yoscha.hu

2007. április

Apa a négyzeten
2007. április 30, hétfő, 23:00
HofiA kommunisták lenyúlják Hofit.
Erre ma jöttem rá, mikor családommal megtekintettük a holnapi események színhelyét. A lángossütők, vurslisok, lufi árusok már a helyükön voltak, és épp a színpad beállítás folyt a Munkáspárt területén, miközben Hofi nyomta (magnóról). Biztos a főpróbára csöppentünk. Így viszont nyílt titokká vált, hogy mivel akarnak szavazatokat szerezni. Azért az elgondolkodtató, hogy az MSZP - ami elhatárolódik a szélsőségektől - hogy engedheti be ezeket a bulijára.
Na mindegy. Holnap azért kimegyünk sört-virslit fogyasztani.
2007. április 29, vasárnap, 12:31
Pénteken lementünk Vp-be. Kristóf nagyon jól bírta magát. Amikor kellett aludt, amikor kellett bámulta a családot. Ma reggel visszajöttünk, hogy legyen ideje Zoénak is alkalmazkodnia újra az itthoni környezethez. Mos valami programot keresek délutánra, ésholnapra. Nem nagy a választék, pláne, hogy két óránként még ennie kell a fiamnak nyugodt körülmények között.
2007. április 26, csütörtök, 21:03
Ha nem kötne a titoktartási kötelességem, akkor sok szaftos és undorító részletet árulhatnék el a mai ügyfél megbeszélésről, mert horror-pornónak is beillett volna. Így csak annyit mondok, hogy tanulságos volt, és harci üzemmódba kapcsolok. Ennek keretében sikerült is magamra húznom a szabadnapjaimra egy tetemes munkát.
2007. április 25, szerda, 21:48
Tegnap Apaklubban voltam. Hihetetlen. Szinte teljesen megszűnt a csocsó addikcióm.
Ma elmentem átvilágíttatni a tüdőmet, mert szépen kértek rá. Azt a nettó három percet feltétlenül megéri. Délután Zoéval kimentünk a játszótérre, hogy kicsit kíméljük Hitvesemet. Persze közben szinte folyamatosan csörgött a telefonom, így nem tudtam igazán önfeledten homokozni. Holnap szabadság ide, szabadság oda reggeltől estig a TD-ben kell lennem, de legalább pénteken már bizonyosan lemegyünk Vp-be.
Most megkészülök ezerrel a holnapi napra...
2007. április 23, hétfő, 20:56
Ma csak be akartam ugrani két-három órára TD-be, hogy megbeszéljek, és lássák az arcomat. Erre négyre értem haza. Viszont cangával mentem! Hihetetlen. 20-25 perc az út. Kocsival meg volt másfél óra is már, de a legjobb esetben sem kevesebb ennél. Szóval azt hiszem, hogy sokat fogok kerekezni.
2007. április 22, vasárnap, 21:27
Az index.hu-n megnéztem azt a filmrészletet, melyben "művészetből" vízbe fojtanak egy kismacskát. Azóta valahogy folyamatosan rosszul vagyok. Remélem nem ússzák meg! Sikerült elrontaniuk az estémet.
2007. április 22, vasárnap, 13:34
Kicsit sajnálom a Microsoft Internet Explorert használókat, ugyanis nekik a Gyerekek lapja elég pocsék képet nyújt. Persze nekiállhatnék hekkelni, hogy számukra is elfogadható legyen, de nem teszem. Azén oldalam szabványos. Az ő böngészőjük pedig nem.
Egyébként néhány napja olvastam valahol, hogy az Igazi Férfiak Ms IE-t használnak, mert abban ott a veszély, a kaland a nem várt fodulatok. De mióta családapa lettem, én inkább elkerülöm ezeket.
Na felébedtek a Lányok...
2007. április 22, vasárnap, 11:10
Kéretik nem gondolni órákig a Fiamra hajnalonként, mert attól csuklik. Mi pedig azt nagyon utáljuk.
2007. április 20, péntek, 22:44
Ma is jártunk egyet az utcán négyesben.
Elmentünk Zoénak házi szandált venni. Kinéztünk Hitvesemmel egy szép pirosat, de ő ragaszkodott a feketéhez. A hülye liberális elveink miatt most van egy ronda fekete szandálunk. Remélem hordani fogja...
Ma új módszert próbáltunk ki a fürdetésre. Eddig Zoé megfürdött a szokásos tempójában és addig Kristóf várt a babaülésben a WC tetején. Utána hármasban estünk neki a kicsinek. Ma viszont, miután Zoé elhelyezkedett a vízben, Kristófnak is engedtünk a kis kádba, és egyszerre vezényeltük a két gyereket.
