yoscha.hu

2003 május

Felvételi, miegyéb...
2003. máj. 29., csütörtök, 15.30.16 CEST
Tegnap végül is nem lett nagy tanulás. Persze biztos tudnék még mit tanulni, de mivel elképzelésem sincs róla, hogy miből kéne készülnöm, mi az amit tudnom kell, ezért most nyugodt vagyok, mert elolvastam több könyvet, végignéztem többször az angol tankönyvet. Aztán legfeljebb nem vesznek fel, és akkor szegényebb lesz az iskola egy szoftverfejlesztővel. :)
Ja erről jut eszembe. Tegnap telefonon keresett egy nagyon vicces fiú egy mégviccesebb gyárból.
Eleinte azt hittem, hogy informatikai vezetőt keresnek maguknak személyemben, vagy másban. - Mivel az előző nemrég ment el. - De aztán kiderült, hogy nekik nem is informatikai vezető kell, - mivel mióta elment - azóta is működnek a gépek, és az informatikusok is bejárnak dolgozni. Tehát eddig is fölösleges volt. Viszont szükségük lenne egy matematikusra, aki hajlandó nekik szkripteket írogatni, mert az pénzt hoz a konyhára. Valójában eléggé kiakadtam a szemléleten. Ez olyan, mintha elküldenék az A.C. Milan vagy a Juventus edzőjét, "hisz pompásan szerepel a csapat", "kiváló játékosokat vettünk az elmúlt években", "és az edző úgysem rúg gólt a BL döntőben, majd veszünk helyette még egy csatárt vagy kapust, mert úgy is ő dönti el a meccset".
Halálos hozzáállás... Vajon meddig működik jól egy magára hagyott rendszer? És különben is, minek a menedzsment? A vezérigazgató, gazdasági igazgató, HR-es nélkül sem áll meg a szekér, ha elmegy nyaralni. A fizetéséből pedig fel lehetne venni egy csomó "jómunkásembert". Azok legalább termelnek, míg csődbe nem megy a kóceráj.
Mindig felhúzom magam az ilyen szemléleten...
Tegnap este megnéztem a BL döntő hosszabbítását, ahol ugyanúgy - mint a szerencsésen kimaradt rendes játékrészben - nem esett gól. Így a tizenegyesek jöttek. Mert hát mindenáron kell egy győztes, még ha nem is bírnak egymással a csapatok. Olyan ez mintha a boxban, ha a 12 menet alatt nem volt KO, akkor rányomnak még négy menetet. Ha még akkor is bírja mindkettő, akkor hol az egyiknek, hol a másiknak fél-fél percre hátrakötik mindkét kezét, és csak állhatja az ütéseket. Előbb utóbb biztos elfekszi valaki, és máris kihirdethetjük a győztest.
Kicsit mintha moralista lennék. Vagy nem?
2003. máj. 27., kedd, 20.42.05 CEST
Most húztam be B.P Wartburg limuzinját, mert lemerült az akksija. Először bebikázni akartuk, de az nem ment, és a bikakábelek meg csúnyán átforrósodtak. Misztikus...
Kedvesem épp tanul de nyűglődik, mert nincs kedve tanulni, ezért bármi más érdekli. Való világ, macska az ablakban, mondom bármi. Nekem is kell még egy kicsit olvasnom, de nekem sem túl nagy a kedvem. Na mindegy, rá kell venni magamat, mert pénteken lesz a felvételi, és jó lenne ha sikerülne.
Megyek is...
2003. máj. 27., kedd, 09.55.13 CEST
Rodhadt a világ. Most néztem meg minden általam elérhető vidózos böngészővel a blogom, és elég furcsán hatott. Egyik helyen a szinek nem stimmelnek, másikon a betűméret. Így most jobb híján NotePad-ben szerkesztgetem. Ide egy /p, oda egy br és máris jobban mutat. Aztán, hogy milyen lesz miután otthon publikáltam? Azt ki tudja...
