yoscha.hu
NEM tanulok...
2007. január 30, kedd, 19:56
Lehet ám hatékonyan dolgozni a TD-ben is, csak elszántság és megfelelő körülmények kellenek hozzá. Ma például olyan kérdéseket tisztáztunk, amiket jó egy éve kellett volna. De jobb későn, mint soha. Ugyanakkor elég vicces kész tervekhez megírni a koncepciót. Mondom jobb későn mint soha. Na megyek apaklubba...
2007. január 30, kedd, 15:12
Tegnap reggeltől estig megbeszéltem. Ahogy ma is ezt teszem, és a jelek szerint holnap is így lesz. Viszont este elmegyek apaklubba, ahol jó egy hónapja nem voltam. Biztos meg sem fognak már ismerni a csocsó asztalnál. Ilyenkor mindig furcsa a vizsgaidőszak után, hogy este nem kell leülnöm a könyvek mellé, hanem nézhetek tévét (amiben semmi nincs) vagy kiolvashatom az elmaradt National Geographic számaimat. Tegnap szegény lányomat fellöktem. Igencsak nagyot esett. Ő rohant felém, én meg fordulásból nekimentem. Volt fejkoppanás, és komoly sírás is.
2007. január 27, szombat, 19:57
Szóval nem volt egyszerű a tegnapi szigorlatom. Két szívemnek kedves tételt húztam. A brit empirizmust, és a metafizikát. Locke-kal igencsak megfogtak. De végül csak összejött. Ma még néhány jegybeíratással, és egy védanta vizsgával lezártam a félévemet. Ennek örömére elmentünk cipőt venni nekem, mert az eddigi kedvencem a múlt héten egyszerűen kilyukadt. Este Keresztlányom hívott fel, hogy túl van a felvételijén (a gimnáziumba). A magyar nagyon jól sikerült, a matek nem. (Mondjuk nem is a kiemelkedő matek képességeiért szeretjük.) Én azért bízom benne, mert ügyes lány és nagyon szorgalmas. Ma, és a következő hetekben csak kedvfelésből vagyok hajlandó olvasni...
2007. január 26, péntek, 17:12
Leszigorlatoztam filozófiából!!!!! :) Jelesre. Azt hittem meghatlok.
2007. január 25, csütörtök, 11:58
Hát ma befejezem az aktív felkészülést a szigorlatra. Szépen kinyomtattam még utoljára a kidolgozott tételeimet (105 oldal). Este átfutom utoljára, aztán lesz ami lesz. Holnap úgy is védantát kell tanulnom, mert szombaton már abból vizsgázom. (Érzésem szerint nem leszek fene mód túlképzett a tárgyban.)
2007. január 24, szerda, 9:47
A tegnapi munkanapom békés (rendszer) újratelepítéssel telt. Szép feladat. Volt időm végiggondolni a TD teszteléseket is. Szomorúan vettem tudomásul, hogy a halál ... túl lesz a teszthelység.
Végül is nekem mindegy, hogy hasznos munkáért, vagy dugóban araszolásért és a teszthelység egy békésebb sarkában történő üldögélésért, várakozásért fizetnek-e utánam. - Ilyen az ha a könyvelői szemlélet győz a racionalitás felett.
Este is tanultam. Kezdem elunni. Szerencsére már csak két nap van vissza.
2007. január 22, hétfő, 9:42
Könyvespolc 1.0 + 2.0Legyen elég annyi, hogy 70 oldalas tételsort szerkesztettem és tanultam a hétvégén általában éjfél utánig. Összeraktuk továbbá a könyvespolc második ütemét is. Most van közel 4 méter szabad hely. Ez bár kicsit bután néz ki, de legalább ott a lehetőség a fejlődésre. Aztán ha az is betelik, akkor majd legfeljebb megszabadulunk a filozófiai könyvektől. Addigra úgy is túl leszek a szigorlaton, és utána minek a sok Wittgenstein vagy Hume? :)
Végre Zoéról is felkerültek új képek. Illetve a könyvespolcról.
2007. január 18, csütörtök, 23:05
Ne is kérdezzetek.
Reggel kilenctől négyig folyamatos megbeszélésen ültem. Azóta viszont filo tételeket dolgozok ki.
2007. január 17, szerda, 14:47
Tegnap nem mentem apaklubba, mert inkább a giccsről értekeztem. Legalább befejeztem. Ma kezdem az aktív felkészülést a szigorlatra. Más nincs is.
2007. január 16, kedd, 14:00
Yoscha.hu 1440*900-as felbontásban (felére csökkentve)Borzalmas széles a monitorom a Gyárban. 48,3 centi keresztben. Szóval egy tévé. Kicsit olyan nézni, mint a multiplex mozikban a vásznat a harmadik sorból. Amellett 1440x900 felbontásban minden egészen furcsa. Például a Wordben a kétoldalas olvasás üzemmódban tökéletesen lehet két oldalnyi szöveget olvasni. (Persze erre is találták ki, csak a megfelelő felbontás hiányzott eddig hozzá nálam.) A yoscha.hu pedig teljesen új képet mutat. Szóval el lettem eresztve monitorilag.