Ez hatékonyabbnak tűnik elsőre. Meglátjuk mit hoz a jövő. Biztat a tudat, hogy nem pusztulnak tömegesen a kétgyermekes szülők.
Egyébként Zoé cudar. Nem bántja az öcsét, de velünk keménykedik. Nem tudom, hogy ez Kristófnak köszönhető, vagy csak egyszerűen ilyen a dackorszak, de mindig újabb és újabb gyufát húz ki az egyre ürülő csomagból. Persze tudja, mikor kell támadni. Fáradtabbak is vagyunk, és nem is akarjuk rossz érzésekkel eltölteni, nehogy az öccsét hibáztassa.
Tudja valaki, hogy miért nem tanítanak konfliktuskezelést és gyermeknevelést a középiskolákban???
2007. április 19, csütörtök, 22:08
Tegnap végül is meglepő fordulattal sikerült minden hivatalos ügyet elintéznem. (A meglepő fordulat abból állt, hogy Hitvesem cége magára vállalta az adminisztráció felét. Remélem sikerrel járnak, mert különben szívunk.)
Ma Zoéval voltam bevásárolni kétszer is. Nem vittünk kocsit, hanem mellettem caplatott a rózsaszín gumicsizmájában. Nagyon elbűvölő volt. Kirstóffal szerencsére semmi különös nincs. Ma leesett a köldökzsinór csonkja. Nem túl szép látvány most, de emlékeim szerint Zoé sem bűvölt el vele.
A nagy apai örömök mellett esténként újra próbálok dolgozni a TD-nek, és neki kell ugranom a szakdolgozatomnak is. Jót tett az a pár hónap ülepedés.
2007. április 18, szerda, 10:10
Köcsög OEP! Fél kilenc óta itt ülök a Lőportár utcában. azóta 6-8 ügyféllel végeztek. Én a 20. vagyok... Pedig úgy indultam neki a napnak hogy ma mindent lenyomok. Legalább van net és DooM a telefonomon, de már nagyon unom...
2007. április 16, hétfő, 23:13
zDooMGL a válaszNéhány napja sikerült a telefonomra izzítanom a DooM-ot. Nagyon örültem, mert talán az egyetlen játék az életem során amit többször is végigjátszottam. Emellett pompás technikai demó, hogy mire képes egy mai (okos)telefon. Ma viszont felkerült a laptopomra a ZDooMGL. Azóta nem térek magamhoz. A KLASSZIKUS életérzés tökéletes grafikai megjelenítéssel 1280x800 pixelen, és csak 14.6M helyet foglal. Nem is értem, hogy minek fejlesztenek dollár százezrekért FPS játékokat, mikor pár német összerakta az egészet ingyen. Akit elkapott nosztalgia, az tőlem letöltheti (6.3Mb zippelve). A grafikai beállításokat a saját gépedhez kell igazítani!
Aki "kétcsövűt" is akar (DooM II.), vagy más pályákat annak itt egy link.
2007. április 16, hétfő, 13:12
Tegnap iskolában voltam. Viszont sikerült végleges formába öntenem a gyerekek oldalát. Ma elmentünk Kristóffal a korházba, hogy elvégezzék az utolsó még szükséges vizsgálatokat.
Különben vicces a helyzet. Amennyire Zoé átformálta az életünket, olyan kevésé hozott új stresszt, feladatokat Kristóf érkezése. Teljesen belesimul a kialakított napirendbe. Szegénynek nincs is sok választása.
Hitvesem reggel beszélt a gyerekorvossal, aki szerint nyugodtan vihetjük már ma sétálni, így négyesben fognuk a Ligetbe menni, ha felébrednek a kicsik.
Hihetetlen érzés, hogy kétgyermekes családapa vagyok...
2007. április 14, szombat, 21:34
Hitvesem a fél párnán, én a földön aludtam...Hát nem könnyű ez a dupla apaság. Kristóffal egyelőre nem sok baj van (nappal). Éjjel aztán felélénkül, ahogy ezt Zoé is tette annó. A pihenésünk ezért elég darabos két napja. Felébred, enni kap, büfiztetjük, elalszik, azután csuklani kezd, vagy újra büfögnie kell, vagy a hasa fáj, vagy csak a születéséről álmodik. Nem horror, de biztos nem véletlenül felejti el az első pár hetet olyan nyomtalanul mindenki amint teheti.
