yoscha.hu

2008. Október

36+
2008. október 30., csütörtök, 15:13
Szinte semmire nincs időm. Hetek óta szertnék a fiamról, lányomról írni, de nem jutok hozzá. Majd este. De akkor meg inkább pezsgőzöm...
2008. október 28., kedd, 20:55
Ma egész nap "bányászoknak segítettem tesztelni". Ez valójában abból állt, hogy a padlószőnyegen ültem fél lótuszban - mivel még széket sem tudtak megfelelő számban biztosítani, és próbáltam internet kapcsolat nélkül dolgozni. Rá kellett jönnöm, hogy ez immáron szinte lehetetlen. Szerencsére a tesztelés során olyan hiba nem merült fel, melyhez bármit is hozzátehettem volna.(Hiba sem volt.) Így elég inproduktívra sikeredett a napom.
2008. október 27., hétfő, 12:00
Zoé a bábszínházbanA hosszú hétvégét Vp-ben töltöttük, ahol 23-án engem köszöntött a családom sok borral, beszélgetéssel. Másnap Zoét elvittem a helyi wellness központba, ahol jó két órát hancúroztunk a medencékben. Bár kissé tartott tőle hogy "lefullad a medencébe" karúszó nélkül, de ez csöppet sem tartotta vissza, hogy biztosítás nélkül vesse magát a habokba bármikor. Másnap hattyúkat, kacsákat etettünk közösen Füreden.
Tegnap délelőtt Zoé még elment bábszínházba apukámmal, de ebéd után hazaindultunk. Ilyenkor sosem könnyű a gyerekekkel délután. Hiába a nagyszülői türelem, figyelem pótolhatatlan.
Este elkezdtük tervezni Hitvesemmel az új gyerekszoba kialakítását.
Ja és megálmodtam, hogy nem új biciklire vágyom, hanem a mostani 20 éves Toscanat fogom feltuningoltatni.
Na dolgozom, este lesznek képek és a gyerkőkről is lenne már mit írnom...
2008. október 22., szerda, 20:18
Tegnap elmúltam 36 éves. Bevallhatom, hogy a 16 nagyobb kaland volt. De legalább már fél úton vagyok a 72-höz. :)
Hitvesemtől megkaptam a Persepolis két kötetét + a DVD változatot. Még csak az elején járok, de nagyon jó. Régebben olvastam róla, hogy másutt milyen kultusza van a jó felnőtt képregényeknek, de én még a PIF-nél leragadtam. Most látom csak, hogy mennyire komoly a műfaj.
Este apaklubba is elmentem, ahonnan hazaérve az istennek sem találtam meg Hitvesem kulcsát. (Direkt azt vittem, mert az enyém nagy bumszli a kocsi kulcsa miatt.) Hát az övé viszont olyan vékony volt, hogy nem leltem, így finom kopogtatással kellett bebocsájtás kérnem fél egykor.
Persze Ő azonnal megtalálta a táskám egyik "rejtett" zsebében. :)
Itt kell elnézést kérnem Cs.G-től, hogy leszóltam az ajándék vodkáját (ami italt érettségi bankett óta nem fogyasztok).
"A következő gyermeked születésekor megisszuk közösen!"
2008. október 20., hétfő, 20:29
Hitvesem keze szépen gyógyul. Estére elkezdett viszketni is. Mondtam, hogy széthúzom a sebét ha csak ez kell, de inkább kibírja.
Vasárnap nagy össznépi játszóterezést csaptunk. Zoé az elmúlt két napban estére annyira kidőlt, hogy előbb aludt el mint Kristóf. Sőt ma nekem kellett kikergetnem az ágyból reggel. Nem éltem vissza a helyzettel, de jó volt hogy végre nem ő zaklat hatkor, hanem én cibálhattam a takaróját, csikizhettem a talpát.
Rakok fel új képeket is az este...
2008. október 18., szombat, 01:10
Éjszakai műszak lett a nappali helyett. Napközben Hitvesemnek segítek, aki elég kevéssé tud bánni egy kézzel a lakással, gyerekekkel. Én pedig kilenctől nekiültem idomárkodni.
2008. október 17., péntek, 11:41
Láttam Hitvesem ujját. Csoda hogy nem szakadt le. Tényleg.
