yoscha.hu

2003 november

hol sérvjeink egyesűlnek...
2003. nov. 30., vasárnap, 17.10.22 CEST
Kicsit odavagyok. Tegnap összeraktuk a gardrobot, és közben sikerült túlemelnem magam. Most fája a hasam, és holnap megyek sebészhez. - Reggel voltunk az ügyeleten, ahol leginkább lágyék sérvet emlegettek.
Részletek később...
2003. nov. 28., péntek, 15.26.16 CEST
Na minden átkerült az új gépre Elég állat, de a billentyüzetet még szoknom kell. Aztán jól megfájdult a kezem is alig pár óra használat után, mivel ez egy vastag dög, és kényelmetlenül törött a csuklóm, amikor csak gépeltem, vagy egereztem. Így végül belázadtam. Vagy a gépemet kell lecserélni, vagy a munkakörülményeimet! szereztem egy régi támlátlan széket, arra raktam a lábam, a lábamra a gépet, és most nagyon huszonegyedik századi vagyok. Semmi íróasztal, semmi konvenció, csak én ölemben a géppel, a szélsebes interneten szökellve, vagymi... DE legalább így nem fáj a kezem. Talán csak a nyakam fog, ha ennyire lógatom.
2003. nov. 28., péntek, 10.03.54 CEST
Tegnap törlődött a számláló az oldalamon, és megkaptam az új céges notebookomat. Új idők kezdődnek már megint - mint szinte minden nap. Este P.B-vel sakkoztunk (4,5-3 neki) és beszélgettünk a világról. Utána Gy.Z is átugrott, mivel nálunk "céges", "függelékek nélkülit" bulit tartott a kedvese, és képtelen volt bejutni a pecóba. Megittunk egy söt, beszéltünk az informatikáról, és a fejlesztési filozófiánkról. Utána ő hazaindult, mivel ma reggel mentek ki Londonba 1 forintért. Nemsokkal később kaptam egy kétségbeesett telefont kedvesemtől - aki ott bulizott - hogy menjek át, és ismerkedjek meg a kollégáival. - Bár én igen jól éreztem magam egy desktop, egy laptop, egy palmtop, egy Playstation és egy macska társágában, és csöppet sem voltam magányos, de azért átmentem. Megismerkedtem kollégákkal, és hazavittem asszonyom.
Most itt nyomulok a gyárban, és valószínűleg ez az utolsó bejegyzésem a régi céges gépemről, mivel szép lassan minden fontos infó átcsordogált a laptopra, így ideje váltani.
Ötre megyünk gólyabálba.
2003. nov. 27., csütörtök, 15.15.15 CEST
Hihetetlen...
Tényleg törlődött a StatSector számláló teljes adtbázisa. Most 9-en mondom KILENCEN áll a nézettségem. Június 1-től, elveszett az összes adat. Ami 4720 fölött volt mielőtt törlődött. Engem egy ilyen bakiért igen valószínűen kirugnának. Kétszer... !&@!!$ß*!~"!!
Tegnap megnéztük a Kleopátrát, ma P.B-vel sakkozom hattól.
Szemét StatSector!!!!
2003. nov. 26., szerda, 7.23.38 CEST
Felkerültek a képek. Sajnos a "fiúk literes korsókkal" nem sikerültek, de majd legközelebb. :)
A tanítás jól ment. A nebulók sajnos okosak voltak, és bárhogy is próbáltam szívózni velük, nem sikerült. - Ilyen, ha mit sem ér a tanár rosszindulata. Nem baj, megyek még oda osztani az észt, talán lesz még sikerélmény és lágy kenyér.
Ma a gyárban nyomulok, és próbálom előkészíteni a terepet a jövő heti oktatásra. - Előkészíteni a terepet, nem más mint foltozni a még meglévő lyukakat a szoftveren. Persze ez nem igaz, és nem is ismerném el soha, mert már minden kész, és minden frankó. Én már csak reszelgetek, ahogy Kollégám mondaná.
Na megyek is "reszelni". - bár szerintem a hegesztés még plasztikusabb lenne.