2003. máj. 27., kedd, 06.37.28 CEST
Öregszem. Ma fél hat előtt (5:17!!!) ébredtem. Mint mostanában többször is. Igazából már előtte fent voltam, de még próbáltam a bal vállamról a jobbra fordulni, aztán hátra, hasra, gondoltam bárányokra, de mit sem segített.
Így aztán kijöttem olvasni egy kis buddhista irodalmat. Most jutottam el az üresség tanához. Ez a mahayana irányzat egy központi gondolata. Összefoglalva - már amit megértettem - az üresség tér, a tér üresség, nincsenek létezők és nincsennek nem létezők, mert csak az üresség van, az meg nem létezik, és nem nem-létezik. Persze ennek mélyebb megértéséhez kell még néhány álmatlan éjszaka, vagy lehet hogy néhány élet. Szóval kicsit zavaros egyenlőre. Persze bizos az én bináris agyamban van a hiba, és nehéz kiszakadni a van (1) és a nincs (0) logikájából mivel ez alapján a "nem nincs" = "van" (!0 =1). Amit olvastam, aszerint viszont (!0= _ ) vagy valami hasonló. De lehet,hogy azért nem értem, mert a megoldás ( _ = _ vagy _ != _ vagy _ _ ) Szóval nőni kell még.
Tegnap végre eszembe jutott, hogy ígéretemhez híven publikálnom kell a felvételi dolgozatomat. El is mentettem a Wordből HTML formában, de valami gond lehet a kódolással, mert csak furcsa karakterek jelennek meg Linux alatt a böngészőben. Szóval ma majd újra megpróbálkozom vele, aztán hátha sikerül.
Addig is bíbelődöm még a kifejezés nélküli egyenlőségjelekkel, vagy az egyenlőségjel nélküli kifejezésekkel.
2003. máj. 26., hétfő, 19.38.52 CEST
Hétvégén tanultam. Szombaton például a Ligetben Hosszúlépés társaságában. De azért sikerült abszorválni a Buddhizmus lényegét is. - Remélem. Pénteken majd kiderül. Aztán szombat este Kedvesemmel voltunk a Kultiplexben is. Vasárnap viszont Harry Potter ment a HBO-n, és egyébként is. A film nem rossz különben. Pláne, hogy nem olvastam a könyvet, így nincs összehasonlítási alapom.
Ma terveztem a gyárban, és Szőke Kolléganőmmel mentünk főzeléket enni.
Cs-M család ma két éve család. Vettünk egy üveg kék pezsgőt számukra. Persze csak itthon derült ki, hogy a pezsgő az fehér, és csak az üveg a kék, pedig elég vagánynak tűnt. Na mindegy. El kell még olvasnom Buddha néhány újabb beszédét, és az angolt is nyomatni kell ma még.
Tegnap L.A felhívott, hogy van CPG CD-je. Teljesen fel volt dobva. Meg kell vallani nem is csodálom. Megigérte, hogy átveszi nekem is. És akkor az egész ház megismeri a magyar punknagypapákat. :)
2003. máj. 22., csütörtök, 20.46.51 CEST
Most láttam egy filmet a Stasiról - az NDKs titkosszolgálatról. Most meg egy film megy Hitlerről. Ma német nap van.
Hideg a lakás is, mivel visszatért a koratavasz. Hol vannak már a monokinis lányok a strandokról. Na nem mintha olyan sokat láttam volna idén vagy tavaly, de én úgy képzelem, hogy míg én a gép előtt ülök addig azok ott vidulnak a strandon - monokiniben. Persze most nem. Vagy csak az északnémet lányok monokiniznek, de azokért meg nem kár.
Kedvesem egy barátnője madarát nézi meg, mert nem rég született. Én meg nyomatom az angolt a német történelem bugyrai mellett.
2003. máj. 21., szerda, 19.41.58 CEST
Lassan két napja esik az eső, de ez nem szegi kedvem. "Májusi eső aranyat ér."
