yoscha.hu

2003 szeptember

Esküvői képek!
2003. szep. 30., kedd, 19.30.22 CEST
Valami volt a FreeWebbel. Elcsesződtek sorra a dolgok. Mostanra sikerült kijavítanom, bár a hiba oka egyenlőre ismeretlen, és talán már az is marad. Ma egyébként legalább tízszer kaptam meg azt a lánclevelet, mely egy új "mobiltelefont fagyasztó" (!!!) vírusra hívta fel a figyelmemet. Hihetetlen, mi minden balgaságot elhisznek az emberek, és még képesek terjeszteni is. Na mindegy.
Mint említettem ötkor keltünk. Aztán Patkányvárban zsizsegtem, majd a gyárban, ahol is tegnapról mára a Wermacht átvette az uralmat. Először csak öltönyös beszivárgó egységek jelentek meg, de aztán jöttek az erős emberek is, akik kipakolták a vezetői irodákat, minden papírt, iratot, szerződést lefoglaltak, majd elzárták azokat. Mára megérkeztek a hideg bürokraták is, akik próbálják a kazlakból kideríteni, hogy miért is volt oly rossz üzlet ez nekik. Így most áll a gyár. De mi már dolgozunk ezerrel az új cégben, és csak nevetünk a megszállókon.
2003. szep. 30., kedd, 8.12.19 CEST
Ma ötkor keltünk. Nem volt könnyű...
2003. szep. 29., hétfő, 20.50.23 CEST
Látom az esküvői képek felkeltették az érdeklődést az oldal iránt, - mint az a nézettségi adatokból is látszik. :)
Ma munka volt, és délután szemetelt az eső. Ezért begyújtottam. Most jó meleg van. Más nagyon nem is történt. Régi cégem fizetésképtelen. - Pont az utolsó pillanatban hagytuk el a süllyedő hajót. Holnap ügyfélnél kezdek, aztán munka arcleszakadásig. De legalább nem lesz hétvégén iskola.
Előbb néztük meg a Brian életét. Azért DVD-n messze jobb a látvány mint az agyonnézett szemcsés kazettákon.
2003. szep. 28., vasárnap, 19.30.18 CEST
Végre, végre, végre! Elkészült az eskuvo.yoscha.hu aldomain! Mindenki nézze meg, mert jó, és vicces is. Bár jó ha felkészülsz rá Kedves Olvasó, hogy nem lesz túl gyors, de hát a minőségnek ára van. :)
Ma alig volt iskola, így sikerült időt szakítani az elkészítésére. Meg a konyha kisikálására is. Jó volt.
Tegnap este óta már megint csak hárman élünk a lakásban Kedvesemmel és a macskával. Ez is jó. Csupa jó...
2003. szep. 26., péntek, 22.15.44 CEST
Negyed tízig tartott az iskola. De utána "ajándék gyanánt" mi vihettük haza Popper Péter tanárurat, mivel nem kocsival jött, és kellet egy hazafuvar. Jól elbeszélgettünk a kutyákról, macskáról, és az állatpszichologusok kivételezett helyzetéről.
N.M bulija elmaradt. Igazán nem is bánom, mert nem vagyok túl friss. Egy sör, és irány az ágy!
2003. szep. 25., csütörtök, 22.42.34 CEST
Ma szeptember 1-től munkanélküli vagyok. Talán holnaptól már szeptember 4-gyel újra munkába álltam. (?) Vagy valami hasonló. Az biztos, hogy a Nagy Némettel megszakadt a munkakpcsolatom. Most tárgyalunk a Kicsi Magyarral, hogy milyenek is legyenek a feltételek. Túl sokat egyikünk sem kérhet, és engedhet, hisz egymásra vagyunk utalva, és külön-külön csak bukás lehet a dologból, ami mindkettőnk előtt nyilvánvaló. Szóval konszenzus lesz.
Holnap kettőtől megint Főiskola egész negyed tízig. - Popper Péter tart előadást a hatáspszihológiából. Utána N.M születésnapján lesz jelenés, de sokáig nem maradhatok, mert szombat-vasárnap is suli. Csili vasárnap költözik.
2003. szep. 24., szerda, 20.26.18 CEST
Ma jó sokáig bent voltunk. Pörgés van az új cég, az egyéb fontos dolgok körül.
Részleteket még nem mondanék, de majd pár héten belül minden kiderül.
Más nem is történt...
2003. szep. 23., kedd, 18.10.57 CEST
Bocs, hogy napok óta nem jelentkeztem, feje tetején áll a világ. - Senki nem mondta, hogy ilyen a nősülés. :) Szóval nyomulok hétvégenként a Főiskolán, aztán hétfőn mikor először bementem a gyárba, rögtön kérték a felmondásomat. Amit oda is adtam. - Ez az ára, hogy új céget alapíthasson a csapatunk. De azért nem volt egy leányálom. Most pörgünk ezerrel az ügyfeleknél, és szedegetjük össze a kenyérre és vajra valót. Szerencsére – egyenlőre - sikerrel. Aztán még Csili is nálunk lakik, így akkor tudok netre férni, mikor nem zavarom. Pénteken költözik. Utána talán rendszeresebb lesz ez a napló is. Meg talán lesz időm megcsinálni az esküvő oldalát is. Addig is kitartást Kedves Olvasó! Ma este Descartessel és valami göröggel kell megbírkóznom házi feladat gyanánt..