Délelőtt miután leadtuk a lányokat az oviba, kórházba Fiammal bementünk a gyárba az ebédemért. Most pedig megpróbálok érveket gyűjteni a fogorvosok munkása mellett.
2008. október 16., csütörtök, 21:00
Délután hitvesemet elgázolta egy biciklista az Oktogonnál. A kormányával a kezét ütötte meg, ami ennek hatására szétnyílt a mutató és középső ujja között. Persze rögvest indultam menteni, mivel vele volt Kristóf a kocsiban, és Zoé várt az Oviban. Hitvesemet elvittük a baleseti sebészetre, ahonnan még mindig nem került haza. A hírek szerint már kapott tetanuszt, és most röntgenezik vagy varrják. Közel 4(!!!) óra várakoztatást követően jutott orvos elé. Persze a többség megszavazta, hogy az egészségügy úgy jó, ahogy van...
Legalább a gyerekeim együttműködőek voltak. Kristóf tíz perc sírást követően belenyugodott a helyzetbe és elaludt, és Zoé is megértette, hogy ma nem lesz több körös mese, ivás, nyüszögés.
Mi lehet a szerelmemmel, egyedül a rideg csempék között?

BREAKING NEWS
Hitvesem kezét egy kéz specialista műtötte meg, mivel a seb közvetlenül az ideg mellett volt, ha azt érte volna, akkor haza sem jöhetne. Dicsérték a mentősöket akik a helyszínen kitisztították, ellátták a sebét, mert roppant nagy ilyenkor a fertőzés veszély. Holnap reggel kell visszamennünk kontrollra.
2008. október 15., szerda, 10:34
Botrány. IE-t telepítettem az Ubuntu alá, csak hogy lássam miként rontja el az oldalamat. Pedig a statisztikáim szerint már csak egy kisebbséget alkotnak az explórerezők.
2008. október 13., hétfő, 20:27
Valaki mondja már el, hogy látható-e az oldalam IE alatt, mert itthon csak Firefox van.
Tegnap Cskuk voltak nálunk látogatóban. MóniCsku nagyon szépen kigömbölyödött. Ennek örömére le is cipeltük őket a játszóra, hogy még időben szokják az elkövetkező éveik egyik fő színterét. Szerencsére Olgiék is ott voltak, így a nagy lányok együtt bandáztak, és csak egy-egy orrfújásra jött hozzám Zoé. Ezalatt Kristóf a környék összes nyuszimotorját kipróbálta.
Ma tüzet oltottam a Bányászoknál. A múltheti "sikeres visszaállítás" után új szkennelővel gazdagodtak, ami végre működik úgy, ahogy kell. Viszont éles indulás helyett találtak egy misztikus hibát egy olyan szolgáltatásban, amit eddig tucatszor leteszteltek(?). Értetlenül állok a helyzet előtt.
Hazaérve azt kellett vizslatnom, hogy eltörte-e Zoé az orrát, mert szabályosan orra esett a szobában. Volt nagy vérveszteség, és aktív jegelés is (még Hitvesem által), de a jelek szerint nem maradandó a károsodás.
2008. október 12., vasárnap, 12:55
Dél van és még mindig működik az oldalam. :)
Délelőtt már megint a robotporszívót javítottam. Az a jó benne, hogy bár bonyolult a szoftvere, (melyhez nem tudok hozzáférni) de azon túl csak pár kefe, fogaskerék és motor az egész. Eddig minden esetben ezek valamelyike tömődött el porral, szmlötyivel.
Felébredtek a gyerekek...
2008. október 12., vasárnap, 00:41
Tegnep Anyukámék voltak nálunk. Jót mulattak a gyerekekkel. (Kristóf még sírt is, mikor elmentek.) Utána este nekiestem a yoscha.hu-nak. Hajnali kettőig dolgoztam rajta. Hulla fáradt voltam mikor megszakadt a kapcsolat a szerverrel. Kérdezte hogy biztos menteni akarom-e a lokálisan lévő állapotot? Mondtam "Persze!" Ezután 0 bájt hosszúvá vált a főoldalam és a sítluslapom. Reggel szegény Hitvesemmel pöröltem emiatt, bár robot porszívót, mosogatógépet és ebédet emlegettem fennen. Mindegy. Mostanra nagyjából összeállt, én meg voltam Hopp Ferencben délelőtt ahol Buddhákat, Ganésákat néztünk, és délután még egy új cipőt is kaptam.
