yoscha.hu

2004. augusztus

Yoscha.hu Off-Line
2004. augusztus. 31., kedd, 8:56
Hihetetlen dolog történt tegnap velem. Hitvesemtől megkaptam a yoscha.hu off-line verzióját kinyomtatva, összekötve mappában. 188 oldal. Vicces volt olvasni nyomtatva. Tegnaphoz egy évre épp a legénybúcsú fáradalmait akartam kipihenni, két éve pedig bevásárlókocsit loptunk a boltból. Most meg ott van összekötve az egész mint egy könyv...
Tegnap este valahogy zúzottak voltunk, ezért szegény Ángélus Barátnével sem tudtunk megfelelően pörögni (otthon).
Mai programom még ismeretlen.
Na kezdek dolgozni...
2004. augusztus. 30., hétfő, 16:45
Ma nagyarányú és többé-kevésbé sikeres tárgyalásokat folytattam Nagyfőnökömmel, de a részletekkel nem utntatnám itt a nagyszámú olvasótáboromat. :)
Aztán talán sikerül Cs.G-vel is üzletet csinálni - ami nekem egyáltalán nem hoz a konyhára, de nem is az volt a cél.
Este Ángélus Barátnővel találkozunk, mert holnap megy vissza ködös Albionba.
Most kicsit fáj a fejem, de majd csak elmúlik...
2004. augusztus. 29., vasárnap, 20:41
Személyesen találkoztam Olga Minassal! Gyönyörű kislány. Eddig azt hittem, hogy az újszülöttek rondák, de ő rácáfolt. De ne szaladjunk előre annyira. Reggel mikor felkeltem arra hogy a macska üvölt, a gépet bekapcsolva rögvest Cs.G jelentkezett be, és kért menjek át segíteni. Így a délelőtt konyhabútort sikáltam, porszívóztam, felmostam, lámpát és rácsos ágyat szereltem össze. Aztán mikorra mindennel végeztünk lassan meg is érkezett Cs.OM aki mint említettem élőben igen jóképű.
Délután aztán punnyadás volt és készülés fejben a holnapi gyárra.
2004. augusztus. 28., szombat, 9:43
Ma reggel hihetetlen dolog történt velem. Nézegettem az oldalam statisztikáit, és feltűnt egy vissza-visszatérő cím. Eljutva az oldalra jött a döbbent. Egy általam ismert és kedvelt személy blogja volt. Töténetek, hírek melyek egy részéről magam is tudok, néhány titok, érzések, miegyéb. Olvastam valaki személyes naplóját akit ismertem. Rámtört a kukkolás izgalma... Aztán - mivel jó a felfogásom - döbbentem hogy: Allah szent nevére én is ilyet írok! Titkon olvasom más magánéletét és borzongok, de mikor írom a naplómat fel sem merül bennem az, hogy mások is olvassák e sorokat, és esetleg azt érzik mint én az előbb.
Már nem oly megnyugtatóak a nézettségi adatok...
2004. augusztus. 27., péntek, 14:42
Szerdán megünnepeltük az új jövevényt. Többször is ittunk az egészségére. :)
Tegnap munka után fenekestűl felforgattuk a pecót. A számítógép bekerült a nappaliba, a gyerekszobából minden kikerült, ami nem oda való. Most már csak be kell rendezni...
Nemsokára megyek haza aztán be M.A-hoz a korházba.
Tegnap nagyon rosszul aludtam. Háromtól fél hatig űltem a nagyszobában várva, hogy visszatérjen az álom a szemembe.
2004. augusztus. 25., szerda, 20:08
Olga Minas első képei yoscha.hu/csegevara.
2004. augusztus. 25., szerda, 16:02
Cs.OM születése egybeesik az oldalam 1000 napos fennállásával. Mi is történt az elmúlt 1000 napban? Megismerkedtem Szerelmemmel, lakást cseréltem, betöltöttem a 30-t, megnősültem, és várom a Lányom születését. Összefoglalva ennyi csupán. Mégis évente nagyjából 100 gépelt oldalnyit tesz ki a napló. Szóval több is volt itt... :)
Az oldal is kinőtte magát a kezdeti blogból. Most épp 1929 önálló fájl található rajta amik 56 megabájtot foglalnak. Megszaporodtak az aldomain-ek, a szolgáltatások is. Saját levelezés, időjós, keresési felület, programajánló, üzenő füzet, pillanatnyi haiku, fontos nap nyilvántartás. Van szinte minden, amire csak vágytam. Nem is tudom, merre fejlődhet tovább a következő 1000 napban. De ez senkit ne riasszon. Ha rajtam áll (és rajtam áll) még 10.000 napig működni fog az oldal és a napló.
