yoscha.hu

2003 április

8155. nap a blog indulása óta
2003. ápr. 29., kedd, 08.10.39 CEST
Boldog Névnapot K.P!
Tegnap befejeztem a dolgozatom, most már egy nagy boritékban pihen, és várja, hogy Kedvesem postára adja. Este itt járt a P-D család. Jót beszélgettünk, majd szokáshoz híven sakkoztunk is. 1,5-0,5-re már megint nyertem. Lassan ideje Lékó Pétet is kihívnom, hogy megismerje a világ a valódi tehetségem. :)
Ma némi ajándékbeszerző körutat kell tennünk. Meg a Ligetbe is szeretnék kimenni görizni egy kicsikét. Még holnap dolgozunk aztán négy nap pihi. Éljen a Sör, Virsli Ünnepe!
2003. ápr. 27., vasárnap, 19.22.29 CEST
Múlik a rövid hétvége. Ideje beszámolni róla. Péntek este miután Kedvesem elment a leánybúcsúra, mi összejöttünk páran a társaságból. A legviccesebb az volt, mikor az asztalnál, ahol letelepedtünk egyszer csak már több volt a külföldi, mint mi magyarok. Hogy-hogy sem mindenki külföldi pasija, barátja, barátnője beesett a Nincs Pardonba.Tiszta Európa.
Aztán persze másnap nem volt vidám felkelni és menni a gyárba. Ott jó volt, mert K.A-val terveztük az eljövendő tervek tervét. Kicsit bonyolultnak hangzik, de izgalmas.
Hazaérve jól el is aludtam. Kilenc után hivatalosak voltunk Cs.J születésnapi bulijába a Könyvtárba. Ami egy egész korrekt hely a Szentkirályi u. elején. Ott a bárpúltnál jót beszélgettünk M.P-vel.
Ma a nap nagy részében a dolgozatom ivogattam. Végre kész van. 26 oldal, amiből 12 a függelék. Kicsit túlfutottam vele, mert elvileg csak 8-12 oldal lehetne, de talán értékelik majd az igyekezetem. :) Végül is milyen buli, ha azzal utasítják el, hogy túl részletes és sok.
Hétfőn, vagy kedden el is kell küldenem. Aztán majd publikálom is itt mindenki okulására. Mert szerintem tényleg jó. Persze minden szülőnek a saját gyereke a legszebb...
2003. ápr. 25., péntek, 18.05.19 CEST
Kissé elkeseredtem, mivel anyukámmal már három napja nem jutunk közös nevezőre. No de ez magánügy.
Ma angoloztam, és a dolgozatom írogattam. Kedvesem leánybúcsúra ment. N.M most hívott, hogy szeretné már látni az arcom. Én is ezt terveztem, hogy esetleg vele találkozzam, mivel tényleg rég láttuk már egymást. Persze még bármi közbe jöhet.
Holnap egyébként dolgozom, úgy hogy nem lesz nagy R'n'R.
2003. ápr. 24., csütörtök, 20.34.09 CEST
Ma az időm nagy részében a dolgozatomat írogattam. Kicsit több mint 20 oldal a függelékkel együtt. Más nagyon nem is történt. Munka végén úgy megfájdult a fejem, hogy alig támolyogtam haza. Holnap hajnalban angol.
2003. ápr. 23., szerda, 21.06.19 CEST
Hurrá 4:1-re győzedelmeskedtem P.B barátom fölött sakkban. Nem egy mindennapi esemény ez nálam.
2003. ápr. 23., szerda, 17.23.30 CEST
Kicsit hanyagolódik mostanában a blogom.Bocs mindenkitól. Igazság az, hogy tegnap viszonylag sokáig dolgoztam, és elég nyomorultan éreztem magam. Talán a mára megjött vihart jeleztem előre, vagy ki tudja.
Így nem is volt kedvem igazán semmihez. Viszont este átjött csövezni a Cs-M család, mivel kimosták a szőnyegeiket, és nem volt hol lakniuk, míg száradtak. Jót vitatkoztunk M.Á-val a buddhizmusról.
Ja igen tegnap megkaptam az Illetékihivataltól, hogy a lakásom után 396.000 forint illetéket kell fizetnem. Kissé levert a víz. Aztán kiderült, hogy csak bepróbálkoztak. Ugyanis nem vették figyelembe,hogy előtte eladtam a régi lakásom, így csak a különbségre lenne joguk illetéket kiszabni. Persze még az is 100k körül van, de arra majd kérek részletfizetést. :)
Hajnalban Kedvesemmel az APEH színe elé járultunk, mivel pár hete kapott tőlük egy fenyegető levelet. Ő már az adósok börtönére készült, de szerencsére semmi komoly nem volt. Pusztán látni akarták, és arra kérték, hogy szüntesse meg a tíz éve alapított, és az óta sem üzemelő vállalkozását.
