yoscha.hu

2003 január

Végjáték
2003.01.31 péntek
Tegnap újságolvasás, TV nézés töltötte ki az estémet. Mára valami pörgősebbet szeretnék. Talán a koncert, talán valami más. Még nem tiszta. Hétvégére havazást ígérnek, és útlevelem sincs. Tehát nem valószínű, hogy elhagyom a várost. >Minden jel szerint veszek a jövő hét elején egy olcsó számítógépet. Kéne már otthonra... Aztán ha sikerül megosztanánk a netet a szomszédokkal, jönne a Kánaán szélessávon.
2003.01.30 csütörtök
egnap először is pingpongoztam. Aztán P.B-vel sakkoztunk - 2-2 lett - miközben Kedveseink Amelie életét nézték. Utána még átmehettünk volna a Cs-M családhoz, - mert H.R itt volt már megint Magyarországon - de fáradtak voltunk, így inkább alvás lett a dologból. Este kell mennem a WestEndbe mert végre kész vannak az új nadrágjaim amiket múlt héten vettem, de igazítást kellet eszközölni a hosszukon. Aztán meg újabb pingpongozást is tervezek, mert jó az a kis testmozgás. Egyik kollégám az előbb hívta fel a figyelmem, hogy pénteken Tyereskova koncert lesz a Nemzeti Gödörben.
Emellett ma még összeállítottam egy linkgyűjteményt is Jirka és Csegevara segítségével továbbiakban a http://link.yoscha.hu alatt találod.
2003.01.29 szerda
Mai nap legrosszabb híre, hogy cégemnél bejelentették, hogy rajtuk keresztül nem vehetem meg a P800 telefont. Mivel a januártól új policy van a érvényben, és ők aztán nem segíthetnek. Bevallhatom most szomorú vagyok. Bíztam benne, hogy olcsóbban vehetem meg úgy. De ha nem hát nem, akkor kénytelen leszek külföldről beszerezni. Ott ugyanis nem teszik rá a hatmillió adót, vámot, miegyebet. De azért ez nem volt túl barátságos a cégemtől.
Tegnap még öt előtt leléptem a gyárból. Pingpong ütőt akartam venni, de aztán csak Amelie csodálatos élete lett meg DVD-n. Meg egy Sony-Ericsson T100 telefon a csajomnak. - Annyira kivolt már a régi készüléke, ez meg olyan szép és olcsó volt... Így hát este nem sportoltunk, hanem mozit néztünk, és próbáltuk kideríteni a telcsi rejtelmeit. Ma viszont mindenképp kell vennem ütőt, meg macskaalmot, meg szárazkaját, meg ilyeneket.
Mikor lesz P800-am??? :( Gollam! Gollam! Gollam!
2003.01.28 kedd
Tegnap söröztem, pingpong asztalt cipeltem, és többször szerelmet vallottam a nőmnek.
Söröztem, mert jól kiborítottak a gyárban, és hazaérve nem volt más vágyam mint meginni egy doboz sört csöndben, és közben pipázni. Aztán pingpong asztalt, boxkesztyűket, és gyúrógépet cipeltem le a Légóba. Mert hirtelen felindulásból tegnap végre elhozta mindezeket B. Ez után Kedvesemmel meghallgattam közösen a Csokoládé filmzenéjét. - Ajándékba kaptam Tőle, mert annyira tetszett. Az este további részében a szomszédoknál hédereltünk. Nemsoká' lelépek a gyárból, és megyek pingpongütőket venni, mivel a mai este azt sportoljuk, ha minden igaz.
2003.01.27 hétfő
Átlagos hétvégém volt. Pénteken először nagy shoppingolást rendeztünk. Én kaptam két nadrágot, egy „Hú b+, mi ez?!” típusú pipát, egy pipaszurkálót, meg dohányt, J szoknyát + farmert. Aztán L.A társaságában Amorf Ördögök koncerten voltunk. Jó volt. Tartott éjfél utánig, így szombaton délre járt az idő mire felébredtünk. Fél háromra az unokabátyám esküvőjére voltunk hivatalosak. Nem volt rossz, bár én teljesen más stílusú lagzit akarok. Hiába, no nem vagyunk egyformák. Aztán hazafelé beugrottunk a TECSO-ba grill csirkéért – ott a legjobb. És megvettük Kedvesem régi vágyát a Gyürük Ura társasjátékot. (Mi mást.) Azóta azzal múlatjuk szabad időnket. Szombaton csak ketten játszottunk a csirke után, ám vasárnap B-Gy családdal közösen harcoltunk Szauron ellen. Ja és mellette megnéztük a 19. James Bond filmet is. J szerint ez jobb mint a 20. szerintem meg téved.
