yoscha.hu

2010. április

Tavasz van!
2010. április 29, csütörtök, 23:24
Megjelent az Ubuntu 10.4 hosszan támogatott kiadás. Aki teheti töltse le. Én már jó egy hónapja használom, és bizton állíthatom, hogy az egyik legstabilabb, és legújabb operációs rendszer jelenleg.
Ubuntura! - Mert megérdemeljük.
2010. április 29, csütörtök, 20:27
Ma csodaszép majhogynem nyári idő volt. Ez teljesen feldobott. Holnap lesz az óvodában az anyák napi ünnepség. Már napok óta árulják el a gyerekeim a titkokat, hogy mivel készülnek. (Érthető okokból ezt most nem mondhatom el.)
Szombaton megyünk nővéremék telkére, és visszük az új sátrat is, hogy végre lássam teljes pompájában.
2010. április 27, kedd, 19:38
Ma Szőke Kolléganőmmel kitaláltunk egy tök jó módszert a céges erőforrás tervezésre és kontrollingra. Alapvető célunk az elvek követése helyett a mindennapi gyakorlat leképezése volt. Persze az ötletet be is kell még építeni a projekt és feladatkezelő alkalmazásunkba, de legalább most úgy tűnik, hogy valami működtethetőt találtunk ki. Évek óta nem dolgoztunk már közösen közös feladaton, pedig együtt - a jelek szerint - igen produktívak vagyunk. Szóval jó nap volt, még ha a hidegfront délutánra le is nyomott rendesen.
2010. április 26, hétfő, 20:06
Tegnap is választási programot nyomtunk Gy-B családnál. Ez nálam életem első bográcsos paprikáskrumlijának elkészítésében, és pár négyzetméternyi bukszus kiírtásában valósult meg, míg Hitvesem keritést mázolt. Jóval hét után értünk haza a meglepő eredményre, hogy a Fidesz szinte mindent vitt. Bár jobban örültem volna, ha még Szanyi és Molnár sem tudott volna győzni. - Miért pont ők?
Na mindegy.
Ma szokásos munkanap volt azért. Ja és Zoé levágatta a haját. Csodaszép, megint Pankás.
2010. április 24, szombat, 19:44
CMHát ott voltunk, emeltünk bringát is.
2010. április 24, szombat, 14:19
Két napja rágyógyultam a francia zenékre. A kötelező Babylon Circus mellett most a kedvencem a Les Ogres de Barback. Ajánlatokat várok az üzenetek között.
Délután megyünk a CM-re felvonulni.
2010. április 23, péntek, 22:17
Jó volt tegnap a koncert, bár inkább volt francia mint punk, de azért néhány számban zúztak rendesen, és amúgy sem voltam már koncerten jó egy éve. Szóval megérte. Negyed éjfélre már haza is értem de Hitvesem már aludt, pedig megosztottam volna vele az élményt, bár kissé megsüketültem a hangerőtől. Hiába, elszokott a cigány a szántástól...
Ma sikerült (elég egyszerűen átvernem a főnökeimen) némi jutalmat a munkatársaimnak. Én hiszek a rendszeres jutalmak pozitív erejében, még ha ilyenkor jómagam egyetlen fillért sem látok belőle. Na sajnálni nem kell (legfeljebb az autós büntetésekért), mert én más rendszerben vagyok premizálva, viszont még a kisebb pénzek is jók, ha elismeréssel párosulnak. Akikkel meg dolgozom, azok meg megérdemlik az elismerést. Erre büszke vagyok.
2010. április 22, csütörtök, 19:55
Na most szedtem be egy 100.000 forintos büntetést. Átléptem a záróvonalat, a kötelező haladási irányt figyelmen kívül hagyva. Persze hogy rögvest lemeszeltek. Ilyen az én formám, hiába vagyok szabálykövető szinte állandóan, ha megszegem azonnal lecsapnak rám.
Hát nem dobott fel...
Cserébe, ha már úgy is mindegy elmegyek egy fúvósokból álló francia punkzenekar koncertjére.
2010. április 21, szerda, 17:18
Francba. Lebuktam. Azt eddig is tudtam, hogy kollégáim (közül néhányan) olvassák a blogomat, és a felkészültebbek RSS-en vannak feliratkozva. Tehát ha kinyomok egy posztot akkor megy az értesítés. Viszont azzal csak most szembesültem, hogy a cikk ajánlóba kerülő google megosztásokról is azonnali értesítés fut be a readerekbe, így nyomonkövethető, mikor is olvasok (osztok meg). Továbbiakban majd kis cetlikre gyűjtöm amiket nappal érdekesnek találtam, és munkaidő után fogom egyben megosztani. :)
2010. április 19, hétfő, 19:30
Ma a gyerekek mese (tévé és könyv olvasásás) nélkül mentek el aludni, mert olyan rosszak voltak mint a bűn. Kristóf még délután bepisilt a kis sátorba. Na nem ám véletlenül, hanem szépen letolva a nadrágját, bugyiját, becélozva az összes ottani játékot. Utána híradó alatt mindezt megismételte a fürdőszoba szőnyegre is. Közben Zoé toporzékolt, kiabált, egy perc nyugtot nem hagyva nekünk. Így most büntetésben vannak, alhatnak korán mese nélkül. Szerintem valami front lehet, vagy csak ilyen nap ez.
2010. április 18, vasárnap, 20:37