2003. nov. 25., kedd, 10.10.10 CEST
Tegnap barátaimmal vacsoráztunk. Bemutatódott L.A barátom Kedvese, akit már T.I-n keresztül évek óta ismertem. Készült egy csomó kép is, de azok előhívására (a gépből) csak ma este kerül sor. Viszont akkor lesz egy csomó kompromittáló felvétel. Pl.: Fiúk lányokkal, lányok lányokkal, fiúk literes korsókkal. :)
Tegnap viszonylag jól ment az oktatás. Szőke Kolléganőm nyomta, én csak a tanársegéd voltam. Ma viszont már én leszek a prof. - Reszkessetek nebulók, most minden hajdan elszenvedett megaláztatásért megfizetek. :)
Este megnézzük a "Kleopátra küldetést" és talán a Mikrokozmoszt is - mivel megjöttek a DVD-k. Holnap P.B barátommal sakkozunk, aztán pénteken gólyabál, szombaton érkezik a gardrob a hálószobába + Csku család szerelni, vasárnap meg már megint dolgozom.
Olyan szépen leírtam a hetem, most már nincs is értelme jelentkezni hétfőig. :)
Na Csá!
2003. nov. 24., hétfő, 9.12.13 CEST
Hétvégén tanultam, illetve vasárnap a gyárban nyomultam fél hét utánig. Nem baj. Valahol azt hallottam, hogy minden elnyeri jutalmát. Én szép nagy jutalomram vágyom ezért. :) Perceken belül megyek Szőke Kolléganőmhöz, mivel holnap együtt fogunk oktatni, és még le kell beszélni a frankót, hogy a sok júzernek tátva maradjon a szája. - És ne a programhibáktól. Szóval a nemzetközi helyzet fokozódik.
Nézegetjük a hálószobába a gardrobokat. - Pénteken majdnem meg is vettünk egyet az Ikeában - valójában megvettük, de aztán visszaváltottuk a fizetést követően, mert sérült volt az egyik elem, és a kiadó fiú sem volt túl kedves. A héten majd folytatjuk a kutatást, csak végezzek időben a gyárban.
Na megyek...
2003. nov. 21., péntek, 8.23.21 CEST
Tegnap nem ment az oldal. Már megint a FreeWeb szívózott. Nem baj, legkésőbb januártól átköltözöm a céges webszerverre, és akkortól lesz ám öröm. Egyébként semmi izgalmas nem volt. Dolgoztam vagy fél nyolcig, aztán aludtam tíztől.
Szerelmemtől megkaptam a világ végéig zenéjét, mert valakinél maradt valamikor az előző verzióm. Nagy volt az öröm. Kétszer meg is hallgattuk lefekvés előtt. Mellette beszélgettünk a jövő kiállításáról, házáról, meg ilyen jövőbemutató tervekről.
Délután már megint iskola....
2003. nov. 20., csütörtök, 7.17.25 CEST
Szorul a hurok. Egyre kevesebb időnk van a programunk fejlesztésére, és egyre közelebb az igazság órája. Kicsit aggódom is, de már egyre kevésbé. Főnököm szerint minden leadás ilyen, csak hülye vagyok és mindig elfelejtem az előző stresszét a következőig. Mivel bízom benne, ezért most kevésbé parázom, de azért van egy jóadag hiány bennem a program készenléti állapotával kapcsolatban. - De finoman tudok fogalmazni! :)
Tegnap este átugrottunk Gy-B családhoz megnézni az új konyhájukat, társalgójukat. Szép. Mi a telekre akartuk azokat a bútorokat, ha megnyerjük a lottót. (Kika Mexico design)
Nem baj. Bosszuból még a héten megvesszük a gardrobot.
2003. nov. 19., szerda, 7.18.58 CEST
Tegnap este meglátogattak a szüleim, jót beszélgettünk, vacsoráztunk. Szerencsésen elvitték a Böszme Monitort is. Így most megint üres a vendégszoba. Aztán beszéltem M.P-vel, aki igen rossz híreket mondott. Viszont jövő hét kedden szeretnék elmenni barátaimmal vacsorázni valahová. Majd jelentkezem ezügyben telefonon mindenkinél.
Valamikor fél tíz körül Cs.G is átugrott két kicsi Heinekennel. Fél tizenkettőig beszélgettünk, közben Kedvesem már ellopakodott aludni.
