yoscha.hu

2004. október

Vedanta, mambo italiano!
2004. október. 29., péntek, 10:20
Olvasom, hogy 75 éve volt a Nagy Tőzsdekrach. Szép évforduló. Na mindegy.
Tegnap Petyáéknál voltunk látogatóban. Jó ciki hogy mindjárt fél éves a lányuk, és mi csak most látogattuk meg őket először. Bulikon, kocsmákban futunk össze, de hiába hívtak nem mentünk eddig. Mindig közbejött vlami...
Most épp közbejött egy demo egy partner cégnek.
Vidám. Az abszolut business-konform piros Jamaica 70 pólómban vagyok. :) De az ész a fontos nem a haj és a póló. (Remélem.)
2004. október. 28., csütörtök, 9:31
Össze-vissza álmodtam, csak már nem tudom pontosan miket. Valami harangtorony is volt benne, meg kiderült hogy zsidó vagyok, és az erről szóló papírt kiraktam a falara nagymamám Tanítói Oklevele mellé. Szóval nagy becsben tartottam frissen szerzett múltamat. Örülök, hogy nem a kutyabőrt kaptam meg álmomban. Az zavart voltna, és rágódhatnék, hogy miért is akarok nemes ősöket. - Szóval össze-vissza álmodtam.
Lehet, hogy a tegnap olvasott Könyv tett be. Watts csodálatos eleganciával, és játékossággal ír életről, istenről, az upanisád filozófiáról. Azóta is próbálom felidézni a legjobb mondatait.
A Könyv előtt voltunk KIKÁban, ahol vettünk pár hasznos, és majdan hasznos dolgot a Lánynak. Cumik teának, cumi csak úgy, hempergőbe készségfejlesztő barika, rénszarvasok. Aztán a tévét kapcsolgattam, ahol is végül unalmamban eljutottam a magyar kereskedelmi csatornákhoz. Épp a Megasztár ment. Borzalmas volt. Persze elsőre vicces, hogy felnőtt emberek égetik magukat az ország előtt, de egy idő után már csupán szánalmasnak láttam, és elkezdett idegesíten. Pont mire kiborultam, vége is lett. Utána inkább elmentem olvasni...
2004. október. 27., szerda, 8:59
Megnéztam tegnap este Cs.OM-ot, és meg is mondtam Hitvesemnek, hogy nekem kell egy ilyen. Adtam rá hat hetet, hogy kerítsen nekünk is gyereket. Mindegy hogy csinálja de legyen! (Egy igazi férfi tud parancsolni az asszonyának.)
Szóval Cs.OM csodaszép. Most olyan mint Kisjézus a barokk festményeken születése után.
Szülei kérésének megfelelően megváltoztattam a képek oldalon a képek méreteit...
2004. október. 26., kedd, 10:48
Tegnap filmnézés volt, és tepsis krumpli. Így 2/3 azányban jól sikerült az este. A tepsis krumpli isteni volt. A Trója említésre sem méltó. Szerintem a Gyűrűk Ura szoftverének korai béta változatát használták. Ezért látványosra sikeredett, de azért nem annyira. Viszont a történettől Homérosz forog a sírjában. Kár érte... Szóval negatív élmény.
Abszolút pozitív volt viszont a Hős. A történet hajaz a Tigris és Sárkányra, a trükkök is. Repülnek sokat, járnak vizen (Ezek nem lelkesítenek.), de ami igazán megragadott az a fényképezés. Nem is tudom, mint a mozgó vízesések a Kínai gyorsbüfékben, csak élőben és valahogy nem úgy giccsesen. A vívás közben nem a kardokat néztem, hanem a falevelek reptét, a hegyek tükröződését a vizen, a ruhaújj lebbenését a nyílzáporban. Szép volt, és még a történet is tetszett...
Ma este Cs-M családhoz megyünk. (Már tegnap is hívtak, de közbeszóltak a filmek.)
2004. október. 25., hétfő, 9:44
Hétvége Uszóról és a Sushiról szólt.
