yoscha.hu

2004. július

Zoé Janka
2004. július. 30., péntek, 12:25
Nagykirályság a Blup fotel!
Tegnap többször átrendeztük a kecót, hogy jó helyet találjunk. Aztán végül minden visszakerült az eredeti pozícióba, de most jó.
Hétvégén Keresztapámékhoz megyünk, és dolgoznom is kell kicsit.
2004. július. 29., csütörtök, 13:45
Végre kisütött a nap. Talán vége a korai ősznek.
Tegnap gyerekeztünk, mivel Hitvesem barátnőjéék jöttek egy másfél éves kisfiúval. Ha tudom, hogy ilyen egy kisgyerek, biztosan felporszívózok előtte. :) De legalább láttam, hogy tényleg képesek szétkapni egy lakást egyméteres magasságig bármikor. Komoly átalakítások szükségesek Zoé Janka érkezése után maximum egy évvel...
Most beszéltem Blupékkal. Megjöttek a fotelek. Este vihetem el őket. Hurrá!
2004. július. 28., szerda, 12:12
Most is ronda az idő, és a fejem is fáj.
Tegnap Cs-M család új pecójában voltunk. Egész berendezkedtek már. Ma Hitvesem barátnőjéék jönnek vendégségbe hatra.
Bútor még mindig nincs...
2004. július. 27., kedd, 14:28
Megjött az ősz. Esik, zuhog, esik. Hidegfront van és fejfájás, és még mindig nincs új bútorunk. Ma Olga napja van, szép sárga pedig nincs is ilyen ismerősöm, ha csak nem számolom Olga Alekszejevnát, akitől Moszkvában geometriát és algebrát tanultam. Jó tanár volt, de az ő névnapját csak nem ünnepelem. Érthetetlen...
Nem baj, jövőre már biztosan tudni fogom hogy ki miatt kell számontartani ezt a napot...
2004. július. 26., hétfő, 8:53
Változatos hétvége van mögöttünk. Cs-M család elköltözött, így most szomszédtalanná lettünk. Sötéten ásít a szembe lakás.
De még mielőtt ez megtörtént, szombaton segítettem egy keveset a hurcolkodásban. Tegnap pedig végre lejutottunk Vp-be, ahol már időtlen idők óta nem voltam. Erre a leglátványosabb bizonyíték, hogy közben elkészült a helyi Pláza is. Én meg csak döbbentem.
Most baromi sokat kell dolgoznom, de még jelentkezem...
2004. július. 23., péntek, 17:20
Egyre jobban el vagyok ragadtatva az @pen WebMail szolgáltatásaitól. Jó a spamszűrője, korrekt a folderkezelés, de a kedvencem a Webdisk. Ezen keresztül elérhetem az oldalam fájlait, fel- és letölthetek gyorsan, egyszerűen. Sokat segít a szinkronizálásban, mivel a gyárban és otthon is szerkeszgetek, és fontos, hogy több másolatom is legyen, ha egyszer beütne a krach ne vesszen el közel 1000 nap eseménye.
Azért nem utolsó sorban jó érzés egy olyan levelesláda birtokában lenni, mely akár néhány gigányi levél tárolását engedélyezi, és @yoscha.hu a végződése...
2004. július. 23., péntek, 11:01
Boldog születésnapot Ágnes!
Tegnap nyugi volt. Nem is történt igazán semmi. Vasárnap megünk Vp-be.
2004. július. 22., csütörtök, 13:53
A nap képe Zoé vadabb arca. Mondhatni a Szőke Ciklon. :)
2004. július. 22., csütörtök, 12:00
Tegnap is lakásfelújítás party volt sok higitőval, parkettalakkal, sörökkel.
Hitvesem kedvéért felraktam egy időjárás mutatót az oldalra. Ugyanis a lakásból kinézve legtöbbször fogalmunk sincs róla milyan idő van kint. Esőkabát kell, vagy napernyő? Elég a szandál, vagy frotirzokni és bakancs a megfelelő viselet? Eldönthetetlen kérdések voltak mindeddig...
