yoscha.hu

2004. február

Ápolás...
2004. február. 29., vasárnap, 16:03
Ma sem mentem végül suliba, mert Hitvesemet ápoltam, és írtam neki egy egyszerű blogmotort, mert a netről letölthetőek annyira tréek voltak...
Más nagyon nem is történt. Viszont a blogmotor igen állat. Ha nem kézzel írnám a HTML-t, akkor biztos használnám...
2004. február. 28., szombat, 12:01
Hitvesem elkapta valami kórág. Engem is, és a macska is letört. Télvége van még két napig, és vége. Utána jön a tavasz, és nem lesz több megfázás, hideglelés, csak rügyek, miniszoknyák és kellemes meleg...
2004. február. 26., csütörtök, 16:01
Elegem van a gyárból is. Nincs kedvem tovább maradni. Megyek haza...
2004. február. 26., csütörtök, 10:55
Dühös vagyok. csak a szívás van. A szervizesek szivatnak. Ilyenkor legszívesebben odamennék mint öldöklő Síva, és megmutatnám nekik az isten haragját, hogy a következő nemzedékeknek is tanulságul szolgáljon, mennyire mocskos egy társaság a Suzuki Ház szerelő csapata. Persze nem fogok öldökölni. Pedig jó lenne! De biztos, hogy nem ússzák meg...
2004. február. 25., szerda, 11:00
A varázsló, egy harmincon aluli férfi, akinek arca már egészen szomorú, ráncos és kisgyerekes volt a sok ópiumtól, cigarettától és csóktól - hamvazószerdán, kora hajnalban haldoklott....
Hamvazószerda van. Ilyenkor mindenkinek el kell olvasnia Csáth Gézától a Varázsló halálát.
2004. február. 24., kedd, 11:53
Mégiscsak nekisestem a színvilágnak. Az eddig megszokott kékeszöld MS Comic Sans betűtípust felváltota a kék Tahoma. Majd meglátom mennyire tetszik. (Egyenlőre csak LCD-n néztem, és annak elég más a színe.) Ha utálom, akkor majd lesz rózsaszín, vagy valami hasonló. Ez most már tényleg egyetlen mozdulat műve, mert sikerült a kódból eltávolítani az utolsó bedrótozásokat is a szinekkel, betűtípusokkal kapcsolatban. Szóval, ha bedühödöm, akkor akár óránként új színvilágot adhatok a lapomnak. Mit nekem ezután pixeles kép, vagy nem ergonómikus felület a szabadság és a változás az enyém!
2004. február. 24., kedd, 9:21
Tegnap P.B barátommal sakkoztunk. Hatalmas kűzdelem árán sikerült 1:1-t kiharcolnom. Erre elég büszke is voltam, ezért egy újabb kétes parti helyett inkább lefeküdtem aludni.
Ma minden ellenkező híreszteléssel szemben igenis szökőnap van erre itt a bizonyíték :)
Tegnap este elgondolkodtam Adam felvetésén, hogy az oldalamon az ergonómiát és a feltöltött képek minőségét változtassam meg. Teljesen más szemlélet mint az enyém. Én programozó vagyok és nem dizájner. Én inkább arra vagyok büszke, ami nem látszik a brózerben, mert a html/javascript/php kódban van. Ha továbbfejlesztem a lapom, akkor is bizonyos, hogy inkább a belső tartalmát fogom, és nem a külcsínt. Talán átstrukturálom kicsit, talán egyszerűbbé teszem a régebbi oldalak elérését, de a kinézeten, a képeken alapvetően nem kívánok változtatni, mert az a része nem érdekel. És pont azért az én oldalam. Csak az, és csak úgy van benne, ahogy én képzelem, megélem a világot, a webet, a blogot.
2004. február. 23., hétfő, 16:00
Ma is elég sokat dolgoztam. Amellett teljesen bennem van a kisördög, hogy tervezzem újra az oldal felületét. Csak zavarban vagyok, mivel tetszik, és szeretem is, de most valahogy mégis elkapott a vágy. Csak hát nem tudom. Csak a csicsa miatt nincs értelme. Persze ha jobban kezelhetővé válna, akkor megérné, de jobban kezelhetővé tehető? Vagy ez már a fejlődés csúcsa? :)
2004. február. 22., vasárnap, 20:13
Nehéz az életem...
Tegnapelőtt és tegnap Nővéremék voltak nálunk. Ma pedig a tkbf.yoscha.hu oldalt építettem újra. Más nagyon nem is történt. Illetve hát tegnap fényképeztem tevét az állatkertben. Az most a nap képe.
