yoscha.hu

2007. július

Utca Zene Rulez!
2007. július 30, hétfő, 7:59
Valér a koncertenTriple EspressoCaspian Hat DancePénteken hasznos tanácsokat adtam a TD-nek, majd amilyen gyorsan csak lehetett lerobogtunk VP-be, ahol már délután megnéztük az Utca Zenét. Az igaz buli persze szombaton jött el mikor Hitvesemmel elszabadultunk. Eleinte nehezen indult az este, mert Zoé nem akart elaludni, majd újra felébredt. Mikor félúton jártunk a választott koncert felé eleredt az eső is. Először csendesen, majd rondán esett. Mi meg ott áztunk, és próbáltuk pozitívan felfogni. P.B-ék is eljöttek Valérral, akit elvarázsolt a Triple Espresso zenéje, de le kellett lépniük a bőrigázás elöl. Persze a koncert végére az eső is elállt, így mehettünk tovább száradni. Végül a Caspian Hat Dance-en kötöttünk ki. Pompás este volt. És baromi jó ez az Utca Zene fesztivál.
2007. július 26, csütörtök, 13:22
Nem sok minden van. Vonulok ki az egyik projektből, és szívom fel a másikat. Este gyerekeket altatok, és Hitvesemmel beszélgetünk. A nagy pihenőt követően kezdem rávenni magam a szakdolgozatom folytatására. Jó is volt ez, mert tisztultak bennem a gondolatok.
Hétvégén megyünk az Utcazene fesztiválra. Tologatni fogjuk a gyerekeket és ha minden jól megy, akkor este Hitvesemmel megszökünk egy koncert erejéig.
2007. július 25, szerda, 14:20
Kétnapibloggá vált az oldalam, de összeszedem magam, és visszatérek a napi feljegyzésekhez.
Szóval tegnap reggel a Gyárban kezdtem, hogy felvegyem a fonalat az új projektben. Izgalmas lesz. Utána aktívan adtam át a feladataimat a DT-ben.
Este elmentem apaklubba is.
Hogy mi lesz ma az még kérdés. Viszont beszéltem Nővéremmel, és jól van. Ennek nagyon megörültem.
2007. július 23, hétfő, 14:41
Hát a TD-ben kezdtem meg a hetemet. Viszont jó hírekkel szolgáltak. Van menekülési lehetőségem. Ezerrel adom át a feladataimat lelkes, új és tett vágyó kollégáknak.
Tegnap csöndben telt a napunk nem mentünk sehová, hűsöltünk a 28 fokos lakásban, én megnéztem a Forma 1-et, majd este Hitvesemmel Jericho-t.
Boldog Születésnapot Ágnes!
2007. július 21, szombat, 20:28
Nem pusztultam meg.
Tegnap reggel csúfos módon megfutamodtunk a szüleimnél tapasztalható 30-35 fok elöl, és helyette itthon kuksoltunk a 26-27 fokos lakásunkban. Igaz hogy nem napos, de a globális felmelegedéskor jól jön ez.
Ma délután az IKEÁba mentünk, ahol szintén kellemes volt a klíma. (Csak az utókornak jegyzem meg, hogy ilyen melegek még sosem voltak Magyarországon, mint az elmúlt közel egy hétben.)
Újdonság, hogy Kristóf már tudatosan nyúl a dolgokért, bár még megfognia nem mindig sikerül azokat. Viszont pompásan elvan a köré aggatott csörgőkkel vagy egy pelenkával is.
2007. július 19, csütörtök, 14:04
Meg fogok dögleni!
Negyven fok van kint, és a lakásban sincs 35 alatt. Ha ilyen a jövő, akkor az a forró pokol maga.
Csak az éjszakák és a kora reggeli fürdőzések hoznak enyhet a Balatonban. Reggelenként Zovéval megünk le fél kilencre csobbanni. Viszont tízre már ott sem bírható.
Tegnap délután a TECSÓba mentünk, ma a Plázába fogunk menni, mert az is klimatizál. Nem eg kaland, de legalább hűvös...
Meleg van na...
Tegnap este Hitvesemmel elmentünk kettesben vacsorázni az Olivába. Jó volt. Gyakrabban is kellen és nem csak évente egyszer. Viszont gyermekeink egyre nagyobbak, így jön még jó világ.