Kicsit fáradt vagyok. Pedig ma még egyik ügyfelet kell elvinnem a másikhoz. - Ügyfelek ha találkoznak, kő kövön nem marad szárazon...
2003. nov. 18., kedd, 12.51.47 CEST
Tegnap jó sokáig dolgoztam. De hamar lefeküdtünk.
Most voltunk Ügyfélnél. Már megint kaptunk egy kicsit, de egyre javul a helyzet. Este szüleim ugranak be.
A nap képe egyébként Camanbert-t fogyasztó macskát ábrázol...
2003. nov. 17., hétfő, 16.48.24 CEST
Hosszú idő óta ez az első bejegyzésem a gyárból. Most újra van FTP elérésem, így lehet hogy majd néha napközben is jelentkezem. Persze nem mostanában lesz ez, mert épp leszakad a vesém - annyi munka van. De majd egyszer. A lehetőség legalább már megvan!
2003. nov. 16., Vasárnap, 21.38.01 CEST
Boldog Születésnapot Márti!
Az elmúlt napokban nem jelentkeztem, mivel sikerült kinyírnom a Vindózom, aztán gondok voltak az aktivizációval is. Szerencsére már elmúlt.
Hétvégén suliztunk, illetve ma én az első óra után bementem a gyárba, és egy jócsomó munkát legyűrtem. Sajnos még így is töménytelen mennyiség maradt. Tegnap P.B barátomék jöttek át, és A Cs-M famili is benézett.
Most tévézünk, de reklám van.
2003. nov. 13., csütörtök, 7.12.53 CEST
Tegnap Kedvesem megígértette velem, hogy a nevében is felajánlom a szerveit, ha meghal. Szerintem az "inkább a halál mint Nietzsche" dolgozott benne. Így hétköznapi témákról beszéltünk, és nem a morál geneológiájáról.
Szüleim megérkeztek Svájcból, ahol három napot töltöttek. Tetszett nekik, bár panaszkodtak eléggé az ottani árakra.
Ma este A.Zs barátomék jönnek, hogy beszéljünk üzletről, nőkről, házasságról.
Sajnos a tkb.yoscha.hu oldalt még mindig nem volt erőm átalakítani…
És a barátaimat sem láttam már mióta...
2003. nov. 11., kedd, 22.14.09 CEST
K.G szerint, annál hogy kilenckor mész aludni, már csak egy dologgal kerülhetsz mélyebbre, ha előtte még mesét is kell mondani.
Na csá!
2003. nov. 11., kedd, 22.08.22 CEST
Ma itt voltak Kedvesem anyukái. Ettünk Szabolcsi töltöt káposztát - ami nagyon finom.
Reggel voltam Ügyfélnél is. Gázos volt. Néha nem nekem való, de ugyanakkor szeretem. Csak utána kell átkozódni egy kicsitkét. Aztán máris kellemesebb a közérzetem. :)
Munka után megvettem apukámék 19"-os monitorát, ami vagy 18 kiló, és persze csak jó messze tudtam leparkolni, ezért cipelhettem kilométereket.
Este már megint jót beszélgettük Szerelmemmel. - Egyre nagyobb áldásnak érzem, hogy nincs tévénk. És bámultam évekig...
Sokat kell most dolgoznom a gyárban, mivel kevesen vagyunk egy nagy feladatra. Mondhatnám baromi sokat (baromi nagy). Sőt még annál is többet (még annál is nagyobb). Lehet, hogy vasárnap a suli egy részét is ellógom emiatt. Még kiderül...
2003. nov. 11., kedd, 7.33.26 CEST
Tegnap és ma sikerült egy keveset pótolni az elmúlt napok alváshiányából. Talán nem is alváshiány, hanem a "hétvége hiány" mi lefáraszt, de a lényeg az hogy az elmúlt két este már kilenckor elmentünk aludni.
Ma megyek megint ügyfélhez, aztán este megvenni apukámnak egy 19”-os monitort. - Múlt hét óta szélessávú felhasználók, és ez megkövetelt "némi" :) fejlesztést. Kicsit aggódom, hogyan is fog beférni a kocsimba egy akkora böszme doboz, de majd csak megoldom valahogy.