Reggel fél kilenctől nyomattam ma a programozást ötig. Jó pihenés. :)
2004. február. 19., csütörtök, 20:13
Tegnap Cs.G-vel söröztünk, és a világ dolgait beszéltük meg.
Ma tök jó volt a gyárban. Megdícsértek, meg ilyenek. Hitvesem levágatta a haját. csodaszép lett. Tiszta nőci. Eddig is szép volt, de most nagyon nőci. Nekem bejön. :)
Holnap végre nővéremékkel találkozunk. Már rég nem láttuk egymást, de most mindent kibeszélhetünk.
Lassan itt a tavasz ám! Érzem!
2004. február. 17., kedd, 15:26
Tegnap meglehetősen fáradt voltam. El is aludtunk fél tízkor. Illetve már jóval előtte, de akkor aztán már tényleg, hivatalosan, fogmosással. Elég ciki tudom, de mit van mit tenni. Tegnap még kiderült, hogy valami gebasz van az otthoni internettel is, mivel nem megy. Szerdán este jönnek javítani. Reggel jó korán keltem, mert a T. ügyféllel volt megbeszélésünk. Kicsit másra számítottam, de ez biztos csak a filmélményeimmel magyarázható. :)
Azóta most megint a biztosítóval szeretném felvenni a kapcsoltatot telefonon, de csak kicsöng, és semmi más...
2004. február. 16., hétfő, 13:25
Boldog 22-t MoniCsku! :)
A hétvégém zúzós volt. Vasárnap este nyolcig van óránk. Utána még elmentünk két tanárunkkal meginni egy sört, és beszélgetni az életről, az iskoláról, internetről, romákról. Jó későn is kerültem ágyba. Így ma nem sikerült bejutnom kilencre. Nem baj. Viszont holnap majd nagyon pontosnak kell lennem....
2004. február. 13., péntek, 12:28
Ma bár péntek 13 van, de eddig nem alakult nyomorultan a napom. Reggel megbeszéltem, ami sikeresnek tűnik, aztán újabb gyalázkodó faxot akartam kűldeni a Hungária Biztosítónak, de előtte még felhívtam a károsultat, aki elmondta, hogy tegnap lefényképezték a kocsiját. Ez után felefonon a biztosító közölte, hogy hétfőn kiállítják a hitellevelet, ami alapján kezdődhet a javítás. Már csak hetek kérdése, és lesz kocsim. Viszont a fax ötletéért örök hála a nővéremnek.
Tegnap éjjel egyig olvastam Harry Pottert, így ma kicsit nyűgős volt a reggel. Kb fél óra múlva megyek iskolába...
2004. február. 12., csütörtök, 13:53
Az elmúlt napok rendben teltek. Túléltük életünk első Thai-Chi óráját. A bemelegítés kemény, utána a mozgások lassúak, viszont jól el lehet fáradni tőlük, úgy hogy közben fel is frissül az ember. Szóval egyenlőre tetszik. Aztán tegnap este rájöttem, hogy a zen tanítások nagyrésze vicc. Ez talán így elsőre hülyén hangzik egy komoly buddhista ággal kapcsolatban, de szerintem tényleg. Viccek, mert egy hirtelen döbbenettel próbálnak rámutatni valami mélyebbre a világból. Viccek, mert megmagyarázhatatlanok racionálisan. Ki szeretné elmagyarázni a "b@+ a létrádat/fűnyíródat!" poénját? És gyakran még humoruk is van... Egyszóval vicces a zen...
Ma már megint edzés lesz. Aztán olvashatok a vasárnapi Filó órákra.
Ma ügyfélnél kezdtem - sikerült behajtanom a nagy lóvéhoz szükséges utolsó iratot is. Aztán főnököm örömmel közölte, hogy jövő keddtől a számom 0-0-111 (Binaitás a megoldás) Ez nagyjából azt jelenti, hogy lesz sok munkám...
2004. február. 10., kedd, 14:50
Tegnap nővérem vett magának egy új cipőt. - Ez bizony egy kódolt mondat. :) (Itt a BBC, hírszerzőinknek üzenjük: Sam kifogta a halászlevet, Zelda, átugrott Jürgen bácsikájához ebédre. Stb...)
Tegnap már megint kanapélakók voltunk. Megnéztük édes kettesben az Indiana Jones második részét, mely szerintem a B kategóriás mozik szintje alatt van egy méterrel. Viszont Kedvesem szereti.
