yoscha.hu

2007. február

Havazik?!
2007. február 28, szerda, 22:30
Ma az alvállalkozókat látogattuk végig. A helyzet a siralmastól a katasztrofálisig terjedt. Ez komoly aggodalomra ad okot, tudva, hogy két hét múlva már a teljes és végleges rendszert kellene tesztelniük. Ezért cserébe írtam egy jó náci szabályzatot a teszteléshez. Szörnyű az, ha hatalmat kap valaki a kezébe, és nem fél kihasználni.
Tegnap P.B barátom 3:1-re vert sakkban. Kijöttem a formámból, ő bezzeg nem. Bár mikor hetente sakkoztunk, akkor sem volt sokkal jobb az arány.
Hitvesem a héten elérte azt a súlyt, amivel Zoénál kezdte a terhességet. Ez igen dicséretes, mert az optimális gyarapodás alsó határán áll. Viszont kezd így is egyre nehezebben mozogni. Vigasztaló, hogy már nincs két hónap sem vissza.
Holnap nyolcra kell Soroksárra kiérnem az utolsó alvállalkozóhoz. Ezért ideje aludnom...
2007. február 27, kedd, 20:15
Tegnap kilenctől negyed hatig megbeszéléseim voltak. Kemény ám az. Pláne az alvállalkozókkal nem volt egyszerű, mert igen erős most a különbség a nézőpontjainkban. Ma is széthajtottam magam, mivel a határidő csak közeledik, de a feladatok nem akarnak fogyni. Bejelentettem viszont az autómat a harminceres kötelező szervizre. Majd' 60K lesz. Épp csak kicsit kaptam a szívemhez tőle. Jó, jó, hogy csak kétévente kell átvizsgáltatni, de ez akkor is szemtelenül nagy összegnek tűnik egy olajcseréért.
Ma este P.B barátommal fogunk sakkozni apaklub helyett.

