yoscha.hu

2004. március

Új telefon...
2004. március. 31., szerda, 13:23
Megnéztem. Ez elmúlt három hónapban a küönböző országokból ennyi látogatóm volt.
Magyarország 3.328
Portugália 17
Szlovákia 15
Egyesült Királyság 8
Románia 5
Lengyelország 3
Svájc 3
Thaiföld 2
Cseh Köztársaság 1
Hollandia 1
Szerbia és Montenegro 1
Új-Zéland 1
Németország 1
Görögország 1
Belgium 1
A portugálokat, nagybriteket ismerem. A szerbeken, görögökön, újzélandokon nem csodálkozom. Véletlen látogatók...
De ki lehet az aki rendszeresen látogat Szlovákiából? - Ha olvas, dobjon egy mélt...
2004. március. 31., szerda, 13:23
Tegnap szociális jellegú életet éltünk. Először K.K-t vadítottuk a főiskolai horrorsztorikkal, majd B.J jött át, és vele beszélgettünk közel éjfélig. Ma nem tudom még mi lesz a program.
Holnap esetleg P.b-vel lenne jó sakkozni. Majd még meglátom. Most elég sokat kell dolgoznom...
2004. március. 30., kedd, 11:08
Cs.G kedvéért átalakítottam a Keresőmotoromat. Rendes Submit lett a "Keresd!"gombból. Ez a hétköznapi nyelven azt jelenti, hogy beírod a keresendő szöveget, majd megnyomod az Entert, és máris keres. Eddig az enterre ugyanis nem indult meg a keresés, csak eltűnt a keresendő szöveg. Szóval kicst most jobb lett.
Tegnap este Düdü gépét akartuk összehozni. Három vincsesztert próbáltunk végig, forrasztottunk, csavaroztunk. Aztán miután Düdü és Hitvesem is feladta, Cs.G barátommal megvizsgáltuk két vincsi lelkét csavarhúzóval, kombináltfogóval, pajszerrel. Elég kitartóan védekeztek, de az inteligenciánk és a nyers erő végül is megadásra kényszerítette mindkettőt. :)
Emellet úgy mellékesen a harmadik merevlemezre felkúszott a win9x is. Kicsit szűken van, mert a teljes lemezterület 395Mb, ő meg használ magában 320-t. Szóval más nem is fér már fel. De sikerült, felment! Bár köszönet az nincs benne.
Gyárban megijedtek a szombatra jósolt esőtől, így most lehet, hogy nem lesz kirándulás...
2004. március. 29., hétfő, 9:00
Egy hét egy nap mulva megyünk esőzni!
Na nem mintha itt sivatagi lenne az időjárás. Szombaton már annyira utáltam az zuhét, hogy komolyan felmerült bennem az igény, inkább a Kanári szigeteken nyaraljunk, min Londonban. Persze azóta kisütött a nap, és talán a tavasz is eljön újtra.
Az Iskola már megint jó volt. Minden héten össze tudnak valamivel zavarni. Ez kiváló nekem, mert akkor utána van min rágódnom.
Szombat este rizikózni akartunk, de végülkl nem lett játék csak beszélgetés. Pedig én le akartam rohanni a világot...
2004. március. 26., péntek, 9:58
Tegnap összevont Gábor, Irén napot ültünk. Nem vagyok friss azt bevallhatom. Pedig ma még iskola is lesz. Viszont másfél hét mulva London ami királyság!
2004. március. 25., csütörtök, 9:47
A nap eseménye: Irén nap van!!!
Tegnap kaptam a cégemtől egy új teleont, de azt mondták, most két évig kuss, mert annyi hűséget kellett hozzá vállalni. Nem baj. Szimpatikus készülék. (Én választottam.) A márkája gyébként SonyEricsson Z600. Akit érdekel részletesebben, az itt és itt talál róla leírásokat.
Tegnap este még moziztunk is otthon, erősen hanyagolva Kantot. Pedig az öreg poroszt nagyon kéne tudni vasárnapra...