Ja igen, a Kedvesem kérdés. Felmerült, hogy jobban is jelezhetném, hogy több ő nekem mint egyszerűen a Kedvesem, hisz a Törvényes Nőm. És tényleg. Visszaolvasva a blogot, pár (80-90 :) ) bejegyzést leszámítva nem derül ki szinte sehonnan a kapcsolatunk törvényessége. Viszont a Feleségem olyan snassz szó, és nekem nem is jelent semmit. Az Asszonyom hímsoviniszta (talán). Nejem hangzása a nyolcvanas évek lakótelepeit idézi. Szóval az sem jó. Ekkor jutott eszembe a Hitvesem, mely alig különbözik a Kedvesemtől, mégis, mindenkinek azonnal egyértelmű. Ugyanakkor nem is lejáratott. Szóval mostantól a Hitvesemről fogok itt, és másutt is beszélni. Akiről persze tudni kell, hogy a Kedvesem, csak ha már hivatalosítottuk párkapcsolatunkat, akkor a megnevezése is fejezze ki ezt.
Szóval Hitvesemmel ma Thai-Chi-re megyünk. Ez valójában az ő régi nagy álma, de engem is érdekel. Valami kis mozgás amúgy is kell. Aztán ha túl lassúnak találom, akkor legfeljebb elmegyek Aikidora. Most ugyanis elkapott mindkettőnket a hév, hogy minél több esti programot kipróbáljunk a Főiskolán, mivel tök jók, és nekünk még ingyenesek is. – Addig sem a kanapén döglünk. Bár a jövő héttől már megint olvasni kell ezerrel...
2004. február. 9., hétfő, 13:23
Vasárnap délelőtt suliban voltunk, és sikerült az utolsó jegyet is beírattatni. Aztán délután a komódért voltunk, majd azt szereltem össze. Most már igen lakájos a hálószoba, de még mindig nincs elegendő hely. Ezért négy teljes zacskónyi ruhát selejteztünk ki. Másfél óra alatt el is tűnt a kukák mellől.
Ma Patkányvárban nyomultam, és talán holnap is ott kezdek.
Kocsimról még mindig semmi hír…
2004. február. 7., szombat, 8:55
Tegnap elkezdődött a második félév. Húzós lesz. Nyugati filozófiából Kant és barátai, Kínai filozófia, Abhidharma (Buddhizmus skolasztikája), Jogachara (?), Vallásfilozófia, Hamvas, Esztétika, és nagy örömömre szombatonként zen is. Szóval új kihívások. És a tegnapi tapasztalatom alapján most már nem csak buddhizmus light-ot kapunk, hanem jön a sűrűje.
Este szeretnék valami izgalmasat csinálni. Ránézek az EST.hu-ra...
2004. február. 5., csütörtök, 22:11
Nehéz napok jöttek...
Még nincs mit írnom róluk, mert mit írhatnék egy fekete fellegről, mi beárnyékol. Ami lehet, hogy csak egy fekete felleg, melyet odébb fúj a következő széllökés. Reménykedem, és nem gondolok Cioránra.
Holnap Patkányvár. Aztán suli.
Ma gyár volt, és semmi több.
Düdü itt nézi a Vándormadarakat.
Én meg aggódom...
2004. február. 4., szerda, 7:30
Hétfőn Patkányvárban oktattam. Eleinte a szokásos maokabátom akartam felvenni, mert az nem túl flancos, mégis zakó (szinte), de aztán meggondoltam magam, és a rendes öltönyömben mentem. Jó döntés volt. Egyébként az oktatással nem volt semmi gond.
Tegnap próbáltam többször is jelentkezni a gyárból, de valamit sikerült igen biztonságossá tenniük. Olyannyira, hgoy nem lehet a szerverre csatlakozni. Szóval vicces.
Tegnap este még nővéremi is feldúlt, de ez egy másik történet. Este Kedvesem kocsmázni megy a kollégáival, mert az év elei hajtás kissé szétzilálta a csapatszellemüket. Én benézek a Főiskolára...
2004. február. 1., vasárnap, 16:07
Megszólták a ház elejét, hogy nem frissítek eléggé, és képek sem készülnek. Ez igaz is nehéz hónap van mögöttem. De most már vége. Tegnap este Welcome party volt M.P és L.A tiszteletére az ott készült képeket már publikáltami is. (képek)
Ma eddig dolgoztam, mivel holnap nagy oktatásom lesz egy ügyfélnél. Nyakkendő, fényescipő, miegyéb. Más nincs is. Élvezzük a megadatott egyetlen szabad hétvége áldását. Lehet, hogy alszom is egy kicsit...

Régebbi hírek:
2004. január