De mától minden megváltozik. Csak rá kell nézni az lapra és rögtön látszanak a weather.com budapesti adatai. Persze ők is tévedhetnek, de talán biztosabban saccolják a kinti hőmérsékletet, mint én a gangról felnézve az égbolt kicsiny szegletére. Egyébként már régebben terveztem a szolgáltatást, de az ingyenesen letölthető cuccok olyan trék voltak, hogy végül is inkább írtam magamnak egyet. Itt saját ikonjaim vannak, sajár(os) stílusban, és minden úgy működik, ahogy szeretném.
Most megint büszke vagyok kicsit magamra...
2004. július. 21., szerda, 13:04
Tegnap este Cs.G-vel festegettem csöveket, lambériát. A higitótól jó zizi is lett a fejem mára, és a nyakamat is elaludtam.
2004. július. 20., kedd, 16:18
Komoly átalakításokat hajtottam végre az oldalam webes elérésében. Innen kintről nem látszik, de igen kemény változásokon van túl a lap. Most lelépek Budapestes pólókat venni.
2004. július. 20., kedd, 15:06
Tegnap P-D családdal fröccsöztem a Vagonban. Megbeszéltük a lét értelmetlenségét, lényegnélküliségét, céltalanságát, a hitet az emberi fejlődésben, és még olyan fontos dolgokat, hogy mit is kezdenénk a lottó telitalálatossal (ha vennénk szelvényt és nyernénk). P.B autószerelő lenne és nem jogász. Én csak olvasnék, és freeware programokat fejlesztenék kedvtelésből - talán valahol vidéken, csöndben. D.M nem akar nyerni, mert szerinte az nem lenne jó. Vagy valami hasonló.
Ma órákon át nem üzemelt az oldal. Mióta rendszergazdánk Dél-Afrikában van azóta sokasodnak a gondok. Így van ez...
Este valószínűleg Cs.G-nek kell segítenem pecót felújítani.
2004. július. 19., hétfő, 12:21
Közel 40 japán szerző 100 haikujával bővült a pillnatnyi haiku gyűjteménye.
A nap folyamán fennakadások várhatóak a yoscha.hu szolgáltatásában. Elnézést mindenkitől az esetleges kellemetlenségért...
2004. július. 19., hétfő, 10:04
Már megint egy hétfő...
Pénteken Csku családdal kertipartyztunk az erkélyükön, majd szombaton Cs.G-nek segítettem a lakásfelújításban. Vasárnap Hitvesemmel voltunk a Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Művészeti Múzeumban, majd a Liget Cafeban hűtöttük magunkat egy frissítővel. Délután a Shrek 2-t néztük a Westendben. Jó kis film. J. szerint jobb mint az első rész, szerintem kicsit rosszabb, de bárkinek is van igaza, a jegyárat mindenképp megéri.
Most elég csönd van a gyárban. A fél cég biciklitúrán, nekem meg Ptkv részére kell befejeznem egy progit.
2004. július. 15., péntek, 15:47
Tegnap semmi említésre méltó nem történt. Kedvesm hamar elaludt, én meg elvoltam magamban.
Ma Csku családhoz megyünk látogatóba. További hétvégi program még nem ismert...
2004. július. 14., csütörtök, 11:12
Tegnap T.Gy "családdal" találkoztunk este és jóféle borokat ittunk. Előtte megjavíttattam a vasárnap kilukadt gumit, és lecserélték a hátsó kerekeket az elsőkkel, mivel azok sokkal kevésbé kopottak. (Ha nem adom el idén a kocsit, akkor cserélni kell már azokat is jövőre.)