A nap híre, hogy megjelent a P800 telefonra a klasszikus FPS a DooM.
2003.01.24 péntek
Tegnap kellemes estém volt. Munka után Cs.G-t kellet kivinni Ürömre, mert szerelőnél volt a kocsija. Nagy forgalom, kissé jeges utak, de semmi különös. Pár percre rá, hogy hazaértem, Kedvesem is megjött. Együtt mentünk vacsorázni a Lugasba. Mikor meghitten beszélgetünk az informatikáról, politikáról és a gyerekek széttépéséről fogóval, egyszer csak régi ismerősök köszöntek rám. Dénes és Virág + Csibe/Csiszi? és kedvese (Bocs az én memóriám már nem káptalan.) Szóval régi kedves emberek a trefort.net chat-ről. Jó volt látni őket, de teljesen zavarba jöttem. Mint általában a rég nem látott emberek társaságában. Sosem tudom, hogy milyen banális és kevésbé banális kérdéseket kéne feltennem, hogy beindíthassak egy beszélgetést, hogy kimutassam, érdekel mi is volt velük, mióta nem találkoztunk. Vacsora után N.M barátnémnál gyűltünk össze többen. Hatalmas Activity csatát vívtunk. (D.M+én nyertünk! :) ) A végére nekem megfájdult a fejem a tömény cigarettafüsttől. De azért nagyon jó volt. Ma estére a tervem az, hogy a KultiPlexben hallgassam az Amorf Ördögöket 22h-tól, előtte pedig Kedvesemmel töltsek el egy közös vacsorát. Holnap Unokabátyám esküszik. Az ő ceremóniáján kell részt vennünk. Kemény csávó. Múlt szombaton hívott, hogy holnap lesz a „buli”, de csak idén döntötte el, hogy legyen. Más programom még nincs a hétvégére. Illetve hát a szokásos. Ki kéne porszívózni, mert a macska nem kíméli a tisztaságot… Ps: Nem tudom ez a bejegyzés mikor kerül fel a netre, mert Cs.G-nek még mindig szét van a gépe, és közben a postaládája is megtelt. De majd csak lesz valami…
2003.01.23 csütörtök
Tegnap nem jelentkeztem, mivel a keddi bejelentkezésem után kissé rosszul lettem. Először arra gyanakodtam, hogy a véradás előtt elfogyasztott fél liter kakaó, majd a véradás után elfogyasztott fél liter sör, majd a nem sokkal rá elfogyasztott fél liter Mirinda váltotta ki a hasgörcseimet, és tőlük kezdtem egyre inkább hányni akarni. De aztán be kellett látnom, hogy ennek valami sötétebb háttere kell hogy legyen, mert ennyitől még sose lettem rosszul. Mikor már teljesen zöld voltam, munkatársaim hazaküldtek. Felajánlották, hogy hívjak taxit – mégse a saját kocsim hányjam össze – de én hősiesen hazanavigáltam, mindig figyelve, hogy hol lehetek rosszul. Aztán otthon rosszul is lettem (többször is). Így végül tegnap sem jöttem dolgozni. Ma már ettem két pirítóst, és remélem a vacsorát is elviselem. Este N.M-hez megyünk játékokkal felszerelve. - Én az elmaradhatatlan szénsavmentes vizemmel, mi az elmúlt két napban őszinte barátommá lett. Ps: Cs.G nem azért bénázott a publikálással, mert nem akarta csinálni, hanem mert beszart a gépe.