Ma pedig ünnepeljük a Gyereket és a Lapot is!
2004. augusztus. 25., szerda, 11:53
10:33-kor megszületett Cs. Olga Minas 3100 grammal és 54 centiméteres hosszal. Gyönyörű és egészséges. - az édesapja szerint. :) (Mi még nem láttuk)
Kedves Cs.OM! Légy üdvözölve körünkben. Remélem mindannyiunkat túlélsz, örömteli lesz az életed, anyád-apád nem őszül meg tőled hamar, nem kapnak gyomorfekélyt sem.
Én remélen, hogy nem fogod sokat cibálni ZJ haját, nem fogod rászoktatni a cigire, italra. - Túl korán...
A többit majd a következő években...
2004. augusztus. 25., szerda, 9:50
Olga Minas születik!!!!
2004. augusztus. 24., kedd, 10:30
Apró izgalom van. Tegnapi hírek szerint ma születik Olga Minas. A legfrissebb híradás szerint nem tudni mikor születik. Ha más nincs, akkor csütörtökön császárral. Tovább nem várnak. Persze simán születhet ma is. Így most várakozunk...
Tegnap CS.G barátommal lecipeltük a volt kanapémat a szállító kocsihoz. Elvitték... Az a kanapé a gyerekkorom és az egész eddigi életem része volt. Első élményeim kapcsolódnak hozzá, a Nagymamámhoz, és a csabai Kislakáshoz. Emlékszem annak a lakásnak az illatára, a fényekre, és a kanapéra, ami megkerülhetetlen része volt a szobának. Akkor még más huzat borította. Aztán meghalt a Nagymamám, és a kanapé hozzám került. Áthúzattam, és a Húszasban szolgált, majd a Jósikában végül a jelenlegi lakásban. Szinte ahányszor beleültem a fotelba, felrémlettek a régi emlékek, hangulatok, a folytonosság. Tegnap ezt a kanapét vittük a teherautóhoz, mert nem csak folytonosság van, hanem változás is...
Mielőtt teljesen eluralna a szentimentalizmus a kanapéval szemben, el kell mondanom, hogy baromi kényelmetlen volt. Becsukottan csak úgy lehetett rajta űlni, mint egy csövek, kinyitottan pedig lejtett, így a legurulás veszélye fenyegetett. Nem is az ergonómiája miatt jelentett sokat számomra...
2004. augusztus. 23., hétfő, 10:19
Boldog 12-t Borsó!
Tegnap újabb arany jött az Olimpián. Megnéztünk egy halom filmet. Szóval semmi különös nem volt. Viszont most hallottam az időjárás előrejelzőt, hogy vége a kánikulának, sőt rossz nyelvek szerint az ősz jön el. Az jó, mivel szeretem az őszt akár csak Petőfi. - Végre egy közös pont. Kedvenc évszakom, bár olyankor igen sokat fáj a fejem. Jönnek-mennek a frontok én meg halódom kissé, de kárpótolnak a levelek, a hűvös és a hangulat. Ősszel finomabbak a teák, és végre értelmüket nyerik a hosszan hanyagolt pulóverek a nyár forró és kevésbé forró unalma után. Egy tucat hét izgalom, aztán jön a hó és halál. Unalmas évszak a tél. Bár most várom és akár ki is hagynám az őszt érte. Hisz biztos nem fogok unatkozni decemberben, januárban, februárban és a következő 20 évben a lányom mellett. Születhetne már...
2004. augusztus. 22., vasárnap, 11:51
Tegnap Ángélus Barátnével és a Csku családdal találkoztunk.