Voltunk aztán orvosnál is. Zoé-Janka jól van, bár a szívhangjának meghallgatása ellen erősen tiltakozott, és többször belerugott a mikrofonba, ami elég ordenáré hangon szólt olyankor. Végül mégis lehetett hallani pár másodpercig a szivét. Ez megnyugtató, mert kezdtem már aggódni, hogy esetleg nincs is szive, és akkor nevezhetjük át megint. Mondjuk R2D2 vagy MZ/X-re.
Faragtam kicsit az oldalon is. Alul mostantól az elmúlt 30 nap alapján az átlagos látogatószám látható, és az, hogy Te Kedves Olvasó épp hanyadik helyet csípted el a nap folyamán.
2004. július. 14., szerda, 12:56
Békekötés és kompromiszum!
Lányunk neve mostantól (egy darabig) Zoé Janka - Ez a név tökéletesen illeszkedik a zsidó-görög hagyományba. Jelentése: az Élet Jahve kegyelméből. Nekem tetszik. Nagyon.
Kislányomnak isteni név (Jahve kegyelméből :) ) a Janka. Megyünk oviba, fogja a kezem, pörgős ruhában van, és babacipőben... Viszont a Zoé komoly, titokzatos, és távoli. A pasik meg fognak őrülni érte. Az életük nője lesz...
- Te most kivel jársz?
- Zoéval.
- Szerencsés, rám rám se néz...
Én meg majd tipródom otthon, hogy mi történhet az én kicsi Jankámmal.
Na ezért lesz Zoé Janka, hogy kisgyerekként is jó neve legyen, meg hódító nőként is.
Végezetül érdemes elmondani, hogy a lányom neve nem Zoé vagy Janka. A kettő együtt használatos. Zoé-Janka. Csupán a becézett formája a Janka, melyet a legközelebbi rokonok, ismerősök használhatnak. - Ha meghengedi.
2004. július. 13., kedd, 11:00
Kiújult a névháború. A múltból előtermett Janka, akit Hitvesem talált ki, majd ellenzett hevesen mikor nekem favorit lett, és mire meggyőzött a tarthatatlanságáról, újra belopta magát a szívébe. Szerintem direkt össze akar zavarni, hogy aztán Maja győzzön vagy a Bella. Nekem még mindig Zoé a titkos szerelem, de J. szerint túl kemény benne a "Z". Mennyi gond van egy gyerek nevével…
2004. július. 12., hétfő, 9:33
Hétvégén voltunk Z-A esküvőjén Somberegen. Jó messze van, de a lagzi jó volt. (Négy kép felkerült róla.) Felvonultunk a faluban, részt vettünk templomi szerttartáson, a lányok pedig jól megszívták, mert nem tudták, hogy a pörkölt csupán előétel a pecsenyék előtt. Végül is nem aludtunk ott, mert a kismamaklub inkább a saját ágyában kívánt lepihenni. (Én is.) Hazafelé úton defektet kaptam a jobb első kerékbe. Adonynál fél kettő körül sikerült abszorválni egy kerékcserét Gy.Z hathatós segítségével. Más utána már nem is történt, de elég is volt.
 Tegnap vettünk új dohányzóasztalt az eljövendő ülőkékhez az IKEA-ban.
2004. július. 9., péntek, 14:21
Dúl a névháború. Az Élet (Zoé) harcol a Sötét Hajúval (Lejla). De másodsorban versenyben van még a Sára, a Luca is. Én ragaszkodom az olyan névhez, amit nem lehet egyszerűen becézni. Nehogy már Sárika, Erzsike, Józsika(?) legyen az oviban. Egyszer így szólítják a lányom és kifutok a világból bizonyosan. Így marad a Zoé (Zoécska, Zoémi?) és a Lejla (Lejcsi, Lei, Lejka?)
Lejla Luca - Szép alliteráló név. A perzsa-magyar közös ősök tiszteletére. Bár kevesen hinnék de ez egy igazi szittya név a hagyományok szellemében..
Lejla Sára - Túlélő név, bárki győzzön is a civilizációk harcában, egyik nevét bátran használhatja... Ugyanakkor megalkuvó kicsit, de jó politikai érzéket sugall.