Párkány, fagyiTegnap a Vadaspark melletti nagy réten buliztunk az óvodás társakkal. (Az egyik kislány születésnapja volt.) A gyerekek kisebb hordában rajcsúroztak egész délután, de volt torta és szalonna sütés is. Nagy öröm, hogy már Kristóf is teljes jogú tagja az ovis csoportnak. Egyre könnyebb velük. Ma ebéd után kimentünk Párkányba fagyiért sörért, sajtért. Persze ha már ott voltunk, megnéztük a Bazilikát is, és a főtér - egyelőre - kiszáradt patakját. Szeretem a tavaszt, csak az a fránya vulkáni por ne lenne.
2010. április 16, péntek, 20:18
Szörnyű álmom volt az éjjel. Zoé eltűnt, és mi semmit nem tudtunk tenni ez ellen. Nem úgy tűnt el, hogy lehessen keresni kiborulva, hanem nem volt meg, csak a hiánya. Szörnyű jeges álom volt nem akarok ilyet a következő ötven évben.
Ez eléggé le is nyomta a reggelem. Hiába edzettem dupla erővel, nem mosta ki semmi legalább délig.
Pedig különben jó is lehetett volna a napom. A gyárban minden az elvárások szerint alakul, és délután még a játszóra is kiértem a családomhoz.
Holnap megyünk ovodai szülinapra egy rétre - ha nem esik...
2010. április 13, kedd, 19:49
Fürdenek a gyerekek, addig próbálok valamit írni. Sok minden nincs. Kristóf két napja nyomja az ovit. Azért nem fél óra a beszoktatás (mint ahogy képzeltem), de a jövő héten már talán ott is alszik. Szerencsére nem utálja a helyzetét.
2010. április 12, hétfő, 9:07
ALapvetően nem rossz forgatókönyv jött be. Viszont a Milliók reggelire is shortolni javasolja az OVB-t.
2010. április 11, vasárnap, 20:10
Hihetetlen, húsz éve nem bakizott ekkorát az OVB. Azért vicces volt nézni a hétkor induló választási műsorokat, ahogy áttértek Gárfildra, könnyűzenére mittomén mire. Nem baj kilenckor majd bejelentik, hogy a szavazatok 99,1%-os feldolgozottsága mellett az MSZP 59%-ot kapott, az MDF 18%-at, a Fidesz 23%-at. A jobbik nem került be. A stabil alkotmányozó többség birtokában elnöki kormányzást vezetnek be, ahol Szili Katalin lesz az államfő, Bokros a miniszterelnök, és az OVB nem talált hibákat. :)
Na félre a tréfával...
Ma a Pastrámiban ebédeltünk ami valóban gyerek barát, és még jól is főznek. (Na nem Costes, bár ezt nem tudom eldönteni.) Utána Juckóéknál keritésfestő partin voltunk.
Holnap mindkét gyerekem megy óvodába!
2010. április 10, szombat, 20:08
Két napos monstre ünneplésen vagyunk túl. Hisz Kristód három éves!
Bevallhatom fárasztó volt. Tegnap a nagyszülőkkel buliztunk, azután kilencre elmentünk a Costesbe. Illetve dehogy mentünk. Két megállóval a hely előtt Hitvesem meggyőzött, hogy ő bizony nem akar annyi pénzért vacsorázni három órán át, inkább azzal ünnepeljük meg a szabad estét, hogy kettesben bulizunk. Szóval gasztro élmény bizonytalan időre elnapolva. Viszont fél háromra értünk haza. - Ez meg is határozta a délelőttömet. (Nem bírom már az éjszakázást.)
Délután kezdődött a gyerekzsűr. Voltunk vagy harmincan. Nagyon nem kispályás mikor ennyi gyerk szabadul a lakásba.
Képek is készültek. (Több száz a két napról, de most nincs erőm végignyálazni.) Majd talán holnap.
Keresztlányom megcsinálta a német felsőfokú nyelvvizsgát. - Minden elismerésem az Övé!
Ja és holnap mindenki SAVAZZON! SAVAZZ!
2010. április 8, csütörtök, 21:20
Megvolt a konferencia. Jó is volt. A legtanulságosabb, hogy bár a helyszínen az okostelefon penetráció közel 100%-os volt, ez mégis alig 7% a teljes mobil lefedettséghez viszonyítva. Szóval egy szűk kör belterjes találkáján beszéltünk trendekről, forradalomról, áttörésről.
Csak a miheztartás végett...
Felraktam Kristófról pár majdnem három éves fotót is...
2010. április 7, szerda, 20:55
Ma egy jóízű Ubuntu telepítésen vagyok túl, ami ha rendesen mentésre kerül a /home/ könyvtár kicsit sem fájdalmas. Így már a kiadás előtti 10.4 figyel a gépemen. - Azért kihagytam volna, de néha nincs választás.
Holnap megyek az iPhone vs. Android konferenciára, hogy megtudjam a frankót. A beharangozója jól sikerült, kérdés mennyi lesz a valós tartalom.
Utána pedig jön Kristóf monstre születésnapi köszöntése, egy vacsora a Costesben Hitvesemmel, és a választás. Zsúfolt hétvége elé nézek.
2010. április 5, hétfő, 19:52
Hazaértünk Vp-ből a "sonkatúráról". Kicsit meg is feküdte a gyomromat vacsora utánra a sok rusztikus étel. Egyébként a húsvétot tartom a legjobban kigondolt és legtradicionálisabb gasztro ünnepnek. A sonka, az újhagyma, a tojás, a retek együtt zseniális, és évezredes hagyományokat ápol. Maga az újjászületés. Szóval szeretem, de jó hogy csak évente egyszer van. :-)
Tegnap kimentünk nővéremék házához, ahol baltával aprítottam néhány órán át gyújtóst. - Szeretek ott ténykedni, mert annyira más mint a napi elfoglaltságaim.
Na megyek altatni... (Képek első fele már ott van a helyén.)

Régebbi hírek:
2010. március, 2010. február, 2010. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--