yoscha.hu

2004. január

Végjáték
2004. jan. 31., szombat, 12:55
Vége! Vége! Vége!
Nem leszünk színötösök. Kedvesem filozófiából négyes, négyest, és ötös négyest kaptam, bár a dolgozatom, így utólag még a négyes szintet sem ütötte meg, ezért délelőtt csorbaköszörülés gyanánt írtam egy másik dolgozatot is. - Perverz vagyok tudom, hisz a jegyen már nem változtat, de az önbecsülésemen bizonyosan.
Ma megyünk Gy-B családdal kínaiba, aztán este party! :) HURRÁ!
2004. jan. 30., péntek, 8:10
Megyünk vizsgázni. És vége!!!!
2004. jan. 29., csütörtök, 8:10
Az elmúlt napok ban tanultam, és dolgoztam. Sokat.
Ma itthon próbálom behozni elmaradásaimat Filotöri 3-ból, aminek a vizsgája holnap tíztől lesz. Utána talán már rendszeresebben tudok jelentkezni.
2004. jan. 25., vasárnap, 17:23
Újabb 20 ponttal növeltük az indexeink értékét. (Vallásetnológia, Vallásfilozófia) Már csak Filozófiatörténet van.
Kedvesem épp piheni ki a fáradalmakat, én meg próbálom lekötni magam a nettel...
2004. jan. 24., szombat, 14:26
Kedvesem ötöst kapott. Már megint ki volt borulva, hogy azt a tételt húzta, amit a legkevésbé tudott. - Mintha lenne hatos, vagy hetes...
Az én vizsgámat áttették holnapra. Így még egy napnyit tanulhatok rá.
2004. jan. 23., péntek, 15:44
Ma is patkányvár. Visszatérő lélek vagyok. Aztán itthon némi vallásfilozófia. de már nagyon elegem van.
Tegnap megszületett H.R fia Daniel. - légy üdvözölve körünkben!
Holnap, holnapután vizsga. Rágondolni is utálok már. Pedig még egypár dolgot el kell olvasnom. Hát nagyjából ennyi...
2004. jan. 22., csütörtök, 7:04
Tegnap is Patkányvárban keztem, aztán gyár, majd a volt kollégáimmal találkoztam. - Utána már nem sok kedvem volt tanulni. Ezért ma Kedvesemmel ötkor keltünk, és nyomattuk. Majd átcsapott a tanulás némi megbeszéléssé az emberi kultura kezdeteiről, a vallásról és a vallástalan emberek világnézetéről. (Lehet-e ergyáltalán az ember hit nélküli?) Ehhez pompás háttéranyag M.Eliade: A Szent és a profán című munkája.
Ma kiderítem mi is van a kocsimmal. Aztán tanulás megint. - De legalább már nem sok van vissza. (Csak három vizsga, és 7 vizsgaidőszak...)
2004. jan. 20., kedd, 19:36
Boldog születésnapot Pala!
Ma egész nap Patkányvárban nyomultam.
Most tanulnom kéne, de fáradt vagyok, és semmi kedvem. Nem jó ez így...
2004. jan. 19., hétfő, 22:01
Ma a gyárban nyomultam. Aztán Vallásetnológiai fogalomtárat raktam össze. Azt megtanulom, és remélem elég lesz a vizsgára is.
Hát ennyi mára...
2004. jan. 19., hétfő, 9:44
Szombat este vendégeink voltak a főiskolás Jules-ék. Boroztunk, beszélgettünk, majd nagyhírtelen elaludtam. Másnap elkapott a hév, hogy sétáljunk, és menjünk moziba. Elsétáltunk a Nyugatihoz, majd onnan már metróval a Dunaplázába. Ahol is a Király visszatért 3 óra 22 percben. Majd megint metró, aztán reggeli (?) a 3Testvér török falatozóban, majd séta a James Dean tékáig, ahol is sikerült abszorválni a Terminátor 3-t és a Picasso kalandjait. Mindkettő jó volt a saját kategóriájában. A Picasso-t már láttam, és bár zseniális, de nem nézném meg annyiszor mint F.F kalandjait. Szóval elég volt most egy időre.