2003.01.21 kedd
Én csak írom, csak írom ezt a naplót, de Cs.G nem publikálja. Muszáj lesz saját internet elérést biztosítanom, hogy folyamatos legyen a megjelenésem. Pedig történnek velem a kalandok nap mint nap. Tegnap például kikapcsolta az ELMÜ az áramot, mivel egy októberi villanyszámlám nem volt kiegyenlítve. Ebben az a felháborító és megalázó, hogy úgy kapcsolták ki, hogy előtte nem értesítettek. - Hülye lettem volna nem kifizetni, ha tudok róla. - Így aztán kocsiba be Pólusba el, számlát be. Majd gyertyafényes este Kedvesemmel. Mikor már nehezen bírtuk a kihűlő lakást átmentünk Cs-M családhoz. A kifűlést az okozta, hogy áram nélkül nem üzemel a cirkó kazánunk sem, így melegvíz és fűtés sem volt. Remélem estére már lesz.
Ma reggel vért adtam. Akkora tűvel szúrtak meg, hogy arról jobb nem is beszélni. Viszont utána kaptam ajándékcsomagot és sört. - Az jó volt.
2003.01.20 hétfő
Egyél banánt amíg lehet! Ugyanis meg nem erősített hírek szerint 2013-ra kihal az általunk ismert banán. Részletek itt. Na ennyit a napi hírekről. Ma éjjel hihetetlen dolgokat álmodtam - pedig nem szoktam álmodni. Először a halott dédnagymamámat invitáltam a lakásunkba. A furcsa az volt, hogy tudtam, meghalt már évekkel ezelőtt (nem látszott rajta), és azt is tudtam hogy csak álmodom, pont ezért nem értettem, hogy akkor a többiek miért nem látják az álmomban. Ezen annyira meglepődtem, hogy felébredtem. Milyen álom már melyben a halottaimat csak én látom?! Utána - mert, ha már álmodom, akkor sokat - szóval utána öngyilkos terroristának kellet volna lennem. De én nem akartam felrobbanni, pedig tudtam, hogy ha nem végzek magammal, és lehetőleg tucatnyi ártatlannal, akkor elkapnak a megbízóim, és akkor is végem. Erre felébredtem. Sokkal rosszabb volt mint a Dédi után... Hát ezért nem emlékszem inkább az álmaimra. Pénteken E.K 29. születésnapját ünnepeltük. Először nálunk, majd a Nincs pardonban. Kicsit lájtos volt a buli, de legalább kialudtam magam... Szombaton kora délután mentünk le Vp-be, mivel nővérem kedvesének is születésnapja volt. Ott a tőlünk karácsonyra kapott WOK-ban készült a vacsora. Isteni volt, de tényleg. Aztán vasárnap utazás hazafelé a tejfel szerű ködben. Arról sok jót nem mondhatok. Csodálatos mennyire nem éreztem magam az úton. Éjszaka szeretek vezetni, de ködben nagyon nem. Pesten már csak a DVD-t bámultuk (Bridget Jones naplója + Az élet szép). Este volt kollégáimmal találkozunk, és a filmeket is vissza kell adnom. Meg M.P barátomnak kell lóvét adni, mivel ő fizette a csütörtöki vacsoránkat, ugyanis a bankautomaták karbantartás miatt nem adtak pénzt...
2003.01.17 péntek
Tegnap életemben először osztrigát ettem. Utána Calvadost ittam. Jó volt. Tegnap T.I születésnapját ünnepeltük közösen egy francia étteremben. - mint az talán kitalálható volt az előbbiekből. A hely jó volt az árak elfogadhatóak (saját viszonylatában), a kiszolgálás hibátlan, az ételek kellően kicsik és finomak. Ma E.K születésnapját fogjuk nálunk ülni. Illetve hát hozzánk jön mindenki, ott rákészülünk az esti mulatozásra, táncolásra. Ma még kell vennem valami ajándékot a keresztlányomnak is, mivel holnap megyünk Vp-be, és van egy üzletem vele. Karácsonyra kapott egy távirányítós autót (LÁNY!) és nem igazán örült neki. Viszont gondolta, hogy nekem majd jó lesz. Így most kereshetek ajándékot, mit beválthatok a kocsira. Ma elkészítettem az mp3.yoscha.hu oldalt. Mindenki figyelmébe ajánlom. Igazi ritkaságok kerültek rá…
2003.01.16 csütörtök
Tegnap megnéztük újra a Filmet. Felirattal sem rossz. Legalább hallottam eredeti Uruk-Hai kiejtést. :) Aztán még beszélgettünk egy kicsit G-knál, így fél kettő lett mire ágyba kerültem. Ma komoly tea készletek elfogyasztásával kezdtem a napot. Munkám szinte semmi. (Holnap viszünk ki egy javítócsomagot, és nekem már nincs mit javítanom.) Lehet, hogy le is lépek hamarosan. Este valami vacsorát szervez M.P.