Ma Zoéval és apukámal hármasba mentünk bevásárolni délelőtt (a Westendben kakilt be, ahol hirtelen pelenkát és popsi törlőt kellett vennem). Délután a Ligetbe mentünk szintén hármasban. Ott a Királydomb árnyékában kellet tisztába raknom. Viszont csodálatos nyári idő volt.
Holnap iskolám van. Végignyomom a teljes napot. Aztán a következő alkalmakat meglátom milyen beosztással sikerül abszorválni...
2007. április 13, péntek, 23:48
A mai napomat kitöltötte a két gyermekem nevelése. Lassan gyűlik az élmény egy nagyobb beszámolóhoz, de egyelőre a kevéske szabadidőmet a közös honlapuk elkészítésére áldoztam. Majd holnap sok minden szöveg is lesz, de addig elégedjetek meg az új és újabb képekkel és dizájnnal. (A filmszalag megjavul a következő album feltöltésekor. - Tudom, mert én írtam...)
2007. április 12, csütörtök, 7:46
Tegnap tisztába tettem a fiamat. Hihetetlen mennyivel másabb mint a lányom. Voltam dolgozni is. Este olyan sikeresen altattam Zoét, hogy kilenckor arra ridadtam, már békésen alszik. Nem eröltettem a dolgot, és átaludtuk az éjszakát.
Most megyek be Hitvesemhez. Dél körül jönnek haza. Akkor lesznek új képek, és infók is.
2007. április 10, kedd, 12:37
Megszületett!!!Megszületett a FIAM!
Ma 10:01-kor 52 centivel és 3270 grammal megszületet Kristóf!
Ő is, és Hitvesem is jól van.
Mostantól dupla felelősség és dupla öröm vár rám.
A születési képei (egyelőre) Zoé oldalán érhetőek el...
2007. április 6, vasárnap, 12:01
FűvészkertbenDélután a szép időt kihasználva egy sétát tettünk a Fűvészkertben. Mivel a fényképezőmet már csak a Nagy Eseményre tartogatom, ezért a telefonommal készítetem pár felvételt, de azon meg hülye felbonás volt amit csak itthon vettem észre, ezért igen aprócskák lettek a képek. Így van ez. De legaláb gyűjtöttünk tobozokat, megnéztük a pálmaházat, és sikerült elkerülni, hogy Zoé belemásszon a teknősök tavába, amit szerfelett szeretett volna...
2007. április 6, vasárnap, 12:01
Tegnap feljöttek a szüleim, hogy hozzanak Húsvéti csemegéket. Délután egy nagyot játszótereztünk közösen. Ma Hitvesem elég nyomorultan van. Hányingerre panaszkodik, és nagyon nincs a toppon. Remélem semmi komoly.
2007. április 6, péntek, 12:01
Tegnap elég jó arányban sikerült elfogadtatni az ügyféllel a kidolgozott oktatási tematikánkat. Ahogy az várható volt csak a távoktatás címszó alatt beajánlott parasztvakítást nem vette be. Egy próbát persze megért.
Mi itthon egyre jobban készülünk a keddi eseményre. Próbálom felszívni magam arra pár napra, míg mostohaanyaként is helyt kell állnom.
Viszont azt már most tudom, hogy a fiam születéskor nem megyek ünnepelni, mert akkor mi lesz Zoéval?
2007. április 4, szerda, 9:49
Tegnap megszültetett Ángélus Szófia. Sok Boldogságot Neki!
Tegnap raboltam továbbá egy csomó pénzt a Gyárból, és újraterveztem a TD projektjét. Jó nap volt na. Este Apaklubboltunk. Én valószínűleg utoljára pár hónapra. Úgy is kezdtem unni a csocsót.
2007. április 2, hétfő, 20:20
Ami a legfontosabb:
Hitvesemnek jövő kedden kell hétkor jelentkezni a korházban háromnapi hideg élelemmel, fogkefével. Míg ő elvolt érdeklődni, mi Zoéval az ágyból néztük a Minimaxot (cincognak az egerek). Egyébként az orvok az elmondás szerint nem igazán tudtak megállapodni abban, hogy kihúzza-e addig. Én remélem hogy igen, és azt is remélem hogy nem les túlzottan másnapos a sebész a Nagy Locsolkodást követően.
Lassan ideje lesz átalakítani Zoé lapját Zoé és Kristóf lapjára.
Ma a TD-ben is bejelentettem, hogy a hónap második felében csak telefonon és otthonról leszek elérhető.
Ja és végre kijavítottam Zoé képeit is...

Régebbi hírek:
2007. március, 2007. február, 2007. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--