. 15., szombat, 15:28
    Voltunk kint Zoéval kettesben a Ligetben, ahol összefutottunk CS.G-vel és OM-mal. Eljátszottuk a BenHur híres kocsijelenetét. (Többször is.) Ezzel elég nagy feltünést keltettünk a békés kocsitologatók között. Most eshetek neki megint a védáknak.
    2005. jan. 15., szombat, 10:25
    Tegnap össze-vissza rohangáltam. Voltam Hitvesem munkahelyén, jártam Gallwitznál, aki 600 pénzért megcsinálta kedvenc Vauen DL42 pipámat, mert sikerült majdnem tönkretennem. Délután meglátogatták a lányokat Hitvesem volt kolléganői. - Képek a helyükön.
    Este nekiálltam India vallástörténetének. A kicsit ugyan Deltás a könyv amit kötelező abszolválni, de legfeljebb majd ráolvasok Eliádéból, és akkor jó lesz. Egyébként éjjel többször is volt alkalmam tanulni, mikor Kicsilány a gondjaimra bízódott. :)
    2005. jan. 13., csütörtök, 16:50
    Ma láttam az emberarcú Kínát. Ugyanis kimentünk az ügyfélhez, és elbeszélgettünk a helyi informatikusokkal. Egész jó fejek. Pontosabban egyáltalán semmi rossz nem mondható el róluk. Szóval kicsit most megenyhültem.
    Tegnap Hitvesem virrasztott egész éjjel Kicsilánnyal. Ma majd én is bevállalok pár órát. Holnap úgy is lelépek kettőkor a gyárból. Igaz ugyan hogy akkor még mennem kell a Főiskolára, aztán Hitvesem volt gyárába papírokkal, de talán kibírom.
    Elalvás előtt Nagarjunat tanultam. - Mindig felvidít az olvasása. Mintha Szent Tamás arról értekezne, hogy Jézus soha serkit nem váltott meg, mert nincs megváltás, és szeretet, Jézus sőt, Isten sincs. Persze ez a kijelentésem sántít, de azért vigasztal hogy Nagarjuna alapján semmivel sem igaztalanabb mint bármely hasonló megnyilatkozás.
    Na mindegy. Sok a dolgom, és otthon még több vár.
    Hitvesem kanapét szeretne, és tudom hogy igaza van. Így valahonnan a közeljövőben szereznem kell egy kanapét, mely mindkettőnk igényeit kielégíti. Nekem nincsenek kanapé igényeim, hacsak az nem hogy a Blup fotelem megmaradjon mellette békében. Neki a vágya, hogy ne csak ülni lehessen rajta, hanem kinyitás után feküdni is, amire nem alkalmas a Blup kétszemélyes fotel. Így megint kezdődik a kanapé hajsza...
    2005. jan. 12., szerda, 16:28
    Jelentkezem, mert különben széttépnek a hiénák.
    Szóval nincs mit mondanom igazán. Tegnap éppenhogy elcsíptem a fürdetést, úgy rámszakadt Kína összes terhe. Persze ma sem jobb,é s a jelek szerint február közepéig, végéig nem is várható javulás. Otthon meg vár a vizsgaidőszak...
    Éjjel kettőig én ügyeltem a lányra, aztán Hitvesem.
    2005. jan. 11., kedd, 15:11
    Tegnap nem sakkozunk P.B barátommal, mert valami betegségre hivatkozva lemondta. - Szerintem csak megfutamodott félve az újabb nagyarányú győzelmeimtől. :) Így hát Cs.G-vel múlattuk az időt, és fogyasztottuk Takács Laci bácsi borát a gangon cigizve, pipázva. Kiverve a télbe kicsilányok által.
    A bornak köszönhetően éjjel nem ébredtem fel a gyermekre egyszer sem, de reggel semmivel sem voltam kevésbé törődött, mint máskor. Lehet, hogy mégsem ez a tökéletes módszer az éjszakai virrasztások ellen?
    A nap képe a különbséget mutatja Cs.OM és Zoé között. Mondhatni hatalmas. Fel is rakom Zoé lapjára a képet örök okulásul...
    2005. jan. 10., hétfő, 9:34
    Szombat délután átmentünk Gy-B.O-t meglátogatni. Több kép is megörökíti a fiatalok első randevúját Zoé lapján. Aztán estére elhívott a M-K család, hogy vegyek részt náluk egy szerény összejövetelen. Így otthon hagytam családom, és megnéztem az új pecójukat. Ami igen szép, és a buli is jó volt, bár hamar leléptem.
    Vasárnap sétáltunk a Ligetben, és én nagyon büszkén toltam a babakocsit. Össze sem hasonlítható azzal, ha más gyerekét tolja az ember. Szóval csudajó volt, bár Zoé nam sokat tapasztalt belőle, mert végigaludta a teljes utat.
    Délután M-K család, és L.A jött fel megnézni a gyermeket. Nem voltunk túl toppon, mert mostanában éjjel aktív. Jó partylány lesz.
    Este sakk P.B-vel.
    Ja a nap képe egy kedves kölyökhiéna az apjával... :)
    2005. jan. 8., szombat, 13:30
    Voltam bent a suliban. Szét van verve, és a vizsgaidőpontokról egyenlőre semmi hír. Viszont délután visszük Zoét meglátogatni Gy-B.O-t, és ha jó lesz az idő akkor holnap - életében először - sétálni megy a Ligetbe. Holnap M.P-ék is jönnek látogatóba. A fentmaradó időkben pedig tanulok a vizsgákra...
    Viszont Zoé egyre szebb. Kezd tekintélyes hurkákat növeszteni a kicsi lábára.