Tegnap Kedvesem munkatársaival kocsmázott, én meg tanultam, majd Gyula vitéz. Ma a gyárban irattárakat terveztem Szőke Kolléganőmmel. Emellett jó hírek érkeztek egy szupertitkos munkáról is. M.A is érdekességeket mondott, de egyenlőre ez sem osztható meg a külvilággal. Szóval csupa rejtély az életem... Én vagyok J.B a 007. :)
2003. máj. 20., kedd, 19.14.27 CEST
Nappalaim és estéim is hatalmas nyugalomban, csendben telnek. Készülődök a felvételire, és élem a pörgés nélküli életet.
Talán, ha túl leszek a vizsgán, majd jobban lesz kedvem menni ide-oda, de egyenlőre jobb itt. Aki teheti, nyolctól nézze a "Gyula vitéz télen-nyáront" a Duna TV-n!
2003. máj. 18., vasárnap, 22.06.20 CEST
Tegnap későig nyomattam az oldalt, és még ma sem hagyott nyugodni.
De most már nagyjából elégedett vagyok vel.
Egyébiránt jó nyugis volt a hétvége...
2003. máj. 17., szombat, 19.28.04 CEST---
!@#!!#$ Microsoft! Miért nem képes szabványossá tenni a böngészőjét? Az elmúlt két napban újraalkottam a kezdőlapot. Megnéztem minden böngészővel, és mindegyiknél ugyanúgy (jól) nézett ki. Aztán átmentem Window$ alá, és az IE-n nézve egy trágya volt. Hogy lehet, hogy minden más böngésző képes azonos módon megmurtatni egy oldalt, csak az a szar nem? Mégis azt használja az emberek 95%-a. Nem értem... Na mindegy. Majd csak csődmegy már.
Néhány szó az újításokról: És hogy minek ez a sok dolog az oldalamra? Elsődlegesen azért mert már untam, hogy a napi munkámhoz, szórakozásomhoz annyi különböző oldalt kell elindítani. Most minden itt van egy helyen. Szóval akár lehetne a kezdőlapom is a yoscha.hu. :) Már csak a hírek hiányoznak. De dolgozom azon is, egyébként meg arra itt a blog. Szóval ez indokolta az átalakításokat. Remélem Kedves Olvasó neked is segítettem ezzel. Ha bármi ötleted van jelezd! Na ennyit az oldalról.
Tegnap este a Szimpla Kert megnyitóján voltunk. Sokan voltak, de én azért szeretem azt a helyet. Odafelé, és visszafelé is nagyot guberáltunk. Ugyanis lomtalanítás van a kerületben, és a lányok minden kupacban felfedeztek egy-egy "kincset", amit aztán szerencsére nem hoztunk haza, de így is jó egy óráig tartott a hazaút. Utána még Kedvesemmel közel fél háromig beszélgettünk Dosztojevszkijről, az oroszokról, meg még mindenről, amit itt nehéz lenne felidézni.
Így aztán ma nem is ébredtem túl hamar. Viszont azóta voltunk venni nekem pipadohányokat, és J. is beszerzett magának egy átlátszó gumi NDK-s szandált. Mikor fizettünk bennem felmerült, hogy az egész rendszerváltás arról szólt, hogy többé ne kelljen NDK-s típusú szandálokat viselni. És most tessék. Eltelt 13 év és Kedvesem megveszik egy bűnronda darabért, mert olyan csúnya, és idézi a régi kort. Ki érti ezt?
2003. máj. 16., péntek, 21.24.09 CEST
Ma portálosítottam a főoldalt.
Használjátok kedvetekre. Remélem hasznos dolgokat sikerült összegyűjteni...