Hajnalban egy érdekeség történt a lapommal. Valaki reggel ötkor 204-szer nézte meg egymás után. Nem is hittem volna, hogy ilyen érdekes. :)
2007. február 26, hétfő, 10:43
Mindig ez a rohanás.
A pénteki napomat teljesen feldobta, hogy Kristóf is lesz a családban. Zoét azóta is folyamatosan győzködni kell, hogy a kistestvére nem Noémi lesz, de még csak nem is Szófia. Nehéz betáplálni a tudatába ezt a negatív információt, de jó úton haladunk. Szombaton beruháztunk (csak ezért) egy DVD felvevőbe is, hogy rögzíthessük a Szezám utcát. :) Továbbá elindult a gerilla kampány, miszerint Kristóf mikor megszületik, hoz egy Noémi babát is neki.
Még nem maradéktalanul boldog így sem.
Tegnap reggeltől estig iskolában ültem. Mivel szinte egész nap a Dharma teremben folyt az oktatás, ahol egy Buddhaszobron kívül csak párnák vannak, ezért szinte folyamatosan keresztberakott lábakkal kellett üldögélnem. Nem mondom, hogy estére nem vágytam már rendes európai székre, és láblógatásra. Pedig azt hittem, kemény csávó vagyok.
2007. február 23, péntek, 16:30
Fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú, fiú!
Kristóf Simon a neve...
2007. február 22, csütörtök, 9:26
Tegnap jól megkaptam M.A kolléganőmtől, hogy Hamvazószerdán nem böjtölök, sőt húst is ettem. Nekem ez a nap a Varázsló halálának napja. Ilyenkor minden évben elolvasom a novellát.
Tegnap még kiderült egy újabb brutális bomba a TD projektben. Ilyen ez. Mikor már kezdeném élvezni, akkor jön a hideg zuhany.
Aztán nyomultam a sulimmal is. Éjjel összeraktam egy informatikai koncepció vázlatot.
Szóval zajlanak a dolgok..
2007. február 20, kedd, 9:35
DooMAzért van fejlődés a világban. Tegnap a heti rendszeres projektmegbeszélésen tudtam meg, hogy elbocsátották azt a kollégát aki nem hogy nem csinált semmi érdemlegeset, de legtöbbször csak bekavart mások munkájába mióta csak a TD-nél dolgozom. Most ugyan eggyel kevesebben leszünk, de ez kicsit sem aggaszt.
Este megnéztük a DooM filmet. Örülök hogy nem vettük meg. Annyira nem volt rossz és a hangulata erősen emlékeztetett a játékra, de más értéke nem adatott.
Utána éjfélig azon szüttyögtem, hogy újrafordítsam a FreeMind utolsó fejlesztői változatát. Nem keveset szívtam vele, de már van egy saját fordításom, amibe elkezdhetek fejlesztgetni.
a
2007. február 19, hétfő, 9:51
Tegnap a FreeMind-ot próbáltam újrafordítani forráskódból, mert elkapott a hév, hogy valami értelmeset és előremutatót végezzek, a sok konzulenskedés mellett. Persze nem oly egyszerű az, mint írják. Pár óra alatt lejött a fejlesztőkörnyezet, a JAVA és a forráskód, de a fordításkor nem várt hibák bukkannak elő, melyek javítása egyelőre meghaladja a képességeimet. De előbb-utóbb majd csak lefordul a nyavalyás.
Délután Cskuk jöttek át, és velük beszéltük át a világ kisebb és nagyobb dolgai.
2007. február 17, szombat, 13:13
Tegnap megnéztem Keresztlányomat ahogy az iskolájukban a farsangi nyitótáncot táncolta. Kész nő. És milyen gyönyörű. Pedig nem is oly régen még akkora volt mint Zoé. Most meg a fél tizenegyig házibulizik szülői engedéllyel...
2007. február 15, csütörtök, 20:08
Sikeresen legyömöszöltem a (teszt) világképemet mindenki torkán. Egy jövendő buddhista tanítónál nagy erény, ha mindenféle fiktív világokat úgy tud bemutatni, hogy azokat elképzelhetőnek és hasznosnak ítélje a tanult hallgatóság. Hiába nagy tanító a TD.
Holnap délután lemegyünk Vp-be. Nem tudom még hányszor lesz alkalmunk 2.0 születése előtt. Vasárnap pedig Cskukkal találkozunk. Nem is tudom mikor láttuk őket utoljára. Jó lesz.
2007. február 14, szerda, 16:44
Ma egy teszt világot terveztem meg. Természetesen FreeMind-ban. Tudom az apaklub tagjai mániákusnak tartanak már a FreeMind őrületem miatt, de tényleg belebolondultam. Nem igazán tudok elképzelni olyan tervezési munkát, melyhez ne akarnám és tudnám használni. És még jól is érzem magam tőle, ha ezzel az eszközzel dolgozhatok. Függővé tesz teljesen.
Már látom a sötét jövőmet, ahogy egy csendes klinikán üldögélek pizsamában ahol terápiás célból csak papírt, ceruzát használhatok, és szomorkás szemmel fog rám tekinteni az orvos ha vonalakkal kötöm össze a felhőket a képen...
Tegnap Apaklubboltunk és láttam Cs.J Fiat Multipláját. Hatalmas az az autó, és leginkább egy panoráma buszhoz hasonlít belülről. Szóval impozáns jószág.
Ja! Boldog névnapot Bálint.
2007. február 13, kedd, 16:37
Feketemacska
Szinte már elfeletkeztem róla. Pedig egy gyöngyszem a feketemacska blog...
2007. február 13, kedd, 15:46
Nem sok minden történt. Egyetlen amit észrevettem, hogy bár szándékom töretlen, mégsem vagyok képes elszakadni a DT-től, napról napra oda kell bemennem megbeszélésekre. Azután meg már ott is ragadok. Pedig a Gyárban bőrfotel és nagytévének beillő monitor vár.
2007. február 11, vasárnap, 20:11
Nem akármilyen ám ez az utolsó félév. Reggel egy kis szertartás tan van, hogy tudjunk csörgőt rázni, meditációt vezetni, és ne sz@rjunk az oltárra. (Mármint ha nem teng bennünk túl a zen szelleme.) Ugyanis tíztől fél háromig negyedéveseknek (öt fő az évfolyam) zen kurzusok vannak. Ma csak hármasban voltunk a tanárral. Baromi érdekes és inspiráló egy olyan tanító mellett kiscsoportban lenni, aki éveket húzott le kolostorokban, elvonulásokon, és már harminc éve űzi az ipart. Utána egy kis Szánkhja-Jóga filozófia következik, és végül Szatipatthána, hogy nem forduljunk teljesen zenbe. Szóval megérte beiratkozni. :)