Ja igen tegnap még vettem egy szép pipát is a plázában. Ciki. Szívesebben járnék valami kis nyugodt pipaboltba, de az általam ismert dohányboltok, ha tartanak is pipát, hát akkor azok olyanok is. Így maradnak a plázák boltjai. (Most néztem meg a pipa.lap.hu-t, ott azért mondtak néhány jó boltot.) Hát körülbelül ennyi. Holnap majd...
2003.01.15 szerda
Ma tavasz van. Olvad minden, eddig rejtett részei bukkannak elő a kocsiknak, a levegő balzsamos, és szinte már a miniszoknyás lányokat várná az ember, ha nem tudná, hogy január közepe van. Pedig az van... Tegnap este Ángélusékkal, KK családdal és L.A-val múlattunk a Csepp Cafe-ban. Mindenki más punnyadt vagy elérhetetlen volt. Mi azért jól szórakoztunk. K.S-sel felidéztük a nyári emlékeket, mikor nálunk laktak, és nem az idő volt jeges, hanem a Kóser szilvapálinka. Ma este fél kilencre megyek megnézni a Gyűrűk Urát. - most felirattal, a változatosság végett.
2003.01.14 kedd
Tegnap sikerült leszigetelni a bejárati ajtót és a környékét (Bukó ablakok fölötte és a hálószobában). Így már estére, és pláne reggelre kellemes meleg lett. Aztán még – ha már ott volt a létra – kimostuk az összes függönyt is. Most ragyogó fehérek, míg beléjük nem száll a nikotin, a por, az idő. Azután teljes volt az unalom. Csajomon rajta volt az „unatkozom, és nincs is kedvem változtatni ezen” hangulat. Én meg jobb híján a tévét kapcsolgattam vagy fél tizenegyig, mikor is megkönnyebbülten mentünk aludni. „Ennek a napnak is vége.” Ma estére még nem tudom mit szeretnék, de valamivel pörgősebbet mint a tegnap volt. Viszont telefonom otthon hagytam, így most ki vagyok szakítva a Nagy Központi Beszélgetésből. Mindegy. Ötig eldöntöm, és aztán majd jelentkezem. Egyébiránt kis székesfővárosunkban is megjelentek az első feketén behozott P800 telefonok. Áruk 250-400k-ig terjed. - Hiába az újdonság varázsa. Én azért megvárom míg a Westel hivatalosan elkezdi forgalmazni
2003.01.13 hétfő
Már órák óta készülök az írásra, de nem igazán sikerül rászánnom magam. Pedig nincs semmi racionális indok ami visszatartana. Csak hát hideg van (nagyon hideg) és ettől én is befagytam. Nem megy a munka, nem megy a gondolkodás, az írás, de még netezni sincs kedvem. Pedig jó hétvége van mögöttem. Péntek este beszélgettünk szomszédokkal, aztán Cs.G-vel éjfél körül kimentünk a Ligetbe szánkózni a Királydombon. Elég korrekt volt. Szánkónk nem volt csak két műanyag TESCO gazdaságos fenékalátét, melyek nem bírták a hideget, így törtek. Viszont pompás élmény velük lecsúszni. Vagy huszonötször futottam fel a domboldalra, hogy aztán újra a mélybe vessem magam. Másnap Kedvesemmel takarítottuk a lakást, majd vártuk az Ángélus családot vacsira – mivel most itt vannak megint. A vacsora jól sikerült. Először mutatkoztak be barátaink előtt a karácsonyra kapott pezsgőspoharak. Evés után mindahányan kimentünk szánkózni. Akkor már tudtuk, hogy törnek a csúszkák - meg eleve nem volt elég – ezért vittünk egy csomó zacskót is. Bevallhatom azokon csúszni az igazi kihívás. Még annyira sem irányíthatóak mint a csúszka, és még annyira sem védik az ember fenekét a külső behatásoktól. Extrém sport…
Mire hazaértünk én teljesen lefáradtam. Némi beszélgetés után - még éjfél előtt - csöndben elmentem aludni. A többiek hajnali ötig nyomták. Szerintem jobban jártam a korai lefekvéssel, mert így csak a farcsontom fájt reggel, viszont a fejem nem. Ébredés után szörnyű kép fogadott a lakásban. Széthagyott poharak, hamutartók, kupicák. Nem is bírtam a látványt, inkább leültem a PS2 elé és irtottam kicsit a nácikat. Ez olyan jól ment, hogy sikerült nőm ébredésére végigjátszani a játékot. Utána két órát mosogattam, a poharakat, hamutálakat, kupicákat, tányérokat, miegyebet. Csiliékhez mentünk ebédre. (Délután négyre)
Este már csak nyugalom volt, tévé, macska, banánturmix.