2003. máj. 15., csütörtök, 22.38.27 CEST
Ma IBM konferencián voltam, melynek címe: Hogyan győzzük le a Microsoftot? Jó volt, de elég rövid. :)
Hazaérve azon kezdtem el dolgozni, hogy kedvenc keresőimet elérhessem egy oldalról - jelenesetben a sajátomról. Mostanra sikerült. Google, AllTheWeb, Startlap, Origo, Index (Góliát),Heuréka. Pont úgy, ahogy az nekem jó. Most megyek Kedvesemmel foglalkozni, mert szinte egész este nem is látott... Keressetek kedvetekre!
2003. máj. 12., hétfő, 18.47.51 CEST
Hétvégén nem jelentkeztem, mivel kitöltötte életünket az albioni barátnő. Pénteken hármasban elindultunk az éjszakába. Először Kovács Kocsmája, majd Kultiplex. Nem volt rossz. Másnap délelőtt lakást néztünk - na nem nekünk-, majd irány a Széchenyi fürdő. Hihetetlenül kellemes ilyenkor is a hely. Napsütés, meleg, langyos és hűs vizek, fagyi.
Szombat este E.K anyukája átjött hozzánk. Sokáig beszélgettünk, családról, bűncselekményekről, ingatlanhelyzetről. Vasárnap reggel vittük Ángélus Barátnőt a reptérre. Utána én számítógépeztem - angolból szódolgozat lesz szerdán, és arra szedtem össze a szavakat, meg már megint a nyomorult nyomtatóval szívtam.
Délután Kedvesemmel kemény harc után sikerült beszerezni két virágládát, plusz virágpalántákat az ablakpárkányra. Nagyon állat. Olyan az ablakunk, mint a tisztes családoké. Persze ha jobban utánaszámolunk, akkor még három ládának van hely, de egyenlőre éljék túl az első hónapot a pionyírok. Aztán majd jöhet az ültetvény benne bab, borsó, saláta, mák, kukorica, és bármi, ami megél egy virágládában a körfolyosón...
2003. máj. 9., péntek, 14.46.06 CEST
Ma jó hamar leléptem a gyárból. - Nem volt semmi érdekes...
Így most van időm egy kicsikét bíbelődni az oldallal. Először is rögtön mutatnám mindenki okulására a világ első komputer bugjának (hibának) hivatalos leírását. Szerintem tanulságos dokumentuma a hőskornak, mikor még a számítógépekben meg lehetet fogni a biteket, és a "hardver hibák" is másként néztek ki... Emellett a napokban eléggé berágtam az EU szoftverszabadalmi tervezetén, mely engedélyezné, hogy bárki levédessen ismert számítógépes eljárásokat, technikákat. Ez így bonyolultnak hangzik, de a lényege az, - ha elfogadnák a tervezetet - fizetni kéne például minden jpg formátumú kép után (Az internetes előforduló képek 80%-a.), a folyamatsávért (A "kék sáv" mikor fájlokat másolsz, vagy böngészéskor töltődik az oldal.), a weboldalak tömörítéséért letöltés közben (Ettől olyan villám), a ZIP tömörítési algoritmusért (Ma már mindenki ezt használja), és persze a hiperlinkekért is. Egyszóval széles körben ismert, és elterjedt függvények, eljárások után kérhetnének jogdíjat az ezeket elsőként regisztrálók. Szerinted jogos, ha fizetned kell a Pitagorasz tétel használatáért? Vagy a szorzás "algoritmusáért"?
Kicsit tudom hogy demagóg amit írtam, és persze hogy védeni kell a szellemi tulajdont, de hol húzódik a határ?
Mi az amit szabadalmaztatni lehet,és mit nem szabad?
2003. máj. 8., csütörtök, 23.20.18 CEST
Tegnap P-D és Cs-M családokkal söröztünk a ligetben. Ez olyan jól sikerült, hogy most enyhén nyomorultnak érzem magam. De azért nincs vész. A zöld tea a természet egyik varázsszere. Csak benne bízhatok, mivel az Aszpirinem elfogyott hetekkel ezelőtt. - Különben elég nagy a csönd itt a gyárban. Kint tombol a kánikula, bent a légkondicionáló zümmög halkan. Irattárakról kéne már megint gondolkodnom, de inkább a strandok járnak a fejemben. Holnap valami nagyszabású parti lesz a PeCsában Emil.Rulez, Másfél, Hiperkarma meg hasonlóak. Lehet, hogy érdemes lenne megnézni közelebbről is. Majd meglátom.
