yoscha.hu

2004. május

3SL
2004. május. 30., vasárnap, 17:17
Tegnap láttam a "Holnaputánt" jó kis katasztrófafilm. Itt legalább az amcsik nem mentik meg a világot. Aztán befejeztem a Filo2 szemináriumi dolgozatomat. Akit érdekel az itt találja.
Ma elvittük 3SL-t gyereknapra. Kapott főttkukoricát, baracklevet.
2004. május. 28., péntek, 10:11
Tegnap a Filotöri 2 dolgozatommal törődtem, de mára is átcsúszik. Más nincs is. Jön a hosszú hétvége, de nekünk tanulni kell ezerrel.
2004. május. 26., szerda, 12:27
Hurrá, hurá, hurrá!
Hitvesem nemrég látta 3SL-t (Samu Simon / Sára Luca). Volt lába, feje, és integetett is neki, amitől J teljesen meghatódott. Legalábbis a hangja és a lelkesültsége alapján.
Én csak este láthatom a fotót, mert nem mehettem be, de várom igencsak. Mindenki más majd csak holnap neten, ha beszkenneltem.
Viszont a fiam/lányom integetett az anyjána, ami egy csoda. Remélem legközelebb már nekem is fog.
2004. május. 26., szerda, 9:29
Tegnap beköltözött a "Király visszatér" a nappalinkba. Meg is néztük rögvest. Van olyan jó mint a moziban, bár kicsit tényleg hosszú. Ma beszéltem főnökömmel, hogy terveim szerint összerakok egy egyszerű dokumentumkezelőt web alapokon, mert kéne a tkbf.yoscha.hu-hoz, és akkor legyen a cégé is. Erre kiderült, hogy egyik kollégám már csinálja, és szinte kész. Megnéztem. Nagyon brutális ám. Így most esélyes, hogy a jövő tanévre egy vérprofi dokumentumkezelő motor fog dübörögni a fkbf.yoscha.hu alat. Ja és a yoscha.hu is költözik. Heteken belül átkerül a freewebről a céges szerverre, ahol több a hely, kevesebb a ledöglés, és nagyobb a szabadság.
2004. május. 25., kedd, 9:44
Boldog Születésnapot CsbiCsku!
Most dolgoznom kell ezerrel, de még jelentkezem...
2004. május. 24., hétfő, 21:33
Hitvesemnek harmadik napja fáj a feje az időjárásnak köszönhetően, és nem vehet be gyógyszert. Nem könnyű. Este próbáltam tanulni, de nekem sem ment. Málnaszörpölök, és a SpyBot legújabb verziójával vizsgálom a rendszerem. Mindenkinek ajánlott letölteni. Ez már magyarul is tud, és sokkal okosabb, mint volt. Szóval szeretjük...
Weboldalam naplóinak átvizsgálásakor észre kellett vennem, hogy a nemszeretett üzengető, miután kitiltódott az üzenetküldésből, elvesztette az érdeklődését az oldal iránt, mert már csak kétnaponta jön olvasni a blogot. Így szivesen látom. :)
2004. május. 23., vasárnap, 18:10
Lezajlott az utolsó tanítási nap is a második félévben. Még vissza van néhány vizsga, néhány (jó sok) esszé, de a tanításnak vége. Felmerült bennem, hogy mit is kaptam?
A buddhizmus eszmetörténetéről megtudtam elég sok mindent. Ez jó. Viszont az eszméhez nem kerültem közelebb. Illetve dehogynem. Le kellett szűrnöm, hogy csak akkor vagyok buddhista, ha iszom. :) Ezzel persze máris megszegem az öt fő buddhista parancsolat ötödik pontját a suramatta sílát, mely tiltja a bódító italok fogyasztását. Szóval ez nem egy sikertörténet.
Viszont nyugati filozófiából műveltebb lettem, és talán ragadt rám valami az esztétikával kapcsolatban is. Gyökeres felismerések ebben a félévben nem értek, de hát nem lehet az embernek hetente szatorija.
