yoscha.hu

2010. május

8145. nap a blog indulása óta
2010. május 31, hétfő, 20:09
Semmi sem tökéletes. Ma megjött az április 22-i közúti szabálytalanságom büntetési csekkje. Alig 15K az eddigi jó magaviseletem és a társadalomra kevésbé veszélyes volta miatt. Ez teljesen korrek, ennyit megérdemeltem. Viszont Hitvesemnek elb*@&tam az adóbevallását, mert annyi papír között kellett a számokat összevadászni. (Egy tétel kimaradt...) Múlt hónapban hívták be felülvizsgálatra ahol teljesen emberileg rendezték a dolgot, erre most jött a revizori jegyzőkönyv ami alapján nem tudjuk mi lesz. Vagy roppant büntetést kell fizetni vagy nem. Határozat nincs csak Damoklész kardja. Persze vicces lesz, ha egy munkáját vesztett gyesről visszajövő anyán akarnak példát statuálni.
2010. május 30, vasárnap, 20:37
Hát a mai gyereknappal nem volt szerencsénk. Délelőtt még szépen sütött a nap, viszont mi tököltük el az indulást. A délutáni alvás közben leszakadt az ég, és elmosta a ligeti bulit. Azért kompenzáltunk a gyerekeket ahogy tudtuk. Viszont tegnap gyönyörű időnk volt. Zoé ki is érdemelte a Nap Hőse címet, mikor oda-vissza rollerrel járta meg a Szabadság térig tartó utat. Mi fiúk inkább cangával nyomultunk. (Kristóf az enyémmel.)
2010. május 30, vasárnap, 19:21
2010. május 28, péntek, 13:58
Két nap alatt több mint húsz évet fiatalodtam.
Azzal kezdődött, hogy Csini hosszú egyeztetést követően kedd este elhozott egy bő cédényi Trabant/Balaton slágert. Ezeket átválogattam, mivel sok ismétlés és töménytelen pocsék minőségű szám is volt benne. Végül összeállt a 78 elemű lista három albumba szervezve.
Ma reggel ahogy cangával tekertem a gyárba ezt hallgattam, és olyan volt mint húsz éve, csak épp nem Csepel versenyen kazettás walkmanből jött a tuti.
Nagyon nyári fülhallgatóból biciklin hallgatni.

Ha te is akarod, akkor kattints ide, és töltsd le egyben. (325Mb, és pár nap múlva törlöm innen...)
2010. május 27, csütörtök, 20:22
Most olvasom, hogy a T-Mobile hivatalosan kiadta az Androd 2.1-et Hitvesem Pulse telefonjára. Én meg a háromszor drágább HERO-mmal csak várom, hogy talán majd a jövő hónapban lesz valami...
Egyébként nincs semmi különös. Ma például a projektvezetés nehezebb oldalát kaptam.
2010. május 25, kedd, 20:30
Na van pár kép a gyerekek lapján főleg Kristóftól és az ő futóbiciklijéről. Most mennem kell Csi barátom gépét szerelni kocsmában...
2010. május 24, hétfő, 20:30
Tegnap délután rollerezni mentünk a Ligetbe, és végül a Kertemben kötöttünk ki, ahol egész a Specko Jedno koncert kezdetéig kitartottunk.
Ma leugrottunk a Kistücsökbe ebédelni. Kifejezetten jó volt a friss tavaszi zöldborsó leves, és a harcsa az újraértelmezett káposztás tésztával zseniálisnak tűnt nekem. Jobb híján délután megint nyeregbe pattantunk és egy öt kilométeres városi túrával felkerestük a környék fagyizóit.
2010. május 23, vasárnap, 13:33
Pénteken egész combos kis házibuli kerekedett nálunk, miután lefektettük a gyerekeket. Tegnap pihenés gyanánt IKEA ebéd volt, mielőtt a Decathlonban beszereztük volna a család roller készletét. Én megörököltem Hitvesem egy hetes használt gépét, ő kapott egy fehéret, Zoé egy rózsaszín királylányost, Kristóf pedig egy igazi futóbiciklit. Így csapatban mentünk ki a ligeti kresz parkba, ahol mindenki kedvére gurulhatott. Hazafelé Zoé esett egy hatalmasat, de tartós károsodás nélkül megúszta.
Ma délelőtt a Gozsdu-udvarba a vasárnapi piacra látogattunk el megint csak rollerrel. Mondjuk a piac nem volt nagy szám, de utána átgurultunk a Jégbüfébe Hitvesem anyukájához kávéért, sütiért. Most alszanak a többiek, én meg keresem a programot délutánra...
2010. május 20, csütörtök, 20:51
Munka után arra döbbentem, hogy üres a kecó. Mint kiderült, Hitvesem a gyerekekkel Ágneséknél bulizik. Némi tanakodás után átmentem, ahol is befutott Mark a kaliforniai zsidó életművész. Percek alatt magunkra maradtunk (gyerekek játszottak, asszonyok vacsorát készítettek). Így rá kellett jönnöm, hogy az angol nyelvtudásom legnagyobb hibája, hogy nem használom. Fröccsözés közben komoly eszmecserét sikerült folytatnunk az Ubunturól, az IT ipar jövőjéről, és a világról úgy általában. Kifejezetten jó volt valaki új arccal beszélgetni.
Jóval nyolc, és több nikorett rágó után keveredtünk haza. Szerencsére a gyerekeket sikerült hamar ágyba kergetni.
Szép az élet...
2010. május 17, hétfő, 20:22
Este átjött Olgi és Cs.G, míg Klári Vp-ben, M.A pedig valahol bulizni volt. Jó sokáig elvadultak a gyerekek, ezalatt G-vel az androidos telefonjainkat nyomkodtuk. Hitvesemmel nem tudok ilyen meghitten telefont nyomkodni, pedig neki is robotos készüléke van, csak őt nem hozza annyira lázba. Bezzeg minket. Ezekben a készülékekben az a jó, hogy már teljesen kütyük. Bármikor lehet őket órákig bindzsizni unalom nélkül. - Mármint annak akinek ez bejön
Délutánra elállt az eső, de a szél továbbra is novemberi...
2010. május 17, hétfő, 9:14
Szörnyű időnk van. Harmadik napja folyamatosan esik az eső, és nyolc fok van. Nem is mentünk tegnap sehová. Sőt ma sem mozdulok ki a kissé fagyos irodámból.
2010. május 15, szombat, 19:45
Na megjött a beharangozott eső. Délelőtt még egész szép napos időnk volt, de azután rákezdett és szakad szüntelenül. Ezért beltéri sportolásra szavaztunk a Dechatlonban. Vettünk mindent, csak épp a kempingasztalt és a canga visszapillantót felejtettem el, amikért indultunk eredetileg.
Erről jut eszembe. Eladó Hitvesem agyváltós PUCH női kerékpárja. Állapota az éveihez képes kitűnő.
2010. május 13, csütörtök, 20:16
Mikor pár hete - hónapja úgy gondoltam, hogy nem is olyan nagy baj, ha bejutnak a radikálisok a parlamentbe akkor azon feltevésre építettem ezen nézetemet, hogy úgy is dupla szögesdrót és vizesárok fogja körülvenni őket, és mindaddig mögötte maradnak míg meg nem tanulnak viselkedni, vagy éhen nem döglenek. "Mert a náciktól mindenkinek el kell határolódnia." Erre az MSZP két héttel a választást követően megtagadja a korábbi izoláló lózungjait, szembeköpi az antifasizmusát egy bizottsági elnöki helyért. Majd egy napra rá megpróbálja letagadni az egészet. Még szerencse hogy nem szavaztam rájuk. Remélem négy év múlva öt százalékot sem kapnak. Rohadt gerinctelen banda.
2010. május 12, szerda, 20:39
Délután ötre kellett mennem egy megbeszélésre. Beülve a dugóba elindítottam a navigációt, hogy találunk-e menekülő útvonalat? Ekkor a kis dárga közölte, hogy frissítenie kell magát (30Mb). Mondom jó. Lecsorog. Ekkor felbátorodva közli, hogy a térképeket is frissítené (438Mb). Mondom neki menjen a francba, majd otthon ápgrédeljen. Ebbe belenyugszik, de cserébe nem navigál, mivel a térképek nem kompatibilisek a szofverrel. Kis dög. Ha előre szól, akkor azt a 30 megát se hagytam volna lehúzni.
Most töltöget rendületlenül. Remélem már már értesült az új térkép arról, hogy a Margit-híd fél éve zárva, és még öt évig zárva is lesz legalább.
2010. május 11, kedd, 19:43
Ma cangával mentem a gyárba. Nagyon jó volt, és délután szerencsésen elkerültem az égszakadást is. Így bár a pocsolyákat kerülgetni kellett, de azért szárazon megúsztam. A gyárban elég nagy az időprés, mivel a héten több dolgot is át kell még nyomnunk. Különben minden rendben.