(A bejegyzés még délelőtt a gyárban készült, csak most lett időm publikálni. Na megyek aludni, mert holnap hajnalban angol...)
2003. máj. 7., szerda, 22.50.05 CEST
Ma találtam egy komoly hibát az M$ IE-ben.
Bökj ide, ha meg akarod ismerni...
2003. máj. 7., szerda, 22.46.42 CEST
Rájöttem, hogy sokkalta könnyebben tudom megírni mindennapi blogomat itt a gyárban, mint otthon asszonyom tekintetétől övezve. Nem mintha beleszólna, vagy zavarna közben, de jobb szereti ha otthon a figyelmemet inkább rá irányítom, mint a monitorra. És ez teljesen akceptálható kérés. Egyébként is beteg a macska, és E.K is velünk lakik megint. Persze a macska nem oly beteg, de tegnap túlesett a miskároláson, és átaludta a napot, majd nem tudott lábra állni, bepisilt ? mivel nem volt képes elcsúszni az alomig, pedig próbált ? majd kicsivel később állandóan eldőlt ha felállt, aztán már csak nekiment mindennek az UFÓ gallérjával. ? Mivel kapott ám olyat is, hogy ne nyalja a sebét. Bár szerintem ez elég nehézkes is lenne, mivel egy hatalmas átlátszó ragtapasz van a hasán, az alatt vastag gézpárna, és talán alatta a seb. De azt még én sem láttam, nem hogy ő. Na mindegy. Kedvesem kicsit izgult érte egész nap, és lelkiismeret furdalásos is, mivel ő vitte el megműtetni. Meg parázik attól is, hogy nem fogja megbocsátani neki a macska az atrocitást. Persze ezek miatt kár izgulnia, de ezt ő nem így érzi. ? Ezért is szeretem? Tegnapelőtt végül is E.K nem aludt nálunk. ? Nem bírta a macska virnyákolását ? de más indokot mondott persze jólneveltségből. Tegnap miután kiderült, hogy most már csönd van, - és lehet pihenni is nálunk - újra elfogadta vendégszeretetünket. Tegnap éjjel ? illetve már ma éjjel ? kint voltam Ferihegyen Cs-M családért. Most jöttek vissza Lisszabonból. Igazán részletes beszámolót nem kaptam az útról, mivel Cs.G-t inkább a hazai hírek érdekelték, engem viszont az ottani élmények. Mire hazaértünk, E.K már aludt, és Kedvesem is félálomban virrasztott engem várva. Így elmaradt a tegnap hajnali buli. Aminek végül is örülhetek, mivel így is emberfeletti dolog volt az angolra bejutnom munka előtt. Hiába, no nem vagyok már huszonéves ifjonc, aki simán végigpörög két napot pihenés nélkül, és még utána elmegy dolgozni is.
2003. máj. 5., hétfő, 17.53.05 CEST
Este hétre kell menni vacsoráznunk, de most előtte még elmondom pár szóban a szombat-hétfő eseményeit.
Tehát szombat: esküvő. Erről is készítettem pár képet - mivel M.P barátom megjegyezte, hogy a képivilágom ellaposodott idén. Na de nem is ez a lényeg. Ötkor kezdődött a polgáriceremónia a Faluház egyik termében. Azanyakönyvvezető nagyon vicces volt. Nemtudom az okát, de állandóanelérzékenyült, és a sírással küszködött. A menyasszony szerint ennek azlehetett az oka, hogy úgy megkedvelte őket. Én ezt nem tudhatom, de mindenesetre tény, hogy folyamatosan attól parázott a nagyérdemű, hogy mikorsírja el magát. Utána következett a templomi szertartás. A pap nagyon jóvolt. Egyes résztvevők szerint kissé depresszív, mivel csomót beszélt a válásról, a kapcsolatok kudarcáról. Nekem pont ezért tetszett. Legalább őszintevolt,és nem valami kenetteljes maszlagot akart lenyomni a torkunkon. Legalábbegyetértettünk vele abban, hogy minden házasság válással, vagy özvegységgelvégződik. Tehát biztos dúrva a vége.