Kicsit átalakítottam a pipa oldalam szerkezetét a jobb átláthatóság érdekében. Aztán nézegettem, hogy milyen szolgáltatással tudnám még bővíteni a lapot, de semmi érdemlegeset nem találtam, ezért marad minden a régiben. (Egyszerűen úgy jó ahogy van.)
2004. augusztus. 21., szombat, 11:04
Tegnap semmi izgalmas nem esett. Kitaláltuk, hogy miként költözhet be a számítógép a nappaliba, úgy hogy ne dúlja szét teljesen a teret, elférjenek a felesleges könyvek, és mi is jól érezzük ettől magunkat. Utána az ARC kiállítást néztük végig, voltunk a Vajdahunyad várnál a Kenyérfesztiválon, és sétáltunk nagyot a Ligetben.
Aztán pihenés, olvasás, olimpia. Most kezdtem neki Feyerabend: A modszer ellen című könyvének. Nagyon kemény. A tudományos módszer mindenhatóságát kérdőjelezi meg a "derűs anarchizmus" szemszögéből.
2004. augusztus. 19., csütörtök, 19:07
Medgyessy megbukott. Ő az első miniszterelnök a rendszerváltozás óta akivel ez megtörtént. Megérdemelte. Sajnos...
Most már csak azon izgulok, hogy ne Kiss Péter legyen az új. Régi káder arca van. Ő sem nyerő típus... (Kunzce, Kuncze...)
2004. augusztus. 19., csütörtök, 15:25
Jönnek szép lassan az olimpiai aranyérmek, és talán megy Medgyessy miniszterelnök. Nem tudom melyik a jobb hír. :) Két éve bíztam benne, hogy nyugodt lesz, de hatékony. Aztán szép lassan felemésztette az általam kapott nem is csekély bizalmi tőkét. Mára már azt hiszem, hogy alkalmatlan az ország vezetésére, és méginkább alkalmatlan annak megakadályozásásra, hogy két év múlva a Fidesz 2/3-os többséget szerezzen a parlamentben. Szóval szerintem mennie kell. A jelek szerint menni is fog. Jó lenne...
Holnap István, és a Köztársaság ünnepe, meg persze az új kenyéré, az Alkotmányé és a körmeneteké. Még nem tudom mit kezdjek vele.
Megyek is haza...
2004. augusztus. 19., csütörtök, 13:03
Nincs sok mondandóm. Tegnap este olimpiát néztünk mert Hitvesem el volt fáradva. Ma még nem tudom mi lesz a program. Cs.O.M bármikor megszülethet...
2004. augusztus. 18., szerda, 10:28
Helyesbítés:
1. A dobozok tegnap nem is voltak olyan Nagyok és Nehezek.
2. Örömmel mentem át, nem fenyegetés hatására.
3. Élveztem a testmozgást.
4. Szeretem a Nagytestvért! :)

Egyébként tényleg kellemes volt az este. Söröztünk, olimpiát néztünk, beszélgettünk szülésről, festésről, a dobozok kevesen voltak, a flipper pedig siklott a szobában. Szóval inkább volt baráti látogatás mint bármi egyéb. Ki tudja, lehet hogy most láttam utoljára (egy jó darabig) M.A-t különálló gyerek nélkül.
Hitvesemmel beszéltünk a gyerekszoba átalakításáról, újrafestéséről. Szegénynek nehéz helyzete van velem, mert engem mindig a számok (pénzösszegek, könyv folyóméterek, tárolási kapacitás) izgatnak, és nem szárnyal a képzeletem. Ehelyett cipelem (fejben) a 20 méter könyvünket egyik szobából a másikba és parázok, hogy nem férnek el az új felállásban sem, hogy nem lesz kényelmes, praktikus. Nekem a praktikum számít, neki inkább a kinézet a stílus. Nekem semmi sem ronda, ha működik.
Általában jól kiegyezünk. Övé a "csicsa" a díszités, abba nem szólok bele, hová kerüljenek a képek, virágok, kiegészítők, mert tényleg szebb ahogy ő rendezi el (bár néha nem praktikus, jegyzem meg halkan.) De a bútorokkal, átalakításokkal megkűzdünk. Én vagyok a földhözragadt, a konzervatív erő, aki elveszik a számokban, aki inkább méregetni akar, mit belevágni. J inkább csinálni szeretné könnyeden, mert biztos szebb lesz a végére, mint amilyen most. Az a pár méter könyv, doboz szerszám, stóc ruha, majd csak elkerül valahová. Minek rajta fennakadni.