2004. március. 23., kedd, 18:36
Ma ebédnél a Kínai gyorsbüfében kilopták minden jel szerint a telefonomat a zsebemből. Az biztos, hogy odafelé megvolt, azóta meg nincs sehol. Persze erre csak munka végén jöttem rá, mikor kerestem. Vidám. El vagyok vágva a külvilágtól. Valószinüleg holnap kell vetetni egy újat a céggel. - Legalább is, ha akarják, hogy elérjenek az ügyfelek. Addig is mindenki hívja Hitvesemet, és küldje el levélben a telefonszámát, ha szeretné még, hogy felhívjam a jövőben.
2004. március. 23., kedd, 9:34
Tegnap Cs-M családdal vacsoráztunk Á isteni spagettit főzött. G arca csúnyán leégett sieléskor. Elég keményen mutat.
Ma Kantot kell olvasni, pedig sokkal jobb lenne az új filmeket nézni. Na mindegy.
Hihetetlen. Az új kolléganőnk átrendezte a szobát. Megfordította az asztalát, majd a gépét akarta áthelyezni, de nemt tehette meg szabadon, mivel rögtön 3 kolléga segített neki, egymást túlszárnyalva kedvességben. Csak egy félszeg mosoly kellett. A női hatalom...
2004. március. 21., vasárnap, 8:47
Tegnap iskola volt. Engem teljesen összezavartak etikán azzal a kijelentéssel, hogy az időfelfogásunk alapvetően kulturálisan meghatározott. Tehát, hogy az idő a múltból halad lineárisan a jövő felé, és ami egyszer elmúlt, az nem jön el soha, vagyis ahogy tapasztaljuk az idő természetét az nem tény. Nem bizonyosság, csupán megszokás kérdése. Illetve hát tény, mivel nincsenek bennünk konkuráló időmodellek, így valós összehasonlítás nélkül nem tudhatom, hogy igazabb-e a lineáris, mint például a körkörös időmodell.
Valójában ezekről már hallottam többször is, de tegnap rántották ki a talajt alólam azzal, hogy elgondolkoztam rajta, ha az ennyire objektívnak vett dolgok is kulturálisan meghatározottak, akkor mi marad „objektív” valóságnak. Mi az, amiben lehet hinni? Hol vannak a kapaszkodók? Vagy tényleg az egész világ csak azért olyan amilyennek látjuk, mert mindenki azt tanítja gyerekkorunk óta, hogy ilyennek kell lennie?
2004. március. 19., péntek, 8:33
Csak most sikerült publikálni a tegnapi bejegyzést is.
Megnéztük Stalkert. Jó film, jó film, de sok kérdésemre nem kaptam meg a választ. Illetve hát az is nagyon látszik, hgoy szegény Tarkovszikj mikor végre forgathatott, akkor aztán nem számított a nyersanyag. - Más világ volt még. Volt idő forgatni, megmutatni egy utazás alatt az emberek arcát tíz percig. Ma már az ilyen lassúság elképzelhetetlen. Felgyorsultunk... Pedig megvan annak szépsége, mikor csak időzik az ember, a kamera.
2004. március. 18., csütörtök, 17:09
Tegnap Gy-B családnál vendégeskedtünk. Kaptunk sok szép ajándékot, és meséltek sokat Tájfőd'ről is. Ma a Stalkert kell megnézni, mert vasárnapra feladat. - Szép, vidám estének nézünk elébe...
A gyárban felpörögtek a dolgok. A jelek szerint nem a csőd fenyeget minket, hanem, hogy nem lesz aki megcsinálja a töménytelen munkát...
De azért ez mégsem oly rossz... :)
Na megyek haza orosz művészfilmet nézni...
2004. március. 17., szerda, 10:56
Gyönyörű tavasz van, kedvem csodálatos, és jól érzem magam.
Tegnap megérkeztek Gy-B-ék. Remélem a virágaik kibirták, mert bár locsoltuk őket mikor csak kellett, de valahogy nem tüntek vidámnak a gazdáik nélkül.
2004. március. 16., kedd, 14:31
Tegnap este P.B barátommal sakkoztunk. Egyet én nyertem egyet ő, egy pedig döntetlen lett, mert elnézte és nem mattot adot hanem pattot, én meg ragaszkodtam a számomra kedvező lépéséhez, így nem volt undo lehetősége.