Pénteken négy körül indultunk, de nyolc múlt, mire a faluba értünk. Ott már gyűltek az "elvonulni" vágyók a lila kocsmában. Ki-ki kedve és bátorsága szerint sörrel, borral, Unicummal készült az útra át a pusztán, sáron a tanyáig. Kellő bátorsággyűjtés után indultunk. A gondot leginkább az okozta, hogy már közel egy hete esett, és zseblámpát persze szinte senki nem vitt magával. Én leginkább tantrikus beavatásként éltem meg. Félrészegen az éjszakában estem-keltem a sárban, és teljesen meggyőződtem róla, hogy valahol eltévedtünk, és úgy sem jutunk el a tanyára.
Aztán odaérve már jobb volt a helyzet. Másnap napfénynél kiderült, mennyire gyönyörű is a környező erdő az ősz minden színével, tombolásával. Már egyáltalán nem ellenséges volt a sár, a nyirkosság, hanem a természet velejárója, amiről itt a városban teljesen el tudunk felejtkezni.
Élmény volt még reggelenként a kútból merített vízben mosakodni, de nagyon jólesett hazaérve a forró zuhanyban áztatnom magam.
Tegnap rendeltünk sushit a netről. Finom volt, rég vágytam rá. Elsőre nem tűnt túl jónak az ár / érték arány, de kiderült, hogy a kicsiny falatok sokkal táplálóbbak, mint aminek látszanak. Nekem újra nagyon bejött, és Hitvesem is képes volt legyűrni a kevésbé nyershalas darabokat.
Na dolgozom…
2004. október. 22., péntek, 10:03
Kicsit átszabtam az oldalamat. Felraktam néhány képet a tegnapi estéről, ami jól sikerült. Nemsokára indulnom kell ügyfélhez is, de addig macskatakarítás, meg ilyenek. Délután lépek le Uszóra, csak vasárnap jövök vissza. Hitvesem tartja a frontot a lakásban...
2004. október. 21., csütörtök, 10:43
Harminckét éves lettem én...
Nem bírtam tovább. Felraktam ZJ (születendő) honlapját.
Tegnap Hitvesem anyukája és öccse jöttek át köszönteni, aztán csendesen telt az este. Ma nyolcra megyünk Prágába, meginni egy bambit mindenkivel. Most persze már megint rengeteg a munkám...
2004. október. 20., szerda, 11:27
Kosaras asztrálfizikus lányom lesz.
Kosaras, mert a mai legújabb ultrahang szerint hosszúak a csöves csontjai, tehát magas lesz, ha egyszer lábraáll. Az ásztrálfizikus padig a házi megnevezése az asztrofizikus/csillagász/tengerbiológus/régész/űrhajós szakmák együttesének ami bizonyára lesz majd, ha felnő. Ja és megint megerősítést nyert, hogy lány. Legalább Cs.OM-nak lesz egy gyerekkori barátnője, szövetségese Gy-B család fiával szemben. (Aki tuti rángatni fogja ZJ és OM haját. :) )
Tegnap jó sokat dolgoztam. Ma sem lesz másként. Holnap ha minden igaz, a Prágában, vagy a Ping-Pongban ünnepelünk. Majd telefonálok mindenkinek.
2004. október. 18., hétfő, 10:24
Hétvégém szociálisan telt.
Péntek este Ángélus Barátnéért mentünk Ferihegyre. A fél város le volt zárva az antifasiszták, az anti-anitfasiszták, és a baloldali kormány és államfők karavánjai miatt. Odafelé még egész jól átvergődtünk, de vissza teljes volt a káosz. Egyszer csak sok forgás után, újra a Ferihegy kettőnél találtam magam. Aztán új úton indulva, még tévelyegtünk kb. 70 kilométert, de végül is sikerült célba juttatni a Barátnét.