Tegnap egyébként láttuk a nácikat a Hősök terén. Szerintem nem volt velük semmi baj. Két sor kordonnal, rácsok mögött álltak. Engem kicsit sem zavar, ha pár féreg bohóckodik hermetikusan elzárva a külvilágtól. Nekik is joguk van hallatni az ordas eszméiket. Talán csak az a baj, hogy a hét többi napján nincsenek kalitkában, rendőröktől körülvéve...
2007. február 9, péntek, 22:06
Ma végre beiratkozhattam a tavaszi félévre. Ezzel szerintem kisebb vihart kavartam mert kiderült, hogy a Főiskola hivatalos Tanulmányi és Vizsgaszabályzata ellentétes a Felőoktatási törvénnyel, ezért azt (nem hivatalosan) hatályon kívül helyezték.
Pénteki órának Felvettem a Ji king és a Tao te king előadássorozatot két szemeszter erejéig, melyet Karátson Gábor tart. Az első alkalom kifejezetten jó volt. A többit meglátjuk.
2007. február 9, péntek, 12:21
Tegnap Hitvesemet elkapta valami kórság. Hasonlít az influenzára, de szerencsére nincs láza. Viszont csak fekszik, ami elég szokatlan tőle. Én még bírom magam, és tartom a frontot Zoéval.
2007. február 7, szerda, 21:00
Fránya kölyök! Már megint keresztbe fonta a lábait. Talán majd két hét múlva a korházi ultrán végre kitárulkozik. Addig meg marad csak 2.0.
Ma Oktatási megbeszélésem volt. Ugyanakkor a TD-be forrong a helyzet, mivel a két másik konzulensnek elfogadhatatlan szerződési feltételeket ajánlottak. Most megy az izmozás. De ha kilépnek, akkor biztos bukik a projekt, ezért remélem lesz megállapodás. Szerencsére nekem van egy biztos Gyáram. Így kevésbé izgat, hogy még mindig nincs szerződésem.
2007. február 6, kedd, 16:31
Nincs semmi érdekes. Ma a gyárban nyomultam, és sikerült egy újabb kínos problémakört találnom a TD projektben. Lesz nagy sírás-rívás, mikor mindenki rádöbben erre.
Még mindig nem sikerült beiratkoznom. Hívtam az iskolámat, de semmi döntés. Valószínűleg csak engem izgat ennyire. Persze engem sem fog, ha végre beiratkozhattam.
Holnap délután megint megnézzük 2.0-t. Szerintem nem tudjuk meg a nemét most sem.
Viszont este elmegyek apaklubba, és jót csocsózok.
2007. február 5, hétfő, 16:55
Tegnap jó lassan mentünk haza. Benéztünk a Decathlonba és az IKEÁba is. Semmit nem vettünk, de legalább felderítettük a lehetőségeket. Leginkább Zoénak kellene egy új szék, mert a mostanit szétnyúzta. Sajnos semmi olyan nem esett be, ami igazán tetszett volna.
Ma megérkezett a TD-be az oktatási koordinátor, aki segíti a munkámat. Szegény lányra rányomtunk jó pár oldalnyi olvasnivalót. Nem irigylem, de legalább már nem az én vállamat nyomja (közvetlenül) az oktatás témaköre.
Holnap a gyárban nyomulok, azután majd meglátjuk.
Beiratkozásomról semmi hír.
2007. február 3, szombat, 22:50
Vp-ben pihenjük a vizsgaidőszak fáradalmait. Beiratkozni tegnap nem tudtam, de bízom benne hogy ez összejön a jövő héten.
Újra felraktam a gépemre a Panzers Phase2-t. Brutális játék. Nyomatnám egész éjjel, de mosanában Lányom újfent elég korán kel, így jobb nyugovóra térni.
2007. február 1, csütörtök, 20:33
Ma megint megdenevérezték 2.0-t. Most sem derült ki, hogy fijú vagy jány (ahogy azt Zoé mondja). Lassan kezdem megszokni.
Megpróbáltam beiratkozni is az utolsó félévemre, erre elhajtottak, hogy tegnap volt a határnap. Mondom jó, akkor az extra eljárási illetéket fizetném be ahogy ez szokott lenni. Azt kaptam az arcomba, hogy jöjjek vissza szeptemberben. Mondhatom, kellően kiborultam. Végül aztán némi telefonálgatás után írtam egy kérvényt, hogy legyenek már tekintettel rám, mert igencsak nehézkes hétköznap tizenegy és kettő között befáradnom a TO-ra ügyeket intézni. Holnap ezért megint vissza kell mennem, és remélem végre elkezdhetem a 8. félévemet a 4.7-es átlagommal.

Régebbi hírek:
2007. január

2023 |2022 |2021 |2020 |2019 |2018 |2017 |2016 |2015 |2014 |2013 |2012 |2011 |2010 |2009 |2008 |2007 |2006 |2005 |2004 |2003 |2002
Gyerekek lapja |Esküvőnk képei

Az oldal a Creative Commons licence szerint érhető el.
--==| Copyright © 2001-2024 by Yoscha |==--