Este jön P.B sakkozni. J megy egy barátnőjével beszélgetni házasságról, pasikról,ilyenek...
2003. ápr. 21., hétfő, 21.58.22 CEST
Ma délután a Ligetben olvastam India bölcsességéről. Qrwa indiaiak minek nekik annyi isten. Sosem tudom kiről van szó, és logikát még keresni sem érdemes. De legalább szépen sütött a nap. Barnultam - remélem. Most este Kedvesemmel az esküvői zenéket válogattuk. A Sex Pistols:My Way lesz a kezdő szám. Jó kezdet. Utána már csak jobb jöhet... :) Bár azért próbálunk űberelni...
2003. ápr. 21., hétfő, 08.36.16 CEST
Nyugodt reggel van. Kedvesem még alszik, én a kávémat szürcsölöm és várom, hogy ébredjen mikor is meglocsolhatom. Tegnap a Lizsében olvasgattunk. J befejezte a könyvét, nekem vagy 100 oldal visszavan. Emellett ma angolt is kell tanulnom,meg kell egy tanulmányon dolgoznom. - ha kész lesz itt is megjelenik. Szerintem elég érdekes a témája, de egyenlőre ennyit róla, "mert ha elmondanám meg kellene öljelek." Este szerettünk volna elmenni valahová a városban, de annyira nem volt semmi, hogy végül is otthon maradtunk. - Pedig már feltámadt Jézus, akkó' meg mé' nincsennek bulik???
2003. ápr. 19., szombat, 13.10.35 CEST
Tegnap vacsorázni voltunk M.P Kedvesénél. Nagyon finomat főzöt - nagypéntek tiszteletére volt húsmentes is, de én olyat nem kértem. Aztán sokat beszélgettünk, boroztunk, volt vagy három óra mire hazakeveredtünk.
Néhány perce raktam fel az UHU Linux 1.0-t, mert kijött a végleges. Sok változás nincs.Nyomtatni még így sem tudok, de dolgozom az ügyön. A hét folyamán voltunk néhányszor kocogni a Ligetben, különben meg aktívan olvasunk. - Művelődni kell a páli nyelvből. Most így húsvét örömére ablakot szeretnék mosni. Meg kicsit rendberakni a pécót, mert olyan lelakottnak tűnik. Persze lehet, hogy csak amiatt, hogy besüt a nap.
2003. ápr. 17., csütörtök, 22.38.01 CEST
Élek, jól vagyok. Bocs, hogy nem jelentkezem már rég óta. Holnap pótolom ám...
2003. ápr. 14., hétfő, 22.47.04 CEST
Tegnap leutaztunk VP-be. Szép idő volt, szüleimmel kirándultunk egy kicsit a környéken. Ma sikerült előjegyezni magunkat délután fél négyre.
Miután feljöttünk Pestre én elaludtam, és vagy hatig szunyókáltam. Azóta olvasok ezerrel. Illetve most már megyek lassan aludni.
2003. ápr. 12., szombat, 22.18.16 CEST
Hát megvan. Igennel szavazott a nép. Mármint az a 45% aki elment szavazni. Pofám leszakad...
De legalább érvényes, és az igen 84% volt!
EU, EU ÜBER ALLES!!!!
Megyünk mulatni a dunapartra... (Ma este vedeljük a pezsgőt...)
2003. ápr. 12., szombat, 10.11.34 CEST
Tovatűnt a szőke herceg. Három évnyi szőkítés (sárgítás) után újra rövid a hajam.
Már hetek óta beszéltünk róla Kedvesemmel, hogy változtatni kell a hajstratégián a nagyarányú elhullás miatt. Így ma reggel fél kilenckor megszabadultam a feleslegessé vált hossztól. Kedvesem szerint megfiatalodtam. Még akár az is lehet. Újra huszonéves lettem???
Tegnap délután a P-D családdal megnéztük Johnny English kalandjait a moziban. Kiváló. Mr. Bean mint 007. Nagyokat nyerített az egész társoság. Aztán még B-vel megittunk pár sört a Csepp Cafeban. Ma megyünk szavazni, meg a Csarnokba vásárolni zöldségeket. Este pedig egetverő EU buli lesz a városban. Ott a helyünk!
2003. ápr. 10., csütörtök, 17.47.45 CEST
Kicsit lehangolt vagyok. Este a ház tulajdonosi gyűlésére kell mennem. Ismerem már szarrágás...
Emellett Patkányvárban kezdtem. Az sem nagy élmény, és különben is...
De legalább holnap péntek. Szombaton meg népszavazás az EU csatlakozásról, vasárnap megyünk Vp-be szüleimhez. Finom vasárnapi ebéddel várnak már tudom. Hétfőn meg bejelentkezés Csopakon az anyakönyvvezetőnél.