Ma este lakást fogok szigetelni. Ugyanis tegnap éjfélkor észrevettem, hogy szép egyenletes légáramlatokon jön be a -20C °. Amíg melegebb volt igazán fel sem tűnt. Viszont most nagyon feltűnő. Így létrát, szigetelő csíkot ragadok este, és meleg lesz egy csapásra vagymi.
Mai nap két igencsak figyelemre méltó linket adhatok közre az első Koko a gorilla oldala, aki érti és használja a jelbeszédet. A Másik a Terebess.hu könyvesboltja. Hihetetlen választéka található itt a kelettel foglalkozó könyveknek. És ami igen gáláns, szinte az összesnek a digitális változatát közli az oldal.
2003.01.10 péntek
Láttam a "Gyűrűk Ura Két torony"-t! Teljesen magával ragadott. Szerintem fantasztikus. Persze kicsit más mint a "Gyűrű szövetsége", de valljuk be a harmadik-negyedik könyvnek is más a hangulata mint az első kettőnek. Viszont én egy pillanatra sem tudtam lazulni ezen a filmen. Sokkal pörgőbb a cselekmény - akár csak a könyvben - és olyan tájak, városok, csaták vannak, amelyek méltóak Középföldéhez és Tolkienhez. Igazából csak és kizárólag jókat tudok mondani erről a filmről is. Bár egy hibája azért van. Itt több ponton tért el a cselekmény a könyvtől, mint az előző részben, de ez még messze a tolerálható szinten belül van.
Úgy gondolom a jövő hét elejére, közepére kéne szervezni egy össznépi mozi látogatást, ahol barátaimmal közösen újra végigizgulhatom azt a három órát.
Egyébiránt más nem is történt tegnap. Hacsak az nem, hogy a FreeWebet már megint karbantartották, és nem volt elérhető.
Hétvégén az ángélus családdal találkozunk, mert már megint itt vannak magyarhonban. Valószínűleg hógolyózás, és egyéb dolgok is várnak még rám.
2003.01.09 csütörtök
A nap beszólása Cs.G billentyűzetéből:
Mindig köss fel új libákat!
/Egyszer Tyson/
2003.01.09 csütörtök
Tegnap nem történt semmi. Hosszú téli este volt. Hazafelé úton csúszkáltam párat a Felvonulási téren. Elég vicces volt. Utána irtottam a nácikat a PS2-n, de Archem felszabadítása közben elestem. Ezen teljesen elkeseredtem. Este tíztől megnéztük újra a Gyűrűk Ura első részét – készülni kellett a mai második részre a moziban. Így most kissé fáradt vagyok. A hó már megint esik, és lefagynak a madarak a fáról. Még hogy globális felmelegedés! Csak a hülye zöldek vernek át minket. Ha így haladunk egy hógolyó lesz a föld. Tégy a hideg ellen! Használj propán-bután hajtógázas dezodort! Az nem okoz ózonlyukat, de elősegíti az üvegházhatást. Az üvegházban pedig szebben nő a paradicsom is. Ki is cserélem az Old Spice deomat egy környezetbarátabb szagosítóra. Hátha véget ér a zima.
