yoscha.hu

2004. november

Hajrá, szülhetünk!
2004. november. 30., kedd, 11:02
Megbeszéltük hitvesemmel, hogy ne izguljak, mert ha csak nyolcadikán születik Zoé Janka akkor még van egy csomó idő. Így most relaxálok. (Megpróbálok relaxálni.) Mint mikor lazának és könnyednek akar tűnni az ember a fogorvosra várva. - Sosem őszinte a mosoly.
Persze csak túlspirázom, mert nincs mit tenni, és nincs mit várni.
Úgy is döntöttem, hogy ma este elmegyek meginni egy sört a fiúkkal, hisz nem szülünk, és rég vágyom már füstös kocsmába. Hónapok óta csak otthon találkozunk. Pedig az igazi, frissen csapolt korsó mellet félhomályban megbeszélni a világ nagy és kisebb dolgait.
Végeztetül találtam két fordítását is a Szív szútrának, (1, 2) ami talán az egyik legjobb szöveg a tulspirázások ellen, ha valaki megérti. - Én nem értem... :)
2004. november. 29., hétfő, 16:31
Nyomatnom kell a munkát, de nem vagyok összhangban vele. Inkább a lányok oldalait blogaráztam végig. Gyerekvárás a köbön náluk is nálam is, de ők ezt valahogy jobban írják. Nemi determináltság, vagy valami hasonló lehet az oka. Talán. Talány nekem. Játszom csak a szavakkal inkább, semhogy terveznék Kínának. De mit nekem Kína és annak minden aranya, ha csak tipródom, a Telefont várva? Másnak könnyű. Hónapok addig. Az messze van, én meg csak nézem, hogy van-e térerő, és bírja-e még a nafta?
2004. november. 29., hétfő, 9:50
Fáj a hátam. Elaludtam. Össze-vissza álmodtam. A tegnap este megnézett Oligarh fílm lehet az oka. Vagy talán a Harry Potter III. Vagy lehet, hogy nem is a filmek voltak, hanem az előttük elfogyasztott Madrasi marha a Maharaja-ban. Az igen csípősre sikeredett...
Hétvégém egyébként az iskola és az új fényképező körül forgott. Leginkább az ultrazoom jön be és a makrózás az egyikből, a másikból pedig Nagarjuna aki végiggondolva alaposan Buddha tantételeit szinte megsemmisítette azokat, ami után nem maradhatott más csak a zen csöndje, és a lesújtó bot az ostoba kérdezőkre.
Ez azért már összemérhető az ultrazoommal... :)
2004. november. 27., szombat, 8:52
Tegnap ügyfeleknél voltam egész nap, aztánn meg suliban. Este Cs.G átjött, és reszelgettük Cs.OM honlapját. Kezd pofás lenni...
Most reggel indulván a főiskolára nem indult az autóm. Remélem a benzin fogyott ki, és nem valami komolyabb a baj. Szegény CséGét küldtem el egy-két liter plusszért. Ha az sem segít, kereshetek szerelőt...
2004. november. 25., csütörtök, 22:30
Megvan az új gép. Pár fotót felraktam a képek közé..
Holnap többet...
2004. november. 25., csütörtök, 9:19
Tegnap a jövőben jártam, aztán megcsináltattam a kocsit. Egy ezresért az egyik ember körbefestegette. Most nincs rajta egyetlen festékhiány sem, és olyan mintha új lenne. Ennyit megért. Ha holnap eladnám sokkal többet kérhetnék érte.
Utána otthon dolgoztam, majd Cs.G jött át, és megnéztük a Megasztárt (Inkább ő és Hitvesem lelkesedett érte, mert hallják, ha valaki tisztán vagy hamisan énekel. Én nem...)
Be kell vallanom egy titkot.