Gáz van... Elmúlt az Alt Gr billentyűm. Így nem tudok kacsacsőröket, de kukac jelet sem írni. SÜRGŐSEN JAVÍTANDÓ!
2010. május 10, hétfő, 20:40
Na ott van két adag fotó, csak meg kell keresni...
2010. május 9, vasárnap, 20:29
Visszajöttünk Vp-ből, ahol keresztfiam és apukám születésnapját ünnepeltük nagy kerti parti és dolgos munka elegyével. Sok kedvem nincs írni, mert épp nikotin elvonásban szenvedek, mivel jelentősen kevesebbet pipázom mint szeretnék. Konkrétan most legalább egyet elszívnék, de nincs az egész lakásban egy tömet dohányom és a filterekből is kifogytam. Nyomorúságos, de majd csak túlteszem magam rajta.
2010. május 5, szerda, 20:22
Szóval az van, hogy nincs semmi. Napról napra dolgozom, hazajövök, vacsorázom, játszom a gyerekekkel, beszélgetek Hitvesemmel.
A legmeglepőbb dolog az elmúlt napokban, hogy már másodjára utasított vissza egy táskaárus az e-bay-en, akitől laptop hátizsákot szeretnék venni. Megrendelem a terméket, kifizetem, majd egy bocsánatkérő levél kíséretében visszautalja a pénzt arra hivatkozva, hogy kifogyott az áru. Kérdem én, akkor miért hirdeti (továbbra is)? Szerintem csak utálja a magyarokat. Lehet be kellene vallanom, hogy csehszlovák vagyok, rögvest küldené a zsákot.
2010. május 3, hétfő, 20:10
Tegnap sokáig hackeltük Cs.G gépén az ubuntut, de nem sikerült életre kelteni. Szerencsére arra azért találtunk lehetőséget, hogy a személyes adatai ne vesszenek el.
Gondoltam én, persze G a másolás után bátran formázta a winchesterét ezzel megszabadult néhány ezer korábbi levelétől. - Bátraké a szerencse, és a lehetőség a múlt lezárására.
Ma fél kilenctől egész nap megbeszéltem. Elég fáradt is vagyok, de azért pár képet felnyomtam a picasara a sátorról.
2010. május 2, vasárnap, 20:32
Tegnap felállítottuk nővéremék kertjében a sátrat. Döbbenetes mekkora. Most viszont mennem kell Cs.G barátomhoz számítógépet menteni. Részletek és képek csak holnap...

Régebbi hírek:
2010. április, 2010. március, 2010. február, 2010. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--