yoscha.hu

2003 október

Abcug Spinoza!
2003. okt. 31., péntek, 8.0.00 CEST
Boldog Születésnapot Cs.G!
2003. okt. 30., csütörtök, 19.23.04 CEST
Spinozát kell olvasnom. Baromira nem olvasmányos. Sőt igazából egyszerűen szörnyű, de még van 20 oldal.
Holnap Tűzfalat kell szereznem, mivel szüleim megrendelték a Chello-t, és hamár internet van, akkor legalább egy tűzfal kell a gépre.
Holnap Cs.G születésnapja. Suli után oda megyünk.
A nap képe Spinozát az olvashatatlant ábrázolja...
2003. okt. 30., csütörtök, 7.21.47 CEST
Ma éjjel elvileg nálunk is látszott a sarki fény, mivel akkora napkitörés érte el a földet, mint már hoszú ideje nem. Viszont a hírek szerint egész éjjel esett, így felhők takarták a látványt. Emellett én olyan fáradt voltam, hogy nyolckor eldőltem a kanapén, aztán valamikor éjfél tájt - mikor kint épp dühöngött a sarki fény - átmásztam az ágyamba.
A nap képe a rémet ábrázolja, aki egykor, kettőkor, háromkor, négykor, ötkor, hatkor, és hét előtt verte ki a hisztit, hogy ki van zárva a hálószobánkból. Ezért vinnyogot, sikitozott, és kaparta az ajtó alját. Pedig az elmúlt két napban már olyan jól viselte...
2003. okt. 28., kedd, 19.38.22 CEST
Ma már voltam a gyárban, és ügyfélnél is. Főnököm adott korekt kis könyveket a zenről, és láttam a pecójukat is. Jó hely. Bevallhatom, oda elcserélném a mostani kérót.
Vacsorára disznótorost ettünk. Nagyon ízlett. Már rég vágytam rá. Olyan téli meghitt hangulatot ad a sűlt hurka és kolbász csak a foraltbor hiányzott mellőle, de este talán csinálunk még.
Spinozát, és Mandeville-t kell olvasnom, és Harry Potter is vár...
Lassan sakkozi is szeretnék már, de P.B az államvizsgáira készül ezerrel.
2003. okt. 27., hétfő, 22.39.54 CEST
Megnéztük a Világ végéig című Wenders filmet. Nekem egyik nagy kedvencem. Holnap már megyek dolgozni, ha beledöglöm is. :)
Ps: Felraktam a szeptemberi blogomat, mert az tényleg nem volt elérhető...
2003. okt. 27., hétfő, 10.30.11 CEST
Nem mentem be a gyárba dolgozni. Kedvesem meggyőzött róla, hogy jobb, ha még egy napot ágyban töltök. Így most itthon vagyok, telefonon tartom a kapcsolatot főnökömmel, és mézet zabálok kanállal üvegből - mivel a csajom szerint az is jó nekem. Én meg persze elhiszem. Végül is én választottam, akkor meg fogadjam már el a véleményét.
Még jelentkezem...
2003. okt. 26., vasárnap, 21.24.02 CEST
Ma csak döglöttem, és Harry Potter kalandjaival művelődtem. Kedvesem viszon egy csomó jegyzettel ajándékozta meg a tkbf.yoscha.hu látogatóit. Használja mindenki kedvére! Jó kis olvasmányok... :)
2003. okt. 25., szombat, 12.35.49 CEST
Rajtam van a dögrovás. Vp-ben is csak senyvedtem, de hazaérve teljesen elkapott. Most meleg, mézes teákat iszom, és mindenben Kedvesem akarata szerint cselekszem. Tehát nagy takarók alatt fekszem, és izadok - ahogy kell. Tegnap leesett az első hó. Meg is örökítettem. Illetve a hó talán nem is látszik annyira, de a hógolyózás élménye bizonyosan.
Megyek vissza takarók alá...
2003. okt. 23., csütörtök, 8.20.33 CEST
Mégis csak nehéz az élet így harmincegyen túl. Sikerült a nagy össznépi közös vízipipázáskor elkapnom valami rondaságot. Most fáj a torkom, és folyik a trutymó az orromból. Persze még mindig szerencsésen megúsztam, mert akár himlős is lehetnék. De azért a lelkem mélyén bízom benne, hogy nem csak én jártam így - többünknek maradjon emlékezetes a buli. Azért a biztonság kedvéért felraktam egy csomó képet is a megfelelő szekcióba. És pár napon belül majd a pipa rész is bővül a vízipipám leírásával. Na most megyek Vp-be ünnepeltetni magam családom által is. Holnap jövök!