2003. szep. 20., szombat, 21.37.08 CEST
Ma is iskola volt. Nem könnyű. Reggel fél kilenctől este hatig. És holnap is... Valószínűleg életem egyik legnehezebb négy éve előtt állok...
2003. szep. 19., péntek, 19.46.41 CEST
Túl vagunk az első "Filozófia története 3" előadáson és szemináriumon. Valami Descartes és Bacon nevű urakról volt szó, és az észelvűség diadaláról. Meg még sok egyébről is, de amíg nem digitalizáltam a jegyzeteimet, adig nem mondhatok többet. Jövő héten 21:10 fog tartani a suli, mivel Popper Péter ad spec. koll. képzést Hatáspszichológia témakörben. Egyenlőre lelkesítő...
2003. szep. 19., péntek, 10.21.47 CEST
Tegnap egymás után megnéztem a Gyűrűk Ura első és második észét. Nem kevés. Egyre megyek az iskolába. Addig macskát kell takarítani, és szereznem kell még valami jegyzetfüzetet is.
2003. szep. 18., csütörtök, 13.27.01 CEST
Újra itthon, újra neten!
Igazából kedd éjszaka érkeztünk, de olyannyira fáradt voltam még tegnap is, hogy egyszerűen képtelen voltam még csak jelentkezni is. De most jöjjenek a dolgok szép sorjában.
Múlthét hétfőn délelőtt tízkor hallgatóvá fogadtak Kedvesemmel a Főiskolán. (Igazából már a feleségem, de megszoktam ezt a megnevezést, és közelebb is áll hozzám, ezért továbbra is ennél maradok…) Erről részletesebb leírást a tkbf.yoscha.hu alatt olvashat akit érdekel. Utána délután háromkor indultunk el Dalmácia felé. Karlovac után a Plitvicei tavaknál aludtunk el egy parkolóban. Másnap értünk le Dubrovnikhoz, és mellette találtunk egy pompás szállást Zaton faluban a Fekete Embernél. – További képek a képek.yoscha.hu alatt találhatóak a nászútról.
Első napon esett az eső, és kicsit féltem is, hogy így is marad. Már készültek a B, C, D tervek és a menekülési útvonalak, de szerencsére kiderült, és a továbbiakban ragyogó napsütés, meleg tenger és a rendszeresen lecsapó Bora határozta meg a mindennapjainkat. Amik elég "unalmasan” :) teltek. Ébredés után kávé, reggeli a szomszédos kisboltból, majd döglés a tengerparton, esetleg egy sör a parti bárban, majd délután, estefelé irány Dubrovnyik ahol valami jóféle tengeri ételt ettünk, majd irány haza, és kezdődött minden elölről. Semmi kihívás, semmi izgalom, de ránk is fért az esküvő, és az azt megelőző nyüzsgés, és stressz után. Bejártuk a környék falvait, és sok szétlőtt házat, települést láttunk. Legrosszabbul talán Slano nézett ki. Szinte rá sem lehet ismerni, pedig gyerekkoromban vagy négy nyarat töltöttünk ott. Persze láttuk az újjáépülést is. Dubrovnik óvárosát - melyet teljesen szétlőttek –régi pompájában állították helyre.
Hétfőn este miközben a 0.25-ös Karlovacko söröket kortyoltuk a szobánk erkélyén – ami pont a tengerre nézett - jött az elhatározás, hogy ideje hazajönni, mivel kipihentük magunkat, és különben is mi van a macskával? Így kedden délelőtt felkerekedtünk, és egyben lenyomtam azt a 950 kilométert, mely elválasztott otthonomtól és a macskától. Nem szeretném újra megtenni ezt a közeljövőben. Legalább 500 kilométer hegyi szerpentin volt benne, ahol korlátot csak az ötven méternél nagyobb szakadékoknál raknak. Végig záróvonal, és rendszeresen utolértem kamionokat, melyek csak harminccal tudták leküzdeni az emelkedőket, de alig volt olyan hely, ahol megreszkírozható volt bármely előzés. Szóval rémálom, de szerdán hajnali fél egyre hazaértünk. Még tegnap is csak hevertem ki az utat, de most már jól vagyok, és jöhetnek a kihívások. Például a Főiskola, és hétfőtől a munka. Ugyanis végtelen örömömre megnyertük azt a tendert, melyet én írtam. Így jönnek megint a dolgos hétköznapok, és a rendszeresen frissülő napló.

2003. szep. 14., hétfő, 14.59.13 CEST
Ja igen, elfelejtettem vasárnap leírni, hogy hozzávetőlegesen csütörtökön érkeznek haza barátaink.