2004. május. 22., szombat, 8:58
Tegnap megnéztem a Passiót. Brutális. Ugyanakkor én semmivel nem kerültem közelebb általa Jézushoz. Láttam egy embert akit elképzelhetetlen kegyetlenséggel megkínoztak. De hogy miért? Mi célból? Az nem lett világosabb a végére sem.
Aki hisz Jézusban, és tanitása fontos részének tartja a szenvedéstörténetét, annak sokat adhat a film. Aki nem hisz benne, az ez a film után nem is akar. Keresztényeknek szól, a megváltójuk szenvedéséről, mi többiek pedig csak a borzalom borzalmasan plasztikus képeit kapjuk.
2004. május. 20., csütörtök, 24:45
Ha valaki bármit, valamit, mindent meg akar tudni a haláltáborok őreiről hiteles forrásből, az nézze meg a Kisérlet című német filmet. Mindent elmond. Most néztem meg újra. Hitvesem nem meri megnézni újra, és érthető is. Megláthatjuk, hogyan is lesz pár nap alatt a "civilekből" vadállat, ha felhatalmazást kapnak.
Ez az a film amit csak a németek csinálhattak meg hitelesen.
Köszönet nekik érte. Na nem a tapasztalásért, (Amit mi magyarok is átéltünk...) hanem a bátorságért, amivel szembenéztek...
Aki bátor és antifasiszta, annak kötelező ez a film...
2004. május. 20., csütörtök, 20:28
Ugye kihalnak a dinoszauroszok?
Két napja ez jár a fejemben. Kenyéradó gazdám az IBM olyan cseszlovák konferenciát rendezett, mely után nem maradt más hitem, mint hogy remélhetőleg hamar felvásárolja a Micro$oft, vagy bárki, mert nem érdemli meg a piaci részesedését, ha csak ennyi futja tőle. Több mint hat éve járok a konferenciáira, de ennyire még egyszer sem lengte be a dögszag mint most. Évek óta ugyanazon arcok a kiállítók, a vásárlók. Egyre csökkenő számban, de semmi változás, hirdetve, hogy ez így jó. Elitizmus és dekadencia.
Ha csak 10 év választan el a nyugdíjtól, kitartanék mellettük, mert addig talán kihúzzák. De így csak a szánalom maradt. Pompás temékek, de semmi álom, semmi pezsgés. Sehol egy most induló cég, mely hullámot vetne ebbe az egyre inkább poshadó vízbe.
Ma egyébként asszony nélkül tengetem az életem, mert Hitvesem céges elvonuláson van.
2004. május. 19., szerda, 17:31
Ments meg uram minket az IBM konferenciáitól!
Ma egész nap kiállítottam. De értelme nem sok volt, és baromi fárasztó. Legalább is nekem. Utálom. Egész számú többszörösét kéne adni a fizetésemnek, hogy ezt hosszan bírjam. És még a holnap előttem...
2004. május. 18., kedd, 15:27
Készülök nagyban a holnapi konferenciára, ahol kiállítóként én is ott leszek. Installálok, törlök, tesztelek, és kétségbeesek ciklikusan. Persze minden menni fog, és szerencsére már most is megy, szóval nincs vész, csak sok az apró szívás. A prospektusok fedőlapja még nincs kész, a programomban nem sikerült valamit beállítanom, meg ilyenek.
Viszont az oldalam logolása jól működik, és tegnap este végre kialudtam magam, bár fél éjszaka hülyeségeket álmodtam.
2004. május. 17., hétfő, 16:53
Elégedett vagyok az új naplózó rendszeremmel, ezzel az oldalam pulzusán tartom a kezem, és a jelek szerint a szűrés (kitiltás) is működőképes. Persze kár elkiabálni. Majd az idő megválaszolja. Most megyek Keresztapámékhoz programot telepíteni, aztán haza pihenni.
