yoscha.hu

2009. március

Cangaidő
2009. március 31, kedd, 20:57
"Ne tekintsd a tétova állítást a tétovázás állításának." - Wittgenstein
Wittgenstein már megint feldobott. Pedig negyed nyolcig voltam a gyárban megbeszélésen. Szeretnék eloszlatni egy közkeletű vélekedést. A projektvezetőknek igenis van családjuk, akik szeretik és hazavárják őket. Még ha a látszat néha nem is erre utal.
A másik öröm, hogy ma cangával vittem Oviba a Lányom, aki annyira feldobódott ettől, hogy a hátam mögött sikongatott az úton. Persze erős szürkületben lámpa nélkül hazafelé már nem volt olyan vidám, de fene sem gondolta, hogy eddig tart a fél ötre meghirdetett beszélgetés.
Na mindegy kerekezni jó, és Wittgenstein is jó.
2009. március 30, hétfő, 20:05
Utolsó politikai post egy időre:
A Fidesz szerin a "Bajnai kormány is illegitim". Menjenek a pic$@ba. Ezeknek mindenki illegitim, akit nem Orbánnak hívnak.
Tényleg ennyi tud csak a magyar poliikai elit???
2009. március 30, hétfő, 09:18
Biztos én vagyok hülye, de nem értem. Mit nyerünk azzal, ha kapunk egy csomagot 2010 január 1-től, melyet 4-6 hónap után a következő kormány átalakít? Milyen időnyereség a január elseje? 2010-es bevezetéssel egy új választott kormány is tudna csomagot készíteni. Még ha idén május 1. lenne a start dátum azt megérteném. De jövőre? A kampány előtt három hónappal? (9 hónapnyi újabb tétlenséget követően???) A szocik is ki akarnak esni a parlamentből? Na az lesz a vidám. Demokratikusan választott egypárti országgyűlés.
Szót sem érdemelnek. Úgy is mi szívjuk meg.

Viszont hétvégén voltunk cangákkal játszón, majd megnéztük Isaszeget, mert térkép alapján jó helynek tűnt. (Térképen sokkal jobban mutat.) Tegnap pedig a Csku család jött látogatóba. Az időjósok szerint holnaptól kerekező idő várható.
2009. március 27, péntek, 21:32
Gyurcsány Ferenc nem érdemli meg a hatalmat. Na nem azért, mert "csalt a választáson", vagy mert "hazudott", hanem mert képtelen vezetni az országot, vagy akár a pártját. Nincsenek és nem is voltak megvalósítható tervei. A 2006-os választáskor nem gondolt arra, hogy mi lesz a győzelem után. Így amikor ott volt a lehetőség nem tett semmit. Az őszödi beszéd lehetett volna az igazság pillanata, de elkúrta. Utána jócskán megkésve elindított egy átgondolatlan reformot az egészségügyben, de nem volt "B terve" az ellenzék várható lépéseire. Háromszáz forint nélkül is megállt volna egy komplett struktúraváltás. De csak párducmintáról és zebracsíkról egyeztettek. Próbálkozott vagy négy adóreformmal minden eredmény nélkül. Most meg arra sem gondolt, hogy mi lesz a lemondása után. Ezzel nem csak magát de pártját is a közröhej tárgyává tette. A Szocialista Párt a rendszerváltáshoz mérhető zakó felé rohan, és mindezt azért, mert olyan ember vezeti, aki kiváló szónok de botrányos stratéga. Sokáig nem fogják elfelejteni a nevét. Csak nem úgy ahogy remélte.
2009. március 26, csütörtök, 16:04
AnarchyNem lesz már nekünk kormányunk soha. Az előbb olvasom, hogy már a Portfolio.hu sem vállalja. Értelmes, komoly embereknek nem kell a kormányfői poszt, futóbolondok pedig mégse vezessenek országot.
Szerintem most jött el az ideje az anarchiának.