Tegnap este giccs dolgozatot írtam éjjel fél kettőig. Nem nagy kaland, de túl kell esni rajta mert kell a kredit.
Most a TD tesztelési és oktatási kérdéseivel próbálok tisztába kerülni.
2007. január 15, hétfő, 10:41
Megint munka. Egy hónapnyi pihenés után furcsa kicsit. Még egyelőre csak próbálom felvenni a fonalat, és a stílust. Mindkettőre edzenem kell.
Tegnap este Zoé vagy négyszer ébredt fel zokogva. Elkezdett félni. Szegényke olyan védtelen, és pici ilyenkor. Tudom hogy ez normális, de annyira inkább én viaskodnék álmomban a rémekkel. Persze az lehet, hogy én is sírva ébrednék azok után amit ő álmodik.
2007. január 13, szombat, 21:34
Belső-Ázsiát letudtam. A tanár szerint azért nem lehet jeles, mert egy kérdést ne dolgoztam ki. Nekem ennyi elég is. Összeszámoltam a kerditeimet is, eléggé jól állok. Délután átjöttek ángélusék. Simonnal nagyot legóztunk. Olyan űrnaszádot épített, hogy még én is csak ámultam. Zoé vicces, csak kicsit érti kevésbé az angolt, mint a magyart. Neki még nem léteznek nyelvi határok.
2007. január 12, péntek, 20:45
Hanga - vagy valami hasonlóMegkaptam a pecsétet a filozófia szigorlatomhoz. Most már csak tanulni kell. Előtte (holnap) még a korai Belső-Ázsia történetéből vizsgáznom, és valami dolgozat sem ártana írnom a giccsről huszadikáig.
Délután az itthoni gépet húztam újra az elejétől, ugyanis valamitől nagyom elvérzett a torka. Remélem ez használ, mert különben HW hiba van, és az sokba kerülne. Gyanús minden esetre, de bízzunk a felépülésében.
Na tanulok...

Ja igen a kép egy hanga, vagy valami hasonló...
2007. január 10, szerda, 12:33
Hát ma sem lettünk okosabbak. Vagy fiúnk, vagy lányunk lesz. De a képek szerint jól fejlődik.
Viszont lezárult a névválasztási folyamat. A nyertesek:
Kristóf (görög: Krisztust hordozó) Simon (héber-görög: meghallgattatás)
vagy
Szófia (görög: bölcsesség) Hanga (magyar: a növény maga)
2007. január 10, szerda, 12:33
Éjjel egyre sikeresen befejeztem a Filo szigorlati dolgozatomat. Ma este még átolvasom, és holnap délben leadom a Tanulmányi Osztályon három példányban.
Délelőtt dolgoztam is a TD-nek. Ekkor derült ki, hogy idén már nem tudnak helyet biztosítani a külsős szakértőknek, így mostantól megint a Gyárban nyomom Skype-on, Messengeren webkamerával. Kicsit sem bánkódom emiatt. Persze heti párszor menni kell megbeszélésekre, de az mégis csak más.
Fél háromra megyünk gyereknézőbe. Remélem végre kiderül hogy fiú-e vagy jány ahogy azt Zoé mondja. Szerinte a kistestvére jány, és nem fiú, mert akkor nem is kell.
2007. január 8, hétfő, 23:45
Tegnap este a filozófia tanszékvezetőmmel beszéltük át két sör mellett a szakdolgozatom tématervét és a szigorlati dolgozatomat. Így ma újult erővel álltam neki átdolgozni az eddigi anyagokat.
Délután elmentünk Zoénak cipőt venni, mert az előző szétszakadt alig négy hónap alatt. Persze mikor megvettük nem hittem volna, hogy ez előbb történjen meg minthogy kinője, ezért a garancia jegyet is elhánytam valahol. Most van legalább új cipője, ami jó így a januári tavaszban, és talán a csillagászati tavaszt is kihúzza vele. Mert ha nem, akkor kicsit drága volt.
Míg vásároltunk Edvárd felnyalta a nappalit. Végre elfogadható koszmennyiséget produkált. Ez két dolgot jelenthet. Vagy kezd beleunni, vagy kezdjük elérni a gépesített tisztaság állapotát. (Szerintem ragyog a kecó.)
2007. január 7, vasárnap, 12:41
Tegnap nem mentünk el Olivér születésnapjára, pedig nagyon készültünk rá. Csak hát reggelre mindketten olyan náthásak lettünk Hitvesemmel, hogy nem lett volna etikus így emberek, pláne gyerekek közé menni. Szóval lemaradtunk a buliról.