Ma van a 1. nap, hogy nem eszem. Szeretnék kitartó lenni, és 10 napig nem enni, csak folyadékon élni. Persze lehet, hogy holnapután már a virágok leveleit fogom rágcsálni, vagy titkon kilopózom a hűtőhöz, vagy valami hasonlót teszek. De kipróbálni mindenképp megéri. Egyébként még jól bírom magam. Hisz csupán a reggeli és ebéd maradt ki. De már többször eszembe jutott, hogy mi lesz a vacsora (semmi :( ).
Ma végre tavasz van. Csodálatos. Érzem az új év kezdetét, szerelmes vagyok, boldog és éhes. Mi kell még???
2004. március. 15., hétfő, 17:25
Megjöttünk Vp-ből.
Jó volt. Ettünk sokat, beszélgettem szüleimmel nővéremékkel. Kitakarítottuk a kocsit belülről. Nagyon viccesen néz ki. Elölről élénksérga, középtől piszkossárga. De nem viszem el lemosatni. Minek. Csak nyúzná a festéket. :)
Apukám kezdi átlátni az internetet. Na nem a teljes tartalmat, hanem azt, hogy hogyan is lehet megtalálni az infót rajta. Ez jó. Fontos dolog.
Ma egyébként forradalmi nap van. Bár a Pajzs Szövetség foradalma érdeklődés hiányában elmaradt, de azért jó tudni, hogy valakik - az elődeink - ezen napon olyat tettek amire méltán lehetünk büszkék.
2004. március. 13., szombat, 17:58
Tegnap este P.B-vel és N.M-mel kocsmáztunk. Illetve én teáztam, mert megfázásra nem jó a sör, és annyira örültem, hogy elkészült a kocsim, hogy ragaszkodtam hozzá, hogy azzal menjünk bárhová is. Végül is elég jó bizonyítvány ez a biztosítóról, szerelőről hogy alig két hónap és egy hét kellet egy koccanás kijavítására, biztosítóstúl szerelősül. (Igazából a biztosító volt a nagyobb hunyó...)
Este sörözés után lenéztünk a Cha-cha-cha-ba, mert ott volt a Belga 2. lemezbemutató koncertje. Kedvesem gondolta, hogy ha már két éve voltunk az elsőn, akkor most is ott a helyünk. A koncertből kb 10 percet "élveztünk" mivel hatalmas volt a tömeg, agresszívek a tinédzserek, akik folyamatosan átgyalogoltak rajtunk,mi meg már öregek a durva pogóhoz, hogy megtudják, milyen is az igazi keménykedés. Pár kép azért készült. Megtalálhatóak a helyükön.
2004. március. 11., csütörtök, 15:50
Szörnyű, az interneten olvasom a madridi merényletet. Több mint 180 halott. És valaki most biztos örül a híreknek...
Egyébiránt más nem igazán van.
2004. március. 10., szerda, 15:55
Bocs a reklámcsíkért. Nem én tehetek róla. Azt mondják, még ma eltűnik. Reméljük.
Tegnap eldöntöttük Hitvesemmel, hogy, ha törik, ha szakad, ha kenyéren és vizen is kell élnünk (emiatt fájjon a főnökeim feje) akkor is elmegyünk áprilisban Londonba. Mivel legközelebb valamikor június végén tudnánk menni. Vagy még akkor sem. Így nagylevegő, bátorság, repcsijegy.
Tegnap déltől egyébiránt itthon dolgozom, mivel elkapott engem is a dögvész. Persze nem komoly, hisz lázam sincs, de jobb itthon lenni. Szerencsére most csak tervezek, és ahhoz nem kell más csak egy excel és egy word, se gyár, se szerver, se utazás...
2004. március. 8., hétfő, 14:22
Megint változik a helyzet Londonnal kapcsolatban. Későb többet tudok.
Egyébként egész nap szakad a hó. Szép kis tavasz...
2004. március. 8., hétfő, 14:00
Hosszú hétvége volt az iskolában. Tanultunk sokat, aztán vasárnap jól belemondták a frankót az arcunkba. Nem volt jó. Pénteken T.I nem jött, pedig vártuk. Szombaton szüleim jöttek.