2009. március 25, szerda, 20:32
Jó nap a mai. Hitvesem neve napja, ami annyiból több másokénál, hogy az ő a születésnapját kénytelen megosztani egy hajdan élt zsidó rabbival, aki születését fenyőfával, ajándékkal kapcsolja össze a köztudat. Így Hitvesemnél ez a másik nap értékelődik fel, mert a fenyő alatt sokkal kevésbé jelentős egy plusz ajándék, mikor úgy is kap mindenki. Ezért mi inkább a mai napnak próbáljuk megadni a módját.
Boldog névnapot Szerelmem!
2009. március 23, hétfő, 20:43
Átlagos hétfő volt. Nem is lenne semmi érdemleges, ha Gyermekeim nem örvendeztetnek meg. Részletek ott.
2009. március 22, vasárnap, 20:34
Kicsit unom már ezt a tavaszt ami inkább tél vége. Gyötör a tavaszi(!) fáradság, és még Gy-B családhoz sem tudtunk kimenni, mert hajnalban Zoé behányt közénk, én meg olyan voltam egész nap mintha egy hete nem aludtam volna. Holnap kiderül minden. Én a HP-ben kezdek, aztán felmérem a fizikai állapotom, és annak függvényében alakul a további program.
2009. március 21, szombat, 20:30
Még az is lehet, hogy tényleg lemond.
Ebben a helyzetben viszont szerintem az egyetlen előremutató lépés tényleg a Parlament azonnali feloszlatása lenne. Mert választhatnak "bárkit" aki nem szoci politikus, nem szadeszes vagy bajuszos, de két-három népszerűségi mélyponton lévő párt ugyan mennyire fogja támogatni az szükséges radikális megszorításokat, hogy még jobban földbe döngölje önmagát az egy év múlva elkerülhetetlen megmérettetésre? Ha tényleg tennének valami csodát, akkor is csak másfél két év múlva lesz meg a látható gyümölcse. Azt meg nem hiszem, hogy a Fidesznek akarnak egy rendben lévő országot, költségvetést átadni csak úgy úri passzióból. Szóval legyen bármely elkötelezett is egy új kormányfő a parlamenti többség sosem fogja teljes szívvel támogatni, hisz az MSZP-n belül 80%-os támogatottságú Gyurcsánynak sem sikerült. Ezért egy új kormányfő csak pár hónapnyi bénultságot hoz a kormányalakítással, majd valószínűleg marad a tetszhalál jövő tavaszig, amikor megint lesz pár hónap semmittevés. Ezért inkább jöjjenek most azok, aki mögött tényleg ott áll a választásokon mért többség, és akiknek van annyi jövőjük hogy egy-két rossz évet is bevállalhassanak a majdani siker reményében.
Jobban örülnék ha ez nem a Fidesz lenne, de most nincs értelme finnyáskodni szerintem. (Úgysem szavazok az egyikre sem.)
2009. március 21, szombat, 12:56
Mi a franc? Gyurcsány lemond? Szerintem ez is csak olyan mint az adóreformjai. Évek óta meg kellett volna lépnie, de mindig csak beszél róla. Most meg már úgy is késő. Lendvai Katalint (Ildikót) kormányfőnek! Esetleg Szekeres Imrét.:) Tényleg hihető, hogy ezek képesek elmozdítani Gyurcsányt? Vagy csak arról szól a történet, hogy mindenki fogja be a pofáját a bal oldalon, mert úgy sincs jobb?
2009. március 21, szombat, 12:33
Délelőtt elmentünk hármasban cangával a Játszóra. Kristóf mögöttem ült, Zoé a saját kerékpárján. Hát be kell vallanom, a lányom nem tűnik egy "kerekező fajtának". De azért csak kiértünk a Ligetbe, ahol összefutottunk Kingával és Dáviddal az ovodából. Onnantól nem volt gond tovább.
2009. március 18, szeda, 20:26
Nem sok mindent tudok írni. A Gyár pörög ezerrel. Legfontosabb talán, hogy Hitvesem bejelentkezett a volt munkahelyére. Legvalószínűbb, hogy szeptemberben megy vissza, kiveszi a szabadságait, így 2010 január 4-től áll ténylegesen munkába. Onnantól még április 11-ig nem rúghatják ki. Ha felmondanak neki akkor három havi végkielégítés jár. Bár szerintem közvetlen választások előtt nem fognak ilyennel törődni, hanem megvárják, hogy az új brancs vigye el a balhét. Ezzel szerintem júniusig is haladékot kap. Annyi idő alatt meg még az is kiderülhet, hogy szükségük van rá...