Hát ennyi...
2004. május. 17., hétfő, 11:19
Rég nem jelentkeztem. De most beszámolok. Tehát pénteken berágtam, és egy durva megfigyelő (naplózó) rendszert építettem az oldalba. Ennek célja, hogy minden látogató, minden üzenetet hagyó személy azonosítható legyen, mert mostanában valaki, vagy valakik visszaéltek az üzenőfal által nyújtott szabadsággal. Meglátom mennyire tudom kiszűrni ezzel a rendszerrel a nem szívesen látott látogatókat. Aztán, ha nem válik be, akkor vége a szabad világnak, és jön a regisztráció, és egyéb keménykedés. De remélem elkerülhető lesz. Erről ennyit.
Hétvégén iskola is volt, de már érződik a vakációt megelőző hangulat. Illetve a vizsgaidőszakot megelőző hangulat.
Szombaton Kismamaklubot tartottunk, vasárnap tanár-diák találkozót.
Most kissé fáradt vagyok, de nyomulni kell, mert pörgés van.
2004. május. 13., csütörtök, 17:45
Megfáztam.
Persze nem veszélyesen, de érzem a torkomban. Úgy történt, hogy tegnap munka után kimentünk a Ligetbe Cs-M családdal élvezni a nyárias tavaszestét. Aztán náluk megnéztük a Kaptárt, amiben zombik vannak, meg egyéb szörnyek, de amúgy pocsék. Na én akkor tüsszentettem hármat, és mire befejeztem, meg voltam fázva. Azóta is meg vagyok. Fáj a torkom, meg ilyenek. Ezért ma viszonylag hamarabb is leléptem a gyárból. Hazafelé megvettem apu új a digitális fényképezőjét, amit még együtt néztünk ki hétvégén a neten. Pompás kis jószág. Csak két megapixeles ugyan, de nagyon pofás, és jó képeket csinál. Megérte...
Este Fichte - remélem...
2004. május. 12., szerda, 16:05
Tegnap a kanapévadászat nem járt sikerrel. Illetve egy kék bőr ülőgarnitúra volt az egyetlen elfogadható ár/érték arányú jószág, de félő hogy a macska mellett a bőr nem lenne túl tartós. (És hitvesem sem volt igazán lelkes.)
Hazaérve megnéztük a Sprortolvajok c filmet, majd mikor befejeztük P.B barátom keresett meg telefonon, hogy segítsek neki, mert megbilincselték a kocsiját. Hát érte mentem, befizette a 15K-t, majd hazavittem. Utána már semmi érdekes nem történt, ha csak Fichte munkássságát nem tekintjük annak.
2004. május. 11., kedd, 11:35
Tegnap nagybevásároltunk, meg mostunk, aztán Fichte-t olvastam. Viszont elfelejtettem felrakni a képeket...
Ma kanapé-vadászatra indulunk. Ugyanis május 28-án lesz lomtalanítás. És ha addigra sikerülne valami jóféle kanapét találni, akkor le lehetne vinni a régit az utcára, és nem kéne további pénzeket költeni az elszállítására. Persze addig meg kéne találni a méltó utódot, ami egyáltalán nem könnyű. Nekem már volt egy szerelmem, de most hogy a vendégszoba gyerekszobává alakul, a vendégek esetleges alvóhelyének is meg kell felelnie a következő választottnak.
Szóval nem egyszerű...
2004. május. 10., hétfő, 11:52
Szombaton megünnepeltük Apukám 60. születésnapját. Utána sógorommal megittunk több mint egy hordó sört, majd este a James Bond kalandjain már elaludtam, de előtte még sikerült jól felhúznom magam a reklámokon. Hiába no, mindig akkor szeretem a tévét, mikor nincs és nem látom a töménytelen bugyuta reklámot.
Tegnap este filmnézéssel töltötük az időt, majd én kilenc magasságában elszunnyadtam. Mától nem úszom meg, és rá kell feküdni ezerrel a főiskolai tanulásra.