Napok óta a gyerekkel álmodom, és sokszor riadtan ébredek. Az álmom az, hogy ott vagyunk a szülőszobán, megszületik, felsír, és ezzel ott van. Rémületes... Persze hogy várom, és izgulok, de a valahogy elkezdtem rettegni attól is, hogy mindjárt megszületik, és akkor aztán soha többé nem leszek már gyerektelen. Amint megszületik, elveszítem utolsó láncszem voltomat a törzsfejlődésben. Egy leszek az ősök végtelen sorában vissza egészen a zöldmoszatig. Örökre apa leszek, és már semmit sem tehetek elene. - Erre szoktam mostanában felébredni, és utána már nem tudok visszaaludni. Még két hét és elmúlik...
2004. november. 23., kedd, 10:03
Tegnap már megint letört(ék) a baloldali tükröm. Karma. Viszont nulla fok körül szemerkélő esőben nem is sikerülhetett visszaragasztanom. Így ma bejelentettem a kocsit javításra. Holnap meg is csinálják.
30K kb.
Örülök neki...
A Biztosító meg mehet az anyjába. Ha rajtuk keresztül intézném, akkor minimum jövő hétvégére lenne kocsim, és akkor is csak a 20K-s önrész feletti részt fizetnék. Addig meg járhatnék gyalog, mikozben bármikor szülés van.
Más. Tegnap egyszercsak, és váratlanul beállítot Ángélus Barátné. Jól meglepődtünk, de azért örültünk is eléggé. Csak holnapig marad, de lehet, hogy decemberben is jön. Nincsenek már távolságok.
Na melózom...
2004. november. 22., hétfő, 10:19
Kikönyököl a gyerek Hitvesem szeméből.
De tényleg. Visszaszámolás hangulat van nagyon. Pénteken még utoljára, kipróbálásként elmentünk a Himalaya nepáli étterembe. A kiszolgálás lassú volt, a kaják viszont finomak, bár igazán nagy különbséget én nem fedeztem fel az indiai konyhához viszonyítva.
Szombaton bevásároltunk Karácsonyra. Nem hagyhattuk jövő hétre, vagy december közepére. Hiába no a gyerek előrelátóvá tesz. :)
Vasárnap Tecsó, majd a diszók megfékezése a gépemen. Délután Némó nyomában jártunk, ami nekem csalódás volt a Shrek 1-2, és Jégkorszak után. Sajnos a Disney már megint olyan filmet csinált, ami csak a hatéves korosztályt akarja kiszolgálni, és a család többi tagja meg ül, fészkelődik, és nem érti, miért kell hülyének nézni egy mesefilmmel.
Utána lenyomtuk még a Gattaca-t is. Én szeretem. Bár kicsit erősen jött le benne az amerikai mítosz arról, hogy eltöléltséggel, sok munkával bárkiből bármi lehet. Elég veszélyes mítosz, mert mi van azokkal akik eltökéltek, sokat dolgoznak, és mégsem lesznek űrhajósok??? Azért a film még kíváló...
2004. november. 19., péntek, 10:43
Szerda este P.B barátom jött fel. Sakkoztunk, pont 2.5:1.5-re vezettem, mikor beállított Cs.G is. Így nyeréssel zártam a párharcot. Utána már csak politikáról, nőkről Zámbó Imréről beszélgettünk.
Tegnap pocsék napom volt. Ötkor keltem, mentünk prezentálni Zalaegerszegre. Két órát nyomultunk ott és csak ötre értem haza. Közben kocsikázás, semmi kaja. Viszont Hitvesem volt ultrahangon, és ZJ 3.2-3.4kg, bármikor születhet, és jól van. - Remélem megérkezik addikg az új fényképezőm, és nem kell szégyenszemre kölcsöngéppel fotóznom a gyerek születését.
Ma van hitvesem utolsó napja a gyárában. Ebédelni még elmegy a kolléganőivel, főnökévek, aztán jön az otthonlét, és ZJ.
Este Gy-B családdal megláogatjuk a Himalaya-t. Hírek róla holnap...