Szombaton családom tódult fel. Szüleim, nővérem, gyerekek. Kaptam sok-sok szép ajándékot eljövendő születésnapomra, aztán elmentünk a Maharaja-ba, ahol pompás indiai különlegességekkel ünnepeltünk. Utána még lenyomtuk a gyerekekkel a 13. harcost, de azon én már majdnem elaludtam. Csináltunk pár képet is, de szinte teljesen használhatatlanok. Este megpróbálok párat publikálni, de nem sok remény van. - Kéne már az új fényképező. :)
Vasárnap Elitalakulatot néztem, miután családom elment, aztán jöttek Hitvesem volt csoporttársai látogatóba, majd Ángélus Barátné. Azért sikerült 6 és fél részt abszorválnom a sorozatból.
2004. október. 15., péntek, 13:20
Hát visszaállítottam a régi üzenőmotoromat... Sajnos nem lett jobb az új. Sőt valójában teljesen rossz lett. Ez van...
2004. október. 15., péntek, 9:01
Na etetem a hiénákat...
Szerdán misztikus módon sikerült helyreráznom a számlálómat. Most inkább hozzá sem nyúlok. Számláljon magában. Utána este átjött a Gy-B család koccintottunk esküvőjükre, majd Cs.G is befutott. Tegnap mentünk végül Csku családhoz. Pillanat alatt sikerült regisztrálnom a vindózukat, majd még mutogattam néhány titkot. Cserébe finom wokkaját kaptunk, és kitűnő francia bort. Haza Csabicsku vezetett.
Ma megyünk Ángélus Barátnéért reptérre. (Megverekszem a sok baloldali állami vezetővel Ferihegyért.) Holnap szüleim, nővéremék jönnek. Ma lehet, hgoy újraírom az üzenőfalamat.
A nap képe semmit nem jelent, és nincs kapcsolatba senkivel, csak gondoltam kénem már egy róka is.
2004. október. 13., szerda, 16:51
Valami gáz van a számlálómmal. Belenyúltam, erre megállt a napi látogatottság 115-ön és a teljes 11632-n. Jó ideje nem mozdul, bármivel is próbálkozom. Holnap megint megnézem... Szóval lehet, hgoy már megint veszni fognak az adatok...
Hitvesemmel IKEA-ban találkozunk, mert vásárolni kell néhány dolgot. Holnap meg megyünk Cskukhoz gépet hekkelni. (Bosszant a számláló...)
2004. október. 12., kedd, 22:28
Albumokba reneztem az idei év képeit az oldalon.
Ma ezzel telt a nap...
2004. október. 11., hétfő, 16:13
Tényleg itt volt a gáz... Na nem baj, ma lett így közel 250-es nézettségem a szokásos 80-100 helyett. Jó nap. :)
2004. október. 11., hétfő, 16:08
Misztikus...
A mai napon megőrült a(z időjárás előrejelző) programom számlálója. Vagy az emberek őrültek meg, mert közel nyolcvan (80!) letöltést produkáltak arra a szolgáltatásra. Szerintem valami nálam gázos, mert egyszerűen hihetetlen hogy ekkora érdeklődést váltson ki hirtelen a weather.com műholdképe. Eddig naponta 4-5 embert érdekelt...
2004. október. 11., hétfő, 09:22
Pénteken Cs-M családnál voltunk babazsúron. Jó volt, mert mostanában alig talalkozunk valakivel.
A hétvége további része iskolában telt. Én továbbra is élvezem.
Na dolgozom...
2004. október. 8., péntek, 11:20
Blográdiót bütykölöm. Sikerült elérnem, hogy minden indításkor véletlenszerű helyen kezdje lejátszani a számokat. - Így kevésbé unalmas.
Kilenctől megbeszéltem, nemsokára pedig megyek iskolába. Este Cs-m családhoz megyünk Cs.OM nézőbe.
2004. október. 7., csütörtök, 17:00
Lappánál csodálatos dolgot találtam. Blográdiót. Úgy döntöttem ilyen nekem is kell. :)
Nemzeti érzelmeimet bizonyítandó felraktam egy válogatást, magyar előadóktól. Hallgasd, és örülj Te is Tisztelt Hallgatóm! :) A linkjét fent keresd (blográdió)
2004. október. 7., csütörtök, 14:49
Tesztelési jegyzőkönyv
Név: Unicum Next
Tapasztalat: Nagy mennyiségben fejfájást okozhat. Kis mennyiségben az íze nem emlékeztet a nagy elődére. Tipikus konty alá való ital. Savanykás, édeskés, szopogatható. Szerintem mindaz maradt ki belőle, amiért kedvelni lehetett a klasszikus Unicumot (a gyógynövényeken túl). Nincs a karakteres szinte karcos íze. Az embereket megosztó keserűsége. Trendi, műanyag lett, de legalább egy csomó koktélba beleillik.