Ma nőnap van. És Póknap is.
Úgy tűnik, hogy áprilisban mégsem megyünk Londonba. Bár komoly tervek voltak rá, de cégem a jelek szerint keresztbe húzta a számításainkat. Emiatt kicsit szomorú vagyok, de hát megyünk majd máskor.
2004. március. 4., csütörtök, 9:20
Tegnap mozidélutánt tartottunk. Munka után a számítógépemről megnéztük Kill Bill vol.1-t, az Enemy at the Gates-t majd a Solarist-t. Nekem leginkább a KBv1 tetszett. Kiváló kardozós, szamurájos film. Szerintem nem is olyan véres, és brutális, mint ahogy azt Cs.G állítja. Inkább már groteszk és vicces. Második helyre az EatG került. Jó kis háborús film. Szokásos hiperrealisztikus pokol, szokásos szerelmi szál, de azért jó. És én kedvelem a háborús filmeket. - Hiába a militáns családi háttér. :) A Solaris sem volt rossz, csak hát a végén eltértek a könyvtől az amcsi izlés kedvéért, és ez egyáltalán nem tett jót neki. Pedig maga a könyv kiváló, és az adoptáció sem lett volna rossz...
Ma itt agyárban az új őrület egy a Crimson szobájára hasonlító szerepjáték. Sokkal keményebb.
2004. március. 3., szerda, 9:45
Csegevara kedvéért kivilágosítottam a a gombok kékjét. De lehet, hogy inkább beszűrkitem.
Így is történt. Mára már így marad. Aztán a többi majd kiderül...
Tegnap voltunk virágot locsolni, és hoztunk néhány pókvideót. Japán remekek. Az egyiket megnéztük. Kemény élmény. Tudtam régről, hogy a Japán kultura más mint bármi a világon, de ez akkor is igénytelen és csehszlovák.
2004. március. 2., kedd, 12:21
Tegnap fent volt Hitvesem öccse. Vele beszélgettünk. Aztán olyan hamar lefeküdtünk, hogy megbosszulta magát. Egész éjjel hülyeségeket álmodtam. Cégünket bekebelezték, főnökeimet eltávolították. Vagy harminc új ember árasztotta el az irodát, és mint a kínai farmervarróknak, hosszú sorokban egymás mellet kellett programoznunk. Szörnyű volt. De nem tudtam felébredni, így jó sokáig voltam valódi kínai gyárimunkás.
Reggel már megint Patkányvárban kezdtem. Aztán már megint átrendeztük a szobát, hogy még kevésbé legyen kínai tömeggyár jellege. Így most egy boxban ülök ketten K.A kollégámmal. Egész pofás kis box. Bár egyelőre egy csúnya szekrényhátat látok magam előtt, de pár képpel, plakáttal biztos feldobható. Emlékszem gyerekkoromban volt a Szigony utcában egy műhely ahol a falakon félpucér nőcik voltak. Iskolából hazamenet mindig megálltunk megnézni...
Talán ide is meztelen nős naptárak kellenének. :) Na meg vas öltözőszekrények. De akkor már megint üzem lesz mint álmomban. Talán mégis inkább repcsis képek kellenek, meg pálmafák. Vagy valami hasonló...
Még kitalálom...
2004. március. 1., hétfő, 10:06
Hétfő van és a naptári tavasz első napja. Ez egyenlőre egyáltalán nem látszik az időjáráson. Havas háztetők, latyak, és enyhe mínuszok jellemzik az utcát.
Reggel Patkányvárban kezdtem. De nem volt semmi izgalom. Most próbálom szokni az új iroda kialakítást. Elég furcsa. Mikor beléptem automatikusan ki akartam fordulni, annyira ismeretlen volt. Persze megszokható. Elég jó. Növények mindennütt, (A monitoromba is belóg egy pálmalevél) szellős átlátható. Szóval teljes ellentéte az eddigieknek.
A nap képe egy (kiber)lajhár...
Még jelentkezem...

Régebbi hírek:
2004. február, 2004. január