2004. november. 17., szerda, 15:54
Ma jó napom van. Ptkv-ben kezdtem, ahol sikerült lefixálnom néhány hónapnyi fejlesztést jövőre. - Lesz kenyér a családnak. :) Ennek örömére Hitvesemnek vettem pár ajándékot. Most itthon dolgozom. Holnap Zalaegerszegre kell mennem. Semmi kedvem hozzá...
18 nap múlva születik a lányom!!! Baromira izgulok. Tegnap este Hitvesemet paráztattam, mert lefekvés után eszembe jutott, hogy nincs is egyetlen bölcsességfogam se. Hogy leszek így jó apa??? Nyelvemmel próbáltam megszámolni, hogy akkor hány is van fogakból a számban? Ettől parázott be J., mert azt hitte, álmomban csinálok olyan furcsa fintorokat. Pedig csak egy fontos kérdésre kerestem a választ... - Utána azért jót vidultunk.
Nehéz ez az apaság, pedig még el sem kezdődött...
2004. november. 16., kedd, 9:35
. Boldog Születésnapot Márti!
Tegnap előjegyeztem egy Pentax Optio MX4 fényképezőre, mert így jó harmincezerrel olcsóbb. Most várhatom izgatottan a jövő hétvégét, mert kb. addigra ígérték.
Este meglátogattak szüleim. Nagy örömömben a szokásos öt csirkeszárny helyett vagy nyolcat etem meg. Lefekvésig nem tértem magamhoz.
Ma N.M jön fel. Valami baj vaj van a laptopjával. Legalább látja még Hitvesemet és Lányomat egyben. Erről jut eszembe. Össze kell állítanom a riadóláncot. Csak ki sem látszom a munkából - már megint.
Hülye évvégék. Nyáron bezzeg mehetnék akár kéthónapra is narancsot szedni Spanyolországba, az sem okozna gondot a cégnek. Idénymunkás vagyok na. De legalább éves fix bérért. :)
2004. november. 15., hétfő, 15:23
A hétvége alapvetően iskolával telt. Illetve hát szombaton megvettük a gyerek szekrényeit is, amiket sikerült összeállítanom némi idegesség árán. Kicsit legó, kicsit kínszenvedés egy ilyen szerelés nekem. A legót imádom, a csavarozást, szögelést viszont nem. Sokkal inkább leprogramozok egy szekrényt, mint hogy hardverezzek vele.
Na mindegy. Visszakapja még ezt ZJ mikor felnő, és ki akarja dobni. Majd hallgathatja:
"- Lányom ezt én a két kezemmel építettem neked még a születésed előtt! Hát hogy teheted ezt velem és a szekrénnyel??? "
Este szüleim jönnek...
2004. november. 12., péntek, 9:46
Tegnapi nagy "gyászomban" el is feletkeztem néhány fontos infóról. Szóval Hitvesemtől megkaptam a Ronint, amit meg is néztünk szépen. Örülök annak a filmnek, mert szerintem klasszikus. Nincsenek benne digitális trükkök, viszajátszott robbanások, de pont ettől jó. Hiába no, autósüldözni csak a franciák tudnak igazán.
Más. Hitvesem tegnap járt bent a szülőszobán, mert ott hallgatták ZJ szívhangját. Egész megnyugodott, mert saját szemével látta, hogy nem egy műtő az, hanem egy szinte normális szoba. Egy parával kevesebb.
Hétvégén iskola. Nem tudom miként jelentkezem, de visszatérek, mint Terminátor az olvadt vasból.
2004. november. 11., csütörtök, 10:11
Mára virradóan meghalt Arafat, ami várható volt már.
Vegyes érzelmeim vannak vele kapcsolatban. Terrorista, és a Béke Nobel-díjas. Szabadságharcos és terrorista. Egy eljövendő állam atyja, aki képtelen volt megtartani a békét, és felépíteni az államot, bár lehetőséget kapott rá. Ugyanakkor ahogy Hitvesem mondta gyerekkorunk "hőse". Mióta az eszemet tudom mindig volt Arafat, és mindig harcolt Palesztínáért. Megvolt a legendás kendője is, és a furcsa szakálla. - Le is vágom a sajátomat. A jelmezbálok sztárja volt a kozmonauta, Zorró, és a királykisasszony mellett. Most meg csak úgy meghalt különösebb felfordulás nélkük, ágyban, párnákközt Párizsban.