Csak a mai napot utálom...
2003. ápr. 9., szerda, 22.01.15 CEST
Tegnap este kilenctől Balaton koncerten voltunk. Előtte Cs.M család látott vendégül spagettira. A koncertet nagyon élveztem. Víg Mihály nem tudta a szövegeket, Öcsi bácsi nem tudta a dallamot, de ettől volt hiteles és jó.
Ma négy körül végeztem a tanfolyamon, utána Kedvesemmel elmentünk megvenni az esküvői ruhákat. - SIKERÜLT! Nagyon állat rucik. Majd meglátjátok...
Emellett sikerült megszerezni a Nő kétszer című filmet is. Most lett vége...
2003. ápr. 8., kedd, 17.42.59 CEST
Tegnap egy kicsit göriztem. De qrwa hideg volt. Aztán a kiberlajhárral is foglalkoztunk szintén csak kicsit, mivel az anyagok jó része még nem jött át.
Ma este Balaton, és egy könyvbemutató lesz a Süsiben. Lehet, hogy meg kéne nézni.Még kiderül. Olvasnom is kéne már ezerrel...
2003. ápr. 7., hétfő, 19.15.30 CEST
Lássuk a hétvégét. Szóval pénteken koradélután elindultunk Szilvásváradra. Ott némi zavar után megtaláltuk a Kastélyszállót. Kastélynek kastély volt, de az interneten hirdetett önmagához képest elég lepukkant. Az utolsó felújítás valamikor a hetvenes évek végén lehetett. Erről árulkodott a műanyag lambéria mint álmennyezetet, a késő kádári ülőgarnitúrák, a neonok, és minden. Persze nem tisztem, hogy szapuljam, de nem ajánlom senkinek.
Másnap kezdődött a túra. Jó volt csak kicsit keményre sikeredett. Kedvesem, már az elhagyásomat fontolgatta az erdő közepén. - Megjegyzem nem teljesen ok nélkül, de legalább mások párkapcsolatát is megviselte a főnököm által könnyű sétának meghírdetett túlélőtúra. Persze aztán minden szép lett. Senkit nem kellett otthagyni a vadonban.
Vasárnap a "lépni sem tudok" sportot űztük. Levezetésként az Árkádot, Westendet, és a Dunaplázát jártuk végig. Vettünk tavaszi cipőket, mert már kellettek. Persze most a hóviharok közepette ez nem tűnik logikusnak, de sebaj...
Este nyolctól barátainkkal találkoztunk a Csepp Cafeban. Megismerük M.P új Kedvesét. Beszélgettünk gyerekekről, nagycsaládról, csempékről...
Tíz után még P.B-ék feljöttek megnézni a Forma 1 rajtját. Jó volt a futam... Szakadó eső, vagy tíz összetört, kicsúszott kocsi. Mészárszék...
Ma, holnap, és még szerdán is tanfolyamon vagyok. Web fejlesztés Lotus Domino alapon. Jobb mint vártam...
2003. ápr. 4., péntek, 10.34.53 CEST
Na némileg megkésve indítom az áprilisi naplómat. A késésnek több oka is van. Egyfelöl kedden be sem kapcsoltam a gépet. Viszont akkor érkeztek meg B.J-ék Thaiföldről tele élményekkel, így a Cs-M familliánál hallgattuk a beszámolót. Aztán szerdán telepítettem mindent újra, mivel Kedvesem nagyon vágyott egy Windowsra. Így most neki fent figyel az XP, nekem meg az UHU. Persze ez így elmondva túl egyszerű. A lényeg az, hogy az XP telepítés rendben lement, és látott is mindent a kis állat. Ekkor elkezdtem letölteni az UHU legújabb verzióját. Az persze csak éjfélre csurgott le. Fél egy körül már az is fent volt,de ekkor elbtam a monitor beállításokat, így a grafikus felület nem indult. Nosza rajta kezdjük el karakteres módban szerkesztgetni a config fájlokat, hátha sikerül kijavítani a hibát. Kettő utánra sikerült is... Nagyon büszke voltam magamra.
Tegnap még mindig nem volt teljesen kész a rendszer, viszont már van hang. Csillog, villog, zenél. Pusztán csak azt nem tudta, hogy a HTML editorban a blogba beszúrja a dátum-időt (Lásd mint fönt.) Ja igen ma nem mentem dolgozni, mivel dél körül indulunk Szilvásváradra - szokásos fejlesztői buli. Annyi különbséggel, hogy most a kötelező borok mellé mindenki hozhatja a kedvesét is.
Hát ennyi. Legközelebb vasárnap jelentkezem, ha túléltem a túrát...

Régebbi hírek:
2003 március, 2003 február, 2003 január