Addig is Kellemes Forradalmat!
2003. okt. 21., kedd, 8.20.26 CEST
Ma harmincegy éves vagyok. Így leírva elég soknak tűnik, de szerencsére ezt nem érzem. :) Valójában nem olyan jó mint harmincévesnek lenni, de ez már csak így van. Előbb-utóbb majd csak beleszokom, hogy nem 25 éves vagyok. - Mivel még ming abban a meggyőződésben élek legbelül. Tegnap Cs-M csládjogi entitással pezsgőztünk és ország-városoztunk.
Napi kérdés: Na ki van a képen? Válaszokat az üzenőfalra!
2003. okt. 20., hétfő, 8.20.26 CEST
Rohanok a gyárba. Ígérem este már jelentkezem, és részletes beszámolót küldök sok mindenről. (Addig még ki kell találni, mi is az a sok minden.)
Ja nem működik a mailboxom már megint / még mindig. Ezért itt köszönöm meg Ángélus Barátnénak a képeslapot. Aminek igen örültem. - A e-levelet még nem tudtam elolvasni a fent leírtak miatt...
Na majd este...
2003. okt. 18., szombat, 19.56.12 CEST
Tegnap is iskola volt, ma is, és holnap is az lesz. Viszont megvan az új kézigépem. Elég kis frankó. Egyenlőre úgy tűnik, hogy megérte az árát.
2003. okt. 15., szerda, 17.18.31 CEST
Hurá, hurrá, hurrá! Holnap veszek magamnak új Palmot. Rendesen számlára, billentyűzettel, és kiegészítő memóriával. Szóval tokkal-vonóval. Újonnan, és nem feketén (lopottat?) vagy használtan, mint eddig.
2003. okt. 14., kedd, 23.00.56 CEST
Ma is ügyfélnél voltam. Aztán IKEA-ban, majd apukám jött fel hozzánk. Elcseréltük a kocsinkat, mivel az enyémet viszi le Vp-be javíttatni. Már nem bízom a Suzuki Házban mióta megpróbáltak lenyúlni.
Utána házit írtam a következő filozófia órára. Címe: Lehetséges-e, hogy csak egy Nagy Gonosz Istenség hiteti el velem, hogy "gondolkodom, tehát vagyok"? Ebben megpróbálom kifejteni, hogy szegény Descartesnek már abban sem volt igaza, miszerint ő az aki van, és ő gondolkodik. Kicsit abszurd, de felvetettem ezt a múlt órán, és megkaptam házinak. Szegény tanár szerintem csodálkozni fog, hogy tényleg megírtam neki a dolgozatot. De hát ő akarta. :)
2003. okt. 14., kedd, 8.09.16 CEST
Már az első tízben sem vagyok a személyes kategóriában. Jönnek az új, friss erők szexuális szolgáltatásokat ajánlva hölgyeknek, és saját meztelen képeiket reklámozó 16 éves lányok. Velük lehetetlen versenyezni, de nem is szándékom. Viszont pár napja feltűnt egy fiú akinek weboldala okkal került a személyes kategória második helyére. Egy internetes hős születik...
És higgyétek el nem cinikusan mondom...
2003. okt. 13., hétfő, 18.47.03 CEST
Ma is ügyfélnél voltam, aztán meg fejleszettem ezerrel. Más érdekesség talán nem is történt. Viszont volt időm farigcsálni a tkbf.yoscha.hu-n és a pipa.yoscha.hu-n is.
2003. okt. 13., hétfő, 7.34.35 CEST
Fárasztó az iskola. Tegnapelőtt és tegnap is elég zombik voltunk hazaérkezés után. Persze jó is, mert öntik a fejembe a durvát.
Ma is megyek Glancos Ügyfélhez.
Este jelentkezem.
2003. okt. 11., szombat, 9.30.09 CEST
Kicsit finomítottam a tegnapi bejegyzésem stílusán. - Hiába, a fáradság és a sörök nem jó stilisztikusok. :) Most megyünk Praktikerbe venni új könyvespolcot, mivel tegnap sikerült Kedvesemmel 16K-t otthagyni az Írók Könyvesboltjában. Viszont ezért a pénzért egy halom filozófiát és vallásetnológiát szereztünk be. Csak már nem férnek sehová. Így most szállást csinálunk nekik. Kell még pipadohányt is vételeznem, meg valami tároló dobozokat hogy szűnjön a káosz a macskaszobában a befizetett csekkek és levelek között. Aztán megint iskola...