2004. jan. 17., szombat, 16:25
Ángélus Barátné ma 18+ éves! Sok boldogságot neki!
Tegnap Gy-B családnál vacsoráztunk. Ma nyugi van. Délután a mosógépet szereltem, mivel valamikor a múltban sikerült beleejtenem egy egész csomag fűpiszkálót. Mostanra tudta szegény gép annyira kidolgoznia magából őket, hogy eldugították teljesen. A vizet már képtelen volt leszivattyúzni. Nosza Szereljük meg! Három decinként leengedtük a vizet, majd kipiszkáltam a piszkálókat. Nagy élmény volt ám!
A mai nap fejleménye még, hogy beüzemeltük a webkamerás messenger-t. Szüleimet is sikerült némi (nem kevés) szívással felimádkozni rá. De azóta már látták az arcunkat, és cseteltünk is egy keveset. Jövő héten beszerzek egy mikrofont, és akkor lesz csak 21. század igazán...
2004. jan. 16., péntek, 10:17
Tegnap ügyfélnél kezdtem, majd elrohantam a főiskolára, hogy időben leadjam a Filotöri dolgozatainkat – Kedvesemé sokkal jobb mint az enyém, ezért kicsit utálom is. :) Ha valakit érdekelnek, elolvashatja őket a tkbf.yoscha.hu alatt a jegyzetek/dolgozatok között. Utána hazamentem, és otthon dolgoztam, ha nem is túl lelkesen.
Este semmit nem tanultunk, helyette inkább söröztünk, Kedvesemmel, és Cs.G-vel.
Ma kettőre már megint ügyfélhez kell mennem - felvettem a legkevésbé gyűrött ingem. De legalább hamar végzek, és eshetek neki például Anselmnek, vagy valaki hasonlónak...
Este A Gy-B családnál lesz közös vacsora.
2004. jan. 14., szerda, 21.33
Túlestem a Filotöri 3 dolgozatomon. Kivagyok mint a liba. Kedvesem most gyalázott le a túlzott gondolatjel használatom miatt. - Nincs képben a XXI. század chat-es, blogos magyarjával. Én meg a múltszázadi helyesírással...
2004. jan. 13., kedd, 11.33
Tegnap pusztulat volt és empíristák. Pusztulat Kedvesem által, mert teljesen levette a lábáról valami megfázás vagy influenza. Általtalam meg a brit empiristák abszorválása történt. Kemények, de szeretem őket.
2004. jan. 11., vasárnap, 22.19
Boldog Szülinapot T.I!!!! - holnap hívlak!!!!
Túl vagyunk a vizsgákon. Tegnap Ketten Kedvesemmel begyűjtöttünk 8db jelest. Sikeres nap volt. A régi indexemben ennyi ötös talán összesen nem volt.
Ma megnéztük a Király visszatér-t. Jó volt. Talán egy hibája van csak. Az hogy írgalmatlan hosszú (3 óra 20 perc). De azért Király! Kár, hogy megint augusztusig kell várni a DVD-re. De utána bizonyosan tartunk majd egy monstre vetítést a három részből - extrákkal.
Holnap elég sok dolgom lesz. Kell írnom egy kicsiny alkalmazást szerdáig. De talán az hoz majd újabbakat a konyhára. Szóval meló van. Este olvashatom az angol empíristákat, mivel belőlük akarom megírni a Filozófia dolgozatomat. Van még három-négy napom rá... - Ez igen kevésnek tűnik, ahhoz képest, mennyit kell olvasnom és mennyit kell utána még írnom belőle.
Hát ennyi...
2004. jan. 9., péntek, 21.31
Ma is ügyfélnél kezdtem a napot, aztán beszereztem egy aprócska fejlesztési kérelmet, meg ígéreteket sok másikra is. - Jó nap volt.
