yoscha.hu

2009. június

Napi heves esők
2009. június 29, hétfő, 20:42
Botrányos ez a monszun. Tegnap délelőtt hazazavart a felhőszakadás a játszóról, utána délután majd 30 fok volt akárcsak ma délelőtt, amire megint jött egy eső. A ruháink meg nem száradnak, és a kikötői kocsmákban naponta késelnek.
Azt mondják, ez a majdnem normális ilyenkor. Én nem tudom. Csak abban bízom, hogy két hét múlva a biciklitúrán már szárazabb lesz az idő.
2009. június 27, szombat, 21:33
KrsitófTegnap este a volt Főiskolás társaimmal és tanáraimmal találkoztam. Jó volt újra látni őket. Ma reggel egy hatalmasat cangáztunk a Ligetben. Zoé ezzel a kerékpárral nagyon jól megy. Megbeszéltük, hogy le is szereljük legközelebb a pótkerekeket.
Délután a Lánc-hídra mentünk ki a szokásos hétvégi hídbulira. Közben megnéztük az áradó folyót is, és fényképeztem is csomót.
2009. június 25, csütörtök, 21:47
Ma jó napom van. Elfogadtattuk a Megrendelővel a Gy.Z-vel közös projektünk prototípusait, pedig mindketten azt hittük, hogy futtatnak még pár kört. Szerencsére olyan jól sikerült, hogy határidőre átvették.
Most épp petrezselymet árulok, mert Hitvesem lelépett a barátnőivel. Csak hosszas unszolásomra volt hajlandó felvenni egy esőköpenyt az idei legnagyobb pesti viharban. Még nem tudom mihez kezdjek az estémmel. Újra nekikezdtem a Szatipatthána könyvemnek, de lehet, hogy inkább megnézem a Ronint, mert az sem kedveli túlzottan Hitvesem, én meg képes vagyok százszor is megnézni.
Telefonügyben még mindig tipródom. Előrendeltem egy iPhone 3GS-t, ami két hét múlva érkezik Magyarországra. Erre ma jöttek csőstül hírek a nemsokára megjelenő HTC-a Android telkóról.
2009. június 23, kedd, 20:55
Kicsit el vagyok keseredve. A telefonom a gyári 240x320 pixeles felbontásból maximum 240x160-at tud megmutatni. Ami még mindig nem kevés, csak épp a programok előszeretettel használják a képernyő most sötét felső részét is. Ez még önmagában nem is lenn nagy baj, mert közel két év után akár le is cserélhetném, csak épp egyetlen olyan telefon sincs a T-Mobile-nál amire le szeretném cserélni. Jó régóta Androidra vágyom, csak azt nem forgalmazza a hazai T, és belátható időn belül nem is fogja. Az iPhone 3GS szintén jó alternatíva lehet csak elég drága, és egy hónap múlva lesz kapható. Amik meg most vannak azok semmi pluszt nem nyújtanak a jelenlegi félig vak készülékemhez képest.
Mindegy most úgyis jön a nyár. Egy-két hónapot is tudok várni (legfeljebb addig nem SMS-ezem.) de olyan telefont szeretnék, ami utána hosszú ideig örömömre szolgál.
Na megyek apaklubba.
2009. június 21, vasárnap, 00:09
Újra megnéztem a Kill Billt, és azt kell hogy mondjam, ez egy remekmű.
2009. június 20, szombat, 20:47
Ma délután egyszerre akartam tartani a hevesen tiltakozó fiamat és felvenni a telefont a heti nagy bevásárlás közepén. Ennek eredményekén a telefonom heves kontaktusba lépett a kőpadlóval, és azóta a bal felső sarkából eltűnt a kép (be is repedt csúnyán). Ez nem öröm. Telefonálni még lehet vele, de a webet erősen lerontja az a (jó)pár hiányzó pixel.
Egyelőre kitartok mellette, míg működik, mert egyetlen olyan telefon sincs a T-Mobile-nál amire becserélném. Szerencsére a hírek szerint hamarosan érkezik valami Androidos készülék, vagy az iPhone 3Gs.
2009. június 19, péntek, 16:22
Mostantól aki akarja twitteren is követheti az aktivitásaimat...
Na megyek haza...