2007. július 17, kedd, 21:35
Ma reggel lementünk apukámmal és Zoéval a csopaki strandra. Lányom nagyon élvezte, bár kicsit elszúrtuk, mert a harminc fok ellenére fázni kezdett, és egy óra után indultunk is haza. De bemelegítésnek jó volt. Délután Cs-M családhoz mentünk át Almádiba. Ott Gáborral, Olgával átruccantunk a szomszédos medencéhez. Zoé teljesen megőrült. Karúszókat kapott és azzal múlatta az időt, hogy a medence oldaláról vetődött a vízbe. Ilyenkor mindig elmerült, aztán csillogó szemmel bukkant fel, és az első levegőjével azt üvöltötte, hogy MÉG!!!
Eddig is tudtam, hogy nem tart a víztől, de ez olyan nagyos dolog, hogy ugrálunk a medence széléről. (Én csak párszol tehettem meg a röpke pihenők során.) Felfoghatatlan, hogy mit fejlődött egy év alatt. A lányom ugrál a medencébe, ahol le sem ér a lába, és abba sem akarja hagyni, bár orrán-száján dől a víz miután felbukkan.
Végtelenül büszke vagyok!
2007. július 15, vasrnap, 21:25
Ma szétvertem kalapáccsal egy legalább fél évszázados szekrényt. - Jó nap az ilyen.
Mellette persze kis is meszeltem nővéremék új "kúriájának" gyerekszobáját és konyháját. Ha valami, akkor ez tényleg segít törölni a hétköznapokat.
Egyébként látva a munkájukat, a telküket, a lehetőségeket teljesen megittasodtam. (Az elfogyasztott fröccsöknek ehhez SEMMI köze.) És már magam is szeretnék egy ilyen házat. Remélem, hamar elmúlik. Ha meg nem, akkor majd megyünk sokat hozzájuk Kemeneshőgyészre vagy muszáj lesz beruházni saját vidéki házra. (Biztos elmúlik.)
2007. július 14, szombat, 21:41
Már egy napja élvezem a szabadságom, de feszültebb és fáradtabb vagyok mint az elmúlt hetekben bármikor. Nem akarok a TD-re gondolni, de mint egy féreg rágja bennem magát. Remélem elég lesz ez a röpke egy hét a regenerálódáshoz, bár a Tudók szerint legalább három kell egy Hard Resethez. Majd gyorsabban pihenek. :) Holnap ezért el is megyek Nővéremék új házához segédmunkásnak. Némi meszelés, cipelés biztos segít. Ha meg nem, akkor talán adnak valami régi dolgot, amit szétverhetek rituálisan.
2007. július 13, péntek, 12:40
Vp! Vp! Vp!
Tegnap este csupa jó híreket kaptam. Így el is mentem apaklubba. Rossz ötlet ez a csütörtök. Vissza is tettük keddre.
Ja igen tegnap átjöttek Olivérék. Most volt először, hogy a két gyerek tisztán egymással rajcsúrozott. Hihetetlen volt látni, ahogy énekelve ugrálnak az ágyon.
2007. július 11, szerda, 16:10
Szabadság-Egyenlőség-Testvériség!Na jó. Demagóg vagyok, de napról napra megerősítik a hitemet, hogy itt valami nagyon bűzlik politikusostul, újságíróstul, bíróságostul. "Uraim tetszettek volna forradalmat csinálni". Ahogy azt Antall mondta egykoron. A baj csak az, hogy akik ma akarnának forradalmat csinálni, azokkal nem hogy egy asztalhoz nem ülnék, de egy országban sem szívesen élek. Na mindegy.
Tegnap egy üveg olasz bor társaságában fogyasztottam Dawkins könyvét az evolúcióról. Kiváló munka.
Ma a Gyárban egyeztettem az új feladataimról és örömmel tapasztaltam, hogy a TD kifutott az egyoldalú röghöz kötés lehetőségéből. Annyira töketlenek, hogy még ezt sem tudták levezényelni.
Mit várjunk akkor a projekttől? Én élnék az ügyfél éa a felügylőú hatóság helyében...