Azóta csak magolom a Budhizmus alaptanításait. (Már kívűlről nyomom a 4 Nemes Igazságot, a 3 laksanat, a Pratitya Samupadat, a Nyolcrétű Nemes Ösvényt, és a Tudattant - szanszkrítűl.)
Most átnézem még a holnapi Vallástörténet jegyzeteimet is, aztán alszom...
2004. jan. 8., csütörtök, 21.25
Ma is ügyfélnél voltam, és szívtam sokat. Kedvesem sem járt jobban. Ma hat előtt kellett kellnem, hogy a kocsimat kárfelmérje a biztosító. Aztán a nyomulás. Este nyolc előtt már aludtunk is egy sort. Holnap sem lesz könnyebb, szombaton, és vasárnap pedig már vizsga... Brrr..
2004. jan. 7., szerda, 16.37
Hétfőn volt, hogy két éve ismerkedtünk meg a Kedvesemmel. Ezt jól meg is ünnepeltük. Tegnap megint ügyfélnél voltam, de folyamatos rosszulléttel küzdöttem. – Valahogy a reggel lenyomott saláta nem tett jót az amúgy is elgyötört gyomromnak. Pocsékul voltam. Hazafelé az Andrássy úton egy kissé elméláztam a szembe sávban álló hatalmas terepjárón, hogy valaki biztos belérohan majd hátulról. Előre néztem, és már nem segített a vészfék sem az előttem álló Opel Omegába rohantam. Ennyit a koncentráció hiányáról. A kocsim eleje eléggé összetört. - Holnap majd lefényképezem. - De azért saját lábán jutott el a szerelőkig. Legalább másfél hét lesz a javítás, de csak 20k. Évente formáltatom újra az elejét. Már kezdem megszokni...
Ma eléggé neki kell esni a tanulásnak, mert már alig van idő a vizsgáig.
2004. jan. 4., vasárnap, 18.49
Holnap munka. Pedig már kezdtem megszokni az itthonlétet. Nyugi van, tanulás. Szóval korrekt. De holnap munka. Kezdhetek ügyfélnél, aztán irány a gyár.
Tegnap este voltunk Ángélus Lányt ünnepelni, de hamar (tízkor) leléptünk, mivel mára még jócsomó tanulnivaló maradt. Így ma tanultunk. Más nem is történt. Talán majd holnap...
2004. jan. 3., szombat, 10.55
Az elmúlt két nap többnyire punyadásal (jan. 1) és tanulással (jan. 2) telt. Tegnap P.B barárommal sakkoztunk is (1:1) és CS.G áthozott egy jó adag sóletet, amiből bevacsoráztunk. Mondta is, hogy mumusokkal fogok álmodni. És lőn. Egéz éjjel hülyeségeket álmodtam, és fél óránként keltem fel, hogy most már nem akarom álmodni, mit álmodtam.
Ma is tanulni kell. Aztán este tartjuk Ángélus Lány 30. szülinapját elvileg hattól a Szimplában, de mi valószínűleg késünk majd.
Hát ennyi. Megyek jegyzetelni a Vallástörit...
2004. jan. 1., csütörtök, 10.49
Itt az új év és itt az új Cs*szár is. Akit részletek érdekelnek, az olvassa el a tavalyi utolsó utáni bejegyzésemet.
Tegnap jó volt az évbúcsúztató buli. Bár az éjfélről kissé lemaradt mindenki. Leginkább még a P-D család, akik épp akkor autóban ültek, és tartottak a buli felé, mikor átléptek 2004-be. De ez igazán nem is számít. A hangulat jó volt. Sokat beszélgetem sokakkal. Három előtt értem haza...
Ilyenkor szoktam írni évköszöntőt is. De most mit írjak? Pécó, bringa, békeség megvan – Maradjon is Uram! Tavaly jobb volt élnem, mint előtte. Idén is így legyen Uram! Tudom, a végtelenségig nem lehet csak jó, de pár évig még ne a szeretteimen gyakorold a sorscsapásokat Uram, és akkor már megint elégedett leszek jövőre.