Eltérően közelítjük, a dolgokat. Olyan szempontokat mond amik nekem eszembe sem ötlenek. Ezt imádom benne, csak néha nehéz megegyeznünk.
Esztétikum kontra Praktikum, Nő kontra Férfi, Jin-Jang, a házasság...
2004. augusztus. 17., kedd, 17:00
Pár szót ejtettem az elmúlt fél évben szívot finom dohányokról a pipa.yoscha.hu alatt... Akit érdekel nézze meg...
2004. augusztus. 17., kedd, 10:25
Tegnap megünnepltük L.A születésnapját, amin jót beszélgettem M.P barátommal. Ma este Cs.G-hez kell átmennem, valami Nagy Nehéz dobozokat cipelni. Már előre élvezem.
Más most nincs is. Nyomatom a gyárat...
2004. augusztus. 16., hétfő, 8:57
Boldog Születésnapot L.A!
Szerda este keményen telt. Először havi rendszeres gyerekvizsga (Köszöni jól van.) majd bevásárlás Árkádban, mivel a fél családomnak születés vagy névnapja van/volt. Aztán pakolászás, borozás Ángélusokkal.
Csütörtökön három órámba került leérni Tokajba. Miskolcon át mentem. Nem éri meg. Tiszalök felé ugyan csak kicsi utak vannak, de nem is jár arra egyetlen kamion sem, sőt szinte autó se, csak gólyák, mezők, néha apró falvak. Én a másik utat választottam, először és egyszer életemben. Átvágás egy nagyvároson, idegesség, kamionok, dugó. Persze Tokaj kárpótolt. Úsztam a Tiszában, ettem lángost, ittam aszút. Beszélgettem családommal. Persze, hogy ne legyen felhőtlen az öröm, motoros találkozó volt hétvégén a szomszéd kempingben. Pénteken Nagy Feró művészúr hajnali háromkor lépett fel és kezdett komcsizni, üvölteni. Másnap, hasonló időben egy punk zenekar játszott. Szóval nem volt felhőtlen az éjszakai pihenés. De én jól aludtam, bár többször kívántam rosszakat kétkeres embertársaimnak.
A hosszú hétvégén kiolvastam Pi életét nagyon jó könyv. Még sokkal jobb mint a kritika írja.
Viszzafelé az utat 2:10 alatt legyűrtem. Nem roszz... Aztán kipakoltuk a szekrényeket a gyerekszobában, átvittük őket Cs.G régi pecójába, hogy a szülei levihessék vidékre magukhoz. Hozzánk meg jön majd gyerekbútor előbb-utóbb...
Hitvesem otthon van, mert kivette a megmaradt szabadságait. Én tartogatom őket Zoé Janka érkezésére...
2004. augusztus. 11., szerda, 16:45
Nokérem, tegnap kilátogattunk a Szigetre 6-8-ig. Tudom nem sok, de ez alatt Lányom besokallt az Ärzte koncerttől. (Nem punk még, de megfelelő neveléssel azzá tehető.) Utána Hitvesemnek is elfáradt a lába, és a gyerek még mindig nem nyugodott meg. Úgyhogy hazamentünk a Cs-M családdal, akik szintén nem pörögték túl a dolgot. De azért nagyon köszönöm N.M-nak a lehetőséget. Két-három év múlva már hármasban megyünk. :)
Ma többször jártam Ptkv-ban. Apró-cseprő hibákért, de legalább felszámolódtak.
Most megyünk orvoshoz, megnézetni a gyereket, aztán bevásárlás, majd pakolászás a holnapi útra. Most nem is fogok napokig jelentkezni, mert Tokajban leszek.
2004. augusztus. 10., kedd, 13:50
Tegnap punnyadtunk kicsit, ma viszont este Sziget. Én kevésbé vagyok lelkes, de Hitvesem szerint gyávaság lenne kihagyni, és ki tudja utána mikor mehetünk újra, szóval R'n'R!