A nap képe családunk 60-9 éves ünnepltjét mutatja. További képek este várhatóak.
2004. május. 7., péntek, 10:33
Egyre jobban fáj a fejem. Valószínűleg hidegfront van. Illetve biztos az van, mert lehült a levegő, és fáj a fejem. Már tegnap este nem voltam az igazi, de akkor még nem tudatosult bennem a változás.
Tegnap egyébként vettem egy turmixgépet Hitvesemnek, és csináltunk is banánturmixot vele. Megszereztem a Belga új cédéjét is, és egy Elvis és barátai CD-t is.
Holnap reggel megyünk Vp-be köszönteni apukámat.
2004. május. 6., csütörtök, 9:41
Két napja nem pipázom a lakásban. Lehangoló érzés. Átélem Kedvesem szenvedését. Bár nekem messze nem oly meghatározó, de hazaérve nem gyújtani rá egy finom pipára, azért nem az igazi. Tegnap este a gangra száműztem magam, ahol Cs.G sorstárssal eregettük a füstöt, míg asszonyaink a lakásban várakoztak/vágyakoztak.
2004. május. 4., kedd, 12:05
Tegnap úgy volt, hogy P.B barátommal sakkozunk, de elnapoltuk mert elhúzódott a munkája. Kedvesem nikotinelvonásban szenvedett, én meg olvastam inkább csöndben, nehogy kihúzzam a gyufát. Tegnap volt utoljára dohányzó terület a pecó. Mostantól nincs otthon pipázás se. - Szolidaritok Hitvesemmel.
Este átugrott a Cs-M család is, mert a jelek szerint sikerült eladniuk a lakásukat. Még utoljára jól bedohányoztuk a gyerekszobát!!!
Éjjel még megtudtam azt is, hogy a 10%-os Szlovák Aranyfácán sörömnek az alkoholtartalma csupán 3,6% amivel alulmúlja még a Kaisert is. Mivel a 10% az a szárazanyag tartalom. De finom. És ez a lényeg.
Ma Hitvesemnek megyünk nyári kényelmes ruhákat keresni.
2004. május. 2., vasárnap, 16:25
Voltunk Szlovákiában személyivel. Nem utolsó érzés... :) Aztán ettünk knédlit, pisztrángot. Vetünk egy tucat sört, némi sajtot. Most dolgoznom kell holnapra...
2004. május. 2., vasárnap, 9:30
Pár képet felraktam tegnapról.
2004. május. 2., vasárnap, 8:44
Európába beküldött tudósítónk jelenti, hogy esik. Szinte reménytelenül esik. De remény van, és májusi eső aranyat ér.
A csatlakozás estéjét a Millenárisban töltöttük.Pezsgőztünk, és vártuk az éjfelet. Jó volt, csak sajnos a koncertekből alig hallottunk valamit, mert messze álltunk. De csatlakoztunk, és ez a lényeg.
Tegnap végigjártunk minden helyszínt. Voltunk a Városligetben a Nagy Szoci Sör-Virsli ünnepen, Az Andrássy úton az európai padokon üldögéltünk jelképesen. Megnéztük a felújított Bazilikát, amiről azt hittük, hogy nem is Magyarországon van. Aztán Lánchíd, Vízesés az Erzsébet-hídnál, fagyi a Jégbüfében, fűkeresés a Szabadság-hídon. Ahol csupán a füvet és a parkosítást nem lehetett látni a tömegtől. Bár én egyszer egy közel egy négyzetméteres darabot is felfedeztem a lábak sűrűjében.
Aztán jól elfáradtunk.
Mára a program Párkány személyivel, de az eső kicsit beárnyékolja a lehetőséget. Persze knédlit esőben is lehet enni, és a személyim vízálló.

Régebbi hírek:
2004. április, 2004. március, 2004. február, 2004. január