2003.01.08 szerda
Tegnap leszakadt az ég. Kétszer kellett kiásnom a kocsit a hó alól. Extrém sportnak számított a közlekedés nyári gumikkal, hóakadályok között. Valahogy túléltem azért. Mára már javult a helyzet. A kis mellékutcákban még ott az arasznyi hó, de a nagyobb utakon már egész korrektül lehet közlekedni. Este nem mentünk semerre, néztük Kelly hőseit. Ez is egy olyan film, ami gyerekkoromban nagy élményt nyújtott. Eljárt fölötte (fölöttem?) az idő. Szóval videón nem akarom megszerezni. Úgy volt, hogy este hatra megyek volt kollégáimmal kocsmázni, de lemondták. Így az új program szerint kinézünk a felvonulási térre disztrojkodni egy kicsit az autókkal. Vagy még meglátom. Ma megint javítottam egy kicsit a p800.yoscha.hu-n. Már kezd egész jó lenni.
2003.01.07 kedd
Tegnap nem tudtam jelentkezni, mivel nem jártam a gyárban. Illetve jártam tíz percre fél kilenc körül aztán rohantam ügyfélhez. De most mindent leírok szép sorjában.
Szóval pénteken a tervem azt volt, hogy uszoda, majd rock(?) koncert. Ehelyett fürdő lett, és SKA fesztivál. Persze ez sem volt oly egyszerű. Kedvesem nem akart uszodába menni. – Igazából fürdőbe sem nagy lelkesedéssel. Viszont Cs.G olvasta, hogy én szeretnék, és ő nagyon ráindult. Végül is hárman mentünk a Széchenyibe. Igen ám, de a kabinok előtt kiderült, hogy Kedvesemnél nincs fürdőruha. Ő azt hitte, én rakom el, én meg azt, hogy ő. Örök rejtély marad, hogy kinek is kellett volna elrakni… Igy J hazabandukolt, mi meg G-vel fürdőztünk egy nagyot. Alig pihentem ki a „sportolást”, mikor - már megint - Cs.G jelentkezett, hogy pompás kis SKA fesztivál van a Vörös Lyukban. Persze, hogy ott a helyünk! L.A is feltűnt ott egy időre, de pont akkor hangolt a Csizmáskandúr - vagy egy órát – így elunta magát, és hazament inkább. A Fesztivál után még a Kultiplexbe mentünk, mert Kedvesem ragaszkodott hozzá, hogy akarja látni a saját társaságát. - Ugyanis őt feszélyezték a tizenhat-húsz éves punk, alter fiatalok. Persze a Kultiban teljes pangás volt… Sehol egy harmincas bölcsész csapat.
Szombaton sokáig aludtunk. Aztán el akartam menni Párkányba, de már késő volt, így csak sétáltunk agy kicsit az Andrássy úton, miután a Lugasban ebédeltünk. Később Légó pincét takarítottam, mivel a hírek szerint ma érkeznek a gyúró gépek. Aztán este megnéztük a Pókembert DVD-n. Szerintem jó film. Legalábbis otthon DVD-n meg lehet nézni…
Vasárnap Kedvesemmel a Kék rózsában voltunk. Megünnepeltük, hogy pontosan egy évvel ezelőtt ismerkedtünk meg. Akkor is a Kék Rózsában voltunk. Utána meg a Centrálban. Idén kihagytuk a Centrált.
Valójában tegnaphoz egy éve hogy járunk, mert vasárnap csak megismerkedtünk. De ez most nem számít, csak az, hogy imádom.
Ma estémet még nem tudom. Holnap volt kollégáimmal megyek sörözni hatra, aztán holnapután meg a Gyűrűk Ura Két torony-t fogjuk megnézni először a moziban. (Azé’ először a moziban, mert utána megnézzük másodszor, harmadszor a moziban, majd még néhányszor DVD-n is.)
2003.01.03 péntek
Hurrá sikerült kicsi zip fájlokban elküldeni Cs.G-nek az oldalt, és már fent is van a neten. Én nem sokára lelépek, mert még nagyon év eleje van. Nekem semmi munkám, viszont a nap gyönyörűen süt. Ja igen létrehoztam a p800.yoscha.hu oldalt. Ott aztán megtalálható minden amit eddig nem mertél megkérdezni a jövendőbelimről (a másodikról).
Na jó hétvégét...