A hivatalos részek után következett a nap egyik fénypontja - számomra - borkóstolás egy pince legmélyén. Lilahagymával, sonkával kiegészítve. A borok finomak voltak, és jól is estek. Pláne, hogy tudtam, az este hátralévő részében már csak lónyálakon élhetek óvva a jogosítványomat. Jött a vacsora, majd zene, tánc hajnalig. Mi fél kettő előtt léptünk le, mivel elálmosodtam, és vasárnap reggel E.K Ángélus barátnőért kellett kimenni a reptérre. De legalább kiváló bulin voltunk. Minden esküvőnek ilyennek kéne lennie.
Reggel a reptéren nem kellet sokat várnunk. E.K már ott állt a parkolóban, mire kiértünk. Aztán a nap további folyamán anyukáját látogattuk meg, majd sörözés a Vagonban, és a Chicago megtekintése a WestEndben. Ha még nem nézted meg, ne is tedd! Azt még elviselem, egy zenés filmben, hogy énekelnek. De ne azért énekeljenek, mert egy zenés filmben ötpercenként énekelni kell. Persze lehet, hogy csak én vagyok szigorú, de szerintem a Moulin Rouge ezerszer jobb.
Tegnap elkezdett életében először tüzelni a macskánk. Bevallhatom nem volt könnyű az éjszaka. Vonyít, mint állat mert pasizni akar, és ezt mindenkivel tudatja is. Szerintem E.K nem sokat aludt. A hírek szerint Kedvesem sem élvezte. Én alapvetően jól tűrtem. - Minek idegesítsem magam, ha nem változtathatok rajta. Ha üvölt, hát üvölt. Biztos a gyerek is fog majd. Jó tréning. Át tudom-e aludni úgy az éjszakát, hogy nem ébredek fel mindenféle sírásokra?
Ennek ellenére némi nyomásra beleegyeztem, hogy holnap Kedvesem elvigye az állatorvoshoz, ahol egyszer és mindenkorra megműtik. - Aztán lesz egy csöndes, meddő macskánk. Remélem azért nyávogni még fog reggelente, mert azt már annyira megszoktam, hogy hiányozna.
2003. máj. 3., szombat, 11.52.49 CEST
Már csak öt órányira van a 'Csku család esküvője.
Tegnap készítettem fotókat a gyerekekről, mikor négyesben kint voltunk egy rétensárkányt eregetni.
2003. máj. 1., csütörtök, 09.55.50 CEST
Éljen a sör-virsli ünnepe! Nemsokára megyünk a Ligetbe, megnézni a Felvonulók kértéket. Utána meg irány Vp. Ahol nagy családi születés és névnap parti lesz.
Tegnap megcsináltuk a havi nagybevásárlást, és kaptam magamtól névnapomra egy Vauen DL 042-espipát. Gyönyörű... Aztán még pipadohányokból is felkészültem a májusra. MB NavyFlake, MB Virginia no1, MB Scottish Blend és Holger Danske Mango Vanilla. Szóval teljes a készlet.
Szombaton a 'Csku család esküvőjére megyünk - most már aztán családjogilag is család egy pár lesznek. Vasárnap meg jön E.K egy hétre. - Nálunk fog lakni. De addig még biztos jelentkezem. Ha mással nem is, akkor az esküvői képekkel.
Na megyek megnézni a munkásosztályt...

Régebbi hírek:
2003 április, 2003 március, 2003 február, 2003 január