yoscha.hu

2007. március

Szorgos kínai mérnökök
2007. március 31, szombat, 23:55
Ma szép napom volt. Igazi Tavasz. Zoéval Állatkertbe mentünk. Voltak oroszlánok és teknősök, farkas, tigris, pelenkacsere padon. Ilyen lehet egy vasárnapi apuka élete. Még szerencse, hogy én hétköznapi vagyok.
2007. március 30, péntek, 9:53
Ma éjjel egy titkos frissítés töltődött le a mikrónkra. Az eddigi alapfunkció, azaz az áram átalakítása meleg tejjé lecserélődött az áram átalakítása fekete füstté funkcióra. Nem tudom mi volt a céljuk ezzel a jól képzett kínai mérnököknek. Hacsak az nem, hogy termékfrissítésre bírjanak vele. (Sikerrel.) Hiába no, csodálatos ez a modern technika.
A modern technika másik csodája, hogy sikerült SFTP klienst szereznem a telefonommal, és így már végső elkeseredésemben akár a telefonomról is bütykölhetem a teljes weboldalamat.
Ma délután mikrót kell beszereznem, aztán megyek TAO-t tanulni.
Holnapra beígértem egy állatkertet Zoénak.
Vasárnap megint iskola.
2007. március 29, csütörtök, 23:22
Hát azt nehezen jelenteném ki hogy könnyű napom volt.
2007. március 28, szerda, 16:49
Tegnap simán lefutott az Apaklub.
Most nézegetem az alvállalkozók tesztelési prezentációit. Illetve csak nézném, mert baromira nem megy a rendszer nagy része. Vidám egy bemutató lesz itt holnap. Sok homárt, és más ínyencséget kell venni, hogy legalább valami pozitív legyen az Ügyfélnek.
2007. március 27, kedd, 17:30
T-Mobile MDA Vario II.Hát tegnap végül az MDA Vario II-t választottam. Ez elég aprócska a Godzilla után, de legalább minden régi szerzeményem fut rajta gond nélkül. Este jó hamar lefeküdünk, mert a tegnapi reggel korán indult. Hitvesem NST-re ment negyed hétre. Alighogy felkelt, rá öt percre Zoé odaállt az ágyunkhoz, és az alábbit ismételgette:
-Apa, apa, ébredj! Hol van anya?
Viszont az NST után a dokker azt mondta Hitvesemnek, hogy a jövő hétfőn megbeszélik a szülést. Egyre beláthatóbb a dátum. (2 hét?)
Ma este Apaklub. Nem tudom hány van még vissza Kristóf születéséig.
2007. március 26, hétfő, 14:14
Nehéz helyzetbe kerültem. Most telefonáltak a szervizből, hogy Godzilla végleg megadta magát, és menjek be választani helyette valami mást. Három lehetőség kínálkozik. Vagy kérek egy új Godzillát, vagy kérek egy MDA Vario Pro-t ami a kistestvére, legalábbis a méreteit tekintve, vagy egy SonyEricsson P990-et. Ami egy csodálatos telefon, de sokkal olcsóbb és butább is. Godzilla biztos nem kell még egy. Szóval Vario Pro vagy P990? Nehéz döntés.
Épp a Citroen szervizben ülök ahol a jobb elölről hallható szélzajt akarják orvosolni, én meg egy ingyenes és nem biztonságos WIFI-n át próbálok dönteni. Egy óra múlva kell mennem, átvenni az új szörnyet. De ki legyen az?
2007. március 23, péntek, 20:15
Na jó zúzós hét áll mögöttem.
Szerdán csak a fürdetés végére értem haza, és tegnap is elhúzódtak a dolgok a Gyárban. Kicsit aggódom a 29-i bemutató miatt, látva hogy milyen intenzitású a tesztelés.
Hitvesem is egyre nehezebben van. Nem tudom menyire lesz végzetes mikor négyen leszünk, de már nagyon várjuk ennek az "áldott állapotnak" a végét.
2007. március 21, szerda, 11:00
Tegnap jó őrült napom volt. Délelőtt otthonról nyomultam, azután a Teszthelységben ragadtam este fél hétig. Hazaérve egy erősen elgyötört Hitvesem várt. Nekiestünk a szokásos 24 etapnak, de az első rész után ő inkább aludni akart, én pedig dolgoztam tovább éjfélig. Szép nap volt. Ahogy elnézem ma sem lesz jobb.
2007. március 20, kedd, 20:13
Banzai!!!Ma új megbízott projektvezetőnk lett a TD-ben. Dicső feladatot kapott. A helyzete leginkább arra hasonlít, mint mikor Okinawa védelmét kellett megszervezni a végső összeomlást megelőzendő. Szóval kihívásokkal teli. De legalább szívesen dolgozom vele. Jó nap ez a halálra, Banzai!