2003. okt. 11., szombat, 1.11.11 CEST
Egyre jobban kezdek bele$%@#ni a nézettségi adataimba. Van naponta 30-40 olvasóm, és ezzel a személyes kategóriában a 6.-8. helyen állok. És akkor mi van? Kit érdekel? Az a 30-40 ember a fontos és nem a helyezés.
Ma dolgoztam egyébként sokat, aztán meg megint a Főiskolán nyomultam. Végre sikerült a leckekönyvet leadni. (Ennek elérése érdekében külön javító készletet kellett venni.)
A leckekönyvön túl az iskola már megint állat jó volt. Kedvesemnek Popper Péter, nekem meg minden más tetszet. Persze ez nem azt jelenti, hogy Popper Péter nem tetszett volna, csak a többi is hasonlóan jó volt – legalább is nekem.
Holnap megint suli. Még jelentkezem…
2003. okt. 10., péntek, 7.52.57 CEST
Tegnap nem történt semmi. Már az új asztalomnál dolgoztam. Este átjött egy kicsi időre Kedvesem anyukája és öccse. Majd Descartes-tal ismerkedtem, és talán sikerült rájönnöm, hogy hol is van a logikai hiba az okfejtésében. Persze lehet hogy én tévedek és nem ő.
Most fáj a fejem, de már ettem egy Aspirint. Talán jobb lesz...
Délután iskola.
2003. okt. 8., szerda, 19.21.49 CEST
Hurrá, hurrá, hurrá!
Barátaim a júzerek! Tegnapról mára virradólag Glancos Ügyfélnél összeszedték magukat. Valószínűleg elolvasták az Iratkezelési Szabályzatukat, és talán a tender kiírást is, ami alapján a programot kérték. Így ma elmaradtak a vad ötletek, és hasznos munkával telhetett az idő. Talán ebben főnököm telefonja is segített, de az is lehet, hogy csupáncsak megtáltosodtak. Szóval kisebbfajta csoda történt. Van még ilyen…
M egyébiránt az irodánkban új asztalhoz költöztem, mivel a legújabb hírek szerint nem kell elhagynunk az eddigi szobánkat, csak az új cég többi tagja költözik fel hozzánk a másodikra. Így most máshol ülök. Nem rossz hely csak háttal vagyok az ajtónak, és ettől éledt a paranoiám, hogy ki settenkedik mögém titkon. Remélem megszokom, vagy legfeljebb megint más helyet keresek magamnak.
Nyolc után megyünk B.K-hoz lakásavatóra, és elhozni az esküvői szajrét.
2003. okt. 7., kedd, 22.00.04 CEST
Ma is Glancos Ügyfélnél voltam, de már nem három részes öltönyben, hanem farmerben maokabátban és a tazos nyakkendőmben. Sokkal otthonosabb is volt. :) Ugyanakkor megint rá kellett jönnöm, hogy nem nekem valók a júzerek (lúzerek?). Szerencsétlenek azt hiszik, hogy építő kritikát gyakorolhatnak a több mint két éve fejlesztett, és többször újragondolt "gyermekem" felett, és csapongó ötletparádéjukat figyelembe vesszük. Persze tévednek, és néha eléggé fel is idegesítenek ezzel, de hát ők adják a pénz, és türelmes vagyok és néha még megérő is. Persze a lényegen nem változtat, hogy inkább nem kéne őket megkérdezni szerintem - mivel úgy sem tudják mit akarnak. Ez persze igen elitistának, fellengzősnek, és lenézőnek hat, de nehéz bárkitől érdemi információt begyűjteni, ha az alap folyamatokkal, működéssel és szakszavakkal sincs tisztában. Így vakrepülés van a sötétben, és egyáltalán nem tudhatom, hogy ők azt mondják-e amit gondolnak, és tényleg azt akarják-e amit kimondtak. Mivel általában egymásnak ellentmondókat állítanak. Én meg csak állok zavartan, és nincs jó módszerem az emberek és a folyamatok megismerésére. Hej Descartes most segíts!