Na megyek gyárba…
2003. nov. 9., vasárnap, 7.42.53 CEST
Nem könnyű. Fáradt vagyok. És nemsokára megint indulnom kell. Ma este valószínűleg nyolckor lefekszem..
2003. nov. 8., szombat, 7.28.46 CEST
Kedd dél óta elérhetetlen volt a FreeWeb FTP és egyéb szolgáltatásai. Így nem jelentkezhettem. Azért így utólag is, de felraktam a képeket a halavatóról, és még valami mást is frissítettem, de mivel nem írtam fel hogy mit is, ezért mindenki keresse meg maga.
Csütörtökön Kedvesemmel megnéztük (ennedszerre) a Missziót. És úgy éreztem, hogy nagy veszteség, hogy Isten halott, pedig lennék keresztény, ha még élne. Tegnap meg láttam a Mátrix harmadik részét, mely legalább nem egyetlen lassított karatejelenet volt, de más sem nagyon. Jó iparosmunka. Lezárja a történetet, és kész.
Tegnap már a billentyűmmel kattogtam a suliban. - Sokkal jobb így szöveget szerkeszteni. Na jó. Megyek...
2003. nov. 4., kedd, 19.17.04 CEST
Hurrá, hurrá! Van billentyűzetem a Palmhoz. Nagyon (mondom NAGYON) állat. Kicsi lapos, de amikor kinyitja az ember, akkor ott a teljes 'qwerty'. Szóval nagy a boldogság. Viszont jövő hét hétfőn elviszem szervízbe a kis drágát, mert zúg a képernyője, és azt mondták, hogy érdemes megnézetni. Szóval megint nem lesz egy ideig, de remélem, utána gyógyultan távozik. :)
Ma sokat kellett dolgoznom.
Kb egy óra múlva megyünk Cs.G-ékhez halavató bulira. Ugyanis ma szerezte be a halait az új akváriumába. Hát nagyjából ennyi a sztori...
2003. nov. 4., kedd, 8.44.13 CEST
Tegnap gyors látogatást tettünk a Csku családnál, mivel el voltak keseredve. Persze én nem vagyok jó felvidító, de lagalább beszélgettünk a dolgokról. Meg a főiskolárol is, mivel az most folyik belőlünk. Hiába a friss, és hatásos élmények. Szóval kicsit lelkesek vagyunk, a hallgatóság meg általában merev arccal hallgat, hogy most mit áradozunk ennyit. De kitartást, majd csak belefásulunk. :)
Ma vagy megyek ügyfélhez, vagy nem. Illetve vagy veszek billentyűt a palmomhoz, vagy nem. Apukámnak is meg kell néznem egy új monitort.
A nap képe Károly.
2003. nov. 3., hétfő, 7.25.44 CEST
Most is a macskára ébredtem. Még hét előtt. Hihetetlen állat. Na mindegy.
Megint túl vagyok egy hétvégi kurzuson. Megint volt mit újragondolnom alaposan az Életről a Világról, meg Mindenről. A legjobb, hogy suli után leülünk Kedvesemmel meg egy-egy pohár borral, és ezekről beszélünk. Legutoljára huszas éveim legelején gondolkodtam aktívan ilyen kérdésekről. Aztán eltelt 10 év és most megint ugyanazokat rágom, és megint nagyjából ugyanazok a válaszaim. Legalább én egy biztos pont vagyok a nagy kavarodásban. :) Buddha meg forog a sírjában.
A következő két hétben szinte semmire nem lesz időm, mivel 15-én leadás van, és ... Szóval semmire nem lesz időm, mivel hullára sok munka van még. Talán még annál is több.
Na megyek is a gyárba...
2003. nov. 1., szombat, 20.18.25 CEST
Tegnap megültük Cs.G születésnapját. Ezért ma elég fáradt voltam az iskolába menet. Az előbb sikerült életem első töklámpását elkészíteni. A képek is felkerültek. Most megyek kipihenni magam...

Régebbi hírek:
2003 október, 2003 szeptember, 2003 augusztus, 2003 július,
2003 június, 2003 május, 2003 április, 2003 március, 2003 február, 2003 január