Háromra megint ki kell mennem Ptkv-ba, mert egy Fontos Személy szerint nem megy a program. Szerintem téved, mert nekem itt megy, és kint is ment tegnap, szóval furcsa. De legalább szokhatják a látványomat, frissen borotvált fejjel, Fidesz vagy kambodzsai buddhista narancssárga pólóban, és CAT saruban. Csak hogy érezzék van élet az öltönyökön túl is. :)
Egyébként jó napom van, és már csak holnap kell dolgoznom...
2004. augusztus. 9., hétfő, 14:53
Na nem jelentkeztem már napok óta, de most akkor elmondom a múlt történetét. Szóval pénteken dolgoztam sokat. Aztán Ángélus Barátért kellett kimenni a reptérre éjél utánra. Fél kettő körül aludtunk el. Másnap reggel irány a Balaton. Almádiban kellett volna találkozni többekkel, de a többek nem voltak sehol, így megnéztük a Füredi Bornapokat.
Utána szülőlátogatás, majd Mátyás király Lakomája a Tapóban. Eleinte csak négyesben, de később a H család is csatlakozott... Én jó sok fröccsöt megittam a nyárestében.
Vasárnap délelőtt kókadozás, majd ebéd, majd irány haza. Többiek folytatták a kókadozást, de nekem a programomat kellett nyomatni. Így nyomattam is rendesen.
Ma kiszállítottam Ptkv-ba, ahol meglepő módon működött...
Vannak még apró csodák az életben.
Még pár nap és végre megyünk a Tiszához!
2004. augusztus. 5., csütörtök, 14:47
Dolgozom itthon, de nagyon sok van vissza...
Ma harmincegy hónapja ismrem Hitvesem!
Ma Ángélus Barátné névnap is van.
2004. augusztus. 4., szerda, 10:02
Boldog névnapot Domi!
Tegnap sikerült jól pörgetni a munkát. Ötre elmentünk felköszönteni Hitvesem anyukáját, mert születésnapja volt. Utána feljött Ángélus Barátné, vele fröccsöztünk. Egyszer csak Cs-M családot láttuk a régi lakásuknál idegenekkel. Kiderült, hogy sikerült eladniuk, és a vevővel jöttek egy utolsó helyszínbejárásra. Szimpatikusak az új szomszédok. Ekkor még nem volt vége a napnak. Átmentünk a Gy-B családhoz, ahol ott volt H.R is kisfiával Daniellel. Jól megnéztem magamnak milyen is egy féléves gyerek. (Aranyos még alva is.)
Most megint megyek dolgozni, és nem leszek netközelben...
2004. augusztus. 3., kedd, 10:37
Ma itthon dolgozom, de nem vagyok netközelben...
2004. augusztus. 3., kedd, 0:11
Büszke vagyok magamra... Sikerült továbbfejleszenem az időjárás szolgáltatásom...
Most megyek aludni...
2004. augusztus. 2., hétfő, 11:57
Nyomatom a gyárat ezerrel, de sajnos közben megnéztem a következő napok időjárását Miskolc és Nyíregyháza viszonylatában. Nem sok jó ígér... Nővéremék ott táboroznak Tokajban, és 10 nap múlva én is követni akarom őket, de nem bizonyos hogy kitartanak esőben, hóban, áradó Bodrogparton. Remélem téved a weather.com.
Az idojaras.hu nem képes olyan részletes adatokat adni, de legalább kevésbé borúlátó. Most kiben bízzak? A minden napra záport, zivatart ígérő, az adatokkal, számokkal bőven operáló amcsiban? Vagy a homályos, és kissé felületes benyomást keltő magyarban, aki nem jósol világvégét?
2004. augusztus. 2., hétfő, 9:53
Fáradt vagyok, ugyanis tegnap valamikor fél kettő után felüdtem le, és jó ha kettőre sikerült elaludnom. Ángélus Barátnőért voltunk kint a reptéren, és késett a gépe, aztán a csomagjai is. Szóval nem vagyok túl pihent.
A hétvége jól telt. Szombaton leugrottunk a Jászságbaq Keresztapámékhoz. Vasárnap nem tudtam elmenni paintball-ozni.

Régebbi hírek:
2004. július
2004. június, 2004. május, 2004. április, 2004. március, 2004. február, 2004. január