Egy biztos pont, és az elvesző gyerkkor egy szelete távozott megint. Allah adjon neki békét.
2004. november. 10., szerda, 12:20
Tegnap Cs.G-t sikerült átcsábítanom azzal a felhívással, hogy nálunk még cigizhet kedvére, náluk meg már teljes a szigor. :) Így hát tőlünk hekkeltük Olga Minas oldalát. Szép is lett, és legalább már nem hasonlit olyan kisértetiesen Zoé Jankáéra.
Most eléggé el vagyok havazva, mert Kínaiak bekeményítettek, és holnap Projektirodázom, holnapután meg Jövő(k).
Újabb ajánlatot kaptam az előszobaszekrényre. 195K. Mindenki ekörül árazza be. Lehet, hogy ez a valós piaci ára? Nekem elég soknak tűnik.
Gondolkodnom kell még rajta...
2004. november. 9., kedd, 14:47
Tegnap eléggé leszedált Szőke Kolléganőm. Így nem is történt szinte semmi az este. Illetve sikerült rájönnöm, hogy a MSN Messenger-ben miért akadozik a hangátvitel. (Valójában Cs.G jött rá.) Tehát a bűnös a SETI@Home. Ha azt kikapcsoltuk, utána hasított...
Ma délelőtt a Jövőben jártam. Most meg a Kínai projektet nyomatom. Kicsit összesűrüsödtek a dolgok...
2004. november. 8., hétfő, 10:00
Szombat délután Csku család jött át. Ettünk csilisbabot, sakkoztunk, beszélgettünk.
Vasárnap hogy-hogysem IKEA lett a program. Beszereztünk egy kék csillagot a hálószobába, hogy Hitvesemnek ne vaksötétben kelljen botorkálnia pisilni, illetve nemsokára gyereket etetni. Fel is szereltem, majd egész éjszaka próbáltam hozzászokni, hogy ha felriadok és egy pillanatra kinyitom a szemem akkor a megnyugtató éjsötét helyett vakító kék fénysugár hasít a retinámba. Mint egy vallatásnál a régi francia filmekbben... Ettől persze egy tizedmásodperc alatt éber lettem, mert nem a megszokott hálókörnyezet vett körül, hanem valami bántóan más. Bevallom kicsit törődötten és nyűgősen is ébredtem. - Kezdődik a felkészülés az éjszakai sírásokra, pelenkázásra, vagy nem is tudom mikre még...
Ha már a fényeknél tartunk. Szintén tegnap újrarendeztem a nagyszoba szpotjait. Ugyanis az IKEA növényrészlegén láttam egy táblát, hogy milyen jót is tesz a zöldségeknek, ha a napfényen túl (amit most erősen hiányolnak) kapnak koncentrált lámpafényt is. Ezért közel egy órás állítgatás árán sikerült elérni, hogy az egyik lámpasor csak a virágokat világítja meg a falak mentén, a másik meg a konyhát illetve egy képet. Érdekes lett így a szoba hangulata. A növények fényben úsznak, a szoba közepe, a kanapé, a dohányzóasztal pedig csak szórt, viszavert fényt kap. Kicsit kiállítóterem jellegű, de sokkal jobb mint elmondva hangik.
2004. november. 6., szombat, 8:33
Irígy vagyok.
Cs.G barátom az én oldalmotorommal tucatjával teszi fel a jobbnál jobb fotókat Cs.OM-ról. Nekem meg csak ott árválkodnak a nyomorult 1024*768 feliratú képek Zoé Janka oldalán. Nem igazság ez...