2009. június 19, péntek, 13:55
Tegnap lenyomtuk a harmadik évad 24-et. Jó volt ám. Igazat megvallva másfél-két éve már egyszer nekiugrottunk közvetlenül az első kettő után, de akkor nagyon tömény volt egyszerre. Most viszont ennyi "pihenő" után teljesen ütött. Csak arra kell vigyázni, hogy a nagy felindultságban ne kezdjük el a következő évadot.
Tegnap 23:20-ra kimentem Ángélus Barátné elé a reptérre. Tök hamar hazaértem, és mégis fáradt vagyok. Majd ma kialszom magam, mivel Hitvesem már bejelentette az esti lelépését Ángélussal.
Senki ne feledje, hogy holnap Múzeumok Éjszakja...
2009. június 16, kedd, 23:30
Hát hazaértem... De legalább sikeres volt az átállás...
2009. június 16, kedd, 19:47
Kínaiaknak nyomatunk egy verzióváltást. Nem teljes a siker, de még nincs minden veszve. Hosszú ez a nap...
2009. június 14, vasárnap, 20:50
Délelőtt míg Hitvesem ebédet főzött, mi kikerekeztünk a Ligetbe. Jó Zoé új canjája, mert ezzel már képes emberi távot emberi idő alatt megtenni. Ebéd után a Velencei-tóra ugrottunk el. Kétszer fürödtünk a 21C°-os vízben, eregettünk sárkányokat és teszteltük az 50 faktoros naptej képességeit. Nagyon jó volt. Kicsit kár, hogy nem a Tiszában történt mindez, de majd legközelebb, ha szélcsend van.
Holnaptól megint munka...
2009. június 13, szombat, 20:44
Megjöttünk a Tisza-tóról. Úgy terveztük, hogy holnap estig maradunk, de olyan durva szél fújt, hogy nem volt hová menekülni előle. Márpedig egy kempingben nem sok menedék van. Délutánra mindenkinek fejgörcse lett a folyamatos süvöltéstől a fülünkben. Olyan érzés mint egy VHK koncert csak nem két órán át, hanem több mint egy napig tartott.
Ennek ellenére nagyon jól szórakoztunk. Olyannyira, hogy Hitvesem már sátrat akar venni. Ma voltunk a madárrezervátum tanösvényén, amit mindenkinek ajánlok. Bár madarat nem igen láttunk, de a nádasban bolyongani sem utolsó. (Ha épp nem nyűgős a gyerek a folyamatos szélzúgástól.) Sok (szerintem jó) képet csináltam. Most ezeket a Picasan találjátok.
Kempingre fel!!!
2009. június 10, szerda, 22:36
Kristóf jeleKristóf megkapta az óvodai jelét! Még a múlt héten történt a nagyok búcsúztatóján, hogy az egyik fiú - aki iskolába megy - odaállt Hitvesem elé, és azt mondta, hogy Kristófnak adja a jelét, mert neki az már nem kell jövőre. Hihetetlenül megható még így elmondva is. Mára kiderült, hogy bár nem szokás ez, de az óvónők is akceptálják Fülöp kívánságát.
Így Kristóf jele a Hétszínvirág csoportban a MOZDONY lesz. (Ez jó, mert az egyik kedvenc járműve a Sahaha)
Na jó, rakok fel sok tucat képet mindenhová...
2009. június 7, vasárnap, 23:27
Három jobbikos az nagyon sok. Egy pont elég lett volna, hogy "figyelmeztesse" a politikai elitet. Három viszont nem figyelmeztetés, hanem KO. Pláne úgy, hogy hat megyében a szocikat is legyőzték. Szerintem a legnagyobb pánik mégis a Fideszben lehet, mivel balról láthatóan zártak, jobbról meg hatékonyan zabálják fel őket. A legrosszabb forgatókönyv szerintem, hogy a Fidesz nem lesz elég erős egyedül a kormányzáshoz, és akkor választhat majd az erős és ciki jobbik, vagy a gyenge MDF közül. Mindenesetre a "harmadik erő" verseny eldőlt egy-két ciklusra...
Legalább az LMP lenyomta a Szadit.
2009. június 7, vasárnap, 20:54
Tegnap délután a Belvárosi Fesztiválon és a Könyvhéten voltunk. Másfél méterről hallgatták a gyerekeim Gryllus Vilmost, és még a Zuboly első számait is sikerült kivárnunk. Hazafelé a Piroskában vacsoráztunk (hogy adjunk egy esélyt az utcánk vendéglőjének), de többet nem fogunk. Nagyon pocsék a konyhájuk...