Na megyek aludni, hogy ne megint kettőkor b@sszam el a napom...
2008. október 11., szombat, 14:07
Na legalább már látható valami... Most Gyerekezem, azután folytatom.
2008. október 10., péntek, 12:20
A mai napom fény pontja eddig ez. Különben pedig engedve az egyre nagyobb felhasználói nyomásnak úgy döntöttem tegnap, hogy webkettesedem kissé. Ennek keretében raktam ki az általam olvasott és megosztásra érdemesnek talált tartamokat, de lesz még egyéb változás is. Például az oldal kinézetén is próbálok kicsit faragni. Emiatt lehet hoy néha a szokásosnál is rosszabbul fog kinézni.
Munkára!
2008. október 8., szerda, 23:04
Ma "levezényeltem" egy "sikeres" telepítésből visszaállást. Történt ugyanis, hogy új verzió országos szétszórását próbáltunk a Bányászokkal. Csak hát kiderült, hogy komoly gáz van. Viszont sikeresen visszaálltunk az előző verzióra. Nem nagy siker, de sokkal cikibb lett volna ha még a downgrade sem fut le.
Igen apró öröm.
Viszont Hitvesem egy kivételével helyrehozta a gépe billentyűit...
2008. október 6., hétfő, 21:22
Ma vacsora után felfedeztem, hogy Hitvesem gépe mellett szép kupacban ott áll vagy nyolc billentyű. Kissé szíven ütött mikor megtudtam, hogy ezt drága fiam az ügyes kis ujjaival művelte, míg Hitvesem főzött. Vannak emlékeim róla, mennyire javíthatatlan egy ilyen eszköz. És tényleg. Egy órás szenvedést követően még mindig van két olyan szerkezeti elem, ami nem akar funkciójának megfelelő pozíciót felvenni. Hogy azokat miként javítom meg, még előttem is titok. Qurha kölök, ha legalább elég nagy lenne, hogy leüvöltsem érte a fejét. Így persze Hitvesem kapta meg, hogy az már nekem is sok ha két héten belül ölöm meg a laptopomat, döglik meg a mosogató, vasárnap ő telefonja, és most még a gépét sem tudom miként hozzam rendbe.
Ez már a nyugati civilizáció hanyatlása...
2008. október 6., hétfő, 15:30
Az igazság az, hogy alig van időm írni, de gyorsan csak annyit hogy igen jó volt Badacsonyban. Az istenek kedvelnek, és míg mindenütt máshol szakadt szombaton nekünk csak felhők jutottak.
Részletek este, addig lehet nézegetni a képeket...
2008. október 3., péntek, 08:17
Indulunk Badacsonyba!
Az időjósok nem sok jóval kecsegtetnek, de remélem a hegyoldalról meginduló sárlavina elkerül majd. Mindenesetre jelentős mennyiségű gumicsizmát és meleg kabátot viszünk.
Vasárnap jelentkezem.
2008. október 1., szerda, 10:35
Hétfőn hajnali négyig nyomtam az ipart. Otthon egy pohár rozéval próbáltam kiütni az éjszaka során elfogyasztott két kávé hatását (nem sok sikerrel). Reggel óvoda, utána pörgés fél hatig a gyárban. Igencsak nyűgös és morcos voltam mindenkivel.
Tegnap már jobb volt. Megérkezett a noname kínai mosogatógépünk. Most majd kiderül, hogy tényleg a márkás cuccok mennek-e előbb tönkre, amiként ezt a szerelő sugallta.
Közben egyre jobban boldogulok a linux-szal. A legjobb, hogy egy-egy problémára több konkurens megoldás létezik, és nem akar belekényszeríteni az egyetlen helyesbe. Így a fotóimat most tudom terminál ablakból "convert" paranccsal, fájl böngészőből jobb klikk menüvel, vagy kép-szerkesztőben varázslással átméretezni. Tobzódom a jóban. Egyetlen baj, hogy időm nincs élvezkedni.
Megyek is a Bányászokhoz, mert nagyon sírnak értem.

Régebbi hírek:
2008. szeptember, 2008. augusztus, 2008. július
2008. június, 2008. május, 2008. április, 2008. március, 2008. február, 2008. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--