Tegnap jó napom volt. Bementem Ptkv-ba, aztán elnéztem Gallwitz-hoz. Ott megajándékoztam magam egy pipával. (Részletek majd a pipaoldalon.) Hazafelé hitvesemmel találkoztunk. Megvettük a Fűbenjáró bűnt, mert akciósan adták, és mert szeretjük.
Tegnap megint rá kellett jönnöm, hogy valami alapvető különbség van az európai és amcsi humor között. A Fűbenjáró kedves szellemes, és könnyed vígjáték a ködös albionból. A Wonder Boys - Pokoli hétvége amerikai, és kicsit sem könnyed, kicsit sem szellemes. Pedig mindkettő hátlapján az áll, hogy az év legjobb vígjátéka.
Szerintem az amerikaiak humorban megmaradtak a tortadobálásnál, és a Csupasz Pisztoly klónjainál, amik a tortadobálás transzformációi. Az ennél kifinomultabb nem jön ösze nekik, csak az izzadságszag és tanácstalanság érződik a képsorokban. Ez a kijelentésem tudom hogy sommás és maga kulturális sovinizmus, de hatalmas zuhanás volt a Fűbenjáró után a Pokoli hétvége. Bárkinek szívesen kölcsönadjuk, bizonyítandó állításomat.
2004. november. 4., csütörtök, 19:39
Valami gáz van a weather.com-ról érkező adatokkal. Most nem állok neki. Ha holnap is ez lesz, akkor nem úszom meg...
2004. november. 4., csütörtök, 9:21
Tegnap jó napom volt, most kicsit álmos vagyok.
Munka után voltunk dokkernél. Lány szépen fejlődik, és anyja is jól van. Jövő héttől már mennek szívhangozni is hetente. Aztán kiderült este az is, hogy megnyertü a Kínaiak tenderét. Ez igen jó. Csak februárig el leszek havazva a gyerek mellett ezerrel. Nem baj, legalább érdekes a fejlesztés. Lotus Domino szerver + IE6 kliens + JavaScript + CSS. Csupa fínomság.
Később átjött csövezni Cs.G, akinek úgy megtetszett Zoé Janka weboldala, hogy rögvest akart egy hasonlót Olga Minasnak is. Megkapta a keretrendszert, most dolgozhat a több kilónyi képével.
Éjfél utánig beszélgettünk életről, Bushról, és többször meghallgattuk Sickratman dalát, melyben Orbán Viktor megnyúzására izgat. - Szerintem ezért ülnie kéne, mert a nagyon kemény. Bár, ha a jobb oldalon nem ült még ilyenért senki, akkor neki is meg kell úsznia. Vagy precedens lesz belőle, és eléri célját hogy sztár legyen a magyar ugaron.
2004. november. 3., szerda, 13:46
Várakozásokkal teli a nap. Nemrég jöttünk meg a Sárga Bankból, ahol egy utolsó megbeszélést folytattunk. Délután szólnak vissza, hogy nyertünk-e. Ha igen, akkor holnap a csapat indiaiba megy.
Este aztán dokker, valószínűleg utoljára. Izgalmas.
Különben meg dolgozom, és csinálgatom a lány lapját.
2004. november. 2., kedd, 16:04
Készülget a Lány honlapja, hogy mire megérkezik, már csak a fotókat kelljen nyomatni. :)
2004. november. 2., kedd, 10:09
Hétvégéől pár szóbam: Szombat este a Cs.G születésnapját űltük. Nem lett lelakó buli. :( Aztán volt iskola is, és Hitvesemmel egy csomó filmet megnéztünk. Voltak jók és rosszak is közöttük. Tegnap majdnem találkoztunk Cskukkal, és majdnem kirándultunk is, de aztán mégsem. Viszont végzem az alapkutatásokat Lányom jövendő honlapjához, hogy frankó legyen mire megszületik. - Frankó is lesz remélem.
Na ennyi egyenlőre. Dolgozom tovább...

Régebbi hírek:
2004. október, 2004. szeptember, 2004. augusztus, 2004. július
2004. június, 2004. május, 2004. április, 2004. március, 2004. február, 2004. január