2007. március 19, hétfő, 20:07
CápákPocsék egy nap volt a mai. Már reggel elkedvetlenítetek az alvállalkozóink. Emellett szokásos hétfői megamegbeszélés volt reggel kilenctől, fél hatig. Még este is zaklattak telefonon.
Szót sem érdemel.
Tegnap délután elmentünk a Tropicariumba megnézni a cápákat. Nagy élmény volt és nem csak Zoénak. Tényleg ott úsznak a fejünk felett, mellett. Teljesen mások mint a tévében.
2007. március 18, vasárnap, 12:44
Tegnap ebéd után hazajöttünk Vp-ből, mivel anyukám dereka/csípője becsípődött/kiugrott, de a lényeg, hogy alig tudott járni vele. Most fekszik, és hétfőn megy orvoshoz (remélem!)
Itthon mi átrendeztük a gyerekszobát. Ugyanis felhoztunk még egy nagy szivacsot, amivel duplájára nőtt Zoé bungijának szélessége. Így Hitvesem is oda tud mellé feküdni, ha épp ezt kéri. Viszont így már nem maradt volna hely Kristóf ágyának. Ezért az egész szobát felforgattuk.
Most alszanak a lányok, én pedig vizslatom a tesztelési terveket, mert hülye fejjel bevállaltam a négy napra. Valójában azt várom, hogy végre az alvállalkozók is legyenek szívesek dolgozni vele, mert ha ők kihagyják a hétvégét, akkor roppant morcos leszek hétfőn.
2007. március 16, péntek, 13:25
Tegnap lemenekültünk a Forradalom elöl. Jól is tettül, mivel a híreket figyelve a környező utcákban randalíroztak a "forradalmárok". Még csak az kellett volna, hogy összezúzzák a kocsimat. Az viszont öröm, hogy kevesebb mint fél év alatt megtanulta rendőrség a tömegoszlatást gumilövedékek bevetése nélkül. Van fejlődés...
Most gyönyörű idő van itt. Vagy homokozni fogunk, vagy lemegyünk megetetni a hattyúkat a Balatonra.
2007. március 14, szerda, 20:16
A napom fénypontja a linkajánlóban található Finn-Magyar eredet bizonyíték. Kötelező darab mindenkinek. Kösz Csi(ni)!
Zoé még mindig nem aludt el. Lassan egy órája gyűri Hitvesem...
2007. március 14, szerda, 20:16
Keménynap volt a mai. Fél kilenctől ügyfél megbeszélés, azután a tesztelések áttekintése, majd kiugrottam a Főiskolámba, végül a napot a Gyárban fejeztem be hatkor. Most kiutaltam magamnak egy kupica pálinkát, és készülök a holnapi Forradalomra, amit Vp-ben próbálunk átvészelni.
2007. március 13, kedd, 16:22
Új képek kerültek fel Zoéról.
Ma annyi időm sincs, hogy blogoljak.
2007. március 12, hétfő, 15:06
Hát a mai nap is csak szócséplés. Persze van az az óradíj, amiért örömmel üldögélek ezen is.
Tegnap vagy 6-7 órányi meditációval ütöttek ki. Ha eddig úgy tűnt volna valakinek (helyesen), hogy ebben az iskolában szinte csak elméleti filozófiát és vallásbölcseletet tanítanak, akkor ezt ideje megváltoztatni. Persze volt közben egy Szánkhja-Jóga óra, de olyan szétcsapott vagy összeszedett volt a tudatom, hogy szinte egy szót nem fogtam fel belőle.
Este újabb etapot sikerült lenyomni a 24-ből. Még két CD és vége a napnak.
Zoénak állandóan mesélnem kell Mártiról, Boriról, Domiról és a Hétpettyes katicáról. Elsőre jó ötletnek tűnt elkezdeni egy rövid mesét, de igen hamar a fejemre nőtt a feladat. Reggel ezzel kelünk, és este ezzel fekszünk...
Viszont itt a tavasz!!!! :)
2007. március 10, szombat, 12:44
Tegnap elég unalmasra sikeredett az esti előadás. Kicsit sem volt összeszedett a Karátson Gábor. Szerintem nem is készült az előadására, ami elég ciki. Én bizonyosan nem álltam volna ki úgy. Na mindegy kell a kredit, és minden alkalommal mond egy-két fontosat, még ha a többi elég soványka is.