Mindezek előtt még délelőtt kikerekeztünk a ligeti játszóra. Ezalatt véglegesen megerősödött bennem a tudat, hogy Zoé biciklije hulladék, sőt kicsi is neki. Így este rákerestem a neten, hogy hol van használt 16"-os Hauser - mert az jó. Találtam is egyet 4,5K-ért (A bolti 25K helyett). Így ma reggel kocsival elmentünk a Velencei-tóhoz, mert ott árulta egy család, akik már kinőtték. Pompás darab, és olyan a színe, hogy Kristófnak sem lesz ciki. Utána megnéztük a velencei szabadstrandot, majd ettünk az agárdi Vadász étteremben. Hát az sem volt kiemelkedő. Konkrétan Hitvesem rosszul is lett a szarvastól. (Most jött rá, hogy nem bírja a vadhúst.) Közben csorognak be a választási eredmények...
2009. június 5, péntek, 20:57
Tegnap éjfél is elmúlt mire ágyba keveredtem. Öt perccel később Zoé elkezdett hányni, és ezt óránként ismételte reggelig. (Valójában délig, de akkor én már hullaként nyomultam megbeszéléseken.) Mondom jó hányós buli volt a tegnap éjjel.
Remélem ma már nyugodtabb lesz, és holnap mehetünk játszóra is.
Menjen el mindenki savazni!
2009. június 4, csütörtök, 22:53
Ha úgy érzed, hogy a szocik "elkúrták", a Fidesz pedig nem mond semmit, amit meg mond az nem a te világod. Ha a szadi már vérciki és nem vagy bajuszpárti royalista, akkor két dolgot tehetsz. Otthon maradsz morogva, vagy adsz egy esélyt, hogy legyen más a politika.

Nem hiszem, hogy csak más országok képesek elzavarni a korrumpálódott, saját mocskába ragadt politikai elitjüket. És nem hiszem, hogy a jobbik lenne az egyetlen alternatíva erre. Nem kell követni a magyar tradíció "annál jobb itt minél rosszabb" vonalát. Kell a változás, kell az új szemlélet, és kell a zöldebb hozzáállás, hogy a gyerekeinkre ne a megoldatlan problémáinkat, a növekvő adósságot, vagy az íjászklubokat hagyományozzuk csak.
Persze nem csak az LMP kínálja a változást. Mindenki erről beszél a húsz éve megépített szekértáborából, és a demokrácia szépsége, hogy bárkire lehet savazni. A kérdés, hogy két rossz közül akarsz választani, vagy inkább valami újnak adnál-e inkább esélyt?
A döntés a Tiéd, ne hagyd ki a vasárnapot!
2009. június 3, szerda, 21:03
Kélt hét kihagyás után ma végre mehetett Zoé óvodába. Nagyon várta már, és bevallhatom mi is. Hitvesem látott olyan kifüggesztményt, melyen már Kristóf is a Hétszínvirág csoport új tagjaként szerepel. Főnökömtől hallom, hogy ők mit szenvednek a bölcsődével, óvodával, minket meg tárt karokkal várnak, csak ne menjen máshová a gyerek.
Különben a hét nyugodtan telik...
2009. június 1, hétfő, 19:51
Qrwa Nemzeti Vágta! Ma jó háromnegyed órán át köröztem a lakhelyem környékén, hogy egy parkolóhelyet találjak. Mindezt azért, mert néhány eszetlen úgy gondolta, hogy a 21. századi magyarságot legjobban az fejezi ki, ha giccses álmagyarban lovagolnak olyanok, akiknek inkább robotot kéne építeniük. Én meg termeltem a széndioxidot, és növeltem a vérnyomásom ezerrel.
Egyébként a hétvége ettől eltekintve jól sikerült. Nővéremék kertjében könnyű és látványos munkákat végezhettem, esténként vacsora után sétáltunk a gyerekekkel és teljesen megfeledkeztem a projektjeimről.
Csak ez a rohadt vágta ne lett volna a végére...

Régebbi hírek:
2009. május | 2009. április | 2009. március | 2009. február | 2009. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--