Zoé Luca - Ebben a névben ötvöződik a magyar vírtus a hellén hagyománnyal.
Zoé Lejla - Véget értek a görög-perzsa háborúk. Ez a név maga a béke, a sötéthajú élet, de egyben a globalizáció is. Magyar lány görög-perzsa névvel. Vegytiszta XXI. század.
Most itt tartok...
Szeretném már valahogy szólítani a lányom...
2004. július. 8., csütörtök, 19:47
Egytől ötig voltunk orvosnál. Nincs semmi baj. Illetve egy végtagja mégis csak hiányzik (ahhoz hogy fiú legyen). :)
Most nagy az öröm. Pezsgőt is bontok majd!
2004. július. 8., csütörtök, 10:24
Kicsit ideges vagyok, ugyanis tegnap megjött 3SL AFP eredménye, és igen alacsony lett. Ennk oka lehet valami genetikai gubanc (esélye 1-3 ezrelék), vagy csak az hogy egy-két héttel előbb csinálták mint kellett volna (60%), vagy egyszerűen csak alacsony minden ismert ok nélkül (40%). Én inkább arra gyanakszom, hogy nem a 16 héten csinálták. Ugyanis a mi számításaink szerint legalább 1, de inkább 1,5-2 héttel számolták el magukat az orvosok. (A fogantatás dátuma teljesen bizonyos, az utolsó menstruációé csak tippelt.) Ma reggel voltunk genetikai ultrahangon. - AFP-től függetlenül, de az eredmények ismeretében. Megnézték a gyereket, és minden rendben találtak. (Szép is, de inkább csak a gerincét, és egyéb szerveit kerestük, nem a mosolyát.) Még tegnap kaptunk egy másik beutalót is egy másik korház ultrahangjára. Szóval beindult a "csak egészséges legyen a gyerekünk" para.
Még a végén mi is ultrahang-junky-vá leszünk...
(Most hívott Hitvesem, hogy délutánra kaptunk időpontot a másik helyre. Majd jelentkezem..)
Tegnap egyébiránt megünnepeltük B.J születésnapját a Margitszigeten. Készültek kicsi képek is. Megtalálhatóak a helyükön.
2004. július. 7., szerda, 11:42
Boldog Születésnapot Juckó!
Tegnap Cs-M család megszerezte az új othonát. Szép. A legjobb benne a hatalmas, 12m2-es terasz. Most dolgoznom kell ezerrel, de még bizonyára jelentkezem.
2004. július. 6., kedd, 11:40
Tegnap megünnepeltük M.P barátomat, mert 31 éves lett. Sajnos alig tudtam beszélni vele, mivel sokan voltunk, és egy esküvői U asztalt űltünk körül. Sok narancslevet megittam, de ezeken túl jó volt az est.
A buli előtt még megrendelük az új ülőgarnitúránk első három darabját. Ha működik, akkor továbbfejlesztjük a készletet. Részletek itt.
Ma mosni kell, és porszívózni, mert nagyon ráfér már a pecóra.
Ja igen. Néhány kép felkerült Krk-ről még hajnalban...
2004. július. 5., hétfő, 9:25
Boldog Születésnapot Palkó!
Megjöttünk Horvátországból. Jó volt, bár én bizonyosan maradtam volna még vagy egy hetet pihenni. Ettünk sokféle tengeri herkentyűt, és ittunk finom söröket (a lányok nem) illetve én néha egy kevés tengervizet is csupán az íze kedvéért búvárkodás közben. Este, vagy legkésőbb holnap felrakok képeket is.
Ma M.P barátom születésnapját ünnepeljük, valahol szigeten. Arról is lesznek képek. Aztán Juckó szülinap, majd hétvégén Alízék esküvője vidéken...
Ma veszünk új fotelt, "kanapét"(?)

Régebbi hírek:
2004. június, 2004. május, 2004. április, 2004. március, 2004. február, 2004. január