Windows, Linux dva bratanki...Most a teszthelyiségben felügyelem a dolgozókat. Nem nagy kaland ez sem. Viszont az már valami, hogy egyszerre fut a gépemen az alap WinXP, és VMWare alatt a Fedora linux. Sőt klikkelve váltogathatok közöttük. A linux jelenleg biztonsági, és egyéb frissítések letöltésével és telepítésével van elfoglalva, ezért elég lassú. Bár különben sem villám így virtuális gépen, de használható és már ez maga egy nagy élmény.
Reggel még úgy volt, hogy délután elvisszük Zoét a Tropikáriumba, de ő inkább az Ikeába vágyik, mert ott van "olcsó kanapé". Fogalmunk sincs, honnan jutott be a tudatába az "olcsó kanapé" kifejezés, de mindenképp látni akar egyet.
2007. március 9, péntek, 12:52
Reggel beadtam szervizbe Godzillát. Két-három hét míg megjavítják. Addig kaptam egy Motorola V3 cserekészüléket. Szörnyen kicsi...
2007. március 8, csütörtök, 20:54
Ma a teszthelységben a voltam egész nap, és készültünk a véres királydrámára. Van egy szelíd bája az ilyen alkalmaknak.
GumikacsaReggel Zoé közölte, hogy nőnapra(!) gumikacsát (!!!) kér. Nem mondom, szépen feladta a leckét. A megbeszélések végeztével elindultam kacsa vadászatra. Szerencsémre útközben találtam egy játék diszkontot, ahol tömegével vártak a gumikacsák a sorsukra, így nem vallottam kudarcot az apai feladatom ellátásában.
Ma kiborultam a Godzillára. Mostanában valami baja van. Néhány napja csak úgy minden előjel nélkül kikapcsol, befagy és a legváratlanabb pillanatokban derül ki, hogy már ismeretlen ideje működésképtelen. A jelenlegi helyzetben ez igen kínos, ugyanis sok kétségbeesett telefont kapnék, ha elérhető lennék. Ezért jobb híján kénytelen vagyok a régi SonyEricsson készülékemet feléleszteni, ezt pedig beadom szervizbe, mert még egy hónap vissza van a garanciájából. Remélem találnak valamit és kijavítják, mert így elég bizalmatlan vagyok vele kapcsolatban.
2007. március 7, szerda, 15:20
Tegnap természetesen jól elhúzódott az Apaklub, így rettentő fáradtan ébredtem. Hitvesem persze jól leszólt hogy ne sírjak, hiszen ő kocsmázni sem járhat. Megnyugtattam hogy nyáron kap szabad estéket, és ő is ihat sört kerthelységben, járhat koncertre, vagy valami. Én meg addig majd villanyvasutazom otthon a gyerekekkel.
Egyébként ezerrel beindult a tavasz. Nyitott ablaknál üldögélek a teszthelységben, és élvezem a jó időt és a viszonylagos nyugalmat, mivel az álvállalkozók nem tolonganak a tesztlehetőséget kihasználni.
Nagy sírás lesz itt nemsokára...
Délután megyünk megnézni Kristófot...
2007. március 5, hétfő, 23:34
Újabb négy óra telt le a 24-ből.
Holnap kilencre viszem a kocsit harminc ezres szervizre. Előtte, utána a gyárban kell felszívnom magam valami új tesztelési feladatból. Utána a változatosság végett a TD-s tesztelést felügyelem...
2007. március 5, hétfő, 12:00
Tegnap újabb 4 órát megnéztünk a 24 első évadából. Kissé addiktiv a sorozat.
Ma válságstábot tartunk. Még csak elképzelésem sincs róla, hogy meddig fog mindez tartani és mi lesz a kihatása a TD projektre.
2007. március 3, szombat, 20:17
Tegnap átadtuk a Teszthelyiséget az alvállalkozóknak. A várt öröm elmaradt. Délután az iskolámnak segítettem tanulmányi rendszert választani.
Este az Undergroundot néztük meg. Jó film. Igen hosszú, és elsőre nem is volt könnyű megállapítani hogy tetszik-e, de még most is itt zakatol valahol a tudatom hátsó felében.
Reggel lejöttünk Vp-be. Zoé lecsapott apukámra, és nem is engedte, míg át nem pártolt Nővéremre. Nekünk nem is volt szinte semmi dolgunk, mégis fáradt vagyok mint a kutya.
2007. március 1, csütörtök, 20:05
Ma inkább semmit nem írok a TD háza tájáról.
Zoénak rettenetes napja volt. Nem tudjuk, hogy csak valami front okozta, vagy beteg lesz, de folyamatos hisztivel és sírással tel az este.

Régebbi hírek:
2007. február, 2007. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--