Este nem csináltunk semmit. Kedvesem elég ványadt, és így Harry Potter jött.
Holnap délután is megyek az Ügyfélhez, megmutatjuk gyakorlatban, hogy hogyan is műxik a rendszer. Hátha akkor lesz egy közös alap amiről építkezhetünk.
Utána B.K-val van randevú az új pecójában…
2003. okt. 7., kedd, 8.01.58 CEST
Tegnap az "Aradi Vértanuk Ünnepe" volt. Én meg este a volt-volt kollégáimmal söröztem és koccintgattam, és a lelkem mélyén örültem, hogy végre már lejárt a 150 éves fogadalom a sörrel nem koccintásról. Tudni kell felejteni is.
Aztán hazafelé a trolin láttam egy szerelmespárt – miközben fogdostam a Kedvesemnek szánt rózsát – rájöttem a szerelem legbiztosabb jelére. Szóval ha a társad csak rád néz és önkéntelenül mosolyogni kezd miközben bámul, akkor valószínűleg szerelmes beléd. Persze lehet, hogy csak valami vicces van rajtad, és nem akar szólni, míg jól ki nem mosolyogta magát. – Sosem tudhatod!
Ma megint megyek glancos ügyfélhez… Kezdhetek öltözni..
2003. okt. 5., vasárnap, 19.02.21 CEST
A pénteki bemutatkozás jól sikerült. Nem volt semmi különös, csupán protokoll. Délután lementünk nővéremékhez. Jót vacsoráztunk, beszélgettünk, boroztunk és pezsgőztünk, hajnal tájban nővérem el is törte a kezét - ugyanis az előszobában megcsúszott, és a csuklójára érkezett. (Persze ez a pezsgőktől teljesen független baleset vot.) Szerencsére az "affér" nem rontotta el teljesen a kedvünket. Másnap elmentünk a Cseszneki várhoz is, amit mostanában újítanak fel. Ugyan a falakat nem húzzzák újra, de a a környék szépül. A vár tövében egy kisvendéglőben ettünnk. Estére értünk haza.
Ma a délelőtt takarirással telt, majd rázuppnatunk a Borsótól kapott Harry Potter I-IV-re. Én az elején kezdtem, Kedvesem meg a végén mivel ő már túl van az első három könyvön.
Megyek is vissza olvasni...
2003. okt. 3., péntek, 7.52.08 CEST
Fényesítem, a cipőm, kefélem az öltönyöm, ma fontos ügyfélhez megyünk bemutatkozó pofavizitre. Próbáltam kihúzni magam, de kötelező. Így glancolok...
2003. okt. 2., csütörtök, 19.12.14 CEST
A mai "nap képe" elrettentés gyanánt került fel. Bár hitem szerint mindenki azzal, és annyira teszi tönkre magát, amivel és ahogy csak tudja, de azért ez egy kellően brutális, és talán elgondolkodtató kép.
Ma nem történt semmi. Voltunk a Kaiser's-ben, ami már Spar, de ez még nem látszik rajta.
2003. okt. 1., szerda, 20.37.33 CEST
Szeretnek az istenek, vagy a buddhák, vagy lehet, hogy csupán a fritzek. Ugyanis elég szép pénzt kaptam a volt cégemtől. Az okát nem látom, de legalább befizetthettem belőle minden elmaradt számlát, vásárolhattunk havi szokásost a Tecsóban, és még marad is. Szóval talált pénz, persze volt helye, de legalább ezek a tételek nem terhelik már a rendes fizetésem.
Ja igen ma ünnepélyes keretek között aláírtam az új munkaszerződésem. Immáron rendszertervező lettem. Pedig olyan jól megvoltam a szoftverfejlesztővel is. Ha már fejlesztési igazgató nem lehetek, akkor nem mindegy mi vagyok? :)
Perceken belül jön a P-D család. P.B-nek sikerült az első államvizsgája. Arra fogunk áldomást inni.
Pénteken megyünk le Vp-be nővéremékhez. Keresztfiam eltörte a gerincét. Szerencsére semmi komoly. A medencéje alatt történt, és nem mozdult el, szóval csak nehezen mozog, nem tud űlni, és pihennie kell egy ideig. Történhetett volna rosszabbul is. Persze ez sem öröm...

Régebbi hírek:
2003 szeptember, 2003 augusztus, 2003 július,
2003 június, 2003 május, 2003 április, 2003 március, 2003 február, 2003 január