Na pápá!
g.
2003. szep. 14., hétfő, 11.29.43 CEST
Örömmel tudatom mindenkivel, hogy elkészült az esküvői videófelvétel digitalizált, DVD-re másolt, vágott példánya. Nem akarom fényezni magam, de nagyon király lett..., persze nem a vágást csináltam én, csak a felvételt. Az utómunkálatokat az ag papája, az én apósom készítette, minden lény javára. Na, erről még nincs tudomása a J-Y entitásnak, mivel a Y jó lusta és sohasem telefonál. Mára ennyi, dobok föl még egy képet.
Na pápá!
g.
2003. szep. 14., vasárnap, 11.35.97 CEST
Hai! Pénteken végre jelentkeztek a skacok. Én meg dógoztam, úgyhogy csak most van enerdzsím írni. Remélem megbocsájtotok. Bár ahogy látom a látogatottságból, csak az igazi Y-junki-k nézik az oldalt. Meg valaki, aki balint nevével visszaél.
Nos: Dubrovnyik mellet valami kis porfészekben, Zaton nevű faluban kaptak szállást, ahol csak méterekre van a bícs, meg olcsó mint állat. Az első napuk elég gáz volt, mert vihar kerekedett, de azóta ég a napmelgtől a kopár szik sarja, tikkadt J és Y legelészik rajta. Y még a viz alatt is leledzik, a búvárkodás nemes cselekedeteit gyakorolja. Viszont: még nem látott jégmadarat... :)
Ha legközelebb jelentkeznek azonnal megpróbálok írni, ha nekem nem megy, megcsinálja ag, mivel kiokosítottam.
Na pápá!
g.
2003. szep. 12., péntek, 09.55.17 CEST
Na, egy újabb kép. Mondhatom szép...
Egyébként még mindíg nem jelentkeztek a skacok, para: elrabolta őket az UCsK (ucséká igazából nem tudom hogy kell írni...).
Na most ennyit. Holnap is lesz új kép, új élmény.
Na pápá!
g.
2003. szep. 11., csütörtök, 11.05.57 CEST
Mint igértem, új fotográfiát tettem a nap képéhez. Remélem tetszik mindenkinek, sőt ha lementitek, akkor mégy nyomatot is lehet készíteni belőle.
Más. Ma azért rájukküldtem egy SMS-t, hogy: "mi a vér van má ?", de eddig még nem kézbesült. Hívni is csak az próbálja Y-t, aki szereti ha keményen beszélnek vele. Ugyanis Y barátunk búgó hangján közli velünk, hogy kizárólag céges ügyben hagyjunk üzenetet. Retorzió nincs kilátásba helyezve, de...
Na pápá!
g.
2003. szep. 10., kedd, 10.09.49 CEST
Na, akkor jelentkezem. Eddig még nem jelentkezett az immár CSALÁD, tehát semmi hír barátainkról. De azért hogy látszódjon, törődök az oldallal, minden nap kedveskedem egy új képpel a szombati buliról...
g.
2003. szep. 7., vasárnap, 16.50.01 CEST
Nős emberré lettem, és kivagyok mint a liba. Tegnap fél ötig nyomtuk a partit. Holnap évnyitó a főiskolán aztán megyek nászútra. Mostantót Csegevara barátom nyomatja a blgot, míg meg nem jövök. Utána részletes beszámoló lesz az eskuvo.yoscha.hu-n. De majd csak huszadika után...
Mindenkinek köszönöm a részvételt...
2003. szep. 3., szerda, 23.19.33 CEST
Tegnap óta másodjára néztem meg a Gyűrűk Ura - Két torony-t. Még legalább tízszer akarom.
Most megyek aludni.
Találkozunk szombaton az esküvőn!
2003. szep. 3., szerda, 14.40.08 CEST
Az elmúlt pár napban nem jelentkeztem, ennek két oka volt. Hétfőn nem ment a Chello, tegnap meg egyszerűen nem volt időm írni. Sajnos ez már így is lesz sokáig. Holnap megyek le Vp-be, és ott már nincs internet. Aztán esküvő, és legközelebb csak vasárnap tudok jelentkezni. De akkor már mint házas ember. Ma este Kedvesem anyukájáék jönnek, és talán még P.B-vel is tudok egy nyugodtat sakkozni.
Bevallhatom kicsit már izgulok a szombat miatt. Naponta többször nézem Csopak várható időjárását, de egyenlőre megnyugtatóak a hírek. Szép napos, 20-25 C° közötti hőmérségletű napot jósólnak. Csak ne tévedjenek. Mindenki mondjon el egy imát a saját istenéhez/isteneihez a jóidőért!
Most megyek vissza pakolni az esküvői cuccokat, és összeírni a végleges vendéglistát, meg ilyenek...

Régebbi hírek:
2003 augusztus, 2003 július,
2003 június, 2003 május, 2003 április, 2003 március, 2003 február, 2003 január