2003.01.03 péntek
Tegnap nem sikerült publikálni az új stílusú lapot a netre. Bár én kiírtam Zip drive-ra a gyárban - ahol megcsináltam - de Cs.G gépe otthon kissé defektes állapotban leledzik, és nem lehet rá új meghajtókat telepíteni. Illetve lehet, de ennek ellenére egyetlen új eszközt sem ismer meg. Hiába telepítjük akár többször is. Így aztán maradtak az adatok a Zipen. De nem lesz ez mindig így. Ha nincs más, átküldöm a fájlokat levelekben vagy bárhogy. Ez persze kicsit megerőltető lesz - eléggé elterebélyesedett a weblap az elmúlt egy évben - és most az év és struktúraváltás miatt az egészet újra fel kéne rakni, az pedig nem kevés. Összesen 362 fájl van ami 12011Kb helyet foglal a szerveren. Ezen fájlok közül 296 a kép a maga szerény 10385Kb igényével. Vannak aztán még linkek is. Pontosan 1029, amiből 275 mutat kifelé a világba. Szóval megnőtt, de legalább elmondhatom, hogy nem volt teljesen hiába, mert több mint 4000 látogató nézte meg eddig. Tudom nem versenyezhetek a napi több tízezres látogatottságú portálokkal, de nem is az a cél. Ez egy személyes oldal. Azért született, hogy legyenek emlékeim az múltamból, ha már az emlékezetem olyan amilyen.
Egyébiránt az este továbbiakban csendben telt, miután sikertelenkedtünk a publikálással. Csak a macska disztrojkodik állandóan. Szerintem megőrült, vagy csak kamasz, de elég nehéz bírni vele most.
Ma este szeretnék elmenni úszni - vagy valami hasonló sportot űzni - aztán meg talán egy koncertre. Részletek később...
2003.01.02 csütörtök
Ez az első bejegyzésem az új (idei) naplóba. Tavalyhoz még bejegyeztem egy fontos eseményt, és képek is felkerültek a decemberi fájlba, akit érdekel, ott keresse.
Valójában elég nehezen éltem túl az év végét. Harmincegyedike reggel hulla fáradtan el kellet kezdeni díszíteni a lakásom Cs.G-vel, mivel nálunk volt a szilveszteri buli. Mire végeztünk, már délután volt, és mehettünk a Lovira az év végi futamokat nézni, és sasolni a többi ismerőst. - Voltak is szép számban. Hétre járt mire hazaértünk, és el kezdtük várni a vendégeket. Eleinte elég félelmetesnek tűnt, mivel a közvetlen szomszédságon kívül szinte senki nem érkezett meg kilenc előtt. Persze aztán beindult rendesen a buli, harminc emberrel, mulatsággal hajnalig. Az utolsó vendégek hat körül dőltek ki. Én is ekkor térhettem nyugovóra. Még nem is ez lett volna a legnehezebb, de pár óra alvás után neki kellet állni Kedvesemmel takarítani a pecót. Volt ott minden - szerencsére - döglött macskát kivéve. Órákon át mosogattunk, porszívóztunk, többször felmostuk a lakást mire jó lett. Aztán barátaim egyik felével elmentünk a Nagy Fal kínai étterembe újévet köszönteni. Addigra már teljesen kivoltam. Szerencsére a többiek sem néztek ki jobban, pedig ők nem is dzsúzoltak fél napot előtte. Aztán még félálomban tévéztünk Kedvesemmel, majd megpróbáltam elaludni, de nem ment köszönhetően a délután egykor fogyasztott két Bomba! energiaitalnak. Baromi jó volt. Fent már nem tudtam maradni, de elaludni sem ment.
Más. A tavalyi első bejegyzésemben pécót, bringát, békességet kértem magamnak. Mit mondhatnék, másnak is így teljesüljenek a vágyai. Tavaly lett bringám - nem is akármilyen, lett pécóm - nem is akármilyen, és békesség is volt köröttem, leszámítva néhány tesztoszterontól túlfűtött barátom belső háborúját. - Aminek szerencsére már vége. Szóval életem egyik legjobb éve volt - bár a lakásfelújítást idén kihagynám. Mindent megkaptam amire csak vágytam. Így most nem is tudok olyan frappáns kéréssel előállni, mint a múltkor. Persze ez nem azt jelenti Uram, hogy amit tavaly adtál, idén elveheted!