Most látom csak, hogy nem megy a yoscha.hu szervere. Akkor ez a bejegyzés később kerül publikálásra.

Robotblog:
Hitvesem nevet adott a robotporszívónak, mert szerinte megérdemli. (Megjegyzendő, hogy a mosó/mosogató stb. gépeknek nincs nevük, pedig jól dolgoznak.) De azok csak buta gépek, és nem robotok. Az viszont aggasztó, hogy Edvárd (!) porzsákja minden menet után csurig van. Nem tudom eddig hol lapult az a pár kiló mocsok amit megtalál, de kezdem szégyellni magam emiatt.
Bizonyára hamarosan múlik majd a nagy lelkesedésünk az új szerzemény iránt, aki cikk-cakkban kocog a szobán át egykedvűen teljesítve a napi robotot, de egyelőre csak ámulok rajta, hogy a hülye (látszólag minden szisztémát nélkülöző) mozgásával és az alig pár watt teljesítményével látványosan jobb munkát végez, mint amit nekem valaha is sikerült. Persze én nem is szöszmötöltem 40 percet a nagyszobában, és nem voltam hajlandó ezt naponta megismételni.
Egyelőre az mondható el róla, hogy messze a várakozásaink fölött teljesít. Egyébként, ha van miért csodálni (a tisztaságon túl) az a szoftvere. Tökéletesen képes kerülgetni a bútorokat, nem téved el (persze nem is tart sehová), és nincs az a hely, ahonnan eddig ne evickélt volna ki. Én leginkább attól tartottam, hogy rendszeresen kell majd kiszabadítani a konyhabútor, vagy a számítógépasztal alól, szidva a tervezők anyját. De nem. Ahová bemászik onnan ki is jön a saját lábán. És tényleg megtalálja a töltőjét, ha elfáradt… Mint mondtam, van jövő a XXI. században.
2007. január 5, péntek, 23:48
Öt éve ismertem meg a Hitvesemet.
(Nagy idő ám. Azóta másfél gyermek apja vagyok.)
Akkoriban a harmadik üveg bor hatására engedte ki az a lány a deguimat a ketrecből, - mert a szabadság mindenkit megillet nemre és fajra tekintet nélkül.
Tudtam, hogy Ő az IGAZI.
Most is tudom...
Így van ez..

Ma megvettem a robotporszívót.
Robot alszik a párnáján...Elsőre annyi mocskot szívott fel, hogy eldugult a porzsákja. Jó kezdés...
Hitvesemet is meggyőzte. Ha hasonlítani akarnám valamihez, akkor a mosogatógéphez lehetne leginkább. Nem tökéletes, vannak hibái, de érdemes elnézni neki azért, hogy hajlandó akár naponta háromszor is nekiesni a lakásnak.
Szerintem a Lányom már sosem fog kézzel porszívózni, ha csak nem lesz valami retró kommuna tagja..
Van jövő a XXI. században...
2007. január 4, csütörtök, 23:59
Ma függönyöket mostunk, azután tanultam a Filo szigoratra.
2007. január 3, szerda, 10:45
Az első ütem, mikor még nem volt túlhajtva...Tegnap végre hatékonyan tudtam tanulni. Leadtam a szakdolgozati tématervemet is. Vacsorázni az IKEA-ba mentünk, ahol beszereztünk két új függönyt, mivel a macska szétszedte a régit, és vettem 10 polcot is a könyvespolc második üteméhez. Hihetetlen. Alig egy év alatt sikerült nem csak belakni, de abszolút kinőni a helyet. Remélem a következő 13 méter tovább elég lesz, mert újabb szabad fal már nincs a könyveknek.
Most épp a TD-ben ülök, és próbálok képbe kerülni a következő félévvel kapcsolatban. Utána be kell ugranom az iskolámba, hogy feliratkozzak vizsgákra, szigorlatra és még a könyvespolc lábait is haza kell szállítanom. Tanulni is kell jó sokat...
2007. január 1, hétfő, 12:50
Ez egy cím nélküli kép...Milyen már, hogy hétfővel kezdődik az év? Lehetne egy nyugodt szombat délután, vagy még inkább péntek. De nem, rögvest hétfőnek kell lenie. (Még most is regenerálódom a tegnapi esküvő és szilveszteri mulatság után.)
Viszont remélem, hogy a nehéz kezdet ellenére jó esztendőnk lesz. Sok boldogsággal, kevés gonddal.
Ja és mellesleg éjfélkor visszacsatolták nem csak Erdélyt, de Várnát is, ami valljuk be több is mint amiről valaha álmodtak a Trianon tagadók. És Olivér is két éves.
Nem lesz semmi baj 2007-tel sem...

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--