    2005. jan. 7., péntek, 11:17
    Tegnapi estém jól kezdődött. Vidáman mentem haza családomhoz, de otthon egy feldúlt Hitves fogadott, aki nem tudott napközben aludni, és délután még a mosogép is elromlott neki. Sosem kedvelte a Hajdu Energomatot - pedig engem a békebeli gyerekkor érzése áraszt el, ha csak ránézek, vagy meghallom az ugrálásának zaját centrifugáláskor. Szóval kedves gép, de tegnap már majdnem egy újat vettem helyette. Szerencsére egy rokonunk szakértő a mosógépek terén, és távsegítségével sikerült kitisztítanom az eltömődött szivattyút, így újabb hónapokra megmenekült a kidobástól.
    Mikor befejeztem a szerelést, Zoét kellet fürdetni, aztán ettünk zöldbabos, csirkés kuszkuszt, majd Nagarjuna filozófiáját jegyzeteltem, míg Hitvesem aludt.
    2005. jan. 6., csütörtök, 14:42
    Nézem csajom képét, és megértem magamat... :)
    Ma is Kicsi Ügyfélnél kezdtem. Eleinte újgyakorlat volt az egész, de aztán kértek egy olyat amitől leizzadtam rendesen. Mikor beértem utána a gyárba, hívnak hogy nincs meg az adatbázis. Na arra meg kivert a víz.
    Szerencsére nem töröltem teljesen a szerverről, de nem sok kellet hozzá. Pár tíz perc telefonos távirányítással sikerült visszállítani az üzemi környezetet. Így most mindenki nyugodt.
    Tegnap nem sok minden történt. Már megint Anzenbachert kellet olvasnom, de annyira feldühített, hogy úgy döntöttem, én ezzel nem vitatkozom. Megleszek nélküle is.
    Ma valószínűleg felüdülés végett valami buddhista filót nyomok, vagy India kulturtörténetét.
    Itt a vizsgaidőszak...
    Egyébként csak a hiénák miat jegyzem meg, hogy lányom jól van, csodaszép. Alszik, eszik, kakil - ahogy kell, és képek talán hétvégén lesznek róla megint. Vagy máskor.
    2005. jan. 5., szerda, 9:11
    Pontosan három éve történt, hogy Cs-M családdal elmentünk utószilveszterezni a Darshan-udvarba. Ott megláttam egy lányt hosszú göndör hajjal. Igaz hogy kissé elgyötört volt, de úgy is gyönyörű, és kedves. (Talán csak nem tudott elég határozottan tiltakozni.) Hazafelé belopotam magam a szívébe, a néhány eldobált petárdával, majd a villamoson megbeszéltem vele egy randevút másnapra. Illetve hát azt mondtam, hogy várja a hívásomt, mert elmegyünk ebédelni. Ő csak nevetet...
    Másnap alig pár órámba, és néhány telefonomba került kideríteni a nevét, és a telefonszámát.
    A Kék Rózsában ebédeltünk...
    Már több mint egy éve a feleségem, és kislányom anyja is.
    Örülök neki.
    2005. jan. 4., kedd, 22:01
    Ma kemény napom volt. Ügyfélnél kezdtem, aztán eléggé elhúzódott. Más nem is igazán történt. Csináltam pár jó alvós képet a lányomról.
    Tegnap óta Anzenbacher: Bevezetés a filozófiába című könyvát olvasom a Filozófia vizsgára, de baromira idegesít. Szinte minden második mondatába belekötök. Nem lesz ez így jó...
    2005. jan. 3., hétfő, 9:53
    Hát megint a gyárban.... Pedig már egész megszoktam a főállású apaságot.
    Nem baj. Jönnek a dolgos hétköznapok, bár most nem vagyok túl lelkes ez ügyben. Tegnap este megünnepeltük Gy-B.O születését. Lehet hogy ez is hozzáadott a mai fáradságomhoz? Szegény Pókember, neki igazán nyomorult lehet a napja. Legalább is a tegnap este alapján. :) De legalább büszkén mondhatja, hogy mindenkivel többször áldomást ivott a fiára, a feleségére, és mindenre az ufókon kívül. (Bár erre nem esküdnék.)
    A buliról a képek este kerülnek fel a helyükre.
    Most megyek és igázom a Kínaiaknak.
    2005. jan. 1., szombat, 23:43
    Na a következő hónapokban új gyermek nem várható...
    Mostantól csak családi hírek lesznek. Pelenkák, szoptatás, ilyenek.
    Jó évkezdet... :)
    2005. jan. 1., szombat, 18:10
    Hurrá, Hurá, Hurrá!
    Ma 17 órakor megszületett Gy-B.O! 3800G és 58cm! Sok sikert kívánunk az élethez!
    2005. jan. 1., szombat, 9:45
    Új év új hírek.
    Reggel CS.G telefonált, hogy B.J bevonult a korházba szűlni. Csak két hét múlva kellett volna neki, és parázott is tegnap rendesen hogy a fia majd elsején, vagy ne add isten másodikán - ami még rosszabb - születik. Hát bízzunk benne, hogy elsején, mert akkor majd a nagy pezsgő és petárda pukkantgatások közepette lehet őt is köszönteni.
    Természetesen Breaking News amint valamit tudunk.
    Tegnap egész jó volt a szilveszter. Akikkel együtt buliztunk volna, azok feljöttek még délután. Este pedig néztük a nyomorult tévéprogramot. Jövőre inkább veszek ki filmeket.
    De szerencsére még a kereskedelmi csatornák sem tudták elvenni a jó évvége feletti alapvető örömömet. Arra kérlek Uram, hogy idén adj egy nyugalmas évet. Tavaly vicces voltál. Örülök hogy úgy tudtál egy hatalmasat csavarni az életünkön, hogy mégsem sorscsapás jött. Kérlek haragod idén is kerülje el szeretteimet, és humorodat is csak finoman adagold.