Ma kettő a tieneggyediken napos a blogom!!! Szép kerek szám annak aki binárisan gondolkodik.
2007. július 10, kedd, 16:00
Üldögélek a kihalt teszthelységben és Polányiánát olvasok meg Quine-t. Végül is nem olyan rossz, ha ezért fizetnek. Tegnap befejeztem Karen Amstrong Buddha monográfiját is. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki az öreget nem csak mint fény testű istenséget, vagy a fal előtt porsodó szobrot akarja elgondolni.

Hetek óta rágom magam az igazság és a sajtó kérdéskörén.
Abba már beletörődtem, (beletörődtünk?) hogy a politika(i újságírás) nem az igazságról szól. A döntés szabadsága abból áll, hogy a nekünk tetsző hazugságot fogadjuk el, míg a másik oldal hazugsága arcpirító ocsmányság. Viszont azt nem tudom feldolgozni, mikor egy nőt valakik megerőszakolnak (orvosi látlelet szerint) egy másikat életveszélyesen megvernek (orvosi látlelet szerint). Aztán pár nap együttérzés után beindul a igazság/hazugság elkenésének jól ismert sajtógépezete. Az egyik szinte kurva a másik bűnöző lesz, és sugallat szinten meg is érdemelték, ami történt velük.
Ezzel én nem vagyok képes azonosulni.
Várom már mikor kiderül X közszereplőről hogy pedofil, azután egy hétre rá megjelenik, hogy a gyerek akart a kistetvére szívműtétjéhez pénzt szerezni. X pedig egy igaz ember, aki segített és nem tett vele semmi erkölcstelent. A másik újság viszont felveti, hogy a gyerek narkós prostituált, akivel kompromittálni akarták X-et. N pszichológus szerint a gyerek csak kitalálta, hogy legyen mire felvágnia, és egyébként sem volt már szűz. X természetesen szabadlábon védekezhet, és reggeli TV műsorokban tűnik fel az ügyvédjével.
A gyerek szüleit pedig feljelentik kiskorú veszélyeztetéséért, és kezdeményezik az állami gondozását...
2007. július 09, hétfő, 9:36
Tegnap kimentünk a Lánchídra. Jó volt. Én ittam sört, Zoé evett csoki fagyit, hallgattunk nyenyerést, Kristóf pedig Hitvesem karjában érezte jól magát. Este azután megnéztük a Róma végét. Most hogy időm engedi, végre nekiálltam a National Geographic elmúlt pár számának, ami eddig kimaradt. Épp malária kérdéskörben szívom fel magam a múlt szám alapján. Napközben pedig a szakolgozatomhoz olvasok filozófiát. Ma és a héten még "dolgozom" de utána (alig) egy hét szabadság jön.
Múltkor vettem egy lottót.
Sajnos nem mondhatok le a munkáról...
2007. július 07, szombat, 12:25
Tegnap itthonról dolgoztam. Összeraktam az Oktatások projekttervét december közepéig. Csak legyen majd olyan erő, mely be is hajtja azt. Ma délelőtt a piacon jártunk, délután pedig megyünk Liliékhez.
Boldog Születésnapot Juckó!
2007. július 05, csütörtök, 10:55

Nem vagyok egy megszállott videómegosztó, de ezt elvi meggyőződésemből sem hagyhatta ott.
Boldog Születésnapot Palkó!
2007. július 04, szerda, 14:40
Római ki-kicsodaKicsit gondban vagyok a blogommal. A TD-t fikázni már nekem is unalmas, és nem is ér annyit. Viszont a vizsgaidőszak végeztével sok minden nem esik meg velem. Marcus AntoniusA robot lelketlen letudása után, a kicsikkel játszom esténként. Majd újabb, és újabb esti meséket találok ki, ami jelenleg a legkreatívabb tevékenységem. Hihetetlen történetek esnek ki belőlem. Néha magam is várom a következő fordulatot.
Altatás után pedig a Róma epizódjait nyomjuk. Jó kis sorozat. Hitvesem teljesen rázúmolt a témára, és netes kutatásai alapján eléggé hiteles és pontos a történet.
2007. július 03, kedd, 13:13
Szép kis helyzet.
Reggel súgták meg, hogy a TD a szerződésünk alapján szinte korlátlan időre röghöz (magához) köthet. Hiába, a jó szerződéshez nem kiváló kereskedő, vagy elkötelezet felek, csak egy megfelelő jogász kell. Persze a lelkesedést, az elkötelezettéget nem lehet így "kicsikarni". Pláne nem egy kreatív, munkakörben. Szerintem azt hiszik, hogy hűtőgépet vesznek, és nem tanácsokat.
Most csinálom is a szakdolgozatomat, és végre felrakom az új képeket a gyerekekről.

Régebbi hírek:
2007. június, 2007. május, 2007. április, 2007. március, 2007. február, 2007. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--