2009. március 16, hétfő, 20:08
Én egy állat vagyok. Ma fél hét utánig tartottam egy megbeszélést.
Ígérem nem nagyon tervezek többet ilyet.
Viszont tegnap este megnéztük az Apocalyptot amitől eddig eléggé tartottunk a Mel Gibsonra oly jellemző brutális ábrázolások miatt, de meg kell mondanom pozitívan csalódtam. Jó film.
2009. március 14, szombat, 21:42
Mobil netről kúszik a blog. Ez a XXI. század nem a hibrid autó.
Ma Zoéval, nővéremmel és a keresztgyerekeimmel elmentünk fürödni. A lányom teljesen vízbiztos (karúszóval). Ezalatt Kristóf a kedvenc papájával, nanájával játszóterezett, míg Hitrvesem végre nyugodtan (általam sem zaklatva) vásárolhatott. Mindenkinek jól telt a délutánja.
Csak azt nem tuom még hogy holnap, a tavaszi forradalmárok napján mit csináljunk és hol.
2009. március 13, péntek, 20:54
Tim Berners-Lee - Köszönöm!Ma nem panaszkodom mert az nem segít. Különben is csodálatos nap van. Ma 20 éves a WEB. Tim Berners-Lee 1989 március 13-án tette közzé dolgozatát, mely lefektette a mára mindannyiunk életét alapjaiban felforgató Hiper Text Leíró Nyelvet (HTML) és technológiát (World Wide Web). Jómagam valamikor 1992-93 táján csatlakoztam először egy 14.4k-s modemmel a Világhálóra. Emlékszem nem sokkal később kaptam is egy levelet (vagy olvastam valahol), hogy a hazai magyar nyelvű oldalak (nem domain-ek!) száma átlépte a bűvös ezret! Szép idők voltak. Egy két megás szoftver órákig kúszott lefelé, ha közben nem szakadt meg a kapcsolat. Ma meg 20 perc alatt lerántottam a Kubuntu 9.04 Aplha 6-ot ami 700 Mega.
Az elmúlt 20 évben több forradalmat is megéltünk. Volt a elsőnek WEB forradalma, ahol végre szövegek és képek is egyszerre jelentek meg irdatlan mennyiségben. Utána beindultak a nagy hírgyárak (Portálok), jött az ingyenes levelezés, majd demokratizálódott a hírgyártás a blogok által úgy nyolc éve (Ebből hét és fél éve a yoscha.hu blog is kiveszi a részét). Ezzel egy időben a programok, filmek lettek elérhetővé a decentralizált tartalommegosztó hálózatokon (torrent), majd a felszaporodott közösség saját kezébe vette a tartalom előállítás, értékelés munkáját (Web 2.0). Mindezekhez társultak a keresők (Google, Yahoo), és a közösségi enciklopédiák (Wikipédia). Mára a web adatforgalmának legnagyobb hányadát a videók (youtube), és zenék (MySpace, Last.fm) teszik ki, és közben a web mobilizálódott, így bárhol, bármikor elérhetővé lett. Olyan hálózat született, mely megroppantotta a lemezkiadók évtizedes monopóliumát, válságba sodorta a papír médiát, a fim gyártást és a TV-t is.
Ez a változás az elmúlt 100 évben talán a legjelenősebb mert nem látjuk a kifulladását. Pár évente megújul, és olyan helyekre tör be melyekről korábban nem is álmodtunk.
Boldog 20. születésnapot WEB! Köszi Tim!
2009. március 12, csütörtök, 20:18
Olyan fáradt vagyok mint a kutya. Nem is tudom miért. Talán az időjárás, vagy csak azért, mert tegnap nehezen aludtam el. Vagy egyszerűen nehéz napom volt. (Még hogy a favágóknak nehéz.)