Szóval alapos tesztelés után kijelenthetem, hogy jó is finom is, csak én inkább maradok az eredetinél...
2004. október. 6., szerda, 20:41
Ma az ardi vértanuk napja van, és Botev is 32 éves. Fontos dátumok.
Hitvesem délután dokkernél volt, aki nem paráztattat a súlynövekedéssel, mert az pontosan átlagos, ezért a cukorról lemondást hozta fel. Semmi gyümölcs, semmi kenyér. Hm-hm...
Én most az Unicum NeXt-et tesztelem. Nem finom. Illetve hát köze nincs az általam kedvelt klasszikus Unicumhoz. A többit meghagyom Ángélus Barátnével találkozásra, aki 15-én érkezik.
Ma szinte egész nap ügyfeleknél voltam, és lezárult at új tenderem is, aminek projektvezetője leszek, ha megnyerjük. (Megnyerjük...)
A "Jövőnek" adok holnaptól iratkezelési tanácsokat. - Családi vállalkozás...
2004. október. 5., kedd, 16:45
Megvan a gyerek babakocsija! Olyan amilyennek akartuk. Olajzöld, és farmerkék (vagy valami hasonló). Mindenesetre szép is, jó is, csak akkora batár hogy pillanatra féltem, nem fog beférni a liftbe. Persze ez csak oktalan paranoia. - Remélem.
Most igen sok a munkám, és Kierkegaard csak vár. Tegnap este is inkább Micimackót olvastam. - Gyakoroltam a felolvasást Hitvesemnek elalváshoz, hogy ne zavarjon annyira a diszlexiám mikor KicsiLánynak kell majd mesélnem esténként. Bár lehet hogy gyakorlás ide, gyakorlás oda, jobban jár ha fejből mondom a meséket. Azért próbálkozom és készülök. Talán még olvasni is megtanulok hangosan, mire felnő...
2004. október. 4., hétfő, 11:14
Tegnap is bevásárlások, majd lakásrendezgetés.
Most rámszakadt egy nagyobb munka. Csütörtökig kell leadnom egy tendert, aztán a következő két hónapomat ez meg is fogja határozni. - mármint ha megnyerjük, de én erősen bízom benne.
Csá, dolgozom ezerrel...
2004. október. 2., szombat, 16:35
Ma is IKEA...
Újabb fontos és kevésbé fontos tárgyak. Gyereknek baldahim, matricák a lápára, hatalmas hold, és csillagok. Nekünk két polc, növények.
Számomra mostanra érte el a nagyszoba a zsúfoltsági határt. Bár szekrények nincsenek, de lassan nem maradt olyan falfelület, amire szabadon felaggathatnánk bármit is. Szóval belakva... Ha valami újat akarunk, ki kel dobni valami mást. Két év kellett hozzá, de sikerült. Lehet hátradőlni, és folytatni az előszobán, hálóban... :)
Most nekiállok összekeresni adatokat a Nyugdíjbiztosítónak...
Ja képek vannak új helyzetről.
2004. október. 1., péntek, 20:15
Tudom, tudom a hiénák már éheznek...
Ma Nehéz Ügyfél lelkét ápoltam, és bevallhatom roppant elővigyázatosnak kell lenni egy ilyen fenevaddal. Aztán bejártuk hencidát és boncidát. Vásároltunk sok hasznos és haszontalan dolgot a gyereknek és magunknak. Holnap folytatjuk ezen életformát...
Visszatérek...

Régebbi hírek:
2004. szeptember, 2004. augusztus, 2004. július
2004. június, 2004. május, 2004. április, 2004. március, 2004. február, 2004. január