Várom a reggeli időjárás jelentést, hogy kettő vagy négy keréken induljak-e gyárba...
2009. március 12, csütörtök, 10:39
Én meg vettem valami "szart" a Decathlonban, pedig már kapható az igazi kerékpár, alig százszoros áron mint az enyém.
2009. március 10., kedd, 20:03
Nem is tudom hogyan kezdjek bele.
Szóval a Lányomnak szerelme van. Dávid a csoportból. Aki karakán pasi öt évesen, mert egyenesen megmondta neki, hogy szereti. Ezzel Zoé még egyelőre nem tud mit kezdeni (előttem), csak vihog és szemérmeskedik. De azért büszke is.
És én is. Nem marad a nyakunkon pártában. :)
2009. március 9., hétfő, 21:33
A hétfők soha nem könnyűek. Ilyenkor fél hat tájt arra ocsúdok, hogy még mennyi minden maradt el. Aztán szép lassan ledolgozom szerdáig, majd megint elkezd felgyülemleni pénteken.
Viszont hétvégén beruháztunk nekem egy új cangára. Nagyon állat. Átmenetet képez a múlt századi városi bringák, és a "trekking" névvel elhíresült túragépek között. Én városira hangoltam a megemelt ökörszarvkormánnyal, de bármikor sportosítható egy csavar oldásával. Szereztünk hozzá gyerekülést is, így semmi akadálya, hogy Zoét ezzel vigyem oviba, majd bekerekezzek a gyárba. Várom a jobb időt...
2009. március 7., szombat, 00:45
Hol van már a nyugodt újságolvasás kora, mikor a napi egy újságot végigböngészte az ember, és ezzel kielégítette az információéhségét. A Google Reader-ben jelenleg 56 hírcsatornára vagyok feliratkozva, melyekből átlagosan napi 62 hír érkezik. Ezek közül nagyjából kettőt osztok meg Veletek naponta. Emellett persze olvasom a nagy hírgyárakat (index, origo) is.
Felmerül a kérdés, hogy tényleg több leszek ettől? Van időm elrágódni rajta, mint egy-egy három soros Wittgenstein szösszeneten? vagy csak jó fogyasztó vagyok aki a XXI. század ópiumát az információt zabálja?
Évekkel ezelőtt leszoktam a tévéről. Ugyanúgy le tudnék állni a netes hírekről, elemzésekről is?
Van-e esély "belassulni"? Mikor az ember kevesebből merít többet, vagy azzal kiesnék a "fősodorból", a saját koromból?
Kicsit azt hiszem, hogy az információ habzsolás olyan mint a városi élet. Lehet ábrándozni a falusi nyugalomról, ráérős kertészkedésről, de szórakozni, dolgozni mégiscsak a városba jár be mindenki...
2009. március 5., csütörtök, 20:02
Küszködöm a megfázással. Jó egy hete nem szűnik már. Különösebb bajom nincs azon túl, hogy rondán folyik az orrom. Ez egyébként ki is tölti a napjaimat.
2009. március 3., kedd, 20:16
A kék autóban voltakCsak ma értesültem róla, hogy a tegnapi halálos balesetben a Nővéremék is részt vettek. Szerencsére ők megúszták karcolás nélkül, pedig elég rosszul néz ki az ő (céges) kocsijuk is.
Mindig utálom ha Veszprém környáki balesetről hallok. Tegnap is felmerült bennem hogy rácsörögjek, "de olyan hülyeség ilyenekért aggódni". Erre ma kiderült, hogy csak az öv és nagy-nagy szerencse mentette meg. Elég durván kezdődik ez az év a nővéreméknek.
Idén már csak unalmas híreket akarok hallani Felőletek!
2009. március 1., vasárnap, 20:38
Aki teheti az feltétlenül nézzem meg vagy rögzítse ezt a filmet, mert zseniális!
A mai nap különben csendesen telt. Délelőtt a Benczúr kertben játszottunk, és hazafelé sikerült lencsevégre kapnom a házunk hátoldalát, mivel elbontották az eddig ezt takaró építményt.

Régebbi hírek:
2009. február | 2009. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--